Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Azért, mert számtalan van
Ma már mindennek kell a systemd amúgy is, és nem akarok régi init-es rendszert linkek halmazával fél-systemd-vé gányolni, amin egyes alkalmazások vagy mennek, vagy nem. Ez ilyen megszoksz vagy megszöksz alapon megy, én az előbbit választottam, kénytelen voltam megszokni.
-
BoB
veterán
Ja jó persze, az
oroszoknak is van saját x86 chipjük(na jó nem, az is csak emulálja), de kit érdekel, itthoni használatra európában csak intel és amd van gyakorlatilag.Vagy mutass már egy media markt-os vagy akármilyen boltos linket ahol a laptopot azzal a kínai cpu-val szerelik.
-
bambano
titán
-
Frawly
veterán
Azt nehezen, nem tudom mi az. Utánaolvashatnék, de lusta vagyok hozzá. De abban igazad van, lehet, hogy túloztam, teló/faxszervert, meg DNS szerverként működést nem tudnék felkonfigurálni. Spéci beállításon olyasmiket értettem, mint RAID, LUKS, LVM, SELinux, spéci bootloader, hasonlók, amik desktop szinten előjöhetnek. De pl. webszervernél attól függ, hogy milyen beállításokkal kell, ha valami nagyon bonyolult Apache-os séma kell, többfelé kiszolgált oldallal, az lehet nem menne ilyen rövid idő alatt.
-
bambano
titán
nekem a telefon telefonálásra, sms küldésre, ébresztőórának meg naptárnak kell.
két súlyosbító igényem van: lehessen a kontaktokat csoportba sorolni, és beállítani, hogy melyik csoportnak mikor csörög és mikor nem, illetve autóban is tudnom kell jól telefonálni.
ami ezt tudja, minél kevesebb más, felesleges elektromos csellentyűcskével, az jöhet.
cat b30?
-
Frawly
veterán
Rég használtam Win7-et. Akkor az tűrhetőbb volt, mivel nem fogta a gépet vagy a lemezt. Viszont azzal már akkor is az volt a baj, hogy csak SP1 volt rá, akkor még nem volt rollup frissítési pakk, és valami 300 frissítést keresett friss telepítés után napokon át. Persze használni lehetett a gépet, meg a lemezt sem tekerte, de akár napokat is várni kellett, mire frissült. De lehet már ezt is tovább züllesztette a MS, mert a Win10 frissítési mechanizmusát átportolták Win7-re, telemetriástól és mindenestől, mert az kellett, mint egy falat kenyér.
-
cami][us
senior tag
Ez max FUD-nak jó. Ha titkosítani akarom a DNS kéréseket, akkor lehet jelentkezni jobb ötlettel. Amúgy opt-in és a Chrome is használ, vagy használni fog ilyesmit, persze ők a saját DNS szerverüket fogják használni. Természetesen őket ugyanezért senki nem veszi elő egy kis rinyára.
-
-
Frawly
veterán
Szerintem csak az eszét játssza meg showmankedik. Annyira nem hülye, mint mutatja magáról. Az, hogy leejtette többször is az SSD-ket, nem jelent semmit, kikapcsolt állapotban ezek elég jól bírják az esést, egy nyák pár chippel, alig pár grammot nyom műanyag- vagy fémházzal együtt, nem törik össze. Ez is előnyük egy HDD-hez képest. Ejtettem már le én is többször (legutóbb 2 métert esett egy külső meghajtónak használt SSD-m, szekrény tetejéről húztam le véletlenül egy másik dobozzal, jó nagyot koppant a laminált padlón), igaz azok SATA SSD-k voltak, de fizikailag az NVMe sem más, főleg ez az Intel, ami fémházban jön, a videó is bizonyíték rá. Ezzel nem azt mondom, hogy hajigálásra találták ki, de ha véletlenül leesik, nem kell befosni, majdnem biztos semmi baja nem lesz.
Abban biztos vagyok, hogy ez céges pénzből ment, nem szponzor adott ennyi SSD-t. A másik, hogy nem overkill, mert tényleg van egy rakat videóvágós emberük Linuséknak, meg most már 8K-s videóanyagot vágnak (mióta van ez a 8K-s Red kamerájuk) egyszerre többen, így nem indokolatlan ez a brutál sávszél. Egyedül a 22 magos proci túlzás szerintem, de gondolom úgy volt vele, hogy ha már beletett ennyi pénzt, akkor nem akar esetleges CPU bottleneckbe belefutni, és nem akart olcsójánoskodni. Van rá lóvéjuk bőven, nem vágta ez a szerver sem őket a földhöz anyagilag, szerintem néhány hónapon belül visszahozza az árát.
Egy dolgot láttam csak lámaságnak a videón, fájlszerón Windows Servert használni. Ilyen felhasználásra a Linux jobb. Vagy ha ragaszkodik valaki a ZFS-hez, akkor BSD. Egyszerűen jobb ezeknek az I/O teljesítménye, nem a licenc ára miatt írom, valószínű nekik nem számít a pénz. Lehet a Win Servernek sem lenne rossz a nyers I/O képessége, de az elavult NTFS nagyon visszafogja sajnos. Van ez az újabb ReFS, de ez is az NTFS továbbfoltozása új funkciókkal, nem valódi technikai előrelépés. Ez az egy bajom van Linusszal, ami miatt nem tartom annyira jó szakembernek. Addig nagy arc, mikor gamer meg windowsos gépről van szó, de ha kezébe adnál egy régebbi hardvert (mondjuk egy Sun-os vagy DEC-es gépet) vagy valami komolyabb unixos vagy linuxos rendszert, ami nem Windows Pistiknek lett kitalálva, akkor gyorsan vége van a szaktudásának, mint a botnak. Pedig képes lenne megtanulni, mert valódi kocka a srác, csak bekorlátozza magát ebbe Winpistis világba, nem akar belőle kijönni.
-
bambano
titán
én már emlegetem egy ideje
de ezért szeretjük.
itt a friss agybajamondjuk azért azt a melóhelyet, ahol bazi nagy raktárban állnak a cuccok, irigylem tőle.
nem tudom, hogy veszik-e vagy a cégek küldik a tesztpéldányt és ottmarad, de elég jóféle kis munkahely
pech, hogy a kézmodelljük lelépett... -
BoB
veterán
Ezt fogom majd most megnezni: Jade Desktop, nem tiling-ot
-
Apollyon
Korrektor
Azért a Narcos mindkét évada eléggé ütős volt, top10-es sorozat all times.
A Stranger Things se rossz, de a 2. évadon már éreztem a túlzott hype-ot.
Aztán ott az Altered Carbon, amit Richard Morgan: Valós halál c. könyvéből csináltak, az is nagyon jó lett.A The Man in the high castle annyira nem hulladék szerintem. Az első évad nem a legjobb, a második is csak a 7. résztől jó, de az nagyon... Na ott a vége brutálisan jó lett.
-
Volt ilyen sejtésem.....de akinek e nélkül nem OK, annak lófüttytoass.
(#11627) BoB
Valóban ez a legbosszantóbb része az egésznek és ha a propagandán kívül a többi, mikor mindegy mit csak valamit építsünk, hogy kopjon az eumoney...... Gyanítom, hogy világelsők lennénk abban, hol költöttek legtöbb pénzt teljesen értelmetlen műtárgyak építésére. Ebből az x cm magas kilátó csak egy, de jól jelzi a helyzetet.
Valószínűleg az átlagember eü állapota nem túl fontos, ill. ha úgyis beteg, nem jó semmire elv működik.
"Akinek nincs semmije, annyit is ér." -
bambano
titán
"nem tudom, az en izuleteim most szarabbak mint annak a nonek valaha is lesz.": amiben különböztök: amikor te reggel felkelsz, az alá senki nem montírozza be a boys boys boys-t. max. a csajodtól kapsz egy bágyadt tramplizást
amiben hasonlóak vagytok: ő se nyert utána semmit, te se -
Ezzel annyi a gond, hogy nők kezébe 1-2 kilós súlynál nagyobb egyszerűen nem való, nem is ahhoz a testfelépítéshez van kitalálva. Nem nagyon értem, minek használnak súlyokat, régen nem tették, egyszerűen a rengeteg jól végzett torna volt, ami szép és izmos testet csinált. A férfiasan izmos kar inkább rémisztő tud lenni.
Gondolom ez is életkor függő, a mai fiataloknak lehet, hogy ez tetszik, igaz az én időmben kegyetlenül elkülönült a lány/fiú kinézet. Ma már nem mindig tudom jól megtippelni, ki lány ki fiú. A lányok így első ránézésre még alkalmasabbnak is tűnnek mondjuk katonának, mint a vékonyszárú nacis féloldalas hajú piperemanók.
Hülye átvezetés, de emiatt 10-20 év és el lesz seperve a kultúránk, mert nem lesz életképes. lásd NYEU országok nagyvárosai történéseit
(#11553) Penty
Teljesen jó, de most képzeld el férfias kar nélkül.
Meg képzeld el 20 év múlva, mire lesz képes a nem erre alkalmas ízületeivel a karjában. A férfiak teste nem csak izomzatban más, az ízületek is terhelhetőbbek jóval.
-
-
-
Damateo
aktív tag
Az a baj hogy, 1300x majdnem egy árban van a 2200g-vel.
Úgy gondolom az első processzor ami nagy előrelépést hozhat az a 1600, használtan 42 ezer körül lehet kapni.
Majdnem nulláról építem a gépet, csak egy tápegység és a 1030 van meg jelenleg, egy régebbi gépben.
Sok mindenre kell a pénz, ezért ár/érték/szükséglet szerint csak a legszükségesebbet vénem. -
bambano
titán
nincs közöm a debreceni egyetemhez. hogy ez jó-e vagy sem, még nem döntöttem el, de afelé hajlok, hogy jobb ez így.
a látószög alapján a kamera a zeneművészeti tetején lehet, oda meg pláne nem mennék. én ugyanis ha ketté akarom vágni a hegedűt meg a csellót, akkor fűrésszel fogok hozzá...
-
Damateo
aktív tag
-
-
Apollyon
Korrektor
-
bambano
titán
egy kicsit úgy érzem, nem akarjátok átlátni az én szempontjaimat.
persze, lehet üzemeltetni binhostot. az egy plusz rendszer, amit üzemeltetni kell, tehát egy nagy mínusz, hoz-e elég nagy pluszt?én láttam olyan szolgáltatói hálózatot, amibe mindent beleraktak szépen, ahogy a cisco meg a többi nagy vendor akarta. annyi rendszer volt benne, mint égen a csillag, és iszonyatosan sok interfész.
soha nem működött rendesen.
ez a cucc, amit most buherálok, majdnem 20 éve működik, jól, a legegyszerűbben megfaragva. semmi elektromos csellentyűcske, semmi konténer, a szűkítetten értelmezett szolgáltatásban még virtualizáció se volt, csak egy mellékes részen.
a unix alapfilozófiája: KISS. Keep It Stupid and Simple. ha nem így csinálod, az előfizetőid hisztizni fognak.
hogy te otthonra mit meg hogy buherálsz, az meg egy teljesen különböző történet.
-
0xmilan
addikt
Mintes subredditen is feljott, hogy ugye nalunk ilyen nem lesz? Szerintem nem veszes, full anonymnak nez ki. + erdekes lenne megnezni a public statisztikat, hogy a nagy % hogyan hasznalja.
Sokakat zavart, hogy opt-out, de ha opt-in lenne, akkor meg nyilvan senki nem pipalna be. -
bambano
titán
"bar forditgatni, kulonbozo USE flagekkel, meg tobb hibalehetoseg, es ismerve te ezzel nem fogsz bajlodni.": egyrészt van egy csomó gép, nem fogok azzal időt pazarolni, hogy mindegyiken előállítsam a binárist. másrészt azzal se, hogy kísérletezgessek. ennyi idő nincs.
ha az alap szerver dolgokra az alpine jó, kap még egy esélyt. se desktop, se tor, se semmi ilyesmi nem kell. felturbózott dns rezolver meg ilyesmi kell.
de azért kíváncsi lennék, hogy az eddig feltett kérdéseimre mit válaszoltok
csak mert most kaptam eleget, a válaszaitokat visszafikázhatnám
-
tvamos
nagyúr
(#11275) ubyegon2 válasza tvamos (#11272) üzenetére
Elég régóta élvezem a megkülönböztetett figyelmet.
Nem mindig latszik, hogy elvezed!A FB korlátok annyira nem aggasztanak, anno kicsit aktívabb voltam, de ma már nem politikai agybetegek uralják a helyet, hanem totál idióta analfabéta 1 bitesek. Nem használom, a Messenger működik a FB nélkül is.
Nem tudom. En az ilyeneket kitakaritottam, es nem latom, mit posztolgatnak. -
bambano
titán
csomagkezelő terén debian ellen elég nehéz lesz...
az tény, hogy nincs benne annyi csomag, ennek a fő oka, hogy töredék annyi programot támogat gyárilag.
a splitted csomag meg jó. jobban lehet szabályozni, hogy mi kerüljön fel a gépre. (ha nem csapod fejbe az install-recommends-sel, de az gyógyítható betegség).ettol fuggetlenul az alpine amibol lehetne atvenni par dolgot a debiannak is.az, hogy nem systemd-s, egy komoly érv. de eddig ez az egyetlen.
de igazad lett, kukázom a projektet egy időre. géppel együtt.
-
bambano
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest