- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
bambano #10876 üzenetére
Jó, én nem foglak lebeszélni az X-ről, pláne, ha neked bevált. Mindenesete eddig bármi bajom volt, ami desktop jellegű, majdnem minden esetben arra lyukadtam ki, amikor utánajártam, hogy ez meg az az X limitációja, ez van, ezt kell szeretni.
A Qt-vel meg semmire nem megyek, mert pl hiába Qt alapú a KDE, attól még ugyanazok a korlátok meg vannak benne, mint pl egy Gnome alatt, ráadásul a Qt nem is helyettesíti az X-et.
A hangsúly meg azon lenne, hogy lehet-e Vulkan alapon olyan desktopot csinálni, ami minél jobban ki tudja használni a GPU-t, valamint ami nem tartalmaz évtizrdekre visszanyúló legacy kódokak. -
válasz
bambano #10870 üzenetére
Ok, valóban kusza a hozzászólásom, de csak mert nem tudtam rendesen összeszedni a gondolataimat, és így amik felmerültek bennem, azokat kb abban a sorrendben le is írtam.
De nem tudom a választ, csak feltételezgetni és tippelgetni tudok, mivel nem találtam a témában semmit a neten.Az X meg szerintem igenis elavult, legalábbis a rendes DPI támogatástól a rendes multi monitor támogatásig egy rakat dolog van, ami egyszerűen szarul működik Linux alatt, és a neten mindenhol az X.Org számlájára írják ezeket. És amennyire én tudom, a Wayland sem jelent megváltást, ott is vannak hiányosságok, ráadásul alapból más rendszert használ az Nvidia, és mást az AMD és Intel. és persze hiába szabvány mind a kettő, egyik DE fejlesztő sem hajlandó mindkettőt támogatni, csak azt, amit az AMD/Intel használ, mert csak, pedig technikai akadálya nem lenne. Ezzel szemben meg a Vulkan az Vulkan, mindegy, milyen GPU van alatta.
-
válasz
bambano #10871 üzenetére
Erről csak az jut eszembe, mikor kiderül valamelyik politikusról, hogy mit csinált már egy évtizede.
Ha ez igaz, akkor fura, hogy évtizede nem jött elő ez a hiba soha. Biztosan vannak életszerűtlenebb dolgok is, mint például ha M Lőrincz bejelentené, hogy Mo maradék 9/10-ét már nem szeretné felvásárolni.....
Ez így egy vicc. Mint ahogy az is vicc volt tőled, gondolom, hogy a fityic igen sokat tett a mo-i netes helyzet javulásáért.
Mármint azon kívül, hogy csutitörp bejelentette, hogy nem lesznetadó.....
-
-
válasz
bambano #10853 üzenetére
Igen, láttam mostanában a Haladót, de a többi is elég siralmas kezd lenni ilyen szempontból. Én anno a kezdőben próbáltam pofázni, de mindig lehurrogtak, már nagyon kezd elegem lenni belőle. Most kéklufi szakiban van minimális affinitás, így jön is oda Tg-nek.
Sajna a kezdőben is ugyanaz folyik szinte, mint a routeres topikban, abszolút nem szórakoztató.
Igazából azok b*sszák el, akik állandóan válaszolnak, de ha válaszolsz, akkor is jön egy előzőhöz hasonló supportot követelő.Az mondjuk a másik dolog, hogy a kereső mekkora vacak, minap beírtam valahová és ugyanazt javasolták, amire már rákerestem, erre azt írta egy nagybetűs, hogy a googleba írjam be, amit a keresőbe írnék és írjam utána a prohardvert, ha pontos találatot akarok. Igaza volt.
(#10856) bambano
Az már inkább Linux ovisoknak topik lesz lassan. Kezdőben mindenki agylágyulást kap.
(#10854) tvamos
Ingyen windót mindenkinek!
Ez jó! Mellesleg nálunk rengetegen kapnak nekik ingyenes windózt, de azért mindannyian megfizetünk busásan. Ahogy Megyó papa mondta anno, nincs ingyenebéd.....igaza volt! Valaki valahol mindenért megfizet!
-
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #10853 üzenetére
Ha már felmerült a haladó topik:
Azért meg én osztok ki egy csokor taslit - még a bunkómat be se lengettem... - hogyha a tök kezdő azzal jön, hogy nem fordul a kernel modul, nem az a megoldás, hogy ./configure, hanem az, hogy megfogjuk szépen a kis kezét, 1-2 lépéssél hátrébb állunk és onnan nézünk rá a problémára. Nem visszük be a sötét erdőbe.
Ez ügyben már volt pár kirohanásom.
Problémamegoldó gondolkodás ugye... -
válasz
bambano #10849 üzenetére
úgy látom, többen várták már, hogy felébredjek
Én konkrétan számítottam rá, hogy felébredsz, abban biztos voltam, hogy valami hasonlóan biztatót kap a wines kolléga.
Tegyük hozzá, hogy ezt ennél jobban senki nem fogalmazta volna meg!mióta a windozerek tömegesen beszabadultak a linuxokra, azóta a tanácsok minősége is erősen szór. lásd: linux haladó topic az elmúlt pár napban.
Látom azért jutott máshová is a lapátnyéllóbálásból!
Annyira sajnálom, hogy legalább csak a poen kedvéért néha nem nézel be a Kezdőbe.....legalább nemsoká kéklufi-t tudnád bosszantani kicsit!
-
válasz
bambano #10779 üzenetére
Akkor még mindig szabadlábon....
Tegnap én is voltam, de ebben csak az az érdekes, hogy a 8. ker közlekedési akármi a 9. kerületi RK- épületében van, én meg a 10.kerülethez tartoznék lakóhely szerint.
Rossz tanú vagyok, 2 perc alatt le is zártuk az ügyet.Érted fognak még menni? Szegények.....
-
válasz
bambano #10771 üzenetére
Túl sokat nem foglalkoztam vele, lévén akkor még a 8-as Debian leszármazottja volt, az meg nemigen Skylake-barát, de elsőre mindenképpen raknám virtuális gépbe + rárakni mindazt, ami szükséges (pl. webszerver és hasonló marhaságok). Stabilnak tűnt egyébként, ha 9-es alapon lenne, már azt használnám.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #10757 üzenetére
Tényleg, itnews...
Nekem szerintem jóval több mint 5 mp, és nálam UEFI van az SSD-s gépen, ott bár kikapcsolhatnám, hogy egyből a grubba menjen, de akkor meg ha legközelebb kéne valami beállítás onnan, resetelhetném az egészet.
De a bios/uefi nélkül is bőven több mint 5, de amilyen sűrűn újraindítom ez nem igazán zavar... Aztán az is lehet, hogy már megszoktam, azért nem tűnik fel. Melóban már furcsa a windózos gépen, hogy kattintásra nem tölt be fele annyira se gyorsan a program, mint amikor otthon még be is kell gépelnem a nevét az indításhoz, és azonnal indul
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #10744 üzenetére
Egy eszköz, aminek wlan0-nak kellene lennie az összes gépen, ehelyett az itthon lévő 4 wireless-en kapcsolódó gépnek mindegyik más, ez volt az egyik... Csak semmi értelmes logika nincs benne, legalábbis otthoni usernek ez abszolút felesleges.
Minden gépen parancssorból szoktam beállítani a hálózatot, én így szeretem. Illetve most már nem, de hát ez van, ha nincs rendes desktop a gépen
-
BoB
veterán
válasz
bambano #10707 üzenetére
Nálam az a helyzet hogy csak célszoftverekért felelek, ha valami windows-os gond van a rendszer adminoknak kell szólnom.
De rendszeresen az a helyzet, hogy valami bajuk van, mondom hogy szóltam a win-eseknek. De ez most fontos, csináőljam már meg. Nem érti hogy egyrészt nem az én dolgom másrészt nincs admin jogom akármit is megoldani.
Na így már remélem érthetőbb
cami][us: szóval a 2003-as megjelenése után érettségiztél. Jól van, gyűjtögetem az adatokat.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #10707 üzenetére
Ebben azért az is erősen benne lehet, hogy az átlagember nem is ismer az ms-en kívül egyéb cuccot a számítógépen. Azt tudja max, hogy van androidos meg iphone-os telefon, meg pc-n a windóz.
Mivel a random pedesztrián nagy valószínűséggel csak wint meg ofiszt ismer és használ, természetesnek veszi hogy mindenki gépén ugyanaz van (hiszen ő is csak ilyen gépekkel találkozott). Aztán amikor azt mondod neki, hogy nem értesz hozzá, akkor vakarja a fejét, hogy 'ez meg miről beszél, amikor ő is ott ül előtte'
Legalábbis valami ilyesmi pszichológiát tudok mögé képzelni
-
törölt tag
válasz
bambano #10707 üzenetére
Ez annyira tipikus!
- Figyu, Wordben, Excelben hogyan kell ezt meg azt megoldani?
- Fogalmam nincs, nem használok MS Office-t...
- De hát éjjel-nappal gép előtt ülsz, biztos tudod!
- Az igaz, Linuxos gép előtt, amin évente 1x indítok OpenOffice-t, amikor küldtök vmi. faszságot .doc-ban, de ettől még nem tudom hogyan müxik a Word meg az Excel...És jön a sértődés, mert biztos tudom, csak nem akarok segíteni...
-
Smiley
addikt
válasz
bambano #10694 üzenetére
Elso korben nem feltetlenul kell hozza windows, a tordelosok nagy resze pont ezert mac-en tolja. (A regi szep idokben, ossze se lehetett hasonlitani az indesign teljesitmenyet a G5-os PPC es az x86-os PC kozott.) Amugy meg a magazinok es kiadvanyok 90% a mai napig indesign-al keszul.
Annyira durvan nem lehet szettolni mint a latex-et, de azert ezt is jol meg lehet script-elni. Latex-nel azert lassuk be erosen kell a programozoi tapasztalat. Mac-en viszont az indesign applescript kompatibilis, igy a nem programozo userek elott is nyitott az ut. -
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #10678 üzenetére
Ennek en sem ertem a felet sem. De megtanulnam.
Nem irom le, miket mond a fiam, mert nem ismerem azokat a szavakat. Addig tudom, hogy valami dinoszaurusz dolog, de utana... persze, mindig elnezoen mosolyog, hogy nem tudom, mi az a Compsognathus, mert ez egyszeru, es nagyon elterjedt volta a mittudomenhol. -
-
válasz
bambano #10683 üzenetére
Van lánycsapat is, gondolom nem tudtad! :-) Nekem az egészből csak a latex szó jött át amúgy. Az meg valami lánydivat-szerű valami.....ehhez pont nem értek, bocs ha nem az.
Egyébként lányban még ritkább ez a szint, amit érzékelhetünk, de nagyon tetszik, amúgy is imádom az okoscsajokat. Fiú annyiból lett volna jobb, hogy az nagyobbat tud rád ütni!
-
-
-
-
-
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #10558 üzenetére
Nem csak a sebessegel tett oda, hanem az arakkal is. Szerteszejjel nezelodok akar kulfoldon is minimum a 8x-a arban ugyanaz a sebesseg amit a DIGI kinal.
Nem fognak emelni csak upload iranyban. Az mas kerdes hogy nagy az ugras mert egybol 1G utan 10G jon mint interfaceben es eszkozokben is. Ezek arban is legalabb ekkora ugrasok.
Viszont lefedettseguk meg nincs sajnos. -
-
-
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #10422 üzenetére
Nagyon szepen koszonom!
Igy mar, az elobb elhangzottakkal egyutt ertem.
Remelem, hamar jon a routerre a frissites!
Oke, nem gondolom, hogy a falusi haz utcafrontjan fog az ember laptoppal hekkelni, de akkor is!
Viszont akkor igy a hotspotra konfiguralt telefonok mind erintettek... -
válasz
bambano #10392 üzenetére
Elég különös hely a HUP is, de nem lehet mindenütt ilyen családias légkör, mint itt a PH-n.
Egyébként ezt akár irónika nélkül is mondhatom.(#10390) colomb2 Igen, amellet, hogy akár poenos is lehetne, sajna nem az, üt nagyon, ezek a bPulisok tuti őrjöngtek, amikor látták!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged