Új hozzászólás Aktív témák
-
-
martonx
veterán
válasz
bambano #5083 üzenetére
"mail átlagos forgalma" - néhány email per felhasználó per nap. A lényeg, hogy nem spam-re, se nem nagy forgalomra tervezném a leendő szervert.
málnapc-t meg azért nem akarok sajátot, mert az otthoni internet az vagy működik vagy nem, arra mail servert alapozni nem túl egészséges.
-
-
válasz
bambano #5002 üzenetére
Értelek, ez egyébként a 2 éves okos csomagosok miatt alakult így ki, mert azok folyamatban lévő 30 %-os kedvezménye miatt párhuzamosan két csomagot tartanak fenn, amúgy nem is lehetne ugyanazt két áron adni. Az okososoknak emiatt hozzábiggyesztettek a csomagnévhez egy -A jelzést. DIGINET 100 PRO helyett nekem ilyen van DIGINET 100 PRO-A.
A legérdekesebb, hogy módosítani nem lehet sem emailban sem telefonon.
-
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #4918 üzenetére
Na ebbe pont beletrafáltam, a power igazából a teljesítményét akarta jelezni, nem a tulajdonnevét. Csaksikerült egybeírni ;D
Valamilyen mac egybegép volt amúgy, de látod ennyire érdekelAz fix, hogy én nem szenvednék az összerakással, én csak leültem elé, és használtam .) Egyedül a Pro toolshoz szükséges eszközöket attacholtam, de azt csak fizikailag kell, egyébként nem kell foglalkozni vele. Ezalatt én nem ütköztem gondba, pedig igénybe vettük a gépet.)
Gondolom szándékosan van így szénné bonyolítva a gépházban és egyben elrejtve a user elől a mélyismeret lehetősége, mármint hogy mindenkinél kimerüljön annyiban, hogy csak felületesen tudja használni: enduser programokat felrakni és azt nyomni és itt vége is.
De amúgy passz, 3 éve használtam, azóta nem, és nem is hiányzik .)
(#4919) F34R: Ez mondjuk nem feltétlen a rendszer okossága/hiánya, hanem a szoftver készítőjé is lehet. Pl. a PTools sokkal stabilabb és megbízhatóbb almán, mint ablakon, de főleg azért mert előbbi specific hardverre van, utóbbi meg variálható.
Kb arra gondolok mint a játékok konzolon vs PC-n, a PC előnyei nélkül. Tehát konzolon tuti hogy jól fog futni, nem szaggat stb. PC-n viszont ez abszolút nem garantált, mivel random hardveren fut a téma.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #4912 üzenetére
Inkább használnék OSX-et mint a keyloggeres win10-et. (Bár arra sincs biztosíték hogy csak ebben van.)
Amikor Pro tools-szal dolgoztunk Macen, akkor elég nehéz volt hozzászokni a rendszerhez, már csak a kezeléséhez is.
Egyébként tök steril az egész, meg full stabil, igazából ezekkel abszolút nem volt gond – felteszem ez tetszik a többségnek – de inkább maradjon meg annak akinek nem számít mit használ
-
törölt tag
válasz
bambano #4909 üzenetére
Jó.
Mondjuk a boogie amúgy is a fülemre áll, ha jó...
A szórakoztató kategóriában meg a Booginator 3 ami adja... Pedig régi... -
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #4900 üzenetére
Hmm... az igazan jo dolog lehet!
Most vettem eszre, hogy minden ujrainditasnal letrejonnek ezek a file-ok a /var/log-ban:
1,6G jul 7 21:36 kern.log
1,6G jul 7 21:36 syslog
1,6G jul 7 21:36 ufw.log
// ugy ertem, hogy toroltem oket, ujrainditottam a gepet, es rogton 1,6G.
Hamar teleirja a gep a systemet. Nem valami izgalmas a tartalmuk... -
törölt tag
válasz
bambano #4854 üzenetére
Ezt nem értem. Ezek szerint nem szabványosan működik a ranch-en lévő Tp-link... Abban van MAC Clone opció. Az meg egy kliens gép MAC címét imitálta a hálózatra... Mintha a kliens gép csatlakozna fel, nem a router.
Amióta fw csere volt azóta meg bármilyen MAC címet meg tudok adni... -
Penty
aktív tag
válasz
bambano #4838 üzenetére
Nálam is a NoScript az elsődleges, de azért kell mellé reklámblokkoló is a teljes ganéjtalanításhoz. Egyébként nálam is alapból tiltva van minden. Én már annyira megszoktam azt, hogy szétesnek tőle az oldalak, hogy már fel sem figyelek a dologra.
Az elmúlt pár napban kezdtem el használni én is ezt a uBlock Origint – az itteni kartácsok hozzászólásait olvasva – és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon kellemes kis cucc. Van benne olyan funkció is, amire eddig külön kiterjesztést kellett használnom (Request Policy), így ezt az uBlock-ot használva úgy néz ki, hogy kiszedhetem az RP-t a rókámból, mert teljesen ki tudja váltani az uBO. -
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #4836 üzenetére
Pl. a felugró ablakok ellen nem véd a noscript. Másrészt, van olyan oldal amit engedélyezni kell, viszont zavaró reklámok is vannak rajta. Ha pedig nem engedélyezem bizonyos funkcióit akkor a gombok sem működnek. A zavaró reklám meg nálam az izgő-mozgó, villogó ökörség, amit még elviselnék (nem), de a görgetés szaggatása már nonszensz.
-
spammer
veterán
válasz
bambano #4742 üzenetére
Ajjaj, ez tényleg szopás akkor. Kicsit olyan IE6-hoz hasonló téma, amikor manapság is azért használnak régi IE-t, mert mást nem támogat az adott program.
Crash report van? ~/.mozilla/valami.default/crashes , legalábbis a frissebb FF-okban, nem tudom, hogy a régiben ezen a helyen van-e. De ha nincs, akkor is kellene lennie valami reportnak, amiből talán kiderülne, mit lehet a gondja.
-
-
bambano
titán
válasz
bambano #4649 üzenetére
új fejlemények:
- megnéztem, gyárilag cooler master tápja van, 520 wattos, moduláris.
- most beleraktam egy corsair hx650-et
- a helyszínen a program hibátlanul lefutott kétszerhazajöttem, próbálom ugyanezt hálózaton keresztül és elszállt. mi lehet az, ami hálózaton keresztül elviszi az egész gépet, helyileg meg nem???
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #4599 üzenetére
A linksys wifi-jen ezek a lehetosegek vannak, csak nem tudom, hova allitsam:
Client Bridge-nek probaltam beallitani, de nem sikerul, a 20. lepesnel ujraindul a router, es utana nem erem mar el sehogyan sem. 30-30-30-al tudok ujra hozzaferni.
/*Biztos a masik oldalon van valami beallitas, ami tiltja... vagy nem tudom.*/ -
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #4651 üzenetére
Én is az alaplapra gyanakodnék.
Nekem volt régen egy gigabyte alaplapom. 3 évig ment, utána megfáradtak a kondik a memória környékén és off. (a kondik amúgy többre voltak szavatolva, mint amennyit összesen nálam volt az alaplap).
Pedig a 4 slotból 2 mindig szabadon volt, még csak azt sem lehetett mondani hogy túl volt terhelve a cucc...Olyat viszont még nem nagyon hallottam, hogy egy processzor elromlana. Ha nem volt széthúzva meg a fokok is jók, akkor az oké. Ha nem lenne jó a paszta, akkor úgyis melegszik az egész.
Ha a táp a gond, akkor azon látszódnia kell valahogy. Melegszik, kondik. Vagy esetleg a merevlemezek esetleges hibás működése.
-
Vladi
nagyúr
válasz
bambano #4649 üzenetére
Benne van a pakliban, hogy kaput. Garancia lejárt? Pláne.
Ha a cpu-t megizzasztod, akkor levesz némi plusz áramot a táp felől. Lehet, hogy a táp melegszik túl és menti magát. Nem tudom, ötletelek.
A kondikat szemrevételezéssel is meg tudod nézni. Ha púpos akkor talált. De ha nem, akkor is lehet rossz.
Más watt igényes dologgal meg tudod tesztelni? vga milyen? Ha az is sok áramot igényel, akkor azt izzaszd kicsit.
mod: Még ami eszembe jutott:
hőmérsékletet tapogatással is tudod ellenőrzini. Nyilván a tápból kiáramló levegőt.
Porral, takarítással hogy állsz? ventik mennek rendesen? Biosban nem volt állítva semmi a hővédelem terén? Szerintem nem csak cpu túlmelegedésre kapcsol le. -
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #4611 üzenetére
Nálam is minden működött Debianon, csak a KDE-s meg a conkys bugra nem tudtam rájönni. A conky fagyás mondjuk nem volt vészes, de hogy videolejátszás közben random kinyiffant a komplett X az elég rideg volt. Ráadásul nem csak nálam hanem asszem Penty-nél is.
Azóta áttértem Gentoo-ra, itt nincs ilyen probléma. Sőt, itt a Supertuxkart több fps-t produkál az intel vga-val
Mondjuk Debianon 3.16 itt 3.18-as kernel van, lehet hogy ez a kulcs?
De ami az egyik legjobb: nincs systemd! A hálózat nem is ment olyan könnyen.. ;D -
spammer
veterán
válasz
bambano #4606 üzenetére
Az fasza (bár azért a 30 megával is el lehet döcögni
). Nekem szerencsére eddig nem volt rossz tapasztalatom velük a 2 év alatt, 20/10 > 50/30 > 100/50 gond nélkül ment, sőt, mindig több volt, mint a névleges, és hálózati probléma sem volt (*kopp-kopp*). Megváltás volt, mikor ott tudtam hagyni a tréhómot. Remélem, hogy a jövőben nem fognak elkurvulni.
-
bambano
titán
válasz
bambano #4600 üzenetére
ennyi volt.
nekem ennyi idő kellett, hogy:
- szétborítsam a gépem és kiszedjem belőle a rendszerlemezt, mert annyira nem voltam bátor, hogy helyben upgradeljek squeezyt jessire. jó ez így, van egy biztonsági tartalékom
- de az ilyen mindig láncreakciót indít el, mert:
-- ha már szétborítottam a gépet, akkor kitakarítom belülről
-- ha már kiszedtem a helyéről, akkor a környékét is kitakarítom
- összeraktam, nyilván nem ugyanolyan méretűek a rendszerdiszknek szánt ssd-k, tehát ahova a samu simán bement, oda az intel nem. de az ennyire vékony acéllemez hajlik...
- rádöbbentem, hogy nincs miről telepíteni... szerencsére ez egy notebookból kiszanált, még bejáratós ssd, így volt rajta egy alap debian grafikus felülettel, úgyhogy ezen az ócska digis neten lehúztam egy iso-t, és ki tudtam égetni cd-re.
- utána egy eseménytelen, kicsit hosszú install (leginkább a net miatt)
- málenkij reboot. pár apróságot felraktam még, utána visszadugdostam a vinyókat, mert nyilván nem rakom magam alá a diszkeket, hogy legyen mit tévedésből formázni...
- reboot. mdadm simán felismerte, összerakta, csináljam meg a mount pontokat, másoljam be a régi fstabból a vonatkozó részeket, minden müxik.
- két monitoron ugyanaz a kép, kis net olvasgatás, egy darab debian csomag felrakás. valamit szöszölt, utána azt mondja (nem szó szerinti idézettel), hogy vagy vissza bírod pörgetni a betöltött nouveau drivereket vagy rebootolj. lusta dög rebootol.
- xorg.conf vissza, dm újraindít. van két monitor.
- bejelentkezem usernek, van desktop. pár dolog nyilván hiányzik, de az alap mate nem lehet ennyire okos, hogy mindent kitaláljon, nem gond.
- egy jól irányzott ikontelepítéstől lett firefox, egy paraméterrel lett ugyanaz a firefox, ahogy hagytam.
- egy utasítás és lett adobe flashplayer.szóval. én annyit szaroztam ezt a szerencsétlent, igaz, főleg a systemd miatt, hogy elmondani felesleges. ehhez képest *MINDEN* ment elsőre rajta. ha tudod azt az egy-két gugli keresési kifejezést, amit kell, meg tudsz egérrel webről konzolba másolni, akkor minden meg rajta. a multimédiás része lényegesen jobb így első ránézésre, mint a régié. valószínűleg a sokkal újabb kernel.
teljesen az az érzésem, mint Karottának, mikor megküldte az m5-ös bmw-t. ez tisztességes munka.
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #4597 üzenetére
Okes. Koszi! (Elore is!)
Szoval, van itt egy PC, egy Raspberry PI media lejatszo, egy PI2 projektekre, egy telefon, meg egy tablet, egy Synology NAS, meg egy WRT54GL router.
Az van, hogy itt, ahol lakom, nincs drotos net, csak egy WIFI halozat, azon netezek. A routerhez nincs hozzaferesem, es nem is akarom feszegetni a dolgot. A NAS-hoz a WRT54GL-en keresztul drottal csatlakozom. Ezzel nincsen is semmi gond eddig.
Most szeretnem azt megcsinalni, hogy a PI2-t drot nelkul elerjem, mert nem tudom mar vezetekkel. Szeretnek a PI2-rol a NAS-ra menteni. Az is jo lenne, ha lenne rajta net is. Szeretnem a tabletrol elerni a NAS-t, ez most nem megy.
Hat tomoren ennyi....
-
tvamos
nagyúr
-
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #4476 üzenetére
Szerintem az a két gyártó is tudja milyen a vásárlóközönsége. Mondjuk a mercinél kevésbé érezni ezt, a műszaki állapotukról nem tudok nyilatkozni. Tippre viszont a legfelsőbb kategóriás merci nyilván előbb fog szétmenni (számítván a tehetős vásárlóra akinek nem gond a szerviz) mint mondjuk egy C osztály.
Ha megbízhatóságról van szó, halványan arra mernék tippelni, hogy a Hyundai az király. Legalábbis abból kiindulva, hogy a bátyámnak volt 10 évig egy, amit napi szinten használt, és soha nem volt baja. Egy másik ismerősömnek szintén ugyanez. Külsőre mondjuk nem nyerő, de én úgy vagyok az autóval hogy A-ból B-be szeretnék eljutni gond nélkül.
Fordból meg csak amerikait, azt csak nem kell szerelni mindennap ;p Bár ilyenben még sosem ültem, itt már inkább a külső alapján mondom ezt
A Hondával amúgy nincs gondom, ha lenne rá kessem tuti hogy egy újabb City-t vennék.)
-
spammer
veterán
válasz
bambano #4445 üzenetére
awk 'NR==1', ez nem azt jelenti, hogy az első sort vizsgálja?
Amúgy terminálban:
$ awk 'NR==1' /sys/class/net/ens3/operstate
up
$ cat /sys/class/net/ens3/operstate
uplua kódot lefuttatva:
ethernet_widget:set_text(operstate)
upAkkor is, ha cat, akkor is, ha awk szedi ki az infót.
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #4432 üzenetére
Debian-t en nem akarok hasznalni, eszem agaba se jutott.
(#4431) spammer
Az Arch azert nem fossa ossze magat, mert flexible es mogotte all egy olyan developer csapat hogy osszefosod magad. Ettol fuggetlenul ok is kovettek mar el ordas hibakat.
Azokhoz nem lehet hasonlitani semmikepp sem, akik jol megfontoltan, korultekintoen, es kibaszott lassan
fejlesztenek. -
_Dumber_
őstag
válasz
bambano #4425 üzenetére
Nyilván az elérhető legújabbat rakom fel, de nem biztos, hogy a legújabb elérhető is. (vagyis nem ez a lényege)
pl:
Arch - manjaro.Manjaron nincs mindig a legújabb csomag (kivéve, ha az arch repoját állítom be) ugyanakkor az is rolling .. nem?
jó tudom itt vitatkozhatunk, hogy az már csak half rolling.. de akkor is a feljesztők döntik el mikor kerül valami a testingból a stabilba.. és korámntsem nem biztos, hogy arch -gentoo vonalon ugyanaz a stabil verzió szerepel.
Szerintem a lényeg elsősorban, hogy nem kell "dist-upgrade"..
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #4390 üzenetére
Koszonom, mar ertem.
Tudnatok megoldani ket problemat?
Az egyik: [link]
Diohelyban az van, hogy egy Raspberry Pi 2 ket kameraval keszit fenykepeket. Az a gond, hogy neha osszekeveri a ket video device-t. Nekem meg fontos lenne tudnom, melyik melyik. Termeszetesen nem dugdoraszom a ket kamerat, mindig ugyan abba az USB portbe kerul a jobb, es a bal oldali. Ja, nincs USB hub sem. A feldolgozast python scirpt csinalja.
A masik: [link]
Itt az a gyikom, hogy a ket kepet a ket kamera egymas utan kesziti, en meg azt szeretnem, hogy azok egyszerre, egy idopillanatban keszuljenek, csokkentendo a latency-t. (Konnyebb dolgom lenne...) -
sss
őstag
válasz
bambano #4337 üzenetére
Értem, köszönöm. Még esetleg annyi kérdésem lenne, hogy pl. nagiosszal hogy lehet drbd-t monitorozni? Így hogy a secondary node-on nem lehet "belenézni". Simán /proc/drbd-ben rákeresve a kulcsszavakra? Mert az a /dev/drbd0 mountolása előtt is már beáll uptodate/uptodate-re. (Hmm habár lehet hogy nagiosban alapból van rá figyelés.)
Ezt a primary/primary-t meg majd próbálgatom.
-
sss
őstag
válasz
bambano #4334 üzenetére
Szóval játszadoztam kicsit vele laikusként, röviden: dd-vel image legyárt, összerendel loopdevice-szal, drbd konfig megszerkeszt, primary beállít, szinkronizál -> örül. Aztán primary-n /dev/drbd0 létrehoz, felmountol, tesztfájl legyárt. És igazából itt lenne a kérdés: én azt hittem, hogy amiket legyártottam tesztfájlokat, azok egyből meg is jelennek a secondary node-on. De amiket olvastam erről doksikat, ott mindenhol megcserélték a primary és a secondary node-ot, előbbiről lemountolták a drbd0-t, utóbbira pedig fel, és valóban utána megjelentek a tesztfájlok az eredetileg secondary node-on is. Szóval az addig rendben van, hogy a secondary alapból read only, de az összeszinkronizált fájlok hol vannak rajta? Csak akkor lehet hozzáférni ha átállítom primaryre? Nem tudom mennyire érthetően sikerült megfogalmazni.
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #4243 üzenetére
No, most, hogy visszaallt a lelki bekem, probalok arra reagalni, ami a felvetes volt, miszerint miert frissitettem a Linuxomat...
1. ki van szurkulve az audio beallitasok nekem, es nem is tudom allitani a hangerot. parancssorbol kell inditanom az alsamixert, ami megy is, de megsem optimalis. Persze, tudom, google a baratom, de sajnos az en szintemhez igazodo leirast nem talaltam. Lehetseges, hogy rossz kereso szavakat irok be neki, de sajnos nem...
2. Dual monitor hasznalom a gepet, a masodik monitoron azonban szeteseik a kep, es neha ugy is marad. Nem igazan jo. Remeltem, hogy egy frissebb kernel alatt jobb lesz.
/* Windowson csak a biztonsagi frissiteseket inditottam ra a gepre...*/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged