- Milyen okostelefont vegyek?
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
enginev3.0 #81470 üzenetére
Én ezért szoktam mondogatni, hogy ha friss verziójú programok kellenek, akkor rolling release. Az ég világon nincs semmi értelme feltenni egy Ubuntu vagy Debian alapú disztrót, aztán beleerőltetni a friss verziót tartalmazó repót. A release alapú disztrók attól "stabilak" úgymond, hogy régi, alaposan kitesztelt verziókat tartalmaznak, de ha beleerőlteted az új, friss verziót, akkor pont ettől a stabilitástól fosztod meg. Manapság szerintem nincs értelme ilyen disztrókat otthoni gépen használni, a rolling release rendszerek, tapasztalatból mondom, egy csöppet sem instabilabbak. Érted, attól, hogy egy szoftver régi, nem feltétlenül lesz stabil, bugmentes...
Felteszel egy rolling vagy semi-rolling disztrót, mondjuk egy Arch-t vagy Manjarot, vagy amelyik szimpatikus... Archra feldobni egy AUR helpert egy sort, megkereseni is letölteni a plexet még egy sor. Manjaron a pamac alapból kezeli az AUR-t, csak be kell kapcsolni mert default ki van kapcsolva, aztán "pamac install plex-media-server", és fél percen belül ott a gépeden. A qBittorrent v4.3.9-1 pedig ott van a community repóban, még csak AUR sem kell hozzá. Két perc alatt fent van mind a két program. A legújabb Ubuntuban is csak v4.2.5 van (mondjuk személy szerintem egy torrentprogramnál az sem baj, 2-3 éves verzió csak működjön).
Mégegyszer mondom, szerintem, otthonra egyszerűen nincs létjogosultsága erőltetni ezeket a Debian/Ubuntu alapú disztrókat csak azért, mert release alapúak. Arra jó, hogy az ember megismerje, megtanulja őket, meg azért az is igaz, hogy vannak olyan programok, amik pl. Ubuntun jobban mennek, mert a fejlesztők az Ubuntut támogatják, a többi disztrót nem. De a legtöbb esetben sokkal jobb választás egy rolling release disztró. -
törölt tag
válasz
enginev3.0 #81470 üzenetére
Ezért is mondtam, hogy tartsd meg mellette a Windows-t is, amíg átállsz. Ne add fel szerintem. Ilyen rövid idő alatt majdnem egyedül, ekég jól elhaladtál. Az, hogy nem sikerült ne tántorítson el.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Apple asztali gépek
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged