- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
DrojDtroll #32005 üzenetére
1. wget akármi
2. programod /letöltött fájl > izé.txt
3. mount ftp, cp izé.txt ftp
4. 8 soros sktript be a krondzsobba.
5. vagy ne cisnáljam meg neked előre?(#32013) djyuri:
pc-be hdd-t betesz. linux live cd bootol. minden partíció becsatol. Ami kell átmásol. Hátradől, kéjesen vigyorog.
-
Vladi
nagyúr
válasz
kemotox #31910 üzenetére
Kő egyszerű dolgod van: ssd-re teszel egy gyökér partíciót /
Ide mehet a home is.
Az 500 gigást meg becsatolod az /mnt/valami alá.
Ide ha kevés a ram - nem lesz - akkor cisnálsz egy swap fájlt és kész vagy.Mondjuk ha komolyan gondolod a linuxozást akkor az 500-asból csinálj valami linuxos fájlrendszert, tipikusan ext4-et.
-
Vladi
nagyúr
Azt, hogy nem váltasz rootra. Itt nincs alapból sudo, rendes rootként kéne próbálni:
su -Megadod a root jelszót és kész. Majd lehet telepíteni.
Ha csak 1 parancsot akarsz rootként kiadni:
su -c 'parancs'
jelszó(#31897) kemotox:
Hát kérdezzél.
ha hdd ssd kombód van, akkor több lehetőséged van a variálására. A felhasználási igényed függvénye.
-
Vladi
nagyúr
válasz
DittyCat #31796 üzenetére
Akkor már itt is maradsz.
Az ilyen azszar beszólásokat szeretem. Néha visszakérdzek: Miért? Hátmerthátazértmerthát.... jobb eset. A józsi mondta. Rosszabb eset.
"Miért kell Arch-nál jobban figyelni? Mit művelsz? Mire készülsz megint"
Semmi, csak unja magát.Egyébként halkan jegyzem meg, hogy feleségem kislaptopján már 1 éve tolja a linuxot és a nagylaptopon is érik a csere. Mer a w7-nek már itt is fáj, az is nyűg, meg 10 percig bootol, meg telehízott 30 gigát megezazamaz.
-
Vladi
nagyúr
válasz
lockdown90 #31643 üzenetére
pffúúúú vladi most virtuálisan feltűrte az ingujját...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #31615 üzenetére
Ez kb. micsoda?
Milyen megfontolás alapján tetted ezt fel? No mindegy, itt kb magadra vagy utalva a doksikkal.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #31612 üzenetére
Namost milyen meghajtót hiányoltak? A drivert?
Mondjuk jobb esetben a függőség miatt fel kéne rántani a default ablakozót. Monjuk egy laza
apt-get install smplayer
is fel kéne rántsa. CSoportok vannak itt? Pl: x server group. Meg utána mondjuk xfce desktop? -
Vladi
nagyúr
válasz
lev258 #31452 üzenetére
Azzal sincs, max nem indul el a grafikus felülete. Régebben volt szerenécsm ilyenhez. nvidia kártyát cseréltem atira. Majd reboot. Hopp nincs gui. Segáz. Driver le, másik fel, init 5... hopp működik.
(#31458) bob.zxr:
Ühüm... cenossel a következő 10 évet 3.10-el töltöm.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Panthera #31440 üzenetére
Ha a disztribútor a 6-os verziót mellékelte, akkor érdemes rá hallgatni. Minden más telepítés módszert akkor válassz, ha valamiért neked nem jó a 6-os. Nem kompatibilis, túl elavult, xy funkció hiányzik.
Következő lépés a külső tároló keresése - ha jól értem akkor ezt javasolták. Majd utána jön a letölthető telepítő készlet. Ubuntu alapúra vagy deb csomagot keress, vagy tar.gz ami egy általános telepítő lehet.
Nyílt forrású programnál jöhet még egy lépés, a forrásból telepítés, de ez az utolsó lehetőség legyen.
(#31450) ubyegon2:
Igen, újra kell telepíteni...
... mármint a wint.
-
Vladi
nagyúr
válasz
DittyCat #31351 üzenetére
"mellett egyéb mappák:"
Ezek eddig is ott voltak, csak mivel rejtettek, eddig nem láttad őket. A fájlkezelődet állítsd be úgy, hogy elrejtse, ha zavarnak."amiket ha törölni akarok, akkor újra visszatérnek."
Persze, mert a programok használnák ezeket. Ha nincsenek ott, akkor egy minta könyvtárból létrehozzák őket alapértelmezett tartalommal.
"Ráadásul a menü formázása, a háttérkép, a meg minden... MEGSZŰNT. "
Igyál rá hidegvizet. Amikor törölgetni kezdtél, akkor törölted ügyesen ezeket. Nah ezt tényleg elrontottad.. -
Vladi
nagyúr
válasz
NeoPampalini #31319 üzenetére
Akkó' örüjjé!
Amúgy pont ezt írtam volna.
(#31321) Iscariah:
Fúúúú deciki.
-
Vladi
nagyúr
válasz
csiben1 #31274 üzenetére
Abból az írásból egyelőre 2 parancs kell neked:
fdisk -l /dev/sda | grep -E sda[0-9]+ | sed s/*// | awk '{printf ("%s %f ",$1,$2/512); if($2%512) { print "ROSSZ" }else {print "OK"} }' | column -t
hdparm -I /dev/sda | grep TRIM
sudo kell az elejére szerintem. Ezek csak tesztek. Ha ok amit kiír, akkor hagyd egyelőre. Ezek csak tuninghoz kellenek, nem feltétlenül veszel észre semmit. Ha már jobban belejöttél, majd visszatérsz rájuk.
-
Vladi
nagyúr
válasz
zolka95 #31132 üzenetére
oké.
"ezeket a drivereket valami linux szerverről szedi le, amit terminálba írtok?"
Ezt nem értem.Amit lehet, csomagból telepíts. A csomag egy alkalmazás összes fájlja. A rendszered adatbázisba gyűjti őket. A csomagkezelő programmal lehet telepíteni, törölni akármi. és igen, online elhelyezett tárolókban vannak, oda teszik fel a disztród készítői. Onnan szedi a csomagkezelőd.
Ennek az elejét olvasd. -
Vladi
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #31107 üzenetére
Mert mérnem? Miről maradtam le?
Ha van bármi fájlrendszered elérhető szabad hellyel, akkor valamit másolj oda át, majd linkeld a fájlrendszerben. Kész a hely.
Jah nem, még törölni is kéne.(#31112) zolka95:
Nekem akkor csinált ilyet, ha usb hdd-re töltöttem, és valami automonter szar hiányzott. Feltettem mate alá, az óta automatikusan csatolja a lemezt és nem kezd újra.
(#31121) zolka95:
Milyen lemez? Belső? Milyen desktop? Meg kéne nézni, hogy minden csomag fenn van -e hozzá. Vagy igen, fstabolni.
(#31125) kmisi99:
Virtuális gép? Játék szervert akarsz laptopon?
Hosszabb távon akarsz gondolkodni, akkor vagy debian, vagy centos-t használsz szerverebb témákra.
Kezdetnek nézz rá egy fedorára.Még valaki?
-
Vladi
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #31104 üzenetére
Bizonyos mennyiségű hely mindig fenn van tartva a /root könyvtárnak, a root home-ja. Azért, hogy single userben még be tudj jelentkezni hibaelhárítás vagy adatmentés céllal.
Csinálj szabad helyet.
-
Vladi
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #30829 üzenetére
sshfs nem é?
Jó elég gagyesz leírás, de kereshetsz jobbat.
-
-
Vladi
nagyúr
Na remek, remélem beválik neked hosszú távon.
Legalább mondhatom, hogy másnak is, nem csak én vagyok fanatikus.
" tp_smapi téren" Ezt nem is nagyon tudom mi. Ezt nem a hardvernek kéne szabályozni? Hogy %-ig enged feltölteni, x% alatt meg jelzi az os -nek.?
Particionálást nem tudom, szinte sose csinálok ilyet. Csak nem borul meg. ha mégis, akkor 1-2 óra alatt 0-ról újra tudod csinálni.
"rendes Conky beállítás pl."
Tapasztalatom szerint az ilyeneknek neki kell állni! Mert ilyenkor szokott kiderülni, hogy: jah, csak ennyi volt? 10 perc?(#30583) DittyCat:
Feleségemnek ilyesmi van. Neki fedora 19 van fenn, de a lényeg, hogy xfce felülettel. Az elég könnyű a gépnek, de nem fájdalmasan fapados. Tehát 1-2 kellemes megjelenítési dolga is van.
-
Vladi
nagyúr
"USr/lib/firefox/plugins"
Oda is jó lenne, de oda root joggal kellene másolnod. Viszont a firefox itt is keresi:
/home/usered/.mozilla/plugins
ide csak a libflashplayer.so fájl kell. Ezt tudod másolni sima userként is. Viszont vigyázz, mert a .mozilla könyvtár az rejtett, nem biztos, hogy látod majd a fájlkezelődben.(#30521) oparix:
fel lehet tenni, csak ugye nincs graf felületed, tehát mélyterminálban kellene ügyködnöd.
(#30550) Tim82:
Hehe, megy a cent?
-
Vladi
nagyúr
válasz
ubyegon2 #30368 üzenetére
Pedig egy csomó disztró használja még. Szerintem lesz még fellendülése.
(#30369) carrick16:
mate nem fogyaszt sok erőforrást. de xfce, lxde ablakozót is használhatsz.
ssd optimalizálás nem a felületen múlik. hanem az os-en. ezt az írást nézd meg. De ezek nélkül is működik. -
Vladi
nagyúr
válasz
CanibelZ #30200 üzenetére
Valami driver inkompatibilitás van. De ne a wint csináljuk már meg a linux topikban.
Feleségem kislaptopján fedora xfce van.
(#30216) jakos73:
Dehogy hagyod...
- megszállottság
- frusztrált düh
- kipirosodott arc
- alvászavar
- kényszeres visszatérés a témáhozEz mind linux függőségre utal.
mod:
Ha xy disztrót teszel pendrivera, ne használj általános programot, hanem a disztróra szabott megoldást.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Ice&Lime #30113 üzenetére
Jó fejek itt a srácok.
driverrel nem lesz gondod, se a trimmel. 1-2 trükköt alkalmazhatsz még, néhányra szükség lehet.
Itt van Lenry cikke, ez segít.fájrendszernek ext4-et javaslok.
Egyébként személyes tapasztalatom samsung 830-al: win alatt driver feltesz, nem jó, leszed, ezt tedd, de csakezt, jah bioszban kelett volna állítani, rakd újra, mostjó, particionálást xy-ban kezd, nemjó, csináld újra, teszt, tényleg annyival másol -e mostmárjómehetráaw7.
ezalatt linuxon: telepítsd fel... kész. Jó hát fstabba még 1 szó. Namostkész.
Ha cpu támogatja a paet akkor tehetsz 32-est, ha nem, akkor nonpae kerneles disztrót keress. Nem ez volt a gondod valamelyik zorinos cikknél?
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz
Pista0001 #30019 üzenetére
Igen, lényegében erről van szó. A winnek tudomásom szerint nem tudod megmondani, hogy xy os már használja az mbr-t és te így szeretnéd. A grubnak meg meg lehet mondani. Tehát amelyik linuxból te a rendszerbetöltést vezényelted, onnan kellene újratelepíteni. Legtöbbször egy live os alatt történik.
(#30017) Decepticon:
Ugyi? Zsír.
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz
DittyCat #29624 üzenetére
asztali cd 64 bit kell neked. Majd.
Én inkább azt tanácsolom, hogy most próbálj mindent megcisnálni a mostani rendzsereden. Ha már kicsit belejössz és látod mi kell neked, meg mi az ami nem akkor válts. Vagy egyáltalán hosszabb távon jó -e neked a linux.A nyomtatóhoz meg van linux driver. Úgy láttam az oldaáln, hogy ki lehet választani, hogy win, vagy osx vagy linux
-
Vladi
nagyúr
válasz
King Unique #29616 üzenetére
Érdemes megnézni. bár a felsős sor már elég lehet.
fluxbox: nagyon kicsi erőforrás igényű, az x-re épül. viszont nagyon fapados. Kirajzolja az alkalmazást ezzel le is tudta.
Pekvm: ez passz
lxqt: ugyan az, mint az lxde, csak qt-ben készül. Ez lesz a jövője.
Enlightenment: nagyon régóta fejlesztik, saját libkészlete van, mint a gnomenak vagy a kde-nek, viszont szép és könnyű a cél. Nemrég valaki beszállt, talán a novell, na azóta van is jövője. -
Vladi
nagyúr
válasz
DittyCat #29550 üzenetére
"- Van nekem egy programozó vőlegényem, de azt mondja, nem ért a Linuxhoz. Látott már, de nem igazán foglalkozik ilyesmivel. Ha gond lenne és vissza kellene csinálni a Wint, azért van kire számítanom."
Jááá lesz még itt családi gond.
Jobban fogod kenni a linuxot...
A gépedről sok mindent nem találtam eddig linux témákörben, bízzunk a legjobbakban. Nézz meg rajta egy mintet live módon, ha nem dobja fel a bakancsát egyből és még hálózatod is van, akkor már célegyenes.
Egyébként nicns gond se a kezdőséggel, se a lánysággal. A feleségem a kisfehér asusára kapott fedora 19-et xfce felülettel. Jó mondjuk neki prémium szupportja van, ha valami nem megy csak ideadja, hogy csináljam meg.
A kinézetet olyanra csinálod majd, amilyenre akarod, itt nem lesz akadály. De javaslom előtt a funkcionalitás legyen teljesen kész, a csinodítással ráérsz.
Azt jó lenne, ha leírnád milyen gépeket akarsz rákötni. Oké nyomtató, van egy pár féle.
Fényképezővel nem lesz gondod, ezek gyakorlatilag úgy viselkednek mint egy pendrive, úgyhogy simán rákötöd."de most már beépült a tudatunkba."
Az jó, mert nem kell sulykolni, hogy csomagkezelő, csomagkezelő, csomagkezelő. Viszont itt jobban meg lesz kötve a kezed. Amiből van csomag azt telepíted, amiből nincs akkor slussz.(#29569) DittyCat:
Azta! Apátok hogy bírta?
(#29583) DittyCat:
Oylat nem tud az az mp3, hogy usb pendriveként üzemel?
Egyébként link Itt azt írják, hogy már üzemel, sikerült megoldani 2012-ben. Tehát nálad is működnie kéne. Ha nem, megoldható.
Inkább próbálj másik lejátszó programot is, banshee és Rhythmbox, ezeket írják. Telepítsd őket és próbáld azzal. -
Vladi
nagyúr
Először is nézd meg, hogy a csomagkezelő melyik verziót akarja telepíteni. A második parancs egy metacsomagot telepít, ami húzza magával a többit, a gcc-t is. Nem biztos, hogy 4.9-re már frissítettek. Ha igen és te érintett vagy ebben a problémában, akkor viszont nézz utána, hogy mi is a hiba, javítva van -e és a disztród megkapta -e a javítást.
majd utána a zubuntusok mondanak neked valami downgrade megoldást.
-
Vladi
nagyúr
válasz
tgulyas #29461 üzenetére
nyissál terminált és :
cat /proc/partitions
ezzel tutira látod. De neked inkább az írás/olvasás lenne a lényeg, nem?Akkor fel kell csatolni. Most hogy ezt rendszer szinten teszed fstabbal vagy felhasználói felületen valami gui akármivel az már a te döntésed. Ez utóbbit nem tudom, nem isemrem a júnitit.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #29417 üzenetére
Huhhh áááhh hát ... hö persz.... e...hh...
(#29415) lumpy82:
Ó de rejtélyes.
Akkor adatokat kap kívülről a gép, amit ad tovább nektek ftp-n?
Én tövábbra is azt mondom, hogy egy ilyen régi gépnél már bármikor elfolyhat egy kondi, bed sectort dobálhat a hdd stb. Oké, hogy én egy ilyen gépet teszek a sufnimba empéhármat hallgatni, de azért na.
Ezt azért jelezd a főnökeid felé. -
Vladi
nagyúr
válasz
lionhearted #29409 üzenetére
Az ext az mi? Ext1 fájlrendszer?
mod: Jah oké. Fura lett volna.
(#29412) lumpy82:
"nincs lift, mai testedzés megvan"
Ez hatalmas.Amit csinálsz éppen az az, hogy az eleve csak olvasható fájlrendszert felcsatolod írható, olvasható módon. Következő indításnál megint csak olvasható lesz. Szólok, hogy óvjam a térded.
tehát most csinálj meg minden adminisztrációt.De egy 4 évet állt gépnél én már évgleges lekapcsolást csinálnék. Új vas, új os, bekonfigol és használ.
-
Vladi
nagyúr
válasz
lumpy82 #29393 üzenetére
"4 év után került újra beüzemelésre a szerver és akik akkor használták azok már nincsenek a cégnél és most újra szükség lenne rá és az ftp kapcsolatra, de senki nem tudja a jelszót ami az ftp kapcsolathoz kell."
Dejavu. Hallottam már 1-2 ilyen történetet. Nem mindig ér jó véget.
A Red hat 7.2 az a 2001-ben kiadott? Nem kéne frissíteni? -
Vladi
nagyúr
válasz
CactuS #29332 üzenetére
Hová tetted és hogy? Annyi a baja, hogy ezt a skriptet amit írtál az után kellene lefuttatni, hogy felállt a hálózat és fel van csatolva a partíció.
szokott lenni ilyen rc.local vagy hasonló. Az mindig utoljára indul. Oda próbáld!
mod: Most olvasom a szkripteket. ne tedd a home-ba az init szktriptet. Tedd az /etc alá, a megfelelő helyre. Csinálj egy külön állományt, mint most és utána tedd be. Csak utolsónak!
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sobriety #29299 üzenetére
"beleuntam az csomagkezelők bugjaiba, "
Ezt elhiszem. De melyiket próbáltad eddig?"csomagfüggőségek gabalyodásaiba"
Ha a csomagkezelők függőségbe gabalyodnak, azt nevezzük 1-nek. Ha kézzel fordítasz minél több dolgot, azt nevezhetjük akár 10-nek is."Hosszútávon kevésbé melósnak"
Nem, hosszú távon sokkal melósabb. Gondolj bele: 1 frissítést kell csinálnod, 1 programon, lehet ránt magával még 10 másikat, egyik összeakad a másikkal máris fél giga forráskódot kell áttömnöd a cpun... Hidd el, sokkal munkaigényesebb.Jó oké, vannak hibák a csomagkezelésben, de lásd azt, hogy mekkora melót végeztek el, mielőtt kiadták. Mire egy tároló feláll legalább 1000* annyi problémával szembesülnek, mint amivel te.
"Egyértelműen konstrukciós hiba."
Az. De azért ne hasonlítsunk egy kis disztró néhány tervezési nyűgjét egy nagy mondjuk debian tárolójához. Ott azért töredék hibát találsz.Az biztos, hogy nagyon sokat tudnál tanulni. Van határ nálam is persze, 2-3 programnál többet nem vagyok hajlandó forrásból feltenni.
Csomagkezelővel:
yum install valamiForgatni meg van, hogy 2 hét. Mire rájövök, hogy épp mi a nyűgje. Hát csinálja ezt helyettem a disztribútor...
-
Vladi
nagyúr
válasz
CactuS #29297 üzenetére
Mondom elméleti menetét, a többit a Hadarics tanár úr már elmondta.
Ha ntfs, akkor formázd ext4-re. Utána csatold fel. Majd csinálj rá egy könyvtárat. Annak állítsd be a jogosultságát. Majd telepítsd a syncet, automatikusan indulóra, majd mehet.
Najó ha elakadsz, akkor kérdezz.
-
Vladi
nagyúr
válasz
CactuS #29293 üzenetére
1. igen jobb. Mountolni egyszerűbb? Arra ott az fstab, egy sort beírsz és kész.
2. Nemtom. Jogosultságot kell neki adni. Így is jó, ahogy írja, nyugodtan vissza is csinálhatod utána ha mégse lett jó. Csak jegyezd meg, hogy mit állítottál.
3. Bármelyik. Lényegében letöltöd az előre fordított programot, kicsomagolod és futtatod. A többi körítés meg beállítás. Illetve 1-2 kisebb hiba felmerülhet, arra is ad tippeket. azt csináld meg ezekből, amire szükséged van. -
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #29276 üzenetére
Aztán mit kezdenél azzal a 3d támogatással?
Egyébként amit tud linux alatt, az már most is megvan. Általában a driver már működik. Egyedül ati/nvidián lehet variálni driverekkel.
Jah tényleg, van ilyen, hogy dinamic változat a skype linuxok között. Azt csak kicsomagolod és futtatod. Azzal próbáld meg.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #29180 üzenetére
Akkor feltelepült?
Indítsd terminálból skype paranccsal. -
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #29178 üzenetére
Akkor húzzál át oda.
-
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #29114 üzenetére
Igen, pont erre gondoltam, amikor jeleztem ezt a probléma lehetőséget. Nézd meg, hogy a tárolódban mi van. Ha régebbi, akkor keress valami tárolót. löncspadon szokott lenni.
#29156) westcoastog:
Na nem, kérlek alásan. Ahhoz már túl sokan, túl sokat segítettek.
Szépen bementél a sötét erdőbe.Ott kezdődött, hogy kért egy függőséget. Teljesítsd. Fedorán ugyan ezt játszotta, mivel a drága ms egy baszom rpm-et se tud kultúráltan megcsinálni.
Egyszóval szerezz egy libqt4-dbus >=4:4.5.3-at a föld alól is.
-
Vladi
nagyúr
Íme elindult az új topik: CentOS Linux
-
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #29069 üzenetére
htoppal nézd meg, de nekem gyanús, hogy cpu limited van. Az intel gpu azért annyi gyorsítást tudna free driverrel.
-
Vladi
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #29045 üzenetére
Ühüm. Nincs tapasztalatod nem vesznek fel. Tehát nem lesz tapasztalatod.
(#29047) westcoastog:
Ez a legrosszabb, amit tehetsz.
S csak még rosszabb lesz.
Minden munkanélkülinek azt javaslom, hogy valami aktivitást, meg közösséget keressen.
Ha elmész interjúra lehet, hogy megkérdik: (sőt látszik rajtad) mit csináltál az elmúlt fél évben, amíg nem volt
munkád?
Szóval tök mindegy, hogy mit csinálsz, csak csinálj valamit. Állatbarát alapítványnál ketreceket kifesteni. Sokkal jobb, mint otthon ülni. Vagy keresni ingyenes tanfolyamot. Bolgár nyelv kezdőknek... naés? Befér az idődbe és az önéletrajzodba.Legyél emberek között és legyen feladatod. Aztán ha szorgalmas leszel, előbb utóbb csurran, cseppen valami. Ezt tapasztalatból tudom.
Jah amúgy cnc-sként még nem mentél ki osztrákba?
(#29052) westcoastog:
Az nem baj. Ez annyira népbetegség, hogy nem lehet nem belefutni.
Kérdezd körbe a hvarokat, ki csinál mostanában valami nagyobb munkát? Pl: krumpliszedés, ház építés, kocsi felújítás, bármi. Menj nekik segíteni. -
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #29042 üzenetére
Ne aggódj, én is voltam 1 évig munkanélküli friss diplomásan. Pedig minden nap elmondták az egyetemen, hogy simán fogok tudni elhelyezkedni.
Amit akkor tapasztaltam, hogy a legfontosabb, hogy megőrizd az aktivitásodat. nehogy belesüppejd a semmittevésbe, elkeseredésbe. Minden napra találj ki valami feladatot. Reggel kelés 7-kor, 8-kor már indulás valahová.
Vállalj önkéntes munkát, ha lehet a szakmádban. Ezekkel megőrized az aktivitásodat, és ismeretségekre tehetsz szert. A munkavállalásnál ezek nagyon fontosak lesznek! -
Vladi
nagyúr
válasz
westcoastog #29040 üzenetére
Kísérletezni, tanulni pont az ilyen gépek és feladatok a megfelők. Mire megoldod, már tudod az alapokat.
-
Vladi
nagyúr
Más:
Elkezdtem kísérletezni - mit kísérletezni élesben haszálni - a centos 7-et dekstopon. Lenne igény topikra, nyissak egyet? Egéybként nagyon kellemes meglepetés, eddig ami kellett és nem volt csomag, úgy fordult, mint a zistennyila.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest