- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz
King Unique #50838 üzenetére
Pendrájv-SSD combo!! Ez jó lehet! Hol van csak, hol van csak ??????
Korábban egy rokonnak próbáltam egy netbookra felvarrogatni egy netbookos linuxot, mert az XP lelógott róla, de még azt is úgy sikerül, hogy a /home meg még pár partíció egy sd kártyára került , na az x@rta össze magát a végén ,mert hamarabb leállt mint mire a puffert kiírta volna.
-
csixy
addikt
válasz
King Unique #50836 üzenetére
Ez most win10-es screenshot.Most csak a matét azért szedtem le hirtelen, hogy legyen egy mintapélda, amúgy most itt egy manjaro kde-re várok , hogy lenne szíves levánszorogni a vinyómra.
Én csak azért adtam egy konkrét tippet, hogy vágjon bele a kolléga. A direkt pendrájvra telepítést nem ajánlom , mert előbb utóbb összeomlana fájlrendszere mondjuk a túl korai leállítgatások miatt.
A manjarót majd megpróbálom wine alól kiírni mint cinnamonban UUI-vel.
A YUMI-ban az a jó, hogy sok telepítőt fel lehet tolni egy pendrájvra, anyit amennyi felfér rá. -
csixy
addikt
válasz
ubyegon2 #50793 üzenetére
Hali Egon! Az UUI 1.9.7.1 exe már wine alatt is működik! Így már megkerülheted vele az általad került winnyózt!
@ssid3956:
olvasni való
letölteni való ... folyt köv -
csixy
addikt
válasz
joecontra #50812 üzenetére
Én csak a mintben a synaptic keresőjébe beírtam , hogy wine és telepítettem majd mindent , ami erre bepöccent és utána a winetricksben telepítettem az mfc42 dll-t és máris hibátlanul telepíthető az irfanview 4.44 és a magyar nyelvi telepítője, meg a plugins és jó lett ! Mit csináljak, ha szeretem az irfanview-t! Egyébként a tenda w900u usb wifi dugót akartam a wine-nek beadni , de az már sok lett neki.
-
csixy
addikt
válasz
CPT.Pirk #50795 üzenetére
Linux mintben összejött az mfc42-vel , pedig itt én telepítettem a wine-t synaptickkal, a bodhi linuxban meg az előtelepített wine bex@rt, sőt utána bodhi linux is begorombult és már a linuxos alkalmazásokat sem akarja futtatni. No bedarálom én ezt a bodhi nevű izét!
-
csixy
addikt
A vinetricksből melyik dll-t kell felrakni, hogy problémamentesen fussanak az exe-k?
mfc42 ??
Szépen feltelepült az irfanview, de nem tudom indítani.
-
csixy
addikt
A slackware 14.2-n már elindul a KDE , de a wifit nem tudom rajta beröffenteni a bluetooth kikapcsol bekapcsol. Wifi meg mintha nem is lenne benne. Dugdostam bele USB-s wifi dugókat is de még a jóöreg meztelen ralinkosról sem vesz tudomást.
-
csixy
addikt
válasz
pocokxx #50725 üzenetére
Nekem volt egy öreg acer notim abban még nem volt wifi kártya ,csak egy modemkártya, de a helyére betettem egy wifikártyát és buheráltam bele antennát , a betett kártya nem működött mert állandóan kapta a tiltóbitet. Aztán találtam egy fajta wifikártyát (talán atheros) amiről az egyik érintkezőjét (pinjét) le kellett kaparni és utána már boldogság volt! Keress rá a neten , hátha megvan még valahol ez az infó.
(#50720) Lathronos :
Köszönöm szépen! Délután nekirugaszkodom otthon.
-
csixy
addikt
válasz
#21078528 #50641 üzenetére
Szia!
Szeretnék segítséget kérni.
Én ugrottam és felraktam a Slackware 14.2 64 bites verzióját. A telepítés elején beköltözött a zabszem a helyére , de aztán kezdtem ráérezni. Telepítés közben valahol megadtam egy root jelszót , arra emlékszem.
Az os a helyén a partíciójában fent van mind a 9 Giga full, swap az fstabban megtanítva szintén jól, bootsticket nem csináltam, lilot azért se telepítettem. Sikerült belépnem a linux mintbe, volt sudo install-grub és update-grub, így már bootolható mind a 4 linux és a win10, tehát a slackware is. Hurrá!
Most már csak egy kérdésem lenne jelenleg:
Mit kell beírni a darkstar login -nak és mi lesz a jelszava ? ()
Szóval hogy lehet usert csinálni, gondolom, hogy ez lenne kérdésem , de zöldfülűként ez csak tipp a részemről.
-
csixy
addikt
válasz
Black&White #50673 üzenetére
Szard már le és telepítsd újra az egészet! Nem kell megsértődni. A többiek nem akartak rosszat neked! Mosolyogj és gyere vissza! Fel a fejjel. Szeretünk.
Sebnyalogatásból nem lesz linux továbbhaladás.
-
csixy
addikt
Tedd fel az Ubuntu gnómot. A 16.04.1-est !!!!
Miután felállt a rendszer jelentkezz ki belőle , majd jelentkezz vissza, de előtte tedd be a pipát az ubuntu Gnome classic ablakkezelőhöz. A jelszavadra szükség lesz hozzá.
Azt a brontos unity-t nem lehet megszokni. Az egy kvázi konzolos rendszer , mindenre címsorból kell rákeresni benne (az egy fo@os). -
csixy
addikt
válasz
ubyegon2 #50528 üzenetére
A mintstickkel (bár én a grafikus felületével együtt használom,de szerintem az mögööt is a mintstick dolgozik) nekem is kiírta egy bootolhatatlan olvashatatlan formába, amit a windows aztán csak RAW partíciónak látott,de meggyógyítottan Gparteddel új DOS partíciós tábla felrakásával és újrapartícionálással létrehoztam rajta egy fat32 partíciót amit aztán winnyózból a pendrájvlinux.comos Universal USB Installerrel sik,erült helyesen megírni. ....Tetszik ez a fullos KDE ubuntu (Ultimate Edition 5.1) ,caak az a borzasztó mintha most is tejjel írnék papírra a firefoxban.
(#50518) Lathronos :
Összevissza csereberélgettem a témákat, de a firefox betűi lex@rják a téma csere-berét. -
csixy
addikt
Nos akkor KDE 5 plasmában hogyan lehet a firefox láthatalan-ezüst betűit láthatóvá tenni???
-
csixy
addikt
válasz
King Unique #50330 üzenetére
-
csixy
addikt
-
csixy
addikt
válasz
ubyegon2 #50276 üzenetére
A porteus egyenlőre csak be lett tolva a saját partíciójára (sda6),de direkt nem telepítettem a LILO-ját, tehát még nem x@rta szét az sda MBR-jét ! Egyenlőre van egy működő GRUB 2 ( a linux minté) az bootolja többi rendszert (mint, win10, quirky Xerus). A kérdésem tehát az , hogy hogyan bootolodhatna be fájdalommentesen az sda6-on lévő Porteus és akkor már benne garázdálkodván hogyan telepíthetnék bele egy működő GRUB 2-őt (ami olyan mint napjainkban a linux minté)?
-
-
csixy
addikt
válasz
Normi™ #50262 üzenetére
Ez egy picinyke puppy vadhajtás. A legújabb 64 bites a distrovatch-ról. Egy kis darabka természet egy magányos lakatlan szigeten.El lehet rá vonulni piknikezni.
Most egy porteust szeretnék megkérni rá , hogy költözzön föl az sda5-re. Azzal nem is lesz baj, de utána majd segítséget kérnék, hogy majd a linux mint sudo update-grub felkiáltásával meg lehessen találni ezt a feltelepített distrót.
-
csixy
addikt
válasz
Slownz #50233 üzenetére
Úgy nem működne gyszerűen , hogy gparted .... eszközök ->új dos partíciós tábla telepítése ... partícinálás .... formattálás ....és kész a szűz pendrájv.
berus.berus:
Oksi ezt értem, köszi. Majd meglátjuk hogy lesz. Egyenlőre a rufus DD-zi a Quirky iso-t egy 64 gigás pendrájvra. Megőrülök, egyszer csak vége lesz! -
csixy
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest