-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
Van valakinek tapasztalata Virtualbox-os (esetleg VMWare-es) Ubuntu Linux-al?
Egyszerűen nem jön sehogy se össze, amit akarok. Megjelent ugye a Linux-os Steam, amit telepíteni akarok, hogy a Team Fortress 2-t elindítsam, és kapjak érte egy cuccot. Gondoltam, hogy egy egyszerű virtuális gépes telepítéssel elintézem, de sehogy nem jön össze.
Kezdeném a VMWare-el. Ott szépen mindent meg tudtam csinálni (ubuntu fel, steam fel, tf2 leszed), még sikerült a vmware-es ogl-t is feltenni így! Ellenben ekkor is hiába indítom el a TF2 játékot, leáll egy "Could not find required OpenGL entry point 'glColorMaskIndexedEXT" hibaüzenettel.
A Virtualbox-al meg sehogy nem boldogulok.
Feltelepítem benne az ubuntut, és az első indításnál rögtön egy compiz leállt hibaüzenettel indít, és utána már csak a hátteret jeleníti meg, meg persze az egérkurzort. Innentől kezdve mindig csak ennyit csinál, akár hányszor indítom újra, vagy telepítem újból fel.
Nem értem mit cseszhetek el, mert Steam fórumán is csak annyit írnak, hogy a virtualbox default beállításaival kell csak telepíteni, és minden megy elsőre. Na, nálam nem.Valakinek valami ötlet?!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen videókártyát?
- Kés topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Synology NAS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Wuthering Waves
- Jövő év tavaszára halasztották a Mortal Kombat II filmet
- További aktív témák...
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest