Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

Pár nap kihagyás után megint játszani kezdtem kicsit az Ubuntu-val.

Próbált már valaki egy fullos Ubuntu-t felvarázsolni egy zlib tömörítésű brtfs filrendeszerű ~2Gb-os partícióra?

Elméletben sikerülhetne, mert így állítólag durván ~1.2Gb-ot foglal egy telepítés és az új Linux verziók képesek ilyen filerendszerről bootolni (ezzel a tömörítéssel is) és találtam is scriptet, ami megoldja, hogy az installer zlib tömörítést aktiválva mountolja a partíciót.

El is indult a telepítés és nem hal meg a "file copy" szakaszban (mint mikor nincs tömörítés), de később a setup résznél mégis crash-el egyet.

Egy szem partíciót csináltam a 2Gb-os pendrive-on és arra próbálom tenni a legfrissebb nightly build-et, mert keresgélve a 12.04-ről még olvastam hogy kacifántos volt, de úgy néztem mostanra már megoldották a grub problémáit a brtfs-el. De lehet, hogy már a végleges 12.04-re is igaz, úgyhogy talán még ránézek.

Kár, hogy nem jut el addig a telepítő, hogy megnézhessem a logot min akart el. Miután szól hogy crashed, azután kiakad és nem lehet vele csinálni semmit, csak resetelni (nem hal be az egész Live rendszer, de nem enged rebootolni míg elvileg dolgozik, csak annak sohasincs vége...).

Új hozzászólás Aktív témák