- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz
Flatlander #100059 üzenetére
Nekem 50UK6300-as van, az szerintem nem csinálja ezt. Ezért írtam, hogy az UM sorozatból a 7400 felettieket kellene megnézned, mert azok váltották az UK6xxx-os sorozatot. A 7100-as az egy alap készülék, abban még benne lehet ez a funkció.
Na most gyorsan rákötöttem az 50UK6300-ra a notit, semmilyen fényerőváltozást nem tapasztaltam, még azon az oldalon sem, amelyiken a noti saját kijelzőjén látom én is.
A tévé menüjében is járkáltam, a színmélységbe is beléptem, a kép fényereje nem változott.
Egyébként méréskor sem változik, vannak olyan modellek, amelyeknél már ha megjelenik valami infó a kijelzőn, akkor változik a fényerő, de az nem szokott jelentős mértékben.Ezért szerintem felesleges Oledre váltanod, ráadásul ott más problémával szembesülhetsz.
Az 50UM74xx-ok közül választanék a helyedben, ezekben nagy eséllyel nincs már az a jelenség, amit tapasztalsz a 7100-nál.
50" alatt és felett, illetve a nanocellás modellek is ips panelesek, így ha csak ezt a jelenséget szeretnéd elkerülni, akkor az 50UM74xx modellek maradnak. -
junior19
senior tag
válasz
Flatlander #100047 üzenetére
Az első videóban nincs tartalom, a másodikon én nem nagyon látok a videón semmit. Ez nem jelenti azt, hogy nem létezik. A laptopom is ilyen, sötét kép anyag esetén kevesebb lesz a fényessége a kijelzőnek. Majd kipróbálom rákötve a tévére, de én így ritkán használom, akkor nem tűnt fel. A beépített Youtube klienst használtam párszor, ott én nem vettem ilyen jelenséget észre, igaz akkor a menüben én sosem mászkáltam.
A színmélység vagy más elnevezéssel a színtelítettség ilyen értékű változtatása többet árt, mint használ, s a problémád orvoslására nem az a megoldás. A vezérlő az érték emelésével a színek fényerejét jobban emeli, mint a telítettségüket, így a színek fényesebbek lesznek. De a színteret egyébként sem fedi le a kijelződ, s a színek fényességének emelésével még tovább csökken a színtér, amely kevesebb színmegjelenítést eredményez.
A másik, hogy a vezérlő változtatása nincs hatással a fehér fényerősségére, csak a színekét változtatja, így az arány is felborul, a fehérhez képest.Ha a az UM7xxx-s sorozatúak már nem csinálják ezt a fényerő változtatást, akkor egy olyanra kellene cserélned a mostani elállása után. Erre esetleg kérdezz rá itt a topikban, vagy az lg ügyfélszolgálaton.
-
junior19
senior tag
válasz
Flatlander #100029 üzenetére
Most két pc-és használatról írsz, az előző hozzászólásodban említetted a HDMI fekete szint opcióinaktivitást. Annak külső forrás esetén kell pont állíthatónak lennie, arra szolgál, hogy a forráskészülék videókimeneti tartományát azonosra állítsuk a tévével. De ez most részletkérdés. Próbáld már ki a tévé saját Youtube kliensével is, akkor is csinálja? Ha nem, akkor a pc -tv beállítása nem az igazi, bár ilyen jelenséget nem okozhat az sem.
Egyébként a beállításaid sem az igaziak, a 45-ös fényerő érték szinte biztosan bezárja a fekete információt, a 80-as szín gondolom színtelítettség akar lenni, ekkora értéket még nem is láttam használva tévén, s értelmét sem találom.
Talán van egy olyan opció a képbeállítások főoldalán, hogy Energiatakarékos üzemmód, vagy valami hasonló. Az ki van kapcsolva? -
junior19
senior tag
válasz
Flatlander #100027 üzenetére
Amit írtál jelenség, az nem normális, páran panaszkodtak hasonló jelenségre, de a tanácsok után már nem jeleztek vissza, hogy megoldódott vagy sem. A többség viszont nem tapasztal ilyen jelenséget.
Az LG ügyfélszolgálattal kellene felvenni a kapcsolatot, elmondva mi a problémád. Ha nem tudnak rá megoldást, akkor a szervizelést megindítani, mert látatlanban erre senki nem fog tudni tanácsot adni. A szervizes pedig ha kimegy, akkor a helyszínen megállapítja, hogy beállítási hiba, vagy pedig készülékhiba.
Leírásod alapján te sem nagyon tudod, hogy melyik beállítás mit állít, így egész jól el lehet állítgatni a tévét. A Hdmi fekete szint pont nem erre a célra szolgál, teljesen más funkciója van.Esetleg ha leírnád részletesen a használt képmódot, s annak az opcióit, amelynél csinálja a jelenséget, akkor nagyobb lenne az esély, hogy kapnál pontosabb tippet, mit próbálj ki.
Azt is tudni kell, hogy minden forráshoz külön be kell állítani valamelyik képmódot, mert egyébként képmódot váltva teljesen más beállítás fog fogadni. Ha esetleg találnál egy olyan opciót, amely forrásnál nem csinálja ezt a fényerő változtatást, akkor a menü alján a másolás minden bemenetre opcióval át tudnád menteni a jó beállításokat minden forráshoz. -
Leslie1966
senior tag
válasz
Flatlander #99984 üzenetére
A képbeállításoknál állítsd át szakértői sötét helyiségre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest