- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gömbike #107817 üzenetére
Feltétlen fülbedugósban gondolkodtok? Szerintem simonjoe által linkelt baromi drága ahhoz képest ahogy ő is írja a bluetooth miatt nem is annyira jó. Mondjuk nem is kell feltétlen mindenkinek high end kategória (speciel az ára miatt sem, az ennek a 4-5 szöröse). Ez nyilván nagyobb, de 20 deka sincs és valószínűleg jobban fog szólni, sok fülbedugósnál. Manapság nagy divat a fülbedugós, de ha a feleséged nem próbálta ki, akkor ne tévessze meg a kicsisége, nem feltétlen kényelmes hosszabb több órás használat esetén.
-
válasz
dennis.nol #107608 üzenetére
Én visszaküldeném. Lehet most nem zavar mert nem hallod, de ki tudja nem fog-e erősödni a zaj. Ha már nincs garancia, akkor meg cseszheted.
-
válasz
asdf_ #106706 üzenetére
(Nem) kicsit túl van fetisizálva ez az egész tökéletes képminőség téma. Nyilván ahány felhasználó annyi igény (nem biztos, hogy mindenki olyan tartalmakat néz ahol létfontosságú a látvány), meg relative kevesen vagyunk itt, akik még fekete-fehér szinte kör alakú képcsöves tv-n szocializálódtunk. De az elmúlt 30 évben olyan óriásit fejlődött a képminőség, hogy az szinte leírhatatlan. Egy többé-kevésbé normális készüléket a felhasználó bekapcsol, kiválasztja a neki tetsző előre beállított séma valamelyikét és teljesen jó.
-
Igen régi tv (LG5500, több, mint 12 éves) javíttatására ismer-e valaki Pesten elérhető szakit? LG és az általuk ajánlott Cobra Szervíz is elzavart, mondván hogy nincs alkatrész. Viszont elég valószínű, hogy táphibás a készülék és elképzelhető, hogy filléres kondenzátor, vagy tekercs cseréjével orvosolható lenne a hiba.
-
válasz
Hegyirabló #106321 üzenetére
Mitől lenne jobb? Ez nem költői kérdés, hanem tényleg érdekel. Úgy gondolom, hogy a közvetítés technológiája kevésbé befolyásolja (nyílván most nem gondolok az analóg földi sugárzásra) a kép minőséget. Szóval ugyanaz a sugárzott kép nem hiszem hogy ugyanazon a tv-n lényegesen jobb lenne ha DVB-T-n vagy IPTV-n jön. Egyébként meg a DVB-T attól mert digitális még érzékenyebb a vételi körülményekre, mint bármi ami kábelen jön.
-
válasz
Hegyirabló #106318 üzenetére
Én elég valószínűnek tartom, hogy nem lesz szebb a képe.
-
válasz
AxBattler #105853 üzenetére
FI relé földelt eszközöknél működik.
A megoldás amit Catman topiktárs linkelt a II. érintésvédelmi osztály.
Manapság már normális II. érintésvédelmi osztályú hajszárítóval például nem tud áramütés érni, ha fürdés közben beejted a kádba. Persze ettől még nem kell így csinál... -
válasz
cidalain #105762 üzenetére
Nem megy, mert 5 évig van support. Nekem van egy LB671V, amikor elkezdett nem működni az app, írtam az ügyfélszolgálatnak. Néhány levél váltás után azt a választ kaptam, hogy 5 éves a tv, nem támogatott a rendszer, a WebOS 1. Másnak ugyanekkor működött tök ugyanilyen tv-n, de ez nyilvánvalóan csak valamilyen megmagyarázhattalan "hiba" lehet az HBO részéről.
-
válasz
sladka_pani #105651 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy az LG promóterként túl sok rosszat nem fog mondani egyik LG termékről sem. Szóval ez az "őszinte gyakorlatra" vonatkozó kérdés szerintem teljesen felesleges. Neki az a feladata, hogy kidomborítsa a valódi vagy képzelt előnyöket, eladja a "bármilyen" terméket. Nagyjából hiteles tapasztalaton alapuló értékelést itt találhat a topikban.
-
válasz
OPiiPO #105489 üzenetére
Igen az oled még drágább, mit változtat azon a tényen, hogy egy ócska fogyasztási cikkért nálunk ennyit kell gürcölni. És valóban nagyon régóta a műszaki cikkek gyorsan elvesztik az értéküket. Mindezt olyan fejlesztések miatt, amiknek semmi értelme, csak velünk fogyasztókkal etetik meg, hogy eladható legyen a termék. Mi meg beszopjuk. Figyelj én egyébként kütyübuzi vagyok, de már úgy érzem nagyon értelmetlen amibe belevittek minket a gyártók. Na mindegy, befejezem a nyüglődést.
-
válasz
asdf_ #105475 üzenetére
Szépen levezetted, mintha csak egy kereskedő csinálta volna, aki eladni akar. Nyilván minden annyiba kerül amennyiért el lehet adni. Ez a fogyasztói társadalom alaptörvénye, sajnos a fogyasztók rosszul értékelnek.
Nem akarok nagy vitába belemenni, de én nem egy kurva nagy kijelzőt veszek hanem smart tv-t. A legnagyobb átverés hogy azt vetetnek veled, amit 4-5 év múlva csak kijelzőként használhatsz majd. -
válasz
sladka_pani #105473 üzenetére
Szerintem irtóztató sok pénz, őszintén nem értem. Ráadásul az, hogy te hosszú távra tervezel a piac nagy ívben letojja, 2 év alatt az eszmei értékét teljesen elveszti. És 5 év alatt teljesen elavul, szinte használhatatlan lesz.
-
válasz
szimszonos #105396 üzenetére
Szerintem a legautentikusabb az LG oldala:
link -
válasz
gyeniko #105370 üzenetére
A gyerekem humán ökológiát tanul mester szakon, nem tudom megmondani milyen régóta eszméletlen alapossággal gyűjtjük szelektíven a hulladékokat. Eleve nem fogyasztunk ész nélkül, de vásárlásnál viszünk (feleségem által varrt) hálós zsákokat, hogy ne eldobható műanyag zacskókat használjunk. Majd 2 éve nem azért vettem baromi drágán egy 6 éves plug-in hibridet mert az annyira nagyon megéri, hanem mert főként városi használatban 2,5 l-es átlaggal járok, ezért durván 5 l üzemanyag égéstermékeit nem pöfögöm ki a többiek orra alá. Nem sorolom tovább, felismertem és meg is teszem ami tőlem telik.
Mondjuk nem lettem vegán, hiába nyüstölt a gyerek.
-
válasz
asdf_ #105364 üzenetére
Egyébként igazad van, de a környezeti hatás elenyésző. Teljesen máshol lehetne hatékonyan a környezeti hatásokat csökkenteni. A kikapcsolásnak talán a meghibásodás szempontjából lehetne valami értelme. Eleinte én is aggódtam a melegedés miatt, de ezek bírják, erre vannak kitalálva. Pedig még HDD is van benne, mert felvevős.
-
válasz
asdf_ #105361 üzenetére
Szerintem vizuális típus. Lelki szemeivel látta, ahogy Wallace egy fogyasztásmérős dugaljba csatlakoztatja az STB-t és a kijelzőn megjelenő szám láttán rémülten kikapcsolja a készüléket. Így a fogyasztásmérő már nem mutat semmit, ettől megnyugszik, mert ez az amit látni szeretne.
-
válasz
gyeniko #105322 üzenetére
Nem igazán érted mire akarok kilyukadni.
Először is a svájci frank hiteles események óta elég jól észlelhető itthon is a bőven erőforrásokon felüli, ész nélküli, fogyasztási cikk vásárlás. Ezt tagadni teljesen felesleges.
Másodsorban, nem feltétlenül több tv-ről szól az elmélkedésem. Hanem arról a jelenségről, hogy kvázi nem létező előnyöket kidomborítva adnak el a gyártók számunkra újabbat, az előző tökéletesen működő termék helyett. Ezzel lecsökkenti egy adott tudású termék ciklusidejét, így az eszmei értékét az drasztikusan gyorsan elveszti. Egy szinte új, de esetlegesen már nem garanciális terméket ami elromlik, már nem is érdemes javítani, mert nem is könnyen javíthatóra tervezik és szinte azonnal gazdasági totálkárosnak tekinthető. A fogyasztóknak olcsóbb (ez csak rövid távon igaz persze) újabbat venni. A kör bezárult.
De ezzel tényleg lezárom a témát, mert nem ennek a topiknak a témája. -
válasz
Harkovz #105317 üzenetére
Nem feltétlen a visszaélésen van nálam a hangsúly. A hegyibeszédemben arra akartam rámutatni hogy a webáruházak és a visszaküldés joga, meg minden egyéb szabályozás "csak" azért van, hogy minél több vásárlásra tudjanak minket rávenni. Sajnos az elmúlt 70 év alapján nagyon úgy tűnik, mi fogyasztók ezt örömmel és ész nélkül habzsoljuk.
És még egy valami. Szerintem műszaki cikket kellő körültekintéssel, közel 100%-ban lehet megfelelőt venni online. Nem biztos, hogy az áruház felületén kell tájékozódni (hanem mondjuk inkább a gyártóén), illetve itt a fórumban is lehet kérdezni, szinte mindenre (is) létezik topik.
Magam részéről lezártam a témát. -
válasz
Harkovz #105313 üzenetére
"A honlapon írják,hogy ha már szállítás alatt van a termék és el akarok állni,ne vegyem át."
Bizonyára így van, ők el akarnak neked adni, nem fognak lecseszni ilyesmiért. Egyébként abban igazad van, hogy ha nem bontod ki az még mindig a jobbik verzió.
Hegyi beszéd ON
Én évek óta küzdök azért (nyilván csak a véleményemmel és példamutatással tudok), hogy sokkal tudatosabban vásároljunk. Az egész elv természetesen az őrült fogyasztói társadalom irtózatos természetromboló hatásában eredeztetik. Nagyon tudatosan át kellene gondolnunk, hogy valamilyen újabb világmegváltó termékre, vagy új feature-el rendelkező termékre valóban szükségünk van-e azonnal. Továbbá azt is minden részletében át kell gondolni előre, hogy az pontosan milyen legyen.
Szerintem ebből a történetből neked is ezt a tanulságot kellene levonni.
Hegyi beszéd OFF
A konkrét történésekkel kapcsolatban még annyi, nem értem emiatt miért kaptál 1 hét pihit. Mert bár én is elítéltem a cselekedetedet, de fórum szabályzatba emiatt nem ütköztél.
Egyébként tulajdonképpen emiatt az eset miatt lettem ide topikgazdiként kinevezve. -
válasz
mobilizmo #105135 üzenetére
Ha valakit esetleg érdekelne, jött egy szabvány válasz az Eurosport-tól. Én ez alapján nem számítok arra, hogy mostanában lesz LG-re appjuk.
Hamza (Eurosport)
13 Mar 2021, 19:26 GMTHi János,
Thank you for reaching out to Eurosport Support.
I’m sorry to hear that you’re facing difficulties while trying to watch Eurosport using your LG TV, I'm sure together we can get this sorted.
We currently only support Samsung TVs with an OS of Tizen 3.0+. You may see the Eurosport and Eurosport Player apps available on other TV brands. However, the apps were not developed for those devices and you may not benefit from the full Eurosport services. That is the reason why you are not able to access the Eurosport content on your LG TV.
However, you should be able to watch the Eurosport Player on your TV via:
A laptop with a HDMI cable
Chromecast
An Xbox One / PlayStation 4
Apple TV / Fire TV
Your input is really appreciated as it provides us with insight into where we should focus our attention and gives us the opportunity to improve our contents. I assure you that we are in continuous improvement of our services, and your feedback will be taken into consideration for us to provide you enjoyable moments with your favorite sports. We are still working on bringing the Eurosport app to more and more devices. You can check out our full list of supported devices here.
If you have any further questions, you can reach us by replying to this e-mail or via chat. Have a nice day!Best regards,
Hamza
Eurosport Customer Support -
Tulajdonképpen igaza van. Ez felelőtlen, nemtörődöm hozzáállás. Előre elég jól fel lehet mérni mennyi a helye van, mekkora pontosan a tv fizikai mérete. Szerintem simán fel lehet hívni az illető figyelmét arra, hogy a viselkedése mennyire nem korrekt. A stílus más kérdés, de azt hiszem az elkövető viselkedése alapján mást nem is nagyon ért meg.
Ráadásul az ilyen típusú viselkedés nem csak az eladóval cseszik ki, hanem konkrétan velünk potenciális vásárlókkal is, mert hosszútávon ezeket a veszteségeket az eladók általában a normális vásárlókon hajtják be. -
válasz
herdsman12 #105110 üzenetére
Kösz az ötletet, nem jutott magamtól eszembe. Találtam kompatibilitási listát is, egyelőre android és Samu Tizen támogatott. Úgyhogy írtam is nekik, hogy tervezik-e WebOS-re is. Ha lesz válasz, megírom.
-
-
Azt tudja esetleg valaki, hogy a eurosport playernek miért nincs appja a tv-n (UN80003)? A mobilon, vagy számítógépről a saját appból történő átküldés sem működik. Ott az ikon, de szürke, ugyanez a YT-ból tök jól megy. Nekem ez valami ep régiós korlátozásnak tűnik.
-
válasz
agressor12 #104366 üzenetére
Meg film is kell hozzá. Valószínűleg egyfolytában DC, Marvel és egyéb akció filmeket néznek, amikben nagyon fontossak a különböző effektek. A kissé tartalmasabb filmeknél nem ezeken van a hangsúly.
-
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata webcamerával? Egy webos 1.4 (LB671V) készülékhez szeretnénk használni.
Köszi.
-
válasz
meszimate22 #103873 üzenetére
Normál esetben vissza kellene hogy vegyék tőled, szerintem minden normális kereskedői hozzáállás ez kellene, hogy legyen.
Végső esetben még mindig ott van lehetőségként számodra az online média. Megígéred nekik, hogy mindenhol terjeszteni fogod a történetet, ez megfelelő ismerettségi körrel elég rossz lenne a cég számára. Nem elképzelhetetlen, hogy ennek hatására meggondolják magukat. -
-
válasz
TeeJay #103193 üzenetére
Én egyébként elsőre meg nem mondtam volna, hogy fém a hátlap. Lehet, hogy a hűtésnél számít, de egyébként teljesen mindegy. Én egy dologgal vagyok elégedetlen, de azzal nagyon. Az előző is szélén talpas volt, de annál a talpak rögzítése atomstabil volt. A talp függőleges része legalább 20 cm, 3 vagy 4 csavarral rögzítve a tv hátlap rögzítési ponthoz. A tv felállítva is stabil érzést keltett. Ennél a talpnak nincs függőleges része, csak a tv aljára 2 csavarral kell rögzíteni. Felállítva a tv-nek ilyen lebegős tartása van. Ha a felső részéhez érek, mert ronggyal óvatosan letörölgetem a port, rögtön mozog. Nem tűnik egy biztos tartásnak az egész.
-
válasz
agressor12 #103181 üzenetére
A "smart felület" tök gyors az UN80-sokon is, minden "azonnal" ott van. Egyetlen helyen kell várni, a beállításoknál, de az valószínűleg a Nano903-asoknál is kell (a bivaly proci ellenére). Na ez pont nem érdekel, az elején egyszer beállítom, aztán kábé havonta egyszer nézek oda. Ezért aztán fontos a bivaly proci.
-
válasz
rainman72 #102960 üzenetére
Még egy kérdés lehetne?
Lehet arról valamit tudni, hogy ezekben milyen browser van?
A jelenlegi első generációs WebOS rendszerű LB sorozatúmban még flash alapú a böngészőben a lejátszó. Ezért online színházakat, mozikat, stb. nem lehet rajtuk nézni. Ilyenkor kénytelen vagyok notiról HDMI-n keresztül nézni. Örülnék ha ezekben az újakban már nem így lenne. Mert egyébként szemezek android tv-vel is, de ennek jobban tetszik a rendszere, meg a MR is. -
Szerintetek most 55"-os méretben, szélén lévő talpasból, nem OLED kategóriában melyik a legjobb választás? Nem érdekel az árban alsó és a felső kategória. Még lényeges infó, hogy játszani nem fogok rajta, szóval ilyen követelményeknek nem kell, hogy megfeleljen.
-
válasz
v.attis #102944 üzenetére
Az LG tv-i úgy általánosságban jók. Igazából a konkrét típusra kellene valami infót kapnod, mert problémák azért bármelyik gyártó cuccainál előfordulhatnak. Egyébként a low-budget termékeknél még ha nem noname is a tv, azért nagyobb valószínűséggel fordulhat elő, hogy nem leszel vele megelégedve.
-
Szó sincs szerencséről. Ez csak még inkább megerősíti azt amit erről gondolok. Nekem 671V-vel jó egy hónapja megszűnt a támogatás és nem csak találgatok, hanem konkrétan ezt a választ kaptam az ügyfélszolgálattól. Már akkor is úgy gondoltam, hogy semmilyen technikai oka nincs ennek. Nem új tv ugyan, de minden olyat tud amivel az app támogatást kompromisszumok nélkül fenn lehetne tartani. Ez a fogyasztói társadalom, vegyél egy új tv-t, vagy egy "okosítót". Kicsit mérgelődsz, de még a szolgáltatást is fenntartod, pedig jól ki van veled cseszve.
rainman
Én a helyedben rákérdeznék az ügyfélszolgálatnál, hogy neked meddig lesz támogatásod. mert az "ismeretségi körödben" van olyan akinek ugyanilyen tv-jének a "támogatását" egy hónapja szüntették meg. -
válasz
gyeniko #101994 üzenetére
Valószínűsítem én is, hogy ez valamilyen megállapodás alapján történik a két fél részéről. Szóval ezért a helyzetért nyilván az HBO (Go) is felel. Ez a mondjuk az üzletpolitikai része a történetnek. De meggyőződésem, hogy technikai okai nincsenek (mármint, hogy nehezen valósítható meg a kompatibilitás). Sajnos világ szerte még mindig ez a rövid távú szemlélet határozza meg a gondolkodást. Pedig már egyértelműen látszik, hogy hosszútávon ezzel saját magunk alatt fűrészeljük az ágat. Jelenleg úgy tűnik a befektetők nem fogják felülvizsgálni ezt az üzleti logikát, nekünk fogyasztóknak kellene valami más irányt mutatni.
-
válasz
V8engines #101985 üzenetére
Én egyedül nem tudok tenni semmit ez ellen a rezsim ellen, mondja ezt bő 3 millió ember, aki ellenzéki gondolkodású, de mivel tenni is kellene valamit inkább lehajtja a fejét, befogja a száját és belenyugszik a "megváltoztathatatlanba". Nem akarok politikát keverni ide is, de nagyon hasonlóan működik. Nem véletlenül írtam, hogy sorstársakat keresek. Ha elég sokan mondják azt egyszerre, hogy ezért inkább nem kérem ezt a szolgáltatást, akkor lehet elgondolkodnak az HBO Magyarországnál is. Érdekes, de ezt is írtam már a Netflix-nél nincs ilyen és egyelőre a Spotify-nál sem tapasztalom (de ezt nem tv-re értem, hanem zenelejátszókra). Én neki kezdtem, lemondtam a szerződést. Nyílván nem fáj ez az HBO-nak, de nekem se. Nem lesz lelkiismeret furdalásom máshonnan beszerezni az HBO-s tartalmakat.
-
válasz
asdf_ #101980 üzenetére
"elképzelhetetlennek és logikátlannak látod" Igen. Nem vagyok programozó ugyan, de van némi rálátásom. Eléggé nagy a valószínűsége, hogy nem technikai akadálya van, egyszerűen ez az üzleti modell. Röviden vegyél újat, tévét, bármit.
De ez itt off, szerintem ne fárasszuk egymást. Nem értitek, hogy nem tetszik a rendszer és azt gondolom lehetne is ellene tenni. És nem azért nem tetszik mert nekem nem jó, hanem úgy általában hosszú távon fenntarthatatlan. -
válasz
asdf_ #101975 üzenetére
Benne volt a támogatott listában. Működött is kb. 1 évig, azóta volt előfizetésem. Tökéletesen tisztában vagyok az ASzF adta jogokkal és köteleségekkel, illetve, hogy ez mivel jár. Azt nem értitek, hogy ez attól még nem tisztességes tájékoztatás és eljárás. Mi az, hogy "jogosult időről időre", "a technika aktuális fejlődési állapota és szabványai"? Ezek olyan lózungok, hogy mérnökként csak fogom a fejem. Vajon milyen szabvány változott ami alapján a tv úgy veszíti el a támogatottságát, hogy az app ugyan nem frissült 1,5 éve, de egyszer csak nem működik.
Ráadásul még azért se értem, mert normális verseny helyzetben ilyet azért sem lehetne csinálni, mert a felhasználok ilyen szintű átb@szása, garancia a tönkrementelhez. Bár ha belegondolok Apple termékeket is úgy veszik mintha az örök élet forrása lenne. -
Köszi, de nem érdekel a honlapjuk. Egyrészt nem nézem folyamatosan az oldalt, hogy van-e valami hír rajta ami engem érzékenyen érint. Nem arra fizetek elő, hogy a weboldalt nézegessem, hanem a tartalmakra. Ha tájékoztatni akarnának azt éppenséggel az appon keresztül is megtehetnék, ráadásul ott tudják is a tv típusát. Ja természetesen nem volt app frissítés, tehát nem arról van szó, hogy az új app verzió már nem kompatibilis a régi op. rendszerrel. Arról nem is beszélve vajon mi az oka ennek az 5 éves időtartamnak. Érdekes módon sokkal komolyabb rendszerek tudnak visszafelé kompatibilitást 10 vagy több évig, szóval egy ilyen szaros appnál nem hiszem, hogy nem lenne megoldható. Inkább arról szól a dolog, hogy vegyél új tévét, ami egy nettó örültség.
Szóval az HBO Hun bekaphatja.
Továbbra is olyanok visszajelzését várnám akinek LB tévéje van és HBO Go előfizetése, nála mi a helyzet. -
Sziasztok!
Van itt még olyan felhasználó akinek LB-s (671V de gondolom más típusú is lehet) tévéje van és HBO Go előfizető?
Kb tizen valahány napja nem működik az app a tévén. Az HBO Go ügyfélszolgálattól azt a tájékoztatást kaptam, hogy ennyi volt, 2015-ös és utáni WEB Os tévéket támogatnak csak. Szóval van még valaki aki hasonló helyzetben van? -
Flipnél nem tudom milyen eszközök vannak. De még az én régi WebOS 1.5 verziójú készülékemnél is van a beállításokban lehetőség az MR párosításra (azt hiszem így hívja). Ott az STB gyártója, típusa alapján lehet több lehetőség közül válogatni. Ha sikerül olyat találni amivel működik, akkor szerencsés vagy. Egyébként nem akarlak elkeseríteni, de nemrég beszélgettem egy igen normálisnak tűnő, telekommal és flippel is foglalkozó szerelővel. Senkinek nem ajánlja a flippet, akármennyire is olcsó.
-
Van egy nem túl új, viszont tök jó LB670V tv-m. Két napja csinálja, hogy az HBO Go app nem tölt be, pontosabban betöltés közben leáll. Innen akármeddig várok nem lép tovább. Tv egyébként nincs lefagyva, vissza lehet lépni, bármi mást, Netflix-et is el lehet indítani. Az előfizetésem rendben van, frissítés nincs az appra. Próbáljam meg leszedni és újra felrakni?
-
-
Ugyanez, gyakorlatilag az alsó vékony kávát kitakarja. Ráadásul a négy láb miatt (amit egyébként én szeretek) nehezebb alátéttel szépen megemelni a tv-t. De valószínűleg ez lesz a megoldás végül. Most egy kicsit fel kell emelnem a MR-t és lefelé kell lőnöm vele, akkor be/kikapcsol.
-
Nem csináltam még ilyet és valószínűleg nem is fogok, mert szerintem ez azért komoly biztonsági problémákat hordozhat magában. De ha mégis, akkor szerintem a vpn kliens nem a tv-re kell hanem arra az eszközre ami a te helyi hálódban a dlna szerver. Elképzelhető, hogy nem működik így se és tény ahogy leírod az emby sokkal egyszerűbb, kényelmesebb megoldást kínál erre.
-
válasz
LiteCross91 #99281 üzenetére
Nem tudom miért akarsz mindenáron transzkódolni?
Nekem van egy olcsó (sokak által leszarozott) Zyxel NAS520, rajta a minden szempontból legkevésbé erőforrás igényes miniDLNA és 47LB670V hozzá Magicremote. Ennyi. A tévé saját lejátszója tud tekerni, pontosabban nem teker, hanem van egy idővonal (vagy mi) és bárhova belebökök pár mp után onnan folytatja a lejátszást (gondolom normál távval ez a ff). Ha egy könyvtárban vannak a sorozat részei, akkor automatikusan folytatja a következő résszel, ha az aktuálisnak vége van, de át is lehet egy kattintással ugrani (normál távvezérlő next). A feliratra valóban háklis, fontos, hogy a felirat fájl neve pontosan ugyanaz legyen mint a filmnek, csak a kiterjesztésben különböznek. Így 100-ból 1-nek nem látja a feliratát, de ezeket az előfordulásokat eddig minden alkalommal megoldotta egy minidlna rescan. Szóval ez egy kis adatbázis frissítési probléma csak, de ennél [kép] a mennyiségnél ez talán megbocsájtható. Hangsávot is simán tudok váltani.
Elvileg Synology-ra is fel lehet varázsolni a minidlna-t.
Szerintem sokan azzal vannak eltévedve, hogy egy csomó appot feltelepítenek a tv-re. Ez még a mai drága több magos processzorral, több GB RAM-al szerelt tévéket is jó eséllyel kiakasztja. Különösen ez a hardver, de a többiek sem erre vannak kitalálva, ez nem számítógép, még csak nem is mobiltelefon, az egész "apposdi" gyakorlatilag parasztvakítás.
Pax tv-t azt ne, inkább Vidám Vasárnapot -
válasz
blakey #99285 üzenetére
"Bizony képes smb-n is, de az LG-s app http-n kommunikál."
Most újat mondtál, sok hálózati eszköz http-n kommunikál, maga a tévé is. Sőt a DLNA is azon megy, csak az egy másik rétege a hálózatnak. Egyébként megnéztem a Plex-ben is van DLNA, csak alapból ki van kapcsolva. Elolvasva a leírást, a topcoolfeature az, hogy nem kell DLNA-t használni. Mert az veszélyforrás, mivel nincs autentikáció, a (helyi)hálózaton belül minden arra képes eszköz venni tudja. Tényleg basszus, mert erre van kitalálva.
"Próbáld ki mielőtt ilyen módon írod, hogy neked nem kell, pont olyan mint amikor a gyerek közli, hogy nem szereti pedig még nem is evett belőle."
Pont nem, elmondtad hogy mit tud. Ebből én tökéletesen le tudtam vonni a következtetést, hogy nekem nem éri meg a többlet erőforrást amit felemészt.
"A VPN egy másik dolog, azt ne keverjük ide."
Te írtad, hogy a világ másik végéről is le tudod játszani a NAS-odról a tartalmakat. Én erre írtam, hogy ehhez sem a Plex az egyetlen, sőt talán nem is a legbiztonságosabb lehetőség.
"Ettől függetlenül lehet, hogy neked nincs rá igényed az igényes és profi lejátszásra, nekem pl. van, ezért sem használom pl. a TV-ket mint lejátszót."
Nem tudom mi alapján értékeled az én szép iránti igényemet? Mindenesetre való igaz nekem nem fontos a lejátszó csicsa gui-ja, meg a szépen feliratozott, borítózott filmkatalógus (pontosan leírtam miért). Viszont fontos a szép kép és a jó minőségű hang, ami meggyőződésem, hogy megfelelő alapanyag esetén a tévé saját lejátszójával is elég jó. Nem tudom te milyen típusú filmeket nézel, de nálam azok a jellemzőek, amiknél nem csak a képi megjelenítés a fontos. Így nem fogok azon görcsölni, hogy feltétlenül kadencia helyesen nézhessem meg a ..... (helyettesíts be ide bármit amit szeretnél). Olyan film aminél nagyon fontos a képi hatás, azt megnézem moziban. Teljesen irreális igény bármilyen házimozi szettől elvárni csak megközelítőleg azt a hatást, ami egy rendes moziban az ilyen típusú filmeknél van.
"Te kérdeztél, mi válaszoltunk, a beépített lejatszónál többet tud."
Ezt teljesen feleslegesen írtad le, észrevettem, hogy válaszoltatok. Azért kérdeztem mert tényleg érdekelt, tud-e többet ami miatt érdemes vele szenvedni. Válaszaitokból kiderült, hogy semmi esetre sem. Köszönöm. -
-
válasz
LiteCross91 #99275 üzenetére
Ettől még nem értem, hogy miért (miért pont) a plex-re van szükséged.
-
válasz
LiteCross91 #99273 üzenetére
Nem vagyok teljesen képben, hogy mit és honnan játszol le. Kíváncsi vagyok miért jó az Xplay, Plex vagy Emby a tv saját lejátszójához képest. Ugyanolyan tv-m van mint neked, ezért kérdezem.
-
Igen olvastam, hogy neked YAS-207 van. :-) A taníthatóság funkció nekem nem működik, mert a Magic Remote nem infrás. Persze ez nem általános, sőt inkább ritka, szóval a vásárlók nagy részét valószínűleg lefedték a taníthatósággal. Viszont annyi egyéb funkciót pakoltak bele ezért az árért (főleg a MusicCast-ra gondolok), hogy egyébként is megbocsájtható bűn szerintem. Mivel nekem már korábbról van egy R-N402D is, így amúgy is használom az appot. Szóval összességében valóban jól jönne a HDMI ARC, de annyira nem hiányzik.
-
válasz
Flowtation #97839 üzenetére
A miniDLNA-nak is van olyan forkja (ő csinálta) ami gyárt le ilyen bélyegképet képkockából. Egyszer valamikor régen kipróbáltam, de nem igazán van rá igényem. Igazából pont az a jó a miniDLNA-ban, hogy kis erőforrás igénnyel, relatív gyorsan dolgozik.
-
válasz
bajtokarpi #97831 üzenetére
Ha jól látom a tv adás NFL volt, ami ha jól tudom SportTV. HD adás ide vagy oda, ők híresek arról hogy főleg a tengeren túli közvetítéseknél nagyon tömörítik a jelet. Ugyanis a műholdaknál amiken átjön az adás sávszél alapján kell fizetni. Vagyis vesznek egy aránylag szűk sávszélességet, majd átpasszírozzák rajta a jelet szarrá tömörítve. Így amit a tv-n nézel az valamikor HD volt, de már nem az, nem csoda hogy csúnya a kép.
-
válasz
-=RelakS=- #97699 üzenetére
és (#97698) Throme
de a teljes fórumra vonatkozik a WAREZ tiltása."(bár akkor kapásból a külső hdd-s, médialejátszós, nas, stb., témák jó része kuka )"
Ez így nem igaz. Az, hogy valakinek médialejátszó, NAS, külső HDD-je van az önmagában nem warez. Nekem is van médialejátszóm, meg NAS-om. A NAS-on rengeteg családi videó és fénykép van, nagyon sok zene, ezek egy része online vásárolt magas minőségű tartalom és rengeteg rippelt saját CD és DVD-Audió. A médialejátszón hallgatom a NAS-on tárolt zenéket illetve van Spoti prémium előfizetésem. Ezekben mi a warez szerinted? Egyébként felsorolásodból kihagytad a smartTV-ket, de képzeld van HBO GO előfizetésem is, tehát az sem warez. -
válasz
Tigerclaw #97558 üzenetére
Régebbi tévém 47LB679V és most karácsonykor meg 43PUS7304/12 vettünk. Az LG-t is szeretem, de a Philips komoly minőségi ugrás mind kép minőségben, mind dizájnban és az android is sokkal jobb, gyorsabb, mint a WebOS 1.5. A légegér hiányzik, de majd beszerzünk hozzá valamilyet.
-
válasz
olajbogyo #97536 üzenetére
"híres" okos tv-k, saját beépített dlna-juk sz@rt sem ér
Én sem gondolom, hogy ez a lejátszás csúcsa, jobban örülnék ha egy sima samba protokollon nyithatnám meg a hálózatomon megosztott tartalmakat. De szarnál azért sokkal jobb, sőt egy normális kis igényű dlna szerverrel használva (miniDLNA) teljesen rendben van. Mondjuk engem kimondottan taszítanak a borítóképes csilivili lejátszók, én smart korszakom kezdete óta semmi ingerenciát nem érzek külső lejátszókhoz. Most majd kiderül változik-e a hozzáállásom, nagylányomék buta FullHD tv-jéhez most vettem egy Mi Box S-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest