- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hege1234
addikt
vezeték nélküli routerrel működik a minitv(androidon megy a tv adás) funkció ?
(lg appal tudom irányítani a tv-t)
[ Szerkesztve ]
-
neverless
tag
Sziasztok
Sajnos én is belefutottam abba, hogy hirtelen ötlettől vezérelve, több mint 1 év gyári fw-rel való hazsnálat után gondoltam csinálok egy fw frissítést a 32LS570S-ZB tévémen. Az vezérelt, hogy azóta hátha már javult, szépült, gyorsult a TV az új fw-nek köszönhetően. Aztán persze hidegzuhanyként ért, hogy nem hogy nem javult, de hirtelen a TV-m már nem tud hangsávot váltani...
LG szupport, LG szervíz, minden követ megmozgattam, de teljes kudarc. LS széria lévén fw downgrade sincs ugye, ami amúgy az egyetlen megoldás lenne. Panelcsere (fw csere) mittom 50k. Kösszépen.
Gariztatni se lehet, mert mégis mireföl? Elromlott a TV? Nem. Hátakkor?
LG szupport is vicces volt. Azt mondják benne van a használati útmutatóban, hogy DLNA-n nem támogatott a hangsáv és feliratváltás. Ellenőriztem. TÉNYLEG benne van... Olvastam a fórumon itt, hogy valaki ellenőrizte a DLNA szabvány leírását, de az meg erről nem ír, tehát ezzel megint csak nem támadható az LG. (Még azt megnézem, hogy a vásárláskor CD-n kapott használatiban IS már le van e írva a nem támogatottság...). További vicces dolog, hogy azt mondták (nem ellenőriztem, de elhittem), hogy az is benne van a használatiban, hogy az fw frissítés "nem ajánlott". Elképesztő, hogy egy azért névvel rendelkező gyártó ilyet megengedhet magának.Szóval feladtam a dolgot, és most már alternatív megoldásokon gondolkodom. Eddigi ötletek, némi kommenttel:
1.) Külső vinyóra pakolni a filmeket, azt rádugni a TVre. /// Na hát meg francokat.
2.) Minden letöltött filmet megszerkeszteni, és default hangsávot átállítani, vagy kiszedni a nem kellőeket. /// Ja persze, tároljak minden filmből kettőt, 1-et a visszaseed-re, 1et meg tv nézésre
3.) Android mini pc-t venni, ami wifin DLNA-n keresztül olvassa a filmeket a kis média PC-mről. /// Android minipc 20k, hozzá wireless billegér kombó 10k. A költség még hagyján, de akkor az éjjeli szekrényen ezentúl billentyűzetet kell tárolnom? Hát az marhajó lenne. Továbbá kérdés, hogy az elméletben akadásmentesnek hirdetett full HD lejátszás a valóságban menniyire akadásmentes... Viszont legalább megoldás lenne, mert android marketen több tucat korlátmentes DLNA kliens van gondolom.
4.) HDMI-vel rákötni a kis "médiaPC"-met. /// Mivel az viszont másik szobában van, mint a TV-m, egy kicsit nehézkes lenne így az irányítása. De XBMC-nek van webszervere, és az androidos telómmal végülis lehet ahhoz csatlakozni és telóval vezérelni a másik szobában levő média PC-n futó xbmc-t... Hááááááát, picit körülményes, illetve a média PC egy intel atomos gép, CUDA képes geforce-al megtámogatva (ION chipset), ami papíron viszi a HD-t, gyakorlatban viszont meg már nem annyira...
5.) Létezik esetleg a DLNA hoz hasonló másik megoldás......? Ennek még nem olvastam utána, de láttam itt a fórumon hogy van valami másik share-elős program is.
Ha van bárkinek bármi ötlete, az legyen szives írja le, akár ide, akár pm be. Intenzívebb, kávéval megtámogatott fórumolvasgatás és goglézás is lesz, de erre csak később lesz maximumm időm
UI: Szeretem az LG-t, de valszeg többet nem veszek.
[ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
válasz zannor #33496 üzenetére
Aqua azért nem hiszem hogy trükközne az áfával.Egyrészt monitort már vettem tőlük,másrészt nem az ilyen nagyobb webshopok szokták ezt csinálni, akiknek több üzlete is Mo-n.
De ott van a Digitalko.hu,Jóféle.hu akik direkt kiirják hogy gyári garit adnak és Mo-i hivatalos importörtől szerzik be. -
-
Yager01
senior tag
Sziasztok. 47LA620S vagy 640S a jobb választás ?.Az edigitalban 0% Thm -el 229.000 ért adják őket. Ez jó árnak számít? A kamatmentes hitel csábító. Thome vezetékes szolgáltatásom van set toP box al. Ha ezzel szeretném használni akkor a tv „csak" megjelenítő lesz? Ebben az esetben a Thome távirányítóját kell majd használni? Van erre valami más lehetőség vagy nem kell vele foglalkozni? Gondolom a STB -ot nem lehet kiiktatni,
-
törölt tag
Időnként miután kikapcsolom a tévét és lerakom a távirányítót, visszakapcsolja magát. Valaki járt már így?
-
spiritex
veterán
válasz gyeniko #33490 üzenetére
"Én úgy látom, hogy nem magyar a neve és nem Magyarországon van a székhelye. Szerinted, akkor ez magyar cég?"
Nem is ez a gond! Miért kéne magyar cégnek lennie! A gond ott van, hogy sok helyen azt híresztelik, hogy nincs Mo-i szervizelése a Pana termékeknek, és a vásárlónak saját költségén kell kijuttatnia a tv-jét pl. Szlovákiába, Csehországba, pedig dehogy nincs, ugyanúgy szervizelik itthon őket, mint eddig! [link]
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
gyeniko
őstag
válasz spiritex #33485 üzenetére
"Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep
A Panasonic Magyarország Kft.-t 1994-ben alapították. Az azóta eltelt időszakban a cég egyenletesen fejlődött. 2007 jelentős változást hozott a cég életében: ekkor vált a 10 országot felölelő régió központjává, továbbá teljes felelősséget kapott a szórakoztató-elektronikai eszközök értékesítésének területén. 2010. július 1-jén a cég neve Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Branch Office-ra változott. Két évvel később, 2012. április 1-jén, Románia is csatlakozott a régióhoz, és a szervezet központját még ugyanebben az évben, a hatékonyság növelése céljából, Csehországba helyezték át.
A PSEE több szegmensben is piaci helyzetét tekintve előkelő helyet foglal el, egyebek mellett a plazmatelevíziók, DVD-felvevők, valamint a digitális fényképezőgépek és videokamerák területén."Ezt a honlapjukról idéztem. Én úgy látom, hogy nem magyar a neve és nem Magyarországon van a székhelye. Szerinted, akkor ez magyar cég?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
zannor
tag
Üdv!
Hosszas rágódás után úgy döntöttem, hogy vásárolok egy LG 42LA660S készüléket.
Aqua-ban néztem ki 174 eFt-ért, de olvastam itt már hideget-meleget is a garanciával kapcsolatban (fekete-szürke-fehér import ). Mi a helyzet az Aqua-val? Lehet tőlük hivatalos LG garipapírral rendelkező készüléket vagy sem? Ha nem, akkor mit ajánlanátok helyette (tudom MM, de ott 15 eFt-al drágább...)?Még egy kérdés: 10 m-es HDMI kábelre lenne szükségem. Játékhoz, filmhez elegendő a sima 10m-es, aranyozott végű kábel vagy kell valami übersuper-ultraHDHD kábel?
Ja igen és egy utolsó kérdés: Mit kapok a készülékhez (távirányító, magic remote, 4 szemüveg, és kábel is jár hozzá)?
[ Szerkesztve ]
-
Cok3
csendes tag
válasz Kabel15 #33451 üzenetére
FarkasJ altal elmondottak helyesek. Kicsit utanaerdeklodtem tobb helyen, mind a Digitalko, mind pedig a TVudvar munkatarsai elmondtak, hogy panelben is kulonboznek - a 690-ben ujabb van, mint a 660-ban. Hogy ez miben mutatkozik meg vagy mi a kulonbseg, senki nem tudta megmondani, mivel a gyarto sem tajekoztatta oket a reszletekrol.
-
spiritex
veterán
válasz gyeniko #33483 üzenetére
"Én úgy tudom, hogy a Panának már nincs hazai képviselete..."
Csak nem a MM-ban hallottad ezt? Mert ott terjesztik ezt a bődületes tévinformációt. Amikor megírtam ezt a Pana hivatalos szervizének, teljesen felháborodtak és azt mondták ki fogják vizsgálni ki és miért indított ellenük ilyen hadjáratot.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
gyeniko
őstag
válasz Tomocso #33481 üzenetére
A nem mindenben gyári garis boltok közül az egyik legrégebbi és legmegbízhatóbb, nyugodtan vásárolhatsz tőlük! Én úgy tudom, hogy a Panának már nincs hazai képviselete, ezért nem annyira egyértelműek a garis különbségek, mint pl. a Samu, vagy LG esetén.
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
válasz Tomocso #33475 üzenetére
Plazmát!
Ennyi pénzért a legjobbak között válogathatsz.
Viccet félretéve: nem gondolom, hogy nagyon érdemes várni, mert nem javul annyit a kép, mint amennyivel drágábbak lesznek a 2014-es modellek.[ Szerkesztve ]
-
Tomocso
tag
Sziasztok!
Eddig plazma tv-ket nézegettem de úgy tűnik ez a technológia kimegy a piacról.
Milyen tv-t ajánlatok 2-300e között 50 col méretben ami szép képet produkál?
Vagy érdemes várni az idei modellekre? Nem túl sűrgős a dolog tehát várok ha megéri!!Köszi
Üdv:
Tomi-
-
Woodslave
félisten
na felkerül a falra a 640-es, wifit egyből látta, eddig minden ok, kivéve hogy a hátsó csatiktól elbúcsúzhatok még az antenna is csak némi variálással ment be
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Müszi
senior tag
Létezik, hogy a karácsonykor beüzemelt LA660-as MR-ben mára lemerültek a gyári elemek? Vagy esetleg gyári selejtet csomiztak hozzá (valami tartós Rocket). Ma be akartam kapcsolni és semmi. Már kezdtem káromkodni, hogy máris be....t a TV, aztán előkotortam a normál távot és azzal minden ok. Most kapott két új Du..cellt és jó az is újra. Igaz az ünnepek alatt sokat volt nyúzva, de azér ettől többet vártam.
Remélem nem fog lezabálni havonta két drága patront? Másnak is merült már le ilyen gyorsan?[ Szerkesztve ]
-
almi
senior tag
Sziasztok!
A 42la690s és 42la691s-es készülékek között mi a különbség? Mert végignéztem az LG oldalán az összehasonlítást és az ég világon semmit nem találtam.
A csak1napon most a 691-es 183.990 Ft. Eddig itt a fórumban csak jót olvastam ezekről a készülékekről, kivéve a tükröződést. Az nagyon zavaró?
Köszönöm.
Üdv.
almi -
spiritex
veterán
válasz huncutka1029 #33467 üzenetére
Azt nem is mondtam, hogy ahogy nézegettem az LG-t, odajött hozzám egy eladó kék pólóban, akinek a hátán nagy betűkkel azt írta: sam sung. Kérdezi milyen tv-ben gondolkodok. Mondom LG-ben. Ok, van ez meg ez LG-ben, de ő inkább ezt a sam sung-ot ajánlja, nézzem meg mennyivel jobb a képe. Ráhagytam...
-
spiritex
veterán
A sharp-pal csak vicceltem természetesen...
A MM-ban mindegyik elé ki van téve a távirányítója, de ha nincs, jobb oldalon vannak a gombjai a panel háta mögött, nem kell kérdezni, csak csinálni. Legalábbis én így szoktam.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
ml78
csendes tag
-
spiritex
veterán
Én boltban, amikor tv-ket nézegetek azonnal leveszem a dinamikus kontrasztot, dinamikus színtelítettséget, mindent, ami mesterségesen akar "javítani" a képen... mert ezek általában csak ártanak. Az élesség is nagyon magas értéken volt gyárilag, azt levettem 15 körülire. Amúgy LN536-ot néztem, de annál rengeteget javult a kép ezen felesleges dolgok kikapcsolásával. Valamint a "mozi" mód is nagyon sokat lágyít a képen.
(Illetve Sharp-pal kár összehasonlítani, mert mint ahogy a neve is mondja az szép, éles képet ad!)[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
Az LN sorozatot nem ismerem, de az LM sorozatú tévénken olyan volt a királyi csatorna HD adásában a nem túl fiatal bemondó néni arca, hogy elment volna egy horrorfilmbe is
a sminkesek biztos szabadságon voltak...Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
ml78
csendes tag
válasz huncutka1029 #33457 üzenetére
Köszi a megerősítést.
Meg is néztem élőben egy ilyet. Ami furcsa volt, hogy alapvetően csak azt olvastam a típusról, hogy nagyon szép a képe, ennek viszont ellentmond(?), hogy mellette volt egy olcsóbb, HD felbontású Sharp, aminek éles volt a képe, míg az LN5400-nak olyan volt, mintha egy photoshop-os blur effektet nyomtak volna a képre: egy idős néni nyakán a Sharp-on jól kivehetőek voltak a ráncok (ARD HD adás ), míg LG-n homályos/maszatolt volt. Nyugtassatok meg, hogy ez csak annak tudható be, hogy rosszul volt a boltban beállítva a kép?Köszi!
-
Kovax1986
csendes tag
Sziasztok,
hogyan lehet utánanézni a tv-k esetében, hgy milyen típusú fali tartó konzol kell hozzájuk? Vagy ezek a felfüggesztési pontok minden tv-nél ugyanott vannak? Milyen fali konzolt ajánlotok egy philips 50pfl3008 tv-hez?
Előre is köszönöm.
-
huncutka1029
addikt
-
farkas-j
őstag
válasz Kabel15 #33451 üzenetére
A Sony és az LG közül én az LG-t választanám (mint ahogy választottam is ) A 691-es technikailag, és műszaki kialakításában ugyan az mint a 660-as, csak designben és színben van eltérés. Még annyi, hogy a 691 támogatja a hangvezérlést (bizonyos funkciókat angolul). A 42LA660 olcsóbb 10-14eFt-tal mint a 42LA669. Ha lemondanál a 691 design-éről de mégis fehér kellene, akkor ott van még a 42LA667.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
ml78
csendes tag
LN5400 TV-vel tudok Digi kábel TV-t set top box nélkül? Azaz, van benne DVB-C tuner?
Mert nem egyértelmű nekem a sok leírásból. A letöltött magyar guide-ba látom a DVB-C-t, magyar LG oldalon is, de sok kereskedőnél csak DVB-T-t látok, illetve pl. ausztrál területre vonatkozó guide-ba sincs beírva a DVB-C (bár, ha jól sejtem, akkor régiónként más "felszereltséggel" gyártják a típusokat?)
Ha van vkinek gyakorlati tapasztalata ezzel a típussal, kérem, ossza meg velem vásárlásom előtt.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
gycs02
tag
K400:
[link] -
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
LG LA691S tévé készülék mennyire ajánlott? Mondjuk LA660S hez képest?
Vagy inkább Sony W805? 42" méretben érdekelne. Felhasználás ugyan az. Filmezés HDD ről és gépről. Későbbiekben játék, amihez mondjuk a sony input lagja pont jó is lenne. Mondjuk ha azonos áron tudnám megvenni a 691S és a W805 melyiket vennétek?Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
farkas-j
őstag
válasz kmarci25 #33446 üzenetére
A Vidanet-et nem ismerem, de érdemes utánaérdeklődni a kártya dolognak. Nálunk a TARR kábelTV-nél nem lehet akármilyen kártyaolvasót használni. Úgy van beállítva a kódolás, hogy a chip kártya csak és kizárólag a hozzárendelt kártyaolvasóval működik. Így nincs más választás, a kártyával együtt a kártyaolvasót is a TARR szolgáltatótól kell megvenni. Az igaz, hogy jelenleg nem drága, úgy tudom 2500Ft.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Zirowe
nagyúr
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #33443 üzenetére
Akkor otthon megnézem ezeket a beállításokat.
-
Vanos
aktív tag
válasz huncutka1029 #33434 üzenetére
Köszi.
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
Woodslave
félisten
új szolgáltatónknál van hd csomag. Azt írják, hogy ehhez külön set top boxot kell bérelni. A tv-m LG640-ben van egy olyan tuner mint amit a hd set top boxoknál írnak (tudom qrva gáz hogy ennyire fogalmatlan vagyok én égek ). Ennek ellenére kellene?
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
vzozo
senior tag
válasz #85538048 #33436 üzenetére
Üdv a digitális, agyontömörített világban... Statikus, nem változó képet, amikor csak a bemondó szája mozog, na azt nagyon könnyen lehet továbbítani alacsony sávszélességen.
Gyorsan mozgó, akciódús jeleneteknél már nem fér bele a csőbe minden, ezért kénytelenek lerontani a minőséget.
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #33433 üzenetére
Csak nem hagylak békén.
Biztosan valami beállítás gond lehet, de pl. ha nézem a Híradót, a bemondóknál kristály tiszta a kép, de mikor bejátszanak valami videót, az elég pocsék. Olyan, mintha a felbontás nem lenne jó.
Mit kellene beállítanom, hogy jó legyen?
Remélem érthetően írtam le a problémát. -
törölt tag
válasz huncutka1029 #33433 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Imádom ezt a tévét, a régi képcsöveshez képest maga a mennyország!!! Még a netet nem köttettem be, remélem az is szuper lesz.Tudom, hogy viccből írtad a barátok köztet, vettem.
-
huncutka1029
addikt
válasz #85538048 #33431 üzenetére
szivesen
a synaps jó lesz, azzal minden olyan csatornát látni fogsz, amit a tv-vel jelenleg is, és nem kell hozzá külön antenna sem.
Sőt gy egyszerre két adást is felvehetsz, egymástól függetlenül.Jó tévézést.
Ja és a Bariköz, és jóvalrosszabbant, csak viccből írtam!
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #33394 üzenetére
Huncutka!
Ez a synapsys box még elfogadható áron van, de a Digisre 32 ezret biztos, hogy nem költenék most.
Nagyon köszönöm, hogy ilyen sokat segítettél! -
Vanos
aktív tag
2.1-es hanggal (mélysugárzó hátul) felszerelt TV hangját mennyire vágja agyon, ha a TV-t falra teszem?
Konzoltól függően 2-5 cm-es hézaggal lehet számolni, ami nem sok.Valakinél tapasztalat?
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
Watt25
veterán
válasz #85538048 #33428 üzenetére
A buktató ott lehet, hogy a szobaantenna semmire sem garancia. Vagy jó lesz, vagy nem.
Meg ugye azon csak 7 csatit tudsz fogni, ha nem fizetsz a MindigTV előfizetésért is.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #33395 üzenetére
Huncutka!
Hálásan köszönöm a sok segítséget!
Akkor veszek egy mindig tv boxot, rákötöm és kész is? Így is fog kelleni szobaantenna, amit írtál tegnap? Mert nekem ilyenem nincs.
Tegnap néztem egy mindig tv-s boxot, WayteQ Set-Top Box HD-95CX, ez szerinted jó lesz?
Találtam tegnap egy cikket, bár nem pont erről a típusról és ebben azt olvastam, hogy felvétel közben lehet másik csatornát nézni:http://prohardver.hu/teszt/medialejatszoval_keresztezett_set-top-box/kepminoseg_es_extrak.html
Nem a barátok köztet akarom nézni a jóban rosszbannal..... Én az akciófilmeket és a thrillereket szeretem.
-
OldAkita
aktív tag
válasz Zirowe #33425 üzenetére
Igazad van, valóban elegendő a defaultnál yes-t állítani, és egy, a számítógépre telepített mkv lejátszóval valóban azt kezdi lejátszani amely nyelvnél yes-t állítottam. Azonban újfent állítom, a tv nem így játsza le! Leszarja melyik hangsávnál van yes-re állítva a default, a felsőt tekinti elsődlegesnek!
A konvertálás szót helytelenül használtam, csak ezzel a kifejezéssel kívántam jellemezni (helytelenül) a változtatást, amelyet az mkvtools végez miközben defaulttá teszi a yes-re állított nyelvet. A helyes kifejezés a muxolás.
Annak pedig nincs jelentősége hogy népszerű oldalakról töltött mkv-knál általában milyen nyelv a default, ezt hiába is mondod el 20x, aki segítséget kért itt ebben a topicban, az olyanba futott bele ahol nem a magyar volt default.
Mindez természetesen off topic, nem is kívánom folytatni, csak helyre akarom tenni a dolgokat, különösképp azért mert az általad linkelt topicban nem fog segítséget találni aki ilyen problémával küzd, annál inkább itt. -
Zirowe
nagyúr
válasz OldAkita #33424 üzenetére
A sorrend teljesen mindegy, amelyik neked kell, annál a default legyen yes, de akár a forced is lehet yes (ez nem kötelező), a másiknál meg mind no.
Egyáltalán nem konvertál, csak muxol.De ha a népszerű oldalról vannak a magyar dolgok, mint már mondtam legalább 20x ebben a topicban, akkor alapból a magyar a default.
Szerintem ennyi itt elég, mert épp ez is elég off volt, tovább itt lehet folytatni.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
OldAkita
aktív tag
válasz Zirowe #33403 üzenetére
Próbálom kitapasztalani az mkvtools-t. Összevissza konvertálgatok egy filmet ahol 2 hangsáv van és valóban, látható melyik a default, mi több állítgatható is. Mégis, nekem nem sikerült úgy átállítani hogy ha a magyar alul, az angol meg felette és a magyart állítom default-ra a konvertálás után nem lesz default a magyar. Ezzel szemben, ha egyiket se teszem default-ra, akkor a felső lesz az elsődleges hangsáv és azt is fogja lejátszani a tv.
[ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
válasz djhighdraw #33421 üzenetére
Német oldalon van info
Valószínű oda is gyártották, nem a magyar piacra,tudásban szerintem megegyezik -
djhighdraw
csendes tag
Azt meg tudná mondani valaki, hogy mi a különbség 42LA660S és 42LA6608 között. Mert visszaküldtem gariban a karácsony előtt vásárolt tv-t a spontán ki-be kapcsolgatás miatt és cserélték, de 42LA6608 típust kaptam vissza az eredetileg rendelt és kifizetett 42LA660S helyett. Neten és az LG honlapján nem nagyon találtam infót... Mi több, az LG honlapján nincs is 42LA6608...
-
OldAkita
aktív tag
válasz #42308056 #33419 üzenetére
Nekem is ez a tapasztalatom. Ha kikapcsolom, mintha apró rezdülésekkel lenne látható a mozgás. Valahol láttam egy videót, talán épp az LG honlapján ahol egy motoros látszik és különböző módozatokban nézegethető a mozgása. Ott jól megfigyelhető hogy ha bekapcsolva van a True Motion akkor nincs szaggatás, viszont homályos lesz a mozgó objektum, esetünkben a motoros képe.
-
törölt tag
válasz huncutka1029 #33414 üzenetére
Valósághű mozit nem is enged USB-ről sajna. 3-as DeJudder-en volt, most teljesen kikapcsoltam és nem láttam hogy begyorsulna, a kép viszont szaggatott vagy nem is ez a jó szó rá, olyan darabosnak éreztem kicsit a mozgást.
-
vanadis
csendes tag
Sziasztok,
LA660s hangját szeretném Marantz HM-ra (2013-as modell) kuldeni es egyenlőre a két fronton hallgatni (más még nincs csatlakoztatva). ARC-vel csak egy HDMI kábel kell. Csatlakoztatás OK, látom a HM set up menüjét a TV-n, ha a TV 1-es ARC HDMI bemenetét választom. Set up-ból kilépve nagy Marantz felirat. Ha visszaváltok kábel bemenetre akkor jön a TV adás de hiába váltok a Beállitásokban Külsö hangszóró/HDMI ARC -ra a hang nem szól az erősitő TV audio bemenetén (és máshol sem). az Erősítőn a "HDMI kontrol" ON-ra van állítva. Van ötletetek? Másik kábellel minden ugyanígy történik.
Köszönöm. -
-
LiteCross91
aktív tag
válasz koczkascsala #33409 üzenetére
Ha van settopboxotok, akkor ne is tv-n akarjál csatornát állítani. A settopbox menüjében találod valahol a beállításokban.
-
huncutka1029
addikt
ha t-home előfizető vagy, akkor set top boxod is van.
Azt kell behangolni, a tv HDMI, vagy scart bementeről nem hangol be semmit, csak ha bedugod az antennát.
Továbbá az sem mindegy, hogy milyen előfizetésed van.
analóg?
kábel (digitális)
Tányéros?
IPTV?Végül is ha nem adott a tréhóm CI modult, és hozzá kártyát, akkor irreleváns,
Keresd meg azt a bemenetet az input listából, ahová bekötötted a STB-t ( ha odakapcsolsz az input listára azok a bemenetek lesznek "aktívak" szinesek, amin van bemeneti jel.
Ott lesz a tv műsor, de csak a STB távjával tudsz váltogatni.
Tulajdonképpen ebben az esetben a Tv csak megjelenítő, nem tud behangolni semmit.Ha Van CI modullod, tedd a tv-be, bele a kártyát, és csatornakeresésnél az előfizudnak megfelelő keresés:
Analóg: Légi a bemenet tipusa (hagyományos antenna)
Digitálisnál kábeles a tipus
Tányéros tv-nél pedig sat -tipusú keresés kell.Látatlanban ennyit tudok segíteni, ha pontosabb infó kell, akkor definiáld az előfizetésedet légyszi
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
vzozo
senior tag
T-home előfizetésünk van
Milyen? Kábel, SAT, IPTV?
-
koczkascsala
újonc
Segítsen valaki! Vettünk egy LG LEDTV-t és nem tudjuk beállítani a csatornákat! T-home előfizetésünk van. Az összes honlapot, videót megnéztem, de nekünk valahogy nem megy!
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
törölt tag
válasz huncutka1029 #33401 üzenetére
Teljesen független ettől, volt 720p aminél kínlódott de volt 1080p amit simán vitt. Amugy próbálok 720p-t szerezni, sőt talaltam egy oldalt ahol mpg4 változatok vannak, kicsit rondább de ahonnan nézem nem látszik.
Megnezem az AV szinkront, esetleg ránézek ilyen jeleneteknél milyen ha kilövöm a TruMotion-t. -
-
Zirowe
nagyúr
válasz OldAkita #33402 üzenetére
Valaki írta hogy az mkv filmeknél nem állítható át a nyelv ha DLNA módban nézi. A probléma az hogy az angol nyelv az elsődleges és a tv azt választja.
Nem, az alapértelmezett nyelvet filmje (és annak készítője) válogatja, nem a tv határozza meg, dual hangsávosnál (amiben van magyar nyelv is) általában a magyar az alapértelmezett, ezért a tv azt fogja játszani.
Ha megnyitod az mkvmerge-t, akkor a hangsávok tulajdonságánál jelezve van, hogy melyik a default, a tv pedig azt fogja lejátszani alapból.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
OldAkita
aktív tag
Tapasztalat:
Jópár napja valaki írta, nem jól jeleníti meg neki a tv a betűkaraktereket. Válaszként tanácsot kapott: állítsa Csehországra az országot akkor jó lehet. Nekem tökéletes a karaktermegjelenítés, viszont nem tökéletes az EPG, de mivel Németország nem választható (ahol úgy tudom jó lesz az EPG) gondoltam kipróbálom Csehországot. Persze nem lett jobb az EPG, viszont azóta az HBO GO megint hibázik. A sorozatoknál vettem észere a hibát mikor meg akartam nézni a Passio első vagy második részét. De mindkettőnél az "unidentified error" hibaüzenetet kaptam. Ugyanezt produkálj a Társasjáték sorozat némely epizódjánál. Az érdekes az, amikor egy beinduló epizódnál (mert egyik epizód beindul, másik meg nem) a menücsíkon továbbléphetek a következő epizódra, akkor lejátsza azt is amit elvileg nem indít el. Persze minden sorozat minden epizódját nem próbálgattam, ezen a kettőn kívül az a néhány film amit megnéztem gond nélkül megy. Elég érthetetlen. Bánom hogy belepiszkáltam Csehországba.
Más. Meguntam hogy állandóan akad a CiscoEPC 3925-ös kábelmodem wifije DLNA módban (ami nem csoda mert 5ghz-es igényt jelez a tv használati útmutató ez meg csak 2.4ghz-et tud) és 40m nem szigetelt UTP kábellel, a padláson keresztül összekötöttem a kábelmodemet a TV-vel. Így már nem akadnak a 3D-s filmek se, valamint a Sony Xperia T is akadásmentesen játsza le a kisvideokat. Szóval a telcsi nem is direct wifivel kapcsolódik, hanem a kábelmodem wifijére küldi, az meg tovább a tv-re.
Lefuttattam egy sebességtesztet a speedtest.net-ről a számítógépről ahol 6-os ping 48Mbps letöltés és 5.4Mbps feltöltést mutatott. 50Mbps az előfizetésem a t-home-nál szóval azért ennyi. Megismételtem a tesztet TV-n is ahol 14-es ping 25-ös letöltés és 5.4-es feltöltést mutatott. Láthatóan lefeleződött az átviteli sebesség az UTP kábel 40 méteres hossza vagy a szigeteltség hiánya miatt. Ennek ellenére, ez a 25Mbps tökéletesen elegendőnek látszik az akadásmentes 3d filmekhez.
Azt még meg kell jegyeznem hogy valami baj van a vezetékes csatlakozással mert állandóan leválasztja majd újra csatlakoztatja a LAN-t. Ha végre sikerül csatlakoztatni akkor tartja, de ha kikapcsolom a tv-t és kihúzom a konnektorból, újraindításkor megint csatlakozási hiba.
Más. Valaki írta hogy az mkv filmeknél nem állítható át a nyelv ha DLNA módban nézi. A probléma az hogy az angol nyelv az elsődleges és a tv azt választja. Megoldásként letöltöttem az MKV Toolnix 6.7.0.-át innen.
Ezzel a programmal módosítható a nyelvsorrend, de el is távolítható az angol vagy bármelyik nyelv.
mmg.exe-vel indul de hibaüzenettel is egyben, mert keresi az mkvmerge.exe állományt amit majd be kell tallózni neki az opciókban. Nekem még olyan hibaüzenetet is küldött hogy hiányol valami konami nyelvet. Opciókban, ahol nyelvet lehet állítgatni, mindenhol magyarra állítottam amitől nem lett magyar, de legalább nem keresi a konami nyelvet
Programon belül INPUT-nál ADD-al betallózni a filmet. TRACK-nél látható a videora vonatkozó sor, alatta meg a hangsávok. Én nem vettem ki a pipát az angol hangsáv elől hanem a jobbra látható UP gombbal eggyel feljebb vittem a magyar hangsávot, így az lett az elsődleges, az angol meg alatta. Utána klikk az alul lévő START MUXING gombra és elindul az átkonvertálás. 5GB az én gyengécske gépemen 5 perc volt. Szerencsére nem felülírta, hanem a film fileneve után tett egy 1-est , mert annyi eszem nem volt hogy nevet változtassak.
Nem tudok rövidebb kommenteket írni, bocsánat -
huncutka1029
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest