- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ediva8
tag
Megtudnátok nekem mondani,hogy a hangbeállítások Realtek digital output-nál hova kell csatlakoztatni a hangszórót hogy szóljon,mert nincs ilyen kimenet,csak füles és mikrofon van.Gondolom ez nem a HDMI kimenetre értendő,vagy igen?Pedig 5.1 hangot is kitudna adni a Realtek driver beállításainál ahogy néztem.
-
Bozso68
őstag
válasz f.attila16 #2798 üzenetére
És ha utána kiveszed a 2. VGA-t, minden gond (jó, kis tökölés elfogadható) magától visszatér az optimushoz?
-
Ediva8
tag
Egyébként AIDA64-ben is szépen lehet látni Y510p-n a " Megjelenés" menüpontnál,hogy klasszul felismeri mind a két grafikus vezérlőt.Alapesetben automata beállításnál az inteles IGP adatait írja ki,ha átvált az NV-re akkor a 750M-est.
-
Bozso68
őstag
válasz f.attila16 #2792 üzenetére
Ha visszarakod a második VGA-t, akkor hogy viselkedik a rendszer? Nem borul valami azzal, hogy az optimus 1 kártyára+IGP-re van van kitalálva, itt meg 2 plusz kártya áll sorban?
-
beloadjoker
őstag
Ezaz, na mostmár biztos vagyok benne hogy mit veszek végreKöszi mindenkinek srácok ! Legközelebb csak akkor fogok írni ha már nekem is meglessz a gép
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
pokers
senior tag
Ugyan ezt az elgondolást követve én is megpróbáltam az y500-ba működésre bírni, de nem sikerült.
Kivettem a 2. kártyát, letöröltem az nvidia drivert, majd a lenovo support oldalról letöltöttem az intel drivert, de azt írta, hogy a hardver nem felel meg a telepítési feltételeknekDe akkor miért van az y500 letölthető driver-ei között az intel
-
f.attila16
csendes tag
Y510p tulaj vagyok és tényleg sikerült működésre bírni az IGP-t. SLI változat van, kikaptam a 2. vga-t és akkor engedte telepíteni az intel video drivert majd 1 reboot után szépen összeállt és az akku időm 2 óráról 4-re ugrott Csak megérte várni
-
Ediva8
tag
válasz teguran #2790 üzenetére
A legújabb leírásokban úgy láttam,hogy csak az SLI-s verzió kapja a 4702MQ procit, az egykártyás rendszerekben marad továbbra is az erősebb,de 10W-al többet fogyasztó 4700MQ.
Érdekes egyébként a Lenovo oldala,mert az 510p-re kezdetektől fogva fényes kijelzőt írt mindenhol,és számos külföldi oldalon is mindkét fajtáról írtak ( számos leírásban újdonságként viszont a matt kijelzőt emlegették ),de amikor kibontották a dobozokat,akkor látták,hogy véglegesen matt lett.Még a laptopszalonba is csak akkor tudták véglegesre,mikor megjöttek ezek a szériák.Úgyhogy nehéz előre bármit is megjósolni. -
teguran
tag
ezek érdekes dolgok. én is y510 vásárlása előtt állok, de nem tudom, hogy ettől most féljek-e?
cserélik a procit, a képernyőt.... szerintetek mikor jöhetnek be az országba a legújabb 510p-k?
egyébként most megyek laptopszalonba szemügyre venni a kicsikét
és akkor azt mondjátok, hogy az 510pben lehet trükközni, hogy optimusod legyen? -
Ediva8
tag
válasz [-HERO-] #2785 üzenetére
Igaz én nem láttam a fényes kijelzős változatot,így nincs sajnos összehasonlítási alapom,de szerintem egyáltalán nem rossz ez a matt kijelző.Érdemes bekalibrálni a monitort,és külön az RGB csatornákat,plusz ki kell venni,hogy ne állítsa dinamikusan a fényerőt a környezeti hatások függvényében,és érdemes még a kontraszton is állítgatni,ha az ember kicsit játszik vele akkor egész jól be lehet kalibrálni,mondom ezt azért,mert én sokat szoktam fotózni,és számomra fontos a színhelyesség,és az árnyalatterjedelem.Persze kinek mi jön be,nekem nagyon szimpatikus a matt,eddig nincs semmi hátrányom ebből.
Talán az lehet a furcsa neked,hogy talán nem annyira éles és kontrasztos minden mint a fényes kijelzőn a mattosabb hatás miatt,de ez fotók nézegetésénél éppen hogy előny is lehet.Kinek a pap...[ Szerkesztve ]
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Cyber_Bird #2783 üzenetére
Nekem sli van es ugyan ugy tudom kapcsolgatni ha akarom, tudok valasztani 2 video kartya vagy a cpu kozt, de eddig ugy vettem eszre hogy automata modban teszi a dolgat rendesen!
Csinalok kepeket is szivesen csak mondjatok meg mit hol nezzek milyen progival, nem szoktam ilyeneket nezegetni szoval passz
(#2780) Dicker:
Hat en jobban orulnek egy fenyes kijelzonek, most hogy azert mar nyuzom a gepet egyre jobban csalodok a kijelzoben, nem tukrozodik ez igaz, de nem az igazi...[ Szerkesztve ]
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Kucc
csendes tag
Bakker! Két napja pont azért vettem Y500-at mert annak még fényes a kijelzője...erre jön a hír hogy már az Y510-es is megkapta a fényes kijelzőt...Hihetetlen!!!!
-
Cyber_Bird
senior tag
Hmm érdekes infó, Optimus miatt már lehet megéri lecserélni az y500-at valakinek, ha fontos az akkuideje. Tetszik, hogy fejlődnek ebbe az irányba.
Ha még az sli-s verziónál is lehetne kézzel kapcsolgatni mondjuk egy unlockolt biosnál... (Mondjuk nekem mindegy bőven elég az y500as akkuideje mert főleg desktop replacementnek használom, de sokaknak hasznos lehet.) -
Dicker
őstag
Kicsit utánanéztem.
Az első kiadásokban elérhető lehet a HD4600, de későbbiekben már nem biztos, és lehet el fogják "tüntetni" végleg. (Remélhetőleg csak szoftveresen...)
Viszont van itt még egy kavarás. Eddig ugye 4700MQ processzorral jöttek. Most már 4702MQ-val akarják folytatni, amit egyenlőre nem derítettem ki, hogy miért. Talán melegedtek? Mert a 4702 magonként 200 Mhz-el lassabb. Valaki nyomna erre egy stressztesztet (fél óra bőven elég)?Szerk.:
Ja, és a gyártó honlapján a kijelzőket is újra fényesre cserélték. Nem tetszik ez a kapkodás nekem...
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
Gpu-z - ben van egy kis tesztelési lehetőség,miközben láthatod a vga órajeleit.Kipróbáltam az NV driver beállításokban megadható 3 féle variációval ( automata,dedikált,CPU ),hogy mi az ami számolja a grafikát.Egyértelműen lehetett látni,hogy melyik vga grafikus órajelét emelte meg a rendszer.Mind a dedikált intelesnél,mind a Nv kártya boost órajelét feljebb vitte,majd a grafikus teszt kikapcsolása után visszavette alapállapotba,mivel mindkettőt dinamikusan tudja beállítani a grafikus teljesítmény függvényében.
Amikor a Cpu -t hasznáta,akkor látható volt,hogy a GT 750m órajelein semmi változás nem történt,miközben a saját beépített IGP magórajeleket szépen megemelte,és ezt fordítva is kipróbáltam.Mindkét esetben lehetett látni,hogy melyiken számol.Hozzáteszem,hogy nekem nincs SLI rendszerem,csak egy kártyával használom + az integrált Intel Igp van még / HD 4600 -as Haswel /
Igazából hogy kéne ennek működne,nem erről szól az Optimus,hogy mindenféle átkapcsolgatás nélkül a driverben megadott profilokkal automatikusan átvált.A képet mindig az integrálton keresztül fogja kiadni.[ Szerkesztve ]
-
-
Sz4bolcs
senior tag
WTF? Amit eddig írtak itt az optimusról, az szerint fizikai lehetetlenség.....
-
beloadjoker
őstag
Köszi az infót ez nekem nagyon jó hír /egyébként még nincs ilyen laposom de veszek a nyáron ha minden összejön/
Viszont nekem csak 2 3 naponta kéne az SLI ereje, addig jó lenne a sima beépített isOneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Ediva8
tag
válasz beloadjoker #2773 üzenetére
Ki kell próbálni,de szerintem ebben a felállásban működnie kell,hisz nem érzékel két kártyát.Az viszont fontos lehet,hogy először az intel GPU drivert érdemes felrakni,utána pedig az NV-t.Én így csináltam,valahol olvastam is róla,és működik.Az Nv grafikai beállításainál lehet utána kiválasztani,hogy automatikusan váltson a két vga között,de alkalmazásfüggően az adott játékoknál is be lehet állítani,hogy mindenképp a GT 750m-el számoljon.Tesztelgettem az elmúlt napokban,és mindenképp hasznos az aksi jobb kihasználása miatt.
[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
Működik az optimus ?! O_o basszus ezt de jó tudni, szóval ha az embernek sli-s változat van de kiveszi az egyik karit akkor él az optimus ????
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Ediva8
tag
válasz [-HERO-] #2768 üzenetére
Én is pár napja használom csak,de van hozzá whql-es,igaz kicsit régebbi,de fel lehet tenni az Y510p-re.
311.27-es Lenovo által támogatott driver,de az NV oldalán nincs fenn ez a verzió,viszont felismeri a kártyát,és az Optimus is működik,szépen vált az integrált és a dedikált kártya között,ha szükséges.Igaz az egykártyás GT 750m-es verzióm van, fontosabb volt számomra,hogy legyen optikai meghajtó hozzá. -
teguran
tag
válasz beloadjoker #2769 üzenetére
igen, de az netto ár! bruttó az 317
-
beloadjoker
őstag
Hali !
Valaki tud erről valamit ?
http://www.usanotebook.hu/lenovo/ideapad-y510p-intel-core-i7-4700mq-240ghz-8-gb-ram-1000-gb-hdd-kulon-vasarolhato-fekete-hatlap-59-377255/P31887Mert itt bizony az látszik hogy ez SLI-vel 250 O_o ez most tényleg így lehet ? ??
-
[-HERO-]
senior tag
1,5 napja bontottam ki a gépet meg tettem rá wint, szóval nem volt még másik driver csak a beta.
kerestem nvidian erre a konfigra drivert de csak a betat hozta!(#2766) Malonee
Hőfokot nem tudok mondani, de 2 óra nyúzás után is még a határértéken bellül van nálam a burkolat hőfoka.
Sehol nem kellemetlenül meleg, viszont két oldalt nagyon a kezed nem kell oda rakni
Ami csöppet zavaró hogy mindegy hogy jobb kezes vagy vagy bal kezes a notitól kicsit távolabb kell egerészni külömben izzadni fog a kezed rendesen### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Malonee
tag
Akinek van y510-e az tesztelte már mennyire melegszik?
-
[-HERO-]
senior tag
Tudom, hogy enterrel működik az asztalimat is mindig úgy keltem fel
De itt semmire nem reagál, bár ma eddig csak 1x csinálta reggel, azóta jó, tegnap egész nap minden altatás után csinálta.
Lehet kezd összeszokni a gép a winnel(#2764) Fairko
A bios hoz nem szeretnék nyúlni, meg a gép is kell úgyhogy remélem megembereli magát### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Malonee
tag
válasz Cyber_Bird #2761 üzenetére
Nem semmi, hogy a laptopszalonnál a 367183-as y500 8 gb rammal 291 900 2 hónapja meg 279 990 volt 16 gb rammal.
Az imperiumnál meg 299 990 ft 16 gb rammal és win 8-al
[ Szerkesztve ]
-
[-HERO-]
senior tag
Nekem is csak a betat engedte felrakni, de nem vettem eszre eddig semmi bibit, 7,4 et ad ra az index.
Mondjuk van egy bibi amire meg nem jottem ra, ha alvo allapotba rakom a wint utanna nem jon vissza a kep csak ha ujra inditom a gepet...
Eleg idegesito### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Ediva8
tag
válasz Cyber_Bird #2745 üzenetére
Gondolom a 320.18 drivert Y500-ra tetted fel GT 650M-re,mert nekem a GT 750M-re, az 510p-n sajnos nem engedi feltelepíteni, ezek szerint még várni kell mire erre a kártyára is megérkezik a WHQL-es kiadás,sajnos még csak bétát adtak ki eddig a 320-asból,ha jól láttam.
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Cyber_Bird #2752 üzenetére
Nekem pont a megjelenes idejere esett a vasarlas es igazsag szerint ma nem talaltam ertelmes konfigot y500 bol, vagyis volt egy de ez hosszu tortenet
Egyedul ezt cserelnem belole semmi mast, mondjuk lehet meg kell szokjam nem volt meg matt kijelzom.
Mondjuk eleg nehez lesz ugy hogy eleg surun latom a haverom gepet sot surun csovelnek majd egymas mellett a gepekMondjuk nem ertem miert nem lehet kapni matt/fenyes kijelzovel es akkor mindenki eldontheti milyet szeretne
[ Szerkesztve ]
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Sz4bolcs #2678 üzenetére
Kerdezted hogy milyen a matt kijelzo.
A haveromnak y500 van nekem az 510, nekem a fenyes kijelzonek sokkal szebb a kepe foleg sotet szobaban vagy este, vilagos szobaban meg nappal hasznalni jobb a matt kijelzot, de lehet elnezegetnem inkabb a fenyest meg nap kozben is!
Bar ez csak az en velemenyem.
Mikor a haverom megvette az ovet seggre ultem olyan kepe van annak az y500 nak, az y510 tol azert nem estem hanyatt sot kicsi csalodas is, viszont maga a gep ettol eltekintve eleg bitang!### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Sz4bolcs
senior tag
Látom, terjed a drog... xDD
-
Cyber_Bird
senior tag
Nvidia.com ...
-
pokers
senior tag
Srácok!
Van új videokártya driver új sli profile-okkal (Grid2, Remember Me, stb)
Ja, és a win8 élményindex nálam 7,2-ről felkúszott egész 7,3-ig -
Lujza1978
tag
Kollégák, ha valakit érdekel
http://hardverapro.hu/apro/elado_lenovo_y500_2x650gt_sli_notebook_1_5_honapos/hsz_1-50.html
Üdvözlettel
ROG ALLY X - THE BEAST :)
-
Den Hadnagy
senior tag
-
nbware
senior tag
válasz Den Hadnagy #2731 üzenetére
Én is win8at használok és az a szuper benne, hogy alapból van benne hyper-v, azaz, ha kell winxps program, ami csak azon fut, akkor winxp-t elindítom és használom
Eddig nincs semmi olyan program, ami nem futott volna win8 alatt. Mindent el lehet indítani, bár van olyan, ahol kicsit ügyeskedni kell, mert hogy a win8 már újabbat használ a program meg a régit kéri
Ilyen pl a GTA4, ott a tököm ms live games vagy mi a neve kellett szenvednem. Utána olvastam a neten és írták, hogy ami alapból fent van az nem jó, le kell szedni egy régebbi verziót és azzal indult csak el.Szóval csak ajánlani tudom a win8at.
Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
lori93719
csendes tag
Sziasztok! Még új vagyok a forumon de ahogy olvastam a hozzászólásotokat akkor érdemes megvásárolni egy L510Y notebookot? Ezt szeretném választani
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/lenovo/Lenovo_IdeaPad_Y510_Intel_Core_i7_4700QM_8GB_1TB_NVIDIA_Free_DOS_Fekete_LEN_59-377246_8647.html#muszaki_adatok
Megéri az árát(300 ezer) vagy van ennél jobb Ár/Érték arány ???????
És még egy kérdés olyan nagy külömbség van GT650M SLI és a GT 750M SLI között??
Válaszotokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Bozso68
őstag
válasz vandorr #2737 üzenetére
A SATA2-s SSD is sokkal gyorsabb bármilyen HDD-nél, tehát ha már megvan, hiába csak 2-es, de mindenképpen megéri berakni rendszernek a vinyó helyére. Cuccosnak külsőbe meg mehet az eredeti HDD, de jól látod, mindenképpen USB3-ba.
Nagyságrendbeli gyorsulást fogsz tapasztalni.[ Szerkesztve ]
-
vandorr
csendes tag
Van nekem egy SATA II SSDm 128Gb), ezt y510p-be bele lehet/érdemes rakni a normál HDD helyett?
Eredeti HDDt meg inkább kitenném egy USB3-as tokba. -
Bozso68
őstag
válasz Den Hadnagy #2735 üzenetére
A korábbi BIOS-szal az SLI nem akart mindig menni. Az újabbnál (passz, hogy mi a száma, vissza kell olvasni) állítólag már nincs gond.
-
Den Hadnagy
senior tag
De konkrétan megoldhatatlan driverproblémát tapasztalt már valaki a 7-tel?
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
Danex
addikt
válasz Den Hadnagy #2733 üzenetére
Ha jól tudom a w8-at úgy tervezték, hogy ami megy a W7-en az menni fog a W8-an is.
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz Bozso68 #2732 üzenetére
Igen, agyaltam ezen is, de félek tõle, hogy a korábban használt programjaim, meg az xp-rõl átkendácsolt dolgaim, amiket mûködésre bìrtam a megbízhatóan mûködõ és kipróbált W7-em alatt, netán problémázni fognak a 8-cal. Ami otthon nem lenne para, mert szeretek kísérletezni, de a gépet külföldön fogom használni, napi 50 mega nettel... szóval nem lenne baj, ha használhatnám azt, ami évek óta frankón mûködik. De köszönöm a tippet, egyszer úgyis váltani fogok
[ Szerkesztve ]
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
Bozso68
őstag
válasz Den Hadnagy #2731 üzenetére
Én is féltem a win8-tól, de Classic Shell programmal, ami start menüt varázsol, szinte semmi különbség a win7-től.
Úgyhogy inkább bátran gondolkodj a win8-ban . -
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok! A másik fórumban már érdeklõdtem, de látom, hogy ez jobban pörög, szóval itt is felteszem a kérdésemet...
Y510et tervezek venni, i7 + gt 750 sli kiépítésben. Itt olvastam, hogy a gép inkább W8-ra van tervezve... ez azt jelenti, hogy grafikus driverek szempontjából szívni fogok, ha ragaszkodom a W7-hez? Mik a tapasztalatok?
Köszönettel:
DH[ Szerkesztve ]
-
Fairko
csendes tag
Kb 2 hét szenvedés után sikerült áttelepítenem a gyári win8-cat az mSata SSD-re. Nagyon brutál lett a gép, hasít mint a szél.
Viszont 2 program valamiért nem akar menni. A one key theatre-t valamiért nem akarja feltelepíteni a rendszer, fatális hibát ír ki.
A másik, hogy a lenovo energy management feltelepítése után újraindítom a gépet és nem tud betölteni a windows. Szenved néhány percet, majd elkezdi automatikusan a rendszer helyreállítását, azaz minden programot és drivert letöröl a gépről, csak a nyers windows8 marad. Igazából nem olyan nagy problémák ezek, bár mindkettő program működött a win8 áttelepítése előtt és használtam is őket előszeretettel. Na meg ilyen problémát még nem láttam itt a fórumon, gondoltam megosztom, hátha van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond. -
Bomc
aktív tag
Az mitől lehet hogy eltűnik a másik gt650m újraindítás után?
-
Dawide@axele
aktív tag
Van valaki aki esetleg megunta y580-át vagy y500-át szivesen cserélném egy elég durva asztali gamer gépre monitorral!!!!Errol a géprol lenne Szó!!!
Playstation 4 , Iphone 7 Plus , Iphone XR 128GB, Iphone 12 mini, Iphone 14, Appe Watch, XBOX Series S, Surface Pro, Steam Deck 512
-
Danex
addikt
válasz Bozso68 #2720 üzenetére
Egy kis marketingnek jó, hogy nekünk már ilyen ultra csúcs szuper csatlakozónk is van, de a méretből és a sebességből adódó előnyt maximum az ultravékony gépek (pár százezerrel drágább kategória), vagy a munkagépeknél (ami ugyan csak drágább árkategóriába csúszik) lehetne kamatoztatni.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz [-HERO-] #2718 üzenetére
Azért én közel sem várnék eget rengető gyorsulást ,ha tényleg csak a az írás/olvasási sebesség változik.
Mivel nincs még teszt az új szabványról ezért, ha csak elméleti síkon vesszük azt, hogy az első fecskék kb 1 GB/s-el fognak másolni, ami kb egy RAID0-ban megegyező SATA3-as SSD párosnak felel meg, akkor kb annyit kapunk, hogy az átlag ember (valszeg az új technológia miatt) még drágábban fogja ugyan azt megkapni, hisze manapság se az olvasási/írási sebességgel van a gond, hanem inkább az elérési idővel.
Tesztet nézve a 300Mb/s(1db ssd) vs 700Mb/s (2db ssd, raid0), a betöltési idő ugyan annyi.
Tehát aki nem dolgozik oltári nagy fájlokkal, nem a programokban elért pontszám számít neki , úgy a Jelenlegi információk alapján nem lesz drasztikusan gyorsabb, maximum drágább (eleinte legalábbis)
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Bozso68 #2714 üzenetére
Itt vettem a Ph-n nem boltba
De majd megoldom valahogy.
Egyébként kicsit idegesítő a dolog, de az is igaz hogy nem is jártam utánna, de ha következő hótol tényleg jön bele ilyen ssd akkor megvárom, az már nem sok idő, addig is nem porosodik a gépMindemellett azért jónak is tartom hogy elég rendes lesz a speed boost az ssdknél!
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Ediva8
tag
válasz Bozso68 #2714 üzenetére
Ezeket az infókat találtam:
Alapjában véve háromféle csatolófelület áll majd rendelkezésre. Az SSD meghajtók esetében a Socket 2-es és Socket 3-as megoldásokat használják, amelyek kettő, illetve négy PCI Express sáv alkalmazását teszik lehetővé. A Socket 1-es csatolófelület a WiFi bővítőkártyák számára lesz majd fontos.Az NGFF érkezésével a rendelkezésre álló 2, illetve 4 PCI Express sávnak köszönhetően nagyobb adatátviteli sebesség érhető el, amelyből a következő generációs NAND Flash adattárolók hatékonyan profitálhatnak. Az már biztos, hogy a Socket 3-as, négy darab PCI Express sávot kínáló csatolófelületet csak és kizárólag SSD meghajtók használják majd.[ Szerkesztve ]
-
Bozso68
őstag
Köszi az infót!
Ezek szerint az első lényeges különbség megvan a két széria között .
Remélem, ez nem veti vissza az érdeklődést a LENOVO Y510P iránt. Más szabvány, és gyorsabb az SSD. Ennek ellenére nehogy veszélyes vizekre evezzen a gyártó, mert egy még be nem vezetett szabványt rakott be, pláne beharangozás nélkül.Még fiatalabb koromból emlékszem a Commodore cég nagy melléfogására, hogy a VC-20 és C-64 jól bevált csatlakozói után a C-16 és +4-esekben változtattak, hogy az új gépekhez minden perifériát meg kelljen megint venni. Ott kemény kirúgások voltak emiatt, mivel a cég ázsiója is csorbát szenvedett.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
A két csati közti különbség,igen jelentős:
-
M.T.
senior tag
válasz Sz4bolcs #2710 üzenetére
Még annyit általános szabályként mindegy milyen játék az SSAO beállítás ha van benne érdemes alacsonyan tartani vagy esetleg kikapcsolni (bár a kikapcsolás látványos látványbeli különbséget okozhat néhány játéknál pl: tomb raider).
Az SSAO még a legújabb kártyákat is megfekteti....[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
válasz Sz4bolcs #2707 üzenetére
Hát azt én sem értem valójában csak a jelenséget írtam le viszont 100% többször is ellenőriztem, hacsak nem valami véletlen folytán zavarná valami a gépemet (de mindig csak akkor amikor optimalizált akkuállapot van ) .
A jelenség nálam megvan így működik majd valami okos hozzáértő talán kibogozza mitől lehet.
Angol fórumokon találtam pár hszt amiben panaszkodnak a wlan gyengeségre amit általában bios mod után a wlan kártya csere követ és akkor minden jó, de ilyen vagy ehhez fogható hibát nem találtam.
Érdekes gépem van.....
Nálam a dolby home theatre sem működik, mikor mindenki másnak megy normálisan pedig ez csak egy software nálam mégse jó.U.I.:
Van pár netes játékom ahol monitorozom a pinget és ott lehet igazán észrevenni a ping ugrálásán.[ Szerkesztve ]
-
[-HERO-]
senior tag
válasz f.attila16 #2674 üzenetére
Csoppet most ideges lettem en is!
Meg ki sem sikerult bontanom a gepet de ezek szerint ne is probalkozzak belerakni az msata ssd-t?
Kezd kicsinalni idegileg ez a lapos pedig meg a sajatomhoz hozza sem nyultam### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Ediva8
tag
Sziasztok!Én is egy pár napja használok egy Y510p -t.Az lenne a kérdésem,hogy 750M-hez én most a 311.27-es Lenovo által támogatott drivert használok,a legfrissebb 320-ok,sajnos nekem nem mentek fel,nem ismerte fel a videokártyát.Tudtok netán valami frissebb verziót is,amivel még esetleg működik,vagy még az Nvidia sem adott ki újabbat erre a kártyára.Érdekes,hogy ez a régebbi kiadású driver mégis felismerte.
-
M.T.
senior tag
-
M.T.
senior tag
Na srácok fontos (vagy legalábbis pár embernek fontos pár embernek érdekes) infóm van.
A földszinten használom már pár napja a gépet (mert itt hűvösebb van ), és wifin netezek játszok és azt vettem észre, jelentősen ingadozik a jel.
Kicseréltem a gyári kicsi antennát a routeren 2x akkorára az asszony gépén tökéletes lett a jel de nálam még mindig ingadozott.
De most jön a felfedezés ami lehet csak nálam jött elő pass, de ha nem optimalizált módon használom az akksit hanem full töltésen a jel stabilabb sokkal.
Előtte néhányszor csak megszakadt a net meg a latency ingadozott, gondolom a jel erősség függvényében.
Most teljes töltésen nincs ez a gond szóval érdekes....[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Macbook Pro 14" 2023 M3 Max 16C CPU 40C GPU 128GB SSD AppleCare+ 09/2027
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest