Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
hordozható rackbe mehet a vinyó... nekem is abban van már ilyen 4ezer körül lehet venni és céljának tökéletesen megfelel.
-
pokers
senior tag
-
Sapphi
aktív tag
-
Bozso68
őstag
A véleményednek szívből örülök.
A portalanítást már én is megtaláltam, jópofa dolog. Nem figyeltem meg, a ventillátor ilyenkor oda-vissza forog?
pokers:
Az Energy Managemet-ben van a portalanítás. Az ikonja jobbra lent az óra mellett piros alapon fehér (talán) autót ábrázol. -
Sapphi
aktív tag
Nekem is i7-es van és nálam se jelentkezett ilyen probléma (sőt semmilyen se kivétel a driveres, de azt majd megoldják)
Viszont van a szoftverében egy olyan, hogy portalanítás. Ma lefuttattam nem mondom, hogy el vagyok ájulva, de haszna azért van. Ettől függetlenül az alján tisztítani kell mert bizony kéri a levegőt rendesen.

De ezek mellet még mindig ezerszer halkabb (még mikor valami komolyan játékot vagy programot futtatok akkor is) mint a régi gépem.
Ja és nem ég le a kezem miközben gépelek... Én eddig meg vagyok vele teljesen elégedve.
-
pokers
senior tag
válasz
adaminyo007
üzenetére
-
kacsip
tag
A Sli-t érdemes mindig bekapcsolva hagyni, vagy ha csak játszani szándékozok? Vagy nincs jeletősége
-
pokers
senior tag
Mindig tanul az ember.
Sikerült berakni az ssd-t, de nem akarta látni a pendrive-ot a gép, hogy felmenjen a win8.
Már a hajam téptem, mikor átraktam a 2.0-ás usb-be és láss csodát, egyből elindult a telepítő.A bal oldali ciripelés nálam is jelentkezett.
Felemeltem a gépet, és a ventilátornál szinte el volt tömődve a szűrőrács porral.
Letöröltem, és azóta újra szép halkan dolgozik a gép.Úgy tűnik ennél a gépnél fokozottabban oda kell figyelni a leporosodásra. Az ölbe való gépezést pedig el lehet felejteni, nagy a levegő igénye.
-
M.T.
senior tag
Úgy látszik eddig kb nekünk van szerencsénk vele legalább is itt a fórumon.

Bár kisebb gondszerűségek nekem is voltak de kiderült driver gebasz be kellett állítani a touch padot....
Azóta hála égnek rendben teszi a dolgát (kop, kop, kop remélem így is marad mert nem akarnám a lengyelekhez küldeni 1 hónap vakácíóra).Bár hogy nem legyen teljes az örömöm ma egész nap a töb mint 10ezer Ft-os ajándékba kapott (ennyit nem adnék érte mondjuk egyikért sem pedig jól szól) javítottam.
Eltört a kábele 3+2 eres és vagy 30 cm ert rövidítettem rajtam meg az esetlen kezemmel fórrasztpákával azokat a szinte tized mm-es kábeleket forrasztottam egy élmény volt de legalább jó lett. -
Bozso68
őstag
Ha jól látom, az I5-ösökkel van több gond?
Bocs, ha mellétrafáltam. -
kacsip
tag
-
Draken
őstag
válasz
Tachion86
üzenetére
Annyira szemezgettem és mai napig szemezgetek ezzel a géppel, de annyi probléma van vele az elmondások szerint, hogy nem igaz és győzze kivárni az ember amíg megérkezik a nem túl megbízható szerviztől. De ha megnézed az eggyel nagyobb árkategóriájú asus G sorozatát ott még rémisztőbb tapasztalatokat lehet felfedezni

-
Tachion86
tag
Skype-oztam webkamerával, egyszer csak bejön egy kék háttér a teljes képernyőre, rajta egy szöveg hogy a windows hibát észlelt, információkat gyűjt aztán újraindul. Újraindult, azóta folyamatosan ég a fehér LED a kamera mellett, a Skype azt mondja hogy nincs webkamera a gépen és az eszközkezelőből is eltűnt. Rányomtam hogy új hardver keresése, nem talált semmit. Feltelepítettem a driverét újra aztán újraindítottam a gépet, de semmi. Hát nagyon boldog vagyok, tényleg úgy sz@r ez a Lenovo Y500 ahogy van....

Azt már nem is mondom hogy néha valami elkezd halkan zúgni a gép bal oldalán, mintha egy venti indult volna el de nem. Aztán magától elmúlik vagy ha lehibernálom és újra bekapcsolom akkor is megszűnik. Ezt már lenyelném és együtt tudnék élni vele, de a webkamera azért marha jó lenne ha működne!
Most telepítsem újra az egész gépet mikor már végre belaktam szépen? És ha akkor megint meghal majd Skype-ozás közben?
-
M.T.
senior tag
válasz
Jok3r1985
üzenetére
A belső ahogy nézem forrasztott, az ultrabayes cuccot ha erősebbre tudnánk cserélni akkor a benne lévőt lehetne talán desktop illetve dedikált Physx számításra befogni.
Mivel ez túl szép, hogy igaz legyen mert akkor előfordulhat, hogy csere helyett csak VGA-t vesz az ember az meg a fogyasztói társadalomban eladói oldalról nézve nem jó (a természet oldaláról nézve jó lenne kevesebb hulladék, de abban kevesebb profit van nekik), ezért kétlem, hogy meglépik. -
Draken
őstag
Van arról valami hír, hogy esetleg csinál a lenovo ilyen behelyezhető, de erősebb kártyát?
-
FCsabi24
tag
Üdv!
Vki nem tudja mikor jön ez Magyarországra? : http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:item.detail?GroupID=460&Code=0C22231#techspecs -
Sapphi
aktív tag
Melyik játékról van szó? Mert ezt én is észrevettem, de szerintem a driver még nem az igazi vagy a játék maga nem teljesen támogatja ezt az SLI-t (mármint arra gondolok, hogy ugye nem rég jött ez ki)
Például nekem a Mafia 2-nél volt az hogy SLI-vel rosszabb volt a játék, mint SLI nélkül, de még a WoW-nál is volt olyan, hogy amikor fordultam olyan volt mintha szaggatna vagy nem is tudom. Feltettem a legújabb drivert meg kijött egy új patch és azóta nincs ilyen gond.
Illetve az új játékoknál se vettem észre hasonlót.
-
kacsip
tag
A SLi-t támogató játékok listája az mennyire igaz? Most próbáltam egy játékot, elvileg támogatnia kéne, de mikor fordulok vele, megyek, stb, akkor szaggat, legalábbis maga a kép frissítése talán. Sli nélkül viszont hibátlanul fut.
-
Tachion86
tag
Lehet hogy mégis használja az SLI-t mert most elindítottam megint a WoT-ot és nagyon szaggatott ha körbeforgattam a kamerát, vagy a tankot forgattam a garázsban. Sőt, az egérkurzor is szakadozva ment a garázsban meg mindenhol a játékon belül. És érdekes módon a laptop jobboldalán is mintha meleg levegőt fújt volna. A játék FPS-számlálója normális értékeket (kb 50-70 fps) mutatott, de ennek ellenére szaggatott volt a kép.
Kiléptem és kikapcsoltam az SLI-t, majd újra elindítottam a játékot és úgy ment mint eddig a 0.8.3-al. Szóval szerintem kezeli az SLI-t, de valami nagyon nincs a helyén...
-
M.T.
senior tag
Szerintem sem kell átlag felhasználásra több 8 Gb-nál.
Win8 al eddig talán 1x sikerült átlépnem Crysis 3 al háttérben nyitott 8 ablakos böngészővel a 4GB-ot.
Win7 el asztali gépnél már sokkal többször ment 4 giga közelébe esetleg átlépve de ha bezárok pár ablakot a böngészőben akkor azt is ki lehet 4Gb al is használni jővöbe nézve elég lesz a 8 giga, aki meg nem átlag felhasználó annak meg 8Gb vagy több is kevés..... -
Sapphi
aktív tag
-
Bozso68
őstag
válasz
adaminyo007
üzenetére
Az mSATA-s kérdésben még nem merültem el annyira, szívesen vennék tapasztalatot.
A 16GB-tal (2x8GB) hogyan érvényesíthető a LENOVO-garancia? Mivel nem gyártó rakta be. A Laptopszalon meg gondolom nem adja a 2x4GB eredeti RAM-ot a géphez pluszban, hogy az eredeti dolgokkal menjen vissza Polandba.
Vagy én vagyok túl kocka?
-
adaminyo007
csendes tag
Nem tudjátok, hogy a mSATA 6 Gbps támogatja ez a gép? Ja meg megkérdeztem a laptopszalonnál a 16gb-os 183-t és nem gyárilag 16gb ram van benne, hanem ők rakták bele.
-
Bozso68
őstag
Az mSATA-s SSD berakható külön úgy, hogy a vinyó benne marad.
A rendszert arra fogom rakni, a vinyó meg megmarad háttértárnak.
Csak konkrét, működő típus kellene valakitől tapasztalattal.A WOT 8.4-esét már nagyon vártam az SLI támogatás miatt, de most mérges leszek.
-
ZedS
csendes tag
Üdv
A problémád részben orvosolni tudja a windows azon beállítása, ami minden elem méretét megnöveli:
asztalon jobb klikk majd personalize / személyre szabás
balra lent Display / Kijelző
Itt módosítható minden elem mérete. Állítható 125 és 150%-ra is. Én 125%ot haználok, így egész jól látható a dolgok többsége. -
Draken
őstag
Maradhatott volna a 279k 8gb ram-mal
-
kacsip
tag
Nem tudja valaki, hogy ez a plusz 8GB a laptopszalonnál az kedden került fel az oldalon, vagy már hétfőn?
-
pokers
senior tag
-
Tachion86
tag
Én szétszedtem már 2-3 alkalommal biztosan. Lejön az, csak valóban erőltetni kell egy kicsit. Ne félj nem törik el, mikor azt hiszed hogy na most tuti el fog törni, pont akkor pattan ki. :-)
De felelősséget nem vállalok érte!Más; ma megjött a 0.8.4-es frissítés a WoT-hoz. Arról volt szó hogy ez már kezelni fogja az SLI-t, de nem megy! Megnéztem az nvidia vezérlőpultban hátha ki van kapcsolva az SLI, de nincs és a FarCry3 használja is rendesen. Szóval még egy óriási fekete pont a Wargamingnek! Azt is mondták hogy visszateszik Komarint és Swamp-ot, de mégsem így lett.

-
pokers
senior tag
Én is épp az ssd miatt szerettem volna levenni az alját, hogy hova kell rakni, de nem bírtam leszedni.
Valaki szedte már le az alját, hogy hogyan kell?
Odáig eljutottam, hogy kiszedtem a 9 csavart, de utána semmit meg nem bírtam mozdítani, úgy össze van pattintva, erőltetni meg nem mertem.
Pedig én is a közeljövőben ki akarom dobni az 1TB-os hdd-t, és megy a helyére a 120GB-os Sata3-as SSD.
De ezért meg vigyem majd vissza a laptopszalonba??? -
kacsip
tag
Olvastam ezeket a hozzászólásokat, és SSD-t csak úgy tudok beletenni a gépbe, hogy ha kiveszem a HDD-t és annak a helyére? Nem lehet hogy az is benne maradjon tárhelynek, és mellé az SSD-t?
-
Jok3r1985
tag
én nem is értem egyébként, egy 5 éves core 2 duo laptopom ssd-vel kategóriákkal használhatóbb mint ez a csúcs processzor, ram vga-s gép aminél másodperceket kell várni egy böngésző ablak nyitására. 16gb-s msata ssd amivel árulják 60.000 (!) ft-al drágábban kb filléres tétel egy ilyen laptophoz, nagyon gáz, hogy alapból nem képesek beletenni

-
kacsip
tag
Egyébként megoldódott a touchpad-os gondom, újra tettem a windows-t és a drivereket, és most sikeresen feltelepült a sinaptics is

-
kacsip
tag
válasz
adaminyo007
üzenetére
Ez engem is érdekelne, mivel mikor én vettem két napja, még 4GB-al vásároltam az alapmodellt, de már 12-vel hirdetik. Kétlem, hogy elírás lenne, mert akkor csak egy modellnél írták volna el, de ezek szerint többnél is változott.
-
Tachion86
tag
Most hogy olvasom a tapipados hozzászólásaitokat, eszembe jutott valami és kipróbáltam. A kettővel ezelőtti laptopom (ASUS K50AB) tudott olyat hogy ha két ujjamat egyszerre húztam végig függőlegesen akkor görgette a weboldalakat (meg bármit). Sajnos ezt az előző gépem (Lenovo Y570) nem tudta, hozzá kellett szoknom hogy a tapipad bal szélét kell simogatom ha görgetni szeretnék. Viszont most kipróbáltam ezen az Y500-on és működik a kétujjas görgetés! :-)
Sőt, működik oldalirányban is, ha széthúzom az ujjaimat akkor pedig zoomolni lehet egy képen vagy akárhol. Kétujjas érintésre olyan mintha az egér jobb gombját nyomtam volna meg, szuper! Már csak egy dolog hiányzik és akkor már annyit tudna mint az ASUS; háromujjas érintésre azt kellene csinálnia mint amikor az egér görgőjét nyomom meg.
Meg az FN+Enter kombinációra a számológép megnyitása is nagyon hiányzik még mindig. :-)Szerk.:
Az érdekes az hogy mindezt úgy teszi hogy direkt nem telepítettem fel semmilyen tapipad drivert épp az itt olvasott rossz tapasztalatok miatt. Mondjuk ennek ellenére az óra mellett van valami "Synaptics mutatóeszköz" dolog... -
kacsip
tag
Töröltem az eszközkezelőből az egér résznél lévő illesztőprogramokat, és msot már el sem indítja a driver telepítőjét XD Azt írja ki, hogy nem található sinaptics eszköz.
-
adaminyo007
csendes tag
Majd holnap utána érdeklődök.
-
pokers
senior tag
válasz
adaminyo007
üzenetére
De fent a futó banneren meg 8GB RAM szerepel a 183-asnál...
-
Bozso68
őstag
válasz
adaminyo007
üzenetére
Nekem 183-as van, szerintem egy kevésbé problémás széria.
Mivel a Lenovo szériaszámai egy bizonyos konfigurációt jelentenek, szerintem elírás, de kérdezd meg őket, engem is érdekel. -
adaminyo007
csendes tag
Akkor szerintetek melyik szériát érdemes megvenni a 183-t v melyik a legmegbízhatóbb? Amúgy a laptopszalonnál a 183-as már nem is 8gb rammal van hanem 16-al ez létezik vagy csak elírás?
-
kacsip
tag
Értem. Azt meg tudnátok mondani, hogy mi lehet kezdeni a felbontással? Ugye Full HD-ben használom, de így nagyon kicsik a dolgok, főleg weboldalaknál zavaró, az apró betűket elég nehézkes olvasni. Mit lehetne csinálni? Az asztali ikonokon már nagyítottam, facebookot is elviselhetővé tettem.
Chrome-ban már nagyobbra vettem a beűtipust, illetve az oldal nagyítást is 125%-ra vettem. Létezik ennél jobb megoldás? -
kacsip
tag
Nem teszi fel a touchpad driverét a gép, pedig honlapról töltöttem le. Lefut, és a végén kiírja, hogy kettőből csak 1et tett fel, a mouse drivert vagy mit nem. És mikor állítgatnám az egér beállításokat, akkor kiírja hogy nem tud a sinpatics illesztőeszközhöz csatlakozni vagy mi:S Ez miért van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Epic Games
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Asus RP-AC87 AC2600 Wi-Fi range extender
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 27% - Számítógép! i7-4790 / GTX 1660 Super / 16GB DDR3 / 500GB SSD / 500w
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg talán még játék is férne rá, az adatoknak meg marad az 1 TB