Új hozzászólás Aktív témák
-
nbware
senior tag
válasz godfella69 #2498 üzenetére
Hat az igen erdekes, akkor neked ilyen durvan tort verziod volt.
Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
Bozso68
őstag
Persze, hogy az összes 32 bites így kezeli 4GB-ig. Én csak az XP-re reagáltam, de ide tartozik természetesen a Win7 /32, és a Vista /32 is .
De valahogy úgy voltam vele, ha XP fölötti rendszert telepítek, akkor már automatikusan 64 bitest nyomtam fel. A hardver mindig megvolt hozzá szerencsére. -
M.T.
senior tag
válasz Bozso68 #2496 üzenetére
Rosszul tudjátok ez nem XP tulajdonság, hanem a 32 bites windows nem tud 4 Gb nál több ramot megcímezni, ebben benne van az összes memória, cache ilyesmi........
Persze vannak verziók még valami 32 bitesben is ami tud 10+ gigát valami 36bites címzéssel de az nem asztali op rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Bomc
aktív tag
Az érdekes hogy a 8 GB memóriára tényleg 8 GB-t ír ki, előző notimba 4 GB volt, de csak 3,48 GB volt használható
-
dragoners
tag
válasz godfella69 #2492 üzenetére
a y510p tényleg csak egy frissített verzió, akinek y500 van annak nem kell váltani, viszont aki teljesen új laptopot vesz a közeljövőben, annak érdemes lehet elgondolkodni rajta.
-
godfella69
tag
válasz Malonee #2478 üzenetére
Nem akarlak elszomorítani titeket, de annyi a különbség hogy jobb lett a kijelzője már akinek, ha rendes fényviszonyok között vagy az y500-al szerintem tökéletes. Takarékosabb a proci? őszintén szólva engem ez nem izgat ha kb ugyan azt tudom belőle kihozni erőforrásilag... a másik dolog pedig a 750m SLI, ebben pedig az a poén ugyan az mint a 650m SLI csak picit magasabb az órajel amit ráadásul ugyan úgy eltudsz érni egy kis órajel tuningal és különösebben nem is terheled vele hőfokilag sem és ezt tapasztalatból írom. Azért mert 650 helyett 750 van oda írva ugyan az csak a sorozatszám változott
Röviden és tömören akinek Y500 van annak teljesen felesleges megvennie mert szinte ugyanaz!!!
PSN ID: godfella1990; Batte.net: arabsejk90#2613
-
Dicker
őstag
Idén, vagy tavaly év végén volt egy "új" technológia, amivel többszörösére növelhető az akkuidő. Lényegében ugyanezt a jelenlegit alkalmazná, csak nem síkban, hanem három dimenzióban gondolkodva, és nem grafit, lítium kombinációval, hanem nikkel, és mangán-dioxidal. A kivitelezése olcsó, és a működése sem változott, csak éppen többször annyi reakció megy végbe, mint eddig, így több az energia. De adják többért az se számít. Ha elérhető már lehet variálni, akinek szüksége van rá.
-
beloadjoker
őstag
Hát nem tudom, lehet hogy én vagyok nagyon pesszimista, de szerintem csak nem engedik megcsinálni, illetve forgalomba hozni :/
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
M.T.
senior tag
válasz beloadjoker #2486 üzenetére
Az akkutechnológiáról már kb 5 éve is olvastam hogy nano szénhálós akku meg max 1 perc alatt fullra töltés de valahogy 5 éve nem sikerült megjelennie kereskedelmi forgalomba.
Az összeesküvés elméletedre miszerint nem akarják, hogy nekünk is legyen egyszerű a válasz, nem tudják úgy megcsinálni hogy olcsó legyen (drága előállítani és macerás is).
Ez tuti így van mert ha valaki ezt meg tudja csinálni az olyan lenne hogy gyökeresen megváltoztatja a világot jöhetnének a normális elektromos autók stb.
Annyi pénz lenne benne......[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
Értem köszi !
Sajnos az alienware drága nekem Az m11x-el szemeztem még régebben az r3-al i7-el 2gb vga-val meg 16gb rammal, nekem jó is lett volna a mérete miatt nagyon, viszont azt meg ma már kb lehetetlen megszerezni garival :/ meg persze nem utolsó sorban szerintem nagyon ronda, és az összes alienware gépről ez a véleményem.[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Danex
addikt
válasz beloadjoker #2486 üzenetére
Drágább kategóriában (Alienware), a modderek megcsinálták az SLI+Optimust biosban való állítgatással, ez nálunk sajnos nem lehetséges, mivel (valószínűleg költségcsökkentés miatt) a grafikus vezérlő a prociban nem érhető el hardveres szinten és ezáltal az sem segít ,ha az ember kiveszi a 2. kártyát (egy minimálisan jobb lesz talán az üzemidő, de akkor se számottevően)
-
beloadjoker
őstag
Nekem a nagy teljesítmény fontos, de nem gamelés miatt, tehát mondjuk elmegyek egy netcaféba ott netezgetek ilyesmi, nekem a teljesítmény akkor kell ha virtualboxban futtatok valamilyen win*ost vagy más linuxot mint ami lesz rajta, de ezeken kívül pl hash fejtésre vagy john the ripperre amiknek kell a nyers erő.
Ha ilyeneket nem csinálok akkor én csak torrentezek, netezek, zenét hallgatok, stb stb..
Tehát nekem a használat úgy történne hogyha csúcsra járatnám a gépet akkor mindig hálózaton lenne, csak ha akksiról megy úgy is ki kéne bírnia egy pár órát :/ Ezért lenne nekem ideális az optimus, viszont az sli meg ugye bitang erős, :/
Olyanról gondolom ne is álmodjak mostanában hogy esetleg sli + optimus ? Vagy ha kiveszem a 2. vga-t akkor sem lehet valahogy életre kelteni ?
És bocsi ha kicsit off volt*Egyébként akksik terén vannak áttörések csak ezeket nem hozzák nyilvánosságra a s*emetek /fejesek/ valamiért nem éri meg nekik hogy a népnek ne kelljen minden este töltőre dugnia a laptopját vagy telefonját
[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
válasz beloadjoker #2483 üzenetére
Előbb utóbb biztos lesz valami hasonló amit akarsz, de amíg akkumulátorok (vagy hasonló energiatárolási mód) terén nem lesz valami nagy technológiai áttörés addig olyan gépet, hogy gamer gép nagy akkuidővel ne keress......
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz beloadjoker #2483 üzenetére
Hát tudtommal a 4. generációs proci többnyire annyival takarékosabb, hogy minimális terhelésnél még kevesebbet fogyaszt, de ha rendesen használja az ember és kell a teljesítmény akkor számottevő különbség nem nagyon lesz, de mivel még nincs rendes teszt róla nehéz bármit is biztosra mondani.
-
beloadjoker
őstag
Értem szóval nem számottevő az üzemidőben a különbség :/ Esetleg nem jön valami gép egy db izmos min. 750m-es karival, és optimussal ? y580 volt ilyen, annak a szériának annyi ? /illetve nem szériának de értitek na /
-
Danex
addikt
válasz beloadjoker #2481 üzenetére
Proci elvben kevesebbet eszik, ha hozzá se érsz a géphez mint a mostani, de a 750m-nek a feszültsége 1,025V helyett 1,136V tehát az meg többet fog fogyasztani. Akksin talán jobb lesz a helyzet pár perccel (de egy SSD-vel szerintem több üzemidőt nyer az ember, mint ezzel a procival )
-
beloadjoker
őstag
Az, de azért kíváncsi leszek az árára ezzel a procival, 16gb rammal ssd nélkül és freedossal.
Ja tényleg akksi téren vmi változás ?[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
-
beloadjoker
őstag
válasz Malonee #2478 üzenetére
Ez jó hír. :-) Hát igen a matt kijelző az nagyon nagy piros pont :-) a többi az nem nagy különbség, a proci nem jobb olyan sokkal.
-
Malonee
tag
Na már bent van az országban a y510:
-
TaylorXIII
őstag
előző leírást megérteni segítő ábra:
-
TaylorXIII
őstag
válasz Cyber_Bird #2460 üzenetére
600 watt névelges teljesítmény ez IGAZ de az nem igaz, hogy nem tud 600 wattot leadni(minőségi tápokról beszélünk). Szó sincs 540 wattról. A táp 600 wattot képes leadni és az lehet, hogy a 12 voltos ág/ágak nem bírnak 600 wattot csak kb 500-at(pl Chieftec CTG 600-80P) de van még több ág is és mikor 600 wattot ad le a táp a gép felé akkor konnektorból TÖBB mint 600 wattot vesz fel a táp hatásfokától függően(80+,90+) és és az ami a különbség a felvett és leadott teljesítmény között az jelentkezik hő formájában ezért nem kell annyira hűteni a nagy hatásfokú tápokat ergo kisebb fordulatszámú ventilátor ergó csendesebbek.
-
Danex
addikt
válasz holozis_HUN2 #2472 üzenetére
A sok offodat ITT folytasd ha lehet.
Talán mindenki nevében köszönöm -
holozis_HUN2
tag
Bocsi megint off...
Több ember véleményére hallgattam és INTELes procit veszek. Kinéztem egy i5-3570-est. És ennek a gyári turbó órajel az 3,8 GHz. És gyári hűtővel birom húzni 4.0 GHz-re? EZ NEM A K-S VERZIÓ!!!!!
Ehez kellene alaplap. 25-30k-ig kerestem ATX alaplapot. Kellene nekem bele pcie 3.0, usb3.0, SATA 3. Jah meg belemenjen a 2133 MHz ram és 16, vagy 32 Gb belőle. Nah ez ebben a kategóriában megoldható? Mert én alaplaphoz nem nagyon értek ezért kellene help... THX!!
-
Dicker
őstag
Ahogy most is néztem, csak elvétve maradnak. Például nem véletlen nem árulnak még i7-es 750 SLi-s gépet a laptopszalonnál se, annak ellenére, hogy van, és kapható. Nekik is van még raktáron a 650-es gépekből pár darab, azért akciózzák, meg nyomják őket, hogy fogyjon ki, és a helyére tennék be azonos árban szerintem. (akció előtti, mert már 280 alatt az i7-es, sli, 8gb) Addig nem is lesz kapható itthon, amíg ki nem ürül nagyjából a készlet. Nem akarják, hogy a nyakukon maradjon.
Na meg minden árából nem tudnak faragni. Sajnos a windows az stabil áron van. Viszont a lenovo boltjával ellentétben az itthoni boltokban van freedos gép. Így csökkenhet az ára a 300-as határ alá is. -
M.T.
senior tag
igen a kijelzőt emlegettem én is bár ennek a fényesnek nagyon szép képe van az asszony laptopjának matt a kijelző de rosszabb képe van.
Az árakban nem értek egyet mert ha most nem is de amint kapható lesz lesznek a készleten maradt Y500 ak 650M SLI vel tuti lesz 30k - val olcsóbban (másnem akcíóban) és akkor amíg azt kapni nem venék ilyet.
SZERINTEM nem éri meg az árkülönbség amíg azt lehet kapni.[ Szerkesztve ]
-
Dicker
őstag
Azért a fényes kijelző szobában is tud zavarni, ha kint süt a nap, mert besötétítve mindig nem lehet lenni. Na meg az asztali lámpa fénye miatt is látja magát az ember benne néha. Már csak az a kérdés, hogy egyáltalán milyen az a matt kijelző, mert ez még nem jelenti azt, hogy jó is. Illetve a cpu hőtermelése, ami még érdekel aztán értékelem.
A 330 ezer Windows-al jön ki. Szóval nem mondanám egyáltalán eltérőnek az árakat, mert a mostani maximum felszereltség op. rendszerrel van ennyi körül, és ez is arra az árra vonatkozik. A régebbiekét nyomja le, illetve azok szerintem hirtelen ki is fogynak.[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
Az igen 30-40k az árkülönbség igaz matt kijelző talán ez az ami nem lett volna rossz de mivel az ilyen gépet szabadban nem nagyon lehet használni így meglehet barátkozini a fényessel is.
A többi majdnem no komment a videókártya gyári tuningos kepler más biossal, a proci az fejlesztett de minimális különbség tesztek alapján.
Az ÉN véleményem szerint amíg kapni jó áron Y500at addig azt érdemes venni bár valakinek lehet megéri a matt kijelző azt plusszt. -
Dicker
őstag
válasz beloadjoker #2461 üzenetére
Ez az 510. Amire itt sokan mondták, hogy 510 az maradt a Y500 a 750M-el, és a 3630-al.
Az ára jelenleg nyitóáron 320-30 között van 3 év garanciával, és mivel ez nem akkora különbség szerintem itthon sem lesz vészesebb, mert kb. ezen az áron adják a hazai boltok is. -
nbware
senior tag
válasz Cyber_Bird #2460 üzenetére
Ezt en tudom, en amit irtam arra irtam, hogy ha 600 wattos a tapja a gepben, akkor nem 200 wattot fog csak enni, hanem joval tobbet, tehat novekedni fog a villanyszamla is durvan. Tudom, mert haveroknak 750-1200 wattos tapjaik vannak es durvan megnott a villanyszamla. Erre akartam kilyukadni, hogy egy laptop joval kevesebbet eszik. Tema lezarva :-)
-
Danex
addikt
Egy 12V-os 0,2Amperes ventilátort is üzemeltethetek egy ipari 12V-os trafóról aminek legyen mondjuk 3000W a max teljesítménye akkor se fog annyit fogyasztani a kis ventilátor hanem csak, 2,4W-ot(plusz a hatásfok miatti veszteség).
Azért szoktak nagyobbat belerakni mert a tápegységek általában a 60-70%os (ez rémlik) terhelés mellett rendelkeznek a legjobb hatásfokkal, plusz ha tuningolni/fejleszteni akar az ember akkor nem kell azonnal új tápegységet is venni.
Előző gépemben is 450-es táp volt ,de legdurvább terhelés mellett se evett meg 320W-nál többet. 340W-os minőségi tápot meg nem nagyon kap az ember.
De példának az Y500-at is fel lehet hozni, a gép alapjában sose fogja elérni a 170W-ot mégis ilyet adtak hozzá, hogy ne 100%-on menjen a tápegység ha odataposnak neki.[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
Ja és akkor ez lesz az 510p, vagy ez az 500 megint továbbfejlesztett változata lesz ?
-
Cyber_Bird
senior tag
A 600 Watt a névleges teljesítménye, ahhoz jön még egy hatékonysági tényező ami normális esetben 80+ vagy optimálisab esetben 90+ os azaz a 600 W máris csak 540W lesz. tehát 600-at már nem igazán fogyaszthat egy 600as táppal. A 300W amiről szó van, a felvett teljesítmény, amit tényleg fogyaszt, a 600 meg a névleges amire elvileg képes a táp. Szóval ne keverd a szezont a fazonnal légyszives.
[ Szerkesztve ]
-
nbware
senior tag
válasz TaylorXIII #2455 üzenetére
Hat jo, szerintem meg nem. Akkor minek kell bele rakni 600 wattosat, ha csak 300at vesz fel? 300 wattos tappal el sem indul a gep? En mar mertem gepet komoly muszerrel es a 1200 watt, ha terhelve van a gep, az nem 300 watt volt, hanem ugy 600-800 kornyeken.
-
beloadjoker
őstag
Ez jó hír, az árakra nagyon kíváncsi leszek Eddig a 290 i7 16gb-ért és sli 650-ért nagyon jó volt, de ez még jobban hangzik, bár csak a matt kijelző miatt, a proci nem lett akkora durranás szerintem.
-
Dicker
őstag
Na megjöttek a Haswell-es gépek. Jó 2-3 hét, és talán itthon is kapható lesz.
I7-4700MQ-val szerelve, és új kijelzőt kapott, ami már tükröződésmentes, és a ramok is alacsonyabb feszültségen üzemelnek, plusz 24 GB SSD van az eddigi 16 helyett, az 1 TB HDD mellett. A 750M meg pedig már egyértelmű. -
M.T.
senior tag
válasz TaylorXIII #2455 üzenetére
Így van egy fogyasztásmérővel ezt le is lehet ellenőrizni.
Nekem 240 W -ot fogyasztott az asztali konfigom játékok alatt terhelve 4 magos phenom2 x3 négymagosítva 3,2 Ghz en kis feszültségtuningal ati hd5770+8 Gb ram, 1Tb -os meg egy 420Gb os vinyóval.
Fogyasztásmérővel, igaz a drágábbak pontosabbak meg minden de házi mérésre az ilyen 3000Ft os is megteszi.[ Szerkesztve ]
-
nbware
senior tag
válasz holozis_HUN2 #2452 üzenetére
nem rossz, de ha bekapcsolod, elhalványul a lámpa, a 600 watt, az 600 watt ha játszol
-
M.T.
senior tag
válasz holozis_HUN2 #2452 üzenetére
A te esetedben arra gondolok hogy a pénz is eléggé szempont ne tűnik rossznak ez a konfig ennyiért.
-
holozis_HUN2
tag
Egy kis off... Összeraktam egy amd konfigot.
Proci: AMD FX-8350 4,2 GHz Turbo órajel 8 mag
Videokártya: AMD Radeon HD 7870 2 gb
RAM: Kingston 2X4 gb 2133 MHz RAM
Alaplap: ASUS M5A99X EVO R2.0
Merevlemez: TOSHIBA 1TB 32Mb SATA3
Táp: Chieftec SMART 600W
Monitor: ASUS VS197DEz kb 230k és nagyon jól néz ki... Vélemény?
-
M.T.
senior tag
válasz Cyber_Bird #2448 üzenetére
Persze egyetértek.
Meg nem vagyok extrém gamer csak látom a neten őket meg van 1-2 haverom akik azok voltak (10+ éve országos bajnokságon CS ben dobogós helyen voltak) vagy lehet most is nem tudom. -
Cyber_Bird
senior tag
De te azért szerintem nem is sorolnád magad az extrém gamer kategóriába, gondolom.
Amúgy nyílván mi is tartottunk hasonló lanpartykat, dehát én sem tartom magamat a tipikus gamernek.
(Még ha teljesen véletlenül mérnök infósként is végeztem )
Egyébként én is hogy imádtam a Duke Nukem 3d-t meg a jó kis lezáróimpedanciát a koaxra... -
M.T.
senior tag
válasz Cyber_Bird #2446 üzenetére
Hát fiatalabb koromban akkor többet játszottam és igen jártunk lanpartyra és bármennyire is hihetetlen nem csak a Counterstrike ment hanem a házigazda apjának a borospincéjét is látogattuk.
Valamint nyáron volt 1-2 hetes lanparty ahol hétvégére még csajokat is hívtunk valamint valamiért aznap nem volt annyi game a gépekenAhh azok a régi szép idők.
U.I.:
Remélem asszony nem olvas prohardver fórumot
Fiatalság bolondság.....[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
válasz Cyber_Bird #2443 üzenetére
Az a helyzet az igazán extrém gamerek nem laptopot vesznek...........
Más az ilyen tudású Alienware kb ennek majdnem a duplája elméletileg jobb a support meg vásárláskor majdnem olyan mintha asztalit raknál össze bizonyos keretek között változtathatod az összetevőket stb.
Az olyan alienware ami az asztalival igazán felveszi a versenyt az meg forintban 7 számjegyű összeg környéke, még a gazdag extrém amerikai gamerek akik youtubera rendszeresen videot tesznek fel azok is inkább asztali vesznek meg monitorokat kiegészítőket ezen az áron és még marad is nekik bulizni zséAz illyen gamer laptopokat amúgy is csak töltöről lehet használni az akksi amolyan szünetmentes tápnak van hogy ne legyen adatvesztés vagy károsodás.
Nálunk volt áramszünet nemrég vihar miatt kb 30 perces én lementegettem a dolgaimat és kikapcsoltam a gépet addig míg visszajött az áram[ Szerkesztve ]
-
f.attila16
csendes tag
válasz Cyber_Bird #2443 üzenetére
Hát igen, ez az egyik. De a haswell sem durrant akkorát, hogy y500 helyett ezt kéne venni... Majd az ára eldönti.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz f.attila16 #2442 üzenetére
"az igazán extrém gamereknek." Kacag a májam
Ok hogy lehet vele játszani, de az igazán extrém gamerek alienware-t vesznek. A "bit more than casual" gamerek vesznek y500 meg y510-et szerintem. -
f.attila16
csendes tag
srácok ezt láttátok már?
http://www.lenovo.com/hu/offers/consumer/?ipromoID=hu_pub_banner1_summercampaigncon&
y510 -
Cyber_Bird
senior tag
y580ból is van fényes, kollegámnak 580as van nekem 500-as. Szvsz ha játszani akarsz akkor y500 ha nem annyira fontos a játék akkor 580. egyébként kb ugyanaz a kettő.
Nahjó az y500nak piros a billentyűzet világítása és két lépcsőben állítható az y580nak meg fehér és egy lépcsős. -
M.T.
senior tag
Szia szerintem jobb gép az Y500 de persze sok pro és kontra van.
A döntésedhez neked kell tudni mi fontosabb az Y580at ismered mert ezekszerint volt neked az Y500ról meg visszaolvashatsz de játékoknál ha támogatva van az SLI akkor gyorsabb, viszont más dizájn (sztem szebb de ez egyéni).
Munkára pass procitól is függ milyen volt van benne itt optimus nincs tehát az akkuidő gázos, konnektor ha nincs közelben a combosabb használatot felejtsd el bár ez majdnem minden laptopra igaz, ha nincs töltés max netezni lehet.
Mg fontos különbség ha jól tudom az Y580nak matt a kijelzője ennek meg fényes (tehát sok fénynél tükröződik) viszont ha jó helyen használod szép a képe.Mindent összevetve ÉN elfogadnám a cserét ha a helyedben volnék.
[ Szerkesztve ]
-
Fairko
csendes tag
Sziasztok,
szerintetek az alábbi 2 gép közül melyiket válasszam?Lenovo ideapad Y580, i7-es proci, 1T winyo, 6GB memória, FHD kijelző, DOS
vagy
http://www.usanotebook.hu/lenovo/ideapad-y500-intel-core-i7-3630qm-240ghz-8-gb-ram-16-gb-ssd-windows-8-fekete-hatlap-59-360493/P30276
A történet röviden annyi, hogy a meglévő 580-asom helyett felajánlották a fent említett Y500-t.
-
-
-
Pocak89
senior tag
Most már én is csatlakoztam az y500 tulajdonosok közé. i5 8GB ram 750M SLI-re esett a választásom.
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
Damage401
senior tag
Ja, ha SLI változatot veszek akkor nincs DVD meghajtó? Hmm
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Damage401
senior tag
Sziasztok,
Az mennyire valós, hogy veszek egy ilyen lapost és lehet kapni hozzá VGAt és a DVD helyére bepattintom azt mehet a 3way SLI?
Ez egy más konfiguráció itt csak single vs SLI 750m Nvidia demonstrál.
[link]kb a videó közepén lehet látni ahogy kiszedi a vgat
[ Szerkesztve ]
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Bomc
aktív tag
Enyémen mintha a bal hangszóró halkabb lenne mint a jobb... meg ha belenézek a fülhallgató csatlakozóba, világít benne egy piros led...wtf?!
-
Szepi1979
senior tag
válasz Cyber_Bird #2407 üzenetére
Ès hogy megette a 120mhz-es 486-ot, sőt még talán a 100-as pentiumot is :-).
Szaladt a Doom!“ nem kell mindig nyerni “
-
M.T.
senior tag
válasz Sz4bolcs #2418 üzenetére
Hát nem akarlak elkeseríteni de ne is próbáld azt a beállítást megtalálni ha egyáltalán lehetséges de elárulom nem lehet...........
Amikor ment neked sztem nem müködőtt rendesen az SLI.Ha valami csoda piszkálással sikerülne is tápegység nélkül élvezhetnéd kb 20 max 30 percet full feltöltésről a crysis3 at aztán gép kikapcsol és ahogy öregszik ez az idő egyre hatványozottabban csökken az akksiról való játék üzemideje az akkus gamet nem ennek a laptopnak találták ki.
régebbi hozzászólásban már írtam kis tuningot eszközölve a procin meg fullra tuningolt videokártyával a srácnak a gép úgy merítette az akksit hogy töltőn volt a gép 170W-os tápja nem bírta ellátni kakaóval, és rendelnie kellett egy 200+W os tápot a lenovotól. -
Sapphi
aktív tag
válasz Sz4bolcs #2420 üzenetére
Hát elméletbe át kell tenni "Teljesítmény centrikus"-ra a dolgot és akkor leeszi az aksit meg lesz teljesítmény, de én se próbáltam még ki eddig mindenhol volt energiaforrás.
holozis_HUN2: Szart nem veszel, de szerintem ezt már nagyon sokat alátámasztottuk. Mint ahogy más is ajánlotta kicsit még gyűjtögess és vedd meg a csúcsot belőle. (Még az én szíves is kicsit fájt, mert ha kb. várok 1 hetet akkor 16 GB RAM-al veszem meg nem 8 GB-al, de persze panaszra nincs okom, ha meg esetleg elfogy még mindig egyszerűbb a bővítés mint mondjuk egy proci csere...)
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz holozis_HUN2 #2415 üzenetére
Jó, de az ilyen egyéni érzelmi offtopicokat ne ide már..
más: Nektek sem megy SLI balanced unplugged módban?
-
Dicker
őstag
A tudatod inkább kívánja a caps lock-ot offra. A bal ujjaddal meg fedezd fel az off topic gombot. Köszönöm mindenki nevében.
Gyűjtsél hozzá még aztán vedd meg a legkomolyabb felszereltségűt, és probléma megoldva.[ Szerkesztve ]
-
holozis_HUN2
tag
LOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLL..... HÀT IGEN. NAGYON NAGY DILEMMA EZ MERT 250K PÉNZ AZ NEM KEVÉS ÉS NEM AKAROM MEGBÁNNI. HA MEGVESZEM A LAPTOPOT LEHET NEM AZT KAPOM AMIT VÁRNÉK + A RAMOK MEG MINDEN SOKKAL DRÁGÁBB DE AZ ASZTALINÁL MEG LEHET FÁJNI FOG A SZÍVEM HOGY NEM BIROM SEHOVA SE VINNI... LAPTOPOT KÍVÁN A SZÍVEM DE A TUDATOM, ESZEM AZ AZ ASZTALIT MEG A PÉNZTÁRCÁM IS AZ ASZTALIT KÍVÁNJA...
-
Sapphi
aktív tag
válasz holozis_HUN2 #2412 üzenetére
Még mindig harcolsz magaddal? Ez addig fog játszódni míg ez a gép se ér semmit se majd xD
[ Szerkesztve ]
-
Bomc
aktív tag
4 GB laptop RAM 8900 Ft
kúvadrága... még jó hogy ingyen volt -
holozis_HUN2
tag
Én meg kicsit vidiznék de lehet nem frapsal hanem actoin!-nel aminek nem kell olyan nagy gép mint a frapsnak. Hát nekem nem nagyon sőt nem is lenne pénzem az i7 750m sli-re ha kijön. Erre is alig lessz és szeei tem játéknak ez megfelel mert jó pár vidiben tolják i3-mal ami sokkal gyengébb az i5-nél
-
Sz4bolcs
senior tag
unplugged balanced üzemmódban hány %-os töltöttség alatt nem pörög följebb a proci, és hagyja bekapcsolni az sli-t?
-
Danex
addikt
válasz Bozso68 #2406 üzenetére
Én tudom ,hogy utólag nem a legjobbat választottam (i5), de én saját esetemből, és főleg az Upgrade része miatt írtam (mivel ekkor elég esélyes a garancia elvesztése), hogy ha nem a fenti kivételekkel találkozik az ember akkor FullHD mellett (egy játékban részemről bűn lejjebb venni a felbontást a nativ-ról), jó eséllyel a GPU se fogjak sokkal tovább kibírni.
Persze akinek van rá pénze, hogy kifizesse a különbözetet az vegye meg az i7-et plusz 30-45ezer Ft-ért, de aki csak nagyon nehezen tudná összespórolni annak se kell búslakodnia (szerintem), mivel a kivételes játékokon felül, nem hiszem, hogy nyerne az árral arányosan megfelelő teljesítményt.
-
Bozso68
őstag
Ha már rááldozol 200akárhányK körül, akkor azt a pár százalék plusz pénzt megéri rááldozni az I7-re a hosszú távon gondolkodás oltárán.
Kereskedelemben dolgozom, és milliószor megtapasztaltam, hogy ha a vevő túltaktikázza a dolgot (magyarul sokat agyal valamin), tuti, hogy a saját feje után a hosszú távon kedvezőtlenebb megoldást választja. Aztán úgyis megmagyarázza önmagának, hogy miért választott "jót". Ez egyszerű pszichológia.(Estem én is bele ebbe a hibába az első asztali gépemnél. Akkor végül is nem pentiumot vettem, hanem 486-ost 586-os procival, ami alig maradt el teljesítményben. Aztán később jöttem rá, hogy amit vettem, abból ez a max teljesítmény, a pentium, meg fejleszthető lett volna. És 1996-ban spóroltam rajta 10%-ot, alighanem 15K-t. Vertem is a fejem a falba pár hét után.)
-
M.T.
senior tag
A crysis 3 nál a fizikát erősen a proci számolja mert AMD re tervezett játék ahol nincs hardveres fizikai gyorsítás max opencl el vagy hasonlóval lehet megoldani, de a kompatibilitás miatt nagyon sokat terheli a procit a program, tehát itt az általad leírtak ellenére érezhető a + CPU teljesítmény.
Amúgy meg később ha visszaveszed a felbontást és úgy játszol megintcsak kellhet a jobb proci, hogy kihajtsa az SLI-t. -
Danex
addikt
Hetek óta ezen filóztam, hogy majd vegyek-e bele i7-et vagy se.
Végül arra jutottam, hogy a Crysis3-nál is oké ,hogy CPU limitem van, de a GPU is 80% körül van, tehát ha a proci(i7) bírná is ,rá pár FPS-re meg azonnal GPU limit lenne, mondom ezt úgy, hogy a GPU-n komoly tuninggal néztem a fenti eredményeket.
Mivel ilyen játékokkal, hogy Arma vagy hard core stratégia (Rome Total War stb) nem játszom, streamelni se tervezek, ezért arra jutottam felesleges számomra az i7.Ram témára pedig, az emberek 99%-nak elég a 6GB is, de akkor vegyen bele még egy 4GB-osat és akkor a 8GB bárhova elég. (a több OS futtatása, RAMDisk, komoly munkára használók száma elenyésző, de akiknek ez kell egyértelmű)
[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
válasz holozis_HUN2 #2401 üzenetére
Természetesen ha árban nagyon nagy a különbség akkor max ha munkára használod ahol minden perc számít csak akkor érdemes jobb procival venni.
Utólag procit én nem cserélnék benne de ez csak az én véleményem, ha a proci már nem lesz elég akkor a többi sem, hiába raksz alá jobb procit itt a videokártya lesz majd idővel a gyenge pont.
Persze itt is bejön az ha később meló miatt kellene jobb, de akkor lehet annyi idő eltelik kompletten lesz megint csak érdemes váltani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- SkyShowtime
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Házimozi belépő szinten
- EA Sports WRC '23
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Macbook Pro 14" 2023 M3 Max 16C CPU 40C GPU 128GB SSD AppleCare+ 09/2027
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Lenovo ThinkPad P15s Gen1 notebook (i7-10610U, 16GB, 512GB, EN, W11)
- Apple MacBook Air 13" (2015) 4/256GB Jótállással!
- Dell Latitude E5510 Intel i5 M560 2.67GHz 128 GB SSD
- AKCIÓ%%HP ZBook 17 G2 - i7-4710MQ(8Tx2,5GHz)8 GB RAM/256GB M.2 SSD/K3100M 4GB VGA/17,3" FullHD/GARI!
- AKCIÓ%% Dell Latitude 5300 notebook - I5-8265U (8Tx1,8GHz) 8GB DDR4/256GB M.2 SSD/13,3" FullHD/GARI!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest