Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gretzky77
veterán
-
hito
nagyúr
Az jó, nagyon jó!
Nekem sajnos kínszenvedés a screen mirror. Measy nevű hulladékot vettem 10eFt-ért edigitalban, de eddig csak a gond volt vele. Egyetlen eszközzel ment normálisan, az pedig a K Zoom-om. Adatátvitel ott is lehetne fürgébb, csak a papírokon tudja amit tudnia kéne.
-
hito
nagyúr
Basszus most ezt komolyan mondod???
Ezt tényleg nem hiszem el.Ebben a kérdésben mi a nem egyértelmű neked??????
"Van mar valami ertelmes, mukodo megoldas HDMI kimenet varazslasara?"
De tényleg hagyjuk már. Nem fogjuk tudni megérteni egymást, a többinek meg semmi értelme. A google találatokat, meg blogokat én azért néha szoktam helyén is kezelni. Az a biztos infó, amit első kézből kerül megosztásra. Tehát sokkal inkább fogok hitelt adni egy olyan infónak, amit itt valaki kipróbált és letesztelt, mint egy számomra ismeretlen és idegen nyelvű blogban leírtakra.
Részemről ezzel lezártam, a további gumicsont rágásnak sok értelmét nem látom.
-
sanyci
senior tag
-
peterk
senior tag
November 5.-én rendeltem meg Honkongból, és kb. 1 hete lehet nálam. Szóval olyan 3-3.5 hét alatt jött meg.
Gyorsabb beszerzési forrást sajnos nem tudok. Magyarországon hasonlót nem láttam 10-eshez, Én az ebay.co.uk-t használom, éppen azért, mert EU/UK-ból átlag 1 hét alatt itt szokott lenni a rendelt csomag, és bár drágább, mint a kínai/honkongi, de a német, olasz, francia-nál viszont általában olcsóbb, mert UK-ból általában olcsóbb a szállítás (1-2-3 euroért szállítanak kisebb dolgokat, míg az ebay.de-n nem ritka a 10-15 eur szállítás ugyanazért). Sajnos EU/UK-s eladót sem találtam aki ilyen slim, pont ráillő tokot árult volna, csak hongkongit. Az amazonon láttam még hasonlót (az amazon.com-on, nem az uk-n), esetleg nézd meg ott is. USA-ból 2 hét alatt is ideérhet a csomag, ha kicsit többet fizetsz a szállításért. (Sőt 3-4 nap alatt is, ha a DHL expresst, vagy hasonlót választas, de az k**** drága.)
-
hito
nagyúr
Te mindig le vagy maradva egy lépéssel? Miix 8-am van már egy ideje és Miix 2 10-em is volt. Szerinted nem vettem észre, hogy a 8-on nincs HDMI kimenet? Illetve miért kérdeztem volna, hogy van-e valami mód rá, ha azt hinném, hogy van rajta HDMI kimenet? Tényleg nem tudlak követni esküszöm.
De a linket köszi.
-
peterk
senior tag
Ezek a konverterek a valóságban mennyire használhatóak? Úgy értem, hogy az USB adatátviteli sebessége azért elég korlátos. Egy fullHD, 60fps-es RGB32 kép átvitele kb. 460MB/s sávszélességet igényel. Ennyit az USB nem tud, úgyhogy valami be-ki tömörítéses eljárás nyilván be lehet iktatva, hogy átférjen a buszon. Vajon ez milyen minőség esést és lagot produkál?
-
sanyci
senior tag
Khmm. Nincs hdmi kimenet a miix 2 8-on, csak a 10-esen...
Van usb to hdmi adapter is, a linkelt vga csak egy példa volt... -
ruskop
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, talán valaki használ ilyet. Vett a cégünk jó pár Mixx 2 10"-os win8.1-es tabletet. Honnan tudok szerezni hozzá tollat? Olyan kellene aminek a hegye is mondjuk hasonlít egy tollhoz. Már kipróbáltam jó párat és egyiket sem érzékelte. Honnan tudnék szerezni?
Köszi -
zoltan6
addikt
Akinek a 3g-s készüléke van járt már úgy hogy elfelejti a tablet az APN beállításokat egyszer csak? mert én már nem egyszer jártam úgy,alapértelmezetten az APN-hez NET van írva,ha jól rémlik, és arra áll vissza.a beállított DIGI-ről.és olyankor természetesen nem megy fel a netre.ujra be kell állítani.
-
sanyci
senior tag
Pl.: usb to vga adapter
-
hito
nagyúr
Van mar valami ertelmes, mukodo megoldas HDMI kimenet varazslasara? Eleg a mukodo, nem kell ertelmesnek lennie

Ez a miracast egy hasznalhatatlan szar. Amellett hogy instabil a kapcsolat csak kiterjesztett modban hajlando mukodni.
A drotos megoldas lenne az igazi.
-
peterk
senior tag
Jelentem, közben be is kopott.
Már stabilan tart, nem csúszkál. Úgy látszik vadonat újan, csomagból kiszedve csúszott csak, de 1-2 napos használat alatt "beérdesedett" a felület. Ránézésre persze nem látszik, nincs kopás, csak olyan minimális, ami miatt megszűnt a csúszkálás. (Az is lehet, hogy volt valami csomagolási kence féle rajta, és az jött le, affene tudja. A lényeg, hogy már stabilan tart.
)A battery infóhoz: akinek nem megy ikonból, csak direktben rákattintva, próbálja ikonból rendszergazdaként futtatni (jobb klikk, vagy hosszú tapi és futtatás rendszergazdaként). Ha úgy megy, akkor desktop módban meg kell keresni a cmd fájlt (nem az lnk fájlt, hanem magát a cmd fájlt!), jobb klikk, tulajdonságok, és ott be kell pipálni, hogy rendszergazdaként fusson. Onnantól mindig úgy fog.
-
peterk
senior tag
A ping vár kicsit, ill. megnézi, hogy a localhostról nyitott-e a 80-as port (hogy megnyitható-e helyi fájl). Igazából kihagyható.
És igen, direkt explorer.exe-vel nyitom az eredmény html-t, hogy mindenkinek a beállított default browserben jelenjen meg. Aki a metro/full screen IE-ben szeretné látni, az állítsa be ezt.
-
sanyci
senior tag
Nálam ez vált be:
PowerInfo.cmd
powercfg.exe /batteryreport /output %tmp%\battery-report.html
ping localhost -n 2 >nul
explorer c:\Users\Felhasználónevem\AppData\Local\Temp\battery-report.htmlEgyébként ez a "ping localhost -n 2 >nul" miért kell bele? Mert anélkül is megy...
Ja, és az explorer parancs a chrome-ban nyitja meg, mert az az alapértelmezett böngészőm

-
peterk
senior tag
válasz
Mutant78
üzenetére
Külön tápos csak akkor kell, ha nagy teljesítmény-igényű cuccot akarsz rádugni (floppy, CD/DVD író/olvasó, 3.5-ös HDD, stb.). Bill-t, egeret, pendriveot, 2.5-ös vinyót nálam simán visz, még hubra kötve többet is egyszerre. (Sima pár száz forintos hazai bolti noname/ócsó/alap OTG kábellel.)
-
peterk
senior tag
Én sportsdevil-t használom, de ahogy hallom új telepítésre nem megy már fel, mert valamit frissíteni kéne a telepítőben vagy mi. Viszont ha fent van működni működik rendesen továbbra is. Annyit tudok segíteni, hogy ha megkeresel priviben, akkor összecsomagolom a saját feltelepített verziómat amiben minden telepítve van, és te telepítsd fel szűzen, majd írd felül azzal amit én összecsomagoltam. Így előtelepítve lesz és menni fog. A másik opció, hogy a forum.xmbc.org-on körbenézel, hogy milyen sportstreamek vannak újabban. Tuti, hogy van másik opció is.
Más. Megjött az ebay-en rendelt slim folio case-em, nagyon jó, vékony, mutatós, pont illeszkedik, így stabilan tartja a tabot a keretben. Méretre is pont akkora, nem lóg túl, mint az universal tartók szoktak, minden gomb jól elérhető, és a kamerának is van lyuk, szóval még fényképezéshez sem kell levenni.
Viszont állított helyzetben nem stabil, mert a vadi új (mű?)bőr felület eléggé csúszik, elcsúszik egymáson a befordított külső és a hátlapi bőrfelület.. Ahogy használom egyre jobb, szóval valószínűleg be fog kopni annyira, hogy tartson. De azt hiszem kipróbálom, hogy teszek a front oldali belső oldalra egy vékony kis öntapadós gumi csíkot (olyant mint amiket manapság autós tartókhoz is árulnak, sima gumi, és nyom nélkül tapad fémhez, bőrhöz, üveghez, mindenhez). Annyi előnye lenne, hogy az összehajtva az tablet üvegére is tapad, stabilabb lesz összezárva is. -
Mutant78
csendes tag
Az otg lenne a rossz? Sose gondoltam volna hisz csak két csati meg 5 cm vezeték. De akkor szerzek másikat, mert próbáltam másik 2 telóval is, de azt hittem azok nem támogatják. Érdemes külön tápos otg kábelt, vagy mennie kell a simával is?
-
Mutant78
csendes tag
Sziasztok! Nem rég szereztem be én is egy 10-est, és nagyon tetszik. Sokat olvasgattam, és belefáradt a szemem, remélem nem baj ha inkább kérdezek. A mikro usb-re szeretnék csatlakoztatni rs232-usb kábelt, pendriveot,bármit, de nem történik semmi. Sima otg kábellel próbálkozom. Így nem fog működni? Olyan otg kellene amit külön meg lehet táplálni? Milyen megoldások léteznek? Csak azt ne mondjátok, hogy nem fog menni..
-
Avicularia
veterán
Black friday-on volt 79K-ért az új miix 10 3-as billel, de sajnos csak a 32 gigás volt leértékelve. Mondjuk microsd-vel azt is lehetne használni, de a kettes tapasztalataiból kiindulva nem mertem megrendelni.
Most filózok mit vegyek, megvárom hátha lesz valami akció cyber monday-en is. -
Zsolaf
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Nem, semmi nem volt hozzá.
10-es vagyél, nekem kicsi a nyolcas...
-
Zsolaf
addikt
Én edigitalban vettem 69-ért, semmi baja..
-
Avicularia
veterán
Nincs mit írni, kettőből kettőt visszavittem, mert hibásak voltak.

-
icezozo
addikt
válasz
Régi Motoros
üzenetére
en sem latom

valoszinu,hogy nincs,mindenki elegedett
-
Régi Motoros
csendes tag
2 napja nincs hozzászólás? Vagy csak én nem látom.
-
zoltan6
addikt
illetve,bocsánat az nem Msata hanem m.2 port,de van m.2 ssd is.
[link] -
Bogyó bá'
nagyúr
-
nbware
senior tag
Valaki szedte már szét? az emmc modul nem msata foglalatban van? cserélhető? ha msata lenne, akkor bele tudnék rakni 256os msata ssdt
szakítana vele, mint állat -
Zsolaf
addikt
Lenovo Yoga Kis nagy off.

-
tlac
nagyúr
A 10-es miix 2-n melyik drivert kell telepíteni, hogy alacsony hangerőn ne recsegjen a hangszóró? Valaki kitapasztalta már?
-
NGA
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Erre nem is gondoltam, hogy ilyen média centert telepítsek :-) Vettem egy i5 procis laptopot, aminek törött volt a kijelzője egy 20-asért. Ezt beállítottam a tv mögé, és hdmi-n megy a tv-re. A logitech bill-el vezérlem, vagy logitech egérrel, mivel unifyed a stick, és rá van kötve 2 merevlemez. Erről szoktam böngészni is. Minden okostv-t lever így :-)
-
gerii
addikt
Köszi a válaszokat! Azt írták sok helyen visszajelzésnek, hogy nem működik megfelelően a toll, és hogy nyomni kell mint a rezisztív kijelzőknél. Így lehet megveszem az eredetit, egy "állvány" mindenképp kell, és a toll sem árt.
-
htc07
addikt
abszolút nem kell nyomni, elég ha hozzáér, és nekem fólia is van rajta. kemény hegyű fekete félgömb vége van.
egyébként nem hiszem hogy kiveszik belőle a stylust, tudtommal pedig stylus nélkül nem gyártják, mivel a tokban a szürke részben van neki kivágva hely: kép1, kép2
/én iponról vettem még olcsóbban a tokot, csak annak felszaladt az ára, azért linkeltem ezt/
-
peterk
senior tag
Nem lesz zavaró, hogy a billentyűzet nem magyar? Úgy értem tablethez az ember azért vesz billentyűzetet, hogy produktívan sokat gépeljen, ahhoz meg nem tudom mennyire optimális egy nem magyar kiosztású bill?...
-
htc07
addikt
válasz
Akron99
üzenetére
Nálam most ez a konfiguráció lesz:
folio tok, alu állvány (ezt még nem rendeltem meg), bluetooth billentyűzet touchpaddal (ez már úton van).
A folio tok nem igazán szereti megtartani a tabletet, néha összecsuklik. Viszont a kivitelezése nálam 5* ezzel a mágneses megoldással (a másik vége is mágnessel tapad a tabhoz, így nem hajlik el róla hanem folyamatosan illeszkedik).
Simán odaver így egy netbookot szerintem, leszámítva hogy nagyobb a billentyűzet és így kényelmesebb is használni

-
Akron99
aktív tag
Egy ilyen tokot szeretnék venni a Miix 2 8-hoz. Csak sajnos a szállítási költség az árhoz viszonyítva sok.
Keresek olyanokat akik beszállnának egy ilyen tok vásárlásába. Egyben megrendelnénk több tokot. Ha 4-5 felé oszlik a szállítási költség akkor már jó.
-
peterk
senior tag
Aki akar összeszedett, részletes adatokat látni az akksival kapcsolatban, és nem akar külső programokat telepíteni, az csinálja a következőt:
1. Hozzon létre egy új szöveges fájlt, nevezze el mondjuk PowerInfo.cmd-nek, és másolja bele az alábbiakat:
powercfg /batteryreport /output %tmp%\battery-report.html
ping localhost -n 2 >nul
explorer %tmp%\battery-report.html2. Mentse el, és rákattintva, elindítva a böngészőben kap egy formás kis összefoglalót a teleppel történtekről. Haználati, töltési előzmények, várható működési idő, stb.
3. Ha start screenről akarod indítani, akkor készítsd a fájlról egy parancsikont az asztalra, nevezd el ahogy akarod (mondjuk "Akksi infó"). Jobb klikk tulajdonságok, ikoncsere, keress egy jó kis akksi ikont neki, majd mozgasd be a parancsikont a C:\Users\Felhasználóneved\Start Menu\Programs mappába. Utána már megtalálod a metros programok között, és kitűzheted akár a start screenre is.
-
icezozo
addikt
kozben megvaltam a 8" Miix2-tol. beruhazok majd egy 10"-ra !
( hosszabbtavon fajt a szemem, szemuveg kellene mar
) -
tlac
nagyúr
hibakód alapján lehet, hogy a secure boot kavart be
találtam egy fórumon egy tippet, hogy kapcsoljuk ki a frissítésnél, aztán később vissza lehet
ami akár még meg is oldhatja a problémát, a többi tableten azt hiszem ki volt kapcsolva gyárilag és csak később kapcsolódott be
este megpróbálom -
peterk
senior tag
Nézve a changelogot, az új BIOS egy EC (embedded controller) update-et tartalmaz. Az EC felel többek között a külső (nem oprendszer által vezérelt) perifériákért (gombok, ledek, töltés, ilyesmi). És van egy ilyen bejegyzés is: "Fixed sometimes Crisis fail after long press power button.". Namost, meglehetősen jól beszélek angolul, de ezt a mondatot nem biztos, hogy értem.
Feltételezem, hogy a "Crisis fail" kritikus hibára utal, de borzasztó a megfogalmazás. Szóval tippem szerint a kikapcsolás hibát javítja ez az update többek között. (Volt már szó erről a hibáról itt: kikapcsoláskor nem kapcsolódik ki, hanem kifagy.) -
peterk
senior tag
A bitlockerrel tessék vigyázni! Nem csak arra jó, hogy más ne tudja leolvasni az adatokat, ha elveszne a gép, de arra is remek, hogy a saját adataiadat elveszítsd, ha nem figyelsz oda.

A bitlocker egyébként azt csinálja, hogy kódolva tárolja az adatokat a háttértáron. Azaz, ha kiveszik belőle a belső memkártyát, akkor nem lehet leolvasni róla az adatokat egy másik gépen. Aki nem tárol a tableten üzleti vagy egyéb nagyon fontos tartalmat, az javaslom kapcsolja ki. Nem nyer vele semmit, igen valószínűtlen, hogy ha ellopnák v. elveszne akkor az "új birtokos" azzal játszana, hogy kimazsolázza a belső kártyát és adatokat próbálna meg leszedni. Inkább gyalul mindent és kész. (Üzleti, fontos tabletnél fordulhat csak az elő, hogy azért viszik/lopják el, mert az adatok kellenek róla.)
Ki/bekapcsolni egyébként itt lehet: Gépház => Gép és eszközök => Gépadatok => Eszköztitkosítás (legalul)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- BestBuy topik
- Suzuki topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- iPad Pro 12.9" M1 256GB 2021 - touchpad keyboard, pencil 2 - full, garancia (116)
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite LTE (2020) Oxford Grey 64GB
- Új Apple Pencil (2nd gen)
- Szép állapotú Apple iPad Pro 3 gen 256GB, 92% akku, 12 hónap garancia!
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mondom meghajtja.

Ezt tényleg nem hiszem el.

Nem szeretnék még 10eFt-ot költeni egy analóg-digi fordítóra.

ha lesz majd.LG akksi van benne?