Hirdetés
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Yettel topik
- Magisk
- Garmin topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
elektromech
csendes tag
Sziasztok!
Ajanlottak egy ilyen gepet,mennyit er manapsag?
Ahogy lattam hibatlan, se karc, se repedes, akku mukodik, de nem hasznaljak hozza.
kb 1,5 eves.Lenovo N100
Core 2 Duo T5500 (1.66GHz), 2GB, Samsung 160GB/5400rpm SATA, 15.4˝ WXGA TFT(1280x800) VibrantView + Camera , Intel Media Accelerator 950 up 128MB, DVD-RW Multiburner Dual Layer, Modem, Ethernet, Centrino Duo 11a/b/g, Bluetooth, FingerPrintReader, 4 USB 2.0, IEEE 1394 firewire port, 4-in-1 Multi-card Reader (SD/MMC/MS/XD), 6 Cell Lithium-Ion,
Arazast elore is koszonom.
-
Throme
veterán
válasz
tomi888a #5195 üzenetére
Hali!
Ha lecseréled akkor nem fogod bánni. Ez az én véleményem.N500-at csak akkor válaszd ha fontos a HDMI kimenet, meg némi 'dizájn' többlet. Gondolok itt az érintőgombokra és az ezüstre festett fedlapra. Bár ezek ízlés dolgai. A G530 fedele fekete ahogy a belső is. Van akinek ez a bejövős.
A fedél kihajthatósága korlátozottabb az N200-al összehasonlítva. Ez a zsanérmegoldás miatt van.
Fedél lecsukáskor nincs zárszerkezett, míg az N200-nál van. Engem nem zavar, de tény kicsit fura....Hardverileg kapsz egy kicsit jobb video chip-et meg 'n'-es wifi-t.
Billentyűzetileg meg ugyan azt kapod mint az N200 esetében...Azért ne zárkózz el a G550 szériától sem! Itt sokan jókat mondanak róla és bevallom 1 - 2 dolog nekem is tetszik benne (hd ready felbontás, numerikus gombsor kiegészítés).
Nem hiszem hogy kevésbé lenne strapabíróbb, mint az N500/G530!A többi hardvert meg igényednek és pénztárcádnak megfelelően tudod kiválasztani.
Ha van lehetőséged nézd meg/ próbáld ki élőben is a misinákat! -
kem
addikt
válasz
Micka21 #5193 üzenetére
Ha nem natív felbontáson használod a gépet károsodhat idővel a kijelző. Épp tegnap olvastam egy külföldi fórumon egy leírást erről. Foltok jelentkezhetnek a kijelzőn. Remélem valaki megerősít ebben, mert ez számomra is új, de úgy gondolom érdemes felhívni rá a figyelmet.
tomi888a:
Én laptopot csak akkor cserélnék ha feltétlenül szükséges. Nehéz olyat találni ami megfelelő szinten passzol az ember igényeihez. Én is tökéletesen meg vagyok elégedve az N500-assal, de ha lenne ugyan ilyen modell s-video vagy composit kimenettel, normális tápcsatlakozóval meg rendes HD lejátszással aksi kímélő üzemmódban is akkor lecserélném, egyébként meg nem. HA szereted és nem bosszant semmiféle dolog, akkor nem érdemes cserélni. A cserét könnyebb megbánni mint azt,h megtartod ha szereted.
-
tomi888a
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég speciális helyzetben vagyok.
Jelenleg egy N200-as gépem van,
T5750(2Ghz), 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 15.4in 1280x800 LCD, Intel X3100, CDRW/DVDRW, Intel 802.11abg
és mivel testvéremnek most van szüksége új gépre, könnyen le tudnám cserélni.
Max. 150e körül szánnék rá, de ahogy nézem, jelenleg nem kapnék jobb Lenovot ezért.
Én teljesen meg vagyok elégedve az N200-al, pontosabban egy rossz dolgot sem tudnék mondani rá, hihetetlenül megszerettem.
G530-at vagy N500-at néztem.
Erre pl. lecserélnétek a gépet?G530
T3400 - 2,16 Ghz, 3GB RAM, 250GB HD, Intel GMA 4500MHDMost már kezdek úgy lenni, hogy nem cserélem le.
Mit gondoltok?
Köszi.Ja és G550 nem jön szóba nálam. Fontos, hogy masszív és minőségileg összeszerelt legyen a gép, és inkább "üzleti" használatra.
-
Micka21
tag
sziasztok
g530 esetében sikerült már valakinek jól müködő megoldást találnia hogy 1024X800 ban fusson sokadik bekapcsolás után is ? -
Throme
veterán
Ok, akkor majd légyszi dobd be ide azt a linket ahonnan leszedtél legális (tiszta, vírus meg turpisság mentes
) win-t (mert te letölteni akartál)....
Arról már hallottam, hogy fel lehet rakni bármilyen wint és ha van legális kódod (ahogy írtad pl a gép alján) akkor azt nyugodtan használhatod. De hogy letölteni....Nekem a vista nagyon bejött. Tartottam tőle, mert a híre nem túl jó.
Miután elkezdtem használni már láttam, hogy nem térek vissza az XP-re. -
Mico16
csendes tag
Sziasztok!
2 napja boldog tulajdonosa vagyok egy Lenovo Ideapad G550L típusú személygépkocsinak..öööö,akarom mondani laptopnak.
Nem sokat értek a gépekhez(bocs,ha nem érthetőek a kérdéseim),így ismerős telepítette fel hozzá a vista businesst,viszont sajna semmi mást nem tett fel hozzá.
Szóval az lenne a kérdésem,hogy milyen programokat érdemes feltelepíteni rá ahhoz,hogy az alapfunkciókat használni tudjam(nyilván vírusirtó,zenelejátszó,msn stb. kell),és ezeket honnan tudom leszedni.
Másik kérdésem,hogy jelenleg csak a C meghajtó van megformázva rajta,a maradék kb. 260 gb helyet pedig el szeretném osztani D-nek és E-nek,de ehhez formáznom kéne a szabad helyet a vezérlőpultban valahol,ezt pontosan hol és hogyan tudom megtenni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Micó -
Throme
veterán
Én még nem hallottam olyan helyről ahonnan legálisan le lehetne tölteni a win bármely változatát. Illegális verzió meg biztos van egy rakat.
Ha a gépet nem oprendszerrel vetted akkor gondolom nem is küldenek neked recovery lemezt.
Lehet jobban jársz ha a régi vinyóról előbányászod a recovery-t.
-
-
Throme
veterán
Azt a beep "megoldást" én is olvastam a blogon.
"Mauzes"-nek XP-je van.
Arra - ahogy írtam - még nem láttam itt beep megszüntető leírást.Régebben én is foglalkoztam ezzel a témával (mint ahogy többen is itt a fórumon).
N500-on volt ismert ez a gond, az újabb szériáknál nem tudom létezik, vagy sem....A #4488 hsz-emben leírtam hogyan lehet halkítani vagy megszüntetni a beep-et, de ez csak vistán megy.
Volt aki XP-t használt, de nem talált hasonló beállítási lehetőséget.
Sajnos azóta nem írta, hogy sikerült valamit alkotni, vagy továbbra is hallgatja a hangos csippanást. -
kem
addikt
Huhh most végigolvastam még egyszer ki mit írt. Bevallok kicsit dezorientált voltam tegnap. Örülök, hogy megoldódott a problémád
Utánakerestem az idegesítő telep jelző csippanásnak, de csak egy olyan leírást találtam ami minden hangot levesz. Nem irtem miért ír belőle mini cikket a srác
-
Mauzes
addikt
Köszi a segítséget. A gond tényleg az, amit Throme írt, hogy még ha most szarakodok is a csatlakozóval, tökre lehet, hogy nem az a gáz. A legtutibb tényleg az egész kábel cseréje lenne, de emlékszem, faterék elég sokat szenvedtek vele, amíg "kiépítették" az itthoni kábelrendszert, aztán most mondjam azt neki, hogy tudok ugyan netezni, de a notebookkal nem, aztán ki kellene cserélni a kábelt?
Az asztali alaplapon van két csatlakozó, nem lehet valahogy megosztani a netet egy kábel és megfelelő beállítások segítségével ?
-
-
kem
addikt
Szia!
Visszaolvastam, hogy mi is a problémád. Szerintem is kábel hiba. nekem is volt már ilyen, hogy nem nagyon ment, de néha ment valamennyire, és kiderült, hogy porszívózás közben rátoltak egy ágyat a kábelre. Viszont ha házilag akarod kicserélni akkor venned kell egy spec. fogót amit krimpelő fogónak hívnak, venned kell csatlakozókat és gyakorolnod kell, mert nem fog sikerülni elsőre... A fogó 2-3000Ft, a fejek meg 20Ft\db maximum. Az se mindegy, hogy milyen sorrendben mennek a kábelek, és mennyire csavarod szét az érpárokat. Ha van időd utánakérdezni\olvasni, akkor hajrá. Ha nincs, akkor szólj valakinek aki ért hozzá. Ne olyannak aki csinált már ilyet, hanem aki ért hozzá
...nem mindegy!
-
Throme
veterán
Yeeesss a kábel volt a ludas, éreztem!!
Na de csak tréfa, zsír amatőr vagyok én az ilyenekhez...Bónusz téma (hangos beep)...
Elméletileg akkor is kéne hangos beep mikor bekapcsolt állapotban kihúzod a tápkábelt a gépből...
Ha jól emléxem neked XP-d van. Arra mintha még nem írtak itt 100% tuti megoldást.
Persze ez nem jelenti azt, hogy nem is létezik ellenszer!
Vistán nem gond. -
kem
addikt
válasz
BoSSanCS #5174 üzenetére
Lehet kapni a legtöbb noti szervízben, Vaterán és az eBayen is. Néha kapni csak csatlakozót is ha értesz a forrasztáshoz. Viszont akkor gondolom tudnád, hogy hol lehet szerezni
Kérdezd meg tőle hátha tud neked szerezni.
Én maximum 5-6000Ft-ért tudok ilyet szerezni itt angliában, de jelenleg nem tudom,h mikor küldök haza csomagot legközelebb. -
Mauzes
addikt
válasz
djvoyager #5173 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget, most derítettem ki, hogy kábelgond a probléma. Mondjuk fel nem foghatom, hogy az asztali gép hogyan kapja tökéletesen az adatot a kábelből, a noti meg kb. sehogy, de vettem egy új kábelt, amivel már megy a notin is a net.
A gond az, hogy a rossz kábel vagy 10m hosszú, falon keresztül van vezetve, szóval gázos lenne kicserélni, először meg szeretnék próbálni egy csatlakozócserét, az ugyanis némileg máshogy néz ki, mint az összes másik kábelen, ami van nekünk. Azt esetleg tudja valaki, hogyan kellene kicserélni?
BÓNUSZ:
Amikor elég alacsony a telep töltöttsége, akkor elkezd nagyon hangosan, pár másodpercenként csipogni a notebook, valami beépítette speaker-en keresztül, de marhára zavaró, főleg éjszaka. Ezt nem lehet valahogy kikapcsolni vagy halkabbra venni? Bár gondolom utóbbit nem... -
BoSSanCS
aktív tag
Sziasztok! Van egy lenovo 3000 N200-as notebookom, és olyan problémám lenne, hogy a töltőjének a végénél a szürke DC csatlakozóból ahogy jön ki a kábel ott megtört elég rendesen, és bár még használható (leszigeteltem) valószinűleg cserélni kellene. Olyan kérdésem lenne, hogy ilyen DC csatlakozót lehet-e kapni valahol, esetleg külön töltőt hozzá, bár az gondolom nem olcsó mulatság?
-
djvoyager
tag
Ha jól értem, akkor a két eddigi géped statikus IP címre van állítva, és nem a router-től kapják automatikusan.
Bennem három dolog merült fel:1) A router megfelelően van beállítva? (DHCP vs. fix IP)
2) Ha a notebook csatlakoztatásakor az első gép fix IP címét adtad meg, akkor összeakadt a két gép a hálózaton, amikor feltetted az első helyére, akkor már nem volt hálózati ütközés.
Bár erről hibaüzenetet is kellett volna kapnod, hogy az adott IP cím már használatban van a hálózaton.
3) Ha fix IP címeket használsz, akkor azok különbözőek legyenek mindenképp, illetve ha DHCP-t, akkor az összes gépet állítsd automatikusra, így elkerülhető az ilyen malőr. -
footy
addikt
Nézd át a routert, hogy nincs-e valami QoS paraméter vagy policy beállítva a portra vagy a második IP-re. Esetleg rossz port forwarding beállítás miatt lehet, mintha annál láttam volna ilyesmit.
Hard Reset volt a routeren? Más portokat próbáltál? (Azt olvastam hogy kipróbáltad az 1es portot amin desktop gép van,de 3,4-es portnak még minimum lennie kell)
-
Throme
veterán
Nem vagyok internet és hálózat guru. Amit kell itthon be tudom állítani, de ez tényleg nem sok. Már az első hsz-ed olvasva nem gyanakodtam a laptopra. Nekem itthon és máshol is probléma nélkül felcsatlakozki a netre routeren keresztül, igaz wifi-vel.
Mivel routert említettél a kábel nélküli csatlakozást is próbáltad már?
Laikuskén kérdezem, a kábelek csere-beréje nem hoz változást? -
Mauzes
addikt
Nos, azóta kiderült, hogy más a gond, de fingom sincs, hogy mi szarakodik. Ugyanis levittem a földszintre a notebook-ot, hogy a router másik ágát is kipróbáljam, a lenti számítógépből kihúztam a kábelt, bedugtam a notiba, és láss csodát, hasít a net.
Szóval valami itthoni hálózati para lesz, de felfogni nem bírom.
Adott egy router, ami kapja a netet, és az két számítógép felé van továbbítva. Mindkét gép kézzel beállított, statikus IP-t kap. Az egyik kábelét a notival használva nem megy a net sehogy (DHCP-vel kiosztott, illetve kézzel beállított IP), a másik kábellel meg mindkétféleképpen teljesen jó.Esetleg erre valami ötlet?
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Van egy problémám. Adott egy Lenovo N500-as notebook, amire nemrég húztam rá XP-t, telepítettem az összes driver-t és programokat is. Itthon router adja a netet (ADSL) a házban, tehát bedugod a kábelt, és jön is az adat, nem kell semmilyen kapcsolódással baszakodni.
Kihúzom a gépből, bedugom a notebook-ba a kábelt, keresi-keresi, majd közli, hogy korlátozott kapcsolat, és net valóban nincs is.Na, az automata IP-t meg a kapcsolódó dolgokat kíváncsiságból átírtam valami olyasmire, amit szokott adni a router magától, és így már látszik, hogy kapná az adatokat, el is kezd betölteni minden oldal, de lassabb, mint a legrégebbi modemek idején, lényegében alkalmatlan netezésre. Mondjuk már alapból nem értettem, hogy az automatikus IP-kérés miért nem jó neki, az asztali gépek nagyon jól elvannak úgy, de a gebasz, hogy megadott címekkel is használhatatlan a lassúsága miatt.
A LAN-drivert újratelepítettem, hogy hátha, de teljesen ugyanúgy viselkedik, mint előtte. Kipróbáltam azt is, hogy a routert áramtalanítom a kábel áthelyezése előtt/után, de ugyanolyan rossz. Sőt, még rosszabb, automata IP-kérésnél megint kiírja, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott, de ha én adom meg az IP-t, most már nem kezd el csigalassan tölteni, mint eddig, hanem csak keresi az oldalt pár másodpercig, majd semmi...
Erre esetleg tud valaki megoldást, vagy legalább ötleteket? Nagyon hasznos lenne, mert külföldre készülök hónapokra...
Előre is köszi!
-
Puma4
tag
válasz
N.GÁBOR #5153 üzenetére
Szia Gábor!
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de azóta nem jártam erre, most is csak véletlenül, nosztalgiából néztem be.
A gépet nekem egy szoftverfejlesztő cég rendelte le a központi raktárukból, kiskereskedelemmel nem is foglalkoznak, ismerősöm van itt, így volt lehetséges. 253000 forintba került és szoftveresen felraktak minden pluszt amit kértem, ezekkel a telepítésekkel nem igazán szeretek foglalkozni, no meg ennyit meg is tehettek szívességből.
A géppel azóta is meg vagyok elégedve, egy miniatür számpadot vettem még hozzá hurcolászáshoz, egyébként meg külső billről használom. Néma és gyors, szeretem.A gratot pedig köszönöm, kívánok nektek is megelégedettséggel használt gépeket!
-
userZ
aktív tag
G550 (L) tulajoktól érdeklődnék, hogy másnál is előáll e EZ a jelenség? Win7 eszközkezelője egy ismeretlen eszközt mutat, se a win7, se a lenovo cd nem boldogul vele driver ügyileg.
-
qper
tag
Sziasztok!
Délelőtt meghozta a gépet a futár végre!
XP drivereket töltetnék a lenovo.com-ról, melyik nozihoz válasszam a letöltést? Mert náluk olyan, hogy G550 nem létezik az ideapad sorozatból, csak Y550 series.
G550 csak Thinkpad sorozatból van sajnos
melyiket töltsem a géphez?
-
Throme
veterán
Természetesen én is tartom magam a szabályhoz, hogy bios frissítést csak akkor ha nagyon muszáj!
A lenovo care "update my system"-el kerestettem rá az esetleges frissítésekre és felhozta, hogy van újabb bios.
Amíg nem tudom, mik a konkrét változások és a tapasztalatok, addig nem frissítek.Sajnos innen már eltüntek azok a hsz-ek amik kis trükkökkel vagy probléma megoldásokkal foglalkoztak.
Lényegében vásárlási tanácsadó lett, ami nem baj (örülök, hogy rövid idő alatt számos variációban megjelent a lenovo 3000-es sorozat), hisz én is érdeklődtem anno, csak hiányzik...Máshol sem leltem 1.09-es bios verzió leírásra.
-
Puma4
tag
Sziasztok!
Gyorsan ment, Nálam a T400, P8400-as procival, 160-as merev lemezzel szerelt.
Zaj tekintetében lehet nyugodtan terhelni, több nyitott ablakos internetezés plusz rádió mellett is hangtalan, takarékos üzemmódban meg teljesen leáll a venti, jó döntés volt, egyedül a G550-ből a számpadért sajnálkozom kicsit.Mégegyszer köszi a segítségeiteket!
-
solaris12
csendes tag
A g550-ről még mindig nagyon sok az ellentmondásos információ. Nem tudom, hogy ez miért lehet. Több internetes áruház szerint is gm45-ös chipset van benne. Most akkor csak az L szériában van gl40? Az ipon tesztje szerint is gm45 a chipset
Valaki akinek G-je, vagy A-ja van megnézné nekem a chipsetet? Nekem L-em van, ebben biztos, hogy gl40 van, nem gm45 ahogy azt sok helyen írják. A gl40-hez intel gma4500m, a gm45-höz pedig intel gma4500mhd tartozik. Azért nem mindegy. -
McCoy20
tag
Üdv All
Erről valakinek valami tapasztalat: Lenovo G550A
http://usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=12491
Ez az NV10MGS ez milyen kari lenne? Quadro?
(Egy ismerősömnek néztem ki, AutoCAD meg Photoshop és társaihoz kellene.)
Előre is thx
Esetleg ha más ötlet van azt is szivesen fogadom
-
qper
tag
Öröm ét bódóttág van!!
Sikerült a laptopszalon.hu oldalról szerválnom egy gépet, igaz 129.000-ért, de nekem még mindig megérte így is. Ár/érték arányban még így is rohadt jó!
Két notival szemeztem még, egy Toshiba l300 2CE-vel, de abban 2 giga a ram, ráadásul DDR2, és a vinyó is 70 gigával kisebb, meg a design sem jött be annyira.
A másik egy Acer gép volt, 3 gigával, de az meg 667 Mhz-es DDR2 rammal volt felszerelve ami rohadt laassú a G550L 1066 Mhz-éhez képest. Ráadásul szintén 250 giga viccmester...
Sokan prüszkülnek a G550L-re hogy nincs benne multi kártyaolvasó, nemtom, én spec. piszkosul elvagyok, nem éreztem még ennek a hiányát. Mindent USB-n keresztül dugok a gépre, szóval sztem ez a multi olvasóhiány nem nagy etvasz, max. zavaró annak aki megszokta hogy van.
-
userZ
aktív tag
Hát igen a G550-ek közül az "L"-eket viszi a legjobban a nép, más forgalmazóknál is (Ipon, Sg notebook) szinte azonnal elfogytak. Nekem is csak az érte meg a többi modell közül az igencsak vonzó árával és jó specifikációjával.
Biztos kaphatóak lesznek még egyébként a fenti forgalmazóknál a közeljövőben. -
qper
tag
nagyon rákészültem a vásárlásra, felhívtam az origogsm-et, erre kiderült hogy elfogyott náluk az g550L és a nagykerben sincs.
baj ez, mert itt volt a legvonzóbb az ára (122 ropi), máshol plusz 8 rugesz legalább
kénytelen vagyok más alternatíva után nézni
-
Throme
veterán
Hali!
N500 tulajok közül valaki használja már az 1.09-es bios-t?
Mik a tapasztalatok?Régebben kérdeztem, de még senki nem válaszolt...
-
qper
tag
Sziasztok!
HA minden igaz, a mai napon boldog tulajdonosa leszek egy g550L-nek, az lenne a kérdésem, hogy erre a notira fel lehet-e még tenni az XP-t? A Vistát nem szeretem, és nem is tudom megszokni.
-
Puma4
tag
Szia,
Megengedhetném magamnak a T400-at, de mivel eddig Acer gépet használtam, így nem szoktam hozzá a jóhoz. Különben meg úgy fogom fel, hogy hardveresen elég a G550, ha a zajjal nincs gond akkor ok, mert rádugok egy külső billt és innentől fogva el is felejtettem az alapgépet. Táncolni nem a notikon szoktam, hurcolva autóban lesz, így a plusz merevítés sem hat meg.
Szóval egyedül a némaság miatt venném a T400-at, de bízom még ebben a G550-ben, köszi előre is ha kipróbálod! -
userZ
aktív tag
Szia! Nem unlak még
, de szó mi szó furcsa ez a venti parád
Megnézem neked a portfolió oldalt duplán (én is szoktam olvasgatni - ez itt most a reklám helye). XP-t természetesen lehet feltenni új notikra is bár én egyből win7-et telepítettem fel.
Szerintem nehezen fogsz olyan notit találni amelyiknek ne menne a ventije a mai gépek közül. Én vásárlás előtt bementem egy áruházba ahol legalább 30 noti volt kirakva, és a legolcsóbb fusitól a legdrágább sony-ig mindegyik meleg volt tapintásra, pedig legtöbbön az oprendszer ment alapjáraton. Az energiatakarékossági mód biztos sokat segít, a G550-en is van power saver beállítási lehetőség, de még nem használtam. Most eléggé másnapos vagyok egy nyárbúcsúztató buli után, de amint beszámítható állapotban leszek jelentkezem.
Ha megengedheted a Thinkpad-ot és eddig is bizonyított neked, akkor lehet hogy "csalódás" lesz egy 130k alatti gép (G550L esetén). -
Puma4
tag
Sziasztok,
Egy maradék kérdésem még mindíg lenne G550 tulajokhoz, lehet erre a gépre még XP-t telepíteni?
-
Puma4
tag
Szia UserZ!
Ha nem unsz még, akkor lenne még egy kérdésem a G550-es géppel kapcsolatban, adnék neki még egy esélyt, azért fele árból megúsznám mint a T400-al, hardveresen meg elég lenne.
Szóval az elnne a kérdésem, hogy egy átlagos internetezés, mondjuk két portfolio.hu oldal egyszerre megnyitva, plusz egy internetes rádió mellette elér-e már olyan terhelést a gépnél, hogy folyamatossá tenné a ventit? Ha nem, akkor egy kb. ilyen terhelés mellett mennyi ideig megy, ill. mennyi ideig áll?Válaszodat előre is köszönöm, ígérem nem kérdezek többet hanggal kapcsolatban...
-
Puma4
tag
válasz
N.GÁBOR #5131 üzenetére
Gábor, köszi a tanácsot, meg is cselekedtem még tegnap, válaszoltak is hárman.
A T400 teljesen csendes, de van egy progi, amivel az energiatakarékosságát állítja, ha ez be van kapcsolva, akkor a venti le is áll, tulajdonképpen passzív. Szóval ez már tuti jó, de azért a G550-nek még adok egy esélyt, kérdezek még egyet UserZ-től, remélem nem unt még meg...
Én kénytelen vagyok gépet cserélni, a régi hardveresen elavult.Köszi mindent!
-
N.GÁBOR
aktív tag
Szia Puma4!
Hozzád hasonlóan én is egy halk notit kerestem, de mivel nekem nem létfontosságú a gyors hardver, ezért úgy döntöttem mi a fenéért váltanék, ha jelenlegi gépemmel megvan az amit keresek az újakban?
Nah, de nem ez a lényeg. Én T61-ek között is keresgéltem, így a ThinkPad-fórumban feltettem ezt a "venti állandóan pörög-e" kérdést a tulajoknak. Azt írták a nagyon meleg nyári napokban általában igen, egyébként nem. A T400-nak lényegesen jobb a hűtése, így biztosan nem pörgeti mindig, de kérdezz rá Napfénysütinél, Ő mindenben készségesen segít. Nah meg ha pörgeti is, a T400 zajkibocsátása már ez esetben is a nehezen észrevehető 30 db-es határ alatt van. Szóval ez a gép ilyen téren szinte biztos, hogy megfelelne Neked, viszont árban lényegesen a G550 felett van. Azt hiszem, hogy 249000 alatt boltban nem lehet hozzájutni.Üdv
-
userZ
aktív tag
A szövegszerkeszőtől nem lesz zajos és meleg sem, ezt a G550L tesztjéből ollóztam ki (notebookreview):
Heat and Noise
Thermal performance of the G550 is very good thanks to the large chassis, slower processor, and integrated graphics. Under stress the system controlled temperatures very well, and under normal loads the bottom of the notebook and palmrests stayed cool to the touch. Fan noise was minimal, with it staying off under light system loads, and going just above a whisper under intensive use. The one hotspot that stood out on the G550 was the panel beneath the hard drive that warmed up considerably if you were stressing the disk.Én direkt megnéztem neked word közben és kb 10 percig nem ment a venti, aztán egy kicsit felkapcsolt. Ha jobban terheled a procit akkor természetesen felkapcsol a venti és ha dolgozik a wincsi akkor az is melegszik... De még mindig azt tanácsolom, hogy személyesen teszteld ha tudod a kiválasztott notit, úgy biztos nem ér meglepetés
szerk: ja rendelés esetén tényleg nehéz a személyes tesztelgetés
Remélem megtalálod az abszolút csendes notit, sok szerencsét!
-
Puma4
tag
Sziasztok,
Kint van az Iponnál a G550 teszt!
http://www.ipon.hu/elemzesek/lenovo_g550_tavol_a_hazatol/511/Pont a zajosságára panaszkodnak a legjobban, amit itt kitárgyaltunk, hogy halk...
Most vagy ennyire eltérnek egymástól a gépek, vagy feladom a gépkeresést.
Sajnos csak rendelni tudnám, így kizárva, hogy menjek be, hallgassam meg, és ha tetszik vegyem meg...
Valaki írta itt, hogy X200-as gépe hangtalan, utánajárok, de nekem a T400 is megfelelne, csak ne menjen állandóan a ventije egy szaros szövegszerkesztőtől. -
Csaba1133
csendes tag
Sziasztok. Segítségeteket kérném. Hopgyan lehet egy Lenovo laptop biosába belépni melyik billentyű. Xp-t akarok telepíteni de nem bootol be cdről.
-
Puma4
tag
Szia,
A G550A-ban lévő erősebb grafikus kártyára nincs szükségem, fölösleges pénzkidobás lenne számomra. A T6400-as procit szerintem fölösleges megkérdezni, ez csak üzletpolitika, ha az elődeibe betették, akkor ebbe is beteszik majd, csak előbb kifuttatják a gyengébb konfigot.
-
userZ
aktív tag
Nos én se értek hozzá, de ha csak a szövegszerkesztő fut, akkor szerintem mindegy, hogy a másodszintű gyorsító 1M vagy 2M, persze ahogy írtad, ha más alkalmazásoknál kihasználod esetleg ezt és megéri neked az a felár azt a kis pluszt, akkor valóban érdemes várni, bár már most is tudsz venni lenovo G550A-t 200k alatt C2D T6500-al itt MO-n. Egyébként Itt is még egy kivételével mind T4200-al van felszerelve. Esetleg írj a lenovónak, hogy várható e a közeljövőben, hogy a többi G550 modellnél lesz proci csere.
-
Throme
veterán
válasz
djvoyager #5105 üzenetére
Igen, köszi! Olvastam, hogy az MS ennyire parázós és ők korlátozzák 1 másolatra a recovery kiírást. Csak ezt nem értem, hogy miért. Mindez persze nem lényeges.
Szerintem az általad említett backup csak file-ok kimentésére szolgál és nem a teljes visszaállításra (gyári szintű). -
Dashes
őstag
-
Puma4
tag
Szia,
Pár dolgot azért csinálok a szövegszerkesztésen kívül is, ezeknek nem árt egy erősebb proci, de a fő az, hogy szövegszerkesztés alatt ne menjen a venti. Nos nem nagyon értek hozzá, de azt tudom, hogy a másodszintű gyorsító a procit tehermentesíti bizonyos feladatok alól. Ha pedig kevesebbet dolgozik a proci, akkor elméletileg hűvösebben is kell járnia, én meg ezt szeretném. Az alacsony fogyasztású processzorok is bőven el vannak eresztve másodszintű gyorsítóval, gondolom nem hiába, szerintem ennek sem fog ártani.
A HDD a mostani gépemben is teljesen csendes, annyi hang nem zavar, de azért olvasok róla majd előbb mindenképp egy Iponos tesztet, nehogy meglepi érjen... -
userZ
aktív tag
És kihasználod azt a pluszt amit a gyorsabb proci ad? Mert ha döntően "csak" szövegszerkesztésre kell a noti, arra a T4200 is bőven sok.
Amúgy meg ha igazán csendes gép kell, akkor már várd meg míg a flash memóriás tárolós notik árai lejjebb csúsznak. Mindig lesz ok várni a vétellel, de így soha nem lesz új gépe az embernek.
-
golyani
őstag
ideapad G550G-ről érdekelne info. corából lenne, nme nekem adnak rá 15k ajándék utalványt 157-be fáj. T4200, 3gb DRR3, 250-es vinyó, intel 4500-as vga.
esetleg valam itapasztalat a notival kapcs? billentyűzet ilyesmi? mert az nekem kicsit furi h ott a nyomorított numpad. ja és női kézbe kerülne -
djvoyager
tag
A G530 nálunk Celeron M 900-al, és T3400/T4200-es procikkal elérhető. nem is lesz más.
A G550A elérhető már T6500-ös procival nálunk is:G550A Model7
Core 2 Duo T6500 (2.1Ghz, 800Mhz, 2MB L2 cache), 4GB DDR3 1066MHz, 320GB / 5.400rpm, DVD±RW DL, nVidia NV10MGS 512MB, 15.6" HD WXGA 16:9 1366x768 fényes, 0.3MPix Camera, 1Gb ethernet, Intel 5100AGN wireless, Bluetooth, 5-in1 card reader, Express card slot, HDMI port, 6 cell battery, Windows Vista Home Premium, 2 év garancia, szürke kivitelvagy az N500 alkalmi vétel még:
P/N: NS769HV 423369G N500 T6400, 4GB (2x2), 320GB, DVD±RW DL, nVidia 256MB GeForce 9300, 15.4" WXGA glossy, Camera, 10/100Mb Ethernet, Intel 5100 AGN (1x2), Bluetooth, 6 cell, Express Card + 4-1 Media Card, Vista Home Premium, 1 év garanciaEz utóbbinál a garancia párezer forintért bővíthető 2 évre.
-
Puma4
tag
Sziasztok!
Külföldi oldalakon a G530-ast már lehet kapni T6400-as procival, így szinte biztos, hogy a G550-est is fogják ezzel árulni, akár az N500-ast.
http://www.shopbot.com.au/pp-lenovo-3000-g530-t6400-price-193206.html
Dupla másodszintű gyorsítótár, Core 2 proci, minden szempontból jobb mint a T4200, én megvárom. -
djvoyager
tag
Itt megtalálható a hivatalos álláspont, hogy miért csak 1 lemezkészlet készíthető... a lényeg, hogy ez egy Microsoft limitáció.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy az elkészült szettről nem készíthetsz még több másolatot.
Illetve, ha újratelepíted a lemezekről, akkor újra elkészíthető.A lemezek egyébként a gyári állapotot állítják vissza.
Menet közben viszont a rendszerről annyi backup-ot csinálhatsz, amennyit akarsz, hasonlóan a rendszer helyreállításhoz. -
Throme
veterán
válasz
djvoyager #5103 üzenetére
Még egy kis szösszenet a recovery témakörhöz....
Szembesültem egy újabb őrülettel!Én nem tudtam, hogy csak 1 recovery másolat készíthető.
Többet nem enged a program!!!
Ennek okát nem értem, mert a kész lemezekről szerintem kismillió másolat kreálható...na mindegy.A neten meg folyton 'fordulj a lenovo supporthoz', vagy 'újra kell rakni az egész rendszert' duma olvasható. Uncsi.
Szerencsémre volt egy friss rendszervisszaállítási pont és azt aktiválva újra kiírhattam a recovery-t.
Vagyis a registry-be firkál valamit.....Persze aki régebben csinált kiírást és most megint kell neki (ennek több oka is lehet), az gondban van mert az első kiírás előtti visszaállítási pont nagyon régi lehet. Azóta számtalan frissítés érkezhetett, nem beszélve a sok progi installról...stb...
Esetleg valaki nem tudja hol van ez a registry bejegyzés amit törölve, módosítva újabb lemezre írás válik ismét lehetővé?
Én nem vagyok registry zsonglőr!
....hogy én mennyit szüttyögök ezzel az egész témával,....vicces....
-
Throme
veterán
válasz
djvoyager #5098 üzenetére
Hát nagyon felbosszantott a dolog és ezerrel keresgéltem a neten megoldást kutatva, de sikertelenül. A hiba másnál is jelentkezett.
hibaleírás:
2 féle képp lehet lemezre kiírni.
"Create Recovery Media": ezzel egy boot cd-t lehet kreálni
"Create Product Recovery Media": ezzel egy boot cd-t, valamint a rejtett partíció file-jait (kb 6GB) is kiírja.
Ez utóbbira volt szükségem.Vagy a lenovo care programok közül indítod el, vagy 2x klikk a "Q" meghajóra a filekezelőben (win).
"helyreállítási adathordozó létrehozása" opció választásakor jött a hibaüzi, hogy hiányzik 1 file, a bizonyos "sdrivebackup.WIM". Ez a file elviekben a rejtett könyvtárban figyel.
Nekem hiányzott. Ne kérdezd miért, fogalmam sincs.Megoldás:
A "recovery.ini" hivatkozik erre a "sdrivebackup.WIM"-re, de csak ellenőrzés végett.
Próbálkoztam az átszerkesztéssel, de ez nem vezetett eredményre.Egyszerű boot lemezt sikerült csinálni aminek "tvtos" könyvtárában találtam egy winpe.wim file-t (MS féle image file).
Gondoltam veszteni valóm nincs és átmásoltam lemezről a rejtett partícióba ezt a file-t, de átnevezve sdrivebackup.WIM-re! Többet nem ugatott a mocsok! RW-kre, csináltam 1 próbát és simán kiírta az egész recovery-t meg a boot adatokat.Lehet bármely file-t átnevezem "sdrivebackup.WIM"-re, akkor is működik a történet, de ez már engem nem érdekel
.
Lényeg, hogy sikerült!
Csak azért is mert nem találtam a neten ellenszert és a lenovo supporthoz meg nem volt energiám (nem is biztos erre van nekik megoldásuk mert a troubleshout-ok közt sincs ilyen gondot)Hát ennyi, bocs a hosszú dumáért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Microsoft Excel topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 4K
- Eladó vadonatúj Erazer P60i Gamer Laptop RTX 4060 16GB/512GB i5-12450H 2025.03 vásárlás
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -40% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest