Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
válasz
nightmare13
üzenetére
Garancia hosszabításhoz szükséged lesz a számla másolatára. Amúgy a két adat alapján könnyen ellenőrizhető, hogy van-e és mennyi a garancia.
-
sscom
csendes tag
sziasztok
egy lenovo 3000n200-asra milyen windows a megfelelő? (XP,vista7 ) a gép főbb adatai: intel pentium dual core t2390 1,86Ghz, 2 GB ram, intel gma x3100, realtek hd audio.
egy kis játék (régebbiek,colin 2 pl.) illetve net,torrent,film-nézés. erre kellene.

-
nightmare13
őstag
válasz
bolcsodal
üzenetére
Még nincs meg a gép, csak venni szeretnék, és emiatt kérdezem ^^ Szóval akkor itt nincs olyan szarakodás, hogy számlát, meg még ezer másik papírt hurcolhatok magammal? (Pécsett ott a Laptopszalon, ahol le tudom adni hiba esetén, egerszegi vagyok, és itthon tartanám a papírokat, akkor is, amikor épp Pécsett vagyok...
-
bolcsodal
addikt
válasz
nightmare13
üzenetére
Használd a linket, amit írtam. Két kitöltendő mező van benne.
1. A gép típusszáma
2. A gép szériaszáma
-
bolcsodal
addikt
válasz
nightmare13
üzenetére
Szériaszám+típusszám, és "waranty lookup" a Lenovo honlapon! Ennyi kell hozzá.[link]
-
nightmare13
őstag
Bárkihez, aki tud válaszolni:
Szemezek egy Ideapad-dal, csak a garanciális feltételek még nem tiszták nekem. Szóval ha gariztatni akarok, milyen papírokat kell vinnem magammal, illetve kell egyáltalán valami hozzá?
Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm!Üdv:
Bálint -
nightmare13
őstag
Szia!
Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy az Optimus cuccok csak a gyártó saját driverével mennek. Nekem még Optimus előtti technikás gépem van, ahol manuálisan kell váltogatnom, ott én is próbáltam nvidia drivert feltolni, de akkor elszállt az integrált, nem tudtam váltani, csak a gyárival tudom használni, az meg még 2009-es XD
-
atoka1
tag
Sziasztok!
Vettem a minap egy Y570 et, GT555 van benne és a drivert frissíteném hozzá, leszedtem az nvidia oldalról a hozzá tartozó legfrissebbet, de azt írja ki hogy nem található benne ilyen cucc
Mi lehet a baj? Ami rajta van driver az látja aida látja, nem értem. -
vamosip
tag
Sziasztok!
Lenovo G560L notim van és az lenne a kérdésem, hogy a hálózati kábel, ahol a gépbe van dugva az direkt lötyög mintha gumis lenne vagy kezdjek aggódni?
Köszi!
-
bradam
aktív tag
W7 Sp1-et felszabad rakni, lehet belőle bármi driver/egyéb probléma, vagy nyugodtan mehet fel?
-
rizso
veterán
válasz
bolcsodal
üzenetére
Őőő, lehet nem véletlen, de tegnap miután elkezdte telepíteni a frissítéseket, nekem is dobott egy kékhalált a gép, majd 2 perc alatt újraindult. Nincs különösebb jelentősége a frissítésnek, csak gondoltam mehet, és nem csesz el semmit. De akkor nem hagyom neki a telepítést...
-
bolcsodal
addikt
Nekem a Lenovo frissítése a gyanús. Anno nekem a Lenovo-tól töltött Intel GMA X3100 driverrel símán kékhalálozott...
Van ok, amiért szükséged van erre a frissítésre? Nem jó a kijelző, nem bírja a névleges frissítési frekit...homályos..stb...
Ha nem, akkor szerintem hagyd meg opcionális frissítésnek... -
bradam
aktív tag
Lehet tényleg várnod kéne a következő frissítésre, a családban egy Acer wifi drivere ment gallyra egy frissítés után,én meg fogtam a fejem,hogy most mi is van szegény notival,hogy nem látja a tőle 0,5m-re levő routert

Azóta nem frissítettünk azon a gépen semmit -
rizso
veterán
válasz
bolcsodal
üzenetére
Igen, majd a frissítés orvosolja a frissítést
Eddig több mindent akart frissíteni, de most csak a következő hármat írja ki:
- Microsoft Office File Validation Add-in
- Intel Corporation - Display - Intel(R) HD Graphics Family
- Lenovo - Display - ThinkPad Display 1366x768 -
rizso
veterán
Még nem csináltam, nincs itthon dvd-m csak kettő (tudom, lustaság elmenni és venni). Visszaállítás után engedtem a frissítéseket, de ismét elszúrta, és nem tudom melyik frissítés a hibás.
bolcsodal: hát csak érted, egy frissítés nem arról kellene szóljon, hogy le kelljen tiltani...
-
-
rizso
veterán
Helló Srácok!
Tegnap valamitől dobott egy kékhalált az Y570-em, majd újraindult. Azóta van egy kis gondom: a fényerőt tudom állítani, viszont az azt jelző kis felugró sáv nem azt mutatja, amire állítom, hanem fix 90%-ot mutat, és nem is változik. Mit kellene újrarakni?
-
mrszitya
senior tag
válasz
Nyiscsák
üzenetére
Nézd meg ezt is: Lenovo B560
Én egy hete vettem itt belőle egyet, és eleddig elégedetten használom, jók a benyomásaim.
Bár ez nagyobb, nehezebb, és 2 év a gari. -
Nyiscsák
aktív tag
Üdv.
Mi a vélemény erről a gépről? [link] Netezésre, office munkára, filmnézésre max egy kis photoshopra, játékból néha egy kis minecraft lenne. Tapasztalatom nem volt még ezzel a márkával és ezért szeretném a segítségeteket kérni!
-
rizso
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
Akkor...
A kijelzője egész jó, színek rendben, a fényerő is okés (én fényes szobában általában max 40%-on használom), a betekintési szögekkel sincs gond.
Játékok: van ami elfut maxon, de azért elég sok olyan van, ami nem, legalábbis effekteknél igencsak be tud lassulni. Pl. Crysis 2 GAMER beállítások mellett natívban olyan 30-40 fps átlagot hoz, míg egy Metro 2033-nál medium beállítások mellett is be tud lassulni 1-2 résznél, de egy BFBC2 sem megy maxon. De ahová ez a vga kevés, oda mondjuk a 6770m sem sokkal jobb. Ahhoz, hogy komolyabb előrelépés legyen a grafikai beállításokat illetően, szerintem valami komolyabb vga kell, és az nem 200k-ba fog fájni...
Ram bővíthető minden további nélkül, viszont a proci más kérdés. Gondolom lehet cserélni azt is, de az garanciavesztéssel jár.
Az akksi olyan 4 órát bír netezéssel/filmezéssel.GPU-Z:
-
rizso
veterán
válasz
adamssss
üzenetére
Én egy ideje elégedett tulaja vagyok az i3-as verziónak. Mi érdekelne? Ujjlenyomatolvasó nincs.
Amúgy ez a "megéri-e az i5-ös..." dolog teljesen egyéni. Számomra nem ért +50k-t az i5, +2GB ram, +250GB-tal nagyobb winyó - meg nem is volt keret rá. Hétköznapi használat mellett nem veszek észre különbséget az i5-ös procikhoz képest. -
Róla mi a a vélemény?
Esetleg a nagyobbik testvére jobban megérné? Mennyivel lenne gyorsabb?
Az igaz, hogy ezeken van új lenyomat leolvasó?Köszi
-
mrszitya
senior tag
válasz
Zizi2011
üzenetére
Én a minap vettem egy Lenovo B560-at, gyakorlatilag ugyanennyiért, de ebbe egy Geforce G310M videó is belefért, 3GB RAM-mal. A processzora is fejlettebb, beépített grafikus vezérlővel rendelkezik, csak az órajele kisebb.
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/8071_lenovo_ideapad_b560a_notebook_59-050701/
-
Zizi2011
csendes tag
Jah és persze azt nem írtam meg, hogy csak netezésre, filmezésre, adatok kezelésére meg ilyenekre kellene.

-
Zizi2011
csendes tag
Sziasztok!!!
Segítséget szeretnék kérni!
Az lenne a kérdésem, hogy megéri e meg venni a Lenovo NB IdeaPad G550L (15.6" Led Dual Core T4500 2.3 Ghz, 2GB, 500GB, Dvd-Rw DL, Intel GMA 4500M, 2 év garancia) 112,500 ft-ért? -
atoka1
tag
Sziasztok!
Rendeltem agy Y570 et viszont ahogy olvastam, 3x2GB ram van benne, hogy ebbe nem 2 slotos memória van hanem 3 slotos, van különbség a 2 között, jó vagy rossz hogy 3 slotos? Lehet kicsit láma kérdés de, én még úgy tanultam anno hogy ha párosan vannak a ramok akkor tudnak dualban működni ha páratlan akkor csak single. Lehet kicsit el vagyok maradva

Köszönöm!
Attila
-
Naras
őstag
válasz
doser0717
üzenetére
Jó kis gép a Lenovo, én bátran merem ajánlani, nekem Y560 van, az 570esben lévő videókari még erősebb is, és az enyémből kiindulva vinni fog mindent.
Az álláspontom továbbra is fenntartom, ha már nem elég a teljesítmélny, érdemes az egész laptopot cserélni, ez egy elég ütős darab ahhoz, hogy 1-2 éven belül még simán el lehessen adni, és valamekkora ráfizetéssel (talán még kevesebből, mint egy új VGA bele) újat venni.
-
doser0717
aktív tag
Ember! Mivel jelenleg MSI gépem van, elvileg semmi keresnivalóm itt... De 4 év után úgy érzem megérett a cserére és nyugdíjaznám. Mivel a Lenovo az egyik jelöltem a 3 lehetséges közül, ezért merészeltem itt kérdezni valamit, ami számomra kérdéses (de fontos) ezzel a géppel kapcsolatban!
De elnézést hogy megzavartalak vele...
A többieknek köszi a választ! -
g4besz
tag
Ma már szinte az összes Lenovo-ban integrált vga-kártya van, tehát csereképes foglalat sincs (vga-t cserélni esélytelen). Tehát nem a hűtőrendszer a szűk keresztmetszet: egy másik topikban le is írták, az újabb mobil vga-k nem feltétlen termelnek több hőt, mivel a gyártás-technológia is fejlődik, ergo ugyanolyan feltételek mellett (méret, hőtermelés) lesznek nagyobb teljesítményűek.
-
doser0717
aktív tag
Sziasztok!
A Lenovo y570-esben később lehet vga-t cserélni?
Tehát a mostani GeForce GT 555-öt ki lehet cserélni 1-2 év múlva egy izmosabb GeForce vga-ra?Köszönöm!
-
masta_dry
tag
Lenovo 3000 C100-hoz a fél giga ramot szeretném kipótolni. Ugye nem csak 533 Mhz-es ramot tehetek bele? Amennyire kigugliztam a dolgot, úgy fest, hogy a 800-as ram kisebb hatékonysággal megy majd benne, ha megy egyáltalán. Ilyesmivel tapasztalatok valakinél?
-
vape1
csendes tag
Ha esetleg valakinek akadna Lenovo 3000 N100-hoz webkamera kábele és eladná plz jelezzen priviben.
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Egy olcsó laptopot keresek a nagybátyámnak. Amire kell neki: böngészés, email, skype, ilyesmi.
Új laptopok között ezt találtam a legelfogadhatóbbnak: Lenovo IdeaPad G565G
(illetve ami még nem tűnt rossznak, az a Toshiba C660D)Vélemény erről a Lenovoról, illetve valami használt,esetleg jobb új gépet tudtok ajánlani? (14-15" között kellene maradni mindenképpen)
-
Naras
őstag
válasz
mjordanke2
üzenetére
Esetleg meg lehet próbálni egy driver installt is, hátha az nem tetszik neki...
Alapból felismeri mondjuk szabvány monitornak, s ehhez lehet csak az alap beállításokat rendeli...
Esetleg, szokott lenni "Nem megjeleníthető beállítások elrejtése" kapcsoló is, abból pipa ki (bár ezt gondolom már megtetted, ha nem, akkor viszont marad a driver)
Véleményem szerint másodlagos monitort is be kéne tudnod állítani...

Még a videókari saját kezelő szoftverében is érdemes lehet turkálni (ha fel van telepítve)
Ha nincs, akkor innen tudod leszedni, vagy az ATi honlapjáról (Catalyst Control Center - aka CCC)
-
bolcsodal
addikt
válasz
mjordanke2
üzenetére
Állítsd be elsődleges kijelzőnek a CRT-t, akkor több opciót tudsz állítani rajta...
-
Naras
őstag
válasz
mjordanke2
üzenetére
Vegyél egy TFT - t

-
mjordanke2
csendes tag
Sziasztok! Hogy tudom a windowsba beállítani h a vga out-ra kötött crt-t ne csak 60hz-en engedje menni? Lenovo y560p-ről van szó az esetemben, de gondolom más laptopnál is azonos a megoldás.
-
Naras
őstag
Hi,
én nem észleltem semmi extrát a zsanérokkal kapcsolatban, persze találkoztam már jobbal is (van egy ThinkPad T400-asom is), de sokkal rosszabbal szintúgy (Fuji laptop), s ez utóbbinál valóban szétment a kábelezés, a monitor áramellátása sérült, zárlatos lett, stb.
Én azt mondom, hogyha tényleg érezhetően nem stimmel a zsanér minősége, a helyedben bedobnám szervízbe (ha teheted), hogy húzzák meg, vagy csináljanak vele valamit, mielőtt komolyabb probléma keletkezik.
Jómagam is asztali gép ként használom, de azért mégiscsak egy laptoptról van szó, amit az ember időnként cipel jobbra-balra, és használni akarja a monitorát.
-
UT2004
csendes tag
Sziasztok!
Jó egy hónapja használok egy Y560-t. Tegnap vettem észre, hogy a bal zsanérja gyengébben tartja a kijelzőt, kb. 1,5 cm-es kilengése, holtjátéka van. Félek, hogy ez csak rosszabb lesz. Amikor le-vagy felhajtom a képernyőtt, halkan hallani, ahogy a zsanérban lévő vezeték súrlódik. A jobb oldali zsanérnál nincs ilyen hang. Láttam pár fórumon, hogy volt olyan eset, hogy a kábelt elnyírta a zsanér.
Hozzáteszem, a laptop nem volt utaztatva, asztali gépként használom, tehát a zsanérok nem voltak kitéve semmiféle nagyobb terhelésnek.
Érdekelne az Y560 tulajok tapasztalata, leginkább azoké, akiknek volt hasonló gondjuk, hogyan kezdődött, és mi lett a vége, garanciás tapasztalatok, stb.köszi előre is

-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
A Lenovo N500-asom hanyas SATA-szabványt támogat? Sehol sem találok infót róla. Alaplap: Lenovo KIWDX.
Azért kérdezem, mert SSD beszerzésén gondolkodom, és hogy érdemes-e egyáltalán.
Köszi!
Mauzes
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Lenovo b560a notival lenne olyan problémám, hogy valamiért nem látja a vezeték nélküli hálózatokat. Nem tom mi lehet a nyűgje
-
Naras
őstag
Hi,
szóval Te is hasonló problémával küzdesz?
Nem olyan, mintha HDMI - HDMI lenne, mivel olyankor egyszerűen nem volt hajlandó összeszinkronizálni magát a két eszköz, de mivel a HDMI is alapvetően ugyanolyan digitális, mint a DVI, csak utóbbiból hiányzik a hangátvitel, simán megy, és a szinkronizálás is működik, kapásból megvan a képarány, illeszkedés, natív felbontásra igazítás, mindezt HDMI-HDMI összeköttetésben képtelenség volt megvalósítani, ott is csak úgy tudtam a széléig húzni, hogy a képarányt Levágás nélkül - re tettem.
Persze mindez lehet a monitor hibája is, node akkor is kellett egy megoldás...
HDMI - DVI bejött...
Remélem HD Ready - val is működni fog... 
-
g4besz
tag
válasz
_Kaloz_
üzenetére
A G550A-ban van egy geforce g210m is, de nem hiszem, hogy problémát okozna. Max annyit, hogy első indulás után nem lenne hardveres grafikus gyorsítás, de a drivert eltávolítva, működnie kell.
Csinálok másolatot, de legjobb lenne ha inkább feltölteném valahová, te meg leszednéd. Mondjuk 2 DVD-n terpeszkedik, eltarthat egy ideig.
A szervizt meg nem értem, ha win-el vették a laptopot, akkor kötelesek a Microsoft-on keresztül igényelni a géphez egy ugyanolyan win-t, ami tartalmazza a drivereket. Ez ugyanis egy szolgáltatás is egyben, amit már előre kifizetett a gép tulajdonosa (hiszen az árban benne volt a win ára is). -
rizso
veterán
Ha valakit érdekel Y570 3DMark06 eredmény...
-
_Kaloz_
csendes tag
Sziasztok!
Ha valamelyikotoknek lenne G550-hez Vista Basic recovery legyartva vagy tudna egyet egetni, nagyon megkoszonnem. Dobott egy hatast a rendszer, recovery meg belefagyott a factory restore-ba..
-
rizso
veterán
válasz
szeszab
üzenetére
Hasonló érdekelne engem is, de kicsit mégis más. Azt tudom, hogy az Ideapad Y570-emre 2 év szervizgarancia van, tehát be kell vinnem egy szervizponthoz. Kérdésem:
- tudom ezt bővíteni helyszíni garanciára? Tehát hogy kijöjjön hozzám egy szakember, és ott helyben megcsinálja a gépet.
- ha igen, akkor a vásárlást követően mennyi időn belül, hol/hogyan, és mennyiért?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
tuse
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gondom. Vettem egy Lenovo b550L notebookot, amint nincs hangerő-szabályozó - legalábbis az a kis görgő biztosan nincs, amit a Toshibámon megszoktam. Hogy a vérbe' lehet hangosítani hardveresen ezt a gépet?
Egy idős ismerősömnek vettem, aki most jött rá, hogy meg akarja tanulni a számítógép kezelését és eléggé beégtem, amikor kicsomagoltuk és nem láttam rajta a hangerő-szabályozót. -
szeszab
tag
Sziasztok!
A Lenovo garanciájáról szeretnék érdeklődni. Hogy-hogyan működik, hol van a szervizük, és hogy oldják meg a szállítást, stb?
-
-
Naras
őstag
válasz
rajzol02
üzenetére
Hi,
Én egy Y560 boldog tulajdonosa vagyok, és meg kell mondjam, megérte.
Gyors, stabil, "mindent visz"... és azért meg kell mondjam, annála minimális játéknál előbb-utóbb csak kibújik a szög a zsákból, és akkor biza kelleni fog egy erősebb videókari, mely az Y560ban remekül muzsikál... nomeg a design, a multimedia, és minden, jó kis gép ez, "jobb tán nincsen"
(émmeg elfogult
)Egyébként van i5 és i7 is Radiumnál Y560ból, persze hogy ott már mennyivel nagyobb az árkülönbözet nem tudom, de a videókari biztos, hogy megtolja egy "picit"

Kérdés, hogy valóban kell-e, avagy tényleg nem...

Jah, a HDMI - ről annyit, hogy jelenleg Desctop PC ként használom, Full HD monitorra kikötve, mellyel meggyűlt a bajom eleinte, ugyanis nem tudta szépen belőni a képet, s végül egy HDMI - DVI kábel mentette meg az életemet... de ez a monitor hibájának bizonyult, mostmár nagyon szép és jó a képe...

-
rajzol02
csendes tag
Sziasztok,
mint annyian én is notebook vásárlás előtt állok, és a Lenovo márkán belül jelenleg 2 típuson gondolkodom : LENOVO Y560 GAMER EDITION 2.0 (radium)
vagy
Lenovo IdeaPad Z560 M37AQGE, (tonervilag) ami 7000-el olcsóbb, de I5-ös viszont csak 512es Gef 310M van benne.A cél egy stabil, megbízható, gyors, időtálló notebook beszerzése alap felhasználó szintű progik használatára minimális játékkal, de jóminőségű HDMI-vel.
köszi ha hozzászóltok -
rizso
veterán
Ha valakit érdekel, Y570 első benyomások:
- kívül nagyon igényes mintával rendelkező műanyag borítás, ami nem gyűjti az ujjlenyomatokat!
- belül szálcsiszolt fém (egyedül a billentyűzet fölötti sáv műanyag), és abból is egy nagyon kellemes fajta, ami mondhatni matt, nem gyűjti az ujjlenyomatokat (nem úgy, mint pl. a dv6), és kicsit lilás beütésű...
- a billentyűzet nagyon kellemes, abszolút nem horpad, nagyon jó rajta gépelni, bár 1-2 gomb (Ú, Ű, numerikus rész) kisebb a többinél - mondjuk a többi sem valami hatalmas, úgy összességében elmondható, hogy szolid, kis gombok, a szennyeződés könnyebben alá megy, mint mondjuk a dv6-nál.
- touchpad hatalmas, simán van akkora, mint a dv6-nál, támogatja a többujjas műveleteket, felületén a mattságot apró kis kidudorodó pöttyök törik meg, van külön scrollbar (de a 2 ujjas scroll is megy), a gombjai kb. annyira "hangosak", mint egy 5820TG-nek (tehát viszonylag halk),
- a hangszórók brutálisan szólnak, mondhatni basszus is van, de nem lehet leírni, ezt hallani kell... Egyszerűen gyönyörűen szólnak, na!
- kijelző képe is teljesen rendben van, a fényereje több, mint elég, 30-40%-on bőven elég egy világos szobában
- a zsanér lehetne "aceresebb", kicsit az Y560-ra emlékeztet, de annál erősebb
- a gépben összesen 4 USB van (azt most nem tudom tesztelni, hogy van-e köztük USB3.0), mert a 4. az egy ESATA-USB kombó
- nagyon tetszenek az érintőgombok, amik valóban az érintésre reagálnak, nem kell őket passzírozni, és ott sem horpad a gép (talán a videóban szereplő egy "dummy" laptop volt).
- tetszik még a vga váltó és a wifi/BT kapcsoló, az állapotjelző kis ledek (a touchpad alatt, illetve a billentyűzet fölött, a recovery gombtól kicsit jobbra)
- eltűnt a világító ideapad logó, helyette most egy festett van, ami szerintem idővel lekopik, főleg, ha valaki azon támaszkodik. Nekem a világítós megoldás jobban bejött
- webkamera képe nem rossz, van mellé sztereo mikrofon, és egy elég erősen világító állapotjelző led (tök HP low-light webcam az egész) -
Naras
őstag
Tudom, hogy evidens, de biztos jól fel van installálva mind a kettő videókari?
Illetve a Lenovo vezérlő szoftvere sem árt, ha fenn van (bár gondolom az írta ki, hogy melyik megy éppen)...
Nekem az Y560on amikor be van kapcsolva az Ati, kiírja mind a kettőt, de a dedikáltat használja.
Amikor csak a beépített videókari megy, akkor csak azt írja ki az eszközkezelőben.
Esetleg, az előbbiből kiindulva, nem-e lehet, hogy a játék valahogy az integráltat kezdte el használni (mivel ilyenkor mind a kettőt látja)?Más: Végre megoldottam a Full HD kikötést egy HDMI-DVI kábellel.
A HDMI-HDMI úgy tűnik nem kompatibilisek...

-
badika
tag
Valaki segítsen, ha tud. Megvan ugye az y570. Szép és jó, de az nvidia kártyát nem igazán tudom munkára bírni! Hiába húzom el a kapcsolót (kiírja, hogy kész a kártya a nagyteljesítményű munkára) elindítoma játékot és nem az dolgozik. Ötlet? A kapcsolónál világít a kis led, ami gondolom azt jelenti, hogy megy a kártya, de mégsem használja a rendszer.
-
g4besz
tag
Szerintem ráérsz még azzal, mondjuk 4-5 éves korában.

Ami biztos, hogy a gyári paszta lassabban "használódik" el, mint a ventilátor, tehát majd amikor a ventit cseréled, akkor elég (meg amúgy is kötelező) az újrapasztázás.
Ellenben ha a hűtőteljesítmény érezhetően csökken (például magasabb hőmérsékletű a proci) akkor elsőnek érdemesebb egy portalanítást elvégezni a ventilátoron és környékén. -
McKane
senior tag
egy 3000N200-as cpu-ját mikor kellene újrapasztázni ? már lassan 3 éves .
-
Aslan
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Lenovo Y560-as notiban (ami egy kiváló kis gépecske) lehet-e garanciavesztés nélkül memóriát bővíteni illetve HDD-t nagyobbra cserélni?
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Naras
őstag
válasz
brownus
üzenetére
Az Ati-t Full HDra küldöd ki HDMI-n? Egyébként menet közben kezdek rájönni, hogy a monitor nem tudja rendesen ráhúzni a pixelekre valamiért, lassan feladom.
A "beépített" videókari nem tudja kiküldeni, eleve nincs is ilyen funkció a beállítási lehetőségekben, ez véleményem szerint nem hiba, így van megtervezve.
Egyébként "terheletlen" állapotban az Ati is töredékét fogyasztja a teljes teljesítményének, az egész rendszer energiagazdálkodása nagyon jó, az Intel GPUt mobil hazsnálat közben érdemes bekapcsolni, akkor meg úgysem nagyon fogja az ember küldő eszközre kötni...
...sztem...

-
brownus
veterán
-
mjordanke2
csendes tag
Sziasztok!
G560A és Y560 vásárlása között tervezek dönteni. Mi a lényegi külömbség a kettő között?
Úgy látom G560A i5-el csak 4GB-os megvalósításban léteztik, vagy cserélhető 8-ra benne?
Főleg és esetlegesen video feldolgozásra használnám. -
Naras
őstag
válasz
brownus
üzenetére
Hi,
legújabb BIOS van fennt, Analóg kábellel én is próbáltam, nekem is ráillesztette, de mivel az analóg kábel nem viszi át a full HD-t így az is kicsit homályos, és zavaró.
A monitoron attól függően mivel kötöm rá, mások a beállítások, és a lehetőségek, ugyanúgy, mint az Ati videóvezérlőben... kíváncsi leszek mit tapasztalsz HDMI - vel...
Egyébként Print Screen - nel ugyanolyan a képe, amikor visszamozgatom a Laptop monitorra, tehát nem azzal van a baj, valami a HDMI vel lesz, vagy a monitor szinkronizálásával/beállításával...

Ki kéne próbálni másik Full HD moncsival...

-
brownus
veterán
csak ötletelek: a biost frissítetted? van idei is, hátha az segít.
tegnap hazahoztam a samut, de csak d-sub kábellel néztem meg, azzal tökéletes a kép. automatikusan illeszti a képarányt, de a monitoron is van auto resize. ma du. veszek egy hdmi kábelt és írok, hogy azzal milyen
-
Vicarious
csendes tag
Üdv!
Én is monitorkérdéssel fordulnék hozzátok. Van egy 3000 n200-as notim, x3100-as intel vga-vál, amit megnéztem intel honlapján, és azt írja, hogy bírja a full hd felbontást, viszont többen azt mondták/írták, hogy nem. Mi lehet az igazság? Tervezek venni egy full hd monitort, amit rákötnék a laptorra, csak nem lenne jó, ha utána derülne ki, hogy nem supported.
Lehet hülye kérdés, de szeretnék biztosra menni, előre is kösz,

-
Naras
őstag
Érdekes, állítgattam kicsit a ClearType - on, és átkapcsoltam beépített kártyára, majd vissza, és most úgy tűnik, hogy jók a betűk... legalábbis a noti monitorán.
Amikor kikötöm HDMI - n, a nagy monitoron még mindig nagyon furcsa, viszont csináltam egy képet Print Screen - nel, és a laptop monitorán nézve jó volt, úgyhogy a monitorra, vagy a HDMI - vel lesz itt valami gebasz.
Ki kell majd próbálnom még máson is... nem vágom mi van... fszkivan...

-
brownus
veterán
igen, szép. igaz, most csak egy 17es 4:3as monitor van rádugva, de azon is szép a kép. heteken belül megjön a 24es is, majd mondom azon milyen lesz.
csak viccelek: ugye nativban használod?

(mert találkoztam már olyannal aki hónapokig kisebb felbontásban használta... sztem fel se tűnt neki)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS ROG Strix G531GT bontás - ventik, LCD panel, töltő stb.
- Lenovo Yoga 9 14IRP8
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4494, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Mini 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPad Air 5 13' 128GB (2029.02.09-ig Garancia) Csak kibontva volt, Aktiválatlan!
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mi lehet a baj? Ami rajta van driver az látja aida látja, nem értem.
Ha nem, akkor szerintem hagyd meg opcionális frissítésnek...
Eddig több mindent akart frissíteni, de most csak a következő hármat írja ki:
íme:
Döntsd el mit akarsz, ha alkatrészenként tuningolni a géped, akkor végy egy szép nagy desktop PC - t

Remélem HD Ready - val is működni fog...