Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
djvoyager
tag
Két dolog keveredik, az egyik, hogy licensz szempontból legális a windows vagy sem, a másik, hogy a telepítő média eredeti vagy ezt-azt netán belehekkeltek ... ez utóbbinál érthető az aggodalom. gondolom azért mindenkinek van egy ismerőse, aki bír "tiszta" telepítő lemezzel.
-
polip
addikt
a windows nem attól legális, hogy a médiát hivatalos forrásból kaptad!
a windows egyedül és kizárólagosan attól legális, ha a géped alján ott a matrica a kóddal és azzal a kóddal regelted be...az hótmindegy, hogy egy ukrán kalózszerverről leszedett példányt regelsz be a gyári kóddal...
-
Throme
veterán
Kösz a gyors reagálást!
1., ha már legális win került a gépre szeretném azt installálni ha szükség lesz rá.
mindenféle tört, sittes winfoss nem kéne, bizonytalan forrásból (azok az idők elmúltak mikor az is megtette
).2., gyakorlatilag erre van a recovery ami gyári formába visszaállítja az egész rendszert oprendszerestől, drver-estől.
A vicc az egészben, hogy 1x már sikerült kiírni próba képp dvd rw-re. Most akartam volna rendes lemezre kimenteni és akkor megszívat egy nyomi file hiánnyal!!!
Sehonnan nem tudom ezt megszerezni.
Az update lehetőség erre nem terjed ki.
Lényegében 2 lehetőség van, megszerzem valahonnan ezt a wim file-t, vagy lemondok a kiírásról (csak akkor nem vettem volna dvd r dl lemezt.....).Mindenesetre marhára bosszant és nem értem hogyan sikerült azt a wim file-t eliminálnom a rejtett!!!! partícióról?!
-
polip
addikt
1, a windózt bárhonnan le tudod szedni, és a géped alján lévő kóddal beregelni...
2 ahogy ezt megcselekedted, a vista látja a hálókarit a gépedben... ezzel meg szépen fel tudsz lépni a lenovo oldalára és leszedni a 6 megás system update-et, mely az összes rohadt driver mellé az összes segédprogramot is letölti és feltelepíti a gépedre, míg te a haverokkal sörözöl...
hát ezért nincsenek benne a cuccok....
-
Throme
veterán
Helló!
Problémám van a lenovo care-en belül a create product recovery media opcióval. Próbáltam kiírni dvd-re, hogy ott is meglegyen, de hibával leált a procedura.
A "sdrivebackup.wim" file után érdeklődik amit nem talál. Én se!!!
Fórumokon szintén panaszkodnak, hogy emiatt nem sikerül kiírniuk lemezre a recoveryt.
Nekem amolyan biztonsági mentésként kéne.Ezzel az elcseszett recovery miatt tele a tököm a lenovoval. A f_szért nem lehetett volna egy nyomorult winfoss és driver dvd-t belepasszítani a dobozba. Semmi gondom nem lenne. Inkább visszakérném azt a pénzt amit oprendszerre meg erre a foss recoveryre kiadtam!
Kérdésem, hogy ezt a szaros file megvan valakinél? Se időm se energiám a lenovo supportot hivogatni, hogy küldjék már el lemezen ezt a szart.
Nem tudná valaki felrakni valahova, hogy leszedjem?A rendszer:
N500, hun vista basic.Köszi!
-
-
djvoyager
tag
válasz
legiaap
üzenetére
Kérdés:
Ezt a gépet hol lehet megvenni?Az U450p-t nálunk sehol, még nem került forgalomba. Egyelőre nincs is tervben.
-
djvoyager
tag
13-14 coll környékén keresek notit. 2magos dedikált VGA-sat. (nem kell bivaly, csak ne legyen a legalapabb) Ilyen tulajdonságokkal nem fog bejönni valami?
Ebben a kategóriában sajnos csak integrált VGA-s modellek vannak / lesznek.
Ha olyan brutto 250-300-as kategória is belefér, akkor a ThinkPad SL300 (13")a-k között van ilyen modell:NS6K5HV
SL300, CENTRINO, Core 2 Duo T6570, 1x2 GB, 250GB/5400rpm, DVD±RW DL, NVIDIA GeForce 9300M 128MB, 13.3' WXGA Camera glossy, 10/100Mb Ethernet, Intel 5100 AGN (1x2), Enabled, , Bluetooth, Camera, FPR, 6 cell, , Vista Business 32/RDVD, 1 Year -
footy
addikt
válasz
N.GÁBOR
üzenetére
@ N.GÁBOR
Ismerem az oldalt, az enyém garanciáját is itt néztem meg, de sajna az u330 nem garis nálunk. Valószínűleg amit nem forgalmaznak Európában arra csak USA-ban van garancia. (Gondolom alkatrészpótlás miatt)@userZ
Vannak erre szakosodott cégek akiknek van raktár Amerikában, oda kiszállítattod és 10-15% felárral elküldik neked a cuccot. A vám kikerülhető elvileg ha ráírják, hoyg "Gift".
Én is abban reménykedek, hogy néhány hónapon belül bejön hozzán az U330, de az angol bill. kicsit engem is zavarna.@legiaap
Akkor valahová az általam linkelt Acer Timeline 4810T köré lövik az árat.
Paraméterekben kb ugyanaz mint a 450p csak a videókártya nem 4500M hanem MHD, meg ugye az Acer
-
legiaap
félisten
válasz
legiaap
üzenetére
A következő választ kaptam a cikk írójától:
az U450p nemrég vált elérhetővé az USÁ-ban, innen azért még pár hetet biztosan várnunk kell, mire bejut az országba. Amivel még számolnod kell majd: az általam írt ár a Lenovo által adott, tehát az aktuális helyi adót, mint például itthon a 25%-os ÁFÁ-t nem tartalmazza. Ezzel, illetve esetleges egyéb költségekkel együtt várhatóan 190-200 ezer forint lesz a gép ára. -
userZ
aktív tag
Néhány héttel ezelőtt, amikor a Lenovo G550 még nem volt elérhető MO-n, én is gondolkoztam azon, hogy az Usából kellene rendelni egyet, mert ott jóval alacsonyabb áron osztogatják. Aztán kiderült, hogy a Lenovo nem szállít Amerikán kívülre, ha szállítana is, a szállítási költség, plusz a vám+adó után már nem is lenne annyira "olcsó". Erre rájött a garancia para, plusz a magyar billentyűzet kiosztás hiánya (magyar billről sokkal könnyebb angolul írni, mint angolról magyarul, hiába tud az ember vakon írni). Végülis a 130k alatti itthoni árral megérte kivárni azt a pár hetet.

-
N.GÁBOR
aktív tag
Csak be kell írnod a type kódot, és kidobja az országok listáját.
Üdv
-
N.GÁBOR
aktív tag
Azt hiszem mégsem feltétlen ugrik a gar, ha az USA-ból rendelsz. A ThinkPad-es topik első hozzászólásában a névrokonom
belinkelte a lenovo "garancia adatbázisát", ahol megtudod nézni, hogy az adott típusokra, mely országokban van garancia.Itt tudod megtekinteni. Én kíváncsiságból megnéztem két Lenovo-shoppos T400-at. Az egyikre van nálunk gar, a másikra nincs. Szóval mégsincs minden veszve.

Üdv
-
footy
addikt
válasz
N.GÁBOR
üzenetére
Nekem most N500 van T3200-zal 2G Rammal és X4500M(sima)-zal. A 720p-t gond nélkül viszi(30-40% terhelésen), az 1080p-t pedig 65-75%on, de van hogy bereccen, szóval kódolásfüggő.
X4500MHD-vel viszon más lenne a helyzet, mert DXVA-val 10-20% terhelés körül elvinné az 1080p-t is. Most egy kicsit így el is gondolkodtam egy ilyenen: Aspire Timeline 4810T AS4810TG-353G32MN. Csakhát ugye ez nem Lenovo, eddig pedig nem voltak túl jó tapasztalataim Acer gépekkel. (Bár tesztek alapján ez a gép anyagminsőgben jónak számít)A szállításra vannak szakosodott cégek, kb 10-15%felárért itt lenne a cucc, de a gar még így is fájó pont, meg egy kicsit a hosszú "í" hiánya

-
Gyurike
tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a Lenovo G550L tartalmaz S/PDIF kimenetet?
Van egy Logitech Z-5500-am és szeretnék 5.1-es filmet nézni.A gép paraméterei:
Lenovo IDEAPAD G550L
Intel® Dual Core T4200 (2.0GHz/800MHz/ 1MB L2),
3GB (PC2-8500 DDR3 1066MHz),
320GB/5400RPM SATA HDD,
DVD±RW DL,
15.6" HD WXGA (1366x768) 16:9 with integrated Camera 0.3 MP) fényes;
Intel GMA4500M (GS40) Graphics CardSegítséget előre is köszönöm!
Gyurike -
legiaap
félisten
Halihó!
-
N.GÁBOR
aktív tag
Az ULV-s Celeron proci tényleg minden téren gyenge neked. Viszont a G550L-ben is integrált kari van, ami a fórumtársak elmondása szerint megbírkózik a HD filmekkel. Persze az 1080p-sekkel valószínűleg azért nem.
Én is gondolkodtam az USÁ-ból való rendelésen, közvetlenül a Lenovo-shopból. De egyrészt, ahogy Te is mondtad ez esetben ugrik a gar, másrészt pedig nem is végeznek nemzetközi szállítást. Szóval szerintem ez sajnos nem járható út.
Üdv
-
Puma4
tag
Sziasztok!
Az ipon.hu tesztjeit nagyon szeretem, akit érdekel a G550, akkor annak van egy jó hírem, Alvin ezt írta a teszttel kapcsolatban:
G"550 természetesen jönni fog még augusztusban"
-
footy
addikt
válasz
N.GÁBOR
üzenetére
Még annyi hogy a játékról le is tudnék mondani, de a filmeket csak HD-ban nézem és az U350 procija gyenge hozzá, az integrált pedig szintén (X4500 nem HD).
Azért nagy különösen a dilemma, mert ha berendelném USA-ból szállítással együtt kijönne kb 180-ból, csak a gar az nálunk felejtős.
Még van néhány hónap a vásárlásig, addig hátha kidobnak valamit
-
N.GÁBOR
aktív tag
Igen, így már értelek. SL300-ból olyan 240 környékén kapható 9300M-mel felvértezett típus, ami sajnos eléggé 200 fölött van.
Megértem a dilemmádat, de sajnos lehet, hogy valamilyen téren kompromisszumot kell kötnöd. De azért azt gondold át, hogy a méret vagy a súly a fontos-e neked elsődlegesen. Ezt azért mondom, mert egy sl400 kb 2.35 kiló, míg egy G550 2,5.
Azonos kiépítést feltételezve pedig fizetsz kb 40ezer többlet a minimálisan kevesebb súlyért. Persze nyilván nem csak azért fizetsz, hisz egy az sl400 azért mégis csak egy thinkpad, de azért ez a 40 ezres differencia elég sok.Üdv
-
footy
addikt
válasz
N.GÁBOR
üzenetére
A szitu az, hogy elég sokat mászkálok géppel (hetente kb 2-4 alkalommal).
Nekem viszont felesleges alacsony fogyasztású gép, mert mindíg hálózatról használom (az n500-amnak is a fóliába áll még az akksija). A kisebb VGA azért kell mert néha rámtör hogy játszani kéne egy kis fla-outot vagy nfs-t, de az integrált videókártya csak képregénymódban vagy '99 grafikai szinten tudja futtatni ezeket. (konzolt nem akarok, mert volt, de nem használtam)
Az SL400-at nézegetemm én is de 200fölé sokkal nem akarnék menni.
Az U330-at fentebb linkeltem, minden tekintetben passzolna csak ide a világ háta mögé nem jönnek a jó cuccok, vagy ha jönnek akkor dupla áron
-
N.GÁBOR
aktív tag
Mennyi pénzt szánnál rá? Bár nem igazán értem a preferenciáidat. Legyen kicsi is, meg dedikált vga-s is? A kettő együtt elég borsós árat fog eredményezni.
Ha Lenovoban gondolkodsz akkor a kijelző méret miatt csak az alábbi termékek jöhetnek szóba: sl300, sl400, r400, t400, t400s, x300, x301De ebből az utolsó négy megfizethetetlen, de a többinek is nagyon magas ára van. Az U350-nem lenne megfelelő? Tudom, nincsen benne dedikált vga, de ezt az ára is tükrözi, meg egy igazán mobilgépezet
Üdv Gábor
-
footy
addikt
válasz
djvoyager
üzenetére
Á igenszomorúan hallom. Úgy látszik muszáj lesz az USA-ból berendelni.
Más gépről nem tudsz ami hasonló paraméterekkel rendelkezik?13-14 coll környékén keresek notit. 2magos dedikált VGA-sat. (nem kell bivaly, csak ne legyen a legalapabb) Ilyen tulajdonságokkal nem fog bejönni valami?
ui.: Elég tré az a numerikus rész a G550-en
-
válasz
peetpeti
üzenetére
Én most úgy használom, semmi gáz nincs vele. Mivel tudnia kell ezt a felbontást, az más kérdés h mért áll mindig vissza amúgy.
Amúgy most, h láttam a billentyűről a képet a g550ről, felmerült bennem, h az enyémnek mért angol a kiosztása....szóval nincsenek ékezetes betűk felmatricázva. G530nál ez mindenkinek így van? -
N.GÁBOR
aktív tag
Szia!
Az sl300-at én is ismerem, ugyanis ilyen van testvéremnek. Egy kiváló masina, kb 5 órás üzemidővel. Azonban az tényleg igaz amit te mondtál, valóban állandóan pörgeti a ventijét. Tesztoldalak szerint ez 35db-el zajkibocsátást jelent, ami engem is zavar, én sem hiszem, hogy képes lennék megszokni. Ettől függetlenül egy nagyon jó gép, de akinél a "halkság" a prioritás annak kevésbé jó választás.
Elvileg 30db-az amit már szinte teljes csendként élünk meg. A T400 office-os terhelés mellett 28 db-el elvileg szinte észrevehetetlen, de ennyi pénzt én sem adnék notiért.
Szerintem közel annyit fog menni a gép aksiról mint az sl300, talán kicsit kevesebbet a nagyobb méret miatt.
Hát. akkor már előre is grat hozzá

Üdv
-
Puma4
tag
Akkukapacitásról még nem esett szó, elég lenne a gép által saccolt idő is, megnézné valaki a tulajok közül?
Az előbb említett ötszázezres T400S 3.5 órát tud átlagos használattal, szerintem ez is fog tudni ennyit. -
Puma4
tag
válasz
N.GÁBOR
üzenetére
Szia Gábor!
Nekem a G550G a kiszemeltem, nem a mattsága/fényessége, hanem a plusz csatik miatt. A szín egyébként is szubjektív, fentebb olvashatod az általad említett szalonból érkezett véleményt, hogy neki a fényesebb jobban bejön, csak nem lesz csúnya...
A ThinkPadokat egyáltalán nem volt szándékomban leszólni, de kinek-kinek mi a fontosabb. A tesztekből nekem nem az jött le, hogy némák, halkságukat tényleg mindenütt megemlítik. Itt van pl. egy teszt a kb. 500000 forintba kerülő T400S-ről:
http://www.hwsw.hu/hirek/42520/lenovo-thinkpad-t400s-notebook-laptop-teszt-bemutato-kiprobaltuk.html
ahol a hangjára azt írja, hogy nem fog kitűnni egy iroda általános zajából, de még csendes helyen sem fogja felhívni magára a figyelmet. Szóval csendes azok, de nem írja sehol, hogy jééé, ez néma. Az Ipon tesztjei között is van T400, ez is halk, de nem néma, az SL300-at meg személyesen is ismerem, annak aztán tényleg állandóan megy a ventije, ráadásul nem is mondhatni rá, hogy annyira halk lenne, én nem tudnám megszokni az tuti.
G550G, jó lesz ez, tíz percenként egy perc az már számomra is belefér. -
Sheol
aktív tag
Mennyire tükrös ennek a G550-nek a kijelzője?
Annyira "örülök" neki, hogy valami elmebeteg marketinges kitalálta és azóta szinte csak ezzel találkozni ebben az árszegmensben.
Ja, tudom kontrasztosabb a kép meg szebbek a színek.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Én abszolút ThinkPad fan vagyok, de végül helyeslem a döntésedet, mert ez a gép nekem is tetszik. Én egyébként azt vallom, hogy nem a méret a lényeg, hanem a súly, és hát a G550L a maga 2,5 kilójával még elég mobilnak tekinthető.
Nem tudom melyik G550 felé kacsingatsz, de nekem az "L"-es jobban tetszik. Nagyon készségesen álltak rendelkezésemre a pécsi laptopszalonban, és mind az "L"-es mind a "G"-s kivitelt megtekinthettem, "fogdozhattam" stb. Szép ugyan a G, de szerintem sokkal "üzletiesebb megjelenést kölcsönöz az anyagában mintázott matt feketés műanyag, mint a csillogó.
userZgrat a géphez, nem hiszem hogy ebben az árkategóriában találtál volna jobbat.(Thinkpad-ek hűtéséről: X60-nak tényleg voltak melegedési gondjai, de ha a későbbi gépekről elolvasol egy tesztet, mindenhol áradoztak a hűtés zseniális kialakításáról, és a gép halkságáról. Az külön dicséretes, hogy a G550-is megörökölte ezt a kiváló tulajdonságot, de ennek ellenére ahogy userZ is említette, azért ez két kategória. Nagyon tetszik ez a gép félre ne érts, csak nem szeretem mikor "befeketítik" a ThinkPad-eket)
Abban biztos vagyok, hogy jól döntesz ha ezt a gépet veszed.
Üdv Gábor
-
Puma4
tag
Szia!
A tesztet előre is köszi!
X200 terén akkor félreinformáltak, pedig itt kérdeztem a thinkpados topikban. Sokan panaszkodtak a melegebb napokban, hogy sokat jár a hűtő.
Annyira nem lényeg, ez a G550G megtetszett, szép, hűtése jó, ereje számomra elég, hurcolászva meg mivel nem igazán lesz, még előnyösebb a nagyobb, ráadásul ledes kijelző miatt.Azért köszi!
-
Puma4
tag
-
userZ
aktív tag
Igen, nem tudom mennyire vagy vájtfülű, de én nem hallok semmit. Esetleg ha odatapasztom a füleim a notihoz
Mindenképpen az tanácsolom, hogy személyesen teszteld a laptopot mielőtt esetleg beruházol egyre. Azért ez nem a thinkpad kategória, de szerintem 130k alatti kategóriában a best buy jelenleg. -
N.GÁBOR
aktív tag
userZ: Persze mindenki másképp vélekedik az aksik kímélésének módjáról, de szerintem érdemes kivenni. Azért mondom ezt mert, míg jelenlegi ThinkPad T23-mas gépem aksiját mindig eltávolítottam, addig nem észleltem jelentős romlást.
Aztán mikor ellustultam és megfeledkeztem erről, pár hónap elteltével rohamosan romlott az aksim. Persze lehet, hogy a két dolog között nincsen összefüggés, mert elérve életkorának kritikus pontját, mindenképp romlásnak indult volna. Nem tudom, de nekem ez a tapasztalatom.
Puma4: Azt hiszem nagyon hasonlóak az elvárásaink egy notival szemben. Én jelenleg egy kb 8 éves ThinkPad T23-mas gépet nyúzok. Word-os terhelés mellett képes fél óráig-óráig teljesen néma lenni, majd pár pillanat alatt visszahűti magát. Netezés mellett ugyan már sokkal gyakoribbak a hűtési peridódusok, de nálam is az office-os igénybevétel számít. Ahogyan te sem, én sem tudok már lemondani, a jóról.
Üdv
-
polip
addikt
jó vétel valóban!
annyi kiegészítő annak, aki még nem látta:
a G550L-ben tényleg nincs hdmi meg express card meg kártyaolvasó, de 129-ezer párszázat nagyon megér: [link]
a feljebb érkező modellek festése viszont élmény, nagyon eltalált ez a szürke (NEM FEKETE) szín! teljesen szálcsiszolt aluminium szerű és nagyon elegáns!
mindenkit várunk a laptopszalonban, itt meg lehet nézni, ki lehet próbálni őket!
ja és sorry az önreklámért

-
solaris12
csendes tag
Everest szerint ez a kijelző: LG Philips LP156WH2-TLA1
Ha ráguglizol láthatod hogy led backlight.A tapipad drivereivel pedig a beállítások:
-jobb, bal, jobb+bal egérgomb megnyomásának hatására mi történjen
-orientáció beállítás
-tapping ki-be kapcsolása, gyorsasága
-gépelés közbeni tapping tiltás
-scroll funkciók
stb.A hangkártya driverét is felraktam és így jobban tetszik a hang. Van egy phantom speakers opció amivel emulálni lehet, h "merre szóljon" a hangszóró. Feljebb állítóttam és most szimpibb

-
userZ
aktív tag
Amint lesz időm csak worddel figyelgetni a notit, megírom a ventis tapasztalataimat

Más:
Tegnap éjszaka egy 720p-s mkv filmet még megnéztem rajta, azt gyönyörűen vitte.
Szép a kijelzője állítólag LED-es háttérvilágítású (használati útmutatója alapján), viszont beszéltem egyik hazai forgalmazóval, aki szerint nem mindig ugyanazon felépítésű notik érkeznek ide a "balkán"-ra, mint mondjuk amik NY-EU vagy Amerikában piacra kerülnek. A hazai forgalmazók a specifikációknál nem tüntetik fel, hogy LED-es a G550. Azt hol lehet megnézni, hogy valóban ledes e a kijelző a doksiján kíül?
-
peetpeti
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is egy g530 laptopom van és sehogyan sem akar jól beállni a felbontás. Ha bent van az akksi akkor feláll 1280x800-ra, ha nincs akkor csak 1024x768- on működik. Ha a Beállítás>Speciális>Monitornál kiveszem a pipát és utána felhúzom a felbontást, árthatok vminek vmit? Előre is köszönöm a válaszokat
-
Puma4
tag
Szia,
A gépem egy 4.5 éves Acer TravelMate, végig napi tizenx órákat nyúzva. Az előbb leírt írási hibáján kívül semmi gondja, a hangja meg mivel akkor még nem voltak ilyen melegek az alkatrészek, teljesen néma. A venti kb. öt percenként kapcsol be fél percre, de ezt kibírom, egyébként is csak kis suhogás.
Füldugó...
- nos mást, mint tücsökcirpelést szeretek hallani, csak zzzzzzzzzzz gépet nem... 
Leméred akkor majd terheletlenül a ciklusokat? -
Puma4
tag
válasz
alekszka
üzenetére
Alekszka, a DVD meghajtód furcsa hangja ha hasonlít fogaskerék darálásra, akkor utána kellene járnod, hogy másnál is van-e ilyen jelenség, nem kizárt, hogy hibás. Az én gépemen ilyen darálós hang jelentkezett a fej pozícionálásánál, egymás után kétszer-háromszor, úgy kb. két másodperc hosszúsággal és kezdetben kizárólag TDK DVD lemezekkel. Akkor jeleztem a problémát, mivel írni írt rendesen azt mondták, hogy no problem. Viszont az idő teltével egyre több típusú lemezzel jelentkezett a daráló hang, aztán kb. egy év mulva már elég sűrűn el is rontotta őket. Most 4.5 éves, írásnál minden lemezt elront, egyes DVD lemezeket, mint pl. a TDK be sem tudja fejezni. Szóval a fejpozícionálásnál hallott daráló hang az nem jó...
Olvasni a mai napig is mindent olvas TDK DVD lemezen kívül, ott folyamatosan csak pozícionál és darál...Az érintőgombokra korábban azt mondtad, hogy nincsenek rajta, most meg hogy igen. Akkor most a G550L nem érintőgombos, a G550G meg igen?
A ventiről nagyon tetszett amit írtál, hogy csak rövid időkre kapcsol be, lehet a két gépnek nem is azonos a chipkészlete, UserZ-nek mintha többet menne, a feltelepített oprendszeretek meg megegyezik. Az övében úgy tudom GL40 dolgozik.
A hangszóróival te hogy vagy megelégedve? Nem várok sokat tőle, rádió, hírek szóljon torzításmentesen...Köszi a válaszokat!
-
userZ
aktív tag
válasz
alekszka
üzenetére
Én egy mini egérrel használom, de szerintem az hangosabb, mint a tapipad klikkje.

Puma4: Milyen géped van jelenleg?
Ezt igazából neked személyesen kéne tesztelned, hogy mennyire zavar a venti hangja, mert te tudod az előzőhöz viszonyítani. Nekem még mindig fura, hogy minimális a hangja a notinak, bár az asztalimban három venti is van. Ha nagyon zavar ez a minimális venti hang mondjuk szöveg fogalmazásnál, még mindig ott vannak a füldugók.
-
alekszka
csendes tag
Estét, akkor picit a G-ről is:
Win7HUN + Office2007HUN fenn van, drivereknél volt valami ACPI-s amit először nem talált, de most OK ahogy nézem.
A fenti bill. kiosztással ez megegyezik, max annyi különbséget látok hogy itt van jobb felül hangerőszabályzó (érintőbillentyűs).
A touchpad jobb oldalán levő scroolbar nem működik még, lehet kell a "saját"drivere, szerintem ez már holnap estére marad.
Ami zavar az a CD-DVD-nek a hangja, amikor indul a gép kerreg 1-2t, és amikor beteszek lemezt akkor is (+ ha telepítek valamit az semtúl csendes). A touchpad két gombja is hangosan kattan ha lenyomom, szóval bekell szereznem egy egeret

Thx a kiigazításért a Win7 upgrade-l kapcsolatban, term a Pro-t értettem Windows Vista Home Premiumnak (tökömtudja követni az MS licensz politikáját és elnevezéseit).
A ventit halknak hallom, ritkán és rövid ideig pörög (pl 6 hónapos kislányom 30 cm-re aludt tőle
, sajnos még nincs fenn tesztprogram hogy logoljam, majd 7végén.Szép estét!
-
userZ
aktív tag
Ígérem megmérem a venti ciklusokat, látom ez elég fontos tényező nálad

-
Puma4
tag
Köszi, ha szépen megkérlek megnéznéd majd nekem ezeket az arányokat úgy, hogy csak egy szövegszerkesztő menjen?
A normál asztalis billentyűzeten a nyilak fölötti hatos gombcsoport elrendezés, mint del, home, end, stb. ezen is ilyen elrendezésben vannak, vagy eltér a billkiosztás a hagyományos bill elrendezéstől?Köszi!
-
Puma4
tag
Szia!
Az akkut nyugodtan hagyhatod benne, legalább helyettesíti a szünetmentest, semmi gondja nem lesz. Nekem 4.5 éves a notim, végig benne volt, akkuról kb. kétszer használtam áramszünet idején, az állapota pedig 80%-a az új állapotának, nem hiszem hogy jobb lenne akkor, ha ki lett volna véve.
Viszont ezekre még nem kaptam választ, léégszi...
Ha csak egy szövegszerkesztő fut, akkor is csak néha nem megy a venti, vagy akkor egyáltalán nem kapcsol be?
Amikor megy, kb. milyen hangos, tudnád valamihez hasonlítani?Köszi!
-
zolynet
veterán
Erre is mondjatok vmit. Előre is kösz.
Üdv!
ZoL -
userZ
aktív tag
válasz
solaris12
üzenetére
Jó hát ha a noti hangszórójáról akarsz falu diszkót csinálni akkor ezt buktad

Más érdekesség: gépelés közben a kurzor néha átugrik más sorba...ez a véletlen touchpadhoz érésnek a műve? Asztali billhez vagyok szokva, ilyet még nem tapasztaltam eddig. A touchpadot kilehet kapcsolni valahogy?
-
solaris12
csendes tag
-
djvoyager
tag
válasz
alekszka
üzenetére
Sajnos Windows Vista Home Basic van rajta így legálisan nem frissíthető Win7-re majd (mert csak a Pro-tól kezdve lehet), de szerintem mindenki megoldja magának valahogy

Kis helyreigazítás, A Home Basic valóban nem upgradelhető Windows 7-re, de már Home Preimumtól igen. Azaz Home Premium, Business és Ultimate jogosult a Windows 7 frissítésre. A frissítésre minden ilyen gép jogosult, ami június 26.-a után lett megvásárolva.
Lesz majd magyar nyelvű oldal is. A gyári Windows 7 recovery lemez, és a futárral való házhozszállítás ~5.000HUF. Az október 22 Windows 7 bejelentés után kezdődnek majd a kiszállítások, így senki nincsen lemaradva semmiről. :-)
-
solaris12
csendes tag
Nekem 64 bites win7-el simán megy 720p meg 1080p is. Mkv-kal, avikkal próbáltam vegyesen, cccp codekkel, win mediaplayer classic-al.
A hangszórók viszont szerintem szörnyűek. Olyan a hangjuk, mint valami kisrádiónak.
Win7 mindent felismert, megy szépen(egy kékhalált leszámítva
).
Ja és az enyém L-es -
alekszka
csendes tag
Hi,
délelőttől egy G550G tulajdonosa vagyok (a pécsi laptopszalonból), mai napom mentéssel telt (3 partíció - 4 DVD-re ilyen safety backupnak), este megy rá a Win7 (+magyarítás), Office2007 (+magyarítás) meg egyebek.
Azért nem L-es lett, mert szerintem megért +30-t a HDMI és az 5in1 kártyaolvasó (na meg talán az OS is
). Sajnos Windows Vista Home Basic van rajta így legálisan nem frissíthető Win7-re majd (mert csak a Pro-tól kezdve lehet), de szerintem mindenki megoldja magának valahogy 
Nem érintőbillentyűs és a G-s az full fényes (teteje, touchpad előtt).
Kérdésekre lehet csak holnap délelőtt válaszolok, habár Win7 telepítés után még lehet idenézek (ha asszony és a gyerekek engedik
).Üdv, Aleksz
-
-
djvoyager
tag
Mit rejt a doboz...?
Avagy kémfotókon a Lenovo ideapad G550L és G550G és A sorozat!

* A képminőség sajnos a nálam lévőn telefonon múlt..
-
userZ
aktív tag
Gyors helyzetjelentés: most hozta a futár a G550L-et, rádobtam egy win7-et. Drivereket a win7 elintézte, én külön nem tettem fel eddig semmit. Egyelőre netezés közben vannak néma időszakai a notinak. A touchpad környéke így telepítés után közetlenül langyos. Ha van konkrét kérdés ne fogjátok vissza magatokat, igyexem válaszolni.

-
djvoyager
tag
válasz
lenovosos
üzenetére
Ezt a touchpad drivert raktad fel a G530-hoz?
Plusz elvileg a G530-on is ki lehet kapcsolni a Touchpad-et, ilyenkor egy kék led világít a közepén.
-
djvoyager
tag
N500 - G530 - G550L / G550G / G550A
Csak kicsit rendet téve a fejekben:
A G530-nak készült egy nemzetközi változata (szemben a Kínában forgalmazott consumer modellel) . Ez technikailag az N500-nak egy kicsit módosított változata, plusz a szürke megjelenést a fekete váltotta.
A G530 egy átmeneti modell, ezért nem érkezett túl sok belőle Magyarországra. Ezért lehetséges, hogy még belelóg az ezt követő G550 ajánlatokba.A G550-ből 3 féle család elérhető a G550L, a G550G és a G550A.
A fő különbségek:G550L: T3000, T4200 processzor, nincsen kártyaolvasó, Express card slot és HDMI csatlakozó, Matt fekete, textúrázott kivitel
G550G: T4200 processzor, 5-in-1 kártyaolvasó, Express Card slot, HDMI csatlakozó, fényes fekete kivitel
G550A: T6500 processzor, nVidia NV10MGS 512MB, 5-in-1 kártyaolvasó, Express Card slot, HDMI csatlakozó, fényes fekete kivitel
-
lenovosos
csendes tag
sziasztok
Ma vettem egy lenovo 3000 G530 as laptopot és aza problémám hogy feltelepítettem a windows XP és hozáá a touchpad drivert és nemakar működni a windows elindítása előtt egy pillanatig megy aztán megáll ha valaki tudnáá hogy milehet a probléma kérem segítsen előre is köszi jóskapista
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Láttam, hogy többen is laptop vásárlás előtt állva egy lehetséges alternatívaként tekintetek a G550-re. Ma voltam a pécsi laptopszalonban, így volt lehetőségem kicsit átvizslatni a gépet. Én elég nagy ThinkPad fan vagyok, de elsőre nagyon megtetszett a gép. Megnéztem a drágább és olcsóbb verziót is, de a fényes felületek miatt a drágább kiadás nekem kevésbé tetszik. Viszont a G550L nem rossz..sőt. Nem tudom, hogy láttatok-e már régebbi T4xszériás ThinkPad-et, de a G550 csuklótámasznál lévő műanyagja, nagyon erre hajaz. Nem olyan sima a felülete mint az N500-nál, hanem kicsit érdes, "rücskös". Miért is jó ez? Sokkal kevésbé látszanak rajta a karcok, ami mindenképpen előnyös. Matt a felülete ami nekem nagyon tetszik, de mégis olyan fekete mint a T4x szériás gépeken. Ez pedig amiatt jó mert a használatból eredő minimális fényesedés sem látszik rajta.
A kijelző fedlapja is esztétikusan kialakított "rücskös" felületű.Én nem vettem ilyen gépet, csak pár percig elemezgettek, de az első kép nagyon pozitív. Ami azonban hirtelen feltűnt, hogy nem láttam rajt a gyorsfunkciós hangerőgombokat. Lehet, hogy ismét visszatértek az érintőgombos megoldáshoz, mindenesetre ezt nem láttam.
Ha esetleg vki beruház egy ilyen gépre, akkor nagyon szívesen fogadnék egy kis élménybeszámolót, különös tekintettel a zajkibocsátásra, mert szeretem ha egy noti halkan teszi a dolgát.
Üdvözlettel Gábor
-
footy
addikt
Arról tud valaki hogy az Ideapad U330-at fogják-e nálunk forgalmazni? A Laptop.hu-nak írtam de nem igazán méltattak válaszra...
-
userZ
aktív tag
Ha minden igaz holnap után kezembe lesz egy G550L, majd nyomkorászom és beszámolok mennyire törik, hajlik, reped

Érdekes, hogy ahány forgalmazó oldalát megnéztem, mindenhol vannak kisebb-nagyobb elírások a termékkel kapcsolatban...kicsit kapkodva dobták ezt a magyar piacra az az érzésem. -
Puma4
tag
Sziasztok!
Nekem ezzel a G550-val kapcsolatban valami bűzlik. G530 ugyanazzal a procival szerelve egyazon árban van a G550G-vel.
http://www.ipon.hu/webshop/product/ibm_lenovo_3000_g530_nsh28hv_noos/117242
http://www.ipon.hu/webshop/product/ibm_lenovo_ideapad_g550g_59_022717/117520
Véleményem szerint G530-nak akkor elméletileg sokkal jobb anyagból kell lennie. Erről olvastam is valahol, hogy becsuk szemmel nem lehet megkülönböztetni azt hiszem T61-től.
-
userZ
aktív tag
Köszi ennyi elég is, ha ez így van akkor eléggé "best buy"
lett ezzel az árral a maga kategóriájában. Ma várok egy re-mailt a lenovótól, ha abban is pozitívak a válaszok akkor egyet kisajátítok magamnak, Bár az az igazság jó lenne vásárlás előtt élőben is megtapizni, mert már jártam úgy, hogy amit kinéztem neten (dell) az élőben azonnal tiltó listás lett a csillogó (ujjlenyomatgyűjtő) felülete miatt pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Sennheiser HD650 fejhallgató
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
).