- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanci777
tag
Nem kis erőfeszítésembe telt, hogy végigolvassam a topicot, nagyon vártam, hogy vmi kézzelfoghatót is lássak, vagy hogy télleg vmi kisül belőle, ha már a cím ennyire ígéretes volt.
De végülis a vetítésen, meg hazudozáson (na meg a tudálékos hsz.-ek) kívül semmi nem volt, a többit meg igen jól leírtad, csak isméteni tudnálak.
-
L4rs
tag
Bocsánat, hogy felhozom a pokol bugyraiból ezt a topikot, de ezt meg kell írnom:
Hát elmondom őszintén, néhol majdnem fetrengtem a röhögéstől, máshol viszont sírni lett volna kedvem.
A sok parasztvakítástól, alapvető tévedéstől eltekintve nem lenne ezzel nagy probléma, lehet állást foglalni, érvelni, megmagyarázni mit-miért-nem, vagy éppen hogyan lehet, de Pala 120# kommentárja kiborította a bilit. Olyan nyilvánvaló volt, hogy kamu, hogy ők megcsinálták, erre mint egy idegen, beírja, hogy szerinte se lehet megcsinálni. Az ilyen embert egyszerűen férfi nemi szervnek szoktam nevezni. Erről ennyit.Lenne egy alapvető kérdésem az "értő" személyek felé. Szóval az SLI kábelt - amit már többen is megírtak, hogy nem IDE kábel, nem 40pines, hanem valójában teljesen megegyezik az FDD kábellel, ami 34pines - hogyan kell megcsinálni? A standard gyári SLI kábel középső négy ere meg van fordítva, valahogy így. Na most ha pl 3 kártyával csinálnánk, megint meg kellene fordítani a középső 4 eret? Vagy akkor a szélső 15-15 eret kell megcsavarni, vagy az egész kábelt, vagy hugyozzak rá az egészre, vagy hogy a f**xomba, ezen de fölq**tam magam.
Remélem valaki tudja a választ, és megnyugtat, mert a sok "villantok, hogy mim van" hsz után kéne egy kis értelem is. -
gr_balu
csendes tag
Hello!
Nekem is volt anno Voodoo2-esem. Igaz nem 2 vagy 3de azért jó kis kártya volt. SLI témában annyit tudnék hozzátenni, hogy pályafutása során a kártyám kétszer volt SLI rendszer része és mindkétszer más gyártótól származó példánnyal volt összekötve, igaz mind2 12megás volt...
Az IDE-kábeles megoldásnál valóban érdekes, hogy 6érrel több van rajta mind kéne, valamint ha jól emlékszem a 3dfx azt mondta, hogy az SLI-kábel ideális hossza 4cm. Az egyik belinkelt oldalon van is egy szövegrész, miszerint a V2-nél nagyon nagy hangsújt kell fektetni az időzítéssel kapcsolatos problémákra.
Amúgy Pala, nem Te írtad az #50-ben, hogy igenis lehetséges 3kártyát összekötni és már meg is csináltátok?
Üdv! Baller voltam tisztelettel... -
Loha
veterán
válasz
cskamacska #112 üzenetére
Akkor mutass nekem egy rendes mosolyt, ami nem PR mosoly
-
rauschie
senior tag
igy utólag kissé tárgytalannak tünik a téma....sry
-
rauschie
senior tag
[link]
én 2 diamonra vadászom, a topicomban ajánlottak 8 és 12 megásat is, de azok 1ütt ugytom nemmennek...neked viszont egyik jó, nem?
mod# 111re: én tökön szúrom magam....mondja valaki h a pénz nem boldogít! hacsak közvetve is....namind1 az egésség fontosabb az tuti.....blabla
[Szerkesztve] -
zooly
aktív tag
Egyébként szinte bármilyen VGA kártyához lehetne írni drivert, amivel ''SLI''-ben képesek lennének működni. Az egyetlen dolog amire szükség van, hogy a franebuffert elérje a processzor - és tudjon írni is bele -, mielőtt megjelenítésre kerülne a tartalma. Ami problémás lehet az a sávszélesség a kártyák ill. a rendszer közt. Ezért működik alsóbb kategóriás VGA-knál az SLI bridge nélkül is, mivel kevesebb adatot kell mozgatniuk egymást közt, így elegendő a PCIE busz nyújtotta sebesség is. Természetesen a ''mai'' játékoknál, ahol már pl. komolyabb pixel shaderes efektek is vannk, ott jóval bonyolultabb a helyzet, mivel szügség van a ''shaderek'' közti kommunikációra is.
-
zooly
aktív tag
válasz
cskamacska #110 üzenetére
En csak hozzaszoltam a temahoz, senkivel nem akartam vitaba szallni, bocs.
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Szerintem az a mosoly inkább egy középszerű ''our product iz da best'' PR mosolyra hasonlít amit megára erőltetett a fotó kedvéért.
Szerintem ugyanígy mosolyogna, ha nem egy V5 6000-est, hanem egy ''revolutionary, state of the art technology''-val készült négyszáras zoknit fogdosna, mert épp azt kellene bemutatnia.
-
Loha
veterán
Tuti nem kamu a kép, van belőle másik is
[link]
Egyeseknek több ilyen kártyájuk is van...
Egyébként a képen sztem látszik, hogy ezeből a szörnyekből többet is össze lehet kapcsolni, legalábbis az SLI csati erre utalhat...
Legjobb voodoo-s kép
[link]
Sztem a csávó arcán a mosoly mindent elárul arról, hogy milyen érzés lehet kézben fogni egy Voodoo5 6000-est, főleg akkor milyen volt
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
A kérdés arra vonatkozott, hogy lehet-e 4 darab Voodoo 2-est összekötni és SLI módban használni. Namost egy gyári Quantum 3D-t már nem kell összekötni, mert ha jól tudom, ezek a cumók komplett gyári konfigokba, grafikus munkaállomásokba építve kerültek kiszállításra és nem kellett a berakással bajlódni.
[Szerkesztve] -
zooly
aktív tag
A 95. hsz-ben található kép pedig nem kamu, volt(van?) működőképes 8db (4xdual) Voodoo2 SLI-ben, sokpénzért - nem quakerek kedvéért fejlesztve.
-
snecy
senior tag
Egyébként az NVidia a SLI-technológiát miért csak a V2 után 6 évvel vette elő?
-
Konflikt
addikt
Egy nagy UPot a nemmindenapi topicnak
Én most tervezem 2 v2 összerakását, de már mindnet hallottam.
Szval van monitor kábel, gyári sli kábel, meg 2 db voodoo2, meg 2Dnek egy Matrox Millenium 4MB
A voodoo2ők nem egyforma gyártótól származnak, de mindkettő 12MBos.
Kérdés összeköthető-e 2 különböző gyártójú v2 SLIben XP alatt? Létezik-e normális driver XPre SLI-hez?
Állitolag 98ra van driver 2 különböző karira is, állitolag nemlehet öszekötni xp alatt, állitólag lehet stb...
VKI mondja már meg a frankót!!!
kösz -
Cérnával seperc alatt összekötök akár 6 db-ot is !
-
faster
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #100 üzenetére
Nem, de floppy kábelből lehet könnyen fabrikálni.
Bővebben: link -
PH! kedvence
tag
válasz
Gábor vitéz #93 üzenetére
Nyugi, én is tudtom, hogy 3 éve nyílt. Csak gondoltam, h felhozom egy kicsit.
-
spirit007
senior tag
Nem baj , hogy felhoztátok ezt a kamu topic-ot mert ilyen jót már rég röhögtem
Egyébként anno én is olvastam róla , hogy kísérleti jelleggel 4 db (spéci) V2-t összekötöttek (spéci nyák) , meg írtak hozzá drivert , de nem mutatták be közönségnek ...
Képem van róla - PcZed-ben - , ill. vmi cikk féle .
Egyébként így néz ki :
[Szerkesztve] -
Gábor vitéz
tag
De hogy is kerül ez a topic a Monitorok fórumba?..
-
Gábor vitéz
tag
válasz
PH! kedvence #92 üzenetére
Azokat össze. De nem IDE kábellel!
hanem egy speciális nyákkal (amin van valmilyen chip ami összehangolja a kártyákat)
Ez a srác (aki 2002-ben nyitotta a topicot) csak szeretett volna 3 voodoo2-t összekötni. Elég sok ordító jele van, hogy kamuzik. Első ugye az ide kábel (40 pin-es sli csatlakozó sosem volt a V2-kön, de ő rögtön 3 is beszerzett az ismerősöktől ebből), aztán hogy a speckó drivert (ami lehetővé teszi a 3 V2 összeberhelését) nem volt hajlandó elküldeni, amikor kérték tőle. Végül pedig, szépen levezette az egész módszert, hogy a driver hogyan osztja el a feladatot a kártyák között, de nem tudta hogy 3db 3dfx feliratú chip a kártyán nem megegyező, és azt gondolta ezek is sli-be kötve működnek. Igaz hogy összedolgozik a 3 chip (a két TMU végzi el a textúrázást a pixel processornak)
Háát... ezek után hinni neki? Már bocs, hogy ezt mondom, de ezek után megérdemli mindenki aki felült kiscsávó meséjének
Ui.: egyébként nem vonom kétségbe a 4db voodoo2 összekötésének lehetőségét, de semmiképpen sem ebben a formában. Azt is valószínűnek tartom, hogy a kétkártyás sli-hez gyártott kártyákon található interleave csatlakozó nem is alkalmas a kettőnél több kártya közötti adatátvitelre, akármilyen kábelt eszkábálnak is rá. Esetleg értő kezekben ráolvasás és némi forrasztgatás után... -
PH! kedvence
tag
Asszem Quantum 3D karikat össze lehet kötni.
-
zottty
aktív tag
valaki segítene nemek mi
?
-
kavboy
tag
mondjuk erre én is kíváncsi lennék, hogy megvalósult-e végül ez a projekt...
-
zottty
aktív tag
lehet hogy nem fogyaszt sokat de 2db=1 jobb..meg a másik hogy a régi P1-esek is azért melegedtek mert volt olyan minek 5V- kellett! deSENKI NEM TUDJA EZT A RENDSZERT LEÍRNI 2 KÁRTYÁVAL ÉS OYLAN SLI KAPCSOT MENNYIÉRT TUDTOK SŐT MÉG KÁRTYÁT IS!HELP!
-
beeboy
addikt
mennyit fogyaszt egy ilyen kártya?
azt hittem, régi tehát alig. -
zottty
aktív tag
Ja és nem elég normáli sima hűtőt rászerelni mert nekem már csak 3 PCI slotom van szabadon!
-
zottty
aktív tag
Hello! nekem az lene a kérdésem hogy én csak simán 2db VooDoo kártyát akarok összekötni de nem vagyok túl okos abban a korban...Szóval aki MSN-en fölvenne és segítene azt megköszönném (gamezz@vipmail.hu) két kártyát még talán tudok is szerezni de ugy nem lehet hogy 2db ugyanolyan márkájú de más teljesítményű a kártya? meg akkori SLI kapcsot honnan szerezzek? aki tud olcsón az is vegyen föl! előre is köszönöm! nagyon megtetszett a dolog lehet menőzni és mondani hogy nekem SLI-m van
közbe csak 2 Voodot bekötök a mostani konfigomba..még talán jobbak is lesznek mint a mostani Radeon 9200SE-m
-
Ger|
aktív tag
de könyörgöm hát. A Vodooo2-t nem ide kábellel kell összekötni
Mndjárt jönnek a fanatikusok, kiakadak, és széjjelszabják a topikot -
e-biza
őstag
ez egy 2002es topic, viszont nem birtam végigolvasni. végülis sikerült?
-
Ger|
aktív tag
IDE KÁBER?!?!?!
grrrr hűűűű. MAx kalapáccsal.
Amiről szó van az a floppy kábel. Nah mi lesz, hogyha sima fmloppy kábellal összekötöd a voodookat? KABooOOOm! -
tocsa
senior tag
Ezt skubizzatok:
http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1089&p=2
''One company, Quantum 3D, went as far as to produce a single board Voodoo2 SLI configuration. In fact, for high-end development systems and arcade machines, they offered a setup with four of these boards linked together for an 8-way Voodoo2 SLI configuration.''
Erdekes info meg:
''The other big change is the SLI interface. On the Voodoo2, the interface was a multi-board, analog solution that required very strict timing control and identical boards. Furthermore, the analog signal was prone to degradation as it passed over a short cable inside the PC. VSA-100 features a 30-bit digital interface between the chips, which are all on one board this time. There are 28-bit data bits, a data valid bit, and a clock.'' -
Matr x
aktív tag
Lemaradtam egy kicsit! Most éppen ki akar V2-ket összekötni, mikor már egy Gef3 Ti 200 körül van árban, de ugyanakkor teljesítmény, tápellátás, stb. már nem mindegy. Eljöhet még az az idő, amikor majd arról beszélünk, hogy hogy lehet 10 2Ghz-s gépet meg a hozzá tartozó GF4-eseket kötözni? Na mindegy.
-
MrSummer
aktív tag
Szerintetek megér egy voodoo 5 5500 16 ropit?
-
KERO_SAN
aktív tag
LordX !
Te josz Vacra?
Ha igen pls hozd mar el es akkor mar csak a driver kellene...
Hogyha nem josz akkor kolcson tudod adni egy napra?
Adokerte egy sima 12megas V2-t! -
LordX
veterán
Nem lehet, nem lehet...
Lehet!
Különben miért lenne SLI csati egy 1 NYÁK-on 3 db Voodoo2 chipet tartalmazó kártyán? Ezen kártya megtalálható az SCH1308-as szobában... -
KERO_SAN
aktív tag
Sztem a ket nap alatt lehetne ra idot keriteni...vagy ha elkuldi a drivert szerzek egy 3. V2-t es megprobaljuk azokkal.
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
hát igen.
nem egészen arra van a ph-tali, hogy pár órát sztererelgessünk! -
KERO_SAN
aktív tag
ó ugyan mar
Eljosz , osszerakod nekunk, felteszed a driert es megnezzuk mukodes kozben
Aztan hazaviszed
Csak egy kartyat kell elhoznod.. -
Pala
veterán
Milyen hülyeségeket beszélsz már itten, te??
Milyen Prohardver találkozó, meg mittomén???
Hogyisne!!! Én ezt otthon, házilag fogom megcsinálni, és hosszabb távú használatra tervezem, max készítek róla képeket, és felrakom, ha annyira érdekel, de erről szó sem lehet!!! Szerzek én magamnak Diamond kártyákat, ha kell!! -
KERO_SAN
aktív tag
Ja, de nincs sajna SLI kabelem, szal azt majd szerezni kell
Max faragunk IDEbol -
KERO_SAN
aktív tag
Van 3 db 12megas diamond V2-m.
Egyik nem biztos hogy mux, de a masik ketto igen.
Mikor es hol szeretned megcsinalni?
Mit szolnal nov 9en a prohardvertalihoz?
Eljossz, elhozod a kartyat, enis mind a kettot :>
Gep lesz lent, meg emberek is akik segitenek
idealis kornyezet
Ha nem jo a phv tal. akkor mondj mas idopontot
ps.:bocs a sok enterert -
Pala
veterán
Nem haragszok én senkire!!! Eddig se haragudtam!
Végülis én is csak azt hiszem leginkább, amit látok, vagy már sokan megcsinálták, s ezért nem kell bizonyítani! Tény, hogy 3 v. 4 V2 összekötése nem hétköznapi dolog.
Elmondom azt is, hogy miért lehet elvileg akár 10 Voodoo2-őt is összekötni:
Először is: miből is épül fel a Voodoo 2? Három darab Voodoo Graphics ''chip''-ből! Azét írom idézőjelben, mert igazából ez nem chip, hanem ennek az a neve, hogy PixelFX-engine. A v2-őn tehát 3db PixelFX-engine van, míg a régi V1-en csak 1db. Ez a PixelFX-engine teljesen ugyanúgy működik, mint a VSA-100: vagyis ez tulajdonképpen egy ''építőkő'', amelyből összesen 32db-ot lehet egymás mellé ''fűzni'' (ez 10db V2-nek felel meg, a maradék kettőből már nem jön össze egy tizenegyedik). Onnan tudom, hogy 32-őt, hogy ezt még a hajdani 3dfx honlapon írták, ennyi képes együttműködni, úgy, hogy a teendőket megosztják egymás között! Tehát elvileg 10 V2-őt is valahogy össze lehetne kötni, de hát ehhez drivert írni nem könnyű!!!!! (meg kábelt szerezni, meg 10 PCI slotos alaplapot sem
Drivert meg nem tudom még küldeni, Rog (mert foggggalmam sincs, melyik CD-men van a 134 közül!!!). És csak akkor leszek hajlandó előkaparni, ha lesz értelme (magyarul, ha tudok még szerezni legalább 2db Diamond Monstert), addig lusta lennék keresni. Ezt a 3 Voodoos műveletet nem most csináltam, hanem 2000-ben, egy alkalom erejéig, mikor még a haveri körben sokaknak Voodoo2-je volt, és kölcsönadták (ezért sütik és csokik ''ezreit'' fizettem). Szereztem hát 3db Creative Blaster 12megás V2-őt (1 volt már nekem, kettőt kaptam kölcsön. Egyébként Diamond-dal csináltam volna, de abból csak 1 volt valakinek, és ugyebár csak azonos márkájú Voodoo-kat lehet összekötni, ezért az nem jött be). A driverben (ha jól emlékszem, a neve valami ''speed Vodoo'', de nem tuti) fel volt tüntetve, hogy nagyon könnyen borulhat a rendszer, ha 3 Voodoo2-t használunk (érthető, hisz ez nem szokványos: elvégre erős táp, és nagyon-nagyon stabil alaplap kellett hozzá, meg gyors proci, hát ezeket nem igazán sikerült teljesíteni, a stabilnak hitt BF6 alaplap egyből borult, mikor 2-nél több Voodoo volt benne, sokszor ''érdekes'' dolgokat művelt a Winfos). Nos a driver figyelmeztetésére fittyet hányva teszteltünk a haverokkal. Igaz, akkor már létezett TNT2 Ultra, meg Geforce, a három V2 azért eléggé felgyorsította a rendszert, bár a 2Voodoo-hoz képest mindössze 10-15% gyorsulás jött (ez azért gyér). Marha jó volt látni a Podracert 1024x768-ban 3db V2-vel, simán futott (igaz 1-el is, de csak 800x600-ban)! Akkor a gépről és a driverről készítettünk digifényképezővel néhány képet, de ezeket néhány hónapja letöröltem. Arra emlékszem, hogy valahova, valamelyik CD-mre kiírtam a drivert (talán, de nem biztos, nemtom, mindenesetre igazán jó lenne, ha meglenne, most jól jönne), de sajna nem tom hun van: igen, ilyenkor jön a hidegzuhany, hogy nem címkéztem meg egyetlen CD-met sem
egyetlen esély van: talán egyikünknek megvannak még a digivel készített képek, de ez nem biztos. Mindenesetre ha megtalálom, akkor felteszem ide, vagy a honlapomra (érdekesen mutat a gépházban három óriási Voodoo2)!
Egyelőre ennyi!!!
De a topic igazából arról szólt, hogy mi a helyzet 4 Voodoo2-vel (valaki tud ehhez drivert, vagy módot az összekötésre?????) -
biker
nagyúr
sajnos, den, ez nem csak erre a topicra igaz.
indítottam régebben pár olyan topicot, mint amit ideírtam de értelmetlen volt, így elsüllyedtek. (mind prohardver, supergamez, hwsw, lx, bikemag, index, stop és egyéb forumokon igaz)
amit meg főleg nem értek, hogy miért kellene egy kérdéshez ''diplomamunkát'' írni?
itt megint az van, hogy mostmár szinte mindenki elhiszi, pedig eddig hülyézték.
ha nem tudok valamit, kussolok
aka: ne szólj szám, nem fáj fejem ....
itt nem arról van szó, mit és hogyan írnak, hanem arról, miért?
ami általános: ha leghalványabban is felmerül, hogy nem lehet, akkor nem lehetet ír mindenki. nem tudják, miért? csak írják.
no, ennyi...
várom a bemutatót, ha összeáll a téma. -
Den
veterán
Kritika jogos _erre_ a topicra, néhányunkkal (velem elsősorban) kissé elszaladt a ló, de azért ne általánosíts, a fórumon nem ez a jellemző.
Bár nem mentő körülmény, de azért máshogy alakult volna a topic, ha krisz, a kssé öszevissza topic nyitó helyett, leírja azt amit az #50-es hozzászólásában. -
-
Pala
veterán
Igenis össze lehet kötni a 3 Voodoo2-őt!!!
Sokan nem értitek, elmagyarázom, hogyan:
ugyebár hogy műxik az SLI? van egy V2, amibe a monitorkábel van dugva, a másik pedig ennek van ALÁRENDELVE (ez fontos!!), ezért abba nem kell dugni semmit az SLI kábelen kívűl (meg a kártyeszt az alaplapba!)
3 V2 is hasonlóan működik: van egy Master, annak alárendelve egy Slave 1, és a Slave1-nek alárendelve egy Slave 2!! Ez az ok, amiért megfelel egy IDE kábel az összekötésükre, a Master V2-nek nincs szüksége a kétszeresen alárendelt Slave 2 által feldolgozott adatokra, hogy folytatni tudja munkáját. Ha szükség volna rá, akkor egy ilyen fura ''körbeérő'' IDE kábel kéne a működéshez!! Ez a Master, meg Slave1/2 elnevezés a speciális driverből való, amiről beszéltem! Ez a driver kinevezi Masternek azzt a Voodoo-t, amelyikre a monitorkábel van kötve, Slave1-nek azt, amelyik az IDE kábelen utána következik, a harmadik pedig a Slave 2. A driver továbbá engedi, hogy egyenként letiltsuk/engedélyezzük az egyes SLI komponenseket (variációk: 3 Voodoo2: Master, Slave1, Slave2; 2 Voodoo2: Master, Slave; 1 Voodoo2: Standalone). Az alárendelésből következik, hogy nem lehet 3-szoros teljesítmény, a teljesítmény csak akkor lehet tisztán 3szoros, ha a Voodoo-k párhuzamosan működnének, vagyis nem volna alárendelve egyik sem a másiknak!
A 4 V2 ötletét csak felvetettem, talán meg lehetne valósítani 4 csatis IDE kábellel (ami igenis létezik), a gond csak az, hogy ez a driver max 3 Voodoo2-t támogat, néggyel nemtom mi a helyzet, de kipróbálnám! Viszont csak hűtés nélkül lehet őket használni, mert különben nem lenne elég PCI slot! -
biker
nagyúr
azért remélem nem
tények? mik azok?
nekünk volt TVC 64k+ 2.2/1.2 ver, szgép (Videoton 64k) és kártyával futott rajta a VT-DOS 3.0 ami file kompatibilis volt a 286-okkal, és volt 2db 5,25''-os floppy drive.
ez házi dolog volt az utolsó epromig, és kb 10 db-ot csináltak amatőrök (mármint a dos kártyából)
mindenki más azt mondta, TÉNY, hogy nem mehet, mert... -
biker
nagyúr
végre látom pár ember már megvilágosodott...
két kérdés:
1: miért van az, hogy ma (akinek nem inge) majd minden fórumozó először leug... aztán bocsánatot kér???
billentyűzet mellett nem kell végiggondolni? pedig annál inkább, mert ez meglátszik 1év múlva is, miket írtak ide!
(tényleg, ha sikerül megnézném azt is, aki összefosta magát a röhögéstől...)
2: attól, hogy valami olyasmiről van szó, amit még nem láttunk, hallottunk, miért kell ellene pofázni? hogy úgysem sikerül, meg baromság!
be nem bizonyította egyiktek sem. miért nem? csak eszmék röpködtek.
mint a meg nem jelent hardverekről hozzá nem értők hatalmas eszmecseréi, ami pl. a hwsw-n szokott menni...
ha valaki akar valami újat, azt :
1: hozzáértő ember támogassa/lebeszélje ALÁTÁMASZTVA olyan példákkal, amik bizonyítottak, és nem eszme alapúak
2: a többiek meg szurkoljanak neki, és ennyi.
majd az ilyen anti-emberkéknek ha át akjarnak szaladni az úton, akkor melléallok, és azt hajtogatom: úgyis elütnek, úgysem érsz át... -
Gamespy™
tag
bocs az x és a 24 közé nem kall space és ez egy duál v2-es
-
Gamespy™
tag
bocs az x és a 24 közé nem kall space és ez egy duál v2-es
-
Gamespy™
tag
erről jut eszembe ha már ennyire él a topic akkor valaki mondja mán meg hogy hol lehet kapni quantum 3d obsidian 2 x 24 pci slotos v2-est??pedig magyarországon is forgalmazták oszt még sincs sehol???ha van valakinek az is írja ide csak ugy a statisztika kedvéért!!
-
DcsabaS
senior tag
A VooDoo5-6000 4 db VSA-100-at, a VooDoo5-5500 (AGP) 3s VooDoo5-5000 (PCI) 2db VSA-100-at, a VooDoo5-4500 pedig 1 db VSA-100-at tartalmazott. A VSA-100 processzor 32 bit-en 20-30 százalékkal gyorsabb, mint a VooDoo3-3000.
A VSA-100 fel volt készítve arra, hogy akár max. 32 db is össze legyen belőle kapcsolva, de sajnos túl nagy volt a fogyasztása (0.25 mikronon gyártották), így sem a PC tápegységek nem bírták, sem a 4x AGP-hez nem lehetett illeszteni.
Ha a 3Dfx 0.18 mikronon gyártotta volna (az nVIDIA akkor már 0.18 mikronon nyomult), akkor a VooDoo5-6000-hez sem kellett volna külön tápegység, a 4x AGP kompatibilitás megoldható lett volna, továbbá nem lett volna akadálya 166-200 MHz-es, DDR üzemmódú interface-nek, ami párosulva a chip-enkénti 128 bit-es szélességgel, igen komoly 3D sebességet adott volna. Sajnos a 3Dfx-nek már nem maradt ideje és pénze erre a technológiai fejlesztésre. -
Visszavonom az eddigieket, maximum 4 db. Voodoo 2-t össze lehet kötni, igaz, többet nem.
Krisz85, jövök egy sörrel ha gondolod. -
Sidaries
őstag
Nem tartom lehetetlennek az ötletet, mert habár voodooban nem vagyok túl jó, de ha jól emlékszem akkor a voodoo 5 az 4db voodoo 4 ből (vagy 3ból) volt összerakva. Igaz, hogy az ''kicsit'' más, de jobban is ment (volna).
-
DcsabaS
senior tag
2 db AGP-s kártya ugyanazon az alaplapon ugyebár nem lehet.
A szóbanforgó ún. feature csatlakozó a kártyákon lévő Video DA konvertert megelőző fokozathoz illeszkedik, ezért onnan kihozható a digitális jel, hogy mondjuk egy második VDAC-ot is működtethessünk a kártyán (pl. TV kimenethez, vagy második monitorhoz). Azt is meg lehet tenni, hogy egy külső digitális jelet adjunk be a szóbanforgó grafikus kártya VDAC-jának bemenetére, hogy ilyen módon a monitoron az a bizonyos jel jelenjen meg.
A VooDoo2 kártyák SLI üzemmódban úgy működtek, hogy az egyes kártyák csak minden második sort számolták ki, továbbá a Slave üzemmódú V2-es a SLI csatlakozón keresztül adta át az általa kiszámolt sorokat a Master V2-esnek, ahol a sorok egymásba fésülődtek, majd a Master VDAC kiszámolta a grafikus kimenő jelet.
A feature csatlakozóval ellátott PCI-os grafikus kártyák közül (megfelelő driverekkel) több is képes lehet hasonló mutatványra. Vagy ha a soronkénti váltás nem is menne zökkenőmentesen, akkor lehet egész képenként is váltani (lásd Rage Fury Maxx), amit össze lehetne kapcsolni LCD-s igazi 3D megjelenítéssel. Sajnos a kártya gyártók nem adnak ki ilyen trükközéshez való infókat. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy a gyártó tudja a legjobban programozni a termékét. Annak idején pl. a Wicked3D féle társaság 50-90 százalékkal gyorsabb OpenGL drivereket csinált a VooDoo-khoz, mint a 3Dfx... -
TitiRii
senior tag
válasz
zotyesz01 #36 üzenetére
Gyártoként eltér...
de nekem lenne 1 fontos kértdésem
ügyebár annak idején tnt és tnt2 es idökben amikor az még nagy kártya volt söt már az s3 triokon ios ott van ez a csati
a kérdés
2 db agps tnt2 öt pl hogy kötsz össze????
én nem láttam még olyan lapot amin 2 db agp port lett volna
vagy az ott valami mást szolgál? -
zotyesz01
tag
Itt van most a kezemben egy SLI kábel, de ez valahogy nem olyan, mint egy IDE kábel, csak 34 eres és a középső 4 ér meg van csavarva. Egy Inno3d Mighty Voodoo2-ről való
-
DcsabaS
senior tag
Na ezen a helyen (még 2000-ből) 8 db VooDoo2 összekétésére hivatkoznak írnak:
http://www.vortexonline.com/rants/101699.html
Nem a kártyákra, de a chipsetekre vonatkozóan van valami hasonló itt is:
http://www.bluesnews.com/archives/feb99-1.shtml -
DcsabaS
senior tag
A SLI összekötő kábelen keresztül a VooDoo2-ők tényleg kommunikálnak egymással, valahogy úgy, mint egy buszon keresztül.
Annak idején, amikor a 3Dfx még csak fejlesztette a VSA-100-as chip-eket a későbbi VooDoo4 és VooDoo5 kártyákhoz, a beígért effektek tesztelésére egy 4 (vagy talán 8?) VooDoo2-es kártyából összeállított rendszert használtak, vagyis ilyen rendszerrel állították elő pl. az első 2x és 4x FSAA képeket. (Szóval a feladat tényleg megoldható, más kérdés, hogy a sportteljesítményen kívül mi haszna lenne.) -
hungeek
senior tag
ha megvan a remekmű légyszi fényképezd le és scanneld be..... majd küld be a prohardvernek....
ebből nem hagyhatsz ki! -
Vertic
aktív tag
Jól tudod, nekem még mindig ez van, s3 kimenete rá a voodoo2 bemenetre, annak a kimenete meg megy a monitorba. Csakhogy a kártyák nem kommunikálnak azon a kábelen keresztül. Az arra való, hogy mikor a voodoo adja a képet akkor a saját cuccát pakolja rá a kimenetre, amikor a másik kártya, akkor meg sima átkötésként funkcionál. Magyarán azért van így, hogy ne kelljen dugdosni a kábelt, ha 3d-s cuccot futtatsz. De vagy az egyik kártya működik, vagy a másik, a kettő együtt soha.
A komm. kábelen keresztül meg össze lehet kötni két tökugyanolyan gyártmányú (ua. márka kell) voodoo2-t.
-
xuldar
addikt
Hát gyerekek, tökéletesen fossá röhögtem a kis testemet, mire a végére értem a hozzászólásoknak, és csak annyit akarok hozzászólni, hogy én úgy tudtam, hogy a v2-t úgy kellett betenni, hogy a vga kártyából ment a dualheadkábél (jól mondom?
) a v2 bemenetébe, és onnan ment a vga-kábél a monitorba. Namost mibe kerül a v2 kimenetébe dugni egy másik v2 (és továbbiak) dualheadjét, és a sokadikból menjen ki a monitorkábel?
Nem mondom, a pci-kivezetés, meg a sokezres v2 sorbakötése nem volt semmi.
De ha belegondolunk, lehetne rá írni olyan drivert, ami 2048 v2-nek ad ki 1-1 sort.
A következő lépés a képpontonkénti kiiratás lenne. 1538 vagy mennyi?
Hmmm, nem is olyan sok az a 3.149.824 db kártya. Legyártottak egyáltalán ennyit valaha is? -
TitiRii
senior tag
válasz
andorpapa #14 üzenetére
hát nem tudom ezen már én is gondolkodtam..
annak idején mi v1 eket probáltunk de mi kivül a vga kábelekkel)
had ne mogyam hogy a win el se indult
andorpapa létezik olyan ide kábel amin 4 söt 5-6 vagy több csatlakozo van
csak nem épp ide kábelnek hivják és nem mindig pckben használják
én pl a 300sl merciben találkoztam vele ahol az abs -gyujtás-riaszto és egy rakat tökömtugya mi még iennel volt össze kötve(mielött bárki kérdöre von tavaj szakmai gyakorlaton egy szervizben) -
Sonek
tag
Sajnos nem ertek a Voodoo kartyakhoz, de talaltam nehany erdekes kepet:
http://rashly3dfx.tripod.com/products/quantum3d.html
Lehet, h nem erre gondoltatok, de mindenesetre erdekes osszeallitasok. -
ArchElf
addikt
Amúgy csak a speckót kellene megszerezni, és rögtön kiderülne, lehet-e 10 V2-t összekötni...
Amúgy meg HAJRÁÁÁÁÁ! Szerintem működhet a dolog... A kérdés meg, honnan tudja a V2 kártya, hogy van-e több rákötve a végére???
Onnan, hogy a DRIVER ÚGY VAN MEGÍRVA... nah ezt aztán jól megaszondtam.
AE -
ArchElf
addikt
Egyébként nem akarom mondani, de 40 pin-es csatiket mi is csináltunk, mert kellett a cégnél speciális 10 cm hosszú
IDE kábel a PC-kbe. Igaz azok is specuiálisak voltak...
AE -
Lulu
csendes tag
Ha kell egy lassabb memóriájú Voodoo2 változattal - Orchicad, vagy valami ilyen nevű - be tudok szállni negyedik kártyával, mert ki kell szednem egy kölcsönadott öreg gépből
, ha érdekel írj emilt!
-
andorpapa
őstag
Igen, a házi megoldásra én is gondoltam, csak az felvet egy újabb problémát: az adott hardver (pl. V2), amely a kábelt használja, honnét tudja, hogy hány csatlakozója van a kábelnek, és melyik csatlakozóra kell neki küldeni a megfelelő adatot? Valamint mi van akkor, ha 5 V2-t csatolsz össze? Ebben az esetben ki hova küldi az általa feldolgozott adatot? Logikai probléma van az egésszel!
-
andorpapa
őstag
Persze érdekes dolog ez az egész. Ez nagyjából olyan, mint ha Athlon XP-t akarsz duál konfigba rakni, csak elfelejted előtte ''átalakítani'' a procit. Sőt ez nem is jó példa, mivel az legalább lehetséges, míg a V2 4x fürtözés már enyhén a jeti, az UFO és a tisztességes politikus kategóriába sorolható.
Na jó, nem leszek szenyó, de szerintem ha egy alkatrészt úgy készítettek el, hogy önállóan, vagy egy azonos alkatrésszel közösen működjön, akkor az azt jelenti, hogy kettőt lehet összekötni, aztán slussz. Ha négyet is össze lehetett volna kötni, szerintetek kihagyta volna a 3Dfx ezt a marketingfogást? Én erősen kétlem. Legelőször akkor is a 4 csatlakozós IDE kábelt magyarázzátok meg, utána már szinte mindent elhiszek nektek! -
hungeek
senior tag
meg lehet csinálni az ilyet.......
olvastam még réges-régen a 3dfx korszakban ilyenekről......
figy: a táp gondra egy megoldás van: 400W DTK táp))
-
KERO_SAN
aktív tag
krisz85 olyan dolgokrol tud, amirol meg a gyarto cegek se tudnak!
-
andorpapa
őstag
Állj!!! Valami nekem nem stimmel. Milyen az az IDE kábel, amin 4 darab csatlakozó van? Én eddig csak olyat láttam, amin 3 van, 1 az alaplapra megy, a második a primary meghajtóra, míg a harmadik a slave-re. Egy 4 csatlakozós kábel esetében hova megy a 4. dugasz? Valamiről lemaradtam???
-
JulWCZar
senior tag
Haverom ugy huti a 2 db SLI v2-jet, hogy a kartyeszokra merolegesen raaplikalt 1 tapkabelt, ertsd a ket kartyahoz egyet. Es priman meg.
-
KAMU! a három kártya egyszerre, meg a négy is! Akkor ha a kábel passzol, dugd be a konnektorba az átalakított LAN kártyádat, biztosan működni fog, nem??? Kizárt, hogy 3 kártya működjön szerintem, hacsak nem soros arbitráció van a sorok kiosztásakor,azaz nem mindig a következő kártyának szól az előző, de ehhez nem jó egy IDE kábel, mert az ... na mindegy, próbáld csak ki nyugodtan.
-
Pala
veterán
A legfőbb gond azzal van, hogy már 1db V2 is nagyon melegszik. Ha négy lenne a házban, arra 12db venti borda v. 4db 20x10cm-es AL-borda. Ezek a hűtők viszont kiiktatnak egy-egy PCI solot. Ha ilyen hűtéssel akarnám felszerelni őket, akkor 10db PCI solot kéne az alaplapra (8db a Voodooknak, 2db a LAN és hangkártyáknak).
-
Pala
veterán
Talán azért tűnik furcsának, mert a Voodoo2-ket összekötő SLI kébelnek csak 2 vége van!! Nos ez nem gond, ugyanis a Voodoo2 SLI csatlakozójának kiosztása pontosan megegyezik a hagyományos IDE kábelével, tehát fogsz egy olyan IDE kábelt, amin 4 csatlakozó van, rákötöd a Voodookra, és akkor már csak egy driver kell. Hármat sikerült gond nélkül beüzemelni egy exrtém driverrel, amit kifejezetten SLI-re fejlesztettek ki! Néha fagyott (talán a táp nem bírta...), de végülis működött méghozzá úgy, hogy minden egyes Voodoo2 minden 3-madik képsort számolta ki egy frame-nél. Ez elméletileg 3-szoros teljesítmény, a gyakorlatban kb. 2-2.3-szor lett gyorsabb egy sima V2-nél!
-
Pala
veterán
Tapasztalatokat nem kérek, mert nem hiszem, hogy bárki foglalkozott ilyennel!
Csak vélemények érdekelnének, mert 3 Voodoo2-őt biztos, hogy össze lehet kötni (nekem már sikerült egyszer egy nagyon ritka, nem hivatalos driverrel, meg kölcsönkéregetett Voodook-kal, igaz, alig gyorsult 2 Voodoo-hoz képest), de vajon négyet is???? Elég abszurd ötlet, de 4db V2-vel már GF2 sebességet is el lehet érni!!! Ha sikerülne! Most csak 1 V2-m van sajna, de megpróbálnám!
De a legfőbb kérdés. HÁNY WATTOS TÁP KELL EHHEZ??? Mert már 2 Voodoo2 is csak úgy zabálja az áramot, hát még négy!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest