- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
Nem haragszok én senkire!!! Eddig se haragudtam!
Végülis én is csak azt hiszem leginkább, amit látok, vagy már sokan megcsinálták, s ezért nem kell bizonyítani! Tény, hogy 3 v. 4 V2 összekötése nem hétköznapi dolog.
Elmondom azt is, hogy miért lehet elvileg akár 10 Voodoo2-őt is összekötni:
Először is: miből is épül fel a Voodoo 2? Három darab Voodoo Graphics ''chip''-ből! Azét írom idézőjelben, mert igazából ez nem chip, hanem ennek az a neve, hogy PixelFX-engine. A v2-őn tehát 3db PixelFX-engine van, míg a régi V1-en csak 1db. Ez a PixelFX-engine teljesen ugyanúgy működik, mint a VSA-100: vagyis ez tulajdonképpen egy ''építőkő'', amelyből összesen 32db-ot lehet egymás mellé ''fűzni'' (ez 10db V2-nek felel meg, a maradék kettőből már nem jön össze egy tizenegyedik). Onnan tudom, hogy 32-őt, hogy ezt még a hajdani 3dfx honlapon írták, ennyi képes együttműködni, úgy, hogy a teendőket megosztják egymás között! Tehát elvileg 10 V2-őt is valahogy össze lehetne kötni, de hát ehhez drivert írni nem könnyű!!!!! (meg kábelt szerezni, meg 10 PCI slotos alaplapot sem
Drivert meg nem tudom még küldeni, Rog (mert foggggalmam sincs, melyik CD-men van a 134 közül!!!). És csak akkor leszek hajlandó előkaparni, ha lesz értelme (magyarul, ha tudok még szerezni legalább 2db Diamond Monstert), addig lusta lennék keresni. Ezt a 3 Voodoos műveletet nem most csináltam, hanem 2000-ben, egy alkalom erejéig, mikor még a haveri körben sokaknak Voodoo2-je volt, és kölcsönadták (ezért sütik és csokik ''ezreit'' fizettem). Szereztem hát 3db Creative Blaster 12megás V2-őt (1 volt már nekem, kettőt kaptam kölcsön. Egyébként Diamond-dal csináltam volna, de abból csak 1 volt valakinek, és ugyebár csak azonos márkájú Voodoo-kat lehet összekötni, ezért az nem jött be). A driverben (ha jól emlékszem, a neve valami ''speed Vodoo'', de nem tuti) fel volt tüntetve, hogy nagyon könnyen borulhat a rendszer, ha 3 Voodoo2-t használunk (érthető, hisz ez nem szokványos: elvégre erős táp, és nagyon-nagyon stabil alaplap kellett hozzá, meg gyors proci, hát ezeket nem igazán sikerült teljesíteni, a stabilnak hitt BF6 alaplap egyből borult, mikor 2-nél több Voodoo volt benne, sokszor ''érdekes'' dolgokat művelt a Winfos). Nos a driver figyelmeztetésére fittyet hányva teszteltünk a haverokkal. Igaz, akkor már létezett TNT2 Ultra, meg Geforce, a három V2 azért eléggé felgyorsította a rendszert, bár a 2Voodoo-hoz képest mindössze 10-15% gyorsulás jött (ez azért gyér). Marha jó volt látni a Podracert 1024x768-ban 3db V2-vel, simán futott (igaz 1-el is, de csak 800x600-ban)! Akkor a gépről és a driverről készítettünk digifényképezővel néhány képet, de ezeket néhány hónapja letöröltem. Arra emlékszem, hogy valahova, valamelyik CD-mre kiírtam a drivert (talán, de nem biztos, nemtom, mindenesetre igazán jó lenne, ha meglenne, most jól jönne), de sajna nem tom hun van: igen, ilyenkor jön a hidegzuhany, hogy nem címkéztem meg egyetlen CD-met sem
egyetlen esély van: talán egyikünknek megvannak még a digivel készített képek, de ez nem biztos. Mindenesetre ha megtalálom, akkor felteszem ide, vagy a honlapomra (érdekesen mutat a gépházban három óriási Voodoo2)!
Egyelőre ennyi!!!
De a topic igazából arról szólt, hogy mi a helyzet 4 Voodoo2-vel (valaki tud ehhez drivert, vagy módot az összekötésre?????) -
biker
nagyúr
sajnos, den, ez nem csak erre a topicra igaz.
indítottam régebben pár olyan topicot, mint amit ideírtam de értelmetlen volt, így elsüllyedtek. (mind prohardver, supergamez, hwsw, lx, bikemag, index, stop és egyéb forumokon igaz)
amit meg főleg nem értek, hogy miért kellene egy kérdéshez ''diplomamunkát'' írni?
itt megint az van, hogy mostmár szinte mindenki elhiszi, pedig eddig hülyézték.
ha nem tudok valamit, kussolok
aka: ne szólj szám, nem fáj fejem ....
itt nem arról van szó, mit és hogyan írnak, hanem arról, miért?
ami általános: ha leghalványabban is felmerül, hogy nem lehet, akkor nem lehetet ír mindenki. nem tudják, miért? csak írják.
no, ennyi...
várom a bemutatót, ha összeáll a téma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Witcher topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest