- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
ArGab
őstag
Köszi.
Most digiztem végig a Született feleségeket, és egyszerűen gyönyörű a kép, amit a DVD profillal rögzít. És semmi hangbeli csúszás nincsen, pedig ez már vagy fél éve folyton kísértett a PVR használatakor.
mod: dátum alapján pedig ezek régebbiek (2005-ösek). Amit én letöltöttem, az a WinFast_DTV könyvtárban volt (2006.02.10 dátummal), és a letöltőoldalról is erre mutat a link.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Ez a DTV valami fantasztikus, sokkal kényelmesebben kezelhető. Örök hála, amiért ajánlottátok.
hati: merre találtad a 2.0.1.71 verziót? Én nem láttam sehol sem a Leadtek oldalán. -
ArGab
őstag
válasz
sTemplar #2351 üzenetére
Elvileg ugyanaz a driver kell ennek is, mint az Expertnek. A csatornakeresésnél újabban sokszor előfordult ez a hiba, nálam akkor, mikor Adaptive-an kerestettem. Próbáld meg sima Germany beállítással. F10-el pedig nálam is minden sztereó csatornán Nicam Stereo szöveget ad, egyébként Nicam MAIN-t.
-
ArGab
őstag
Feltűnt már valakinek, hogy van február 10-es dátummal egy új PVR?
Ez már tudja a csatornakiosztást exportálni és importálni is. -
ArGab
őstag
-
ArGab
őstag
A hiba forrása minden bizonyal az lesz, hogy az Audio Control Line és Audio Record Line beállításokat nem végezted el. A belső hangerőszabályzója csak ezután kezeli a megfelelő hangsávot, egyébként valami másik bemenet hangerejét állítgatod (talán a Line-in az alapértelmezett).
-
-
ArGab
őstag
Hát sorban: Germany az csak egy van.
Az Adaptive keresés lassabban fut végig, alaposabban, és minden csatornát megtalál. Ez a sima keresésnél nem feltétlenül van így.
Az Auto Fine Tune pedig kapásból finomhangolja is (megfelelő jel esetén még nem kellett soha kézzel finomítanom rajta)
mod: Ez a Hama ilyen egybegyártott lesz?
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Kereslésnél jobban jársz a Germany beállítással, így - tapasztalatom szerint - megfelelően kezeli a hangokat.
A szemcsés kép viszont a gyenge koaxkábel illetve valószínűbben a csatlakozók következménye lehet. Először mikor bekötöttem, nálam is szinte nézhetetlen volt, csatlakozócsere után már tökéletes.
Nálam eredetileg valami ilyesmi noname volt: [link]
És ilyesmire lett cserélve: [link]
mod: inkább a csatlakozókra tippelek
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Én régebben digiztem a VHS kazikat itthon, és bizony a szoftveres MPEG2 tömörítés nem nyerte el a tetszésemet, túlságosan blokkosodott. A hardvereshez nem tudok hozzászólni, azt még nem láttam.
Végülis ezek miatt keresgéltem mások tanácsaiban, és pont itt akadtam rá arra, amit máig használok. PicVideo MJPEG kodekkel veszem a videót, hangot tömörítetlenül (mindezt VirtualDubbal, itt még soha nem csúszott szét a kép és hang). Ez egy 2500+-os Bartonon 30-40% procihasználatot jelent, percenként talán 400-500 megabájtnyi helyfoglalással, szinte látható minőségromlás nélkül. Ezután már tetszőlegesen tovább lehet tömöríteni a célformátumra. MPEG2-re tökéletes a TMPGEnc DVD Source Creator (eddig ennek láttam a legjobb képminőségét, tényleg szemmel látható a különbség a real-time szoftveres és e között), illtetve Xvid-be szoktam még betömöríteni. Ha nem digizel sokat, akkor tényleg nincsen komolyabb szerepe a HW tömörítésnek.
Magát a kártyát én is tudom ajánlani, eddig amiket ismerek, ezzel volt a legkevesebb gond. A másik amit még ajánlanék, az az említett ATI lenne, feltéve ha már tényleg orvosolták a szoftverproblémáit.
mod: még egy fontos dolog. MPEG2-nél NEM SZABAD rátömöríteni, hogy kisebb bitrátájú legyen. Az már rettenetes minőségromlást, blokkosodást tud okozni (sajnos tapasztalat). Ha MPEG2-be tömörítesz és ilyen formában szeretnéd megtartani is, akkor a végső bitrátával kell már felvenni is.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
Amateur #2112 üzenetére
1. MEgpróbálhatod bepipálni az Adaptive Channel Scanninget, ezzel lassabban de biztosabban keres, és szinte minden fogható csatornát megtalál (viszont mostanában több helyen előjött, hogy keresés után a PVR kikapcsolásával másik szabványra állt át)
2. A szolgáltató csatornakiosztásában megkeresed a frekvenciát és manuálisan hozzáadod a csatornakereséses oldalon az alsó ADD gombbal. -
ArGab
őstag
Van rá esély, hogy némi javulást/változást lássál, de ettől még nem lesz jobb a kép. Tévén sokkal elmosódottabban jelenik meg, a monitoron sokkal élesebb, tisztább a megjelenítés (és nagyobb felbontású), valamint a tévékben komolyabb eszközök találhatók, így tévén nézve valószínűleg mindig ''jobb'' képet fogsz látni.
-
ArGab
őstag
-
ArGab
őstag
Akkor más ötletek:
- milyen kodekkel ilyen, többel is?
- a hangerőszabályzóban melyik bemenetek vannak a felvételhez beállítva, pontosabban engedélyezve / azaz nem elnémítva (ha több is, akkor csak egy maradjon, amelyikre csatlakoztatva van a kártya)?
- nincsen esetleg valamilyen EAX vagy effekt bekapcsolva?
/egyáltalán milyen hangkártya/
Még egy fontos kérdés: korábban ment már rendesen, vagy első próbálkozás.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
vassbalazsak #1977 üzenetére
Persze, hogy a kábelen lévő rádiókat is megtalálja, csak azért kérdeztem, mert az FM antennával nem talált volna semmit, akkor kezdenék gyanakodni a a kártyára. De így szerintem jó eséllyel a kábel lesz a hunyó. Az S-VHS kábel sem lehet szerintem, de egy próbát megér nélküle.
-
ArGab
őstag
válasz
vassbalazsak #1972 üzenetére
Szerintem a kábellel (vagy a csatlakozóival) lehetnek a problémák. Mikor először bekábeleztem a kártyáig, nálam is rettenetes volt a kép. Csak 1-2 csatornát talált, azt is nézhetetlen minőségben. A csatlakozók kicserélése után viszont megoldódott a gond.
FM antennát csatlakoztattad, vagy csak a kábeltévé van bedugva? -
ArGab
őstag
[link]
Én erről tudok. Hogy mennyire működőképes, azt már nem tudom. -
ArGab
őstag
-
ArGab
őstag
válasz
fodorjunior #1944 üzenetére
K-Lite-ot használok én is, de azt sokféleképpen fel lehet tenni. Lehet, hogy nincsenek telepítve a tömörítéshez szükséges dolgok. Szerintem szedd le és rakd fel újra a legfrissebbett.
-
ArGab
őstag
-
ArGab
őstag
Az új driverben több minden van, ez a csomag már több kártyát támogat egyben. De mikor a drivereket telepíted az Eszközkezelőben, akkor tudomásom szerint csak a könyvtárat jelölöd ki a Windowsnak, azon belül ő megkeresi magának a megfelelőt (függetlenül a kijelölt fájltól). Ezt te is megteheted, ha megnézed az inf kiterjesztésű állományokat. Itt le vannak írva, melyik típusokhoz jó az adott driver (a végén). Pl. Leadtek TV2000 XP Experthez:
Tuner - cx88tune
Video Capture - cx88vid
Crossbar - cxavxbar
A többi fájl úgy néztem a DV2000-nek kell.
A sztereót illene jeleznie. Az ötletem az, hogyha valamelyik Hungary beállítással kerestél, akkor ez lesz az oka. Ekkor Germany-re állítva a kereséshez jónak kell lennie. Egyéb esetben nem tudom miért nem megy. -
ArGab
őstag
DirectX nem okozhatja a gondot, és a telepítés sorrendje sem lehet befolyásoló.
Nálam most a legfrissebbek vannak fenn, működik is (az említett hibán kívül, de ha nem Adaptive-val keresek, akkor még mindig jó volt). Viszont az előző driver és PVR páros tényleg stabil és problémamentes volt, abban semilyen bugot nem tapasztaltam. Ezek azok, de a dátumok alapján már próbálhattad:
driver: [link] - 2005.06.10
PVR: [link] - 2005.06.01
Csatornakeresést milyen országokkal próbáltad ki? -
ArGab
őstag
válasz
misimagaki #1930 üzenetére
Anélkül a távirányítóval nem sokra mész, na jó, gyakorlatilag semmire. Szerintem kérdezz rá, hogy mi van vele. De ha kábelként csak audiókábelt kaptál, az sem elég. Dobozosban van egy 'elosztó', ami a kártyába csatlakoztatható, a másik fele meg S-video, Composite és sztereó hang bemenet. Enélkül nehezen tudsz bármit is rácsatlakoztatni, ami nem koaxon jön.
Antiknak is: nem véletlenül a legújabb driver+PVR párossal próbáltátok? Nálam az okozta eddig csak ezeket a tüneteket ha az Adaptive keresés ment. Megoldást még nem tudok, én Germanyvel kerestettem végig, így itt mindent megtalált. Esetleg egy csatornakiosztás alapján kézzel is felvehetitek a hiányzó csatornákat. -
ArGab
őstag
Nálam is régóta csinálja, a legújabb driverrel kicsit jobban mint eddig (viszont ezzel élesebbek a mozgások). Mintha valahol azt olvastam volna, hogy ez pont a de-interlace algoritmus mellékhatása.
Érdekes, hogy nálam pont az új driver szüntette meg a csíkokat felül, addig két pixelsort mindig le kellett vágnom. De attól tartok a Vdub nem tudja a Crop-ot Direct Stream Copy módban, mert így nem lehet filtereket használni (a simában biztosan így van, az Mpegeset nem ismerem).
pepesza: már rájöttem -
ArGab
őstag
válasz
pepesza #1896 üzenetére
Ha jól értem tulajdonképpen nem talál meg minden csatornát a kereséseknél.
A bejövő jelet állítsd Cable-re (gondolom kábelen jön). Sokkal jobb a találati arány, ha az országot Germany-re állítod, vagy pipáld be az Adaptive Channel Scanning pontot, ekkor lassan végignézi a teljes tartományt (ez vagy 10 percig tart, de jó jel esetén szinte mindent megtalál). -
ArGab
őstag
VirtualDubos korrekciót próbáltam, de akkor sem lett az igazi. Ahogy telik az idő, egyre későbbre tolódik a hang a képhez képest. Vagy inkább a kép siet.
Szerintem ezt a módszert talán pont tőled olvastam, legalábbis a PicVideo részét igen (mit kerestem mire megtaláltam), mert előtte Huffyuv-vel rögzítgettem, dehát az zabálja a helyet. -
ArGab
őstag
válasz
Kherson #1874 üzenetére
Sajnos az MPEG2 beszaggatása nálam is gyakran visszatérő jelenség, de még nem igazán jöttem rá az okára. Néha működik, néha nem. Nem tudom milyen verzió van fenn neked, de csak azt tudom ajánlani, hogy cseréld frissebbre a drivert és PVR-t, talán úgy menni fog.
Az a baj, hogy igazán más alternatíva azonnali, és mellette elég jó minőségű felvételre nem nagyon van. Talán leginkább DivX-el próbálkozhatsz, persze csak kisebb felbontások mellett.
Először én is így kerzdtem, de ma már inkább rászánom az időt a minőségi felvételekre. Először 720*576-os felbontásban PicVideo MJPEG kodekkel rögzítek, hangot tömörítetlenül (durván 150 mega per perc). De ezt is VirtualDubbal, mert tapasztalatom szerint a saját progija képtelen rendesen tartani a kép/hang szinkront, ha nem MPEG1/2-be rögzítek. Majd az így felvett anyagot vágás és 512*384-re átméretezés után kétmenetes Xvid tömörítéssel véglegesítem, a hangot meg 128kbps MP3-ba tömörítem. -
ArGab
őstag
A tuner analóg módon csatlakozik az alaplapra, így a kimenetre csak sztereó jel jut el, ezen nem is lehet szerintem változtatni.
A hangrendszert nem ismerem, egyedül abban lehet lehetőséged valamilyen formában erre. Otthon egy NF7S + Inspire P580 kombóval az első kettőn kívül csak a mélynyomó szól, mert maga a hangrendszer a mélyhangokat a mélynyomóra küldi át. -
ArGab
őstag
válasz
Zoleeex #1861 üzenetére
Lehetőségek: állítsd az Audio Recording Line-t a megfelelő sorra
vagy lehet hogy halk a hang, ekkor a csúszkát vidd feljebb
vagy nem tudom milyen kodekkel rögzítesz, de lehet, hogy ott a gond (van hangkodek, aminél nem vesz hangot)
gond szokott még lenni a bekapcsolt EAX és egyéb effektek is, amit a hangkártya tud
Kb ennyi elsőre, ami eszebe jutott. -
ArGab
őstag
A driver mintha all-include lenne, elég hosszú listából kellett kiválasztani a típust. A képe mintha kicsit javult volna minőségre (nagyon minimális), főleg élesebb lett, szerintem a deinterlace-en javíthattak. De a vízszintes vonalakon nálam több lett a ''cikkcakk''. Ezen kívül ha nincsen megfelelő jel, akkor szép kék képet mutat, és leveszi a hangot. Apropó hang: mintha halkabb lenne, vagy valami, mert eddig 10%-on digiztem, de most emelnem kellett 15%-ra, hogy ugyanazt a hangerőt kapjam, meg magasabb hangerőkön hallgatom.
Az új PVR-ben lényegi változás nincsen (VMR9-et nem néztem). Nem tudom hogy drivertől függ-e, de már négy Quality szint közül lehet választani. És nem lehet tévéről FM-re kapcsolni, mert helyette egy EPG gomb került be.
Viszont szívtam rendesen, mikor be kellett volna hangolni, mert az Adaptive keresés után ha bezártam a programot, legközelebb már semmi sem ment, mert átváltott szerintem NTSC szabványra. Csak úgy tudtam összehozni, hogy Germany-re állítva csináltam egy keresést (de meglepő módon mindent meg is talált). -
ArGab
őstag
válasz
katavagyok #1823 üzenetére
Abba megy a koaxkábel.
Hogy egyértelműbb legyen, itt egy kép egy ilyenről [link], szóval azt kell keresni, amelyiken ez a fémdoboz van.[Szerkesztve]
-
ArGab
őstag
Nos nem tudom melyik okozta, de megosztom tapasztalataimat:
Ma tettem fel az új drivert és az új PVR-t. A hibajelenség az volt, hogy ha Adaptive Channel Searching-gel kerestettem, akkor megtalált minden csatornát, szépen működött is, de ahogy kiléptem majd újra elindítottam a programot, a csatornák helyett nagy kékség fogadott, hang sem volt. Az elérhető legjobb minőség az Optimal (720*480) volt, azaz valamiért átváltott a PAL formátumról, és csak egy újrakeresés után volt használható megint. (az országbeállítás változtatása sem járt semmilyen eredménnyel, bezárás és újraindítás után mindig előjött)
Viszont ha Adaptive nélkül megy végig a keresés, akkor okés a dolog, és Germany-re állítva nálam a csatornák közül is megtalált mindent.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Nekem már évek óta nincsen rákötve a hangkarikra egyik meghajtó sem, de attól még lehet audióCD-t hallgatni, mivel manapság már minden lejátszó digitálisan játssza le a lemezeket. (WinMediaPlayer legalábbis így nevezi, és kb. 7-es verzió óta benne van alapértelmezettként digitálisra állítva)
Az a kábel szerintem arra kell(ett), hogy a régi gépeken a meghajtók maguk játszották le az anyagot, amit előre egy jack dugaszon keresztül is hallgathattál, hátrafelé pedig így lett átküldve a hangkártyába a hangfalakon történő hallgatáshoz.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
Alberech #1742 üzenetére
1. A képminőség sokban függ a bejövő jeltől. Monitoron közelebbről nézed, és egy monitor képe sokkal élesebb, tisztább, mint egy tévé (az egyszerűen elmossa és még messze is vagy), ezért úgy tűnik hogy rosszabb minőségű. Egy monitor ráadásul nem váltottsoros megjelenítésű, ezért a képet át kell alakítani, hogy ne legyen csíkos (a másodpercenként bejövő 50 félképet alakítja át) - ennek a mellékhatása az, hogy gyorsabb mozgásoknál a körvonalak elmosódnak. Normál műsoroknál, filmeknél nem zavaró, de focit és forma1-et nem szoktam nézni rajta, ehhez valaki mást kell keresned.
2. Ha az alaplapodon van szabad csatlakozó a hangkábelnek (ezt általában CD csatlakozónak írják, és kell lennie), akkor rá tudod kötni.
3. Ára kb. 15000 körül mozog újonnan.
Ha tévékártyát veszel, akkor ez a legjobb ár/minőség arányú kártyák között van, ami jelenleg kapható. -
ArGab
őstag
válasz
katavagyok #1723 üzenetére
Igen, jó helyen jártál. A Videókodekek alatt kellene lennie, de ezek szerint nincsenek fenn a driverek.
-
ArGab
őstag
válasz
katavagyok #1720 üzenetére
Sajátgép -> jobb klikk -> Tulajdonságok -> Hardver fül -> Eszközkezelő -> Hang-, videó- és játékvezérlők. Itt kell lennie 3 Leadtek sornak: egy Tuner, egy Capture és egy Crossbar.
Biaggio: ez igaz.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
katavagyok #1713 üzenetére
Hát, eddig ez csak egyszer került elő (#931), és úgy látom ott sem írt senki megoldást.
Nekem kodekprobléma miatt volt Cannot find any audio capture device hibaüzenet. Telepítettél mostanában valamit?
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
Kuwabara14 #1684 üzenetére
Kiegészíteném még azzal, hogy a csatornák kb. 80%-a egy sima csatornakeresésnél Hungary beállítással nálam monó lesz úgy, hogy nem tudok átváltani sztereóra sem. Ellenben ha pl. Germany-t jelölök ki és be van kapcsolva az Adaptive Channel Scanning, akkor tényleg minden sztereóban sugárzott csatornánál sztereó lesz az alapbeállítás (ezt jól hallhatóan ellenőrizheted a Tények alatt).
-
ArGab
őstag
válasz
Balinov #1673 üzenetére
Én csak távsegítek, de akármi van kiválasztva országnak/szabványnak, állítólag mindig ilyen.
Azt tudom, hogy Leadtek divere szerint nálunk SECAM rendszer van, ezért nem is lehet más progit nagyon hozzá használni.
Ami még most eszembe jutott, hogy DScaler ugye nem használja a drivert? Mert akkor ha azzal is rossz a kép, valami más gond lesz. -
ArGab
őstag
-
ArGab
őstag
Help, ez a hiba mitől lehet:
[link]
nForce3 lap+Sempron
Eddig: másik (ui) kártyával ugyanez, PCI slot csere, Windows reinstall
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
Ferenc. #1663 üzenetére
Nem igazán értem, mi is a probléma. Milyen dvd lejátszóba szeretnéd csatlakoztatni a kábelt??
1. Az alaplapodon kell lennie egy olyan csatlakozónak, mint ami a kártyából is kijön. Erre kell rádugni a tunerből jövő kábelt (tapasztalatom szerint akkor lesz jó a sztereó, ha a csatlakozót ugyanolyan irányból nézve a fehér/piros kábeleket ellentétesen csatlakoztatod - különben felcseréli a csatornákat).
2. Ezután már kell lennie hangnak, de a megfelelő használathoz be kell állítani a PVR-ben a legelső fülön az Audio Device-t az alaplapi hangkártyára, majd a Audio Out Control Line-t és az Audio Control Line-t be kell állítani arra, amihez csatlakoztatva lett a kábel. Ez általában vagy AUX, vagy CD, vagy Zenei CD lesz, ki kell próbálgatni hogy melyik. Ezt beállítva már működik a hangerő és a némítás.
A felvételt pedig azért állítja át, mert ha szeretnél felvenni, akkor a hangot csak így tudja rögzíteni. Szerintem ezzel nem lehet mit tenni. -
ArGab
őstag
válasz
Hercooles #1653 üzenetére
Szerintem meg egyértelműen jobb minőséget kapsz FW csatival, mert így nincs Digitális->Analóg->Digitális átalakítgatás, hanem rögtön a digitális anyagot viheted át gépre. (hogy hogyan azt nem tudom, biztos találsz topikot róla)
Tömöríteni legegyszerűbben Virtualdubbal tudsz, feltéve hogy nem DVD-t akarsz csinálni. A csíkozás a váltottsoros formátum miatt van, ezt Virtualdubban a Deinterlace filterrel tudod orvosolni. -
ArGab
őstag
Át kell állítanod a PVR-ben az Audio Device-t (lásd Viszlát képén felül) a hangkártyádról a headsetre. Azért nem szólt, mert szerintem a headseted külön hangkimenetként jelenik meg a programokban, és ha be is állítod máshol a használatát, a WinFast ezt felülbírálja.
Én BT headsettel próbáltam egyszer, ott így kellett, remélem itt is menni fog azért.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Ezt most olvastam (Deluxe 64 bit drivert kerestek):
We don't have the 64bit driver released yet. It is still in engineering. We may post the beta driver in our web site soon. Please check back to our web site often. I will forward your request to our Product Manager and keep your email address on file, as soon as the driver is available we will notify you immediately.
Regards
Leadtek Services
Szóval aki 64 bitre vár, talán reménykedhet. -
ArGab
őstag
1. Passzolom.
2. Szerintem a tunernek minden csatornaváltásnál újra kell hangolnia, mivel más frekvencián található minden csatorna. Ezt a jelenséget én is tapasztaltam, de csak régebbi PVR verzióknál. Most a legújabb változat arra a pár másodpercre leveszi a hangot, tehát a sistergés is elmarad.
3. PIP funkciót és a Channel Surf-öt szerintem kevered. Előbbi lehetőséget ad arra, hogy teljes képernyőn nézzél valamit, miközben kis képben megy valami más is. Ez - mivel a kártyán csak egy tuner van - lehet a videóbemenet vagy korábbi felvétel, vagy éppen ezek nézése közben az egyik TV csatorna. Ha egyszerre két TV adást szeretnél nézni, akkor azt csak két tunerrel teheted meg, pl hogy a bemenetre rákötöd a videódat.
A Channel Surf azt csinálja ezzel szemben, hogy minden csatornát mutat kicsiben, de egyszerre ugyanúgy csak egyet tudsz nézni, a többinek csak a legutolsó tárolt képkockáját teszi be. Az automatikus frissítés sem lenne nyerő, mert mire egyik csatornáról a másikra hangol az elég sok idő, szóval benne lenne egy percbe is, ha te minden csatrnádon végig szörföztetnéd, akár csak egy pillanatnyi ideig is. Ez tipikusan az a funkció amit én nem igazán tudok mire használni.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Ezekkel sajnos nem lehet mit csinálni, az utolsó UPC cserebere óta VII-kerben is rossz a RTL Klub. Előtte meg a Viasatnak volt zajos a képe. Bár nálam inkább szemcsésedik, behavazik.
Viszont a rádiónak működnie kellene, legalábbis nálam ezzel nincsen gond, és csak a bejövő TV kábel van rádugva a tunerra. -
ArGab
őstag
Dscaler: az általam látott legjobb képminőségű progi, és a legújabb jól kezeli le az Expert karit is (nálam). Rengeteg beállítási lehetőség, szóval lehet szórakozni vele, de felvételre nem alkalmas.
Chris TV: szintén elég jó, könnyebben kezelhető, de én nem tudtam beállítani, főleg azért mert mindig visszarakta a driver magát alapbeállításra (Secamra), és minden indítás után vissza kellett rakni PAL-ra, különben nem volt kép. -
ArGab
őstag
A keresést hogy csináltad? Nekem egyik telepítésnél állandóan visszarakta Hungary - Secamra. Nem emlékszem hogyan oldottam meg, talán azt jelöltem meg hogy Custom Defined és így egy Adaptive Chanel Searching.
Driver a legutolsó volt fenn ott is, de magamnál is ezt használom, meg az utolsó előtti PVR progit, ezzel most semmi gondom nem volt még, lekopogom jól működik. Majd legközelebbi reinstallnál megint a legújabb kerül fel. -
ArGab
őstag
Igényektől függően:
Winfast Tv200 XP Expert: egy viszonylag jó TV tuner, én elégedett vagyok vele. Szép képet ad, egyszerű konfigurálni, bár van pár trükk amit ismerni kell.
DV2000: ha jól tudom ez egy Expert csak FireWire port is van rajta
PVR2000: ez HW Mpeg2 kódolást is tud.
Távirányítóhoz nem tudok hozzászólni, én nem is használom már -
ArGab
őstag
A PVR progi elég jó minőséget szolgáltat, és egyszerű is, szóval vagy azzal próválkozz, vagy VirtualDubbal szerintem (de ez bonyolultabb és helyigényes).
Soundstromnál is ZeneiCD, szóval valszeg itt is - nem ezzel lehet a gond. A felvételi hangerő mekkorára van állítva? Egyáltalán nem szól semmi? Milyen codeckel rögzítesz? Felvétel közben hallasz hangot (kellene)? -
ArGab
őstag
Új WinFast PVR progi jelent meg. Bővebben: link
-
ArGab
őstag
Én most kísérletezgettem, és Virtualdubbal Huffyuv codekkel felvéve az anyagot kb. 800 mega/perc, majd erre utólag Deinterlace szűrő, végül TMPGEnc DVD Source Creatorral készített MPEG-2: végeredmény egyszerűen gyönyörű.
De ugyanúgy kellemesebb eredményt produkál egy utólagos Xvid tömörítés is.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
avantissimo #1083 üzenetére
Ez elég helyszín és szolgáltatófüggő dolog. -
ArGab
őstag
válasz
avantissimo #1077 üzenetére
1. Video capture-szerkesztés-vágás-átkódolás
2. DVD-Video készítése
3. /Ezt még nem használtam, úgy rémlik valamilyen animációszerkesztő talán./
Amúgy milyen a kártya? Screenshotot tudnál csinálni?
A hangot is USB-n viszi át? -
ArGab
őstag
Van itt olyan aki WinDVR3-at használ?
Most tettem fel próbaképpen, de egyszerűen nem talál meg egyetlen csatornát sem (vagyis telepakolja a listát, de egy nézhető sincs benne). Van erre valami megoldás?
Aktív témák
Hirdetés
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest