- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
K53TA
tag
A box azért jobb az időseknek mert akkor azt kapcsolgatják és nem a TV-t ill, és a box távirányítója használódik el, nem a TV-é..
Legalábbis nálam ez a tapasztalat, ezért van a box. meghagyva, de mondjuk nálunk automatikusan azon jón be nekik a kép, nem kell hozzá semmit át, vagy bekapcsolni.. -
Watt25
veterán
Ja, igen, most nézem, hogy UPC box-ot említettél. Ha kábeles és nem tányéros, akkor bedughatod a koaxkábelt a tévébe és 20+ csatit be kell tudnod kódolatlanul fognod. (Ha tud DVB-C -t a tévé.) Lesz kép, hidd el.
Bazz... Most látom, hogy te nem is az vagy, akinek a választ írtam eredetileg... Szóval, én nem neked írtam!
Nem értem, miért válaszoltál nekem...
-
K53TA
tag
Nem, nem gond a csavarhúzó használata, sem a csatlakozok ellenőrzése, érintkezések tisztítása.
De youtube videók ide vagy oda, fogalmam sincs, miként lehet megállapítani azt, hogy ez kábel, netán T-con panel, netán már a T-con panel sem kap "jelet", esetleg a kijelző alján található érintkezések, vagy az ott található panel-e a hibás.
Hibafeltárás nélkül feleselgessen nem cserélek paneleket, hátha az a rossz alapon és bár van multiméterem, műszerész nem vagyok. -
Pontosan tudom, hogy nem nekem válaszolt, csak a válasza kapcsán jutott eszembe az, amit leírtam.
Alaphelyzetbe hozás is megvolt természetesen, újra kezdtem a beüzemelést, de nem oldotta meg.
Ja, még az jutott eszembe a hibajelenség leírása után, hogy bár 15 sec ennek az energiatakarékos képernyő-kikapcsolásnak az ideje, de nem mindig 15 másodpercenként kapcsolt ki a képernyő. Volt, hogy negyedóra múlva, volt hogy bekapcsolás után azonnal. (Ez is nehezítette a hibafeltárást.) A leírt beállításokkal, változtatásokkal most jól működik, remélem nem bolondul meg megint.
-
Köszi!
"Kihúzod a box-ból a koaxot és bedugod a tévébe."
Azon a koaxon sima antennajel megy??? Én azt hittem, csak a box-al értelmezhető, spéci jelet hordoz. Tehát lehet használni set top box nélkül is az előfizetést, a tévé által behangolt csatornákkal? Akkor minek a box?
"Ellenben én kötve hiszem, hogy így letölti a frissítést."
Hihetetlennek tűnik számomra is, de ki tudja........
-
plaszy
őstag
Igazság szerint egy jó 15 méter tuti van, mert emeleti, galériás lakás felső szintjén van a TV-m, a csatlakozó meg lent, a falból jön fel és fel is van csavarva, göngyölve. A TV csatlakozó és a fali is rendben van, szemrevételezve. Nem lötyög.
Sorry, más fórumokban is beszélgetek, ezért a nevemre kattintva, az adatlapomon fel van tüntetve minden alkatrészem, eszközöm. A TV-m: LG 50LB561V (Vagy másnak a típusa kellene?)
-
peterbacsi
csendes tag
Hát érdekes dolgot vettem észre!
Ha simán kikapcsolom a tv-ét a távirányítóval kb. 5 perc múlva kattan egyet a "tápegység" vagy mi és utána "elmászik" a frekvencia! (Ha a kattanás előtt kapcsolom vissza a tv-ét akkor nem tűnik el az m1 hd és nem is "mászik" el a frekije!) És nem jön be az m1hd stb.! Viszont ha kikapcsolom a tv -ét a tv-én lévő power gombbal akkor megmarad az m1 hd frekije is és nem mászik el a freki! Lehet hogy gáz van a tápegységgel és emiatt "mászik el a freki"????
Valaki valami ötlet??
-
axlrose32
őstag
Szia!
Lcd ,plazma, típustól, kortól és nemtől függetlenül.
A technológia az összes kijelzőnél ugyanaz, esetleg a hőprofil és a nyomásprofil térhet el.
Annyi, hogy mivel ez a projekt nem két forint volt, ezért azt gondolom, hogy 40" vagy felett kezd érdekessé válni a történet. -
butácska
csendes tag
Szia Watt25 ,a készülékem : ( http://www.amazon.de/Grundig-40-VLE-7461-LED-Backlight-Fernseher/dp/B00ICKYH54 ).Ez a tv egy Kaon beltéri egységgel s egy Toshiba külsö merevlemezzel tökéletesen müködött.Kényelmi szempontból, meg " hogy haladjak a korral "kértem egy smart kártyát a megfelelö "összeházasított" modullal.Tökéletesen müködik,csak éppen nem ismeri fel a Kaonnal jól bevált külsö merevlemezt.A Juventus,Petöfi s egyéb rádióadásokat viszont rözíti,lejátsza , az Astraról is felvesz mindenféle szabadon fogható adást.A Digi Smart-kártya "viselkedésén" kívül nem találok hibás láncszemet.Tudom, vissza kellene cserélnem a Kaonra,de ez így olyan csodálatosan jó lenne..S már truccból,dacból is megpróbálok utánajárni a lényegnek,ha segítetek.Köszönöm.
-
moonguru
őstag
Igen!
Szerintem is hibásnak tűnik a TV-d! de előtte nem ártana a 16/9-es beállítást kipróbálnod! (legalább a hiba behatárolásában segíthet)
Én is ezért nem írtam neked megoldásként!
Csak mint a szolgáltatók gyengeségét ebben az esetben (helyes képarány)!
Pláne úgy, hogy lehet (BOX hiba is ha használsz olyat)!
smocykati:
Talán LG 50PX950?
Mert ilyen létezik!
-
moonguru
őstag
Szia!
Én már több szolgáltatónál használtam az LCD TV/monitoromat és olyat sajnos nem találtam, ahol minden csatornán mindig jól működött volna a képarány váltás!
Sőt, néhány csatorna állandóan hibás képaránnyal van továbbítva és így a "megfelelő" képarányhoz még a TV "nagyítás" funkcióját is kéne használnom!
Ui:
Az "eredeti" képarány számítógépes csatlakozás esetén viszont fontos beállítás (lehet) a "pixelhelyes" beállítás és a megfelelő kép eléréséhez! (természetesen ez nem minden típusnál van így, van amelyiknél a "16/9" is megfelelő lehet)
smocykati:
Szia!
Szerintem még mindig nem teljesen pontos a típusszám, a többit PM-ben megbeszéljük a részleteket!
-
axlrose32
őstag
Nem értem mi az érthetetlen.
A samsung tévémen beállítom az automata képarányt, akkor a jó minőségű szolgáltatóknak köszönhetően, időnként a beérkező jel minőségének függvényében elkezd ugrálni pl 4:3 és 16:9 között.
Ennek én nagyon tudok örülni, ezért inkább nem választom ezt az opciós lehetetlenséget.
Úgy rémlik, bár én inkább a készülék mögött foglalok helyet, hogy az LG készülékeknél az "eredeti" képarány opció pont ugyanezt takarja és már volt vele szenvedésem. -
Tegla80
addikt
En 100% ra ki merem jelenteni,h a forras a gond,(a tv annyit tud amennyit,de itt nem az a hibas)es sztem usb rol van nezve a film is.(max pc,de.ez sem valoszinu,mert irta volna talan...)
Szoval czanga,dugj ra kulso media lejatszot es BD filmel vagy BD ISO-val etesd. (PC eseteben a megfelelo technikaval amit nem ismerek,de az is BD ISO-t eszik az tuti.....)Plusz csak mondom,h ezekben a tv-ben is nagy nevek paneljai vannak,csak regebbi tipusok.(a technika tudtommal samuval dolgozik)Az elektronia a "sajat" (+ a design). Viszont ezen (is) mulik,h jo vagy jobb vagy +jobb kepminoseget csinal neked......ebben jobbak/fejlettebbek a nagy nevek. Plusz ezert is dragabbak....
-
viko81
csendes tag
nincs félreértés, nem fogalmaztam teljesen egyértelműen.
1. Eddig set-top box volt, azzal produkálta a hibát, most a szolgáltató ca modult rakott be set top box helyett (mivel analóg adásokon kívül minden kódolt )
2. Egyenlőre még ca modullal nem csinálta bár nem is ment azóta fél óránál többet a tv .
3. ha ca modullal is csinálja akkor kipróbálom modul nélkül de akkor maradnak az analóg adások és a dvb tuner által befogott mindig tv-s csatornák. ( de legalább ezzel is ki lehet szűrni valamit )
Majd megkérdezem a lakókat az épületben, hogy van-e nekik hasonló problémájuk.
Többi pontra fent válaszoltam, jelenleg nem tudok többet (folyamatban a teszt)szerk : ja kábelezés, lakáson belül ŐK le ellenőriztek mindent, kicserélték a fali aljzatot, koax kábelt.
-
Watt25
veterán
Továbbgondolva:
Ha box használata esetén is pontosan ez a hibajelenség van akkor:
1. Rossz a box. (A szolgáltatói box, akkor az ő hibájuk)
2. Rossz a kábelezés valahol.
3. Rossz a jelfolyam. (Ebben az esetben mindenkinél, aki ott lakik a környéken, elő kell hogy jöjjön ez a hiba.) Ez is a szolgáltató hibája.
4. Túl magas/túl alacsony a jelszint. (Szolgáltató, vagy kábelezés hiba.)Persze ha a box kihagyásával is ugyanilyen rossz, akkor az 1. lehetőség kiesik.
-
viko81
csendes tag
hali!
1. com.unique
2. Most egyenlőre set-top box helyett ci slotba ca modul van ha azzal is előjön akkor kipróbálom antennakábellel is
3. nem akad hang
4. Értem mire gondolsz, szerintem követi a pixeledés az adott képkockát
5. 1 másodpercig tart, aztán hol 30 mp hol 40-45 mp elteltével előjön párszor, aztán megszűnikadok drive linket pm-be ott meg tudod nézni
Köszi neked is!
-
nimfas
addikt
Azért itt Siófokon megnézném azt a szakit aki azért elkér 5eFt-ot, hogy csak odamegy (max 10-15km) és még nem csinált semmi, majd keresi a hibát tegyük fel 1 órán át.. újabb 8eFt...
Szívesen cserélnék vele, elég lenne 2-3 helyre kiugrani és megvan a napi 13*3=39eFt 22 nappal számolva 858eFt....
Számlát gyanítom nem kaptál róla....
Ilyen szempontból sokkal tisztességesebb Axl32-ék hozzáállása, hogy vidd oda, bevizsgálják és ha gazdaságosan javítható és rájuk bízod akkor nekik belefér ez a vizsgálat, ha nem meg nem akkor legalább tudod mi a baja és 3eFt.
Ma pl. voltunk egy helyen villany bojlert javítani. Előtte javítottuk, vízkőtelenítettük, de mivel a víz még nem volt visszakötve (mert ment a varia) így nem tudtuk lepróbálni. Ma délben jött a telefon, hogy itt a vizes és hogy folyik a víz... 30 perc múlva ott voltunk és kiderült, hogy az alaplap gyárilag szar, nem fekszik fel a peremre a tömítés. Elmenni a boltba, alaplap csere, tömítés csere... elment vele kb 90 perc. De nem kértünk semmit érte, mert belefér. De vissza fognak hívni, mert van másik bojler is...
Igaz nem keresek 858eFt-ot havonta.... -
MR!!
aktív tag
Hát erre most nem tudom mit mondjak.... Örülj neki, hogy nincs baja a tévédnek.
13eFt azért egy kicsit soknak hangzik függetlenül attól, hogy a kiszállási díj is benne volt. Olcsóbb lett volna elvinni a TV-d egy ismerőshöz és ott is lepróbálni a DVB-C 700 MHz -es részét így kizárva a készülékhibát...
Tanulópénz megvolt.
* van ilyen szerelő és van olyan szerelő, érdemes előtte tájékozódni kit ajánlanak. (pl itt fórumon)
*ha mégis kérted volna tuner vagy alaplapcserét és ugyan ez van ... ???!
-
MR!!
aktív tag
Nem mondtam, hogy nincs igaza a szerelőnek. De egy próbát megér szerintem, pár száz forintos elosztó-csillapító, amivel kicsit csökkented a jel erősségét.
Tipikusan 90% alatt KELL lennie.
Nálam pl UPC MedaiCard - 42LA620S-en :
De másik szobában UPC Box-on is 63% körül van és semmi gond nincs vele.
Amúgy a Tuner-ed 8+áfa (+ munkadíj) vagy Mainboard 48+áfa (+ munkadíj) lenne. Gondolom '42-es LV5590-ről van szó.
-
MR!!
aktív tag
Hali !
Szerintem a jel erősséged túl nagy ! Próbáld ki egy jel csillapítóval.
TUNER checking part
Checking method:
1. Check the signal strength or check whether the screen is normal when the external device is connected.
2. After measuring each voltage from power supply, finally replace the MAIN BOARD.When the signal is strong, use the attenuator (-10dB, -15dB, -20dB etc.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged