- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
verlin
csendes tag
Nekem Amilo pro Fujitsu Siemens laptopom van és hasonló problémákkal küzködtem. A tapasztalt jelenség: Bekapcsolás után jól működik kb 10-15 percig, majd drasztikusan lelassul a laptop. Videofilmet nem lehet nézni vele, a taskmanager 100%-os processzor kihasználtságot jelez. Ha leállítom az alkalmazások nagy részét a processzor teljesítménye lecsökken kb 12-20%-ra de a laptop továbbra is használhatatlan. Ha újrainditom a laptopot, a helyzet gyakorlatilag változatlan. Ha viszont hagyom lehülni és úgy indítom újra, hogy kb 5cm-es távolságtartókra helyezem, hogy tudjon megfelelően szellőzni, a lassú laptop meggyógyul és csodálatosan működik. A processzor teljesítménye még videofilm lejátszása közben sem megy tartósan 2-3% fölé. A hibát tehát a laptop túlmelegedése okozta. Az említett laptop nagyon vékony kis készülék és a kezelési útmutatóban felhivják a figyelmet a helyes elhelyezésre (pl. ne rakjuk ölbe, terítőre, stb), de arra, hogy normál síklapon történő elhelyezésnél is lehet ilyen probléma, nem térnek ki. A túlmelegedési hibára korábban is gondoltam, de informatikusokkal konzultálva mindenki képtelenségnek tartotta, hogy ez lehet a hiba oka. Szerintük, ha túlmelegedés van, akkor a processzor inkább leáll, "megadja magát". Többnyire videocodek letöltési problémát, vagy valamilyen vírust, esetleg férget, vagy akár a vírusírtót (AVG free) tartották a hiba okozójának. Tévedtek. Mivel a hiba okát csak többszöri próbálkozás, idegeskedés után sikerült megtalálnom, gondoltam közreadom, hátha valakinek a segítségére lehet.
Aktív témák
- Hálózatokról alaposan
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- Borderlands 4
- Futás, futópályák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nők, nőügyek (18+)
- MIUI / HyperOS topik
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap eladó /Garanciás/
- G.Skill Trident Z5 DDR5 6000 MHz 2x16 GB RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD - 400nit! magyarbill 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest