Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolynet
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Ez nehéz a vizslánál, mert ha épp nem a seggedben van, akkor annyira közel amennyire meghúztad a határokat. Értem ezalatt kert ajtó nyitva és a küszöbön van a feje és néz be folyamatosan.
Amikor otthon vagyunk nem megy át, soha.
Kerítésre lehetne még kötni aksit, egyszer csípné meg szerintem soha többet, de idáig még nem mentem el.
Nézhetem webkamerán h mikor megy át, de nem tudok hazaszaladni melóból és tetten érni. Ha otthon maradok hiába nézném a webkamerát az ajtóban a lábtörlőn lenne végig.Hovatovább lehet hogy mászás vagy talajra érkezés közben húzhatta meg a lábát a kis butus. (ez most ugrott csak be)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
zolynet
üzenetére
Nálunk olyan szinten nem jön ki a hátsó udvarból a ridgeback, hogy a kaput a múltkor elfelejtettük bereteszelni és nem nyitotta ki, mert nem volt beengedve...
Szóval kitartás. A nevelés többet nyom a latban, de persze a jó kerítés sem árt... Próbáld elbújva figyelni, amikor próbálkozik a kerítéssel, rögtön rászólni, pár alkalom után szerintem megtanulja. -
zolynet
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Majdnem kapásból mondtam h viheted, kicsit felbosszantott tegnap. Mostanában az a heppje hogy átmegy a szomszédba (anyósjelöltékhez). Biztos unatkozik vagy nem tudom, de eddig nem tette.
Tudom hogy hol megy át, tettem oda 3 nagy deszkát a drótkerítéshez, de arrébb tette őket, na mondom f@sza. Tegnap már lemértem a kerítés rész, csinálni fogok oda egy plussz szintet, amin remélhetőleg nem tud majd átmenni. Nem sokáig hagytuk egyedül, ~3-4órára, kis dög meg átment a pajtásokhoz, a rohadás vigye el. Felvittem magammal, és amikor tettem vissza a 'gerendákat', 1-2x mondtam h nem mész át, neeeeem,
most csak ennyit tudtam tenni. Próbáltam összekötni a látvánnyal, hátha felfogja.
Tudom a kutya a jelenben él.

Ugyan nem kabriózás miatt, de lehúzott ablak miatt fázott meg most a haveromék 7hónapos vizslája.
Tapasztalatszerzésnek jó volt nekik is, illetve 10k ment gyógyszerre. -
zolynet
veterán
válasz
aggleány
üzenetére
Ez a jó hozzáállást, csak pozitívan, kitartást!

Szokásos vasárnapi kör, biciklizés a lottózóba, majd bolt (2,5km) és haza.
Sokáig nem volt se biciklim se kutyám, szinte egyszerre jött a kettő. Valahogy nem akartam 8-10eFt-ot költeni bicikli zárra, így praktikusan a kutya őrzi mindig.

Eleinte ahogy bementem a boltba elkezdett ugatni, természetesen. Pár alkalommal kijöttem és csendre intettem, majd mikor kijöttem a boltból és csendben várt, kapta a jutifalit. Sűrűn csináltam így gyorsan rutinná vált hogy nem kell óbégatni, nincs otthagyva, és ha nem kajabál még jutalom falat is van.

Most kicsit húzza a lábát, így a nagy vágtától eltekintettünk, pár nap pihi, semmi baja sem lesz. -
Bjørgersson
félisten
Nem tudom látjátok-e, de szerintem nagyon édes.
[link] -
Bjørgersson
félisten

-
aggleány
addikt
Még nem tudják, mert az eredmények alapján sok minden lehet. Daganat és belső vérzés nem, azt már kizárta az ultrahang, de még van egy csomó lehetséges ok. Én úgy döntöttem, hogy akármi is lesz, gyorsan meggyógyul, és nyom nélkül eltűnik minden, ami rossz.
kovy29
Köszönjük!

-
Kidus
őstag
válasz
aggleány
üzenetére
Tav-vigasztalas es drukkolas.
Van otletuk, mi lehet? -
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére

Isten adta a nevét az összes állatnak, a zsiráfnak, elefántnak, majomnak, és így tovább. Mivel az állatok olyan sokan voltak,, a művelet eltartott néhány napig, amíg csak egy maradt, akinek könnyek csordultak le az arcán, és Isten megkérdezte tőle, miért sír. "Mert nekem nincs még nevem ", volt a válasz. "Látod - mondta Isten - én az utolsónak hagytalak, mert te leszel az ember legjobb barátja, és ezért neked egy nagyon különleges nevet adok" "A te neved ugyanaz lesz, mint az enyém, visszafelé olvasva"
(Angolul, God az Isten, a Dog- a kutya)
-
aggleány
addikt
Sziasztok!
Még nem nagyon írtam ide, de követem a topikot, amikor időm engedi.
Nagy kérésem lenne hozzátok. Nem a saját részemre, hanem neki:
Pénteken délután voltunk vele vérvételen, és a doki este 9-kor telefonált, hogy megvan az eredmény, és nagy a gond. Vért kell kapnia. Egyelőre nem tudni, hogy mi a baj, de minél előbb vért kellene kapnia. Rögtön indultunk a megadott címre, de ott nem volt vér, ellenben csináltak egy ultrahangot, amiből kiderült, hogy nem belső vérzés, nem daganat, ergo műteni nem kell, de mindenképpen vért kell kapnia. De nekik nincs. (Budapesten keresgéltünk.)
A második hely, ahova mentünk, az egyetemi klinika az István utcában, ott sincs. A harmadik helyen, a Lehel úti ügyeleten sincs, és az utolsó lehetséges helyen, Budán, a Juhász klinikán sincs.
Ezért azt kérném, hogy ha valakinek van 25kg-nál nagyobb kutyusa, aki el tudna menni a Szent István Állatorvosi Egyetemre, ami Budapesten a VII. kerület István utca 2. sz. alatt van, és tudna egy kis vért adni Barcsai Andrea Erik nevű kutyájának, azt nagyon megköszönném. A vért adó kutyusnak nem lenne semmi baja, mivel nem kellene sok.
Ha valakinek van rá lehetősége, kérem tegye meg, az én kis vacakom élete múlhat rajta. Már nagyon kókadt szegény, járni is alig tud.
Köszönöm.
-
rwin5
őstag
Sziasztok, azon gondolkoztam, hogy lehet tavasszal veszünk egy Francia bulldogot. Nem is volna nagy téma, de van már egy lassan 7 hónapos argentin dogunk, aki nem nagyon csippantja (elvileg) más kutyafajtákat, de azért egy bulldog a méretéből fakadóan szerintem nem okozna neki nagy konkurenciát a falkában
Szerintetek az összeszokásukkal lehetnek majd nehézségek ? Most menni akarunk kutyasuliba is a kutyánkkal, de gondoltam felteszem itt előbb a kérdést 
-
Bjørgersson
félisten
Baromi jók ezek a képek, még!

-
r3dsnake
nagyúr
Mai labdázós.

-

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Mar nem emlekszem, de nem volt valami megnyugtato feje.

-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
zolynet
üzenetére
Ja a miénk mindig kinn van, csemegézés nincs.
A RR jól bírja a hideget ha kap elég kaját, olyankor többet mozog, nálunk télen is kinn van, igaz az ól jól szigetelt, duplafalú, hőszigeteléssel körben, meg ha a kis bigli nem szaggatja le, akkor függöny is van az ajtónyíláson. 
-
zolynet
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Van kennelünk, nagyon ritka esetben van becsukva, ha mester jön, ami egy évben talán 6-12nap. (kibírja)
r3dsnake: kérek egy teljes alakosat
... nekem vagy bespiccelve alszik (lábak az égnek) vagy az arcánál van a hátsó lába, fura formában
vagy csak ahogy éri

-
zolynet
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Kertes ház, nagyon jó dolguk van. Az ajtón engedem ki.

Mindig mondom h következő életemben egy ilyen családnál szeretnék kutya lenni.
-
Siriusb
veterán
-
zolynet
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Kevés mozgás és a túletetés itt a fő ok, az meg csak a gazda hibája.
Ez van, én amit tudok megteszek, elviszem ha tudom az enyémmel, ill ha dobálok akkor őt is kiengedem rohangálni kicsit. -
DigitXT
félisten
-
monti0222w
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Köszi az infót, de már rég nem járunk oda, az egyik ok Zénóm, nem bírja elviselni a dominanciát.

-
zolynet
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
-
monti0222w
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Mi köze az írásnak a termethez?

Lauda: nem tudtam végig nézni mert, ahogy rá kezdet vonyítani, Zénóm meg ugatni kiabálni kezdet
, de amit láttam az eleje ari volt. 
-
Tom5
addikt
Ezt a képet meglátom és teljesen elérzékenyülök. Az az arc mindent elárul. Hihetetlen micsoda szeretet van a kutyákban. Alig várom, hogy hazaérjek a kicsi Lunámhoz.
írja mindezt egy 130Kg os 193 cm magas 33 éves srác az az én. 

-
Kidus
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Gyere te kis diszno

Nagyon jok, majd szerintem en is megprobalok valami vidit feltenni egy elotte allapotrol, es utana amit elertunk klikker nyakorv komboval
Nekem ilyen futtatasok nincsenek, max labdazunk a tonal, ott van kutyapark is szocializalodni, vagy megyunk a hegyre 2-3 orat, es akkor szetfutja magat az erdoben. -
zolynet
veterán
tényleg tisztára olyan mint az enyém

nekem max 3x kell szólni és jön, és sem könyörgök vagy ismétlem magam sokszor,
bár természetesen előfordult már h nagyívbe tett rám ... sőt olyan is van, mint ahogy írtad, hogy szólsz, hogy jöjjön és pöcsöl, még oda megy egy bokorhoz megszaglássza, mintát hagy, színészkedik egyet
szintén ahol csak tehetem elengedem, egy 5-6km-es biciklizéskor ~90%-ban nincs pórázon, kereszteződés előtt kell figyelnem és magamhoz rendelnem mert magától nem áll meg (miért is állna, nem adtam parancsot
)
labdával nekem nem szórakozik, rögtön a lábam elé teszi, ha kicsit odébb,addig nincs elhajítva míg nekem kell a labdáért mennem, nagyon tudja hogy hova kell tenni, itt egy kis video
Kifli (1éves) fel sem meri venni a labdát pedig 15kilvóval több és fél fejjel nagyobb Sománál, utóbbi a főnök.
Van hogy két labdával dobálok, Kifli már nem adja olyan könnyen a labdát, szinte el kell venni.görkoris futtatás vidi ... itt már azé lóg a bele, de hát ki kell fárasztani
hazaérünk, nem telik el 20perc és már hozza a labdát (már ha elől van) -
Kidus
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Nekem is az van, fej moge, es azonnal jon mellettem.
De mi nagyreszt olyan helyekre megyunk, ahol nincs porazon, es sosem volt jol behivhato, jon-jon de pocsol meg elotte, mert epp valamit kiszagolt a fuben, vagy mert csak. Kutyaparkban is hiaba szolok, elore akar rohanni, en meg mar unom, hogy otszor kell neki szolni, meg megallni es visszahivni, hogy addig nem megyunk tovabb. Labdaval is szorakozik, visszahozza, aztan fel meterre rakja le.
Ugyhogy en foleg ezekre kerestem megoldast, mert barmit probaltam, nem ertette, mit akarok.Itt van a nyakorv, lehet razni is vele, de nekem az nem kellett, csak vibralon volt, es mukodott teljesen jol.
Van rajta csippanto is, ha messze van, nem kell ordibalni meg futyulni, csak megcsippantod, es ha jon, juti.
Kisebb tavon probaltam, megertette.Itt egy kep Pandarol, nem latszik sok, de csak ez van a gepen, par honapja kaptam mint update

-
zolynet
veterán
kösz

pár hónapja láttam a hasonmását a Deák téren, kiköpött Soma volt

klikkeren én is gondolkodtam, mert mondták hogy 10-ed annyi idő alatt tanul a kutya
láb melletti sétához ezt vettem: katt
jobban lehet kontrollálni, de még mindig nem az igazi a séta, mindig előttem megy egy fejjel
zizzenős nyakörvről tudsz küldeni linket, képet ... én azt azért használnám, mert a kertben egy kerítést el akarok bontani, de nem akarom h a tujákat kihugyozza
-
Kidus
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Jo kepek : ))
Nagyon hasonlit a regi kutyamra, bar o most mar 9 eves... ugyanaz a fej, felepites, mintazat.
Meg a mostanira is hasonlit, gondolom azert ot fogadtam orokbe, mert emlekeztetett a masikra
Bandazos kep a legjobb.Mas:
Vettem Vincentnek zizzentos nyakorvet, klikkert meg jutifali tartot, tegnap csinaltunk egy kis treninget, hihetetlen, milyen szinten lehet iranyitani ezzel a komboval a kutyat, mindent azonnal vett, csinalta, nem akarta abba hagyni
Pedig kicsit aggodtam a nyakorv miatt, hatha parazik tole, de nem. Meg az eletben nem jott ilyen szinten labnal, mint tegnap, es hullamzott ott nekem, hogy mit csinalunk meg
Szerintem ma kiviszem a tohoz, es ott is szorakozunk kicsit. -
zolynet
veterán
Itt még nem is jártam, így ha nem bánjátok megosztom én is az én fenevadamat, Somát.
5,5éves kan német vizsla-pointer keverék, kicsit több mint 2.5éve vagyok az életében.
Előtte eddig soha nem volt kutyám, de mindig is szerettem volna. Már előttem is jól volt nevelve, de
azért egy kis plusszt tőlem is kapott fegyelem terén. Sokat mozgunk, legyen az biciklizés, görkorizás vagy csak egy sima séta. Nagyon szeretek vele kutyák közé menni, falkákba botlani és együtt továbbsétálni.
És itt van egy kis 'befeszülés' eleinte a kutyánál, azaz amikor meglát egy kutyát akkor egy pointer/nyílvessző mozdulatlan pózt felvesz, mintha le akarná vadászni, de erről szó sincs. Sőt továbbmegyek, a 2.5év alatt 1x nem láttam bunyózni, na mondjuk nem is keressük az efajta szituációkat, de ugye nem tudhatod ha egy kisebb kutya bolond akkor ahhoz hogy viszonyul, eszméletlen jól.
Szóval eleinte feszkózik kicsit, illetve mindig Ő akar lenni az alfahím. Persze ha jön nagyobb eb, akkor fülétfarkát behúzza és leül, tehát ebben sincs hiba. De azért jó lenne ha egy kicsit lazábban állna az új találkozásokhoz. Erre ötlet, tipp?
Fél évesen egy disznóólból hozták el, így a szocializációs rész evégett maradhatott ki.
Amúgy semmilyen defektje nincs, kiegyensúlyozott kutya.

-
philoxenia
MODERÁTOR
Egy kutya nem keveri össze az embert más kutyákkal, a gyerekeket pedig mindig embernek kell tekintse, a méret nem számít. A gyereket akkor nem tűri, ha nem a családhoz tartozónak tekinti. (Ha jól értem itt erről volt szó) . Ebben az esetben pedig ilyen gyereket két ilyen kutyával nemhogy egyedül hagyni nem szabad, hanem kifejezetten el kell különíteni fizikailag. Kerítés kennel stb.
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
nem akarok hülyeségeket beszélni.
Csak egyszer sikerulne.....

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Egy esetrol beszeltem konkretan, szerintem egy ember merete nem kivalto ok a tamadasra.
-
Bjørgersson
félisten
Lehet most faszságot fogok mondani, de megeshet, hogy egyszerűen csak a gyerekek "kis termete" miatt támadtak az általad említett két esetben a kutyák, mert hát mi az már, hogy az "ő területükön" van. Vagy mert 8. hét előtt lettek elválasztva az anyjuktól, és nem "szocializálódtak" rendesen.
A tegnapi esetnél meg nem lett volna szabad egyedül hagyni a három kisgyereket a kutyával. Szerintem egyszerűen csak elfogyott velük szemben a türelme, mert nem volt, aki szóljon a kölyköknek, hogy óvatosabban molesztálják a kutyát.
-
válasz
monti0222w
üzenetére
-
válasz
monti0222w
üzenetére
Egy kislany volt kint az utcan a kocsi masik oldalan meg a kutya. Kozben a kutya atment arra az oldalra es mar tamadott is...De tenyleg nem voltam ott, adhatott ki a kislany agressziv hangot, amiert tamadott a kuty....

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Is is. Nekem szoges van, ami lehet szoges vagy szoges es fojto vagy nem fojto, vagy mindketto egyszerre. Na nalunk csak a szeges fojto egyutt hatasos.
-
rwin5
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nem ugyanaz
szögest nem használnék -
válasz
monti0222w
üzenetére
Mi szamit kivalto oknak? Pl a multkor a kisgyerekre mikor ratamadt a kutya es a macska zavarta el. Ott mi volt a kivalto ok?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
Igen, esténként valamennyire mindig behallatszik a híradó a nappaliból, ennyit kaptam el félfüllel.
Javíts ki, ha tévedek, de a szöges és a fojtó nem ugyanaz.
-
monti0222w
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ki mondja, a média? Valami kell hogy legyen, már. nt kiváltó ok!
Rwin5: szerintem néz egy kutya sulit a környéken és járjatok oda, szánj erre egy kis időt. Személy szerint nem szerettem a szöges nyak örvet!
-
rwin5
őstag
A kutyánk nem szereti a macskákat, ami nem is volna baj de a helyzet következő. 6 hónapos a drága, eddig nem is tűnt fel, de ma is sétánál egy csapat macska kint ült a házuk előtt és morgott feléjük a kutya, akkor csitítottam aztán mentünk tovább. Aztán hazaérve a kertben megjelent egy idegen macska na a kutya elkezdte árkon bokron át csőlátással mindenen keresztül kergetni persze nem hallgatott rám 1 másodpercig sem. Aztán nagy nehezen végre eltűnt a macsek én összeszidtam a kutyát, de semmi fizikális bántalmazás. Kérdésem lehet még ilyen idősen erről a szokásáról leszoktatni? Most még tűrhető a rombolása de mikor megnő 40-45 kilósra és akkor indul el, egy kicsit félek, hogy mit művelne.. pláne az utcán ( bár akkor fojtós nyakörvünk lesz már)
-
Bjørgersson
félisten
Megint minden előzmény nélkül támadt, most egy sztafi, három kisgyerekre.
-
narancsnn
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Megfogtad a lényeget!

És a kollega jól írta: ameriak staffordshire terier.
-
rwin5
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
tudom, de van aki becézi staffnak

Bár ez már nem témába vág, Puerto a kutyám neve, mama meg Leonak hívja
(szegény mindig csak néz, hogy mivan) -
válasz
philoxenia
üzenetére
Tipp:

-
rwin5
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
amerikai staffordshire terrier - (szerintem)
-
narancsnn
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Sataffi kan kutyánk.
2 éves, nagyon szeretjük most kezd beérni, és megtanulni mindent. (ami nekünk kell)
Most fedeztettünk vele, és gondolkozunk, hogy megtartunk egy picit. Szukát.(sterilizzálnánk)
Mennyire zavarodna meg, mennyire jó ha megtartok egy kutyát.
A telkünk 600nm.
Válaszotokat előre köszönöm
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
En is jo kutya lennek.
-
Lady

-
monti0222w
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
öhöm! -
Bjørgersson
félisten
-
Kidus
őstag
Ismerosomek atkoltoztek egyik utcabol a masikba, kutya minden nap atszokott a regi helyre

Szerencsere ugyanaz a csalad volt, csak masik fele, ugyhogy nem volt belole gond, de forgalmasabb helyen nem veszelytelen, meg ha idegen lakik arra, gondolom nem orulnenek ajandek kutyanak minden nap
Szoval nem jo, ha ki tud menni, ido kell amig megszokja az uj helyet.Nalunk sosem volt kert, enyem nem terulethez szokott, hanem hozzam, es pontosan tudja, hogy sehova nem megyek nelkule. Koltoztunk mar negyszer, ugyhogy o nagyon jol birja, meg orul is, szereti az uj helyeket. Nem ugy mint en, en utalok koltozni

Elso kutyam viszont olyan volt, hogy o csakis egy helyen elt, anyumeknal, ot az is megviselte, ha hetvegere keszulodott elmenni a csalad, mindegy volt visszuk vagy nem, tiszta ideg volt mar a pakolastol is.
Ha attol felsz, hogy a koltozes napjan lesz para, lehet venni nyugitabit neki, olyan mint a jutalomfalat, csak ellazitja kicsit

Szerintem vard meg, mit szol, ha ideges mikor pakoltok, talan jo otlet venni.
Ha azon aggodsz, mit szol az uj helyhez, szerintem a legjobb megoldas az, ha bevonjatok mindenbe, mehet barhova, haz-kert-barmi veletek, es foglalkoztok/jatszotok vele sokat, amig meg nem szokja, hogy ez az uj birodalma.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szóval kitartás. A nevelés többet nyom a latban, de persze a jó kerítés sem árt... Próbáld elbújva figyelni, amikor próbálkozik a kerítéssel, rögtön rászólni, pár alkalom után szerintem megtanulja.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

írja mindezt egy 130Kg os 193 cm magas 33 éves srác az az én. 

öhöm!