Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ugye nem meglepő,ha számomra se Te számítasz olyan személynek, aki bármit is ért a kutyákhoz
Egyrészről: nem nagyon mozgat a véleményed. Azoknak az embereknek a véleménye érdekel ebben a témában, akiknek nagyobb tapasztalatuk van az enyémnél (ami nem egy mérce közel sem, nem nehéz megugrani), Te pedig nem vagy ilyen.
Másrészről: elég egyszerű gondolkodásra vall, ha azt hiszed, hogy a hozzáértés azon múlik, hogy ki hogy idomul hozzád, és mennyire beszél veled szépen. Aki szépen beszél = ért hozzá, aki nem, az buta. Érdekes elmélet, kár, hogy a világ nem így működik.
Harmadrészről: a személyeskedés része az egész beszélgetésnek ott kezdődött, amikor leírtad, hogy viperafejű harcikutyák, meg egyéb hasonlókat. Kb. nagy ívben sz@rok rá, hogy rólam mit gondolsz, de de az keményen 'ssza a csőrőmet, amikor valaki 0 ismeret fejében osztja az észt, sértegeti az általam sokra tartott fajta egyedeit, és azok gazdáit. Persze most valami hasonló szellemessel visszavághatnék, de semmi értelme nem lenne, mert:
- nekem kutya, kutya, én szeretem az összeset, kivéve azt, amelyiknek gyökér a gazdája, de arról sem a kutya tehet
- van beagle-s ismerősöm
- itt a topicban is van sok és egyikőjük sem érdemelné meg, hogy megsértsem a kutyáját, és ezzel ő magát -
válasz
monti0222w
üzenetére
Egesz nap a semmit hajtjak a forumtarsak. Ha ezt o tartalomnak hivja, haaat en nem. Inkabb nezek vicces videokat meg kepeket, mint olvasom ezt a gyilkolaszast.

-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ja a topik tartalmi reszet ezek szerint neked koszonhetjuk. Aki kepeket/videokat szur be, az nulla. Gratulalok. Erre en se varok reakciot, csak a maganvelemenyem.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
üzenetére
Tőlem mondhatja akárki, Millan, vagy bárki ,az én kutyám,az nem egy sorozatban gyártott műanyag cipőkanál ugyanazokkal a jellemzőkkel.
1 órája próbálsz meggyőzni az ellenkezőjéről. (Amelyik agresszív, az nem beagle és társai...)
Mégis szerinted ugyan azok a jellemzők ráhúzhatóak az összes kutyára...akkor hogy van ez? Minden kutyára ugyan azok a jellemzők igazak, nincs kivétel, nem lehet lusta egy beagle, vagy agresszív, de mégis mindegyik egyedi...nem értem.Szerintem több beagle gazda van itt, mint bull...

És látom annak a sorrendnek sem értetted a lényegét. Nem arról szól, hogy minden kutya ugyan olyan...pont ez a lényege. Alapvetően élőlény, azon belül kutya, azon belül beagle, és egyén. De attól, hogy beagle, ugyan úgy kutya, így a kutyák általános jellemzői igazak rá, ha tetszik neked, ha nem. És nem, nem minden beagle barátságos a világon, és nem nem minden spániel imádja a vizet a világon, és nem, nem mindegyik border hiperaktív. Tudom, hogy ezek vannak a fajtaleírásokban, de hidd el nyugodtan: nem mindig igaz. Vannak agresszív beagle-ök, félős bullterrierek, és hiperaktív bassett-ek is. Te a saját kutyádon meg egy egy fajtaleíráson át nemes egyszerűséggel kijelentetted, hogy beagle soha nem támad emberre. SOHA, SEMELYIK.
Most már jó lenne kitalálni, hogy mi az álláspontod, csak hogy tudjak mivel vitába szállni:
- Tehát minden kutya egyedi jellem, így előfordulhatnak a fajtaleírástól eltérő egyedek, éppen ezért a te kutyád is egyedi
- Avagy minden kutya a fajtaleírában megfelelő tulajdonságokkal bír, mert az oda van írva, az szent és sérthetetlen -
TazLeacher
nagyúr
válasz
capulet75
üzenetére
Mi lett volna? Kutyás témáról megy a vita...mi olyan meglepő ebben egy kutyás topicban? Most vagy át kéne nevezni a témát "Vicces képek/videók kutyákról"-ra vagy nem kell meglepődni, amikor a topicnak tartalmi része is van. Ez maradjon OFF-ban, mint az én véleményem. Nem várok rá reakciót, csak idebiggyesztettem.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Sajnos ezekkel se tudok egyetérteni
Tőlem mondhatja akárki, Millan, vagy bárki ,az én kutyám,az nem egy sorozatban gyártott műanyag cipőkanál ugyanazokkal a jellemzőkkel.Elsősorban az én kiskutyám.Teljesen egyedi természet és attól.hogy az enyém még egyedibb
Ez számomra a napnál világosabb,nem cserélnem el semmire és senkire.Még szép.hogy kiállok mellette itt, főleg olyanokkal szemben ,akiknek még soha az életben nem volt Beagle kutyusuk.Látom valami Bullterrier fanklub ez,amivel nincs is bajom.,szerintem életemben nem láttam még élőben,magyarán én sem akarok senkit hittéríteni a a fajtajellemzőikkel kapcsolatban,mert hozzátok hasonlóan ( Beagle ) lövésem sincs a tulajdonságairól.Idézetet kérnék továbbra is amiben egyetlen szóval is jellemeztem a Bullterriereket. Jah ,hogy ilyen idézeteket nem tudtok produkálni tőlem mert nincs,nem létezik..Pech a négyzeten
(#18491) jer1cho Sajnos arra a szintre sikerült leliftezned az alagsorba ahol is érvek helyett személyeskedés van csak.Ugye nem meglepő,ha számomra se Te számítasz olyan személynek, aki bármit is ért a kutyákhoz.Lehet én is elmesélem a klubban

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
üzenetére
Pont az ellenkezőjét mondtam, mint amit te állítasz. Én nem mondok véleményt a fajtáról, pusztán kutyának nevezem. Neked viszont szent meggyőződésed, jogy 1 A4es oldalban leírtak ráhúzhatóak több százezer egyedre. Ez már több, mint vicc. Eskü írok a klubnak, hogy írják oda alulra, hogy az itt leírtak nem egyeznek 100% ban a világ összes egyedére. Értem én, hogy kísérleti kutyák, de vajon klónozottak is lennének?
Mondjuk ennek van egy előnye. Ha elveszik vagy meghal a kutyád, akkor leveszel a polcról egy másikat, az is ugyan olyan lesz, mint ahogy az az oldalon le van írva.
Most már tényleg egyszerűen nevetséges vagy. Eddig is tudtuk, hogy semmi közöd a kutya témához, de ez már annyira jó, hogy mesélni fogom.
Az ilyen emberek miatt írják rá a vasaló dobozára, hogy vasalás előtt vedd le a ruhát. -
capulet75
addikt
Értelmes (?) hozzászólás tőlem: Lolba z+ mi lett ezzel a jó kis topikkal?
-
monti0222w
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Szerintem nem, jól értelmezed a dolgokat. Minden fajtára van álltalános jellem vonás, viselkedés, de egyes egyedek ennek ellenére lehetnek eltérőek.

-
Bjørgersson
félisten
válasz
üzenetére
Te is csak a saját kutyád által szerzett tapasztalatok alapján tudod alátámasztani. Attól, hogy egy másik beagle a fajta leírástól, netán a tiedtől eltérően viselkedik, az rohadtul nem jelenti azt, hogy akkor az egy másik fajta kutya lenne, ezt nem bírod megérteni úgy látom. De persze lehet félreértem a dolgot.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Azt hogy mit hangoztatok és hol szerencsére még nem Te döntöd el.Az hogy jobban hiszek a fajtaleírásoknak ( hogy is mondtad ?
ami egy honlapra van biggyesztve,ami történetesen a fajtatulajok országos klubja, szintén az én dolgom.Wikipédia szerint pedig " Legendásan szelíd fajta " [link] és még mondom kisezer ilyen leírás van,ami természetesen mind hülyeség ( szerinted )
Az igazság az,hogy Te mondasz véleményt az én fajtámról,anélkül ,hogy azt bármivel is alá tudnád támasztani.Én alá tudom igen,ha fájdalmas ez neked,ha nem.Kellemetlen dolog az ilyen én elismerem
Roppant kellemetlen 
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
üzenetére
Az egészen biztos. Hisz a fajtaleírásban egy honlapon az van, akkor az szent és sérthetetlen. Mennyi linket szeretnél ugyan ilyen jellemzéssel olyan fajtákról, akit Te egyszerűen leviperafejűztél? Képtelen vagy elfogadni, hogy kutyád van. Ha már Millan-al példáloztál, jó lenne, ha tisztában lennél a leges legelső alapelvével:
Elsősorban állat
Másodsorban kutya
Harmadsorban fajta
Negyedsorban egyedAkármilyen milyen furcsa, a Te kutyád se különb a többinél. Az első tétel az ő tanításai alapján, hogy a legtöbb ember fordítva kezdi: "az én kutyám" és társai, meg "Bukska ilyen". Nem, Buksika ugyan úgy kutya, mint a többi. Segítek: a Te kutyád is ugyan úgy kutya, mint a többi. (Hacsak nem valami más faj egyede.) Abból látszik, hogy semmi közöd a kutyás témákhoz, hogy attól, hogy leírják valahol, ha beagle nem hajlamos az agresszióra, az neked azt jelenti, hogy amelyik igen, az nem beagle...ez így nagyon gáz. Az ilyen nézeteidet ne nagyon hangoztasd hasonló nyilvánosság előtt, mert igen nagy tudatlanságra vall, hogy egy honlapra biggyesztett fajtaleírást Te kőbevésettnek veszel. Először legyél tisztában, hogy mit jelent a fajtaleírás, utána példálozz vele.
-
Zarah
csendes tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Nem fog magába szállni. Az ő világában nem létezik más ember véleménye, csak a sajátja.
-
törölt tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Köszönöm ezt az alpári kirohanást,inkább nem is kommentálnám.Én ezt mondtam szó szerint "Szerintem minimum,hogy beagle jelmezbe öltöztetett egyéb fajtájú blöki lehetett amit láttál
" Így mosolygós fejjel a végén.Ezek után szépen kérlek Téged,hogy kímélj meg mindenféle reakciódtól, ami hozzám kötődik.előre is köszke 
(#18480) kovy29 köszi neked is az állandó olajat a tűzre beszólásokat.Nem veletek beszélgettem és bár nem értettem egyet a vitapartnerrel, végig normális hangnemben folyt a csevegés szerintem.Nem kellene idejönnötök és provokálnotok,konfliktust szítanotok állandóan.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
Hagyd, úgyis te leszel az idióta.
-
monti0222w
addikt
válasz
üzenetére
Ember, te engem hazugnak nevezel, vegyél vissza magadból! Ezért mondtam kár VELED szóba állni elmondok egy esetet ami megtörtént és ezt kapom, hogy urban legend! Nagyon elvagy te varázsolva kutyákhoz nem értő okostojás, nyomod itt az észt, közben fogalmad sincs a kutyázásról, itt oltogatsz mindenkit a hülyeségeiddel, szállj már magadba!

-
törölt tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem mondtam ilyent,de az igaz, hogy teljesen másként gondolkozunk a kutyás kérdésekben.Szerintem nincs ezzel semmi baj,van akivel soha nem ülne be az ember sörözni, akivel soha nem menne ki egy futtatóra.Így teljes és kerek a világ,sok színnel és sok eltérő véleménnyel
Peace és kívánom őszintén.hogy legyen sok örömed a blökidben és sokáig veled lehessen,épségben egészségben,szeretetben. -
törölt tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Egyrészt emberről volt szó,másrészt sorry,de jobban hiszek a saját többévnyi Beagles tapasztalatomnak és a fajta ismertetőknek és a beagle klubos felhasználói hozzászólásoknak,mint valami urban legend nek.Szerintem minimum,hogy beagle jelmezbe öltöztetett egyéb fajtájú blöki lehetett amit láttál
Akkor van valami minimális önvédelmi reakciójuk ,ha rátámad egy kutya, de leginkább eliszkolnak. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
-
monti0222w
addikt
válasz
üzenetére
Hidd el van bennük találkoztam már nem egyel, csak egy eset a pár közül, egy este az újpesti piacon sétáltunk az akkor még 5 hónapos kutyámmal és a biztonsági őr, vagyis a barátnőjének a beagle-je rongyolt elő és harapta meg az akkor még kis kutyámat! Nagy baja nem lett az igaz, inkább ijedség meg egy kis vérzés volt, ő volt az első a sorban!

-
monti0222w
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére

Az enyém már sajnos 36 kg, hát ebben benne van az, hogy nem vagyunk fiatalok.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem írtam olyant ,hogy a kistestű kutyákat nem kell megnevelni
Nem bélyegeztem meg a kutyádat,nem is ismerem a fajtáját.Az, hogy Te nem tudod rávenni, az nem azt jelenti, hogy a kutyád nem képes rá. Megfelelő kezekben a Te kutyád is igazán eredményes őrző-védő képzést kaphatna. Az, hogy neked ez nem megy, nem véletlen, nem értesz hozzá
Azt hiszem itt az pont az ellenkezője igaz,mármint hogy Te nem értesz a konkrét kutyához.( Beagle )
Agresszivitás egyáltalán nincs benne, házőrzésre nem alkalmas, ellenben nagyon jó jelzőképességgel rendelkezik. [link] Még linkelhetnék kismillió fajtaismertetőt, értsd már meg végre, hogy a Beagle tanításra se fog soha senkit semmilyen vezényszóra,vagy akadémiai szintű kutyaoktatásra,kutyaiskola után sem megharapni.Még Cesar Millan nak se menne erre betanítani
Különben is az előzőekben vázolt véres horror forgatókönyvedhez,egyenletedhez hiányzik 2 fontos komponens (mármint a szegény nyúl vs. Beagle témakörben ) Egyrészt a Beagles vadászathoz nem elég egy db kutya,csak minimum 5-10 fős falka jó rá.másik, hogy hiányzik a múviból a jelent végén a vadász,aki meghúzza a ravaszt a sörétesen.Ráadásul én roppant viccesnek tartom,hogy ha 100 métert fut a nyúl után a Beagle,akit úgysem tud elkapni azt onnantól olyan pszichológiai sérüléseket szenved el ,ami terápiás kezelést igényel.Kettőnk esete között csak az a nagy különbség, hogy az én esetemben a kutya parancsra, kontroll alatt teszi, míg a Te esetedben ösztönszerűen csinálja amit jónak lát
Nem, nem tudja,mert hiányzik belőle minden agresszivitás.lásd feljebb a link.
Az, hogy a kutya hogy, mire, mikor támadhat, annak megvannak a szabályai. Pont az ilyen képzésben részesített kutyák nem fognak soha önszántukból emberre, ne adj isten gyerekre támadni, és végképp nem ölni, vagy torokra, arcra menni
Nekem tökéletesen elég,ha parancsszóra tud támadni,annyi a beteg ember manapság,mint égen a csillag ( nem rád értettem ) Múltkor Pécsett a futin azt mondja egy kigyűrt csóka egy hörgő ....jelzőt képzeld ide kutyával a póráza végén akit tartani is alig tudott,hogy húsdarab van erősítve az ajtófélfára és azon lógatja a kutyáját, úgy edzi.Kérdeztem: legalább kertes házban laksz? Mondja nem.Itt kertvárosban a kilencediken.
Sajnos azt kell mondanom,hogy bizonyos kutyafajták gazdáit csak hasonlóan a fegyverviselési engedélyhez kötött alkalmassági vizsgával engednék blökit tartani.Ez a legkedveltebb indok, amiért kistestű kutyával rendelkező gazdák valamiért úgy gondolják, hogy az ő kutyájukat nem kell megnevelni, meg az övé úgyis csak "játszik"...közben meg folyamatosan 'szogatja a nagyobb kutyákat, akiknek meg egy idő után elfogy a türelmük. Ilyenkor meg jön a viperafejű harcikutyám van, azért törtét a baj, nem azért mert 144x mondtam el, hogy szóljon a kutyájára, mert az én kutyámnak is elfogy a türelme.
És igen ez a sztereotipia manapság ez a divatbemondás: a nagy testű kutyákat mindig a kicsik zaklatják és azok teljes joggal harapják le utána a fél fejüket.Megjegyzem nálam próbálná meg valamelyik bántani a kiskutyámat, utána tuti levadásznám-vagy levadásztatnám a gazdit a blökijével együtt.kerül amibe kerül

-
Bjørgersson
félisten
válasz
TazLeacher
üzenetére
Hova jártok a bulllal?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Kis errata: "... A beagle a maga (saccra) 6-10 kg-jával elég szép károkat tud okozni egy emberben/állatban egyaránt...."
A standardok max 16 kg-ot írnak elő a baknak. Jórészük - épp falánkságuk miatt - ennél IS több.

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
üzenetére
jnye no,nem jön arról a ferdítésről bizonyíték
Részemről az idézett mondat elég bizonyíték, ha a rögtönítélő bíróság nem fogadja el, akkor majd felmentenek, addig viszont nekem jó
Egy beagle rossz kezekben,maximum kövér lesz,egy panelben tartott,hülye gyerek által birtokolt harci eb meg tényleg megehet egy járókelőt,vagy egy másik kutyát
Ez a legkedveltebb indok, amiért kistestű kutyával rendelkező gazdák valamiért úgy gondolják, hogy az ő kutyájukat nem kell megnevelni, meg az övé úgyis csak "játszik"...közben meg folyamatosan 'szogatja a nagyobb kutyákat, akiknek meg egy idő után elfogy a türelmük. Ilyenkor meg jön a viperafejű harcikutyám van, azért törtét a baj, nem azért mert 144x mondtam el, hogy szóljon a kutyájára, mert az én kutyámnak is elfogy a türelme. Természetesen ez még hajszálnyi utalás sem volt arra,hogy Te ilyen gazda lennél,mielőtt még ez felmerülne.Elviekben írtam erről.
Aztán itt a másik kedvenc témám ezzel kapcsolatban. Te megbélyegzed a kutyámat a fajtája miatt, miszerint veszélyes az emberre, mindenféle tudás nélkül. Ugyanakkor érdekes módon azon statisztikák között, melyben emberre támadó kutyák adatai vannak feltüntetve, valahogy sosem szerepel bull terrier. Érdekes módon a statisztika szerint a leggyakrabban emberre támadó kutyák között a TOP3-ban van (nem merem 100%-ra mondani, de ha jól rémlik az első) a Golden Retriver...hogy is van ez?
.Egy beaglenél meg hasonló esetben max. a farok csóválás lehet a rizikófaktor.
Nem tudtam, hogy a beagle az egyetlen láb és fog nélküli kutya. Mert maximum annál ennyi a rizikófaktor. A beagle a maga (saccra) 6-10 kg-jával elég szép károkat tud okozni egy emberben/állatban egyaránt.
Látod ez itt a lényeg.nekem az a jó kutya,akit nem tudok még rávenni sem erre
Az, hogy Te nem tudod rávenni, az nem azt jelenti, hogy a kutyád nem képes rá. Megfelelő kezekben a Te kutyád is igazán eredményes őrző-védő képzést kaphatna. Az, hogy neked ez nem megy, nem véletlen, nem értesz hozzá. Én sem értek hozzá, ezért nem én képzem a kutyámat, hanem vele együtt képeznek engem is. Ez előtt pár hónappal elképzelhetetlennek tartottam, hogy a kutyám parancsra megugasson valakit, révén a bull, nem csahos fajta, nem jó házőrző, nem ugat emberre, mégis szakértő kezekben nem kellett több pár foglalkozásnál. Tehát ha azt hiszed, hogy a kutyádból hiányoznak a kutya ösztönök, akkor nagyon tévedsz...ott vannak azok.
Ráadásul az számomra nagyon nem egyenértékű.hogy egy nyúl megijed,vagy Te akar egy hintázó gyerekre is rátudod uszítani a kutyádat.
Kettőnk esete között csak az a nagy különbség, hogy az én esetemben a kutya parancsra, kontroll alatt teszi, míg a Te esetedben ösztönszerűen csinálja amit jónak lát. Valóban nem egyenértékű szerintem sem. Pont erről beszéltem: KERETEK KÖZÖTT. Persze ezek a keretek lehetnek azok is, hogy szaladj, csinálj amit jónak látsz. Ezt mindenki maga dönti el. Az erős túlzást (a hintázó gyereket) pedig figyelmen kívül hagyom, mert látszik, hogy tudatlan vagy ebben a témában, és fogalmad sincs, hogy hogy működik egy ilyen, hogy képeznek egy ilyen kutyát. Az, hogy a kutya hogy, mire, mikor támadhat, annak megvannak a szabályai. Pont az ilyen képzésben részesített kutyák nem fognak soha önszántukból emberre, ne adj isten gyerekre támadni, és végképp nem ölni, vagy torokra, arcra menni. Ez a különbség a között, hogy a kutya ösztönből cselekszik, vagy valamit megtanítottak neki, ami kordában tartja az ösztöneit.
-
törölt tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Akkor minek írtál?

-
törölt tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Semmilyen konkrét fajtáról nem írtam, csak általánosságban, de tőled is várom az idézetet amiben rám cáfolsz..
-
monti0222w
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Vallom a nézeteidet és nem csak a bullterrierek miatt, hasonlóan látom a dolgokat mint te és csak igazat tudok adni abban amiket írtál.

szunya1: Te meg ezt a vipera fejű hülyeséged abba hagyhatnád, miért is, mert nem csipázom ahogy megnevezel bizonyos fajtákat!

-
törölt tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ejnye no,nem jön arról a ferdítésről bizonyíték,idézet ?De ha már ennyire elvi síkra evezünk át,lehet érvem akár nekem is,lássuk :
Fegyveres példánál maradva.Egy beagle rossz kezekben,maximum kövér lesz,egy panelben tartott,hülye gyerek által birtokolt harci eb meg tényleg megehet egy járókelőt,vagy egy másik kutyát
Azért műfaji különbség van,ha bringázol és szembe jön egy viperafejű harci kóbor eb,vagy őrző védő kutya (egykutya
).Nem ad igazolást róla,hogy megfelelő gazdája van.Egy beaglenél meg hasonló esetben max. a farok csóválás lehet a rizikófaktor.Természetesen ez még hajszálnyi utalás sem volt arra,hogy Te ilyen gazda lennél,mielőtt még ez felmerülne.Elviekben írtam erről.Az megint egy másik kérdés, hogy én rá tudom-e venni..
Látod ez itt a lényeg.nekem az a jó kutya,akit nem tudok még rávenni sem erre ( másnak meg nyilván más ),de itt ez az én véleményem,tehát a saját álláspontomat tükrözi.
Tehát az, hogy a kutyád fajtájából eredően ártatlan állatokat üldöz az erdőben
Nem üldözi,csak hajtja őket, aka mozgásra serkenti és ezzel növeli a vadállomány edzettségét,ha bevárnák semmi bajuk nem lenne tőle.
Ráadásul az esetem nagyon egyedi,mutass még egy beagle tulajt akinek a blökije nyulak után futkos a futtatókon és köztereken..Ráadásul az számomra nagyon nem egyenértékű.hogy egy nyúl megijed,vagy Te akar egy hintázó gyerekre is rátudod uszítani a kutyádat.( elvi lehetőség ugye adva van ) -
TazLeacher
nagyúr
válasz
üzenetére
Az hogy valaki elviszi a természetbe sétálni - vadászni a kutyáját ezerszer több örömet jelenthet neki,mintha kartondobozokat kerülgetne vagy műanyag frizbik után szaladgálna
Ez erősen azt sugallja, mintha a kettő kizárná egymást, holott NEM.
Ez olyan ,mintha lenne egy puskád a falon és számon kérnéd a tulajától, hogy ölni lehet vele,ellenben ő csak néha leporolja és amúgy sincs tölténye hozzá
Akkor a harci ebek miért is kaptam pejoratív jelzőt részedről? Vagy úgy gondolod, hogy akinek harci ebe van, az naphosszat kutyákra uszítgatja őket? Remélem nem...akkor nem értem. Már magában az a tény, hogy valakinek harci kutyája van degradáló, sőt! az, hogy tiéd azért nem harap meg embereket, mert nem harci kutya, az azt jelenti, hogy egy harci kutya igen? (segítek: nem, ráadásul szerintem elég kemény fogalom zavarban vagy a harci kutya és az őrző-védő kutya témában...mivel korábban "emberi harapásról" volt szó, a harci kutya pedig állatharcokra lett kitenyésztve, nem ember ellen, azok az őrző védő fajták).
Harci kutyám van fajtáját tekintve. (Nem tudom, hogy viperafejű-e...vagy egyáltalán mit jelent ez...). Ha rá tudod venni, hogy megharapjon akár téged, akár mást, akkor (ide valami nagyot akartam írni, de semmi jó nem jutott eszembe, úgyhogy találj ki valamit, amit akarsz, úgyis lényegtelen, mert nem tudod...)
Az megint egy másik kérdés, hogy én rá tudom-e venni...Tehát az, hogy a kutyád fajtájából eredően ártatlan állatokat üldöz az erdőben - de végül nem bántja őket - az úgy rendben van. Akkor az is rendben lenne, hogy ha mondjuk egy harci kutyának tenyésztett kutya a Te kutyádat üldözné csak úgy poénból fél napig, vagy egy egy őrző-védő fajta mondjuk Téged?
Tudom, hogy furcsa a hozzáállásom, de én nem lelem örömömet abban, hogy más állatok szenvednek. Márpedig ebben a szituban a nyúl bizonyára nem örömében szaladgál a kutyád elöl. Honnan tudom? Nem, nem mondta nekem egy nyúl sem, de ebben meg én vagyok biztos, hogy nem örömében teszi. De téged ez nem zavar, mert a kutyádnak ez örömet okoz. Erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy nem azt kell csinálni, amit a kutya magától tenne, hanem találni olyat, ami a KERETEK között a kutyának és a gazdának is örömet tud okozni.
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Itt a topikod teso. [link]

-
Bjørgersson
félisten
válasz
üzenetére
Az hogy szabadon rohangálhat egy kopó az erdőben,minden gazdás foglalkozást galaktikusan felülír élményben ez szent meggyőződésem.
Tehát ezt sem a kutya mondta neked, hanem csak te tartod így.

Ahogyan a másik kutya sem mondott semmi, mégis látszik rajta például a folyamatos farokcsóváláson, hogy a kutya egyszerűen szétrobban az örömtől, hogy dolgozhat a gazdájával. (ahogy jer1cho is írta)
(#18456) Lauda: Ó, így már minden értek.

-
törölt tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Te viszont simán kijelented, hogy ezek/azok az emberek egész nap cseszegetik a kutyájuk, mást se csinálnak. Ez elég konkrét volt, mint ferdítés?
Nem ,nem volt elég, kérlek konkrétan tőlem idézzed ezt ,akár még szövegkörnyezetből kiragadva is

Az hogy szabadon rohangálhat egy kopó az erdőben,minden gazdás foglalkozást galaktikusan felülír élményben ez szent meggyőződésem.( ha nem így lenne,akkor félóra után hazajönne,de csak akkor jön amikor annyira elfáradt,hogy már poroszkálni is alig tud ) Most jön az tudom,hogy valójában a kutyám is utál,örül,ha nincs velem

Tehát az úgy teljesen rendben van, hogy védtelen állatokat azok halálfélelmében végül szórakozásból, kedvtelésből állatokat gyilkoló emberek elé üldözzön...?
Ez valóban egy súlyos morális kérdés ( lenne ).Ha lenne bármi értelme a gyakorlatra kivetítve.De sajnos nincs,mármint értelme ilyen formában
Ez olyan ,mintha lenne egy puskád a falon és számon kérnéd a tulajától, hogy ölni lehet vele,ellenben ő csak néha leporolja és amúgy sincs tölténye hozzá
Ráadásul a kutya nem tudja,hogy mi fog történni a gazdája elé hajtott állattal ( jellemzően nyúllal ) Én is csak elviekben tudom,mert ilyen gyakorlatot nem folytattam és nem is fogok 
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nem, de mi mutattuk mit hogy kell.

-
Zarah
csendes tag
válasz
üzenetére
Az hogy valaki elviszi a természetbe sétálni - vadászni a kutyáját ezerszer több örömet jelenthet neki,mintha kartondobozokat kerülgetne vagy műanyag frizbik után szaladgálna.
Ahogy nincs két egyforma ember, (szerintem) úgy nincs két egyforma kutya sem. Miből gondolod, hogy egyetlen tevékenység okozhat csak örömet mindenkinek / hogy valakinek egyetlen tevékenység okozhat csak örömöt?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
üzenetére
Örülök, hogy ezt válaszoltad: tehát abból következtetve, hogy egy kutya ilyen technikai tudás birtokában van egyenesen következtettél arra, hogy a gazdája nem viszi erdőbe sétálni, semmi egyéb más módon nem foglalkozik vele? Az, hogy valaki ennyit foglalkozik a kutyájával, az nem azt jelenti, hogy csak ennyit...csak azzal a különbséggel, hogy amíg Te két séta között azt hozod fel pozitívumnak, hogy a kutyával vagy, addig ezek az emberek extra időben a képzik a kutyájukat...szóval az, hogy ilyenre képzed a kutyád, az nem VAGYlagos kérdés azzal, hogy hova és mennyit viszed sétálni, maximum VAGYlagos kérdés azzal, hogy amíg a Te mást csinálsz, ezek az emberek akkor is a kutyájukkal foglalkoznak. Az utóbbi videóban említett úriember idestova olyan 30 éve teszi ezt nap, mint, hogy kutyákkal foglalkozik, és nem úgy, hogy otthonról dolgozik, hanem úgy, hogy ebből él.
Kicsit túlgondoltad a dolgot: egy szóval nem mondtam, hogy ne foglalkoznál a kutyáddal, mindössze azt mondtam, hogy amit - pozitívumként - felhoztál, hogy szaladgálhat a kutya az erdőben, az nem foglalkozás. Ez szigorúan NEM összekeverendő azzal, hogy egyéb közös elfoglaltságotok alatt foglalkozol-e a kutyával. Mivel ezidáig erről nem nyilatkoztál, kizárólag abból tudtam építkezni, amit Te saját magadról elmondtál, ami nem volt más, mint, hogy büszkén mondtad, hogy milyen jó a kutyádnak, hogy fél napokat szaladgálhat felügyelet nélkül egyedül az erdőben. Erről meg nekem más a véleményem. Ennyi.
Tehát én az alapján ne ítéljelek meg, hogy mit csinálsz a kutyáddal egy bizonyos időszakban, mert - mint mondtad - csináltok mást is, Te viszont simán kijelented, hogy ezek/azok az emberek egész nap cseszegetik a kutyájuk, mást se csinálnak. Ez elég konkrét volt, mint ferdítés?
Arra tenyészették,hogy a vadászok elé hajtsa a kis vadakat
Tehát az úgy teljesen rendben van, hogy védtelen állatokat azok halálfélelmében végül szórakozásból, kedvtelésből állatokat gyilkoló emberek elé üldözzön...?
-
törölt tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Azért mert azt írtam,hogy heti párszor elengedtem kalandozni,az számodra továbbgondolva azt jelenti,hogy a többi napokon nincs vele foglalkozva? Egyrészt itthonról dolgozom ,tehát a kutya 24/24 ben velem ill.a párommal van ,amikor megjön a munkából.Reggel 2 órás séta,este a párom elviszi montival az erdőbe amikor is rohanhat a bringa mellett.Vezetek egy héten 2X 60 kilométert,mert elviszem Leibnitzbe ,ahol is található a legközelebbi futattó. hogy a kutyák között is lehessen.Egy hónapban egy hetet Pécsett töltünk általában ,ahol minden nap 4-5 órát vagyok vele közép európa szerintem legnagyobb zárt kutya futtatóján a több focipálya méretű Szaturnusz utcai létesítményben,ahol az ismert haverjaival lehet.Az elmebéli állapotomat véleményezhetitek,de azt hogy mennyit foglalkozom a kutyámmal, ne kérdőjelezzétek meg, mert még a párom szerint is kutyabuzi vagyok
Ha ezt überelitek, akkor elfogadom,de abban meg erősen kételkedem
Persze ez azért is lehetséges,mert nincs semmi kötöttségem munkaügyben.(#18451) jer1cho Kérésed számomra parancs
Arra tenyészették,hogy a vadászok elé hajtsa a kis vadakat ( nem, nem öli,harapja meg őket ) és/vagy kövesse a nyomokat 
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
üzenetére
Gondolkoztam, hogy reagáljak-e erre, elsőre úgy gondoltam, hogy nem...aztán meggondoltam magam...
ezért is van ilyen kutyám és nem valami viperafejű harci eb
Ha lennél oly' kedves, leírnád nekem, mint tudatlannak, hogy beagle-t, mint fajtát mire tenyésztették ki? Tehát pontosan mi is a "feladata" a kutyának a vadászat során?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
üzenetére
1. Akkor ne "kutyáról", hanem "kutyámról" nyilatkozz.
2. Ki mondott ilyet?
3.
tudom egy kutyának a behíváson és pár egyéb utasításon kívül mit is kell még csinálnia
Ha konkrétabb leszel, leszek én is konkrétabb...a pár egyéb utasítás nem túl konkrét.
Azt nem érted, hogy teljesen mind1, hogy konkrétan mit tanítasz a kutyának. A kutyának az ül, vagy a szóra behívás semmivel sem "derogálóbb", mint háton feküdni, vagy szóra kőrbe szaladni. Az egész a kutya-ember kapcsolatról szól. Olyan összhangot összehozni a kutyával, hogy a legkisebb rezdülésedre is tudja a kutya, hogy mit szeretnél, és ez vica-verza. A kutya legkisebb rezdülésére is tudod, hogy mit fog csinálni.
És már bocsánat, de az, hogy kiengeded a kutyát, hogy egy fél napot egyedül kóboroljon az erdőben, az sok minden, csak nem:
1. elviszed sétálni
2. közös program
3. foglalkozás a kutyávalAzt elhiszem, hogy élvezi a kutya, csak ne akard úgy beállítani, hogy bármelyik lenne a fentiekből.
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Koszonom ezt is! Nagyon kiraly!

-
törölt tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
1. A kutya nem ezért nem harap meg senkit ,mert nem engedem és tiltom,hanem mert magától se tenné meg soha,ezért is van ilyen kutyám és nem valami viperafejű harci eb

2 Továbbra is tartom, hogy egy kutyát nem kell állandóan cseszegetni és kommandírozni.
3 Az a baj,hogy az általad leírtakról a kutyák még hitelt érdemlően soha nem tudtak véleményt nyilvánítani.Te hiszel a reakcióik alapján valamit,de simán elképzelhető ,hogy igazából rühellik amit Te szeretett elfoglaltságnak vélsz.
Nem tudom mire gondolsz ( ? ),ha ferdítésről beszélsz akkor legyél konkrét ,ha kérhetnélek.Nem tudom egy kutyának a behíváson és pár egyéb utasításon kívül mit is kell még csinálnia.ebben is legyél konkrétabb kérlek.
Az enyém oda megy és akkor, amikor mondom és megteszi amit szeretnék ( szeretetből ).Nekem ennyi elég,mint mondtam már, nem kell Platont fordítania tudnia Ógörögből
Néztem ezt a videót,aranyos a blöki rajta,ennek ellenére én ezeket a dolgokat cirkuszi mutatványoknak tartom a legpejoratívabb értelemben.Az hogy valaki elviszi a természetbe sétálni - vadászni a kutyáját ezerszer több örömet jelenthet neki,mintha kartondobozokat kerülgetne vagy műanyag frizbik után szaladgálna.Ez egyenértékű számomra a bringázó majommal vagy a labdázó fókával.Nem magát a műveletet élvezi a kutya,hanem hogy kedvére tehet a gazdájának.Remélem ez nem volt túl sarkos megfogalmazás,ha igen elnézést kérek érte.de nekem erről tényleg ez a véleményem.

-
TazLeacher
nagyúr
Hazai példa. Bár nem világbajnok, és "csak" IPO1-es engedelmességi vizsga, de van szerencsém ismerni a gazdát és a kutyát is (Hozzá járunk suliba.). Természetesen nem az első kutyája, sokadik, de ő most az aktuális, még fiatal. Hát itt sem az látszik a kutyán, hogy "kínozva" érezné magát...
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Azt a szuzmariat. Koszi a videot!
Apam nem semmi, majdnem olyan jol idomitott, mint az enyem. 
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
üzenetére
A gond az, hogy a saját mondandódban vannak - saját magaddal - való ellentétek:
1. A kutya "egyenrangú". De nem haraphat meg senkit, nem bánthat senkit. Ha bántják a kutyámat, vagy engem, én megvédem magam, vagy őt. Ha őt bántják, vagy engem, ő tűrje, mert csak egy "kutya"...hol itt az egyenrangúság, és nem az általad említett szolga viszony? Ennél nagyobb szolgaság nincs...
2. Az nem törődés, hogy hagyom, had szaladgáljon, meg rohangásszon, ahogy az sem gyereknevelés, hogy bedobom a gyereket egy halom játékkal a szobába.
3. A kutya "dolgoztatása" akkor jó, ha a kutya is élvezi. Az meg, hogy mindez keretek közé van szorítva, elég hasznos. De majd szólok a kutyámnak, hogy amit csinálunk, az nem jó, úgyhogy legyen szíves ne érezze jól magát.
Mondjuk a taníttatással kapcsolatos ferdítéseid nekem eléggé úgy hangzottak, mint egy önigazolás arra, hogy képtelen voltál a kutyádnak az általad említett dolgokon kívül bármi mást megtanítani, ebből pedig egyenesen következik, hogy akinek ez sikerült, az kínozta/kínozza a kutyáját.
Ő például egy világbajnok. Ha bármi kicsit is értesz a kutyákhoz, csak egy hangyafingnyit is, akkor láthatod, hogy a kutya egyszerűen szétrobban az örömtől, hogy dolgozhat a gazdájával. Véleményed lehet, de majd akkor alkoss ilyet, ha a kutyád farokcsóválva, "mosolyogva" várja, hogy mi a következő parancs...nem attól leszel "nagy ember", ha hagyod, hogy azt csináljon a kutyád, amit akar, hanem attól, hogy a kutya azt csinálja, amit te akarsz, de mindezt önfeledt örömmel, odaadással, szeretettel teszi. "Semmit csinálni" mindenki tud, és az a legegyszerűbb, de ahhoz, hogy a fentieket elérd egy kutyánál, na, ahhoz kell kellő odaadás és tudás.
-
törölt tag
Igen érdekes kísérleti körülmény lenne, ha valaki megtámadna és a védelmemre kelne a Beagle.persze nem zárom ki teljesen ,hogy megtörténne, de szerintem megijedne, elfutna, vagy elbújna inkább

Azért is használják olyan nagy számban kísérleti alanynak a laborok, gyógyszergyártók ,mert még injekciózás és kisebb műtéti beavatkozások során sem kap még feléje se az embernek.A linket pedig köszönettel beszúrom akkor újra, Beagle Rescue Project.Mindenki aki teheti nézze meg a megható videót és ha módja van támogassa őket,némi lével ( én megtettem )
A ráhangolódással viszont egyetértek veled,ahogy így jobban átgondolom.Viszont van egy ellentmondás benne. A fajtára jellemző falkasorrend és társas viszony sokat fakulhatott, mióta nem létezik a kutya,mint önálló természeti lény a háziasítás miatt.Ezer évek teltek el és a Darwini törzsfejlődésben az emberközeli szocializáció biztosan nyomot hagyott és nem egyenértékű ma egy kutyafalka hierarchiája, mondjuk a farkasfalkák szigorú és változatlan belső törvényeivel.(#18441) philoxenia Sajnos csak a saját kutya fajtámon keresztül tudom leírni a tapasztalatokat,mivel más fajtákról behatóbb ismerettel nem rendelkezem. Az enyém egészen eddig ( míg a vadásztársáság helyi emberei fel nem kerestek és jelezték,hogy veszélyes amit művel és hajtja a vadakat,és esetleg lelőhetik miatta.) Heti 2-3 alkalommal el volt engedve az itteni erdőségekben kalandozni.Reggel huss,estére mindig megjött,halál kifáradva és dzsuvásan.Egy deka súlyfelesleg sincs rajta,szóval az agresszió mentességet ennek a tükrében mondom.Nem egy panel kedvenc, hanem egy jól karbantartott sportos blöki,aki úgy van tartva,hogy a kopó ösztönei kielégüljenek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Két problémát látok Veled kapcsolatban. Az egyik az, hogy a szövegértésed nem kompatibilis a többségével, félreérted, félreértelmezed a használt kifejezéseket, a másik az, hogy Nálad a kutya mint olyan leszűkül egy fajtára, nevezetesen a beagle-re, azon belül is leginkább a sajátodra.
A "dolgozni" kifejezés kutyásoknál nem azt jelenti, mint embereknél. A beagle mint fajta kifejezetten "munkaigényes" azaz a kitenyésztésnél célként kitűzött tevékenység igenis fontos nekik, szeretik csinálni, de mivel a nyúlvadászat nemigen kivitelezhető a világon létező biglik számára a kutyák nagy és a nyulak kis számát tekintve, pótlékként hasonló tevékenységre van szükségük. A kutyának a mozgás sokkal fontosabb, mint az embernek, jobban szenved a hiányától, az egészsége is sokkal inkább megsínyli. A mi biglinknek például "koplalnia" kell, mert másképp annyira elhízna, hogy abba pusztulna bele. Ha rendszeresen volna "dolgoztatva" ehetne annyit, amennyit szeretne. De a világon rengeteg fajta kutya él, eltérő tenyésztési céllal kialakítva. Így sok olyan kutyafajta is van, aminek lételeme az őrzés, a terület és a gazda, a család, a a falka védelme. Ezeknél semmi problémát nem okoz, ha harapni kell. Akár embert is. -
Kidus
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Miert kell ez a stilus? Ha jol emlekszem neked mar ment figyelmeztetes regebben is.
Ha nem megy alazas nelkul, NE irj. -
Kidus
őstag
válasz
üzenetére
Te kutya-gazda viszonyrol beszelsz harapasnal. Gazdat sosem, kizart hogy elofordulhasson.
De ha teged tamadnak, hidd el a beagle is ugyanugy meg tud vedeni, mint akarmelyik masik.
Egyenloseg szep elmelet, de abszolut mukodeskeptelen szerintem, foleg ha belegondolsz, hogy kutyak kozt is hierarchia van, pontosan megvan mindenkinek a helye, es van csicska, meg fonok.
Egyenloseg koztetek soha az eletben nem lesz, vagy o a fonok, vagy te. Ettol meg o nem szolga, viszont te mondod meg, mikor mentek hova, mikor ehet, hol a helye. Ha o mondja meg, akkor nagy baj van, mert nem tudod kontrolalni, es igy lesz sok problemas, ugatos, harapos, labilis kutya ( mint pl itt jo usaban ), ahol a legtobb kutya barmit megtehet, azt csinal amit akar, es ettol felfordul mindenki elete es veszelyes lesz az allat masokra nezve.
A ketto ott talalkozik, hogy altalaban a harapos agressziv kutya pont attol az, hogy nem a gazdaja a fonok, hanem o es ugy erzi, hogy az o dolga vedeni mindenkit es mindent.
Egy kiegyensulyozott falkaban ( csaladban ) ez alapallapotban ugy tortenik, ahogy a te idealod szerint is, az allat tudja, hogy majd te megveded ot, igy nem erzi szukseget az erositesnek.
Teljesen mashogy vannak ok kodolva, mint mi, ehhez is kell beallitottsag, hogy az o szemukkel tudd latni a vilagot, bevallom bar probalkozom, nekem is sokszor nehez megerteni, mit miert csinal, legtobbszor nem helyes a parhuzam, amit az ember huz emberi kapcsolatok es kutyavilag kozt.
A rahangolodas osztonos szinten van mar, minden kutya rad hangolodik, felveszi a ritmust, ha akarod, ha nem. Haziasitas, ezer eve egyutt eles, stb eredmenye, ezert olyan sikeresek.
Erdekes pelda, de az enyem peldaul kifigyelte, hogy vigyorgok ra mikor udvozlom, es par honapja elkezdett o is vigyorogni. Hat kertem en ezt tole? : ))Linkedre nem figyeltem fel, de tedd be nyugodtan ujra.
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Jól értelmeztem, szerintem a kutyának nem kell " dolgoznia ". Valamint ne provokálj, vagy ha igen azt tedd személyesen inkább, ha javasolhatom

-
Bjørgersson
félisten
-
törölt tag
Sok dologban egyetértek veled,de még többen nem.

Az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerek között,amiket kötelezően és törvényileg ellenőriznek az erre szakosodott hatóságok,apparátusok is évente több botrány van.Egészen a termékkivonásokig, egészségre veszélyes mivoltuk miatt.Ezek alapján én nem bízom a kutyakaja gyártó lobbyban-multikban.( persze ellenőrzik a kutyakajákat is,csak éppen a végfelhasználók,kutyák nem igazán tudnak nyilatkozni ,hogy mit éreznek a fogyasztásuk után )
Kellő tartási és társas körülmények biztosítása esetén a kutya nem fog rombolni.Nem hiszem,hogy genetikailag a "dolgoztatás" ( cseléd és csicskaszerep ) kódolva lenne a kutyákban,mint törzsfejlődési ág.
Abban sem hiszek,hogy a kutyának rá kellene hangolódnia az emberre.Fordítva már sokkal inkább.És itt van a különbség a kutyatartók között,egyik csoport a kutya felől közelíti meg a kérdést,másik pedig az emberi felülírhatatlan felsőrendűség felől.Nálam a kutya egyenértékű társ és nem alá és mellérendelt élőlény.Egy beagle,ha megharapnád se harapna vissza,soha semmilyen körülmények között.Ha a figyelmeztetést mint moderátori jogkört kiterjesztenéd arra, hogy teszem azt a földön rugdossál ( ugye milyen jó is lenne pár értetlen userrel szemben ?
) Egy Beagle akkor se támadna rád.Teljesen idegen a vérmérsékletüktől és ez nem függ a gazda milyenségétől.
A Beagle Rescue Projectes linket,meg nemes ügy mivolta miatt egy kutyás topikból kimoderálni, hát ízlés kérdése,Nekem más.. -
Kidus
őstag
válasz
üzenetére
Tehat komplexusos baromnak nevezni mindenkit, aki nem abban 'hisz' amiben te, nem hangulatkeltes

1. Mindegy, miben hiszel es mit gondolsz, barki velemenyet szivesen olvassa mindenki, ameddig megvan benned a kello erzekenyseg masok erzesei fele. Ha nincs meg, ne irj a temarol, foleg olyan temarol ne, ami amugy is konnyen langra kap ( ivartalanitas pont ilyen ).
2. Azok az eszkozok, amiket a kutyakon latsz, konkretan arra lett kifejlesztve, hogy gerincserult ( bena, felbena ) illetve gyenge hatsoval rendelkezo kutyaknak a mozgas lehetoseget biztositsa. Ebben nem hinni kell, egesz sok info van rola neten, mar amennyiben hiszel benne hogy nem hazudnak szerte a vilagon
Az en velemenyem:
Kajarol: allegias kutyam van, konkretan egy oran belul pontosan latom, ha egy tap nem stimmel, mert barmi ami nem eleg "tiszta" kaja, kiuti.
Kemeny minosegi elvarasoknak kell megfelelniuk a gyartoknak ahhoz, hogy bizonyos dolgokat rairhassanak a csomagolasra, ezt rendszeresen ellenorzik. Szinten keresheto a neten.Tartasrol, kepzesrol: Egy kutya amelyik ertelmes, elvarja, hogy dolgoztasd. Ha nem dolgozik az agya, unatkozik es konnyen elofordulhat, hogy rombolni kezd. Lakast, targyakat, kertet stb...
Az atlag kutya imad teljesiteni, kedvedben jarni, es kozben a gazdaval a kotodest erositeni. Semmi nincs olyan jo hatassal a falka egyensulyara, mint egy kozos trening/kutyasuli/barmilyen kikepzes/jatek, ahol aktivan kommunikalsz vele.
Persze lehet olyat is, hogy csak setaltok vagy rohangal az erdoben/reten boldogan, de az masfele elfoglaltsag, ott nincs fokusz, es nem rad hangolodik, hanem minden masra korulottetek.Vedelem: Kutya osztonosen ved, mert a falkad tagja. Ha elvarod, ha nem. Ha csivava, ha masztiff, ha akarmi mas. Amelyik nem ved, az vagy nagyon fel, vagy nem erzi magat falkatagnak. Ettol nem agressziv, hanem kutya

-
törölt tag
válasz
madgie
üzenetére
Nézd én csak kifejtettem az álláspontomat személyeskedés mentesen,amire igen sok személyeskedő reakció érkezett.Továbbra sem értek egyet a kutyára kötött kocsival,sokan ha mozgásszervi bajuk van a kutyusoknak akkor úszni hordják őket,akár végi kézben tartva. Azt is vallom, hogy egy kutya ne akarja őrjöngve megharapni a postást, vagy leharapni a vízóra leolvasó lábát.Nekem nem kell,hogy megvédjen a kutya,nem azért tartom.Majd én megvédem mindenkitől és mindentől,ha kell.Jeleztem,hogy sarkos lesz a megfogalmazásom,sajnos blöki témában nincs bennem kompromisszum készség.Szerintem vagy valaki igazi rajongó,vagy csak van egy kutyája és úgy tekint rá,mit egy másik tárgyra, ami a készletében található.A két csoport között sajnos nem létezik átjárás valóban....
(#18432) Kidus Tudomásul vettem
Bár a trollkodást és hangulatkeltést,még ha kitiltasz is vissza kell, hogy utasítsam, mint indoklást. -
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Betegség prevenciónál az állatorvosok nem a nemi betegségeket értik ( jézuuusom ),hanem az előforduló kórós szervi elváltozások megelőzését :
Milyen előnyökkel jár a kan kutyák ivartalanítása?
Az ivartalanítással nagyban csökkenthető az idős kan kutyákban viszonylag gyakran kialakuló prosztata daganatok és prosztata megnagyobbodás kialakulásának esélye.
Csökken a nemi hormon termeléssel összefüggő kórképek, például a végbéldaganatok kialakulásának valószínűsége.
A heredaganat kialakulása megelőzhető.
Megszűnik a szukák tüzelésével összefüggő kóborlás és az ebből adódó veszélyhelyzetek, kellemetlenségek.
Csökken a kanokkal szembeni agresszió, illetve az ivartalanított kan kutyát rendszerint más kanok sem támadják meg, mivel nem érzik az ivari szagot, így nem tekintik riválisnak.Amúgy valóban nem hiszek az óvszerben ( sem ), használja az akinek 'nyóc anyja vót'

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Faterode tuti likas vot'.....

-
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nem szenved,mert rendszeresen hordva van pároztatásra
De ha ennyire támogatod a műtéti beavatkozást,csak azt tudom javasolni neked,mint a dokinak is,heréltesd ki magadat a esetleges betegségek prevenciójaként.(#18422) Daffni2 Nem érdekel a véleményed,nálam az a kutya, aki teljesen veszélytelen minden körülmények között az emberre.
-
Daffni2
addikt
-
törölt tag
Én ilyen sarkos vagyok kutya kérdésekben is.Én nem hiszek a szakirodalomban ( ameddig a kutyák nem írnak bele pár fejezetet,vagy lektorálják ) a barom kitalációkat addig semmiképpen.Nem hiszek a prémium márkájú kutyakajájában sem ( szerintem mind műanyagból , döghúsból vagy más káros anyagbók készül ) Nem hiszek a blökiket b@szogató.alfa hím komplexusban rendelkező gazdákban sem,akik a futtatókon díszlépésben masíroztatják a kutyáikat és elvárják,hogy Ógörögből Platont fordítsanak.Mindezt egy mobil gulyáságyúval a derekukon jutalomfalat gyanánt.Szerintem a blökiknek szaladgálniuk kell,meg szimatolgatniuk és nem az idióta gazdájuk cseszegetésének engedelmeskedni állandóan.Nekem elég,ha behívható a kutyám és pár alap vezényszót is ismer még.Nem hiszek abban sem,hogy a kutya megharaphat embert bármilyen körülmények között is.Ha a páromat egy betörő éppen gyilkolja,a blökim akkor se harapja meg
Ezentúl csak szeretni kell a kutyákat,de azt ellenben nagyon. ( nem bármi másnak mellérendelve ,hanem önmagukban ) No offense és peace 
Azt még elfelejtettem,hogy múltkor elküldtem a picsába az állatorvost,mert javasolta az ivartalanítást.Majd ha a doki kiherélteti magát talán,addig semmiképpen sem..

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Kutyat nem erdekli.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére

-
törölt tag
Nem láttam róla hivatalos orvosi igazolást,hogy kell nekik, addig meg kételkedem benne továbbra is

-
Daffni2
addikt
Szerintem ebben az esetben a kálcium pótlása az elsődleges, ezek a porcerősítők az emberek többségénél sem hasznosak és vesekövet is okoznak
Azt írtad nem vagy nagy szaki ebben a dologban, úgyhogy ne is terjessz butaságot.
Az izületi problémák kezelésére semmiképpen nem a kálcium a megoldás, hanem az un. "porcerősítő" készítmények, amik Glükózaminokat és chondroitin szulfátot tartalmaznak.
Vesekövet semmiképpen nem okoznak, viszont az izületi problémával küzdő kutyák életminőségét rendkívüli módon javíthatja.
Az egyik legjobb ilyen készítmény a Seatone.
Forgalmazója Dr Kocs Mihály, mozgásszervi specialista, Dobermann tenyésztő
-
capulet75
addikt
válasz
haromegesz14
üzenetére
Azt hiszem kutyuknak is van gumis bandázs az lábhajlatokra, azzal talán könnyebb a mozgás.
-
törölt tag
válasz
haromegesz14
üzenetére
Szerintem mindenképpen jó ha mozog kicsit, szép ráérősen a maga tempójában + sok sok szeretet és simogatás meg finom falatok az öreg barátnak .
-
rwin5
őstag
válasz
haromegesz14
üzenetére
Szerintem ebben az esetben a kálcium pótlása az elsődleges, ezek a porcerősítők az emberek többségénél sem hasznosak és vesekövet is okoznak, szóval lehet hogy fölös de bepróbálni azt is érdemes. Én hallottam állatorvosokról akik kálcium injekciót adnak, ha már súlyosabb az eset (meg ugye kölyök kutyáknak is szokták adni mikor nagyon gyorsan nőnek) Meg érdemes röntgenre vinni, hogy végülis pontosan kopás van-e nála vagy egyéb baj. Van valami tojáshéj koncentrátum azt is szokták alkalmazni, de nem tudom, hogy állatoknál is, de embereknél hasznos ízületi fájdalomra, kopásokra. Nem vagyok nagy szaki, de nekem ennyi ugrott be, majd a többiek hozzátesznek valami okosságot
-
haromegesz14
senior tag
Hello!
Van egy idősebb kutyusunk, aki ízületi problémákkal küzd, nehezen tud feltápászkodni/mozogni. Rövidebb átmozgató séták jót tesznek Neki, vagy inkább csak ront a helyzetén? Állat patikában kapható kutya ízületvédő készítmények mennyire használnak? Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jövedelem
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Asztalos klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ráadásul az esetem nagyon egyedi,mutass még egy beagle tulajt akinek a blökije nyulak után futkos a futtatókon és köztereken..Ráadásul az számomra nagyon nem egyenértékű.hogy egy nyúl megijed,vagy Te akar egy hintázó gyerekre is rátudod uszítani a kutyádat.( elvi lehetőség ugye adva van )

a vége (is) epic