Hirdetés
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Most a felhasznalastol fugg. Ha egyszerre akarom a telerakni, akkor igen. Ha meg kisebb adagokat pakolok fel, akkor kivarhato. De teny, hogy eSATA-n azert legalabb 3x gyorsabb lehet kb.
-
Alex91
félisten
Nem tudom, a kollegakkal beszeltuk a minap, hogy az osszerakott se olcsobb, es mindkettojuk olcso kulso haza meghalt. Amikor egy 1,5 TB Samsung Story Station 30k korul van, amikor egy 2 TB-os My Book Essential 45k-ban van, hat...
Igaz, nincs eSATA, de hogy az mennyire kell

-
BBéci
legenda
Tudtok-e bármi érvet a másfél terás ellen, ami miatt inkább 1 TB-osat érdemes venni. 20 pénz az 1-es, 25 a másfeles, tehát az ár/tárhely a nagyobb mellett szól.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
És a PQI ban milyen drive dolgozik ?
Lg ben, maxellben ?
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Az 1.8 colos hdd kbem milyen merevlemez dolgozik belül?
A Plextor érdekel leginkább, az
Asus 30 gigasat ma néztem, abban seagate drive van.
A Trascend ben milyen van ?(#2880) pepe1970
Milyen méretre gondoltál ?
-
Alex91
félisten
Itt van nálam egy 1 TB-os Samsug Story Station 3,5"-os kulso HDD. A piros STORY feliratot leszamitva egeszen esztetikus. Ket MyBook, es egy Seagate Freeagent mellett ez a leghalkabb
. A Samsung haza meg egeszen huvos (mondjuk ez nem jelenti azt, hogy a HDD nem lehet belul forro
), bar ez most vagy 5 oraja megy folyamatosan, es megis ezt erzem a leghuvosebbnek! Kicsit talan jobban rezonal a haza, mint a tobbinek, de nem veszes.
Ugyhogy eleg pozitiv benyomast nyujtott. Mondjuk en orulnek, ha lenne belole FW portos is
. -
törölt tag
Nekem samsung s2 portable 320gb van. Nagyon tetszik a kütyü, igaz tartósságát nem tudom milyen, mert csak 2 hónapja van meg. A design az tökéletes 3 hozzá a bőr tok nagyon elegáns. Annyira halk, hogy észre sem veszed ha megy, csak ha kezedbe fogod, akkor érzed, hogy működésbe van. Meg mondjuk van kék jelzőfénye is
A súlya is nagyon jó, pontosan nem tudom mennyi 100g körül van, de zsebbe siman rakhatod.
Én 2. nap leejtettem, de semmi baja nem lett.
Annyi a hátránya, hogy valószínű win7 el nem tökéletes az összhang, mert xp alatt ha leválasztod az eszközt akkor ki is kapcsol a vinyó, win7 alatt viszont nem... ott kiírja hogy leválaszthatod, de nem akar kikapcsolni. (Nem tudom, hogy csak nálam van-e ilyen, de akármivel próbálkoztam még nem sikerült)
Ja és nem melegszik egyátalán. -
pepe1970
tag
Üdv! Szeretnék venni egy külső merevlemezt, tudtok ajánlani valami megbízhatót? A sebessége annyira nem érdekel(van időm), fontos hogy menjen táp nélkül. Ez mennyire számít jónak? Toshiba StorE Art
-
HXY
addikt
Nekem az S2 nagyon nem jött be. Bár igaz, én még az első szériából vettem, lehet, hogy az volt bugos. Én mindenképpen WD-t vennék, azok már évek óta gyártanak külső HDD-ket, a Samsungnak meg csak ez az első sorozata. És ha a Samu háznak tönkremegy az elektronikája, akkor a HDD-t nem lehet belőle kiszedni és átrakni egy másik házba vagy laptopba, mert nem SATA csatlakozója van, hanem rá van integrálva a miniUSB.
És szerintem nem a 3 év garancia a fontos, hanem az, hogy amíg használod, addig a rajta tárolt adatokat biztonságban tudd. Mert mit érsz azzal, ha 2 év után behal a HDD, elviszed a szervizbe, és 2-3 hét múlva kapsz egy újat? Az adatok már nem lesznek rajta...
-
Ironed
csendes tag
Mi a tapasztalat, vélemény: Samsung 2,5" S2 160GB vagy Silicon Power Armor A50 250GB? Árban 1-2 ezer az eltérés, de bizonytalanodom mert a gari a samura 36 hó a másikra meg 12 hó...Számít ez? thx
-
RpPRO
őstag
-
Palkova
tag
Tisztelt Fórumtársak!
Talán van akinek segít:
Vásároltam egy e-sata+USB-s külső tárolót, és én is szembesültem azzal a problémával, hogy a natív IDE módban telepített XP+sp3 nem hajlandó felismerni a menet közben csatlakoztatott e-sata eszközt. Mivel az XP újratelepítéséhez nem nagyon fűlt a fogam, sokat olvasgattam, de megoldást nem találtam. Közben, próbálkozások során rájöttem, hogy menet közben csatlakoztatva az e-sata eszközt, avezérlőpult-rendszer-hardver fül-eszközkezelő-IDE ATA/ATAPI vezérlők
alól kiválasztva a megfelelő IDE csatornát
jobbklikk-hardverváltozások kereséseután csoda és örömködés, mert működik.
Persze nem valami elegáns a dolog, de ahogy a magyar közmondás mondja WINDOWS user vízzel főz és mégiscsak egyszerűbb, mint újra indítani a rendszert.Üdvözlettel: Palkova
-
HXY
addikt
Nekem volt egy Samsung S2-esem, az 500 GB-os változatból.
Egy éve vettem itt a PH-n, bontatlanul, gar nélkül 18-ért.Csak biztonsági mentésre használtam. Nem volt éjjel-nappal bedugva.
Heti kb 1 órát ment. Kicsi, szép, dizájnos meg minden, de...Annyira melegszik, hogy csak na!
Üresjáratban 45 fok körül van, ha másolok rá mondjuk 100 GB-ot ,akkor 58-59 fokot is eléri.A másik meg az, hogy a kondíciója folyamatosan csökkent.
Minden használat után kb 1-2%-kal csökkent.Helyette vettem egy 1,5 TB-os WD Elements-et, amivel maximálisan elégedett vagyok.
Régebben is WD-m volt, egy 500 GB-os Office, azzal se volt semmi baj.Én biztosan nem veszek többet Samsung HDD-t, de SSD-t, vagy LCD-t már igen, abban jók.
-
Nem, de egy XP simán ráfér, azt megpróbálhatod. Ha az megy, talán 7 is menne.
2862: Bedug egy pendriveot egy telepítővel. Ha elindul, megy a boot. Ha üresen dugja be, akkor meg rendszert tud rá telepíteni.
Amúgy ha régi a cucc, akkor 1.0 USB van rajta, az meg nem az a kifejezett sebességbajnok, főleg nem egy HDD-vel. -
Power
senior tag
Egy SATA HDD dokkolót szeretnék venni.
Némelyiknél szerepel, hogy:
- 1TB kapacitástámogatásMost akkor ez azt jelenti, hogy 2TB már nem megy?
-
RpPRO
őstag
Egy utolso - talan buta - kerdes:
Leginkabb azert szeretnek egy kulso vinyot, h felrakjam ARRA a win 7-et, kiprobalas celjabol.
Lehet majd rola bootolni? Egyszeruen csak latni fogom, mint 4. vinyo a gepemben? (1000 eves a cuccom, 3 IDE vinyo + dvd rw). -
Tim82
félisten
Nálam a fejlődés: 40 -> 60 -> 80 -> 160-> 320 GB. (A PATA csatolójú vinyók közül ennél nagyobb kapacitású nincsen.) A 60 GB-osat eladtam, a többi vinyó megvan (40 GB-os tartaléknak, 80 GB-os külső házban, 160 GB-os a dokkolóban). És inkább a noti belső vinyója legyen nagyobb, nem akarok mindig plusz külső vinyót vinni magammal és mindig azon keresgélni, mert magán a gépen nincsen meg, ami éppen kell...
-
Tim82
félisten
válasz
CHIPman
üzenetére
A 2.5"-ösök mennek. Bár nekem gyári külső vinyóm nincs, én mindig a nagyobb kapacitású utód miatt lecserélt notivinyóimat rakom külső házakba. Így van egy Samsung HM80HC is nekem, köszöni, tökéletesen elvan egy USB-ről is.

Alex91: ne nekem mondd, én rájöttem már erre, legfeljebb nem tudom ilyen szépen megfogalmazni.

-
Tim82
félisten
-
daniel7
csendes tag
Sziasztok
Ha csak háttér tárolásra kell főleg filmeknek akkor jó vétel a Western Digital Elements 1000GB WDBAAU0010HBK?
A másik kérdésem kicsit láma, hogy a WD MY BOOK-ot lehet fektetve is használni? -
chege
aktív tag
-
Üdv.
Lenne pár kérdésem a külső HDD-kkel kapcsolatban.
Van nekem egy 7200RPM-es, kicsit haldokló 300GB-os 3 tányéros 3,5"-os 7200RPM-es vinyóm. Ezt érdemes berakni notebook/netbook mellé USB2-n, vagy mindenképp kell hozzá külső táp(sehogy sem lehet megoldani)?
Ha az előző nem kivitelezhető, akkor melyik az a méret, amihez még nem kell külső táp? -
Alex91
félisten
válasz
erika027
üzenetére
WD 500GB Passport Elite Fekete WDBAAC5000ACH, en esetleg ezt ajanlom, bar kicsit tobbe kerul. A dock miatt egyszerubb, es esztetikusebb lehet a TV mellett. Max. szerzel egy rovid USB kabelt is, hogy a PC-hez is egyszeru legyen csatlakoztatni.
Ha kapacitas kellene, akkor az 1 TB-os 3,5"-os HDD-k fernek bele. Termesztesen itt van kulso tap is.
(Mondjuk azt jo lenne tudni, hogy a TV biztos ad eleg aramot az USB-n... LCD TV topikban rakerdezni, hogy a te TV-det ki hasznalja 2,5"-os HDD-vel, es milyen tipussal!)
-
chege
aktív tag
-
erika027
csendes tag
hát sokat hordozgatni nem szeretném...
csak annyit szeretnék hogy ne kelljen szenvednem táppal, hanem usb-vel meg lehessen oldani mindent. Csak képeket meg filmeket raknék rá, használata pedig hetente max15-20 óra lenne.
Gondolom a 2,5 colos nem melegszik annyira hogy gond legyen belőle.
Nem ártana, ha megbízható lenne, de ezek szerint a samsunggal vannak gondok... -
chege
aktív tag
válasz
erika027
üzenetére
Én használok egy Samsung LED TVvel (UE40B7000) egy WD Mybook Studiot, teljesen megfelel.
2 port azért van, hogy az egyikbe a WiFi sticket lehet betenni, másikba meg a HDD-t akár egyidőben.
Ha gyári megoldást szeretnél venni, akkor nemkell aggodnod az áramfelvételtől. Ha nem elég neki amit az USB ad akkor külső táp van hozzá, de ez inkább a 3.5"okra jellemző.
De egy TVhez miért is lenne szükség portable vinyóra, vagy hordozni is szeretnéd? -
chege
aktív tag
Haver kapott egy külsö vinyót, összerakottat.
Egy coolink házban van, egy samsung vinyóval benne. Minap panaszkodik, hogy a filmek mappa eltünt, foglalja a helyet de nincs benne semmi. Mondom esetleg az akkor lehet ha a particiós tábla megsérül.
Tegnap leugrottam hozzá, van az a GetDataBack progi, mondom ami menthető megpróbálom. De nem sok sikerrel ment....
Hát mondom akkor formázzuk, azzal az adattal nemsok mident tudok már csinálni. Teljes formázás...sikertelen. Itt már nagyon nagy esélyt láttam arra hogy a vinyóval van a baj. Próbáltam egy gyorsat, az végigment.
Na akkor másoljuk rá adatokat, rá is teszek pár gigát...próbálom megnyítni, nemtudja.
Felteszem a HD Sentinelt hátha tud valami okosat mondani, hát igen. A kondíció 8% volt.
176 hibás szektor és 136 gyenge szektor van a lemezen. Na hát mondom akkor ez gari...Samsung HD502Hj volt a pontos típus....
-
erika027
csendes tag
Helló.
Szeretnék venni egy külső hdd-t a samsung tv-hez.
Nekem mindegy hogy 2,5 vagy 3,5 colos a lényeg, hogy minimum 500gb-os legyen és maximum 25.000ft-om van rá.
A tv-n ugyan 2 usb kimenet van, de attól félek hogy nem tud elég áramot felvenni a hdd.
Valakinek van valami tapasztalata erről?(én amugy ezekben gondolkoztam:
samsung s2 2,5 col portable 500gb vs. Western Digital My Book Essential Apollo 1TB )Választ előre is köszönöm

-
asbi_
tag
válasz
ChrissTa
üzenetére
Nálam eszközkezelőben kérdőjelesen jelent meg, mint 'WD SES Device'. Annyit csináltam mindössze, hogy ráböktem, hogy illesztőprogram frissítése és csinálja a windows automatikusan. Azóta tökéletesen hagyja magát leválasztani mind a gépen (XP SP3), mind a WDTV-n.
A Smartware-től nem sikerült megszabadulnom, de mikor csatlakoztatod és feljön az ablaka van egy olyan opció, hogy ne jelenjen meg többet. Ez ilyen mezei user megoldás, de működik

-
ChrissTa
tag
Ma vettem egy 320GB-os WD MyPassport-ot, és nálam is előjött a lecsatolás probléma. Megpróbálta leállítani magát, de mindig újra felpörgött. A kérdőjelek nálam is megjelentek az eszközkezelőben, de hiába próbáltam felismertetni a windows-al (XP), mindig kifagyott az új hardver varázsló.
Mit csináljak, hogy rendesen felismerje a winfos a vinyót? Nálad mitől javult meg? Ezt a SmartWare cuccot ki lehet kapcsolni valahogy? Úgysem backup célokra akarom használni, csak adathordozásra.Az az érdekes, hogy a céges gépnek semmi baja nem volt vele délelőtt. Simán le tudtam csatolni minden probléma nélkül. Szintén Win XP.
-
Retr0
tag
Üdv,
Egy laptopból fogok kiszerelni egy 320as 2,5"ös sata vinyót.
Ezt szeretném majd egy külső házba tenni és usb vel a géphez kötni, mint adattároló.
Főleg csak adatok lesznek rajta tárolva, de ha játékot telepítek rá, akkor fogom tudni onnan futtatni?Illetve, milyen 2,5"ös külső házat tudnátok ajánlani?
-
BBéci
legenda
válasz
karburátor
üzenetére
Azt néztem ki magamnak, de sokallom érte a 33e forintot. 25-ért jöhet. :-)
-
karburátor
tag
Aki vásárláson töri a fejét....
Verbatim 1TB USB2.0/eSATA
Csak eSATA-n próbáltam de ott meggyőzött.
Olvasás 108MB/s írás 82MB/s de ez ingadozik. Néha csak 75, hogy mitől....?
Samsung ECOGREEN F2 van benne. Engem meglepett a sebessége. A belső SATAII-es 500-as 7200-es Samu csak 82 MB/s-et tud...
-
flash-
veterán
Sziasztok!
1Tb os külső vinyót vennék.
Mely márkát kerüljem,és melyiket ajánljátok?
-
asbi_
tag
Sziasztok!
Ma érkezett az 1 terrás WD Mybook. Szépen le van formázva NTFS-re gyárilag, de rajta van ez a Smartware és nem hagyja magát leválasztani, hogy ki tudjam húzni. Virtuális meghajtónak látja a smartware részt. Mit tegyek?
(Semmi szükségem rá, legszívesebben legyalulnám, de formázni sem enged. Nem használja semmi..) -
adnoctum18
senior tag
-
hati
addikt
Mennyire bírják ezek a 2.5"-ös usb-s hdd-k, ha egy routerre vannak kötve és 7*24-ben pörögnek?
-
harry
veterán
Sziasztok, van egy külső hdd keretem (belül sata, kívül usb két csatis kábellel), ami ugye két részből áll, maga a ház, meg a kiszerelhető elektronika. Az volna a kérdésem, hogy erre rá lehetne kötni egy sata notebook odd-t? Tehát, egyrészt nem tudom, a csatlakozók hogy helyezkednek el, másrészt nem tudom, így USB-n menne-e minden gond nélkül, vagy az az átalakító speciálisan hdd-khez van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Gyúrósok ide!
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Robogó, kismotor
- Projektor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Warships
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- Frissítve 04/24!! 4TB HDD 100/100 - Több darab!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS! Philips 223V5LHSB2/00 22 75Hz FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. A Samsung haza meg egeszen huvos (mondjuk ez nem jelenti azt, hogy a HDD nem lehet belul forro

Fro. - Mo. kezimeccs miatt nem zavart, de most gaz.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mit csináljak, hogy rendesen felismerje a winfos a vinyót? Nálad mitől javult meg? Ezt a SmartWare cuccot ki lehet kapcsolni valahogy? Úgysem backup célokra akarom használni, csak adathordozásra.

!