Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- Samsung Galaxy A56 rapidteszt
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- Fairphone 5 - majdnem örökre
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Tejes Pite #12199 üzenetére
Olcsóbban is lehet olyat kapni: [link]!
A 3,5 colosak még kedvezőbb áron vehetők meg. -
BBéci
legenda
válasz
bluobluo75 #12165 üzenetére
Filmek tárolására és lejátszására nem kell USB 3.0, legfeljebb a másoláshoz. Amelyik merevlemez maximálisan kihasználja a sebességét, az nem javasolt a fenti célokra, mert jobban melegszik és hangosabb.
(#12166) buci30
A HDS megbízhatóságáról nem tudok semmit mondani, viszont hiba esetén jelezni fog, biztosan észreveszed. 1,4 TB anyagból két filmem veszett el, a többit át tudtam másolni. Az egyik látszólag sértetlen volt, de nem lehetett lejátszani, ezért kukáztam. -
BBéci
legenda
válasz
bluobluo75 #12162 üzenetére
Seagate Barracuda, WD Caviar Green vagy RED és márkás mobilrack (Sharkoon, Thermaltake, Chieftec, stb.) kombinációját.
-
BBéci
legenda
válasz
King Unique #12159 üzenetére
"fentebb adott egyénnél " Kire gondoltál?
Nem válaszoltam egy kérdésedre. A házam klimatizált, de a dolgozószobámnak az a része, ahol a merevlemezek foglalnak helyet, néhány kánikulai napon, 27-28 fokos is lehet. Ezt tavaly mértem.
Jelen pillanatban 21,5 fokot mutat az asztalomon álló hőmérő, tehát nyáron 6-7 fokkal lehetnek melegebbek a merevlemezek. Most a két LC/WD kombináció 36-36 fokos, kivételesen egyformák, a laptop vinyója pedig 40. -
BBéci
legenda
Még az előző gondolatmenethez kapcsolódik, hogy két elméletileg teljesen egyforma merevlemez/ház kombinációnak sem azonosak a tulajdonságai. Adott 4 db WD15EADS merevlemez, kettő Elements, kettő LC-POWER házban. Utóbbiakból ez egyik hangosan pörög fel és (2 éve használom őket) nagyrészt 5-6 fokkal melegebb a másiknál, ami teljesen néma. Csak kézrátétellel lehet megtudni, működik-e.
Az Elementsek egyike zajtalan, viszont többnyire 3-4 fokkal melegebb picit kopogós testvérénél. Most, 200 GB átmásolása után, 42 és 39 fokot mutat a HD Sentinel. -
BBéci
legenda
válasz
King Unique #12138 üzenetére
Bocs, amiért belevau, de már olyan sokszor leírtad : "mobilrackes - megoldás (is) nyerő , főleg ha nem akarod, h nyáron nagyon melegedjen benne a avinyó", hogy erről megosztom a tapasztalataimat.
LC-POWER és Chieftec házakba szerelt WD Caviar Green merevlemezek, folyamatos 500-1200 GB másolás során - nyáron - jobban melegedtek, mint a két MyBook Essential. Nem egy kivételes alkalomról van szó, hanem minden esetben. Az alumínium házban lévők 40-42, a MyBookok 36-38 fokosak voltak.
Jelenleg 6 db külső merevlemez sorakozik az asztalomon. Éppen másolok BD50 filmeket két Elements között, az egyik 34 a másik 35 fokos.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy bármelyik jobb megoldás a másiknál, de azt sem merném kijelenteni, hogy a műanyag ház jobban melegszik. Az Elements inkább, mert teljesen zárt, viszont a MyBook három oldalról szellőzik, ezért meglepően hűvös benne a merevlemez. Hátrányuk, hogy nem szétszedhetők. -
BBéci
legenda
A számítógépedben lévő HDD-t nézted már, mekkorának látja az oprendszer? Az is kevesebb, mint a névleges kapacitás.
Mivel első hozzászólás nem kommentálom, de egy számtech fórumon ez elég durva felvetés.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
werttzui #3376 üzenetére
Ha csak kétszer gyorsabb eSATÁval, az gáz, legalább háromszorosnak kellene lennie.
Kábelt valóban lehet kapni 1000 forintért, még olcsóbban is, viszont 6-8000-ért is van. Éppen venni készülök egyet, nem tudom, melyiket válasszam.
Amit a rackomhoz adtak, azt 4000-ért láttam. Sajnos tönkretettem, azért kell vennem újat. -
BBéci
legenda
HD Sentinel szerint 44 foknál még sosem volt melegebb a merevlemezem, az is egyszer, kivételesen, fel sem tűnt. A 40 is rendkívül ritka.
WDC WD15EADS, LC Power házban. -
BBéci
legenda
A linken szereplő LCPowert vettem meg, a csomag tartalmazott eSATA és USB kábeleket, valamint kivezetést a számítógépházra. A madzagok határozottan jó minőségűnek látszanak.
Haveromnak a fenti Chieftecből van kettő, összehasonlítva az enyémmel úgy tűnik, inkább olyat kellett volna vennem.
Visont vennék egy másik eSATA kábelt, de nem tudom hol és milyet. -
BBéci
legenda
Végetért az új merevlemezem okozta öröm, valami nem stimmel vele.
Folyton megáll, lefagyaszja a TC-t, a HDSentinelt, ezközkezelőt, mindent. Nem hajlandó magához térni, kikapcsolni, leválasztani sem engedi magát. El kell vennem tőle az áramot.
Ezzt mi okozhatja??? -
BBéci
legenda
Az eszközkezelőben le lehet választani, de akkor újra akarja indítani a számítógépet.
Nem létfontosságú a kikapcsolás, mert egy idő után, ha nem dolgoztatom, vagy leáll magától, vagy olyan lassan pörög, hogy tapizva mozdulatlannak (rezgésmentesnek) tűnik.Más.
Hogyan tudom az utorrentben beállítani, hogy a külső merevlemezen keresse a megosztandó cuccokat? -
BBéci
legenda
Nem akarom elkiabálni, de a 450 gigából már 330-at sikerült az új merevlemezre másolnom.
Fogalmam sincs, mi történt, mielőtt elindultam volna a haverhoz, tettem egy utolsó kísérletet. Ez 1 óra tájban történt, azóta folyamatosan működik a régi Maxtor. -
BBéci
legenda
válasz
runner 125 #2997 üzenetére
Haverom 10 hónapja vett a metróban egy FuSit, de csak azért, mert a benne lévő merevlemez WD gyártmányú. Próbáld kideríteni, hogy amit megvennél, abban miféle HD van.
-
BBéci
legenda
Az forró leválasztásnak számít, ha semmiféle program nem használja és kikapcsolom a külső HDD-t. Feleslegesen ne pörögjön, csak ha éppen adatot mentek rá, vagy arról játszom le valami filmet.
A merevlemezt doboz nélkül adták a boltban, a szokásos áttetsző zacskóban. Ez normális dolog? -
BBéci
legenda
Sosem volt asztali számítógépem, nem is lesz, utálom.
A WD Caviar Green és a LC-Power ház nagyon jól dolgoznak, a hangját nem hallom, mégcsak nem is langyos és eSATÁN gyors, mint a villám.
Ha nem akarom használni, ugyanúgy válasszam le, mint az USB-s eszközöket, vagy elég kikapcsolni? -
BBéci
legenda
Az User Manual 33. oldalán találsz a hőmérsékletre, annak ellenőrzésére vonatkozó utalást.
Nekem WD15EADS van, arrra az operating temperature adat: 0-60 Celsius.Már jó egy éve terveztem külső HDD beszerzését, aztán tavaly nyáron kaptam ajándékba egy használtat, ami már akkor sem volt tökéletes. Mostanra döglött be teljesen, ezért vettem egy újat. Amit korábban kinéztem (természetesen WD) annak volt eSATA csatlakozója, míg azt a most kapható szériáról lehagyták. Nem volt más választásom, Caviar Green HDD-t és külön házat vásároltam. Alumínium, most tapogattam meg, teljesen hideg. A My Book sokkal jobban tetszik, de nem bántam meg, hogy nem azt vettem, ráadásul 1,5 terás a vinyó.
Ezekbe felesleges a ventillátor, nem véletlenül nem szerelnek rájuk. -
BBéci
legenda
válasz
Core2duo6600 #2972 üzenetére
A TC-ben hol megjelenik h meghajtóként, hol nem. Amikor igen, elindul a másolás, aztán 10-20 mp múlva megáll és lefagyasztja a TC-t. Holnap átviszem haverhoz, kipróbáljuk másik házzal.
Szerinted házilag mit lehet kezdeni vele? Netről letöltött 720p és 1080p filmek és koncertek (Celine Dion, Phil Collins, Queen, Stomp, stb.) vanak rajta, minden pótolható, csak macerás. A felét még nem láttam. -
BBéci
legenda
válasz
Motion_Blur #2967 üzenetére
Egy szubjektív vélemény: amíg ugyanannyiért, vagy olcsóbban kapni WD-t, én nem foglalkoznék más winchesterrel.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Hazahoztam a másfeles Caviar Greeant és az LC Pover házat.
Most formázódik. Iszonyú lassan megy!
Azt nem értem, miért ír RAW fájlrendszert, mikor NTFS-t parancsoltam. -
BBéci
legenda
válasz
MasterMind #2954 üzenetére
December elején jelemtették be, türelem!
Nekem sürgös, halálán van a régi, ezért ma rendeltem egy másfeles WD-t, plusz házat. -
-
BBéci
legenda
válasz
Petkooo #2910 üzenetére
Ha Te is elolvastál volna a kérdésed feltevése előtt fél évnyi hozzászólást, mint én tettem, most egészen tájékozott lennél külső merevlemezek tekintetében. Igazából, Samsung ügyben elég lett volna egy hónapnyit visszaolvasni.
Az általam áttanulmányozott tesztek és cikkek alapján úgy vélem, az 1 terás Story Station szuper vétel 22500 forintért, éppen ezt írtam pár hozzászólással ezelőtt. Nyilván a másfeles is ugyanolyan jó. Ha lenne rajta eSATA csatlakozó, már meg is vettem volna. Amennyiben ez számodra nem fontos, csapj le rá! -
BBéci
legenda
Az elmúlt másfél órában le akartam játszani egy Boccelli koncertet, mert az AC3 filter beállításain szerettem volna változtatni. 3 percig nem ment folyamatosan. Állandóan leállt a film, még bezárni sem tudtam a Media Playert, lefagyasztotta.
Addig többé be sem kapcsolom, amíg nincs lehetőségen mindent lementeni róla. Az sem biztos, hogy sikerülni fog. -
BBéci
legenda
Az 1 terás Samsung Storyt már 22500-ért meg lehet venni, arra várok most még kedvezőbb ajánlatot, de nekem mindenképpen kell az eSATA.
Azt árulja el valaki, mennyire egyszerűen lehet cserélgetni külső rackban a HDD-t és egyáltalán szabad-e ilyet tenni?
Meglévő LC Power házamból kivenném a döglődő merevlemezt, betenném helyette az új WD-t, rátölteném a laptopról az összes vackot, majd HDD csere. Maxtorról laptopra töltés, HDD, csere és laptopról WD-re másolás. És így tovább. A régi csak 500 GB-os, viszont a notiban 250-es a merevlemez, tehát háromszor kellene csereberélni. Ezzel megspórolnám az új rack árát, hiszen a régi Maxtort többé nem akarom használni. -
BBéci
legenda
Tudtok-e bármi érvet a másfél terás ellen, ami miatt inkább 1 TB-osat érdemes venni. 20 pénz az 1-es, 25 a másfeles, tehát az ár/tárhely a nagyobb mellett szól.
-
BBéci
legenda
válasz
karburátor #2819 üzenetére
Azt néztem ki magamnak, de sokallom érte a 33e forintot. 25-ért jöhet. :-)
-
BBéci
legenda
A Story állomásban nem a Green HDD-van, ha jól tudom.
Az eSATA alapkövetelmény, ha átviszem a haveromhoz, nem akarok órákat tölteni a másolgatással. HP Pavilionhoz kötve használnám. Részben adatmentésre, részben tárolásra és 1080-as filmek lejátszására használnám.
Mint említettem, rendelkezem külső merevlemezzel, de egy jobbat, nagyobbat szeretnék venni. -
BBéci
legenda
Nem a kétezer forint spórolás miatt venném az LC-t.
A PCX-nél 19500 a WD, 6800 a rack. Elfogadható árak.
Hajnali fél 5-ig olvastam az itteni merevlemez teszteket. A Samsung "zöld" erősen ajánlott minősítést kapott, ezért picit meginogtam. Sokkal gyorsabb, mint a Caviar Green. -
BBéci
legenda
Azt kellene eldöntenem, Verbatimot vegyek-e 32700-ért, vagy WD Caviar Greent valami jó házzal. 19800 + 6-10000 Ft.
Várom a pro és kontra érveket! -
BBéci
legenda
válasz
Hókusz Pók #2762 üzenetére
eSATA ügyben egyezik a véleményünk, én is azzal szeretném használni.
-
BBéci
legenda
válasz
Hókusz Pók #2759 üzenetére
Valami ért a legutóbbi WD szériából kihagyták az eSATA csatlakozást, persze ettől még a Passportok kiváló gépek.
Szerintem idén tömegével jönnek majd az USB 3.0-ás modellek. -
BBéci
legenda
Sziasztok! Rászántam néhány órát és figyelmesen elolvastam az utóbbi 6 hónap összes hozzászólását. Nem mazochizmusból tettem, venni szeretnék egy jófajta külső HDD-t és nem szerettem volna olyan kérdéseket feltenni, amik minden héten kétszer felmerülnek.
Jelenleg LC Power házban lévő 500 GB-os Maxtor vinchestert használok, ami kezd haldokolni. Utódjának mindenképpen kell rendelkeznie eSATA csatlakozással, 1 TB kapacitással. Régóta nézegetem a WD My Bookokat, de a legújabbaknak nincs eSATA csatlakozója, ezért le kell mondanom róluk.
Következő verzió a Verbatim lenne, ára 32700 Ft, ezért inkább külön WD HDD (Caviar Green) és rack kombóban gondolkozom.
Van jobb ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest