Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
wd my book essential külső 3,5 ös winchesterem van.
Az lenne a kérdésem, hogy ezt mindegy hogy hogy üzemeltetem?mármint mindegy hogy vízszintesen, vagy állitva van használva?
vagy csak úgy ajánlott használni hogy állitva van?? -
temp33
csendes tag
Hali,
korábban vettem egy Imicro 3,5" Sata to usb2 külső merevlemezházat 2009. évelején. A dobozára még az van írva, hogy support upto 750 giga.Szeretnék belerakni egy 1 TB vagy 1,5 TB vinyót. Szerintetek működni fog?
-
mkRoland
senior tag
válasz
petymeg
üzenetére
Van egy progi: USB Safely Remove, ami ugyan nem ingyenes, de a TRIAL változatot - ha jól emlékszem - 30 napig tesztelheted. Tökéletesen tud magyarul, a Windows beépített "Hardver biztonságos eltávolítása" modult cseréli le, sok beállítási lehetősége van (pl: Windows+S gombra eltávolítja az eszközt, megadhatod, hogy kártyaolvasónál az olvasót is eltávolítod, vagy csak a kártyát - és el is rejti a nem használt kártyaolvasó meghajtók betűjeleit, amíg nem teszel be valamelyikbe egy kártyát; tud automatán egy eszköz csatlakoztatásakor valamilyen programot indítani => mobilnet-modem esetén a csatlakoztató progit, külső merevlemez esetén Total Commander-t, stb.), és ha valami zárolja az eszközt, akkor kilistázza a programot, és felajánlja annak bezárását, vagy az eszköz erőltetett leállítását.
Szerintem a Trial változatot érdemes kipróbálni, az nem kerül pénzbe, és az Ashampoo-s softokkal ellentétben nem kell regisztrálni, ha telepíteni akarod; ha pedig beválik, meglátod megér-e neked annyit, hogy legálisan használhasd tovább.
Nem reklámnak szánom. Ha valakinek van ingyenes alternatívája, mondhatja! -
petymeg
addikt
és az mitől lehet h mikor le akarom választani az usb-s külső hdd-t akkor mindig azt írja h használatban van, zárjam be a programot és utána... csakhogy nincs használatban.
-
petymeg
addikt
sziasztok4
napokban vettem egy 250 gigás samu külső vinyót. annyi agondom h át akarok rá húzni egy 5 gigás iso filet és azt az üzit kapom h nincs hely a lemezen pedig 180 giga szabad... ez mitől lehet?jut eszembe a vinyo fat 32 re van formázva lehet ez a bibi. leformázhatom ntfs-re szerintetek?
-
camalot
tag
Hi! Ezt néztem ki külsőnek: [link] Jó választás? Van vele valamilyen probléma?
-
BBéci
legenda
válasz
werttzui
üzenetére
Ha csak kétszer gyorsabb eSATÁval, az gáz, legalább háromszorosnak kellene lennie.
Kábelt valóban lehet kapni 1000 forintért, még olcsóbban is, viszont 6-8000-ért is van. Éppen venni készülök egyet, nem tudom, melyiket válasszam.
Amit a rackomhoz adtak, azt 4000-ért láttam. Sajnos tönkretettem, azért kell vennem újat. -
Gery355
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, ha nem akkor bocsánatot kérek
Szeretnék venni egy 500gb-os külső 2,5ös HDD-t, ami támogat eSatát, és USB-t is.
kb 20-30ezer körül mit tudtok ajánlani?
Köszi!
Geri -
BBéci
legenda
HD Sentinel szerint 44 foknál még sosem volt melegebb a merevlemezem, az is egyszer, kivételesen, fel sem tűnt. A 40 is rendkívül ritka.
WDC WD15EADS, LC Power házban. -
Valty
aktív tag
Hi!
Prestigio Data Safe-ről van esetleg valakinek tapasztalata? Kb. mennyire jó ill. rossz?

-
Tendd
tag
Hi!
Szükségem lenne fél terrás külső merevlemezre. Ezt szemeltem ki magamnak. Árban nagyon barátinak tartom, a márka is tudtommal a jobbak közé tartozik. A lényeg, hogy jól szolgáljon. Nagy adatmennyiségek nem fognak vándorolni rajta. Napi 12 órát menne kb.
Hallottam valami olyasmit, hogy ha nincs adatforgalom, akkor egyes külső merevlemezek kikapcsolnak bizonyos idő eltelte után. Ez mit takar? Ha mondjuk nyitva van egy képfájl a merevlemezről és én 2 órán keresztül nem vagyok a gép előtt, akkor feltételezem nem kapcsolhat ki. Csak abban az esetben, ha semmilyen fájlt nem használ a hdd-ről a gép. Jól sejtem?
Ami még a wd merevlemezt illeti, ha kicsit hangos az nem zavar.
Van valakinek ezzel a típussal tapasztalata (mindegy hány TB-os)? Esetleg ellenvetés miért ne ezt válasszam.
Thx! -
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem. WD My Passport Essential 2,5"-os vinyóval szemezgetek, abból is a 250GB verzióval. Egy ideje Aqua-ban is megfordulok, így ott néztem körbe. Ami zavaró, hogy 3 típist találtam, de nem tudom mi a különbség. Fel tudna valaki engem ezzel kapcsolatban homályosítani? Melyiknek mi lehet az előnye?
Előre is köszönöm.Íme a típusok:
WDBAAA2500ABK 16430 Ft
WDBAAA2500ABK-EESN 18090 Ft
WDME2500TE 19105 Ft
-
Alex91
félisten
válasz
MasterMind
üzenetére
Ja, hogy kitorolted...
Akkor keresd meg a Samsung weboldalan!
-
Alex91
félisten
válasz
MasterMind
üzenetére
Aha, erdekes
Elmegy aludni, de aztan nem ebred fel. A beallito progijaval nem lehet kikapcsolni, hogy sleepbe menjen? -
MasterMind
tag
Szóval, ha a vinyó nincs használatban -semilyen alkalmazás nem használ semmi adatot róla, gondolom ezt hívják üresjáratnak- akkor többnyire leáll, mintha automatikusan kikapcsolna, és ha bármit megakarok nyitni róla, azt nem teszi meg mindaddig, míg én a vinyón található kapcsolóval ki nem kapcsolom és kapcsolom be újra.
Konkrét példa: nézek egy filmet ami a vinyón van, lepauzálom a filmet, mert pl kimegyek vécére, vagy stb, és ha jövök vissza és elindítanám a filmet, akkor nem indul el -hallom, hogy felpörög a vinyó, de egy kattanással leáll és a fény is kialszik rajta-. Ilyenkor jön a kibekapcsolás, és a film tovább megy. Remélem most jól fogalmaztam
-
Alex91
félisten
válasz
MasterMind
üzenetére
Ertelmesen fogalmazz mert nem ertem!
-
MasterMind
tag
Sziasztok, megvettem a Samsung Story Station Plus 1 TB-os vinyót, és az a gondom vele, hogy ha kimondottan nincs használatban akkor leáll, azaz megy, de ha bármit megakarok nyitni ami rajta van, akkor kattan egyett és a fény kihúny rajta
és csak ki-be-kapcsolással hajlandó tovább műkődni. Ez valami gyári hiba, vagy meg kell szokni vagy miez?
Ez az első külső vinyóm, sajnos nem vagyok otthon a témában. Köszi a választ. 
-
Alex91
félisten
Nem olcsobb, bar teny, hogy 500 GB-ossal szerelt eSATA-sat ma mar nem igazan kapsz gyari megoldasban.
Ventiset nem vennek, zajkeltonek jo
.2,5"-os megy USB-rol a tap, ha cipelni szeretned sokat, akkor ilyet ajanlok, meg ha dragabb is...
Adatra inkabb Green HDD-k, mert ugyan kisse lassabbak (USB-n tok mindegy), de kevesbe melegszenek, kevesebbet fogyasztanak.
-
sucre
csendes tag
Hello!
Venni akarok külső HDD-t és külön akarom megvenni a házat meg magát a vinyót is. Egy azért mert ahogy nézem igy olcsóbb, meg ha kell könnyebben tudok cserélni vinyót. Nem igazán találtam külön eSata1 illetve eSata2-t ezek szerint ilyen h van egyfajta eSata amibe megy mindkettő sata, vagy pedig van eSata-->sata1 és eSata-->sata2?Más: Van valakinek véleménye erről a két házról?
[link]A storejet azért tetszene mert azon van venti ami ahogy sejtem elég fontos lenne mert szerintem a vinyó szerethet melegedni egy zárt dobozban... Igy meg azért lenne egy kis hűtés.
Ja és melyiknél lehet USBről nyomatni a tápot nem pedig a hálozatról mert gondolom 3,5eknél mind hálóról megy nem?És az utolsó kérdés: 7200rpm-es vinyó vagy 5400rpm-es? Nem melegszik meg nagyon a 7200es? konkrétan a WD 500 GBosai közül néztem a sima 7200rpm-est meg a green editionös 5400ast.
Előre is köszi és bocsi a sok kérdésért de szeretek utána nézni dolgoknak mielött megveszem őket.
-
sulep
senior tag
Ja és még az érdekelne, hogy ezekben a Medion 1TB külső HDD-kben lehet később winchestert cserélni? Vagy csak azokban amelyeknél külön veszem a házat és külön a winyót?
-
sulep
senior tag
Gondolom az Aldis Medion 1TB HDD Win 7 kompatibilis igaz?
-
Alex91
félisten
válasz
Bianconeri
üzenetére
Lehet, de nektek meg mindent a szatokba kell ragni?
Egy kis onallosag sincs egyesekben... -
Alex91
félisten
válasz
Bianconeri
üzenetére
External USB/FireWire Fat32 Formatting Utility
De ne haragudj, ehhez nem kell tul nagy IQ...
-
Alex91
félisten
Igen, volt aki igy jart, mondjuk gari altalaban van ra... (Barmelyik meghalhat gyartotol, merettol stb.-tol fuggetlenul, backup-ot nem lehet meguszni...)
A vinyo adatai lenyegtelenek, az USB a szuk keresztmetszet... (Valoszinuleg Green szeria van benne, de hogy pontosan melyik tipus
Amugy meg lehet, hogy azt teszik bele mindig, ami van. Ugyhogy lehet, hogy a havereben nem ugyanaz lesz, mint a tiedben
.)A hofok meg 50 fok koruli
. -
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. (Bár sztem igen
)Nos a közeljövőben akarok külső vinyót venni, mert amim most van az már kevésnek bizonyult. A következő egyedet ki is néztem magamnak:
Western Digital Elements Desktop
Másfél terás változatra fájna a fogam. A bajom csak annyi, hogy az egyik topikban olyat olvastam, hogy a WD külső vinyói 1, 1,5 éven belül kidöglenek. Ennek mennyi az igazságtartalma szerintetek?! Illetve ha valakinek van személyes tapasztalata azt szívesen meghallgatnám. Esetleg még tudna valaki mondani valamit a vinyó adatairól? Fordulatszám, puffer. Hűtés ahogy láttam képeken nincs benne. Nem fog megsülni egy 20-21 fokos szobában? A válaszokat előre is köszönöm!
üdv.: Ideg
-
Alex91
félisten
válasz
Bianconeri
üzenetére
Amennyi a HDD kapacitasa, annyit...
Ezert mmondtam, hogy keress egy francos format32 progit!!!!

-
Bianconeri
csendes tag
válasz
Bianconeri
üzenetére
Ezt a leírást találtam:
"...Nem hozható létre 32 gigabájtnál (GB) nagyobb FAT32 rendszerű partíció. 4 GB-nál nagyobb fájl továbbá nem tárolható FAT32 formátumú partíción."Ha megformázom 320Gb merevlemezem FAT32-vel akkor 32 GB-ot fogok csak tudni használni belőle? Hmmm...
-
-
tknof1871
őstag
Üdv! Olvastam (nem itt), nem ajánlott a HD videokamerákkal felvett videót USB-n keresztül a számítógépre másolni, mert ez veszteséggel történik, tehát romlik a minősége. A FireWire-en keresztül kell a gépre másolni, akkor nincs veszteség, ami az SD memória kártyán van, az hiánytalanul átjut. Ez azt jelenti, ha a házban (nekem ATX-6012L-G1) lévő HDD-ről az USB-s GigaPod VIII-ba helyezett WD6400AACS merevlemezre másolok valamit, akkor ebben az esetben is van adatvesztés?
-
Alex91
félisten
válasz
Bianconeri
üzenetére
FAT32... Csak keress hozza valami Format progit, mert a Win nem biztos, hogy leformazza az egesz HDD-t egyben...
-
Bianconeri
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne egy WD MyPassport külső winchesterrel kapcsolatban, 320GB.
A helyzet a házimozival van kapcsolatban, aminek van USB bemenete.
Amikor megvettem a winchestert, nem formáztam meg rajta hagytam azt a progit(szinkronizáló amit hozzáadtak bár egyáltalán nem használtam) és használatba vettem.A házimozihoz csatlakoztattam és tudta olvasni bár nem az egész tartalmát, mint utóbb kiderült, de tudtam róla avi/divx-es filmeket lejátszani, aminek roppant örültem.
Kis idő múlva, mivel rájöttem, hogy nem elérhető az egész terület, megformáztam NTFS fájlrendszerre, Win7 alatt.Ezután nem látott rajta semmilyen adatot eddig a házimozi.
Gondoltam a fájlrendszerrel van a probléma, ezért választottam formázásnál a másik opciót, exFAT ha jól emlékszem. Ez sem segített.Nem tudom milyen fájlrendszerre volt formázva eredetileg a winchester, de jó lenne ha láthatóvá lehetne tenni a házimozim számára is.
Esetleg találkozott már valaki hasonló szituációval?
Van rá valakinek megoldási javaslata? -
sulep
senior tag
2,5"-os HDD terén a Samsung vagy a WD a jobb?
-Samsung S2 Portable 640GB
-Western Digital My Passport Essential New 640GB
- Western Digital My Passport Elite New 640GB -
zserrbo
aktív tag
Ezen most én is elkezdtem gondolkozni. Jó árban van 23-ért és még eSata is van benne. Egy aukciós oldalon azt írjták Hitachi winyó van benne.
Valaki nem tudja melyik az újabb?
link
[link2]Mert, ha az első akkor ezt venném meg:
wd 1,5tb-os 32-ért láttam
[link]
vagy: SAMSUNG HX-DE015EB/A62 Story Station Plus szintén 32-ért.Holnapig még tökölök rajta, nemtom mindhárom jó vétel. Tudja valaki hány tányérosan ezek?
-
Alex91
félisten
-
bigmafa
tag
Sziasztok,
milyen olyan megoldást ajánlotok, ami 3.5"-ös vinyókat kezel, hordozható ha kell, viszont a saját gépembe mindenféle kábeldugogatás nélkül csatlakoztatható mondjuk egy bölcső, vagy egy "mobil rack keret" (tehát beépített) segítségével? Ja, és ha a saját gépemben használom, lehetőleg ne legyen külön tápja (tehát a gép tápjáról menjen valahogy). Nem tudom érthetően magyarázom-e...
Tehát a saját gépembe kvázi beépített mobil rack egyszerűséggel csatlakozzon, de tudjam vinni más, akármilyen géphez is (oda akár külső táppal).Az ALDI-s például tökéletes lenne, ha Medion házam lenne (azokon van hozzá beépített dokkoló), viszont külön nem lehet azt megvenni, úgy látom... :-(
Kösz!
-
sulep
senior tag
Szerintetek mennyire érdemes kimondottan külső hdd-t venni? Vagy jobb egy szimpla belső hdd-t és ahhoz külső tokot neki?
Ezt néztem ki eddig:
Esetleg max 25-ig milyen 1TB-osat ajánlanátok ami megbízható és gyors is? Vagy picit olcsóbb 750-es is jó lenne.
-
ANT
őstag
válasz
Solar_Wind
üzenetére
Ezt nem próbáltad? A fw frissítés és telepítés után letilthatod a Virtual CD-t ezzel a WD SmartWare okossággal.
Bár azt nem tudom, hogy ezután látszani fog-e rendesen a HDD?
-
zserrbo
aktív tag
Hali!
A külső winyós topicban írtam egy hsz-t, hogy szeretnék venni 1-1,5Tb-os külső winyót jó ár/érték aránnyal, de milyet.
Akinek van kedve hozzászólni valahol:
[link]
http://prohardver.hu/tema/kulso_merevlemezek/hsz_3324-3324.html -
Findzs
addikt
válasz
Solar_Wind
üzenetére
valószínűleg particionálni kell
Sajátgép kezelés lemezkezelés
-
Solar_Wind
senior tag
Sziasztok,
Vettem nemrég egy WD Passport Essentials 1TB-s külső USB-s passport-ot.
A gondom az, hogy miután bedugtam az USB -re és feltette magát, egyszerűen a gép nem látja a drive-ot, az Eszközkezelőben benne van a Lemezmeghajtóknál, viszont a Lemezkezelésnél nem jelenik meg, csak a "C" és a WD által feltett Virtual CD drive, amit egy CD meghajtóként értelmez a gép. Mondjuk, erről azt sem tudom, hogy micsoda és minek.
Lényeg, hogy képtelen olvasni a gép a lemezt, van vmi ötletetek, vagy vigyem szervizbe?
-
zserrbo
aktív tag
Elvileg nincs elírva. Beszéltem a Samsunggal és azt mondták 8mb
Remélem nem az iponról nézték ha rossz van feltűntetve.A hdd+házzal nem probléma, ha nem olcsóbb, csak drágább se
. Kár hogy nincs az az LC power-es eSata-s külső ház.
A milyen winyót vegyek topicba is belenéztem most, ott a GYIKben rnak pár okosságot, Tehát, ha nagy fájlokat akarok inkább mozgatni akkor jobb lehet az alacsonyabb fordualtszám. Bár a 8mb cach akkor is böki a csőröm
Van valakinek ilyen winyója? -
zserrbo
aktív tag
Hali!
Külső winyót akarok venni, de pár dolog nem tiszta. A laptopomhoz venném, de nincs rajta eSata, tehát usb-re lenne kötve. Bár, ha végül lenne eSata csatlakozás is a winyót az nem baj. Ki tudja mikor lesz rá szükség.
Nézegettem a [SAMSUNG HX-DE015EB/A62 Story Station Plus] winyót. Ha tényleg a Plus változatot árulják az Iponon akkor a leírással ellentétben van benne eSata is. Sajnos csak 8mb cache van benne
Nem kicsi ez? Még az 1Tb-osban is 16mb van.A Wd külső winyói közül a Western Digital MyBook2 Essential 2.0 1TB (WDH1U10000E) néztem ki. Ez 30 ezer a másik meg 33 volt. Ebben nincs eSata, de 7200-as fordulatszámú a másik 5400, a cache is 32mb. Az Iponon nincs 2.0-ás erzió belőle, nem tudom a rev1-es mennyiben rosszabb a 2.0-ástól.
Most megfordul a fejemben, hogy mennyivel járnék jobban a WD gyorsabb winyójával, ha USB-n keresztül csatlakoztatom és 35MB/s-nél úgy se lesz gyorsabb az adatátvitel, sőt.A legjobb ár/érték arányú winyót keresem. Adattárolásra, torrent és telepített játékok futtatására használnám. Operációs rendszert, nemtom teszek-e rá vmikor.
Iponról rendelnék, eddig volt ez a winyó ott: [LC power EH-35BE3], már nincsen
EBben a külső házban van eSata is, ha belső winyót vennék bele.Szerintetek hogy járok jobban? Ha külső winyót veszek vagy belső +házat külön. 1TB-os vagy 1,5TB-os winyót akarok, max 35-ért, de ár/értékben jó legyen. Csak nem lehetetlen.
A válaszotok előre is köszönöm.
-
Alex91
félisten
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Elo, ha ekkora marha volt...
Passziv hutes, es melegszik, mint a tobbi...
-
NeoExDeath
aktív tag
Helló,
Kinéztem egy WD MyBook 1000Gb Essential külső merevlemezt. Azért írok, hogy megkérdezzem mi a véleményetek róla? Az ipon-n a terméklapján valaki arra panaszkodott, hogy egyszerűen kihúzta a gépből az usb-t, anélkül hogy biztonságosan eltávolította volna előtte, és azóta nem indul be a vinyó. Ilyen előfordulhat?
Továbbá, milyen a hűtése? Van benne venti vagy más zajkeltő eszköz? Mennyire melegszik hosszabb használat esetében?Thx előre is a válaszokat.
-
laukotomi
csendes tag
Sziasztok!
Külső vinyót szeretnék majd vásárolni, ehhez kérnék segítséget.
Mindenképp 2,5 collosat szeretnék, amihez ugye nem kell külső táp.
320Gb-osra lenne pénzem, ahogy néztem
Nah ugye van annyi termék mint a nyúlsz.r.
Általában mindegyikről ugyanazt írják: 8mb cache, 5400rpm, 320gb.Tehát a konkrét kérdésem az lenne, hogy melyik gyártót ajánlanátok?
-Samsung (S2), LG, APACER, PQI, Transcend (ez tetszik eddig a legjobban), Silicon power, WD...Nem tudom melyik lenne a jó :S
Amúgy a pcx.hu-n néztem ezeket.
-
Valty
aktív tag
Hi!
Ilyen A-Data NH92 2.5-ös HDD je van valakinek? Vagy esetleg valamilyen tapasztalat? Jó ez?
-
mkRoland
senior tag
válasz
Goatman
üzenetére
Tudtommal az USB-portos asztali DivX-lejátszók nagy zöme csak az elsődleges partíciót tudja olvasni, azt is csak FAT-ben. Ha FAT32-re van formázva a vinyó, akkor maximum 32GB lehet a mérete (bár valamelyik partícionáló progi az ennél nagyobb méretet is engedi). Windows Vista és 7 alatt (talán más esetben is külső beépülő progival) van lehetőség exFAT-re formázni nagyobb partíciót is, de kérdés, hogy olvassa-e egy olcsóbb kategóriás asztali lejátszó. Ennek fényében érdemes válogatni, amennyiben az elsődleges szempont a külső HDD-ről való médialejátszás (sőt, olyat is olvastam, hogy csak az első 20GB-ot tudják olvasni).
Személyes tapasztalatom: Nekem egy néhány éve (Tesco-ban karácsonykor 5-6ezerért) vásárolt Hyundai asztali DivX-es DVD-lejátszóm van, amire egy MEDION 2,5"-es 500GB-os külső HDD-t kötöttem (benne egy Seagate Momentus). Először leformáztam az egész vinyót NTFS-re. Nem szerette az asztalim. Mivel már pakoltam rá párszáz GB-ot, a Win7 lemezkezelőjében (jobb egérgomb a Sajátgép-en => Kezelés => Tárolás \ Lemezkezelés) zsugorítottam a kötet méretét, hogy maradjon 100 GB hely mögötte, amit aztán exFAT-re fomráztam. Ezt sem szerette azt asztalim. Csökkentettem a 2. partíció méretét 30GB-ra, formáztam FAT32-re. Még mindig nem szerette. Letöltöttem az ingyenes (full verziós nem demó) alaptudású Paragon Partiton Manager EXPRESS-t (jól el van dugva a Paragon honlapján, de megéri megkeresni), amivel átcsoportosítottam a partíciókat, hogy az NTFS előtt legyen 20 GB-nyi hely, amit formáztam FAT32-re. Ez már tetszett a kis Hyundai-omnak, azóta is így használom. Majd ha még lesz időm (és kedvem) kísérletezgetek az exFAT-tel is.
Emiatt érdemes előtte letesztelni, olvassa-e a lejátszó az NTFS-t (bár valószínű nem) az ex-FAT-et, a FAT32-t 20GB-nál tovább is, stb... Mert ha főként erre akarod használni, akkor ne érjen meglepetésként, hogy csak az első 16 felnőttfilm nézhető, míg a gyereknek a Verdák-at, meg a WALL-E-t már nem tudja elérni... -
Goatman
aktív tag
Üdv!
Milyen 320/500 Gb-os külső merevlemezt tudtok ajánlani, ami viszonylag olcsó, nem kell külön konnektorból etetni, és nagy valószínűséggel felismeri egy átlagos árfekvésű, USB-porttal szerelt asztali DVD/DivX lejátszó? Szinte kizárólag filmeket tárolnék rajta..
Én a WD idevágó szériáival (Elements Portable, Passport Essential) szemezek, de ha van olcsóbb, vagy jobb megoldás, az is érdekelne.A választ előre is köszi!
-
ii77
tag
Én is kivi lettem és az LG-re guglizva megállapítom, nem lehet 7200-as rpm-ű. És még egy gyártótól sem láttam ilyet. Eleve több kraft kell 1 ilyen vinyónak. Talán olyan Y-kábeles 2db usb meghajtaná. Laptopokba sem véletlen, h 5400-as kerül. Amikor MBP-ba 320GB-os 7200rpm-re upgrédeltem, a gyártó szintén felhívta figyelmem, h gyorsabb adatátvitel mellett, kevesebb akkuidőm marad majd. Amúgy ha normális vinyó van bennük, és nem erről vágsz nagy felbontású videókat, stb., bőven kiszolgál az usb sebessége. Engem legalábbis.
Ha nem bízol az LG-ben, inkább a WD-t vedd fel a listádra, pl.: WD Elements Portable 320Gb - 15.875.- link: [link]
(USB 2.0 cstalkoztatás,Matt fekete külső borítás,Portaszító tulajdonság,Pici kompakt kiszerelés,Minőségi alapanyagok,Egyszerű logikus használat,WDBAAR3200ABK modell,Garancia: 2 év) -
palerNEW
tag
Szia Findzs
Hát azt nem tudom még, hogy honnét fogom kideríteni, milyen winyó is van benne

Hát az E-Sata az jó lenne, de sajnos akkor szerintem igencsak megnyomja az árát a dolognak. Nekem inkább ezért az árért a minél nagyobb kapacitás a fontosabb, mint a E-Sata vagy USB3. Ja meg hogy zsebe is elférjen, ha vinnem kell esetleg máshoz.
Szal ár. max.15-16000FT Min. kapacitás 320 GB, és legalább USB 2 sebesség.
Egyébként a garancia így néznek ki:
LG 320GB Black - HXD2U32PL 2év
LG 320GB XD5 2év
Samsung 320GB HXMU032DA 3évPaler
-
Findzs
addikt
válasz
palerNEW
üzenetére
ugyebár az fontos milyen winyo van bennük
na mármost a samsungban evidens hogy samsung winyó van a többibe meg utána kell nézniaz lg 7200 fordulatos winyoval jól hangzik
csak az a kérdés vajon milyen winyó van bennemeg a garancia idő még amit tisztázni kell
és nem utolsó sorban a csatlakozásuk
a mai világban az usb2.0 már kevés
legyen rajta e-sata vagy usb3.0 is -
palerNEW
tag
Sziasztok
Szeretnék vásárolni 2,5"-os külső HDD-t adatmentésre/adattárolásra.
Ár szempontjából max.15-16000 HUF lenne a cél.
Eddig 2 típusból 3 HDD-t választottam ki. Bár igaz hogy eddig csak a Samsung érdekkelt (mert az már volt a kezeim között, és nekem nagyon bejött), de kíváncsi volnék a ti véleményetekre is.
HDDEsetleg lehet más típus is, csak az előírt árba beleférjen.
Előre is megköszönöm a segítségeteket.
Paler
-
jada
csendes tag
Sziasztok egy kis segítség kellene, 2,5" külső winchestert 250GB szeretnék vásárolni, amiről az usb-DVD lejátszó hiba nélkül, és plusz táp nélkül játszik le filmet. Tudnátok valamit ajánlani max 18k-ért.Köszi.
-
ii77
tag
Szia, én csak a WD külső vinyóiról tudok neked nyilatkozni.
-WD My Passport Essential 250GB-os 1usb-s hdd-m volt. Nagyszerűen szolgált, sajnos egyszer sikerült 1.5m-ről leejtenem. Meghótt. Azóta Mac-re váltottam így tán 1 éve használom WD MyPassport Studio 320 GB-os példányom. Pár napja meg vettem 1 WD My Book Studio 1 TB-at, amin "e-label" van. Mindkettőt FW800-as csatin használom, de a 2.5collos studio-t szoktam pécére is usb-vel kötni, nagyszerűen megy. Én még nem csalódtam a WD merevlemezeiben.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- PlayStation 5
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Witcher topik
- VR topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elden Ring
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
Elmegy aludni, de aztan nem ebred fel. A beallito progijaval nem lehet kikapcsolni, hogy sleepbe menjen?

Egy kis onallosag sincs egyesekben...

Remélem nem az iponról nézték ha rossz van feltűntetve.
Nem kicsi ez? Még az 1Tb-osban is 16mb van.