Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tanya-
tag
Szevasztok,
Szert tettem egy verbatim külsű 2,5" kis merevlemezre, ilyenre ni. Kérdésem a következő, hogyan lehet szétszedni a házát, mert erősen belekukkantanék, ill kicserélném a winyot benne. Szedett már szét valaki ilyet. Csavar nincs, gondolom valami bepattintós téma lehet, nem szeretném eltörni.
-
cyber86
őstag
Helló. Vettem 1 mybook world 1 tb-os külső vinyót már sikerült beállítanom mindent csak hálózatba nem látom de ha hálózati meghajtónak berakom a leírása szerint akkor úgy megy de nekem úgy kéne, hogy úgy lássam mintha másik gép lenne hálózaton megosztva.
-
betula
csendes tag
Esetleg tudna valaki segíteni? A következő a gondom: Transcend 80gb usb háttértáram van, NTFS. XP-t használok. Régóta azt a bosszantó jelenséget produkálja, hogy adott mappa nézet beállításai nem maradnak úgy, amire teszem, hanem ha másik mappába lépek, visszaugrik a "saját maga által preferált nézetbe". 1-2 napja pedig olyan, mintha meg-meg szakadna a kapcsolat az eszközzel. Nem tudok egy hibbaellenőrzést, vírusellenőrzést végigfuttatni, mert 10-20%-nál "lefagy". Nem tudok 800Mb-t átmásolni róla a gépre, mert közben lefagy. (Kisebb méretű (80-100Mb) dolgok átmásolódnak. Ilyenkor gyakran azt írja ki, hogy a "késleltetett írás nem sikerült", és újra kell csatlakoztatnom a háttértárat. Az illesztőprogram elvileg jó, nem írja ki, hogy hibásan működne az eszköz. Elég sok fontos adatom van rajta, nem örülnék, ha elszállna.
-
szabot2
csendes tag
hm, a DHCP nem oszt neki IP-t úgylátom. Legalábbis a router configja nem mutatja. Kábel tuti jó, mert ha közvetlenül dugom hálókártyába, akkor ipconfig /all mutatja az IP-jét. Tehát számomra olyan mintha routeren keresztül nem létezne.
Alex: köszi szépen a linket (még a másik topicban), de mivel nekem van egy ilyen készülékem, így nyilván manualom is van hozzá. -
szabot2
csendes tag
helló,
segítséget szeretnék kérni, vettem egy 500gb-os mybook world külső vinyót, de nem tudom beüzemelni.
a problémám a következő:
elvileg csináltam accountot, ez megvan. de a gépem nem látja az eszközt. úgy tudom, hogy a vinyó ip címét át kell írni a gépem ip címére.
ha bedugom az egyik hálókártyámba akkor az ipconfig /all parancsal látja az ip címét is, de ha azt az ip címet beírom a böngészőbe, akkor nem jön be a webes kezelőfelület (gondolom itt tudnám megváltoztatni az ip címét)
ha viszont a routerba dugom be, akkor egyáltalán nem látom sehol...
tehát konkrétan semmit nem tudok vele kezdeni, már az elején elakadtam.
ha valaki tudja a "titkot" ne tartsa vissza...
-
cimopata
csendes tag
Sziasztok!
A héten vettem 1 WD Passport Essential 250GB winyót.
Eddig megy prímán. Laptopról másoltam rá: írás 15MB/s olvasás 17MB/sLenne 2 kérdésem, lehet nem idevádóak de talán mások számára is hasznos lehet a témában.
1, A biztonságos leválasztás hasznos dolog. Figyeltem a hangját amikor simán kihuzom és amikor eltávoltítom. Szóval a kérdésem: Mivan akkor ha DVD-lejátszóról húzom le? Nemtudom kipróbálni mert még nincsen lejátszóm csak tervezem. Tehát fog-e majd örülni a winyóm a DVD lejátszónak?
2, Van-e valakinek tapasztalata hogy az USB 1.1 es DVD lejátszók amik adatlap szerint 1,5MBit/s-al olvasnak, menyire tudják beolvasni a nagyobb adatsűrűségű filmeket?
-
Csorbi
addikt
WD My Book Home 500GB, eSATA csatlakozással Gigabyte EP35C-DS3R alaplapra, Vista Business 32 bit SP1-gyel...ha nem történik a My Book-on írás/olvasás, akkor kb. 1 perc után kattan egyet és elnémul (gondolom próbál nekem áramot spórolni, de én erre nem kértem
), majd ha valamiért mégis kéne a vinyó, akkor legalább fél perc, mire észhez tér (ha észhez tér egyáltalán!), addig a Vista gyakorlatilag használhatatlan.Valaki találkozott-e már ilyennel, esetleg megoldás...?

-
zsiga667
addikt
Valaki tudja esetleg hogy lehet egy WD Mybook-ot szétszedni? (Essential 2 320GB)
-
skoos
őstag
Autómba szeretnék egy vinyót ami a videóimat és zenéimet tárolná. 200GB körül keresnék valami megbízható kis kütyüt ami elviseli az autó rázkódását és a hőmérsékleti ingadozásokat.
Mit tudnátok ajánlani?
USB 2.0-ás kéne, mert videókat is lejátszanék,ahhoz meg sávszél kell.Köszi!
Sanyi -
9CS
senior tag
Tegnap vettem egy WD passport-ot, és csodálkozva látom, hogy az egyik kis gumitalpa alatti sarokban nincs rögzítve a ház, tehát abban a sarokban kicsit szétnyílik a tok. Természetes ez? Másnak akinek van mind a négy sarok rendesen össze van fogatva?
Itt egy kép is, hogy melyik sarka a gázos, ott csak az tartja össze, hogy a másik háromnál van valami csavar, vagy valami.
-
9CS
senior tag
hopsz
-
Miklos6
csendes tag
Torrentet nem lehet nyomni a WD MyBook World verzióval?
-
Miklos6
csendes tag
QNAP 109-nél PC-esata hálózati kapcsoalt is megy?
Vagy csak ethernet és az esata csak bővítésre van? -
Omni
aktív tag
Nos sikerült beszerzni egy Transcend 2.5" 80GB külső HDD-t. Van rajta USB és firewire csatlakozó. Írás max 20MB/s, olvasás kicsit több. Adtak hozzá jó sok kábelt, meg egy szép tokot. Ennek örülök is.
Sajna 1 usb portról nem nagyon akar menni, 2 kell a beépített Fujitsu MHV2080AH winchesternek. Emiatt irigylem a wd passportot.

Viszont erre 2 év gari van, és csak kerek 11ezer ft volt a szett.
-
tothbe
addikt
Nem értem a kérdéseidet, hiszen pont azt irod, amit én. Annyi a különbség azóta, hogy pont a nem túl érthetö nevek miatt az Elements-et átkeresztelték Essential-ra, az eredeti Essential-t pedig Elite-re.
Most tehát ezt irnám le:
Az Essential lett a Passport utóda low-end fronton. Ennyi a különbség lényege, a többi már csak szörszálhasogatás.
Viszont pont azért, mert low-end,nincs is nagyobb belöle 320-asnál, de ezt is irtam már.
A backup meg tényleg lényegtelen, hiszen amit adnak hozzá, az nem ér semmit.
(A régi portable-hoz meg van/volt szoftver, ezt nem is állitottam, hogy ne lenne.)Persze belém lehet kötni, ha akarsz, csak nem értem minek, és hogy mi nem volt tiszta abban amit leirtam, leszámítva az azóta megváltozott neveket.
-
localhost
Közösségépítő
Elnézést: röviden: ha a fiam kölcsönadott külső USB-s drive-ja úgy jött vissza, hogy a gép nem ismeri fel (led villog, hdd seekel) akkor a meghajjtó maga - vagy az USB-s ház ment tönkre. Esetleg orvosolható?
A kábel biztos rendben van, és ugyanez a jelenség négy gépen is fennáll!
-
baman
csendes tag
Azt írja a kolléga, hogy az Essential verzióhoz már van szinkronizáló szoftver, és erre már backup is végezhető. Én végül egy "Portable 250Gb"-t vettem, és jelzem, hogy ehhez is van szinkron szoftver, mint ahogy azt a WD oldalán is írják. Tehát ez nem különbség. Backup meg enélkül is végezhető bármelyikre, hiszen keresek egy megfelelő szoftert, felrakom a PCre, és megy a backup a külső HDDre, mindegy, hogy az milyen. A WD oldalán az sem látszik, hogy volna 320Gb-nál nagyobb az Essential sorozatban. Tehát ez sem különbség.
Akkor viszont továbbra is él a kérdés (bár gyakorlati jelentősége számomra már nincs), hogy mi a differencia a "Portable" és az "Essential" között.
-
robbbb
csendes tag
Sziasztok!
Én most vettem wd Mybook home-ot és eSata kábelt keresek hozzá.
tudna valaki segíteni,hogy milyet érdemes venni és hogy hol?
elég sok helyen kérdeztem de nem volt.üdv!
Kovács Róbert
-
Márton
nagyúr
Ha az alaplapi leirás ezt mondja:
2 x Serial ATA 1.5 Gb/s connectors (No Support for "RAID" and "Hot Plug" functions )akkor semmi értelme külső esata rack-et vennem?
-
piqla
őstag
Nektek mennyire karcos/karcolodik a kulso hdd? Passportom van, egy darab zokniban tarolom (hehehe), de veletlen egyutt utazott egy kulcscsomoval, es hat, meg is latszik rajta. T
-
Falcon77
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kéréssel fordulok hozzátok,hogy tudna-e valaki egy olyan hibában segiteni,vagy szembesűlt-e valaki a következő jelenségeel ami az én esetenben egy FUJITSU SIEMENS AMILO LI 1818 -as nál esett meg.
A gépen Vista volt eredetileg de tegnap estig egy gond nélkűl,de ma reggelre bekapcsolás után nem butolt,és azt irta ki hogy nem lát tlepitett rendszert,és egy dolgot ajánlott fel,hogy tesztelhetem a memóriát,amit töbszőr is megcsináltam,de hibát nem talált. Töbszőr ujraindítottam de mindig ezt a hibaüzenetet irta ki:A vindows inditása nem sikerült.Ennek oka hogy nem rég bekövetkezetthardver-vagy szoftverváltozás lehet. A hiba kijavitásához:
1. helyezzem be a telepitőt inditsam ujra
2. válasszam ki a nyelvi beálitásokat és kattincsak a "tovább" gombra
3.majd végűl kattincsak a "javitás"elemreÉn ezt megpróbáltam,mivel VISTA op rendszer van rajta a Vista telepítővel,de be sem lép a telepitő menüjébe hanem ugyanazt a hibaüzenetet irta ki,Magyarúl a vista telepitőre nem reagált. Arra gondoltam megpróbálom az XP telepitővel és legfejjebb telepítem azt. Be is raktam,csodák csodája ezt látja elkezdi a driverek telepitését,de mikór a tényleges op rendszer telepitését kezdené,kiírja hogy nem látja a vinyót,persze rájöttem hogy a SATA a gond,és kreáltam egy új XP telepitőt amibe a SATA drivert is beleklónoztam egy progi segitségével. Elinditottam és tényleg tovább ment és már látja is a vinyót,látja a szabad helyet és már ott tartok hogy kérdezi hogy meghaggya a régi op rendszert vagy azt törölje azt. Én akkor már azt hittem hogy már gond nem lehet törlöm a VISTÁT és telepitem az XP-t,megtörténik hogy törlődnek a Vista fájlok és elkezdődik az XP telepitése,de mik végig érne a 100%-os skála kb 20 fájlt nem tud telepiteni és kiíja hogy előfordulhat hogy az op rendszer nem fog megfelelően működni,de felajánlja a kihagyásukat,én élek ezzel és kihagyom őket persze azért mert nincs más választásom. Végigér a telepítés,a gép ujraindúl betölti az XP logót,és mikór a XP komponenseket kezdené tölteni kiírja hogy végzetes hiba történt és még két lehetőségem marad hogy megnézzem mi volt a hiba,a hiba hogy valamit a cd-ről nem tud telepiteni a d\:I386 -as könyvtárból,és következik a telepitőből valo kilépés. Ezt töször elpróbáltam megcsinálni,de a fájlokat továbra sem rakta fel,és javitani sem tudtam a " javitás " opcióval,persze met nem is volt teljesen telepitve a rendszer.
Már az elején arra gondoltam hogy elszált a vinyó,de amikór késöbb másolt elég sok mindent akkor már tudtam,vagyis biztam benne hogy semmi baja,de hogy miért nem tudott fájlokat telepíteni azt nem tudom!
Lehet hogy tényleg rossz a vinyóm? Még a particiós táblára gyanaksszom hogy ott van valami bibi,de igazán nem értek annyira sem hozzá hogy ez elfogadható válasz legyen számomra,és nyugodt szivvel vegyek egy új vinyót és könyveljem el azt hogy nincs mit tenni még akkor sem ha nem fizikai belső sérülése van(mer másolt rá).
A kérdésem is erre vonatkozik,most meghalt a vinyó vagy sem?Ja és még valami. Beléptem a biosba és nézelődtem ott és átálitottam egy olyan opciót hogy LAN-os külsö butolást engedélyeztem,bár akkor nem tudtam hogy működik mindez,és ujraindítottam. Bejön a FUJITSU SIEMENS felirat de akkora volt hogy a F betüés a végéről a ns betü már nem volt a képernyőben,valahogy rá zoomolt a képre,és ezután nyomhattam bármit,már a BIOSt sem tudtam behozni lefagy a képernyő,már a meleg resetre sem reagált,és azóta sem!
Hát ez a rövid történet,és nem értem hogy hogy lehetett az hogy tegnap még semmi gond nélkűl használtam,előzmények nélkűl,és most itt van a gép amit már szinte márbekapcsolni sem lehet.
Gondoltam arra hogy kiveszem a renszerelemet hogy felejtse a BIOSt,de utána még mindig ott va a vinyós kérdés.
Ha valaki tudja a megoldást vagy azt hogy hogyan lehetne orvosolni a hibát annak nagyon megköszönném,mert jelenleg Hollandiában vagyok,még szerencse hogy barátnőm gépe itt van! Ha valakinek van ötlete szivesen felveszem MSN-re hogy beszélni tudjunk!Előre is köszönöm segitségeteket!
Falcon77
-
GoZoL
senior tag
Üdv!
Létezik-e olyan külső merevelemez melyet közvetleneül switch-re vagy router-re lehet kötni? Hálózaton adatmentésre szeretném használni. Ez kivitelezhető? -
Márton
nagyúr
Egy gyors kérdés.
minden eSatas rack-hez adnak sata-esata átalakítót belülre? ami pci helyet foglal.
Ha nem, akkor lehet ezt külön venni? -
cafat
aktív tag
Sziasztok!
Egy Fujitsu Siemens 320GB-os USB-s külső merevlemezzel lenne problémám. Másoláskor kiírja hogy a késleltetett írás nem sikerült, vagy hogy megtelt a lemez. A winchester NTFS-re van formázva. Ugyanakkor egy WD 320GB-os USB-s külső vinyó működik rendesen.
Próbáltam már több gépbe, több usb kábellel, több usb porton, de mindenhol ezt csinálja.
Van erre valami megoldás? A gépeken amiken próbáltam winxp sp2 volt.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Miklos6
csendes tag
USB, eSATA, FW vagy
USB, ethernetmelyiket válasszam, ha árkülönbség nem túl sok!
-
Miklos6
csendes tag
Na és Ethernet? Azon nem gondolkodtok, gyorsabb!
-
tothbe
addikt
A kisebb dolog az nem igaz, mert te az Mybook Essential-ra gondolsz, itt pedig a 2,5"-os szériákról beszélgetnek a fiúk.
De akkor egy kis tisztázása jöjjön annak, hogy 2,5"-ban mi micsoda, melyik széria melyik és mit tud meg mire való.
Van egyszer az Elements: Ez a legalapabb széria olcsó, semmit sem tud, tényleg csak olyan, mint egy nagy pendrive. viszont nem túl fontos adatok cipelgetésére meg csereberéjére átlagos usernek ez is megfelehet. Ezt a Portable mellett létrehozták már egy ideje olcsóbb alternativaként.
Van a Portable: Ez az alapkoncepció, úgy is mondhatjuk, ez volt eddig. Hordozható 2,5"-os vinyó. Viszont a széria épp kifutóban van, a 320GB-os sorozatnál vége a dalnak, már csak tartaléknak gyártatják a wd-nél, szóval hamarosan meg is szünik.
És van az Essential: A Portable kettévágásának az olcsó verzió (elements) mellett ez lett a másik fele. Ez van nagyobb méretekben, ehhez már van szink. szoftver és erre már Backup is végezhetö. Külsöben pedig a Mybook szériához próbálták hasonlóvá tenni, ráadásul kicsit kisebb is lett a Portable-nél a könnyebb hordozhatóság miatt.
Ennyi tehát a helyzet wd fronton. És bár a kommunikáció nem teljesen tiszta, de azért lényeget le lehet szürni akár a wd oldalairól is, még ha valaki nem is bennfentes csak idönként odavetödik, bár kétégtelen, hogy a viszonteladók jobb tájékoztatást kaptak, amit nem nagyon juttattak el a felhasználók felé, már csak a felstócolt passport készleteik eladása miatt sem.
-
G4bi89
senior tag
válasz
Champipi
üzenetére
Hát ez is egy lehetőség bár szerintem a passport azért drágább mert kissebb (2,5) azok ugye mindig is drágábbak voltak...Nekem mint feljebb írtam WD.. Essentials van és tényleg elég olcsó volt a passporthoz képest.22800 volt az 500gb-os.Mondjuk én tudok bootolni is róla szóval én ezt se mondhatom hátránynak a passporttal szemben.A sebesség is egyforma naggyából mert nálam is ilyen.A melegedésre nem tudok mit mondani mert nem ismerem a passportot.Az essentials az nálam 46fokra ment fel 1,5-2óra terhelés után.
-
Champipi
aktív tag
Egy 120 GB-os Passportot nyúzok negyed éve, eddig tökéletes, mindenhol felismerte egy USB-ről ment mindig. Tényleg alig melegszik. 25 MB/s-al olvas 22 MB/s-al ír.
Azt viszont én is szeretném tudni, hogy a WD mit szórakozik az Essential szériával. Pár ezressel olcsóbb, van amelyik még jobban is néz ki (új Essential).
Nekem az a gyanúm, hogy a Passport egy "prémiumabb" kiadás, az Essentialba meg talán más vinyót raknak amiben még kevesebb a puffer, lassabb, vagy többet eszik... de mindenesetre gyanús, hogy nincs egyértelműen kimondva, hogy mi a különbség köztük a WD részéről.
Visszolvasva a fórumon eszembe jutott még egy dolog ami miatt a Passport jobb lehet, mint az Essentials, Elements. A Vista alatt a Passport mint merevlemez látszik és lehet rá Backupot készíteni, meg simán bootolni róla és Restore-ozni.
Az az Essentials, Elements-ben esetleg más, olcsóbb elektronika van ami miatt csak "pendrive"-ként ismeri fel. Akinek van az Essentials, Elements-el tapasztalata megoszthatná.
-
G4bi89
senior tag
válasz
dogofpavlov
üzenetére
Köszi az infókat.Végül az everestből felraktam a 4.50-es verziót na az kiírja. 38-39-es fokos terhelés nélkül ami hát mondjuk,hogy elmegy.A belső Hitachi 250gb-os (SATA2) winyóm terhelés alatt ennyi.
-
dogofpavlov
csendes tag
helú!
régen jártam errefelé, pedig megígértem, hoy majd megosztom a tapasztalataimat...
még januárban vettem egy WD MYBook Essential 750-es külső lemezt. (ez méga régi fajta volt). 45-46 ezer forintot kértek érte az EDigitalban. bár látom, ha várok vagy ét hónapot, akkor a 2.0-ás 1TB-osat is megkapom picit többért az Iponnél. na mindegy így jártam...
a szerkentyűről:
- a sebességéről nem tudok mit mondani, sosem mértem, mert nálam nem fő szempont. hálózaton keresztül másoltam rá sokat,és úgy marha lassú volt (30GB film rar-ban összecsomagolva így háom óra alatt ment át), de közvetlenül a laptopomra kötve számomra teljesen megfelelő volt a segesség.
- melegedésről annyit, hogy azt a lemezet nem arra találták ki, hogy folyamatosan menjen. a fent említett 3 óra másolás és a kitömörítés után a DH Sentinel szerint 59-60 fokos volt a lemez! valljuk be azért ez egy extrém helyzet volt. (G4bi89-nek üzenem, hogy a HD Sentinel 2.11b verziója talán már kiolvassa a SMART-ot az ő lemezéből is) de egy film végignézése nem melegíti fel a dolgot rettenetesen.
- a hangjáról annyit tudok írni, hogy van neki, de csak ha másolunk rá. engem nem zavar túlságosan.összefoglalva nem volt rossz vétel, akinek egy megbízható nagy kapacitású háttértárolóra van szüksége, és nincs szüksége FW-re vagy eSatára, annak csak ajánlani tudom.
-
G4bi89
senior tag
Na ma beszereztem egy ilyet
[WD MyBook 500GB Essential 2.0]
Eddig megvagyok vele elégedve
Gyors csendes és nem is melegszik legalábbis gondolom mert hőfokot nem tudom hol lehetne megnézni (esetleg vki tudja írja már meg-Everest nem látja...)
Elég gyorsan lehet rá másolni 700mb-ot kb. 30másodperc alatt rálehet másolni
design is tetszik ,de hát azt már eddig is láttam,hogy szép
Windows is szépen lekezeli a Linuxra leszek kiváncsi mit szól hozzá 
Egy kérdés a végére,hogy jobb tartani állítva vagy fektetve? -
baman
csendes tag
Nem tudja valaki megmondani, mi a lényegi különbség a WD "Passport Portable" és "My Passport Essential" modelljei között? Ez utóbbi rövidebb pár centivel, meg nem zárható fedél mögött van az USB csatlakozója, de ennél több differenciát nem bírtam felfedezni. Márpedig ez valahogy kevésnek tűnik ahhoz, hogy két különböző termék létezzen (viszont létezik, ez tuti). Mi ennek az értelme? Mitől "essential" az egyik? Miért szerepel csak az egyik nevében a "portable", ha természetesen mindkettő hordozható? Az áruk ugyanaz, akkor miért vegyem inkább az egyiket, mint a másikat? Kell lennie valaminek, amiért érdemes létezniük egymás mellett.
-
Thom!
veterán
Xcraft külső 2.5" rack
benne 160GB 5400rpm HDD
USB2.0 simán megy, de eSATA nem megy rajta..
vettem SATA>eSATA átalakítót összeköt a géppel el sem indul???? -
nosferato
csendes tag
Kérdés: a kis 2.5 colos WD Passportot, ami 250GB-os, vajon szét lehet-e kapni, és beszerelni a benne lévő vinyót a laptopomba? Mert 160-nál nagyobb 2.5-es vinyót nem találok, most is 120 van a gépben, és vannak külső vinyóim.
Van egy 3.5"-es WD MyBookom is, nagyon jó, de olyan szoftvereket használok zenélésre, amihez elég sok vinyó kell, és örülnék, ha mobilabb lennék, és nem kéne állandóan még +1 külső eszközt bedugva tartani. Mert azért a MyBook messze van a mobiltól, inkább külső. Ha csak kis firewire portod van (ami laptopban gyakori), akkor az nem ad neki elég tápot, konnektrorba kell dugni, az már a halálom.
Köszi: O
-
p.geri
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas rágódás után( külső vagy belső, mivel régi a lapom, ezért alapból pata kéne, de gondolkodtam, hogy egy sata legyen átalakítóval,stb) vettem egy Wd mybook 500 Gb elements vinyót. Féltem tőle, hogy az usb miatt lassú lesz a másolás, de szerencsére pozitívan kellett csalódnom. Még talán gyorsabban is másolok rá, mint a két belső pat-s vinyó között. Nagyon meg vagyok elégedve vele eddig. És külsőre sem utolsó!!!
Másolás közben sem melegszik, alig langyos a külső burkolat. Hagja nem zavaró, bár azért hallom, mikor felpörög, és minimálisan rezeg is ilyenkor.
Én letöltésre használom, és tökéletesen működik, és meg van az a plusz, hogy bárhová vihetem magammal. Remélem még hosszú ideig írhatom a hasonlóan jó véleményeket.
Csak ajánlani tudom annak, aki hasonló dilemmában van. -
tothbe
addikt
Egyik haver is igy járt most egy 250-es Passport-tal, bár az övé még garis, de pont ugyanigy szállt el. Csak neki még az is szivás, hogy üzleti adatokkal volt tele a vinyó, bár van valami mentése, de épp menteni akarta róla frisset, mikor jött a krach.
Ezek után 250-es Passportot tuti nem veszek. A 160-asokról viszont még nem hallottam problémát,200-asról is csak egyet és az sem ment tönkre. -
szoto
csendes tag
Hali!
Szerintetek van értelme laptopba express card-os eSataII-es kártyát rakni?
Az express card-nak 250Mb/s az adatátvitele?
Ennél még akkor a firewire is gyorsabb nem? -
Pubszon
veterán
Hali.
eSATA-ra sima SATA winyót sima SATA kábellel rá lehet kötni?
Ha igen, nem kell neki plusz táp? -
fred dirty
csendes tag
Vesa:
eSATA kábel maximum 2 m lehet. Készülj fel rá hogy itthon nem fogsz kapni ilyet. (régebben pont erről nyavalyogtam itt a topicban)
Ha a vásárolt eSATA eszközhöz van 2 m-es kábel akkor OK.
Itt találsz infót az eSATA/SATA szabványokról:
info
Egyébként csak az árnyékolásban+csatlakozókban különbözik a két szabvány. SATA max 1 m, eSATA max 2 m. -
Cyrin
addikt
válasz
csabika0001
üzenetére
-
Cyrin
addikt
válasz
csabika0001
üzenetére
ha van rá pénz, akkor nem sufnisat vennék, nekem WD Home 500 Gb-os van.
De laptop mellé még mindíg a legjobb egy WD Passport, bár az még csak 320 Gb-osban létezik.
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok!
Laptop mellé szeretnék adatok _BIZTONSÁGOS_ tárolására egy _NAGYKAPACITÁSÚ_ winchesetert. Sebesség nem számít. Mivel rackban lesz, ezért a lehető leghűvösebb legyen, és másodlagos szempontnak a melegedés után még a hangja se legyen olyan durva mint egy ismerosomnek a mostani WD3200YS (ez szornyen hangos).
Márka baromira nem érdekel. Tudom (tapasztalatbol) mindig mindegyik gyártónak vannak iszonyat szar szériái és nagyon szuper HDD-i. Hogy most éppen melyik gyártó melyik szériája megbízható, valszeg az is néhány év múlva fog kiderülni sztem.Milyen megoldást javasoltok?
WD MyBOOK 500GB - 1TB 2év garival (ebben szerintetek melyik WD lehet, mondjuk AAKS???)
avagy
Egy sufni ház+egy halk,huvos,3ev-5ev garros winyo. Tényleg SATAII-s kulso házat lehet már kapni??? Mondjuk az USB2.0-val gondolom nem lesz valami tul gyors....
Szívesen fogadok minden hasznos tanácsot!!!
Nagyon szépen köszönöm!!! -
skiny83
aktív tag
Sziasztok!
Kb egy hónapja kaptam egy WD Passport 250 gigás külső adattárolót, ajándékba garancia nélkül!
Tökéletesen müködött kb 5-6 gépen amikre volt szerencsém rádugni. Egészen ma reggelig. Hazajöttem barátnőmtől ahaol még müködött de itthon nem hajlandó! Rádugom a szokásos kábellel (többel is próbáltam) és ad egy pár kattogó hangot aztán leáll! Az eszközkezelőben ott van de nem képes beolvasni az adatatit! Mintha nem lenne rajta partició! Sajátgépben nem jelenik meg. A gép felfogja hogy rá van csatizva de nem tud vele mit kezdeni! A kérdésem az lenne hogy szerintetek kuka vagy lehet vele valamit kezdeni??? Előre is köszi -
Vesa
veterán
Sziasztok,
Tud-e valaki infót közölni arról, hogy külső eSATA házban elhelyezett HDD-t milyen messzire lehet telepíteni a géptől? Illetve, hogy a meglehetősen rövid internal SATA kábel helyett, hol kapható több méteres SATA kábel (ha egyáltalán létezik ilyen, és az első kérdésemre nem az a válasz hogy 50cm-nél távolabb semmilyen módon nem lehet HDD-t telepíteni).
-
Cyrin
addikt
hát tényleg elég sokba kerülnek, én is gondolkodom a témán, szimpatikusnak tűnik a timecapsule+macbook megoldás, vagy router+merevlemez+DELL XPS
Aztán az egészet egy hifirendszerre lehetne csatlakoztatni wireless módon (pl apple airport express+airtunes, vagy Logitech Squeezebox).
Esetleg tv-re is, pl xps-nél HDMI kábellel.
Ha így működik a dolog.

-
törölt tag
sziasztok,
gondolkoztam, egy home server letrehozasan, adattarolas miatt
home videok, kepek, zeneknek kellene
de kozben rajottem, hogy egy my book-hoz hasonlo dolog sokkal olcsobb es elvileg jobb lehetne
olvastam sok kulso adattarolos cikket, de ami szemet szurt, hogy altalaban 1 vinyo van bennuk (my bookban van 2-es megoldas is) es kevesen van ethernet csatlakozo...
kene egy olyan kulso adattarolo, amit radughatok a routerre, a lakasban barmelyik geprol el lehetne erni, akar egyszerre tobb felhasznalo is hasznalhatna, es mondjuk 2 vinyot is tudnek bele tenni...
sztem letezik sima ures kulso tarolo vinyok nelkul, de hiaba guglizom, lehet nem a megfelelo szavakra keresek...
szoval a fenti probleman kellene segiteni vhogy
-
Birdie-
csendes tag
ACR HD50114-et vettél?
Nem.
50138-at
A.C. Ryan alubox USB + esataA winchesterről írnál egy pár dolgot pl. mekkora milyen gyártmány és azt hogy hány amperes fogyasztás van rá írva.
Fogalmam sincs hány amperes.

Samsung 80 gigás 7200-es SATA vinyorol van szó.Nagyon szkeptikus vagyok az ilyen ügyekben hogy BIOS frissítés meg ilyenek, mert félek hogy jön egy áramszünet és akkor paff lesegethetek magam körül.
van UPS-em, szal ha nem fagy a gép ez nem fenyegetne.
egyébként sikerült már megoldani, WinXP driver kellett neki.
persze csak úgy nem létezik.
keresgélni kellett a jmicron vezérlőhöz, találtam egy raid vezérlőt, azt pakoltam fel, persze raidről szó nincs, de érdekes módon az esatát rögtön elkezdte kezelni.Viszont.
Egy csúnya dolog.Gyár ugye azt rja, hogy a háza támogatja a SATA és PATA vinyokat is.
Viszont!
És ezt most mindenki figyelmébe ajánlom aki nem akar szopni:Az A.C. Ryan AluBox 3,5 USB+esata (ACR-HD50138-as termékszám) SATA vinyókkal jó, de PATA vinyokat bithibával másol, illetve néha egész byte-ok vesznek.
3 vinyoval próbáltam:
Maxtor 5400 ford/perces 30 GB-ossal
WD 80 GB-os 7200 ford/percessel
Seagata Barracuda 120 GB 7200 ford/percessel.+ haver is próbálta a sajátját egy másik vinyoval (azt nem tudom milyen) és neki is bugzott.
kis fájloknál még nincs gond, de 500 MB felett már óhatatlanul beesik egy hiba.
próbáltam asztali gépen, notebookon, cseréltem IDE kábelt is a rackben, semmi változás.Szopó.
-
Alex91
félisten
Nem mondta senki, hogy nem fogyaszt, csak hozzatettem, hogy lehet, hogy ugyanaz a HDD egy gagyibb hazban nem megy 1 kabelrol, mig egy masikban igen.
(Es ugye meg az se mindegy, hogy milyen gepre kotod, ahogy te is irtad, hogy mas gepen kell a 2 kabel is, a hiper-szuper hazadnak is...)
A FW nem az isten, de mint latszik sok tekintetben jobb, mint az USB. (Ha hordozasra kell a kulso sok gep kozott, akkor jo az USB is, ha viszont csak otthon hasznalja az ember, akkor megfontolando egy FW, eSATA-s haz beszerzese. De ez igenybeveteltol is fugg. Ha munkavinyo, akkor FW, ha csak neha backup, akkor meg minek fizetni a dragabb hazat, arra jo az USB-s is. Mindez szigoruan IMHO!)
-
bwpkl
csendes tag
ÚR Isten
akkor szaladok és visszaviszem a boltba a rackemet, mert csak egy kábelről megy, biztos elromlott! A passportról meg annyit: köszi hogy uténa néztél hogy nem 4200-es, de a lényegen ez nem változtat. A passpot megy egy USB-ről. Még akkor is ha szerinted a FW az ISTEN
Haver te olyanokba kötsz bele amit senki nem állít, ki mondta azt pl hogy a rack elektronokája nem fogyaszt!
Te legyél boldog a FW-vel , mi PC-sek boldogk leszünk az USB-vel, meg az eSATA-val, (meg ha akarunk akkor FW-vel is) A különbözetet meg amit iMac-ra költöttünk volna veszünk még három Western Digital My Book Studio Edition (1TB)
meg egy ramot , meg egy ütős videókártyát és boldogabbak leszünk mint te, mert nem vették el tőlünk a szerelés örömét.
ENNYI! -
Alex91
félisten
Itt vannak sebesseg adatok a kulonbozo csatolokkal mert atviteli sebessegekrol. Gyakorlatilag a FW800 es eSATA jelenleg egyenlo nagysagu atvitelt biztosit...
-
Cyrin
addikt
Azért nem misztifikáljuk már a firewire-t. 3 évvel ezelőtti gépemben is volt, és a mostaniban is, mindkettőben alaplapra integrálva.
És mire használom? Videokamera csatlakoztatására. Arra nem is jó más. Valamint a WD 500-as Home is ezen van bekötve, nem eSATA-val, pedig az is van az alaplapon.
-
bwpkl
csendes tag
A passport teljesen más kategória, abba direkt olyan winyó van integrálva hogy elinduljon, és el is indul.
Én a normál notebook winyókról beszéltem amit betehetsz egy külső keretbe. Azok között van nagy eltérés, és nagyobb adatátvitelre képesek. A passportban az én logikám szerint egy 4200-es winyó dolgozik, ami a mai winyók technikájával összerakva alig fogyaszt valamit. A passportról is csak szinte jót hallottam, kivéve azt hogy karcolódik- Na de Istenem olyan nagy baj ez?!
Ár érték arányban jobba jársz egy passporttal. A passportnak csak annyi hátránya van hogy ha valami kibukik benne akkor kuka az egész, a mobil rackes megoldásnál ki tudod cserélni azt ami hibás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7560,15.6" FHD,i7-11850H,32GB DDR4,512GB SSD,RTX A3000 6GB VGA,WIN11
- Samsung Galaxy S26 Ultra - White - 512GB - BONTATLAN - TELJESEN ÚJ - 3 Év Jótállás
- Lenovo ThinkPad 40AN Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen1)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), majd ha valamiért mégis kéne a vinyó, akkor legalább fél perc, mire észhez tér (ha észhez tér egyáltalán!), addig a Vista gyakorlatilag használhatatlan.

Tökéletesen müködött kb 5-6 gépen amikre volt szerencsém rádugni. Egészen ma reggelig. Hazajöttem barátnőmtől ahaol még müködött de itthon nem hajlandó! Rádugom a szokásos kábellel (többel is próbáltam) és ad egy pár kattogó hangot aztán leáll! Az eszközkezelőben ott van de nem képes beolvasni az adatatit! Mintha nem lenne rajta partició! Sajátgépben nem jelenik meg. A gép felfogja hogy rá van csatizva de nem tud vele mit kezdeni! A kérdésem az lenne hogy szerintetek kuka vagy lehet vele valamit kezdeni??? Előre is köszi
)