Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mymelody
aktív tag
Nem, fogalmam sincs, hogy milyen vinyó van benne, engem annyira nem izgatott
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A problémám az volt vele, hogy néha elveszti a laptopot egy pillanatra és magától újra csatlakozik. Ez film nézéskor, másoláskor zavaró tud lenni. Itt mondták, hogy valszeg kontakt hiba(én is ezt gyanítom), szóval egy kábel megoldaná. Nem vittem még szervízbe, de ha eladnám...

-
Mymelody
aktív tag
-
Core2duo6600
veterán
Nézz utána, hogy milyen hdd ét szerelnek bele, mert a fujitsu siemens nem gyárt merevlemezt.
Ez kb olyan, mintha vennél egy hdd ét, és vennél egy keretet és összeraknád.
Nézz utána, mert lehet így még olcsobban jössz ki.Ha a gyári megoldást részesíted elönyben, akkor Samsung, vagy WD ezekben tudi, hogy samu ill. wd hdd van.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
én egy Fujitsu-Siemens Storagebird XL-E 500GB KÜLSŐ HDD-t néztem, amihez van adapter is
-
Core2duo6600
veterán
A fat32 érzékenyebb arra, ha csak ugy kitéped az usb ből az eszközt mint ahogy én szoktam.
A NTFS erre nem annyira érzékeny.Más:
Sokan mondjátok, hogy kevés kakaó jön ki az USB ből
Nos nekem tönkrement egy pendrive om, hát izzásig melegedett, valami zárlat lehetett, és rohadt meleg volt
alig tudtam kiszedni, természetesen az adott port is tönkrement, mert beleolvadt a pendrive anyaga.
Van ebben áram.Ugyanakkor nem értem, hogy a passportom, miért nem megy minden gépen usb hosszabítóval elég gáz, hogy a gép tetején a táp felett kell járatni, hogy ebben amit épp most csinálok, csak hátul van mukődő usb port. az ominózus eset óta
Csak 1 gb os pen fűástölt el, nem a 32 gb os corsair, bár azért sem lett volna nagy kár, mert használhatatlanul lassú az írása a méretéhez képest. -
z0d1AK
nagyúr
nah, hazajöttem, megnéztem h is megy akkor a cucc. nagy örömömre, bár 2 usb kellene elvileg hozzá, mert külön usb-ről kapná az áramot, mégis megy egy usb-vel is a dvd-n, és nem okozott gondot a fil lejátszás. a fat32-vel semmi gond, de az ntfs-t már nem tudta kezelni. csak annyival leszek így hátrányban, hogy nem tudok majd 4gb-nál nagyobb fájlokat rátenni, vagy lesz esetleg más hátránya is a régebbi fájlrendszernek?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
igen, ha így nézem, akkor olcsóbb.
de én beleszámoltam azt is, hogy ha esetleg később törölni szeretnék egy filmet, akkor azt egyszerűen megtehetem, és nem kell kidobni az egész lemezt.
illetve a dvd-k szépen lassan eltűnnek majd, főleg ha bejön egész magyarországon a digitális adás. akkor fog csak nagyon elterjedni szerintem a blu-ray, vagy inkább a flash alapú tárolók.
de ebből csak arra akarok kilyukadni, h 5év múlva pá forintot még kaphatok egy 250-500gb között vinyóért, még ha nem is sokat(már ha el akarom majd adni egyáltalán...) de a használt dvd-kre csak a kuka vár majd
a másik szempont meg az, h én nem szeretem hengerben tárolni a dvd-t, slim tokokba teszem őket, melyek megint plusz 30ft-k, és a helyet is fogják így, és keresgélhetem is a dvd-k között azt, hogy melyiken van az aktuális film. viszont a vinyón csak végigfutok a listán, és ott hamarabb megtalálom az adott filmet.
egyébként ma kaptam kölcsön egy 5gb-os vi-power-es vinyót, megnézem azzal mit tud kezdeni a dvd lejátszó

-
Henicica
tag
Főként családi felvételek és olyan filmek, amelyek nagyon fontosak lennének!!
Hosszú távra kellene mindenképp! -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
de én szeretem többször megnézni a filmeket az idő folyamán, és jobb lenne hosszú távon, mert nem kellene dvd-re költeni
-
Core2duo6600
veterán
A miénken nincs usb port én RW re írom, és törlőm miután megnéztük.
(#1288) Henicica
Mi volt a gond a DVD vel,
De igen a vírus tönkreteheti, ugyanolyan eséllyel mint a beépített hdd én lévő file rendszert.
Élettartama jó kérdés.
Attól függ mennyit fut a külső tár, hányszor indul el a motor.
Milyen jellegű anyagokat akarsz tárolni ?
Úgy értem, hogy majd megnézem törlőm jellegű.
Vagy amit tartósan meg akarsz tartani, pl családi felvételek, nyaralásról, ilyesmi ? -
Henicica
tag
Valaki tudna nekem segíteni, hogy mennyire biztonságos a külső merevlemezrearchiválás?
Inkább filmek archiválására gondolok. A dvd nem igazán vált be, ezért gondoltam erre.
Nem áll fenn az a veszély, hogy egy vírus tönkre teheti az egészet?
És kb mennyi az élettartama az ilyen merevlemezeknek? -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
jobb híjján igen...
remélem menni fog, mert akkor nem kellene dvd-re költeni... -
z0d1AK
nagyúr
nah, holnap kapok kölcsönbe egy 5 gigás usb-s vinyót, meglátom h megy majd azzal

-
nicoka
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
6 GB-ot?
-
nicoka
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
XP-n van a cucc, és Vistára akarom tenni, akkor melyikkel kezdjem, melyikkel csináljam?
-
Core2duo6600
veterán
Ha vistat használsz menj be a vistas forumban keress vissza és képekkel illusztráltam, hogy hogyan kell megosztani.
De megjegyzem, hogy ha van egy DVD RW vagy CD RW éd írd ki, és telepítsed fel a laposra, mert hamarabb megvan mint wifin.
Vagy ha mód van rá kábellel kösd be mind a 2 öt a routerba -
Alex91
félisten
Igy jartal, van ilyen USB kabel is, de amit vettel valoszinuleg nem az
.
USB 2.0 File Transfer Cable
Es itthoni arak
-
epidemic
tag
Olvasgatom itt a HSZ-eket, most ha megveszek egy külső HDD-t akkor az nem egészen úgy működik mint egy belső winyó? Kelll majd valamit telepítenem hozzá? És mi a helyzet a formázással? NTFS fájlrendszerben lesz.
-
nicoka
tag
Helló!
Nekem van egy HP Notebookom, és egy gépem. A gépen fent van egy játéknak a lemezképe. Fel szeretném tenni ezt a lemezképet a Notebookra. Gondoltam, bemegyek a Mediamarktba, veszek egy USB-USB kábelt, bedugom, bemásolom kész. De ahogy észrevettem, nem így megy. Bedugtam az USB-USB kábelt,é s semmi nem történik. Annyit megnéztem a Notebookon (Vista Home Basic 32-bit) hogy valami olyasmit kéne csináljak itt, a gépen, hogy be kéne írnom, hogy \\HPNotebook és keresni. De nem talál semmit, hálózatot kiépíteni még nincs elég tudásom. Nincs valami egyszerű megtoldás erre a problémára?
-
Mymelody
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Oké. köszi-
2óra alatt írtam rá 116GB-ot. Az jó ugye?
Tegnap az FS-re 60GB 18óra volt
azzal vmi baj lehet -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
hát jelenleg még semmilyenben nincs, mert még vinyó sincs, csak érdeklődöm, h megy ez, h merjek-e venni egyet a dvd lejátszómhoz, vagy sem...
-
Core2duo6600
veterán
Ha jelenleg ntfs ben van akkor kell, menj fel a wd oldalára és kapd le.
A passport esetében mindegyikre
Simán win alol tudod indítani.
De ha van egyéb partició, winyo buheráló progid az is jó lehet.(#1260) Mymelody
Azok a gyárilag feltelepített progik, ha nem használod, nem kellenek akár le is törölheted
Van benne valami szinkronizáló,
Azt csinálja, hogy amiket megadsz foldereket, azokat szinkronban tartja a géped és a passort közt, nem egy nagy szám, gondolom azért tették fel, mert akár lehet backup hdd ként is használni, De ha nem gond a warez vannak ettől sokkal jobb progik is. -
Mymelody
aktív tag
Oké köszönöm a válaszokat.
Más: WD passport-os kérdésem lenne, az előző témában nem találtam rá választ.
Nekem alapból vannak satup.exe-ek. Azokat telepítsem fel? Mi lesz tőle más? Vagy ne foglalkozzak vele.
Egyébként ez a 2. 320GB-os 2.5"-os és az előzőt tudtam gyorsformázni igaz NTFSAmúgy van vmi külömbség a 3.5" és a 2.5"-os között? Méreten kívül.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
de akkor pl egy 250-es wd-hez is kell az a program, h leformázzam?
vagy h van ez?
nekem arra kellene, h rátoljam a dvd-re, azon nézzem azokat a filmeket, amiket átmásolok a gépről -
Core2duo6600
veterán
Ha 1 ilyen passportot le akarsz formázni, (Ilyenem van, erről van infom )
akkor a wd olaláról le kell töltened egy formázó progit, ami megcsinálja, elvben a gyári tartalmat is létrehozná, nekem ez nem ment, de leformáztaHa ezzel megcsinálod akkor a win tudja használni.
De a 4 GB os max file méret továbbra is él,
A jobb kompatibilitás miatt vannak fat32 ben ezek a hordozható hdd ék
Hogy a my booknál hogy van nem tudom, de valszeg ott is hasonlóképpen. -
Baiken
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Passz!! Feladom. Fel fogom gyújtani ezt a rohadt gépet, beraktam egy másik dvd olvasó/írót, jól kötöttem be, de annak is ez a baja, ámbár most szerencsére beolvas néhány írott dvdt de nem mindig. Feladom!
Eladom a gépemet kell valakinek?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
ezt így nem igazán értem
hogy is van akkor ez? -
Core2duo6600
veterán
válasz
epidemic
üzenetére
Ebben a passportból van mindenféle, My book nincsen, mert ez nem kifejezett számítástechnika.
De ha nem félsz attól, hogy pont te leszel olyan peches, hogy rossz legyen akkor akár Bp -i webshopból is rendelhetsz.
Mondjuk ez a gari miatt gáz ha esetleg úgy adódik, de ha amúgy is előfordulsz erre akkor nem gond.Ha nem fontos a mobilitás, akkor a my book ot javaslom inkább
Valószínű azért van mindenhol nagyrészt egyforma, mert ugyanonnan szerzik be.
-
epidemic
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
,,a nem szükséges, hogy állandóan forogjon zajt és áramot is megtakarítasz a külsővel."
Erre nem is gondoltam! Sima HDD ebben az árban 500Gb körül van, de akkor már jobb a külső, fölösleges az 500-as. A mostani 80Gb is csak ritkán van tele.
Már csak az bosszant, hogy Debrecenben csak 500Gb-osat, Passportot vagy MyBook 2-t találtam, amik ugye drágábbak. Minden bolt ugyanazokat a cuccokat árulja javarészt. Hah...ebből megint külön rendelés lesz, szeretni fognak!
A szervíz csak annyiból jó, hogy ott mindent végig tudnak nézni, de egy kicsivel avatottabb ember is lehet hamar megoldja a problémát természetesen!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
epidemic
üzenetére
Hát szerintem érdemes lenne egy márkásabbra cserélni.
500 W alatt ne vegyél.Az általam említett hdd gyáriolag külső.
Hordozható is, ha nem akarod cipelni, a belővel olcsobban jössz ki, de ha a másik oldalát nézed, ha nem szükséges, hogy állandóan forogjon zajt és áramot is megtakarítasz a külsővel. -
epidemic
tag
válasz
Mymelody
üzenetére
Ha teljesen tanácstalan vagy még mindig egy szerviz a legbiztosabb pár ezer forintért teljesen átnézik a gépet, legfeljebb kérdezd meg ott ahol laksz melyik a legmegbízhatóbb hely! Vagy ha van ismerősöd aki otthon van a témában az is jó lehet.
Mert szerintem is lehet pl kontakt hiba, akkor érdemes új kábeleket venned, vagy lehet hogy tényleg a táp gyenge. Nekem majdnem hasonló esetben az alaplapom volt a ludas. -
Mymelody
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszönöm, bár nem tudom mi az a külső rack, de utána nézek.
-
epidemic
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi a segítséget, nem akarom majd mobilizálni, eddig 2 winyóm ment rá ilyenekre!
Egy ilyen WD-t meg keresek itt Debrecenben, köszi!
Jah, még valami! Jelenleg (és még mindig) egy Codegen 400W-os tápom van a gépben (bővebben az adatlapon), az elég lesz összesen vagy azt is cseréljem? A boltban a srácok azt mondták ha veszek egy belső winyót annak még éppenhogy elég lesz!
-
Core2duo6600
veterán
Pl a my passportokat fat32 vel árulják.
még az 500 Gb osat is.
A win nem tudja leformázni, de használni igen, én ntfs-ben használom.
De amikor bekapcsoltam elősször akkor látta, az más kérdés hogy azonnan egy scandiscel indított.(#1245) Baiken
Ez nem ATA, hanem SATA kábel, az egyik végét értelemszrűen a drive hátuljába, a másikat meg az alaplapra kell dugni, ha nincs sata a gépedben akkor nem fogod tudni használni.(#1246) epidemic
HA nem akarod a gépből kiszedni, akkor belsőt vegyél.
Vagy akár ezt ha a mobilkitás is fontos
WD MyBook Essential 320Gb USB 2.0 (3.5") 14 700 Ft+ Afa(#1247) Mymelody
Kontakthiba lehet, vagy a racknek a gyenge elektronikája, úgy tudod legolcsobban megoldani, hogy veszel valami külső rackot, és beleteszed, kilehet bányászni a gyáriakból is a hdd ét. -
Mymelody
aktív tag
Sziasztok, van 1 FujitsuSiemens 500Gigás külső vinyóm. 1éves elmúlt. A gond az, hogy leválik a laptopról majd vissza kapcsolódik. Másoláskor és filmezéskor is idegesítő.
Több laptoppal is ugyanezt csinálja
Szerintem garija már nincs. Vélemény? Segítség? -
epidemic
tag
Sziasztok!
Most készülök venni külső winyót, de milyen márkában gondolkodjak? 20k alatt keresnék 250Gb kapacitás már elég is lenne. Van pl maxtor onetouch IV 17k-ért, igaz nem WD de az ára elég barátságos.
Vagy jobban megéri sima winyóra beruházni, mert úgy sem szándékozom kivenni a gépből!
-
Baiken
csendes tag
Nem sokat írok vele, max. heti 2x, de nem is ez a gond vele, hanem hogy egyáltalán semmit sem olvas be, de ha véletlenül sikerül neki megnyitni, akkor úgy fogja mintha csak egy üres dvd lenne, szal semmi sem lesz a mappában.
Bár tegnap vettem egy dvd Lg olvasót amihez kaptam egy piros vezetékű SERIAL ATA kábelt. Na, ed ezt hova kell kötni.. (az igaz hogy szőke vagyok, de nem ennyire
)
Légyszi ebben is segítsetek.

-
Baiken
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Hellóka!, nem sokat írok vele, kb heti 1szer vagy 2szer. De most nem is ez a fontos. hanem hogy nem olvas be semmit, és ez eléggé idegesít, mert amíg nem tudok semmi lemezt berakni, akkor formázni sem tudok.
Légyszi HELP!
-
z0d1AK
nagyúr
valaki tud abban segíteni, hogy ha van egy asztali dvd lejátszóm, amin van usb, akkor arra ha rádugok egy külső hdd-t, akkor azt elérem majd, és fogok tudni filmezni rajta?
fontos lenne! -
Baiken
csendes tag
Bocsi, lehet hogy hülyén fogalmaztam, csak arra akartam itérni hogy külső, szal eleinte azt hittem hogy valami vírus..Én nem értek annyira hozzá, ezért fordultam most hozzátok.
Kap rendesen levegőt, nincs zárt helyen. -
Str8 sk8r
őstag
...ezt nem egészen értem:"nem is érintkezik közvetlenül sem a procival"...hogy érintkezhetne...ha a hőátadódásra gondolsz, ott sokkal inkább maga az optika melegedik...sokat használod(pl napi 10 db CD-DVD megírása)?
......én is dohányzom a gép mellett, sőt van hogy 3-4-en dohányzunk mellette, és még szellőztetve sincs, de ritkán írok, és igy nekem 5-6 évig is elmegy egy-egy "ODD"...
... -
Baiken
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Néha igen, de kap rendesen levegőt...

-
Baiken
csendes tag
Sziasztok! Van egy nagy problémám, már nagyon rég óta. Eddig a gépemben volt kb. 4 dvd író álltalában Lg vagy Samsung. Az összesnek az volt a baja hogy, leszolgált körübellül 3 hónapot, aztán hírtelen nem akart semmit beolvasni, csak az üres dvd-t, vagy cd-t. Nemrég vettem egy Külső Samsung SpeedPlus 20X Usb csatlakozós dvd írót, de ezzel is ua. volt a baj. Pedíg nem is érintkezik közvetlenül sem a procival, se semmivel.
légyszi segítsen valaki....... LÉGYSZI!!!! :
-
Gordiann
őstag
De akkor egy 500-as WD passport-ot tudna működtetni a gépem, vagy inkább mondjak le a 2.5-ös winyóról, és inkább vegyek egy asztali pl. Home edition 3.5-ös WD-t, amivel firewire-t tudok használni? Nagy kérdés....

-
Str8 sk8r
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
...nem, külső mobilrackot Y kábellal, csakarhúzóval, bőrtokkal, dobozzal, garival...
...ha az Y kábelt használod, akkor két USB port áramát használod, ami az alap fizikai törvények értelmében is megduplázódik, tehát elvileg közel 1A áramerőséget tudsz használni...bár azt nem tudom, hogy ha egy lapon van 8 port, akkor le tudna-e adni 4A-t, de ez az elv...
......Gordiann: lehet csak nekem nem volt pont szerencsém, de ezek az USB vezérlő chippek eléggé egyformák(márcsak a szabvány miatt is)nekem ami megfáradt egy VIA XXXX számozású volt és a I-O karin is VIA, de más számozással...
...a laptopomon én is elég sokat nyüstöltem a kisvinyót, már talán ment rajta kb 500-800 üzemórát is egy csatiról, de eddig semmi baja...lehet az asztali gépemnél én babráltam el valamit, mert még mindíg szerelés-alakítás alatt áll, és akkor történt a baleset amikór a kisvinyó portja mellé be akartam dugni egy pendrivét...
... -
Core2duo6600
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
Hát, maga az USB vezérlő mind a 2 esetben lehet ugyanaz a chip...
Na de ha használunk Y kábelt, akkor is az USB ről jön ?
Hogy most egy dróton vagy 2 ön jön ki ugyanaz akkor nem mindegy ?
Hiszen több áram nem tud kijönni, csak annyi amennyi, az vagy elég a hdd nek, vagy nem. -
Str8 sk8r
őstag
válasz
Gordiann
üzenetére
...javasolt az Y kábel használata...
...nekem is működött idáig a külső HDD-m egy USB-ről, de valamelyik nap megadta magát a lapon az USB vezérlőcsippje, és azóta semmilyen nagyteljesítményű ezközt nem kezel se egy csatiról, se Y kábelról...meghalt a chip, de kiteljesítményű ezközöket hibátlanul kezel(pendrive-egér,stb)...
...a történetem vége az lett, hogy vettem egy PCI-os-USB-s I-O karit, és azóta hibátlanul működik róla a kisvinyó...
...a tanulságot ki-ki vonja le maga...
......Nus: kb 2500-ért láttam minőségit itt a PH-n...
... -
Nus
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Kérdeztem tesóm, igen kivezetett usb-re lett először dugva nem alaplapira, akkor lehet szarul van bekötve a srácnak. Kérdés, hogy a vinyó szart be vagy az usb-sata vezérlő rész, avagy mindkettő. Az a baj, hogy egy fix műanyag házban van, ahogy elnézem csak széttörni lehet, mert lehetséges, hogy a vinyó még működik.
-
Gordiann
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Értem. Köszi a felvilágost!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
Azért, mert így ami arra van tervezve, hogy elinduljon csak usb táppal az el is indul.
Ha a 3,5 esekről beszélunk, akkor pl, a különböző csatlakozok használatához pl. nem kell belül átkötni magát a hdd ét.
Nem úgy mint az én keretemben ami drága is volt, szép meg igényes, de ha usb helyett sata t akarok használni, akkor szét kell szednem és át kell dugni a hdd ét egy másik csatlakozóra. -
Gordiann
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi szépen!
Amugy miért jobb így gyárilag? -
-
Nus
tag
Üdv!
Tesomnak lenne egy Verbatim 2.5" 250-es noti külső HDD-je. Már elég régóta tökéletesen működött, mignem ma átvitte haverjához, mert valmit átakartak másolni a gépére és haverja gépe már nemismerte fel(fizikai behatás nem érte). Majd innetöl kezdvem már sehol sem ismeri fel a gép, se tesom notija se az én gépem. Azelőtt pár percel még másolt rá, majd miután rádugták haverja gépére már semmi. A led világit rajta a vinyó forog benne érezni, de ennyi, se device manager-ben nincs ott, se a disk managment-ben, tudomást se vesz róla az op rendszer. találkozott már valaki hasonlóval? Mit lehet ilyenkor tenni? Próbáltam ubuntu live cd-vel úgy sem látszik, vista minden usb vezérlő szir szar eltávolitottam újra felismertettem, de semmi...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Gordiann
üzenetére
Ha külsőbe raknád akkor vegyél gyári -t
Wd Passportot, vagy a samu gyáriját.Ettől olcsobban nem találsz
http://hardverker.hu/catalog.php?searchstring=passport -
Gordiann
őstag
Üdv!
1. 500Gb-os 2,5-ös Samsung SATA winchester ajánlott vétel, vagy vegyek esetleg WD-t (kicsit drágábban)?
2. Külső rack-be raknám bele, tudtok ajánlani vmit, vagy teljesen mindegy?
3. Egy ilyen külső rackben a winyohoz ugye elég 1 usb? Nem kell Y-kábel?!
Köszi
-
kanmajom
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
ok akkor wd re fizetek be a pixmaniaban most 19 k a fél terrás mybook.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
...egyenlőre gőzerővel dolgozom a kérdésen, és ha megleltem a megoldást, jelentkezem...
...azért köszi a segítséget...
... -
Core2duo6600
veterán
válasz
kanmajom
üzenetére
Keregettem most egy kicsit
A Fujitsu nem gyárt hdd ét
Tehát valamien van benne.
Ha tutira akarsz menni, akkor WD ét vagy Samsungot vegyél, ebben a 2 ben tuti wd ill. samu hdd van.(#1211) Str8 sk8r
Nem tudom hány féle 320 as noti hdd ét gyát a wd, de ha csak1 et akkor igen.
Annyi a különbség, hogy én gyári kivitelt választottam.
Öszitnén nem tudom mi lehet nálad a gond
Érdemes lenne megpróbálni egy másik 2,5 es kulső házban
Valakivel elcserélni, vagy nem tudom. -
kanmajom
tag
sziasztok!
semmi tapasztalatom nincs külső hdd-kel ezért kérdezek itt. a fujitsu simens milyen minőségű külső hdd-ket gyárt? (notiban tudom hogy nem a csúcs a fusi)
konkrétan fusi storagebird 500 gigásat szemeltem ki, mindössze 20k az ára (ez alatt nem nagyon találtam)
megéri? -
Str8 sk8r
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
...röhej...ugyanilyen...a te vinyód is ez ugye?
... -
Str8 sk8r
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
...most melóba vagyok, de szerintem is a win nem látja, vagy csak letiltja...csak azt nem tudom mi baja vele...tegnap még simán telepítettem róla...
... -
Core2duo6600
veterán
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Hát akkor nincs 5letem
Vehetsz max egy usb hubot, hátha azzal megy.
Amikor be van dugva a hdd és nyomsz egy restartot, és valami gombot amivel ki tudod választani, hogy honnan bootoljon a gép, akkor ott látja :?
Vagy a post alatt kiírja ?
Mert ezesetben csak a win nem látja aminek 1000 oka lehet -
Str8 sk8r
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
...de eddig 2 hónapig működött?
...ráadásul azzala "dupla USB csatis" kábellal, de csak az egyik(fő)ágát használtam, és úgyis ment, most viszont már hiába dugdosom mindkettőt akármelyik portba, semmi, illetve a wni jelzi(hangal) hogy az ezköz rendben csatlakoztatva, de nem látja...próbáltam másik kábellel is, de UA...illetve probáltam a mobilnet medemem a kábelról, mert az csak 2XUSB csatiról hajlandó menni, és az jó mindkét kábellal, és bármely portról...sőt a kisvinyó most is megy a laptopon egy USB-ról...
... -
Core2duo6600
veterán
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Valszeg nem kap elég áramot
szeezz be egy usb egyesítő vagy hogy mondjam milyen kábelt.
Más tippem nem nagyon van.Most kötöttem be én is a ma vásárolt 320 Passport essentialt
Erre a programok amik rajtavannak, nem mintha bármire is használható lenne vagy kellene
nem lehet feltelepíteni, az egyik file t nem találja, a másik corrupt stb, azzal indított, hogy lefutatta a scandiscnek megfelelőt a vistaMost formázom ntfs re.
Elmentettem a rajta lévő particiót, no nem mintha valaha is kellene. -
Str8 sk8r
őstag
...nah ettől most kilettem...
...eddig rendesen működött az USB-s kisvinyó az új gépről, de tegnap egyik bekapcstól a másikig nem találja...
...a kisvinyo minden masik géppel tökéletesen működik, és az ominózus gép is minden más USB-s ezközt kifogástalanul működik...végigpróbáltam az alaplap összes integrált USB portját is, és megpróbáltam az alaplapi tüskékre is rádugni egy hátlapi kivezetést, de semmi: a win pittyeg, mintha rendesen csatlakoztattam volna az ezközt, de a vonyó motorja se pörög fel...
... -
Lefty
addikt
vélemények, tapasztalatok Fujitsu-Siemens Storagebird XL-E 500GB külső hdd-vel kapcsolatban? lehet, hogy beruházok egy ilyenbe.
-
Core2duo6600
veterán
-
Kristof86
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
3 év gyári gari (15k egyszer használt)
Megtaláltam a lemezkezelés mappát, de nem tom hogyan töröljem és hozzak létre egy új ntfs fájlt. Kicsit részletesebben el tudnád magyarázni.
Bocs az értetlenségemért
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(pici rendetlenkedéssel), ha érdekel írj privit
Nem vagyok egy számítógép zseni.

azzal vmi baj lehet

...
...
...a történetem vége az lett, hogy vettem egy PCI-os-USB-s I-O karit, és azóta hibátlanul működik róla a kisvinyó...
...