Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• batagy

őstag

válasz Somatom #4426 üzenetére

Hát értem, ez jó kérdés. A következő a véleményem.

Én olyan rendes vagyok, hogy most rögtön ki is próbáltam neked, pedig fáradt is vagyok és utálom már a tesztelést.

Ha direktben kötöd a vinyót a SATA portra, és külön van tápolva, akkor is leállítja a vinyót. És aktivitásra fel lehet ébreszteni.
    Én ezt most nem alaplapi SATA porton próbáltam, hanem egy Marwell chipes eSATA hátlapi kimeneten. Egy 3.5"-es SATA vinyó volt direktben rádugva, külön tápolva. De ez a lényegen nem változtat, ha a SATA port kiadja a leállítási parancsot, a vinyót direktben kötve is le lehet állítani.
    Igaz, úgy tűnt, hogy a Windows saját leválasztójával nem áll le, de a HotSwap! nevű progival leállt a vinyó, ha azzal választottam le. Hardver változások keresése után pedig feléledt.
    Az inaktivitásra a vinyó magától leállt , majd aktivitásra felébredt.

Tulajdonképpen, ha beiktatsz egy eSATA racket, akkor még beleszól a rackben lévő eSATA chipset is. Így fejből nem tudok neked olyan racket mondani, amely eSATA-n leáll. Nem tudom benne van-e az összefoglaló táblázatban. Nem hiszem. Lehet hogy King tud.

• batagy

őstag

válasz Somatom #4424 üzenetére

Ok, értelek.
    Lehet hogy igazad is van a kütyü saját tápellátásával kapcsolatban.

Egy félelmem azért még van, ha a saját SATA csatin csak az adat részt használjuk, a SATA tápot ugye külön biztosítanád, abban nem vagyok 100% biztos, hogy a miniPC rendesen fogja-e érzékelni, hogy rá van dugva egy vinyó. Már ha esetleg detektálja , hogy tápra van-e dugva valami. De szerintem ennek kicsi az esélye, szóval az a tippem, hogy menne a külső vinyóval.

Viszont minél rövidebb SATA kábelt használj és minél jobb minőségűt, mert a SATA kábelezés nagyon érzékeny tud lenni.

A kütyü tányérját biztosan nem fúrnám össze, akkor már inkább nem raknám rá.

• batagy

őstag

válasz Somatom #4422 üzenetére

Hali!

Opció1: Ha a belső SATA-t akarod kivezetni, azt meg lehet tenni, de :
    - Hol vezeted ki a kábelt? A bajonettzáras tányért gondolom vissza akarod rakni nem? Van rajta rés?
    - Amennyiben a SATA csatlakozó a HDD-t 1 TB tárkapacitás szerint korlátozza, akkor a kivezetett csatin semmi nem változik, az ugyanúgy korlát lesz, ha kivezeted.
    - Amennyiben az 1TB korlátozást valóban nem a kapacitás kezelés okozza (ahogy te mondod), akkor rakhatsz bele nagyobb méretű 2.5"-es vinyót is, akkor meg miről beszélünk.

Ha ad absurdum mégis ki akarod vezetni a SATA kábelezést kívülre egy 3.5"-es vinyóhoz, és a külső vinyót külön megtáplálni, akkor a SATA adatrészt ki kell vezetni egy SATA hosszabbítóval, és a vinyót 12V-tal meg kell táplálni külön.

Amúgy a 2.5"-es és 3.5"-es vinyókon a SATA+SATA power csatlakozó ugyanaz.

a) Ha 3.5"-es vinyót direktben rakod rá, akkor egy SATA/SATA hosszabító kábel kell, plusz kell egy olyan külső 12V-os adapter, ami SATA tápcsatin meg tudja táplálni a vinyót.
    b) Ha a 3.5"-es vinyót eSATA-s rackben akarod használni, akkor SATA/eSATA kábel kell. A rackhez adnak tápellátást is.

Opció 2). Valamelyik USB2 vagy USB3 csatlakozóra raksz egy USB-es külső racket.

Ahogy én látom, a SATA-t kivezetni , illetve 3.5"-es racket használni sok értelme nincs, pont azt veszed el, ami a kütyü célja, a kis kompakt méretet. De ízlés kérdése, egy időben én is belementem hasonló furcsa elrendezésű NAS kialakításba, ezen egyszer túlesik az ember.

• batagy

őstag

válasz Somatom #4420 üzenetére

Hát érdekes, hogy SSD-t unlimited kezeli.

Na mindegy, az eredeti kérdésedre válaszolva, én nem látok a Vorke V1 cuccon külső SATA portot. Mire kötnéd a külső házat?

• batagy

őstag

válasz Somatom #4418 üzenetére

Szia!

"Feltételezem, hogy a táplálás miatt van ez a korlátozás, mert az egyébként is gyenge pontja az eszköznek."
    Ez biztosan nem igaz!
    A merevlemezek kapacitása és áramfelvétele között nem szokott ilyen reláció lenni.

Biztos vagyok benne, hogy az 1 TB korlátozás a belső SATA vezérlő chip képességeiből adódik.

" Ezért arra gondoltam, hogy egy 3,5" -os HDD -t használnék külső házban, ami a bővítő SATA portjához csatlakozna."
    Az előbbi komment miatt nem vagyok benne biztos, hogy a külső SATA port nagyobbat támogat. De meg kell nézni a speckóban vagy rákérdezni a supportnál.

Új hozzászólás Aktív témák