- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
kurtuzov #2836 üzenetére
Nem a gyári kábelével használtad, v honnan van az a "rossz" kábel
Illetve 3,5" LC-Power rackről van szó, saját táppal, ott az a kis 900 mA a 3.0 portnál eleve nem számít, kábel, főleg, ha 3.0-ás meg nyilván "elbírja", de a 2.0-ás is.
Supportban sem mindig érdemes bízni, mert sokszor csak lepattintanak és terelős válaszokat adnak...náluk MBR helyett GPT oldott volna meg egy ilyen jellegű hibát, az is kicsit fura...
Pedig leírásásának [link] harmadik pontja utal halványan vmi USB-s fejlesztésre, illetve alapból le van rendesen frissítve a rendszer? -
King Unique
titán
válasz
kurtuzov #2831 üzenetére
Magyarán az LC-Power support vastagon mellébeszélt....
Eleve fura, h mi köze random lecsatlakozásokhoz a partícióstílusnak, de ők persze jobban tudják...
Az hülyeség, h UASP és 3.0 kábel ütné egymást, ott vmi más probléma áll fenn.
Illetve 8.1-hez is kijött napokban egy elég combos frissítés (Update 3), abban is vsz tovább javítottak ezt-azt. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
kurtuzov #2817 üzenetére
Próbálj megy egy USB 3.0 drivert frissíteni a laptopon. Én egyik nap belefutottam ilyenbe, nem tudom miért, hogy annyira "új" komponensekből lenne a rack (nem sajátom, nem is tudom milyen minőségű, meg márkájú), hogy a Win ugye lehúzta a szerinte legjobb USB3.0-ás driver-t, csak lecsatlakozott szerintem ugyanúgy, mint nálad. Aztán felmentem a gyártó oldalára, leszedtem, az ott legújabb driver-t, és azóta nem szólt a tulaj, hogy eldobta. Egy próbát lehet megér.
-
King Unique
titán
válasz
kurtuzov #2815 üzenetére
Elég érdekesen hangzik, mert eleve mások is használnak 8.1 alatt ASMedia chipes racket MBR partícióval, de nem feltétlen panaszkodtak ilyen hibára. GPT-t meg értelemszerűen 2 TB felett célszerű használni.
Én előtte azért lehet megpróbálnám flashelni/frissíteni a firmware-t, bekapcsolni az adott opciókat benne, ha már 1051-es.
De majd kiderül, h tényleg ez megoldja-e, ha áttolod. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
kurtuzov #2797 üzenetére
Nincs, egy ugyanilyen darab kis gumi, amit max vágni lehet, még öntapadós sem, szóval nem értem, de mindegy is, szuperál a kis Sharkoon addig jó.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
King Unique
titán
válasz
kurtuzov #2786 üzenetére
Tudom, h akkor lesz végleges verzió, de most is kipróbálható az előzetes. Sőt mondhatni akár érdemes is kipróbálni ebben az esetben, mert feedbackeknél lehet különféle hibákat, kívánságokat is jelezni az MS felé, illetve telemetria is rögzíti a rácsatlakoztatott eszköz adatait, működését és elképzelhető, h javítják, ha már az LC-Power szarik rá...
És mivel 8.1-et is még 3 évig funkcionális fejlesztésekkel támogatják (utána már csak biztonsági javítások), vélhetően ezen javítást, az is megkaphatja.
(#2785) Gedeon31: ha jól nézem, ezek a csúszásgátló gumitalpak lehetnek.
-
King Unique
titán
válasz
kurtuzov #2783 üzenetére
Hát, akkor lehet bizonyos ASMedia chipeket nem szeret a 8.1... igaz nincs pont ilyen LC-Power rackem, de sok külső vinyót használgatok 8.1-en is és ilyen durva be-ki kapcsolgatós, másolás közbeni kapcsolateldobós jelenséget szerencsére nem tapasztaltam. Max, ha USB csatlakozó elmozdul az aljzatban (nem mindegyik illeszkedik szorosan) - mert notebooknál elég csak kicsit hozzáérni - akkor csatlakozik újra...
Win8.1 sok minden változtatva lett a 8.0-hoz képest, sok a beépített (inbox) driver, de váltani mindenképpen kell rá, mert sima 8-as támogatása 2015 októberében véget ér. -
batagy
őstag
válasz
kurtuzov #2767 üzenetére
És Wifit használsz? Valamint közel van a Wifi antenna az USB3 porthoz/kábelhez?
Próbáld ki úgy, hogy vagy komplett kikapcsolod a Wifit, vagy pedig a Wifi adaptert (ha van) a gép másik oldalán lévő USB3 portba dugod (hogy minél messzebb legyen az USB3 port és az USB3 kábel, valamint a Wifi vevő).
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
kurtuzov #2731 üzenetére
és te hol vetted? mert én szeretném helyileg személyesen intézni, azonban Zalaegerszegi vagyok, és nemtudom itt hol lehetne venni.. Euronics, Mediamarkt, FOramax vagy vmi iylen helyeken lehet kapni?
ÉS akkor 6-8 ezer forintért adnak egy házat, egy usb csatlakozót, plusz az adaptert amin hálózatra kell kötni?
-
batagy
őstag
válasz
kurtuzov #2716 üzenetére
"A kettő közt van egy pici különbség és ezt nem tudom miért:
az as_mp_Tool v0.3.ini fájlban gyakorlatilag a gyártóspecifikus infó kihagyásra került, de ennyi. A lényeg, a bin fájl, az ugyanaz."
Igen, a bin ugyanaz , amennyiben a két verzió egyezik. Ezt ellenőrizheted, ha a bin MD5 checksumot ellenőrzöd. A verzióban a számozás az évszámot, hónapot, napot tükrözi.
Valóban csak az INI fájlban szokott különbség lenni. A rack nevét ott bármire átlehet írni."Ez azt jelenti (a station-driveres fw-ből kiindulva) hogy bármelyik megfelelő Asmedia 105x chip-es külső HDD-re fel lehet tenni?"
Igen."Új fw-t még nem mertem rátenni, csak megnéztem:"
Akkor ennek megfelelően kapcsold ki az összes HDD Standby , és ehhez kapcsolódó checkbox-okat, valamint az Idle Timer-t Never-re állítsd (ugyanúgy, ahogy most van)."Lényeg, ne kapcsoljon ki-be random, mert még másolni sem lehet. "
Ahogy írtad, nem biztos hogy a firmware a hibás, lehet hogy a win8.1. A te rackedben egyébként 2013 januári firmware van, ami már eléggé új. A station driversről a legújabb 2013 áprilisi lenne (13040911DA01).Nyugodtan rárakhatod, a station-driver fw-t már sokan felraktuk mindenféle rackre.
-
NoOne1976
őstag
válasz
kurtuzov #1098 üzenetére
Csak az a baj, hogy nekem nincs ennyi esata csatlakozóm
Ahhoz, hogy ennyi külső vinyíót rá tudjak kötni, kellene venni egy sata raid kártyát, majd egy külön kábelcsomagot, amellyel a gép hátánál mint egy kártyát, ki lehet vezetni az esata csatikat. Vagy rosszul gondolom? Milyen más megoldás van? (Mert az, hogy mindig egy-egy vinyót dugok ró, az pont nem oldja meg a problémát, mert akkor arra ott a dokkoló.)
-
veze
őstag
válasz
kurtuzov #1088 üzenetére
a Sharkoon -ban nincs kábeles csatlakoztatás a vinyoknak. (legalabbis az eSatás USB2.0 -nál, de a 3.0-ás is ugyanaz a kivitel (temékcsalád) ugy nézem, szoval minden bizonnyal az is igy csatlakozik belöl.
Másképp van megoldva. az egész egy fémkeret aminek a végén ott a panel a nyákba forrasztott csatlakozókkal és ugymond " beletolod" a vinyot mikor a fémkeretre teszed.. Aztan lehet csavarral rögzíteni. Ez szerintem praktikus nagyon. van egy Freecom hálózati adattárolom, az is így van megoldva. Van korábbról valami no name külsö házam, na az ilyen kábeldugdosós.. -
veze
őstag
válasz
kurtuzov #1086 üzenetére
sharkoon
nézd meg ezt is
igaz az adatlapján nem tünteti fel külön a 2 TB-t (ennél sem, ahogy az aSatas válzozatnál sem) de az eSatas változat kezeli a 2TB-t erröl visszaolvashatsz itt a fórumban is.
mellesleg nagyon jol összerakott cucc, aktív hűtés nélkül 35-36 fokos a vinyo benne
igaz a bekapcs gombja ennek hátul van
szóval bocs..
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Western Digital Elements 2.5" 4TB USB 3.0 (WDBU6Y0040BBK) Külső HDD (Bontatlan, Új, 1 Év Garancia)
- 256GB M.2/NVMe SSD SanDisk, Samsung, Micron, SK Hynix
- Western Digital Elements 2.5" 4TB USB 3.0 (WDBU6Y0040BBK) Külső HDD (Bontatlan, Új, 1 Év Garancia)
- Samsung 840/850/860 250GB SATA SSD-k
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest