- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kocsiska15
tag
Na, kis helyzetjelentés, ha érdekelne bárkit is...
Két napon belül nálam volt az AXAGON Aline Box 3.5 (EE35-XA3), ma értem rá beüzemelni - az összerakása kicsit tényleg szöszölősebb volt, mint ahogy azt én elméletben gondoltam (nyilván mindenféle háttértudás nélkül) persze egyáltalán nem volt bonyolult. A műanyag sínekről lecsiszolódott egy kis forgács, valóban szűkös volt a dolog - de mivel ugye említetted ezt, számítottam valami ilyesmire és nem gondolkodtam túl a dolgot szerencsére, innen is köszi ezért.
Végül minden a helyére került stabilan, és miután csatlakoztattam a PC-hez azonnal felismerte a Windows mindenféle probléma nélkül. Igaz, közben kiderült, hogy már voltak a HDD-n dolgok, 1-2 éve tehettem rá biztonsági másolatként, csak elfeledkeztem róla...Persze ez nyilván nem probléma, minden fájlt sikerült olvasni is simán.
Másolgatni még nem értem rá, de leválasztás után magától leállt, nem tapasztaltam problémát ezzel sem.Szóval úgy tűnik működni fog ez a dolog, köszönöm a segítséget, útbaigazítást!
-
King Unique
titán
Azt gondoltam, viszont a pontos forrás az nem derült ki, de mindegy.
Az egyes régebbi USB 2.0/3.0 chipeknél, régi USB - IDE tárolóeszközöknél szokott olyan gond lenni, hogy nem támogatott a S.M.A.R.T., ami pl. a HDS weboldalán is le van írva. Ellenben a JMS578 eleve egy viszonylag új USB 3.0-s vezérlő, annál nem éppen reális ez. Na meg eleve más dolog, amikor az adott OS, az abban lévő xy program nem támogatja rendesen az adott USB-s tárolóeszköznél az állapotinformációk kiolvasását, meg más amikor maga az eszköz, az abban lévő chip nem teszi ezt lehetővé. Az előbbire jó példa Linuxon egy korábbi bejegyzés, ahol a rendszer és a programok újabb verziói esetén már a támogatás is javult, valamint ha terminálban asmartctl
nem ismeri fel az adott külső házat illetve az abban lévő USB-vezérlőt, akkor a -d kapcsoló segíthet (példa). Windowson a HDS esetében meg javasolt mindig a legújabb stabil vagy szükség esetén béta verziót használni, valamint szükség esetén riportot küldeni a fejlesztőnek + más programmal (pl. CDI) is ránézni a külső merevlemez állapotára, ha esetleg az előbbi nem kezelné megfelelően (példa). -
King Unique
titán
Hol írtak olyan "okosságot", hogy a JMS578 vezérlő egyáltalán nem támogatja a SMART-ot?
Nyilván támogatja, amit egy itteni beszámoló is szemléltet, meg ez kb. alap funkció szokott lenni az ilyen USB-s külső házaknál. + Itt nem szimplán a vezérlő, hanem annál a firmware a lényeg, az utóbbi függvénye hogy támogatja-e pl. az UASP, UNMAP (TRIM), készenléti (alvó) mód, OS-ben az eszköz szoftveres leválasztása után a HDD leállítása funkciókat, valamint 512e vs. 4Kn (4Ke) logikai - fizikai szektorméretet használ, stb. -
King Unique
titán
A téma topikjában a topikgazda már többször világosan leírta erre vonatkozóan a lényeget, vagyis hogy desktop környezetben a WD Red és Purple is normál merevlemezként működik és nem lesz a speciális üzemre tervezett mivoltuk miatt adatvesztés, mivel az a működés csak speciális környezetben (pl. NAS, DVR/NVR) lép érvénybe.
Itt probléma max. akkor lehet, ha a HDD nem USB-n az Axagon EE35-XA3 külső házba téve, hanem a PC-ben SATA-n / másik külső házban USB-n lett / lesz GPT szerint inicializálva és particionálva, de az is csak akkor, ha esetleg eltérő a logikai / fizikai szektorméret az Axagon külső ház és a PC / másik külső ház között + leginkább 2 TB feletti HDD tárolókapacitásnál, lásd más esetét. Ha eleve az említett külső házban lesz inicializálva és particionálva a HDD, akkor viszont értelemszerűen nem téma ez, meg akkor sem, ha a HDD esetleges ide-oda helyezésénél a külső ház és a PC is 512e alapon kezeli.
Új hozzászólás Aktív témák
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest