Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
x_pnK
tag
válasz
thomasrc
üzenetére
Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak most írok, de végül megoldódott a probléma.
Nem, nem olyan volt. Ez olyan volt, hogy amíg nem pislogtam rá jó párszor, addig ilyen fehéres szinte teljes homály. Mint amikor teljesen ki van száradva a szemed.A folyadék hamarabb elfogyott, mint az a garnitúra lencse, és csodák csodája, az új adag folyadékkal már nem volt problémám.
Pedig az előző sem volt lejárva, meg semmi baja nem volt látszólag. De úgy néz ki, hogy az volt a ludas. Azóta sincs problémám, ugyanazzal a lencsével folyadékkal.Mindenesetre köszönöm a válaszokat!

-
realist
őstag
Tudja valaki, hogy az opticworld "1 day premium" napi lencséje melyik gyártó átmatricázott terméke?
-
dnelb
veterán
én kettőt raktam ugyanabba a szembe, jó volt
plusz a legelején még, ahogy mutatták úgy nem tudtam kivenni rendesen, 45 percek voltak, egyszer bele is kaptam a szemembe és 1 hétig bevolt verezve.. Végül netrol tanultam egy másik módszert amivel 10 sec max, akármilyen állapotban is vagyok
-
SaGa59
őstag
Én anno, majd huszonöt éve, már nem igazán kezdő, de nem is túl régi keménylencse használóként sikeresen elfeledkeztem róla, hogy berakott lencsével nem dörzsöljük a szemünk és ügyesen betoltam valahová oldalra az egyiket. Először nem is értettem, mi történt, csak azt, hogy nagyon rosszul látok, meg valami nyomja a jobb szemem. Aztán rájöttem, a kocsi tükrében kiszúrtam, hogy hiányzik a jobbos, de sietni kellett, mert megbeszélésem volt, így is késtem miatta már negyed órát. Elég hülyén nézhettem ki, mert egész idő alatt idiótán forgattam a szemem, hátha sikerül kifordítani a lencsét. Végül tényleg sikerült, de kellett hozzá másfél óra.
Valamelyik reggel meg beraktam a lencséket (lágyak), és nem értettem, miért olyan homályos minden a közelemben. Monovisionra van állítva a két lencse, mert a multifokálist nem bírom, amúgy is cilinderes kell a balra, olvasó szemüveget meg nem akarok, így a ballal látok messzire, a jobbal közelre. Mikor le akartam törölni a jobb szemem alatt, az arcomon csillogó szemcseppet, akkor jöttem rá, hogy az nem szemcsepp, hanem a lencse. Betettem, de úgy tűnik nem tapadt fel rendesen és egy pislogással ki is ugrott a helyéről és leesett az arcomra.
Olyan már volt, hogy a mosdóba esett egy rossz berakás után, de ilyen még sosem.
Kivételkor többször is előfordult, hogy kivettem, de kiugrott az ujjaim közül, leesett, én meg még mindig ki akartam venni. És igen, hülye egy érzés, mikor rájön az ember, hogy fél perce a szaruhártyáját próbálja lekaparni a szeméről…
Ha nem akar kijönni, tényleg az a legfontosabb, hogy ne kezdjen idegeskedni az ember, menjen el a tükörtől öt percre, higgadjon le és kezdje elölről az egészet, különben komoly gondokat okozhat magának… -
veze
őstag
ennél csak az rosszabb, amikor olyankor akartam kivenni, amikor nem volt benne..de azéert én próbálkoztam

nem tudom de valahogy elveszett napközben. és hogy miért nem vettem észre? mert nem nagy értékű ( +1,0) a másikon meg fent volt és korrigalt annyit hogy a komfortérzésben nem tünt fel . Viszont bukosisak alá kell, mert be van írva a jogsimba ( mert ott meg nem látom a legalsó sort a táblán enélkül pengeélesen, ezért lepapirozták hogy szemü vagy lencse..) -
Lackooo84
nagyúr
-
SaGa59
őstag
válasz
üzenetére
Nedvesítő szemcseppel (systane vagy hasonló, amit használ) meg kell lágyítani, ha lágy lencse. Vagyis ötpercenként cseppenteni, majd várni, három négy alkalommal ismételni. Az ilyen lencse, ha túl soká hordja és nem nedvesíti, kissé „merevvé” válik és nagyon erősen tapad a szemgolyóhoz. A cuppantós kiszedő inkább a kemény lencsékhez való, ki lehet vele venni a lágyakat is (én is szoktam, hogy ne kelljen kézzel hozzáérni), de nem mindig, ahogy öregszik a lencse, úgy lesz egyre nehezebb kivenni vele. És csak az ofotértes zöld kiszedővel működik, a többivel nem, mert nem elég rugalmasak. Ha ujjal szedi ki, a lényeg, hogy az ujjhegye, amivel összecsippenti, száraz legyen. Ha nedves lett a könnyezés miatt, akkor nem tudja kivenni vele, mert lecsúszik, vagyis papírtörlővel alaposan meg kell szárítani. Én a hüvelykujjam körmével szoktam alányúlni a lencse szélének, ha kézzel kell kivenni. Érdekes, hogy bár jobbkezes vagyok, ez csak ballal megy.
Kemény lencsét simán ki lehet pattintani, elég jól kimereszteni a szemet és a szemhéj külső sarkát meghúzni kifelé, ettől eléggé eldeformálódik a szemgolyó, hogy a lencse gyakorlatilag leugrik a helyéről. De előtte érdemes kicsit megmozgatni jobbra-balra ujjheggyel, hogy ne tapadjon túlzottan. Ezt a mozgatást a lágy lencsénél is be lehet vetni, ha nagyon ragaszkodik…
Az a baj, hogy ezt mindenkinek magának kell éreznie és nem szabad kapkodni, idegeskedni, különben csak nehezebb lesz a dolog. Ha nem megy egyből, pár perc szünet, nyugalom és utána próbálkozni újra… -
törölt tag
Hali.
Asszony nem tudja kivenni a lencsejet. Se azzal a kis kivevo cuccal, ami racuppanik, se kézzel. Csupa vörös már a szeme és annyit konnyezett. Hogy lehetne kivenni? Évek óta lencsét hord, eddig nem volt ilyen baj. Valami szempilla, vagy porszem mehetett alá. -
rolii92i
tag
Sziasztok lencseviselő sorstársaim
Nincs valakinek elfekvőben lencsék.hu oldalára szóló továbbadható QR kuponkódja véletlenül ?
Előre is köszi
-
komyka
tag
Sziasztok!
Lehet hülye a kérdés, bocs előre is. Van egy adott típusú kontaktlencse ami teljesen jó volt igazából (Biofinity havi -1, 8.6, mindkét szemen), de a sok pozitív véleményt olvasva gondoltam bepróbálkozok egy elvileg jobbal, ami nevezetesen az Air Optix Aqua ugyanazokkal a paraméterekkel. Nos az Air Optixtól a második órában legszívesebben kikaparnám a szemem, ha épp ki nem pislogom a helyéről. Ennek az lehet a magyarázata, hogy minden gyártó más még ha azonos a görbület és dioptria akkor is?
-
thomasrc
aktív tag
Csak kíváncsiságból kérdezem: Homályos látás alatt azt érted, hogy olyan minden, mintha egy kékes köd ereszkedett volna a környezetre, ami főleg sötét területeken látszódik jól? Azért kérdezem, mert ha igen, akkor nekem pontosan ugyanez a jelenség jött elő tavaly, csak Acuvue Oasys kontaktlencsével és AOSept folyadékkal. A bolt akkor ragaszkodott hozzá, hogy gyártási hibás a lencse, de bennem már felvetült, hogy valami a folyadékkal nem stimmelhet (pontosabban a "hydraglyde" névre keresztelt nedvesítő mátrixal).
-
x_pnK
tag
Sziasztok!
Egy furcsa kérdéssel fordulnék hozzátok.
Biofinity Toric típusú kontaktlencsét használok OptiFree Puremoist folyadékkal 2 éve, eddig különösebb problémák nélkül. 1 hónapja volt esedékes az új adag megvétele, és mikor feltettem az első párt belőlük, akkor 2 hétig semmi gond nem is volt. Akkor este elkezdett homályosodni a kép, de gondoltam csak kiszáradt a szemem, fáradt vagyok, ilyesmi. Mikor reggel próbáltam, ugyanaz volt mint este, ezért kidobtam, és betettem újakat, ez meg is oldotta a problémámat.
Ez 2 hete volt, ezek megint elkezdték azt produkálni, csak még nem olyan intenzíven mint akkor.Ez a lencsék hibája lenne, vagy nálam van valami?

-
Shade45
senior tag
December végén lesz néhány fürdőzős program, a kérdésem az lenne, hogy járható-e ha napi lencsét veszek ezekre az alkalmakra? Jelenleg CooperVision Pro-Fit havi lencsét használok, kérdeztem az optikus kolleginát a napival kapcsolatban, de ő totálisan ellene volt, mert a klór bejut a lencse és a szemem közé, és teljesen tönkre teszi, stb...
Hiába mondtam neki, hogy csak arra a pár órára használnám, és utána kuka.Mennyire valós ez a dolog, ennyire kellene tartanom ettől?
A rosszabbik szemem -2.5, nem azt mondom, hogy nem bírnám ki a fürdőzést lencse nélkül, de mégis csak jobb, ha rendesen látok mindent....
-
SaGa59
őstag
Kérdésem lenne a tapasztalt sorstársakhoz. ‛96–2004 között már volt kontaktlencsém, kezdetben kemény, majd két év után lágy. Amikor beköszöntött az „öregszem” effektus és kénytelen voltam napi 10-16 órában szemüveget is hordani a kontaktlencsével, monitor távra, úgy döntöttem, ennek nincs értelme, maradtam a szemüvegnél. Idén nyáron, elunva a hat év megszakítással ötven évnyi szemüveges létet, elmentem lézeresékhez, hogy tudnak-e kezdeni a felemás, nagy dioptria különbségű rövidlátásommal és az egyre előrehaladottabb öregszeműséggel valamit. Pikk-pakk megállapították, hogy a monovisiont nem tolerálom (pedig de, ezt ötven éve gyakorlom, hisz a nagy különbség miatt csak a kontaktencsés korban volt egyszerre mindkét szemem egyformán használatban, az egyikre mindig gyengébbet kaptam, mint optimális), ezért nem vállalják, mert az volt a feltételem, hogy ennyi pénzért nem akarok napközben szemüveget, sem az utcán, sem a monitor előtt, legfeljebb ha nagyon közelre…
Gondoltam egyet, elmentem egy optometristához, akivel nagy szerencsém volt és zokszó nélkül belement minden hülye ötletembe, így összehozunk egy olyan kombinációt, ami kontaktlencsével, monovision felállásban a harminc centinél nagyobb távokra kielégítő eredményt ad, csak akkor kell egy nagyító, ha egy ellenállásról akarom leolvasni az adatokat, vagy egy gyógyszeres dobozról a 4 pt méretű ismertetőt.
A lencsék Air Optix plus Hydraglide és ugyanennek az astigmatism változata, a folyadék természetesen Opti-Free Puremoist.
A kérdésem: a fenti szilikon hydrogél lencse mit szólna az Aosept plus hydraglide folyadékhoz. Anno ennek valami elődjét használtam és azért szerettem, mert nem kellett dörgölgetni, öblítgetni a lencsét, kivettem, beleraktam a tartóba, folyadékot neki, kivárni a hat-hét órát, azalatt a bubik meg a hiperol megteszi a magáét, a lencse szépen megtisztul. Csak nem tudom, hogy ezeknek a modern lencséknek nem okoz-e valami kárt. Tudna ebben valaki valami gyakorlati tapasztalatot mondani?
Köszönöm. -
rolii92i
tag
válasz
ferkoboy
üzenetére
Köszönöm szépen,mindenképpen ki fogom próbálni a Hydratálást,ahogyan elnézem ma már egészen korrekt áron hozzá is lehet jutni.
Más, a szemvizsgálati lapon a mért adatoknál lévő gépi 01,50-es cylinder értékem pluszosnak tekinthető?
Tehát konkrét előjelek nincsenek a lapon,a dioptria/sph/ előtt egy nagy M mint gondolom mínusz segíti még a tájékozódást. -
rolii92i
tag
Hali,
Systane szemcseppekről szeretnék némi infót begyűjteni arra vonatkozóan mennyire érdemes/lehet őket olyan módon - lencseviselés közben is csepegtetve - használni mint a Systane Ultrát.
- Hydration
- Balance
- Gel Drops
Ők lennének azok.
Előre is köszönöm szépen a választ
-
totalZ
csendes tag
válasz
thomasrc
üzenetére
Nagy különbséget nem tapasztalok 12-14 órás viselésig, az "extrém" helyzeteknél viszont jobb volt Hydro Glide-os. Például amikor egy-egy "bulis" estén akár 20 órát bent vannak a lencsék, ennél nekem még akkor sem szárad ki a szemem. A sima Air Optix-nál azért ilyenkor mindig magammal vittem a műkönnyet.
-
envagyok
veterán
Itthon melyik a legjobb áru lencse webshop?
Eddig német ebay-ről rendeltem, de most 1 héten belül kellene napi lencse. -
thomasrc
aktív tag
Air Optix for Astigmatism mellé most úgy látom, hogy bejött az Air Optix plus HydraGlyde for Astigmatism fantázianevű lencse is. A kérdésem, hogy a két lencse ugyanaz, csak más folyadékba áztatják őket vagy van valami különbség is közöttük? Ha jól tudom, akkor a HydraGlyde az csak a nedvesítőmátrix neve, ami pl. az új AOSeptben is van. Kell mennem illesztőhöz, ha váltanék az új változatra?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Norbika88
üzenetére
Azért ez egy hagyományos hirdogél lencse, amit eddig használtál (havi). Minden paraméterében van nála jobb alternatívád havi lencsében is. Érdemes felkeresned egy illesztőt!
Napira váltásnál is kéretik azt legalább az elején illesztővel konzultálva/felpróbálva/rajtad látva megtenni!Üdv: Ferkó
-
Norbika88
senior tag
Sziasztok!
Napi kontaktlencsét keresek: D14.2 BC 8.9 -1.75 Dioptriával.
Eddig ilyen havi lencsét használtam.
Reggel fél 5-kor bekerül és egész nap a szemem van, sokszor cseppenteni sincs időm, légkondis helyiségben dolgozok. Így elég sokszor eltörik a havi lencsém, ezért gondolkoztam napi lencsére váltáson. Vagy esetleg egy jobb havi lencsét venni?Köszönöm.
-
n00n
őstag
-
Kovbob
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Nem tud sajnos mert nem forgalmazzák ezt. Nem is ismerték még. De egyébként már sikerült velük beszélnem mondták megér egy próbát és majd kiderül az ellenőrzésnél, hogy áll a szememen.
-
Kovbob
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Köszönöm. Szerencsére ma sikerült eljutnom az optikába, és segítettek. De egyébként azt írtam is, hogy nem illesztő nélkül akarok váltani, csak ki akartam szűrni hogy egyáltalán érdemes lehet-e próbálkozni vele és utána kiderül a vizsgálatnál, hogy jó lesz-e a szememre. Viszont ha a adatok alapján biztos nem jó, akkor megpróbálni se érdemes

-
Kovbob
senior tag
Ja igen, azt elfelejtettem, hogy a meló miatt nehezen tudok eljutni végre időben az illesztőhöz, mivel pont addig vannak nyitva, amikor én is végzek, most meg pont akciósak is lennének ezek a lencsék
Persze max lecsúszok az akcióról, csak nem lenne baj, ha még az is össze jönne. -
Kovbob
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni lencse váltásban. Air Optix Night and Dayről szeretnék váltani BioView Monthly-ra. A mostaninak az átmérője 13,8 görbülete 8,6. Az újnak átmérője 14, görbülete 8,7 lenne. Ezek alapján az adatok alapján tehetnék vele egy próbát? Természetesen ellenőriztetném is szemésszel, csak abban az esetben ha már az adatok alapján biztos, hogy nem lesz jó a szememre, akkor nem is vesződnék a rendelgetéssel. Előre is köszönöm!
-
Krogoth
senior tag
Hali.
Mindkét szememre ugyan olyan lencse kell egyedül a tengelyben van eltérés. Az egyik 160, a másik 180as.
Szerintetek vehetek 170est mindkét szememre? -
ftc
nagyúr
Hello mindenki,
párommal lencse vásárlás előtt állunk.
Szemüveg értékei:
Neki:
J: SPH: -1 Cyl: -0,75 Axe 170
B: SPH: -0,75 Cyl: -0,75 Axe 175Nekem:
J: SPH: -3
B: SPH: -3 Cyl: -0,75 Axe 100Mi a megfelől lencse érték?
Válaszotokat előre is köszönöm
-
thomasrc
aktív tag
Valahogy nem kompatibilis az AOSeptel. A konkrét panaszom az, hogy egyes dobozoknál újabban 3-5 nap használat után beködösödnek a lencsék, de ezt értsd úgy, hogy a dobozban lévő összes lencsénél előjön ez a jelenség. A mostani doboz az éppen jó, de mivel jövő héten fogy el, ezért gondolkozom a váltáson, mert nem akarok vele többet vacakolni.
-
thomasrc
aktív tag
Sziasztok,
Régen, egy időben tórikus Biofinity lencsét használtam, aztán váltottam Acuvue Oasis-ra. Az évek során közben kétszer is változott minimális mértékben a szemem, viszont most szeretnék visszaváltani Biofinity-re, mert valamiért újabban állandóan hibás darabokat kapok az Acuvue-tól és meguntam az állandó visszaküldözgetést.
A kérdésem, hogy a két lencse között ugye nincs dioptria eltérés az eltérő(?) kialakításuk miatt? Tehát, ha ugyanolyat dioptriájút rendelek Biofinity-ből, mint amilyen a mostani Acuvue, akkor azzal elvileg ugyanolyan jól kell látnom? Csak azért kérdezem, mert úgy emlékszem, hogy amikor annak idején márkát váltottam, akkor ugyanolyan dioptriájút rendeltek próbára és végül mintha csak az illeszkedést néztük volna meg, de ebben nem vagyok 100%-ban biztos, mert már régen volt.
-
zerohu
újonc
Sziasztok,
Elado egy bontatlan doboz Dailies Aquacomfort Plus napi hordasu kontaktlencse. 90 darab lencsevel, -3.25 dioptrias. Plusz jar melle egy masik, bontott doboz 28 darab lencsevel. Osszesen 118 lencse (59 par). A lencsek nagyon kenyelmesek (szaraz szemre is), eldobhato, napi viselesu lencsek.
Bazisgorbulet: 8.7, Atmero: 14.0
Lejarati ido 2023 marcius.
Erdeklodni m.magyar3 KUKAC gmail PONT com
Atvetel lehetoleg Budapest, 14 kerulet.
Ara: 8ezer forint
-
Hellas
senior tag
Nekem az Ocutein Sensitive eddig jónak tűnik!

-
lorcsi
veterán
Vezeteshez hasznalom gyakran a lencseket telen nem volt gondom, mert nem klimaztam
De mostanaban..egy 2-300 km utat alig tudok megtenni , mert annyira szarad a szemem nspszemuveg mogott
Ok, szemcsepp..mar az elejen azzal kezdem...de mintha nem is hatnaTi mit szoktatok hasznalni a lencsek nedvesitesere ?
-
Kisbea
csendes tag
szia, én pont egy hete kaptam multi lencsét.
clariti 30 naposból próbára, egy magas illetve egy alacsony megnevezésűt.
Az alacsonnyal kezdtem, nagyon megszerettem.
aztán sikeresen elhagytam az egyiket (azt hittem, betettem, de leesett és délután találtam meg mire kiszáradt) így gyorsan beraktam a high- t, mert rohantam dolgozni.
Azzal vagyok így én is, hogy kb 5 méteren belül baromi jó, de távolra és vezetni, hááát.
A low az távolra kiváló, a közeli dolgokra szintén, de nagyon közel, pl manikürözéshez kevés.
Mondák az optikában, hogy azért ez még kompromisszumos megoldás, de én imádom.
Most lett távolbalátó szemüvegem, olvasó már évek óta, utáltam,állandóan cserélgetni.
olvasni egy, monitoros munkához másik, ááá, meguntam, és mivel most romlott
fél év alatt + 1,50-re a bal szemem, lehet ez egy folyamat, és nem akartam horror áron egy multi szemüveget, vagyis kettőt venni.
A berakás egyre könnyebb, viselése nekem így 50 felett sem gond (pedig a szemorvos nagyon a szemüveget ajánlotta), reggel 7-től viselem, de ha hazaérek, bár jobb vele, azért minél előbb kiveszem, nem akarom állandóan 12 órán át hordani.
Eleinte elszakítottam kettőt, néhányat elpotyogtattam kivétel illetve berakás közben, de lassan belejövök.
most rendeltek nekem már 3 hónapra belőle, adtak egy folyadékot is hozzá, háát basszus 360 ml 4.700. (OTE sensation),drága szerintem.Mondjuk ilyen illesztési vizsgálat nem volt, elsőre kaptam egy távolbalátó biofinity próbalencsét, betanítás volt (4.500 Ft, kezdőcsomaggal)de semmi réslámpa , az elszakadt, és akkor mondtam oké, szerintem menni fog, legyem multi.
Arra meg Clariti-t adtak.
Mivel kényelmes és bevált, maradok ennél. -
veze
őstag
válasz
Lackooo84
üzenetére
nekem csak akkor szokott ilyen lenni ha a távolba látó lencsére felrakom a monitorhoz valo korrekciós szemüveget ( mind a kettő + os csak a monitoros erősebb, erre van + korrekcio a szeüben.
Érdekes, hogyha levesezm a szemüt akkor távolra ugyanugy jól látok vele nem életlen, de ha ráteszem a szemüt akkor a monitoron már nem jó.
Mondta az illesztő, mert kiszáradt a szemem cseppentsek, pislogjak stb. de akkor is életlen. Nem a szemü értékeivel van a baj mert azelső öt percben penge éles a monitor is . aztaán "eléletlenedik" probálok közelebb távolabb hajolni a monitorhoz hátha a távolság majd korrigál valamit, de nem
ha kiveszem a lencsét és felteszem a mionotorhoz valo szemüveget akkor azzal azonnal ok minden..
Elég kellemetlen.. ennek mi lehet az oka?
Új lencse egy két hete használt ( hónapos) lencse 30napja használt egy hónapos lencse.. mindegy ,ez a tény nem befolyásolja a jelenséget -
Hellas
senior tag
Sziasztok!
Egy hete van kontaktlencsém, ezek még a próbalencsék. Alcon Air Optix Hydraglyde Plus. A folyadék amit használok Opti Free Puremoist. Minden jó, nem zavar, nem szúr, nem viszket, annyi a probléma, hogy pár óra után behomályosodik. Először az egyik lencse kezdte, bármelyik szemembe rakva, ahelyett kaptam egy másikat, ami eddig rendben van. Viszont most meg a másik lencse is elkezdte, amivel az első pár napban nem volt gond. Mitől lehet ez? Szemcseppet kaptam Systane Hidratation-t, de nem igazán segít amikor homály van, csak kis mértékben és csak pár percig. Ha nem lenne a lencse tiszta, akkor gondolom nem csak pár óra után lenne ez, ha pedig kiszárad a szemem, akkor meg a kicserelt lencsével miért nem? -
veze
őstag
válasz
Lackooo84
üzenetére
Így már én is jártam

egyébként nekem a betanításon pikk pakk gyorsan ment a ki és berakás is különösebb szenvedés nélkül. Viszont utána otthon leromlott ez a képességem és a következő hetekben sokat szenvedtem vele ( és én is inkább a kivétellel) Aztán belejöttem
Ezen a folyamaton mindenkinek át kell esnie szerintem -
n00n
őstag
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Pedig berakni szerintem még könnyebb, kivenni sokkal nehezebb. Legalábbis nekem az volt. Többször voltam már úgy, hogy visszaállok szemüvegre. De teltek a hetek és gyakoroltam és egyre jobb lettem. Ma már nincs 1 perc az egész. Ne add fel. Nagyon ember függő ki mennyire gyorsan tanulja meg.
-
MATEO6600
őstag
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Egyetértek scorpy02-vel.
Emlékszem anno én is hogy megszenvedtem vele. Ma már nem is értem mit tudtam rajta bénázni, akármilyen részegen jövök haza hajnalban, akkor is rutinból pillanatok alatt megy a be/kivétel
-
scorpy02
aktív tag
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Nézegess youtube-on technikákat. Te már abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy bőven találhatsz ilyen jellegű videókat. Én kb 12 éve kezdtem hordani lencséket, szerintem akkor még a youtube nem is létezett, vagy csak nagyon kezdetleges volt.
Első nekifutásra amúgy én is otthagytam az egészet a fenébe. Én is nagyon szerettem volna váltani szemüvegről, de egyszerűen lehetetlennek tűnt, úgy el lettem miatta kenődve, hogy hanyagoltam is a dolgot pár hétig. Segítséget se nagyon kaptam. Beültettek hátra, aztán hajrá. Mikor megint visszamentem, kb a fél délutánom ment rá mire sikerült egyszer betenni és kivenni. Utána pár napig otthon úgy ment a dolog, hogy ha indultam valahova, már fél órával előtte neki kellett üljek, hogy beszerencsétlenkedjem őket.
Aztán ha már sokat gyakorlod, és sikerül kiiktatnod a reflexet, egy idő után kb 10 mp lesz az egész művelet. Ne add fel, mert baromi nagy sikerélmény lesz mikor elsőre beteszed, meg baromi jó érzés lesz mikor újra teljesen élesen látsz szemüveg nélkül. (esetemben -3,5 dioptriás szemüveg után, hát gondolhatod). -
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Update: ma voltam a Vision Expressben kontaktlencse betanításon, ami elvileg egy órás lett volna, de amúgy kb fél órát voltam bent. Fél óra alatt nem sikerült beraknom egyik szemembe se. Ennyire béna lennék vagy tényleg ilyen nehéz elsőre? Na mindegy, aztán a nő mondta, hogy jöjjek vissza 2 hét múlva, vagy ha inkább maradnék a szemüvegnél akkor fizessem ki a szemvizsgálat díját.
Hát ki is fizettem, de nem adom fel, mindenképp váltani szeretnék kontaktlencsére... de elmegyek inkább egy másik üzletbe, itt úgy érzem hogy nem voltak segítőkészek. 
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Diameter, azaz átmérő.
-
Sziasztok!
Szeretnék kontaktlencsére váltani, ma voltam látásvizsgálaton.
Ugye géppel bemérték a szemem és kaptam egy papírt, amin rajta vannak az adatok, hogy milyen lencse kell + jövőhéten megyek vissza betanításra, meg a lencséért.Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy ezek a paraméterek milyennek számítanak? Átlagos?
Jobb szem: sph -3.00 | BC: 8.60 | D: 14.20
Bal szem: sph -2.50 | BC: 8.60 | D: 14.00
És amúgy a D az mit jelöl? Azt tudom, hogy a BC a görbület.
Illetve melyik márka az ajánlott? Az első adagot majd az üzletben veszem (Vision Express), utána netről rendelném.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Braavos
üzenetére
Nincs u.e. a N&D nagyobb átmérőben. De meg kell nézni, hogy a szemeden milyen. A night&day már 2 görbületben rendelhető. Ha az átmérője a szaruhártyádnak nem túl nagy, és a lencse túlér a "limbuson" akkor akár ez is jó lehet - ennek eldöntése illesztő feladata , vonj be a döntésedbe egy kontaktológust!
Üdv: Ferkó
-
Braavos
tag
Sziasztok!
10 éve hordok kontaktlencsét, ezalatt mindig ugyanazt az Air Optix kontaktlencsét használtam.Most viszont váltani szeretnék, az új munkám miatt hosszabb ideig is szükségem lehet néha a kontaktlencsére.
Air Optix Night and Day kontaktlencsét szerettem volna vásárolni, de az eddigi lencséim átmérője 14.2 volt, ez pedig csak 13.8.
Tud valaki ajánlani olyan éjjel-nappali kontaktlencsét, amelynek az átmérője 14.2? Egyáltalán miért nem gyártják több átmérőben ezeket a kontaktlencséket is?
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
iWear Oxygen relax havi kontaktlencsém van, -3.50 és -3.00 a szemem, tehát segédeszköz nélkül nem látok semmit.
Az a helyzet állt elő, hogy a szilvesztert Aquaworldben fogom tölteni. A szemüveg azért nem játszik, mert csúszdázásnál eltörhet. Ha viszont benthagyom a lencsét akkor tudom bámulni a csajokat, meg tudok csúszdázni is.
Viszont félek ha benthagyom, akkor elkapok valamilyen fertőzést, ami megtelepszik a lencse felszínén és begyullad a szemem, vagy akár meg is vakulhatok. Olyat is hallottam, hogy valami amőba alakult ki és szétrágta a szemet...
Mit csináljak? Bírjam ki lencse nélkül, vagy a mostanit a fürdőzés után dobjam el, vagy vegyek aznapra napi lencsét és azt dobjam el? Az lehet, hogy hiába dobom el, fürdőzés közben alakul ki valami? És nyilván nem fogom kinyitni víz alatt a szememet, de akkor az a minimális fröcskölés nem árt? Amúgy egyik haverom sosem vette ki ilyenkor a lencséjét és semmi baja nincs...Bocsi, hogy túlparázom. Valaki tud segíteni?
-
veze
őstag
válasz
eurolac
üzenetére
én is + vagyok mind a két szemre.1,0 és 1,5, add 2,25 mind a kettőnél
egy fókuszúból a lencse értékek ugyanaz az érték mint szemű esetében és az jó ugy nekem.
Ünnep után hó elején van megbeszélt időpontom visszamenni, a próbalencse egy hónapos, és ünnep előtt kaptam, azzal bocsájtott el hogyhogy az ünnep alatt viseljem hogy "megszokja" a szem a multi lencsét és utána megbeszéljük.csupán mások véleményére voltam kiváncsi mert nekem nem nagyon akar menni ez a "hozzá szokás" Egyfókuszuhoz nem kellett hozzászokni, az azonnal jó lett, az egy fókuszúhoz valo olvasó korrekciós szemü is 03-án lesz csak kész ,szoval most épp az sincs, most elvileg szoknom kellene a multi lencsét az ünnepek alatt
MATEO6600: megyek vissza csak most épp ott is ünnep van meg szünet. mások tapasztalata érdekelt volna -
eurolac
senior tag
Szia!
Amit fogok most írni a saját tapasztalatom ill. azt, amit szemészorvostól ill. optomeristáktól hallottam ebben a témában. Nem vagyok szakember csak régóta k.lencse felhasználó. Én + vagyok, gondolom ez sem mindegy.Régebben én is próbáltam a multifokális k.lencsét mivel a szemüvegem is az. Valami hasonló okok miatt nekem sem találták meg az ideális értékeket. vagy közelre láttam jól de távolra homályosan vagy fordítva. Igazság szerint nem folytattam sokáig a próbálgatást, maradtam (már csak az ár miatt is) az egyfókuszú k.lencsénél és van mindenhol elhelyezve ha kell olvasószemüveg.
Már megszoktam. Amikor tehetem multif.szemüvegben vagyok.Azt kizártnak tartom, hogy a szemüvegnek az egyfókuszú és a multi k.lencsének egy értékűnek kell lennie. Távollátásra nekem pl. a szemüvegem +3,25 a k.lencse +3,75. Sőt még a k.lencse anyaga sem mindegy nekem, a normál hidrogél és a szilikon-hidrogél esetében.
Nekem szemészorvos aki illesztett mondta, hogy + esetén multi k.lencsénél vissza kell venni kicsit a távollátás értékéből úgy szokott jó lenni.
Szerintem nagyon nehéz jó szakembert találni, próbáld meg. Össze kell annak jönni!! Nekem is össze jött volna csak nem foglalkoztam vele eleget, ill. amiért feladtam: multifokális k.lencse esetén este (főleg esőben) autóvezetés közben "szórta" a szembejövő autók lámpáját a multi k.lencse és nem láttam megfelelően. Sokat vezetek.
Ezt a "szórást", fénytörést más is mondta már nekem nem egyedül voltam vele multi k.lencse esetén. Gondolom ez a jelenség a multif. k.lencsében lévő eltérő dioptriájú koncentrikus körök miatt van Ha sokat vezetsz erre neked is gondolni kell majd!! Üdv! -
veze
őstag
most probálok multif, lencsét, de nem tudom más hogy van ezzel. nekem nem megy...
Illesztö adta, minden korrektül be van mérve mégis.. 0-4 méter között minden kva jo látok vele de távolabbra olyan nem tiszta.. Olvasatta velem a táblát, és el tudtam olvasni mindet , láttam, felismertem öket de nem volt éles..olyan zizi volt a betű, szőrős... nem sima konturos. Ennek ellenére láttam az egész táblát amit látni kell de ez a vibrálos életlen konturos dolog nagyon zavaró. és annak ellenére hogy a táblán ki tudtam olvasni minden betüt amit kellett mégsem látok vele olyan élesen mint a sima egyfókuszu lencsével mert pl egy husz méterre lévo adott tárgyon a feliratot a multival már nem látom jol az egyfókuszuval( vagy szemú-vel) meg az is penge éles..A távoli érték a multin és az egy fokuszún is ugyanannyi. Ez normális? ilyen a multif. lencse? már azt csináltam most hogy az egyik szemere feltetetm az egyfokuszút ( a dominansra) a másikra a multit. jgy most előre penge jol látok , olvasni , monitort olvasni is tudok a másik szemmel, de ez az olvasosdi meg így érzem hogy megterhelo. Kiprobáltam már két gyártó multi lencséjét is ( probalencsek) egyik biofinity a másik top vue air multif. de kb ugyanaz a helyzet mind a kettövel. Ez utobbi lencse joval vastagabb ( anyagára) mint a biofinity, de ez nem okoz különösebben semmi problémát, csak felhelyezéskor csodálkoztam rá mert eddig biofinitythasználtam és azy ehhez képes hajszálvékony :-)
kb egy hete probálom megszokni de nem javul a szitu semmit. másnak mennyi idő ez?
A legnagyobb gond hogy előre távolra nem éles
más dioptria kellene előre mint szemü vagy egy fokuszu lencse esetén? mert ugy érzem mintha az nem lenne jo a dioptria azért nem éles..
de ezt az illesztönek tudnia kéne ha jgy van, nem?
ugyanazt a dipotriát adta lencse dipotriának előre mint az egyfokuszunak és szemüvegnek ( és persze az Add éréket .. az olvasáshoz az jo is.. Ha takarom jobb vagy bal szemem, akkor is életlen mind a kettő távolra. Azt mondta az illesztő ne takarkam ezzel együtt kell jol látnom előre. ( persze a jogsi alkalmasság esetén meg takarni kell az az elvárás) egy fokuszuval takarhatom. egyesével is jo..
Mi e hylezet ezzel a multf. lencsével? másoknak müködik? jól lát vele távolra is ugyanugy mint az egyfokuszúval? -
veze
őstag
válasz
ferkoboy
üzenetére
Elnézést a pontatlanság miatt, én tényleg abszolut laikus vagyok, csakfelhasználo
Holnapra van időpontom egy másik helyre, ott Optometrista lesz aki vizsgál, és ujra bevizsgál teljesen elölről kezdve, az alapoktól, lencsére , lencsére haszálható olvasószemüvegre , és lencse nélkül használatoos olvasószemüvegre is (mindegyik + -os csak eltérő mértékben) -
ferkoboy
senior tag
A pontosság kedvéért:
Olyan, hogy Optikus nincs. Ez a hétköznapi elnevezése a Látszerésznek.
Létezik olyan, hogy Optometrista, aki már vizsgálhat, látást javító gyógyászati segédeszközt ír(hat) fel.
Illetve létezik olyan is hogy Szemész (aki orvos) és jobb helyen a szemész-orvosnak van Kontaktológiából is szakvizsgája. Magyarán illeszthet (és tud is illeszteni) kontaktlencsét. Ez utóbbi tevékenységet minden dipl.optometrista is végezhet, ugyanis hallgattunk/tanultunk kontaktológiát pár féléven keresztül, sőt még szigorlatozni is kellett Kontaktológiából - ami nem más, mint a kontaktlencse illesztés tudománya.
Szóval ha kérhetem, ehhez mérten a megfogalmazásokkal, mert ez így (ahogy te írtad) még az én fejemben is katyvaszt okoz.Üdv: Ferkó
-
veze
őstag
válasz
ferkoboy
üzenetére
Köszönöm a választ ! nekem szerencsére jo a biofinity, szoval ha megint bevizsgálják és korrekcióra szorul a dioptria, ( gondolom a görbület nem változik, de ha igen talán azt megmondják) és akkor jöhet ugyanaz csak korrigált értékkel.
Csak mindig olvasom itt, hogy majd az illesztő felprobálja stb, megmondja. Hát valahogy errefelé nagyon nem igy van, csak tudnom kell az optimális dioptria értéket aztán biofinity rendelés abból..ehhez meg illesztö se kell csak optikus aki jol beméri a szemem értékeit, vagy nem tudom mit tegyek. most kontrololra elmegyek a decemberben, egy másik helyre, meglátom ott hogy állnak hozzá.. -
ferkoboy
senior tag
Én sem Budapesten vagyok.
No de valószínűleg nem is a közeledben.
Illesztőként tudok a gyártótól kérni előre 1-1 darabot is, amit ha követ doboz rendelés is, akkor az kvázi ajándék lehet. (Csak ugyebár a gyártó is köti az én kezemet is, nekem is meg kell legyen az adott doboz/darab arányom, amit előírnak. Nem osztogatják minden "retorzió" nélkül - csak úgy - a lencséket.)E miatt ne vegyél dobozzal lencsét, feleslegesen! Nem beszélve arról, hogy az egyik ugyan "csak" 3 darabos, de a másik típusnál 6db van egybecsomagolva.
-
veze
őstag
válasz
ferkoboy
üzenetére
Ez a ki kellene próbálni illesztővel, hogy jó lehet e, ez hogyan működik? megveszem az egy dobozzal három havit aztán elmegyek vele felteszem és azt mondja bovs ez nem jó... és akkor vehetek másikat ez meg kuka?
mert hogy nekem nem ad az övéiből probálgatni mert ha nem jok akkor ö is kidobhatja( remélem másnakl nem teszi fel utánam, mert ennyi erővel akkor én is kaphazok ilyet) meg amugy is neki csak alap biofinity + air optix van többféle dipotria méret mert az mindenkinek jó..
Nekem ez a fajta hozzáállás nem igazán tetszik ezért nem is fogok visszamenni hozzá többet hiába diplomás nyugdija orvosnő..viszont nem tudom akkor ki foglalkozna velem másképp. Ez nem budapest... -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Eddig ezt a napit hordtam, de nem akarok már ennyi pénzt költeni rá. [link]
Nem tudjátok, hogy ennek van-e konkrét 2 hetes/havi változata ami biztosan jó lenne ez alapján? Vagy mindenképp megint szakemberhez kellene menni?

Régen ezt használtam, de nem voltam elégedett, egy idő után már irritálta a szemem, hiába kezeltem megfelelően [link]
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bbsofficial
üzenetére
Valahogy a kettőt együtt kellene kezelni.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
bbsofficial
üzenetére
Gondolod ezt a kontaktológusod/illesztőd a szemvizsgálat során nem vette volna észre?
Meg ugye te is észrevennéd, mert nem látnál élesen (logikus). -
bbsofficial
aktív tag
Hali,
Az lehet, hogy azért nem illeszkedik rendesen a lencse a bal szememre, mert astigmam van, tehát cilinderes lencse kéne?
-
moma
őstag
Annak mi az oka amúgy, hogy a napi lencse az nem havi? Mik a különbségek? Erről tudtok valamit? Én szoktam néha kiszedni a napit folyadékba aztán tovább hordani, akár másnap. Nem tudom ez mennyire gáz. Tipikus szitu, amikor nap közben szemüvegben vagyok, este megyek valami programra lencsében, aztán tudom, hogy másnap néhány órára majd megint lencsét akarok.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
scorpy02
üzenetére
Vannak ökölszabályok, de a mellett kell hogy legyen az illesztőnek egy rutinja ill. termékismerete is, ugyanis nem ugyanaz a korrekciós érték kell gyakorta kontaktlencsében ill. Szemüvegben.
Na meg nem utolsó sorban, egy cilinderes KL-nél is a lencsét felhelyezve is ha szükséges korrigáljuk még a különbséget. (A lencsében a kontroll-t fontosságát már említettem “párszor”.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hát ki is fizettem, de nem adom fel, mindenképp váltani szeretnék kontaktlencsére... de elmegyek inkább egy másik üzletbe, itt úgy érzem hogy nem voltak segítőkészek.