Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaGa59
őstag
válasz
üzenetére
Nedvesítő szemcseppel (systane vagy hasonló, amit használ) meg kell lágyítani, ha lágy lencse. Vagyis ötpercenként cseppenteni, majd várni, három négy alkalommal ismételni. Az ilyen lencse, ha túl soká hordja és nem nedvesíti, kissé „merevvé” válik és nagyon erősen tapad a szemgolyóhoz. A cuppantós kiszedő inkább a kemény lencsékhez való, ki lehet vele venni a lágyakat is (én is szoktam, hogy ne kelljen kézzel hozzáérni), de nem mindig, ahogy öregszik a lencse, úgy lesz egyre nehezebb kivenni vele. És csak az ofotértes zöld kiszedővel működik, a többivel nem, mert nem elég rugalmasak. Ha ujjal szedi ki, a lényeg, hogy az ujjhegye, amivel összecsippenti, száraz legyen. Ha nedves lett a könnyezés miatt, akkor nem tudja kivenni vele, mert lecsúszik, vagyis papírtörlővel alaposan meg kell szárítani. Én a hüvelykujjam körmével szoktam alányúlni a lencse szélének, ha kézzel kell kivenni. Érdekes, hogy bár jobbkezes vagyok, ez csak ballal megy.
Kemény lencsét simán ki lehet pattintani, elég jól kimereszteni a szemet és a szemhéj külső sarkát meghúzni kifelé, ettől eléggé eldeformálódik a szemgolyó, hogy a lencse gyakorlatilag leugrik a helyéről. De előtte érdemes kicsit megmozgatni jobbra-balra ujjheggyel, hogy ne tapadjon túlzottan. Ezt a mozgatást a lágy lencsénél is be lehet vetni, ha nagyon ragaszkodik…
Az a baj, hogy ezt mindenkinek magának kell éreznie és nem szabad kapkodni, idegeskedni, különben csak nehezebb lesz a dolog. Ha nem megy egyből, pár perc szünet, nyugalom és utána próbálkozni újra…
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest