- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
[Prolixus] #20249 üzenetére
Cserébe halk és hatékony. Valamint egyszerűen bontható, ha szükséges bármiért.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
szasanyi #20248 üzenetére
Az RGB hiánya nem gond, de az Arctic pumparésze valami extrém ronda szerintem
A Deepcool-ok kapcsán: Gyorsan gondoltam nézek valami léghűtést ideiglenesen, a Deepcool-nak vannak ár-érték arányban nagyon jó léghűtései is most, pl AK620. Viszont sok helyen olvasni hogy bizonyos RPM tartományokban nagyon hülyén berezonálnak a ventik: [link] [link]
Sajnos ha jól látom az említett AIO-kon is ugyanezek az FK120-as ventik vannak. Itt nem volt ezekre a rezonáló zajokra panasz?
-
szasanyi
félisten
válasz
[Prolixus] #20247 üzenetére
A fura működés (hőfokok( mitt nem biztos, hogy nincs más probléma ami miatt a folyadékcsere talán csak pénzkidobás lesz. Ennyi idő után tuti szükséges lenne a pumpa tisztítása, ami meg kábé lehetetlen.
Ha helyette másik kell, akkor ár/érték arányban (a 6 ill. 5 éves garit is figyelembe éve) jó lehet a ARTIC Freezer II 360 (ha az RGB akár teljes hiánya, és a nagyobb vastagság nem gond) továbbá a Deepcool LS720 SE / LT720 ár-, és ízlés függően (persze a megfelelő helyről, ahol a teljes garit adják!). -
[Prolixus]
addikt
válasz
szasanyi #20246 üzenetére
Pumpát sajnos szerintem kb. lehetetlen szétszedni. Ugyanaz a rögzítés mint a Galahad 360 esetén, szerintem a pumpa is ugyanaz egyébként. Felül a PF360, alul a Galahad 360:
A képen horizontális középvonali két csavart nem lehet semmivel sem kiszedni ha jól tudom, nincs rá tip... anno néztem erről Gamersnexus videóját aztán fúrták a csavarokat hogy szét lehessen szedni a pumpát.
SZERK: Amúgy valszeg a radiátor is ugyanaz mint a Galahad 360nál, gyári töltőport pl ugyanott van.
Egyébként megmondom őszintén néha furán viselkedik a rendszer. Az biztos hogy van valami kínja az AIO-nak is, mert mondom sokszor a pumpából jön visítás vagy gurgulázó, buborékos zaj, sokkal hangosabb, tovább mint régen (nyilván mindig van benne pár buborék, még amikor frissen megveszed akkor is, amit a pumpa kihajt, szóval bekapcsoláskor rövid ideig régen is volt ilyne zaj, de ez teljesen más). Máskor viszont teljesen tökéletesen működik...most visszakapcsoltam a gépet, az elején megint fura volt azután zajok eltűntek, gyönyörű idle hőmérsékleteket látok:
Máskor meg idle állapotban 85-90fokos a CPU (5800X), úgy hogy CPU kihazsnáltság 15-20% alatt van. Szóval csak arra tudok gondolni hogy a pumpánál van valami, és szerintem nem a pumpa maga a probléma, hanem a légbubik, vagy esetleg valami trutymó, ami ideiglenesen akkora ellenállást fejt ki, hogy nem tudja leközdeni a pumpa, ilyenkor persze visít meg jönnek a buborékos zajok. Az AIO rögzítése amúgy jó, radiátor van a gépház tetején, a pumpa alatta.Amiről nem vagyok meggyőződve hogy vajon csak az AIO a gond, vagy a CPU is. De az utóbbi pár hónapig tökéletesne működött maga a CPU, BIOS sem volt frissítve semmi már vagy másfél éve a rendszerben, szóval hacsak hirtelen nem lett valami kínja a CPU-nak akkor csak az AIO lehet a ludas (na meg eleve kicsi az esélye hogy egyszerre 2 alkatrész romlik el).
Mindenesetre ha AIO csere lenen a nóta vége, mi az olyan cumó jelenleg ami ár árták arányban jó ÉS serviceable per design (szóval pl eleve a gyártó szétszedhetővé teszi a pumpát, vagy minimum tervezetten utántölthetővá a rendszert). Még egy olyan AIO-t tuti nem veszek amit 3 év után dobhatok el, akkor már inkább 6-7 fokkal több és valami top léghűtés.
-
szasanyi
félisten
válasz
[Prolixus] #20245 üzenetére
Az esetben - ha nem lehetetlen alakú csavarfejekkel van rögzítve - én a pumpát szedném szét elsőként [link] . Azt ellenőrizném és tisztítanám mert ennyi idő után biztosan van már lerakódás benne - ami alapból hatásfok csökkenést eserdményez - amit ki kell tisztítani.
Aztán nyitnán a töltőnyílás mert úgy sokkal gyorsabban kiürül a rendszer.
A pumpa összerelése után tölteném fel - bár az is kérdés, hogy mennyi folyadék kell bele, ti. teljesen nem szabad feltölteni. De vagy a support megmondja, vagy megméred a leengedett folyaék mennyiségét aminél kicsit több kell. Aztán beszerelés nélkül tesztelném 1-2 órán át, meg-megmozgatva. És akár jó is lehet az eredmény. -
[Prolixus]
addikt
válasz
szasanyi #20244 üzenetére
Köszi a javaslatot folyadékra. Igen, mindenképpen kicserélném a teljes folyadékmennyiséget, nem akartam keverni. A leeresztés már csak azért is lenne jó, mert ha nem tiszta a folyadék ami kijön akkor nem csak a folyadékhiány a probléma, és akkor tényleg kb kuka a hútő.
Anno amikor vettem olvastam, hogy nemtommármelyik OEM radiátort használja, amit a gyári porton keresztül újra lehet tölteni. Igazából gari már nem nagyon van rá szerintem, szóval mindegy hogy eleve kidobom vagy megpróbálom újratölteni aztán vagy jó vagy nem.
-
szasanyi
félisten
válasz
[Prolixus] #20243 üzenetére
Az a gyári töltőnyílás, ami ált. nem a felhasználók számára van. Azért fontos, mert
- nem biztos, hogy mindegyiik szivárgásmentesen visszazárható ha utólag (a felh. által) meg lett bontva
- egyes gyártók túnyomással töltik, mely esetben azt te nem tudod megoldani
Mivel nem ismerem, nem tudod mi van benne és hogyan tették bele de a support talán segíthet (én biztosan rákérdeznék náluk)
Ezen túl a legtöbb folyadék nem kompatibilis másokkal, szóval 2 esetben lehetsz biztos a kíván ereményben:
- ha a support azt mondja, hogy igen az működik úgy és használhatod újratöltéshez
- pontosan ugyanolyan folyadékkal töltöd után (esetleg cseréleg az egészet olyanra, ami nem csak réz alkatrészekhez jó [link] ). -
Milka 78
nagyúr
válasz
[Prolixus] #20239 üzenetére
Ez engem is érdekelne egy H105-el kapcsolatban
Csak "top flow" pozicióban hajlandó szépen csendben működni. Ahogy beraknám előre/állított helyzetbe a pumpa szárazon felpörög. Sanszosan alig van benne lötty.
Nekem nincs rajta töltőnyílás. -
szasanyi
félisten
válasz
[Prolixus] #20239 üzenetére
Van gyári utántöltő nyílása?
-
Stormrider
tag
Sziasztok!
Használ itt valaki DeepCool LS520 SE-t?A pumpa szabályozható vagy full 3100-at pörög?
-
[Prolixus]
addikt
Silverstone PF360 vízhűtésem megadta magát. Az utóbbi időben már egyre hangosabb volt a pumpa, buborékok hangja, CPU hőmérséklete random felszökött ezáltal a ventik is búgtak mint a fene stb. Mivel 2 és fél éves, szerintem simán csak folyadékhiány gondjai vannak.
Kérdés viszont hogy mivel töltsem újra. Van pár folyadék a piaocn, főleg merlivhardvernél találtam meg őket...van valami tuti tipp ami biztos hogy jó AIO újratöltésére?
-
szasanyi
félisten
válasz
4nick8 #20232 üzenetére
Értem, bár a választáskor ez csak 1 szempont a sokból. Ahogy néztem ugynannyi mint az ismert és bevált gyártók termékei vagy még kicsivel több is némelyiknél (és ez nem nevezhető bevált típusnak) úgyhogy max. kipróbálásra de amúgy tuti nem vállalnám be (és így nem is ajánlanám senkinek).
-
Mortel
senior tag
Azt szeretném kérdezni, már ha jó topikban vagyok, hogy egy MSI MAG CORELIQUID 240R V2 AIO jobban lehűt egy R5 5600X-szet, mint egy ARCTIC Freezer 34 eSports DUO? Természetesen ugyanolyan körülmények között, ugyanabban a zárt házban, ami egy Zalman S4.
Köszönettel:
M
-
szasanyi
félisten
válasz
Angie™ #20223 üzenetére
Igazából 3 körülmény is van ami miatt nem tudok neked megfelelő típust ajánlani:
- nem ismerek minden típust (sőt, ráadásul azokat sem abból az árkategóriából)
- nem mindegy milyen CPU-ra kell (13th Gen. INTEL-lel semmilyen tapasztalatom nincs)
- a leginkább vágyott ököszisztéma kialakítása miatt csak ASUS vagy Corsair lenne jó, így valszeg más nem fog tetszeniSaját részre a Lian Li új, Galahad II Trinity 360-asai közül választanék, ha lenne hazai forgalmazó normális árakon. Kiváló hővezetési képesség, új és korszerű tech. minőségi kialakítással és 5 éves garival. Persze itt már megvásárolhatóak [link] .
-
szasanyi
félisten
válasz
Angie™ #20221 üzenetére
Nem is amiatt jegyeztem meg. Te pénzed és döntésed, senkinek semmi köze hozzá (és jobb valamint rosszabb nem lesz senkinek a döntéeid miatt).
Csupán arra gondoltam, hogy 100k+ áron már vannak jó AIOK-k, és nem értettem miért pont ez - de így már világos.
Sajnos a Corsair AIO-k általam próbált 2 típusa egyformán hangos pumpával volt szerelve, az újakat pedig nem ismerem (bár meggyőződni sosem fogok róla mert az áruk miatt irreleván számomra). És azt gondolom, hogy az általad #angélamegrendeliéshanemjó14naponbelülelállásijoglottó-ként említett lesz a tuti.De attól függetlenül érdemes beleolvasni a vásárlók bejegyzéseibe [link] akik közül van pár értelmes, kontesztusban előadott vélemény is.
-
válasz
szasanyi #20218 üzenetére
Pont az ára az ami nem igazán érdekel. Hasonló árban vettem a Corsair hűtőt is, csak ugye beszéltük, hogy az használhatatlanul hangos pumpa téren. Most ez megint egy szerteágazó téma, nem járok szórakozni, nem iszom, nem dohányzom, nem drogozom, nem tartok fenn autót, nem költök benzinre, nincs se kutyám se macskám ezért úgy gondolom 130e Ft egy hűtőre nekem most belefér. Persze nekem is van határvonal én például 270e Ft-ot nem adok ki egy Apex alaplapra, miközben vannak itt a fórumon olyanok akik igen, vagy nem költök el 875e Ft-ot egy RTX 4090-re, miközben vannak itt a fórumon olyanok akik igen. De visszakanyarodva az eredeti témára, nekem most a FLEX-em, ha nem egységes, komplex, összefüggő, márkafüggő a gépem. Sarkalatos példa, bármilyen MMORPG játékban, mikor van egy szedetvetett szettel összerakott karakter, meg van egy EPIC vagy LEGENDARY szettben csillogó.. lehet mosolyogni
Nagyon megszerettem az ASUS lapomat, és arra gondoltam lenne egy ASUS-Corsair koprodukcióHa már a CORSAIR H150i ELITE XT LCD kuka.
Apropó, van a CORSAIR-nek egy új AIO-ja az iCUE LINK H150i RGB AIO Liquid CPU Cooler
Ennek vajon változhatott vmit a pumpa hangja?
Illetve van egy sima alap H150i-is, a iCUE H150i RGB ELITE Liquid CPU Cooler, ennek is vajon ugyanolyan a pumpája ?De visszatérve az eredeti kérdéshez, örülnék neki ha vki, akinek van ASUS AIO-ja, leírná a saját tapasztalatát hang ügyben. Ha nincs ilyen, akkor meg köszönöm, hogy elolvastad és indul majd az #angélamegrendeliéshanemjó14naponbelülelállásijoglottó
-
4nick8
őstag
válasz
Stormrider #20198 üzenetére
Tessék itt egy 27mm vastag radiátor: GEO Eskimo
-
szasanyi
félisten
válasz
Angie™ #20213 üzenetére
Az sem az a típus, amiből sok lenne használatban. Az ASUS általában a dizájnra megy rá, valamint túlárazottak a termékei. Persze lehet jó - nem tudom mert nem ismerem és olyan oldalat sem tesztelik amik nagyon so kmás típust -, de ~130k+ áron...
Mi fogott meg benne anyira? -
Speedy007
őstag
válasz
abridabri #20215 üzenetére
Aida64 stressz teszt alatt úgy 90-92C° 10p után is. Játékok alatt 69C°az átlag igényesebb erőforrás igényes címek esetén. Van egy-két cím CP 2077 és a RED 2 ami esetén még rá kell hogy jöjjek miért tekeri 100%-n a CPU-t de ilyenkor is 75C° körül megáll. Akkor jó gondoltam hogy ennél többet nem bírok ki hozni belőle.
-
Speedy007
őstag
Ryzen 7 7700X arctic liquid freezer ii 360 a-rgb esetén mókolás nélkül tehát full gyári beállítással mennyi szokott lenni az átlag hőmérséklet vagy mennyi lenne a reális ha felülre van helyezve a radiátor és a VGA felől szívja ki a levegőt? Semmi bajom nincsen az enyémmel csak kíváncsi lennék rá hogy az enyém ahhoz képest hogy áll mert yt-n nem igazán találok erről érdemi információt de ott se írják ki hogy vissza vett TDP-vel vagy UV-val hozták azt össze. Tudom hogy nehezen hűthető és 95C-ig teljesen okés.
-
Srácok, az ASUS ROG RYUO III 360 ARGB AIO pumpája mennyire hangos? Van vele tapasztalat?
-
szasanyi
félisten
válasz
steewcv65 #20204 üzenetére
A jelenleg kapható típusokról írták - nem én, hanem azok akik megvették! Nem tudom miért kardoskod annyira az EKBW mellett (talán részvényes vagy?
) de te csak egy felhasználó voltál egy termékkel és szubjektív benyomásokkal.Legyen az bármilyen jó vagy bármilyen rossz nem jelenti azt, hogy mind olyn vagy mindenkinek azt/úgy kell megtapasztalnia. Még1x, hogy NE értsd félre: nem szubjektív rosszindulatból írtam amit, hanem a nagy webshopok vásárlói közül beírt tapasztalataik és véleményeik alapján. Persze az is ugyanúgy szubjektív mint a tied, viszont ha azzal nem is egyezik attól még nem sületleség!
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
szasanyi #20203 üzenetére
Ezért is írtam, hogy drágák lette és én is csak azért vettem meg anno mert nagyon jó áron jutottam hozzá (90€).
Ami a pumpát illeti, amikor nincs terhelve a cpu visszavettem 75%-ra így teljesen hangtalan. Ha 95-100%-on teker terhelés alatt akkor valóban van jól hallható hangja a pumpának ha síri csend van a lakásban, de ha a cpu teker akkor mellette a vga is fog és a vga nálam elfedi a hangját.
-
szasanyi
félisten
válasz
MaddeNNNN #20199 üzenetére
Én nem kétlem, hogy az EKWB AIO-k jók, de... itthon nem forgalmazza senki, és a jelenlegi árak miatt 10-ből 9 embernek nem alternatíva (mert vagy nem tud, vagy nem akar annyi pénzt kifizetni érte). Aztán a nagyobb ewebshopok (Amazon, newegg) vásárlói leírták, hogy a pumpa kimondottan hangos és nagyon vissza kell szbályozni - ami persze nem mindenkit zavar, de nem csarélhető mint mondjuk a hangos venti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair Hydro Series H80i v2,120mm-es vízhűtés,Intel foglalatra,hibátlan működéssel!
- MSI MAG Coreliquid C240 Garancia
- NZXT Kraken X62 280mm (ajándék AM5 és LGA1700 bracket)
- EK-Classic Kit P360 D-RGB Black Nickel Edition komplett folyadékhűtő szett
- Vízhűtés maradékok- radiátor, fitting, hőmérő, hőmérséklet kijelző, vrm blokk
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest