Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Whysperer
üzenetére
Én nem ezt vittam, hanem azt mondtam a CPU hőátadási képességén több múlik mint a pasztán. Én valahogy nem fogok ki soha igazán jó CPU-t, ezért mondom: mindegy milyen hűtés, mind1 milyen paszta, sok előnye nincs ha a CPU nem adtja át amit el kell vezetnie egy hűtésnek. Nyilván azt nem tudom az érintett PH!órumtagnak ilyen szempontból milyen a CPU-ja.
-
szasanyi
félisten
válasz
cyberkind
üzenetére
Ez kevésbé szàmit, fontosabb milyen a CPU IHS hőátadasa. Ha az közepes vagy gyenge, akkor a legjobb és legdrágább paszta nem ér semmit (értsd: 1-2 fok relative sok pénzért. Artic MX6 teljesen jó szerintem (persze ha a legjobb kell akár van értelme akár nincs, akkor persze nem biztos).
-
szasanyi
félisten
válasz
sixpak
üzenetére
OK, köszi!
to all: a kérdés továbra is adott, várom a tapasztalatokat. Esetleg ha lennének Lian Li GA II Lite felhaználók, az különösen érdekelne ugyanis relatíve olcsó és nagyon jó teljesítményű AIO (a ventik nem, csakis a pumpa érdekel).
-
szasanyi
félisten
Sziasztok! Rég foglalkoztam AIO-van, az újabbakat nem volt szerencsém kipróbálni (ismerem, csak első kézből nincs tapasztalatom) ezért kérdezem: van-e valaki, aki többször épít, cserél és az átlagosnál nagyonn személyes tapasztalata van
360-as AIO kellene csendes köznyzetbe, de nem tudom van-e olyan aminél a pumpa nem hallatszik ki zárt házból. Nem leszabályzott, csökkent hűtési teljesítmény mellett! Venti lesz jó és csendes, az nem számit milyen van hozzá/rajta. -
szasanyi
félisten
CM MASTERLIQUID 360 ATMOS IO-t használ vki Ryzen 9000-en?
-
szasanyi
félisten
Igen, elég sz@r a helyzet itthon ezért nagyon megnézem mit, hol és milyen feltételekkel árulnak. Ami nem tetszik - mint amit írtam is azonos áron 1/3 gari - azt nem, vagy nem ott veszem. Nem szeretem azokat az embereket (kereskedőket) akik pofátlanul visszaélnek a lehetőséggel.
-
szasanyi
félisten
Igen, éppen ezért lényeges! Csak akkor lehet igénybevenni a +4 év gyártói garit ha feltételek teljesülnek - és mint említettem - ahol egyik feltétel, hogy NE szürkeimportos beszerzésből származzon. Érted?
Sajnos erre volnakozó infüt senki sem tesz közzé.. az sem aki hivatalos EU forrásból származó terméket forgalma.
És azonos áron nem vagyok hajlandó 1/3 garanciával megvenni semmit, csak mert az itthoni kereskedelem szabályzása ezt lehetővé teszi a kreskedüknek (kicsit sem a vásárlók érdekeit kéviselve, és ebbe beletartozik a semmirevaló fogyasztóvédelem is). -
szasanyi
félisten
Helló Srácok!
Meg tudja mondani valaki, hogy a Lian Li G II 360 Lite AIO-t melyik webshop forgalmazza hivatolos (nem szürkeimportos) beszerzési forrásból? Ti. itthon (sjanos szokás szerint) csak a kötelező 2 év adott mindenhol, viszont a gyártő 6 éves garit biztosít amit meghatározott feltételek mellett lehet igénybevenni, és ez az egyik ilyen.
És ugye +-4 év ari nagyon nem mind1... -
szasanyi
félisten
Talán érdekel valakit aki éppen most keres nem zajos és hosszú garancia idővel rendelkező, nem csilivili de jó teljesítményű AIO-t: ENDORFY Navis F360 29k
-
szasanyi
félisten
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Hát, a "MIÉRT NE " elég erős érv.
Nem tudom lesz-e aki ezt egzakt módon meg tudja válaszolni, tehát aki pont olyan konfiggal rendelkezik/zett.
Szerintem az a tuti, ha te magad leteszteled. Netes rendeléssel ha megtartod, ha nem elállással megválsz tóle. Legrosszabb esetbe egy visszaküldési költéged lesz (vagy az sem ha olyam helyről rendeled) és úgy zajszintet, hűtési teljestményt is közvetlenül és egyértelműen összehasonlíthatod. -
szasanyi
félisten
válasz
Whiteshark13
üzenetére
És milyen CB23 eredményt kaptál, megéri a jelentős többletfogyasztás és melegedés?
-
szasanyi
félisten
válasz
Whiteshark13
üzenetére
BIOS-ban PBO / Curve Optimizert állatsd All core / negative / -30 értékre (akár 5ös lépésekben, stabilitást ellenőrizve) mert az a fesz sok, és gondolom IDLE is sok lehet azért olyan magas az IDLE hőfok is.
De ha az én értékeimet nézted akkor látod, hogy jelentős a különbség. -
szasanyi
félisten
válasz
Whiteshark13
üzenetére
Ismered a mondást? Kis hazugság -> nagy hazugság -> marketing. 240-es AIO leginkább papíron tudja azt amit állítnaka róla (vagy jó hangosan és magas hőfok mellett).
De nálad vmi akkor sem okés... Vagy agyon van feszelve a 9700X vagy a hűtő CPU kapcsolat nem jó.
Nálam CB23 alatt, léghűtéssel ezek a hőfokok vannak (igaz nincs PBO és CO -30 beállítással) -
szasanyi
félisten
válasz
FireFox1996
üzenetére
Jól van felrakva, meghúzva a rögzítés? Matricát is levetted?
-
szasanyi
félisten
válasz
yoogie
üzenetére
Az a 14900K fogyasztás és melegedés terén fényévekkel osszabb mint a 9700X tehát hűtésre nem hasonlítható 1:1 arányban.Az Assassin IV-et 27,5k-ért sikerült megvennem, és nem azt mondtam olyat vegyél csak példának arra, hogy jó léghűtés bőven elég. De te tudod mi kell neked.
Ha elfér, akkor egyértelműen ez a kategória királya ebben az árkategóriában [link] -
szasanyi
félisten
válasz
Morris
üzenetére
Az itthoni árakat nem a tudás hiánya okozza, hanem a HUF árfolyam, a 27%-os ÁFA és a kereskedők esetenkénti pofátlan árazása. Az első kettőnek is meg van a felelőse csak azok semmilyen felelősséget nem ismenek el, a 3. meg szintén tagadja az ilyen állítások valóságtartalmát.
Mondjuk azt tényleg nem értem, hogy ezeknek miért jó ha sok ember külföldi üzletben (webshopban) költi a pénzét. Ja, ők persze nem értik miért...
-
szasanyi
félisten
Nyilván kopik, mivel mozgó alkatrészekkel működik. És 5 év nem kevés idő, mivel az anyagok (tömítések és a kenőanyagok) is öregszenek.
Én azt mondom, hogy érdemes gondolkodni cserén amíg nincs gond. A kéréds az, hogy a pótlás összege milyen "súlyú" számodra. Én legalábbis úgy gondolkodom, hogy a megfelelő időben cserélni kell és nem hagyni elértéktelenedni vagy tönkremenni azt ami van. Mert akkor az még eladható, és úgy mindig kevesebb lesz a csere költsége. -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
pszihó
üzenetére
Ez a kompakt vízhűtés (AIO) topik, a te kérdésed inkább az épített vízhűtés topikba való.
-
szasanyi
félisten
11 360-as AIO tesztje INTEL és AMD CPU-val, ajánlom mindenkinek aki vásárláson gondolkodik.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Silent77
üzenetére
Így van, de mint mondtam (és linklte is a tesztet) a Montech hangos. Ráadásul ha fehér kell... És a kijelzős AIO-k többséges sem jobb, csak a kijelző miatt sokkal drágább (vagy adott esetben gyengébb drágábban, lásd pld. ID-Cooling).
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
Hegyirabló
üzenetére
[link] jobb, mint amit az ára sugall. Sajna csak 2 év gari van rá, mint ahogy a jóval drágább TOUGHLIQUID 280-asokra (EX Pro ami igazán jó, de az most nem kapható sehol).
-
szasanyi
félisten
válasz
Silent77
üzenetére
Tapasztalatom alapján mondom: az az AIO ami jobban hűt mint a D15 hangosabb lesz gyári ventikkel (kivétel az ARTIC LF III bár nyilván nem próbáltam mindet). Első sorban ezt ajánlom, mert:
- az egyik legjobb AMD-re
- a legolcsóbb a legtöbb garival
- halk és egyszerű üzem (1 db 4PIN csati a lap CPU fan csatlakozójára és kész)
A videó alapján úgy látom a lap VRM hűtése bentebb van, tehát ez is elférhet (ti. ez nem 27 hanem 38mm-es radiátorral készül). A házat nem ismerem, tehát csak valószínűsítem ezt de ha utánajársz (akár a supportjánál) akkor számodra ez a legjobb AIO mind teljesítmény, mint ár, mind garancia tekintetében.
A videóban szereplő AIO szintén jó, de nagyon hangosak a ventik és jóval drágább is. Sót, nem is tudok olyan AIO-t ami nem drágább, jobban hűt és nem hangosabb. -
szasanyi
félisten
válasz
Silent77
üzenetére
Szia! Ez szükséges de nem elégséges infó a korrekt ajánláshoz. Az alábbiak is szükségesek lesznek:
- a radiátor+venti vastagságának rendlkezésre álló hely (mondjuk az alaplap felett, mert a TOP elhelyezés a legideálisabb) mekkora? (ti. a radiátor+venti vastagsága ált.27+25mm de lehet akár 38+30mm is ezért fontos mi befér be)
- mik a preferenciák? (ár, zajszint, garancia idő, RGB, stb.)
- mekkora a rá szánt összeg? -
-
szasanyi
félisten
Akinek nem számít a zajszint azt érdekelheti ez a csökkentett árú, 360-as Alphacool AIO. A radiátor ott is 38mm ezt (is) figyelembe kell venni.
-
szasanyi
félisten
válasz
sch.niki
üzenetére
Az AM5 foglalat típuson kívül fontosak még a korrekt ajánláshoz az alábbiak:
- milyen CPU-ra kell?
- a házba mekkor (240/280/360) méretű radiátor fér-e be?
- a radiátor+venti vastagságának mekkora hely mekkora? (a radiátor+venti vastagsága ált.27+25mm de lehet akár 38+30mm is teh fontos így is befér-e)
- mekkora az anyagi keret, és mik a preferenciák (ár, zajszint, garancia idő, RGB, stb.) -
szasanyi
félisten
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Na, de végre megtörtént: itt a Zen5 jó a fogyasztással és jó a hőfökkal! De sajnos ez a teljesítmény rovására ment (lásd: 9700X/9600X tesztek) amik ráadásul jóval drágábbak mint a 7000-es széria.
Ha a 9800X3D valóban jól is skerül(ne) akkor is horror lesz a nyitó ára (szvsz jóval 200k fölött várható) és ugye a piaci kereslet jelentősen megemelte a 7800X3D árát is ami szintén az AMD árazásának kedvez. Szóval sokaknak egyelőre mind1 lesz.
Ha most akarnék CPU-t venni én nem vennék, hanem a fentiek miatt kivárnék (már persze ha a költség számít, és nem halaszthatatlan). -
szasanyi
félisten
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Mind1 mit mond az AMD ezt szvsz sz@rul csinálták meg, mert a hőtermelés nem vezethető el jobban a kupak alatti hőátadó kapcsolat miatt. Biztos van akinek ez így jó, viszont nekem nem tetszik.
Csupán saját tapasztalatot és véleményt osztottam meg, se több se kevesebb. Úgy tudom a fórum ezért van. Nem ma kezdtem és kábé mindent tudok amit tudni kell erről, attól még sem tetszik. -
szasanyi
félisten
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Nem reméltem, hanem annyit láttam. Viszont az meg azért tűnt soknak, mivel a többi CPU-tól eltérően a 7800X3D nem a magasabb fogyasztás miatt jó játékok alatt (sőt, kimondottan alacsony a játékteljesítményhez képest).
És a külső hőmérséklet csökkenése mindenkor hatással lesz minden típusú CPU hőfökra (terheléstől függetlenül). De a lényeg itt az, hogy egy olcsóbb tornyhűtő nem lesz eklég rá (főleg deafault BIOS beállítással). -
szasanyi
félisten
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Igen. CB23 teszt futott. Játékok alatt jelentősen kisebb terhelést kap, viszont úgy sem volt olyan hűvös mint reméltem (60pár küli)
MaddeNNNN: igen, 28 lehetett kábé, 30 biztos nem volt. És igen, a hőátadó felület egy fos rajta. A jó léghűtő olcsóbb lehet, szóval az is hasonló eredményt hozhat (pont a hőátadás tökéletlensége miatt egyiken sem lesz sokkal jobb vagy sokkal rosszabb a helyzet). Amit egyáltalán nem értek, hogy mi a f@szért ad annyi feszt neki az AMD.
-
szasanyi
félisten
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Igen, és nincs klíma szóval viszonylag meleg volt mint lakásban nyáron szokott lenni (már nem emlékszem pontosan).
De mivel a CPU Curve opt. negatív 30-al volt beállítva BIOS-ban és egy jó 360-as AIO van rajta, ezért akkor sem igazán jó.MOD - és ami még fontos itt, hogy egy nagy és remekül szellő házban volt. Valamint kipróbáltam Lian Li Galahad II Trinity 360-nal is, de azzal sem volt jobb (viszint az az AIO jóval hangosabb).
-
szasanyi
félisten
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Igen, a sokak szerint könnyen hűthető 7800X3D nálam sem túnt úgy és itt le is irtam részletesen mit tapasztaltam.
-
szasanyi
félisten
Banyek... még mindig az RGB-n megya vekengés?
Engem inkább az érdekelne, hogy van-e itt olyan aki hosszabb ideje (mondjuk a megjelenése óta, napi pár órán át) használ valamilyen ARTIC LF III AIO-t. Pontosanóbban, hogy a pumpa zajszintje változott-e azóta. -
szasanyi
félisten
válasz
HantekDSO
üzenetére
Alapvetően nincs ezzel baj, hiszen nem vagyunk egyformák. Gond inkább akkor van, mikor ez az elsődleges és montjuk a fontosabbak - ár/rték arány, teljesítmény, stb. - csak alárendelt szempontok. De erre meg azt szoktam mondnai, hogy mindenki úgy hülye ahogy neki jól esik (amíg azt nem az én kontómra teszi).
-
szasanyi
félisten
válasz
oroszLajos
üzenetére
Ez helyes! De a "...ha ránézek érzem, hogy nekem ez kell." megjegyzésedből nekem az jött le, hogy a hűtési teljesítmény másodlagos a kinézethez képest. Mea culpa.
Yodamest: az említett hűtésről itt egy jó teszt, talán nem láttad és érdekelhet.
to all: azoknak akiknek a csilivili valóban nem számít de az ár/teljesítmény igen, azoknak ajánlom megnézni ezt az AIO-t [link] [link] ~25k-s áron nincs is miről (másról) beszélni.
-
szasanyi
félisten
válasz
oroszLajos
üzenetére
Értem, így akkor csatlakozom az előttem szólóhoz. Vedd a csilivili, balmenetes herepacsizóval és LCD-vel felszerelt cuccot mind1 mibe kerül, mert másnak nem fogsz örülni.

-
szasanyi
félisten
válasz
oroszLajos
üzenetére
Konkrétan azt keresed? Vagy más - jó teljesítményű de sokkal olcsóbb - típus is érdekel?
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Ez a teszt jól mutatja, hogy AMD-n tesztelve a LF III 360 teljesítménye és zajszintje hol helyezkedik el a csilivi és/vagy baromi drága AIO-khoz képest.
-
szasanyi
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igen, úgy van! A pumpában NE legyen levegő amit valamiért elírtam az imént.
mmdms: a pumpában lévő levegő azért gond, mert idő előtt tökreteszi azt (ha láttál már akvárium víztisztítót szétszedve akkor érted, mert ahhoz hasonló a lényeg).
Mivel nálad nincs mozgó alkatrész a CPU foglalaton lévő hideglemez fölött, így ott ez nem lehet gond (bár szerintem levegősödés akkor is előfordulhat mivel a levegő a legmagasabb helyen reked megy). Viszont az csak minimálisan ronthatja a hatásfokot, amit ha te nem tapasztalsz akkor azzal sincs gond. -
szasanyi
félisten
Mivel egyik AIO sincs 100%-ban feltöltve folyadékkal így marad benne némi levegő is, ezért az a lényeg, hogy buborék ne maradhassn a radiátorban. Ahhoz az kell, hogy a radiátor egy része a pumpa fölé kerüljön - FRONT elhelyezésnél valamelyik vége, TOP esetén ugye a radiátor felső, kis része ahol megmaradhat a kis levegős rész.
Egyedi rendszernél nincs gond az alsó radiátornál sem, de ott a kiegyenlítő tartály miatt nem lehet ilyen rendszer levegősödési probléma. -
szasanyi
félisten
válasz
FuRiONight
üzenetére
Ha egyszerűen, 1 kábellel akarod vezérelni (én ezt javaslom) akkor a bal oldalit (alaplapra, 4PIN CPU header). Amennyiben külön akarod vezérelni és monitorozni mind3at akkor a jobb oldalit. Egyébként nemrég volt erről szó.
-
szasanyi
félisten
Igen, ezt értem. De ha nincs szükség a sok rekeszre (márpedig manapság nincs) viszont a (sokkal) jobb légáramlásr és USB portokra meg igen.
Én nemrég egy ENDORFY Arx 700 Air házat vettem a BestByte-ban 28k-ért és azt kell mondanom világbajnok! Masszív, minen belefér, jól szerelhető és kitűnő a szellőzése. A gyári 5db 140-es venti nagyon halk - szinte hihetetlen 1000 f/min fordulaton mit tudnak -, amiből a 360-as AIO-hoz a felső-hátsót ki kell venni Szóval vannak jó házak olcsón is, csak nézelődni kell kicsit nem pedig ragaszkodni az elavulthoz. Bár ha neki van vagy 10db 3,5" HDD-je azt probléma lesz átpakolni.
-
szasanyi
félisten
Valszeg lehet, kérdés megéri-e. Keskeny ház, gyenge a szellőzése és még nincs USB 3.0 az USB-C meg pláne.Az is kérdés mennyi munka és mennyi pénz lenne jól, esztétikusan átalakítani. Úgy gondolom kizárt, hogy megérje plusz több szempontból is indokolt a cseréje. Szerintem.
-
szasanyi
félisten
válasz
rlazol
üzenetére
Nem ismerem a lapválasztási sazempontjaidat, de aVRM hűtés nem túl jó. Azt sem tudom meddig tervezed használni, ti. azon a lapon nincs nincs PCIE 5.0 PEG sem M.2 viszont olcsó ez igaz.
Abból a webshopból én semmit sem vennék, főleg ha 3év a garancia 10év helyett. Amúgy jó, bár most az ára nem annyira az. -
szasanyi
félisten
válasz
rlazol
üzenetére
- nemtom miért pont azt a lapot ajánlották (talán mert olcsó) de én nem azt venném [link]
- 6000Mhz@CL30(-36) ideális választás, a 6400 nem az (hacsak nem ua. a RAM ugyanannyiért)
- a PSU jó, deolyan áron énmár csak ATX 3.x tápot vennék
Ha a házba befér akkor az AIO biztosan jó lesz -
szasanyi
félisten
válasz
FuRiONight
üzenetére
Mint mondtam: azon a fotómon a contact frame látható a gyári, műa. hűtőrögzítővel. Az INTEL nem így néz ki, nemtom mit láttál. De később - a te képeden is látható - ARTIC rögzítő került rá ahelyett, nyilván ugynúgy.
Érdekelnének hőfokok, amennyiben nálad is 7800X3D lesz. -
szasanyi
félisten
válasz
FuRiONight
üzenetére
Valami nagy gond lehet azzal a telóvaL.
A képen minden jól van, másképpen nem is lehet - de a gyári műa. hűtőrögzító ott még nincs levéve. Ha azt először veszed le akkor fém backplate leesik szóval elsőnek a CPU a helyére, majd gyári rögzítése le és utána az AM5 contact frane rá majd rögzít. Aztán szereled le a gyári, műa. hűtőrögzíttőket és teszed fel helyettül az ARTIC-ét. -
szasanyi
félisten
válasz
FuRiONight
üzenetére
Nem értem mi van fordítva...
-
szasanyi
félisten
válasz
FuRiONight
üzenetére
Én is azt mondanám... de jó szerelést kívánunk mára / holnapra / tegnapra.
-
szasanyi
félisten
válasz
FuRiONight
üzenetére
Érdekes igeidő... a jövőből írdat?
Amúgy igen, telesen jó lesz. Én úgy raktam össze:
-
szasanyi
félisten

EHA összes [link]
-
szasanyi
félisten
válasz
Pityu.
üzenetére
Ha az a lényeg, hogy bonyolultabb legyen akkor kösd be külön-külön. Annyit nyerhetsz vele, hogy a pumpa fordulatszámát úgy monitorozhatod, és állíthatod külön a VRM fan fordulatát. Egyébként egyszerű és teljesen jól működő megoldás a gyári egykábeles csatlakozás aminél az 1 db 4PIN csatlakozót az alaplap CPU fan csatlakozójára dugod.
-
szasanyi
félisten
A Noctua 12x25 venti jó, csak a LF III-ra fölösleges, ami ráadásul jelentősen megnöveli a költséget.
Noctua G2 hűtők a tesztek szerint jók, de 75k-s áron nem igazán versenyképesek, mert 1-3 fokkal jobbak a hőfokok mint a közel fele annyiba kerülő típusok alattcsak azok. Leginkább azok a fanok veszzik akiknek konkrétan az kell mind1 mibe kerül. . Én akkor sem venném meg annyiért ha az utcán találnám azt a pénzt de te a sajátodat arra költöd amire akarod.
-
szasanyi
félisten
Igen, de a mennyire több dologtók is függ. És fölösleges rá a drága venti - hacsak nincs már meg most is -, nem vagya alig fog javítani a hatékonyságon. Alul, a Thermal Resistance VS Sound Pressure Level bekezdésben találod a magyarázatát.
Itt leírtam milyen a 360-as AIO a 7800X3D-n, szóval ha úgyis most veszel házat én azt javaslom olyan válassz amibe felülre befér az is.sinya85: és a zajszintjük milyen az ARTIC ventikhez viszonyítva:
-
szasanyi
félisten
válasz
maciajeges
üzenetére
Igazán nincs mit köszönnöd - ezért van a fórum -, de értékelem a hálát. Itt leírtam saját tapasztalatomat, szóval ebben a melegben csodát (5-10 fokos különbséget) semmi sem fog hozni. Ettől függetlenül az LF III az egyik legjobb AMD-re (ha az árát is figyelembe vesszük akkor mindenképpen). Ha befér a 280-as radiátor ne hezitálj, az kell nekd.
Persze a min. 66mm vastagsággal számolj, hogy tuti elférjen. Egyébként 360-as olyan halk volt a Lian Li Galahad II Trinity után, hogy el sem akartam hinni ami újabb pozitívum. -
szasanyi
félisten
[link] - ez most elég jó ajánlat 36k-ért egy 360-as AIO-ra, 5 év garival. Talán érdekel valakit.
-
szasanyi
félisten
válasz
maciajeges
üzenetére
Az mind aluminium, míg az Alphacool többségében rézből gyártja a radiátorait (ott asszem az előny az, hogy a réz és a megfelelő hőtőfolyadék esetén kisebb az üledékesedés vagy talán nics is pontosan nem tudom).
A hűtési hatékonyság nem csak a radiátor, hanem a pumpa technológia valamint fordulaszám függvénye is. És, hogy még bonyolultabb legyen: nem mind1, hogy AMD vagy INTEL CPU kerül alá. Szóval a kédésedet nem lehet egyszerűen és egyértelműen megválaszolni. -
szasanyi
félisten
Némi infó azoknak akiket érdekel és nincs tapasztalat 7800X3 hűtésével:
- az utóbbi 1 hétben 2 konfigot építettem olyan CPU-val, mind2 esetben ilyen lapban
- először is a 2 CPU max feszültsége (Curve opt. negatív 30 beállítással ment, bár különbözött mert a 2. jobb volt és kevesebb fesszel beérte)
- az eslő esetben Lian Li Galahad II Trinity 360 (~60k) míg a 2. esetbem (konkrétan ma) Artic LF III 360 A-RGB (~36k) AIO-val lett szerelve
- mind2 esetben kellően nagy és jól szellőző házba került
Amit el lehet mondani az az, hogy a "könnyen hűthető" 7800X3D nem is annyira hűthető könnyen. Mindjárt berakom a mai fotót a LF III-mal amihet annyit, hogy nagyon (!) halk LOAD esetén is. A Lian Li hűtése gyengébbnek bizonyult - bár a CPU nem teljesen azonos fesszel működött - viszont minőségben és esztétikában magas veri az Artic hűtőt. Sajnos hangos, talán még 1200 f/min ventikkel is jobban hallottam mint a LF III-at ~1500 f/min esetén.Az alábbiak CB23 alatti hőfokok.

-
szasanyi
félisten
Használ valaki Lian Li Galahad II Trinity 360 AIO-t 7800X3D-n?
-
szasanyi
félisten
válasz
Gősi Balázs
üzenetére
Kicsi a kölönbség teljesítményben.
-
szasanyi
félisten
válasz
Gősi Balázs
üzenetére
Az első ára csupán a kijelző miatt lett olyan magas, nem azért mert olyan jó hűtő. Én azt biztos nem venném. LF III jobb és olcsóbb is lesz.
-
szasanyi
félisten
Hátha érdekel valait, ez valóban remek ár: CM MasterLiquid PL360 Flux €91.30
-
szasanyi
félisten
Csak közvetve kapcsolódik a topik témájához, de hát tudja valaki, esetleg használ is asznál is ENDORFY Arx 700 házat. Felülre befér egy ARTIC LF III 360? Nem találok róla pontos infót csak az biztos, 360-as a hely.
-
szasanyi
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszi.
De mind1 számára, mert felülre csak 240/360 telepíthető előre meg úgyis befér bár nem ideális (persze silent / zár elülső panel esetén felejtős oda is). -
szasanyi
félisten
240-es AIO-kon 2 db 120mm-es venti van, a 360-asokon 3x120mm-es, illetve 2x140mm venti a 280-as AIO-kaon van, valamint 3x 140mm a 420-okon.
Szóval a 2x140 ventijeided nem tehet a 240-es AIO radiátorára csak 280-aséra.
Abból pedig ez a jó és olcsó 280-as AIO is, persze a radiátora vastagabb mint a többi így kérdés, hogy hova fér be a 38+25 azaz 63mm vastagságával. És a 280-as AIO-kból sokkal kisebb a választék, különösen fehér színben. -
szasanyi
félisten
Akkor tegyél rá RGB ventit.
És elírtam, bocsi... ne 120-ast akart lenni (ami 1 vetis kicsi radiátorral). A legtöb pumpa hallható, némelyek nem ill. szabályozható (PWM) azaz IDLE hallhatatlanná tehető. LOAD a ventik lesznek hangosak, egyrészt mert 2 lesz 1 helyett másrész egyik sem olyan halk mint a jelenlegi - ami persze cserélheted halkra de az ugye plusz költség. bár ha jól értettem van neked 2 db 120mm (?) Light Wings ami megoldhatja ezt (igaz, nem teljesen mind1 melyik típus, ti. van légszállításra és légnyomásra optimalizált tehát AIO-hoz jobb változata).
Montech nagyon jó teljesítményű a méretéhez képest [link] viszont a ventijei LOAD kimondottan hangosak. 5 év az jó, átlag feletti garancia idő (ált. 2-3 év a töbségnél). Elhelyezéshez a TOP a legideálisabb ahogy említetted is.marinea2: lehet, de kérdés van-e szükség arra a többletköltség ellenében. 61 fok helyett 57 fok a LOAD CPU-d?
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
Marci112233
üzenetére
Aha... de hogyan fér abba 2x140mm in + 1x120mm out venti abba a házba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Epic Games
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Diablo II: Classic és Resurrected
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ! Apple Mac Mini 2020 M1 8GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem tudom lesz-e aki ezt egzakt módon meg tudja válaszolni, tehát aki pont olyan konfiggal rendelkezik/zett.
A képen minden jól van, másképpen nem is lehet - de a gyári műa. hűtőrögzító ott még nincs levéve. Ha azt először veszed le akkor fém backplate leesik szóval elsőnek a CPU a helyére, majd gyári rögzítése le és utána az AM5 contact frane rá majd rögzít. Aztán szereled le a gyári, műa. hűtőrögzíttőket és teszed fel helyettül az ARTIC-ét.
Amúgy igen, telesen jó lesz.

Persze a min. 66mm vastagsággal számolj, hogy tuti elférjen. Egyébként 360-as olyan halk volt a Lian Li Galahad II Trinity után, hogy el sem akartam hinni ami újabb pozitívum.

De mind1 számára, mert felülre csak 240/360 telepíthető előre meg úgyis befér bár nem ideális (persze silent / zár elülső panel esetén felejtős oda is).
Grózi