- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
Aktív témák
-
simonzé
addikt
Akkor most megmondom, hogy lesz:
Abit BE6II v1.1 => ECS K7S5A 10'000 Ft - SDR és DDR fogadására is alkalmas, szóval ha a (nem kevés) ramodat DDR-re akarod cserélni, nem kell alaplapot venni. Nem a legjobb lap, de ár/értékben nincs jobb nála, és stabil, mint atom.
Celeron2 566->850Mhz => (röhögést abbahagytam, és folytatom) A celeronnál még a kaka is gyorsabb. Vegyél egy 1,7-1,9 XP-t (12-15e Ft). A teljesítménye még 1-2 év múlva is elég lesz mindenhez. Stabil, de vigyázz a felszereléssel, meg ne égesd! A hűtőre ne sajnáld a pénzt (bár az nem is drága, 2,5-3e-ért jót kapsz)
384 MB PC133 RAM => Ez már sokmindenre elég. Nem a leggyorsabb, de a nagy mennyiség miatt ez nem nagy gáz. Én a helyedben ezt megtartanám, a K7S5A tudja fogadni ezt is (bár csak két slot van rajta SDRAM-nak, és 2 DDR-nek.) A megmaradt pénzt meg videokártyára költeném.
Ati Radeon LE (Radeon DDR-é alakítva) => Gf4Mx440 (8-12e), olcsó, de elég régi már. Nem túl gyors, de a mai gammák még szépen, gyorsan mennek rajta. ár/értékben a legjobb. Ha 20e-t rá tudsz szánni a VGA-ra, akkor vegyél Atit. A Radeon 8500-as már belefér, és az még mindig király kis kártya. Szép és stabil. Nem kell jobb.
Quantum Fireball SE 2.1 GB => Piti pénzért vehetsz 40 GB-s lemezt (Maxtor, Seagate, IBM-mindegy), fontos, hogy 7200-as legyen a fordulatszáma!!! 15-17e-ből kijön, és már sokmindenre elég.
Sony CDU-611 24X CD-ROM => ~10e-ért már jó írót kapsz (az LG olcsó, és nagyon jó!). Ne a sebessége legyen fontos. Én DVD kombót javasolnék, az drágább, de a jövőre nézve praktikusabb. Ilyet már 12-15 bruttóért kapsz.
Nagyságrendlieg 70e-nél tartunk. Szerintem inkább gyüjtögess még egy hónapig, ha eddig elvoltál a Celeronnal, nem lehet olyan sürgős a dolog. ;) Mindenképp javaslom, hogy a tápodat/házadat cseréld le, mert az XP MINIMUM (!) 300-as tápot igényel. Ha a tied kisebb, cseréld le. A kis tápból nagy baj lehet.
Üdv:
Zé -
Alvin_ti4200
félisten
-
wipes
senior tag
Ja igen, ha háznál félrenyomtam, ugyanarra a 1O+áfás miditoronyra gondoltam, mint a képen, csak mellément 1 sorral. :)
Ha nforce2, akkor esetleg abit nf7, kb 2Oe,
ram áránál mindegy, 1x512 vagy 2x 256,
ugyanannyiba kerül kb 17-18e,
17OO+ meg kb. 13e + hűtő 3e
Esetleg morex ház táp nélkül + 3OOW Dtk táp? Ez kb 15e.
Ez belefér 7Oe-be. -
LukE
veterán
2*256 ára ~ 1*512 árával, szóval mind1, ha van rá keret. nforce2 szebb, gyorsabb, jobb, okosabb, drágább, meg egyéb vidámságok:)
Házat szinte csak állót lehet kapni. Ha Ct drága, akkor pl DTK, vagy olcsó ház+Ct táp(300-as Ct elég ehez a géphez, gagyiból meg 500W is kevés:) ). -
szepi79
őstag
Itten szvsz nem arra akarnak rávilágitani, hogy házat ne vegyél, hanem amit írnak, HOGY NE A TÁPON SPÓROLJ. Mert ha sikerül kifogni egy Vargáné és Tsa. tápot, vagy hasonlóan márkás sz@rt, esetleg magával rántja konfigot, ha elfüstölni támad kedve. Ilyenkor meg külön mókás dolog 3 boltba járni és mindenhol érvényesíteni (próbálni) a garanciát.
(OFF: Nem is olyan rég volt itt egy csákó, aki emiatt szívta meg, mert mindent máshol vett, és minden cég b@szott a garanciájára) -
Csete75
csendes tag
Azt irtad:
''Ja, és igazság szerint a RAID maga nem izgat, csupán a 2 IDE foglalat kevés kapacitása (max. 4 eszköz, és legalább 3 eszközzel lenne használva)''
2 db Idekábelra 4db ezközt tudsz tenni.
Nekem egy 80Gb+20Gb(mobilrackban)wincsi+egy cdíro+DVD rom van.
Amúgy az Asus Nforcos alaplapok a bartonnak oldja a szorzózárját. -
Keitaro
addikt
Szerintem ha ragaszkodsz a RAIDhez akkor egyelőre felejtsd el az 512MB ramot :(
256-al, még kijön a konfig, és akkor is csak az Abit alaplappal.
MSI, Asus : nincs KT400-as alaplapjuk RAIDel
Epox, Gigabyte : nem férnem bele az árba
Más nagyobb gyártót meg elég nehéz beszerezni errefelé...
Abital kijön a 256DDR+2200XP+Azona ház+hűtőventi -
Csete75
csendes tag
Hi!
szerintem Például:
Codegen ház max.10e
256/333 memoria 10e
cpuhűtö max. 3e
amd2000+xp 16e
de hogy a maradékból milyen Raid-es alaplapot kapsz, hát....
Ha nem lenne annyira fontos a raid, jobb lenne a helyzet. Talán egy nem raid-es alaplap+ Pci-os Raid vezérlő olcsóbban kijön.
Még lehet faragni le az árból ha pl. ház nem kell, egy 300w-os Codegen táp 5000ft
körül megy.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- Crucial Pro 96GB Kit (2x48GB) DDR5-5600 CP2K48G56C46U5
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest