Hirdetés

Aktív témák

• simonzé

addikt

válasz rusika #1 üzenetére

Akkor most megmondom, hogy lesz:

Abit BE6II v1.1 => ECS K7S5A 10'000 Ft - SDR és DDR fogadására is alkalmas, szóval ha a (nem kevés) ramodat DDR-re akarod cserélni, nem kell alaplapot venni. Nem a legjobb lap, de ár/értékben nincs jobb nála, és stabil, mint atom.

Celeron2 566->850Mhz => (röhögést abbahagytam, és folytatom) A celeronnál még a kaka is gyorsabb. Vegyél egy 1,7-1,9 XP-t (12-15e Ft). A teljesítménye még 1-2 év múlva is elég lesz mindenhez. Stabil, de vigyázz a felszereléssel, meg ne égesd! A hűtőre ne sajnáld a pénzt (bár az nem is drága, 2,5-3e-ért jót kapsz)

384 MB PC133 RAM => Ez már sokmindenre elég. Nem a leggyorsabb, de a nagy mennyiség miatt ez nem nagy gáz. Én a helyedben ezt megtartanám, a K7S5A tudja fogadni ezt is (bár csak két slot van rajta SDRAM-nak, és 2 DDR-nek.) A megmaradt pénzt meg videokártyára költeném.

Ati Radeon LE (Radeon DDR-é alakítva) => Gf4Mx440 (8-12e), olcsó, de elég régi már. Nem túl gyors, de a mai gammák még szépen, gyorsan mennek rajta. ár/értékben a legjobb. Ha 20e-t rá tudsz szánni a VGA-ra, akkor vegyél Atit. A Radeon 8500-as már belefér, és az még mindig király kis kártya. Szép és stabil. Nem kell jobb.

Quantum Fireball SE 2.1 GB => Piti pénzért vehetsz 40 GB-s lemezt (Maxtor, Seagate, IBM-mindegy), fontos, hogy 7200-as legyen a fordulatszáma!!! 15-17e-ből kijön, és már sokmindenre elég.

Sony CDU-611 24X CD-ROM => ~10e-ért már jó írót kapsz (az LG olcsó, és nagyon jó!). Ne a sebessége legyen fontos. Én DVD kombót javasolnék, az drágább, de a jövőre nézve praktikusabb. Ilyet már 12-15 bruttóért kapsz.

Nagyságrendlieg 70e-nél tartunk. Szerintem inkább gyüjtögess még egy hónapig, ha eddig elvoltál a Celeronnal, nem lehet olyan sürgős a dolog. ;) Mindenképp javaslom, hogy a tápodat/házadat cseréld le, mert az XP MINIMUM (!) 300-as tápot igényel. Ha a tied kisebb, cseréld le. A kis tápból nagy baj lehet.

Üdv:

Aktív témák