- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Hirdetés
Aktív témák
-
rusika
csendes tag
Ismét jelentkezem, ezúttal jó hírrekkel:DDD!
Igazából már csak az alaplap lenne kérdéses, mert erre az ASUS A7V8X(-X) lapra sokan panaszkodnak sokféle mindent, és én az ATOMSTABIL ABIT BE6-2 után egy legalább ilyen stabil lapot szeretnék, ami a tuningot sem veti meg (persze nem agyatlan tuning, csak szép finoman!)!
Akkor újra lehet vitázni az alaplapról!
Én újabban egy ABIT KD7-RAID-re gondoltam, mert 4 IDE van rajta (SATA nem kötelező!)!
Szerintetek???? -
maniac
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #171 üzenetére
segíts alvin!
-
maniac
senior tag
Olvastam, hogy a 2400+ szorzozarmentes. Ez mukodne ABIT NF7-nel is? (mert ilyet akarok venni.)
-
Alvin_ti4200
félisten
ÓH! Látom Kristóf, megfogadtad a tanácsom:-) Örök hála:))
-
-
tibz03
őstag
HAHAHA!!!
Ki az, aki PC133 RAM-ot vesz Athlon mellé? Tudom, műxenek együtt, de mégis!!! :O
A GF4MX-re meg ugyanazt lehet mondani, mint a Celeronokra.
A 40 gigásánál vagy 3-4 E-rel (és lehet, hogy sokat mondtam) drágább a 60-as, 80-as.
Az LG íróknál kevés sz@rabb írót láttam!
Nem kötekedésből írtam mindezt, de gondolkozz el azon, miket írtál! -
simonzé
addikt
Akkor most megmondom, hogy lesz:
Abit BE6II v1.1 => ECS K7S5A 10'000 Ft - SDR és DDR fogadására is alkalmas, szóval ha a (nem kevés) ramodat DDR-re akarod cserélni, nem kell alaplapot venni. Nem a legjobb lap, de ár/értékben nincs jobb nála, és stabil, mint atom.
Celeron2 566->850Mhz => (röhögést abbahagytam, és folytatom) A celeronnál még a kaka is gyorsabb. Vegyél egy 1,7-1,9 XP-t (12-15e Ft). A teljesítménye még 1-2 év múlva is elég lesz mindenhez. Stabil, de vigyázz a felszereléssel, meg ne égesd! A hűtőre ne sajnáld a pénzt (bár az nem is drága, 2,5-3e-ért jót kapsz)
384 MB PC133 RAM => Ez már sokmindenre elég. Nem a leggyorsabb, de a nagy mennyiség miatt ez nem nagy gáz. Én a helyedben ezt megtartanám, a K7S5A tudja fogadni ezt is (bár csak két slot van rajta SDRAM-nak, és 2 DDR-nek.) A megmaradt pénzt meg videokártyára költeném.
Ati Radeon LE (Radeon DDR-é alakítva) => Gf4Mx440 (8-12e), olcsó, de elég régi már. Nem túl gyors, de a mai gammák még szépen, gyorsan mennek rajta. ár/értékben a legjobb. Ha 20e-t rá tudsz szánni a VGA-ra, akkor vegyél Atit. A Radeon 8500-as már belefér, és az még mindig király kis kártya. Szép és stabil. Nem kell jobb.
Quantum Fireball SE 2.1 GB => Piti pénzért vehetsz 40 GB-s lemezt (Maxtor, Seagate, IBM-mindegy), fontos, hogy 7200-as legyen a fordulatszáma!!! 15-17e-ből kijön, és már sokmindenre elég.
Sony CDU-611 24X CD-ROM => ~10e-ért már jó írót kapsz (az LG olcsó, és nagyon jó!). Ne a sebessége legyen fontos. Én DVD kombót javasolnék, az drágább, de a jövőre nézve praktikusabb. Ilyet már 12-15 bruttóért kapsz.
Nagyságrendlieg 70e-nél tartunk. Szerintem inkább gyüjtögess még egy hónapig, ha eddig elvoltál a Celeronnal, nem lehet olyan sürgős a dolog. ;) Mindenképp javaslom, hogy a tápodat/házadat cseréld le, mert az XP MINIMUM (!) 300-as tápot igényel. Ha a tied kisebb, cseréld le. A kis tápból nagy baj lehet.
Üdv:
Zé -
skristof
tag
szerinted jo az a lap? én nem értek hozzá, azért kérdem
-
LukE
veterán
válasz
skristof #159 üzenetére
na pl: AXP@2066MHz, MSI kt3-ban, ami azért nem egy sebességbajbnok 1év+ csipszettel van szerelve, Ti4200@300/600 (na ennél R9700 kb 2x teljesítményű) UT2003 2xAA, 1024*768, max graf, és futott. U2 azért néhol eléggé szaggatott, főleg a vége felé:))
De azért az az R9700 pár%kal van amost kapható legizmosabb kártyák alatt, szóval jó lessz az:) És ha azt a Bartont felrúgdosod 2.1-2.2Ghz-re, akkor az sem 1 lassú dolog. -
skristof
tag
jah, amugy felmerült bennem a kérdés, hogy játékra használva a gépet, mennyit érdemes fejleszteni?!? ugyértem, meddig? tehát hány MHz-es gépet érdemes venni, ami egy jo ideig elég még? mert vmilyen határ felett, szerintem már ki se használod a géped...
-
skristof
tag
igen, végülis abban különböznek....
szal az amd is bőven elég gamezéshez, ugyeeee?!?!?
hangkari: az a gond, h audigy meg már tul sok... annyit nekem nem ér a hang..
egeret csekkoltam logitech.com-on... szerintem nem rossz... én nem vok oda, a nagy durung egerekért :D
azért thx -
LukE
veterán
válasz
skristof #148 üzenetére
ha jól látom, akkor alaplap-proci a diferencia? Ha az Intelessel már túllépted a keretet, és nem áll a hátad mögött az inkvizíciótól valaki, akkor AMD powwah:)
táp: 300asCt elég ennyihez, ha akarsz +sok vinyót, mittomén, akkor inkább 360-as Ct, ha Ct házat veszel, azt már 360-assal osztogatják.
izé, talán 1 jobb hangkütyü. Live fölött eljárt már az idő.
meg egerentyűt nézd+ élőben, szerintem elég kisnövésű:) -
skristof
tag
sry, hogy ilyen hosszú lett
-
skristof
tag
Hello!
Átrágtam a két e-mail-t, amit küldtetek, és összeraktam két gépet(az árak bruttó árak!). Ami nagyon FONTOS: a gép játékra lessz használva! (Tehát NEM irodai alkalmazásokra, de NEM is multimédiás [3dsmax,filmes cuccok, meg stb] programokra!
Kérdés: melyik a jobb? Melyik éri meg jobban, ha csak játszani fogok rajta?
Intel P4:
=========
Alaplap: ABIT IC7 Socket478 ATX 32.200,-
Processzor: Intel P4-478 NorthWood 533MHz 2400MHz 512kB 42.200,-
Hűtő: Coolink A2VS ?,-
Memória: 2db Infineon 256 MB DDR-RAM (PC2700 333MHz, 2 év gar. Brand) 2*10.200,-
HDD: Western Digital WD800JB 80 GB 7200rpm 8 MB cache 26.100,-
FDD: 3,5'' Sony 2.300,-
CD-RW: 52/24/52x LG 11.400,-
DVD-R: 16/48x Toshiba 9.850,-
Videokártya: Sapphire ATi Radeon 9700 128MB 60.400,-
Hangkártya: Sound Blaster LIVE! (Dolby 5.1) 7.650,-
Ház: ?
Táp: ?
Billentyűzet: Genius KB-19e (multimédiás) 3.700,-
Egér: Logitech MX300 (optikai) 6.900,-
Monitor: 17'' Samsung 765MB 49.800,-
Összesen: 272.900,- + a ház, a táp, és nem toom mennyi egy ilyen hűtő
[Megjegyzés: hooopsz!! :) kicsit túlléptem a keretet :)
Kristof
ui.: az árak a magicomp([L]http://www.magicomp.hu[/L]) júl. 21-i árai! kivéve a merevlemezt! -
Koandri
csendes tag
Ventinek javaslom erősen a Galcialtech-et: az újak ugye a 2420 és a 2450-es. Az utobbi nagyobb, szerintem elég a 2420-s is (ilyen van nekem is), 3000+-ig jó, és kb bruttó 2500 Ft, 5 év garancia (legalábbis ''Víznél'' :-D).
Halk. Jó. -
rusika
csendes tag
És akkor itt a legfrissebb hír (kb. 45 perccel ezelőtti):
AZ EGÉSZ GÉPNEK LŐTTEK!!!!!!:)! -
rusika
csendes tag
Közben pislogom a boltok árlistáját és most láttom, hogy ''Víznél'' van egy ilyen:
Azona ATX tápegység 400W CE bruttó 8000 Ft
Na, ez milyen lehet?? -
rusika
csendes tag
Igazatok van, mert tényleg ultraolcsó táp, viszont a ház NAGYON cool darab (és még táp nélküli is!) az áához képest, ja van benne 4 nagy hely, 1 rejtett floppy hely és belül még 5(!!) kicsi hely (sok tárhely rulezzzzz:)))!
Most láttam Coolink tápot, 300W-osat 8337-ért (bruttó), illetve ugyanezt 350W-al bruttó 10062 Ft-ért. Azért ez már nem igazán noname táp!
Persze szívesen vennék egy Chieftech tápot, de ha egyszer nincs money rá:0! -
Club
őstag
Csak egy rövid hülye kérdés:
Nem kicsi egy picit az a 2.1-es vinyó?:-)))) -
erdoke
titán
Ebben nem vagyok biztos, bár csak 1 személyes tapasztalatom van: 2100+ procit MSI KT4-Ultra 2200+-nak ismerte fel, és nem tudta a szorzót állítani. Uezt a procit az Asus A7N8X gond nélkül állítgatja.
Szerintem vegye a legolcsóbb nForce2 lapot, 2100+ procit, és 2 256-os RAM-ot (akár 400-ast a 200 FSB-hez, bár lehet, hogy a jobb 333-asok elmennek 400-ig).
DTK táp tűrhető, nem tudom házzal együtt mennyi. -
Alvin_ti4200
félisten
-
rusika
csendes tag
Még újabb fejlemények!!!!
Találtam egy nagyon cool táp nélküli házat a sokak által utált számtech boltban:))!
Beteszek képet (remélem sikerül):
http://www.mistral.hu/uj/images/valid/3108_0.JPG
http://www.mistral.hu/uj/images/valid/3109_0.JPG
Szerintem nagyon állat darab és mindössze 5000 HUF BRUTTÓ!! Ehhez jönne egy ugyanitt kapható Mercury BOX nevű 300W-os táp, ami 3800 HUF bruttó!
Erről is egy kép:
http://www.mistral.hu/uj/images/valid/3163_0.jpg
Na, mit szóltok hozzá, mert így lenne új ház új táppal, és nagyon cool darab lenne:DD! -
rusika
csendes tag
Ismét jelentkezem, mert látom egy kisebb segély- és tanácsadótopicot hoztam létre:))!
Most annyi változott, hogy mégis MARAD a jelenlegi házam, mert elméletileg még pont be fog férni az új lap, így csak tápot kell vennem, mondjuk egy Coolink 300W-os milyen lenne???
Az alaplap azonban továbbra is nyitott maradt, de a konfig többi része adott:
AMD Athlon XP 2200+
512 MB/333 Mhz DDR Infineon RAM
Glacialtech Igloo 2420 hűtő
(Coolink 300W-os táp)
És ehhez jönne az alaplap..... -
skristof
tag
nah... elég sok itten az okosság, ugyhogy arra kérnélek titeket, hogy (mivel nagyjából tudjátok, h milyen gép kéne és milyen értékben) állítsatok össze ilyesmi konfigot :)))
ha nem tul nagy kérés...
más pénzét ugyis könnyű költeni, nemde??? :DD :DD :DD :P -
LukE
veterán
válasz
skristof #114 üzenetére
Ház: Codegen Midi P4 ház 300W 9 630,-
Táp: ATX táp P4-hez 300W 5 400,- abban a házban már van táp:)) inkább vedd táp nélkül, és szerezz be 1 Ct tápot.
HDD: 80 GB Seagate 7200rpm 23 100,- vinyóban meg Seagate jó dolog, csak kicsit lassú. 8mb-s verziót vegyél, pár k-val drágább, de sok/kicsi lemezműveletnél eléggé gyorsít.
nem 100%, de 9600 mintha még a 9500-nál is gyengébb lenne. Ki van herélve a csipp, és a magasabb frekvenciával kompenzál
Egér: Genius NetScroll optikai 4 720,- havernak határozottan nem tetszett ez az egerentyű. Ennyiért meg már Logitech/MS optikait is kapsz. -
Dende
csendes tag
Szia skristof!
Amiket írok, budapesti árak nettóban:
ABiT IC7 25.760.-
Intel 2.4/533 CPU 33.760.-
GlacialTech Igloo 4200 hűtő 1.920.-
512/333 DDR (2év) 16.480.-
Seagate 80/7200 HDD 16.480.-
Floppy Drive 1.840.-
SB LIVE! 5.1 6.120.-
CodeGen ház DTK (2év) táppal 12.160.-
Genius multimédiás billentyűzet 2.960.-
Genius Optikai egér 2.560.-
Ez így összesen bruttó 150e, egy-két helyen jobb cuccokkal mint amit írtál (az br. 162 volt).
A procihűtővel pedig okosan, a WhisperRock AMD hűtő :).
Üdv.: Dende -
skristof
tag
egyáltalán van forgalomban sima ati radeon 9700, vagy csak pro? :F
-
skristof
tag
Na hello megint!
''Összeraktam'' egy új gépet, kicsit szerényebb annál, amir Recon javasoltál, de szerintem még így se rossz! :) Lécci nézéttek meg, hogy minden oké-e, működne-e, meg egyebek...
Nah, akkor lássuk a medvét:
Alaplap: Asus P4PE+LAN, i845PE, DDR 24 650,-
Processzor: P4-2,4GHz+Dob.512kB,533MHz 50 270,-
Hűtő: Spire WhisperRock III (szupercsendes) 4 380,-
Memória: 512MB 333 DDR 21 850,-
HDD: 80 GB Seagate 7200rpm 23 100,-
FDD: 1,44 Floppy drive 2 500,-
CD-RW: LG 52x/24x/52x (van)
DVD-R: LG 16x/48x (van)
Videókártya: ATi Radeon 9700 128MB ? ,-
Hangkártya: SB Live 5.1 9 670,-
Ház: Codegen Midi P4 ház 300W 9 630,-
Táp: ATX táp P4-hez 300W 5 400,-
Billentyűzet: Genius multimédiás 6 250,-
Egér: Genius NetScroll optikai 4 720,-
Monitor: 17'' Samsung 765MB 48 730,-
Ja, és még valami: a 9700 (nem pro!) jobb annyival a 9600-nál(szintén nem pro!), amennyivel többe kerül? Egyáltalán mennyibe is kerül? Mert ami nekem van itthon lista, azon nincs sima 9700, csak a pro! -
LukE
veterán
össze szokás adni, Csak van 1 kis különbség: (elnagyolva) K7(meg Px)ekben van L1, ez kisebb, gyorsabb, de drágább->kevesebb van. E mellé még pakolnak L2-t is, valamivel lassabb, de még mindíg jobb (sokkal), mint a ramból várni az adatra.
Kell valami adat->L1-ben van? nem->L2-ben van: megcseréli az adatokat az L1-L2 között. (ez most nagyon el van nagyolva, ah érdekel mondhatok linket:)) )
P4-ben viszont egyrészt az L1 kess pár kb, pontosan nem tudom. Másrészt ha valamit bepakol az L1-be, akkor az marad az L2-ben, emiatt még csak nem is 512+párkB. Harmadrészt L2 P4ben az L2 gyors.
Alvin_ti4200: látni fasságokat, 2.2 villmét szerintem nem sok van, 2ghz-en is villanykályha. Valahol meg 2600+(Palomino)-t árultak:)) -
tibz03
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #97 üzenetére
Fejsze, hogy van.
-
tibz03
őstag
-
LukE
veterán
ugye a 3. sor csak :) volt?
hát karácsonykor Ti4200 már vagy másfél, két éves cumó lessz. R9500 meg gyorsabb, mint Ti4200, és egész emberi ára volt. Meg át lehetett alakítani 9700-á, ami kb Ti4200*2. És Dx9-es, értelmes sebességgel.
egyébként cask azért nem szóltam be Celeronra, mert biztos voltam benne, hogy 24h-ban videót akarsz vele tömöríteni SSE2-t használó enkoderrel:)
Vagy fullos P4, vagy AMD, de az az 128 kess baromi kevés. Annyi L1 kesse volt a Duronoknak is!! -
tibz03
őstag
Persze! De a te esetedben azt mondom, hogy cakkumpakk add el a gépedet (monitorral, meg LG-kell (vegyél Toshiba DVD-t meg Plextor író-t)) és add a lóvét (kb. 70 ezer) a 200-hoz és abból a 270-ből vegyél egy P4-et (ennyiből sztem jobban megéri P4-et venni, mint AMD-t)!
865 alaplap
2,6P4C
2 x 512 DDR 400 Infineon (vagy lehet Kingstone vagy Corsair is, ha telik rá)
120GB Segate 8MB HDD
ATi 9700 (Pro) 128MB
16x48x Toshiba DVD
48x24x48x Plextor író
17'' Samsung 765MB
Genius bill (jól néz ki, sokat tud, olcsó)
Nemtum(r) egér -
tibz03
őstag
Leírom, de ne vegyél ilyet, majd ''út közben'' elmondom, miért ne:
Nemtom(r) alaplap (Intel 845GL chipset) - itt vagyunk, elmondom: csak.
P4 2,4 (533FSB) proci
2 x 256 DDR 266 (azé' 2 x 256 és nem 1 x 512, mert ez egy komplett Acer márkájú gép, csak én veszek még beléje 256-ot)
ATi Radeon (Ez is Nemtom(r) márkájú) 9600 Pro 128MB (szintén külön veszem beléje.
40GB (hurrá.) winyó 7200 RPM
52x CD (wow.)
Eredeti Linux (wow.) op.r.
17'' Hyundai monitor (huha)
Pályázaton nyertük, ezért nem én állítottam össze, amúgy vagy 170 körül lehet egy ilyen ára) -
skristof
tag
E3: Half-Life 2 megamúvi
Május 19. Hétfő 21:18 - Daks
Előkerült egy nagyfelbontású E3 trailer a Half-Life 2-ről. A múvi nem kevesebb, mint 25 percnyi, 720x480-as felbontású játék közben rögzített elemet, és a játék grafikus motorját mutatja be. Mérete: 500 Mbye.
Letöltés: [L]http://files.worthplaying.com/files/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=150[L] -
tibz03
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #77 üzenetére
Nem lehet letölteni... exkluzív video! Nincs neten sehol. Meg 56k-val nem állnék neki. De nem értem, te hogy kezdhetsz neki egy ilyennek... micsoda bátorság! micsoda merészség! WOW!
-
tibz03
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #73 üzenetére
56k-val töltesz video-t? Jujjj! GS magazin aktuális szám! Állat egy video van a DVD-n!
-
Alvin_ti4200
félisten
Az biztos, hogy nem, mert ilyenem van, úgyhogy szerintem ne vitatkozz velem. Ha akarod, küldök neked egy Windows asztalt 2048x1536-ban, ha nem hiszed el. A számozás pedig ne tévesszen meg, mert ez a sorozat 96 kHz-es változata csak nincsenek komolyabb változtatások eletronikailag, mint a 763-ban meg a 765-ben ennyi
-
tibz03
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #64 üzenetére
Jó drága, mellesleg !!!
OFF
Láttál már HL2 video-t? Én ma láttam.... :C :C :C -
tibz03
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #64 üzenetére
Az biztos nem... :DDD 1280 a vége!
-
tibz03
őstag
Picikém: Rad 9500 Pro NEM KAPHATÓ!
Vegyél 9700-et... (simát) + 865-ös Asus v. Abit alaplap (és nem megszokásból mondom ezeket a márkákat, hanem mert ezek a lapok tényleg nagyon jók) + 2,6C 800 FSB-s P4 procit + AOpen ház táppal + 120GB Segate + 2x256 (vagy ha van lé 2 x 512) Infineon RAM (olcsó, tuningarát)... -
Maso
csendes tag
Igen, Codegen házat árulnak, de tápot nem... meg acorp tápot se...szóval itt a tápokról volt szó...
-
Maso
csendes tag
Szerintem is inkább AMD-t vegyél... Visszatérve az eredeti témához nem feltétlenül éri meg 8rda+t venni(nekem is ilyen van) mert a hangkártya még az új driverrel se jó semmire, firewiret meg nem hiszem h használnál, szóval nem bizti h megéri, de maga az nforce2 elég jó. Ha meg minőségi tápot akarsz venni (és nem akarsz úgy járni mint peches(mese egy codegen... c. topic)), akkor nézz szét a www.e-connect.hu-n, itt csak márkás tápokat árulnak meglehetősen jó áron.
-
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #47 üzenetére
Csatlakozom. WD vagy Seagate de, ne maxtor
-
tibz03
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #47 üzenetére
Sztem meg vegyen Segate-t! :t
-
Alvin_ti4200
félisten
Ja még egy, a Maxtor vinyót felejtsd el, helyette vegyél Western Digital WD800JB-t. 7200rpm, ATA100, 8 MB cache.
-
skristof
tag
szoval aszondod jobban +éri karácsony előtt bevásárolni?!?!?
bááz, én aszittem akkor inkább olcso, mint most :))
ami videokarit illeti: nem jobb egy ti4x00?? ati kártyával még nem volt dolgom....
jah 9700 cirka 80e 9700pro meg 140e :)
jah, azt el is felejtettem, hogy keret az kb 200 000 huf.. kábé -
tibz03
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #43 üzenetére
Ne legyél már annyira odáig az FX-szel! :D
OFF
E-mail? -
Alvin_ti4200
félisten
Ha nem akarod, akkor nem basztatlak az AMD miatt, de ha már Intelt veszel, akkor felejtsd el azt a nyomorult Celeroncsot, mert egy 2,5 GHz-re húzott példány játékban olyan eredményt produkál, mint egy 1800+os Athlon körül-belül. De ha már mindenáron ilyet akarsz, akkor érdemes megvárni a Prescott magos Celeroncsokat, hátha elfogadható árban lesznek. Alaplapnak mindenképpen egy Prescott támogatású i865/i875-t javaslok. Videókártya pedig GeForce FX5900 majd ősszel valamikor. Moonitorban én inkább egy Samsung 757MB-t ajánlanék, de ha mindenáron LG, akkor inkább F700P, mert az 96kHz-es, és így nagyobb felbontásban is tudsz majd játszani. Egyelőre ennyit, majd még átrágom a listát...
-
vtechun
veterán
vegyél vmilyen ECS alaplapot az olcsó és elég jó ahhoz képest.. VteC
-
Ronin
aktív tag
A lényeget kihagytad: mennyi pénz van rá!
Az első és legfontosabb: ha Intelt és egy időtálló gépet akarsz akkor ne Celeront vegyél, hanem Northwood magos P4-et, saját tapasztalatból mondom, hogy a 2.4B nagyon jó választás lenne.
Ez alá egy alaplap. Canterwood vagy Springdale chipsetes: én személy szerint az Asust ajánlom(P4P800+a legújabb BIOS/PAT engedélyezve), de a többi gyártóéval is jól fogsz járni(Abit,Epox,Gigabyte,MSI.....)
Egy jó táp nagyon fontos, hidd el: Enermax,DTK,Chieftec,Coolink, egy 350wattos elég lesz bőven.
VGA: ATI R9500Pro/9600Pro/9700/9700Pro és így tovább, mindegyik nagyon jó választás, csak hát a pénz a szűk keresztmetszet.
A többivel egyetértek, amit írtál.Vinyó: Diamondmax 9+ sorozat legyen (8MB-os cachevel, ez folyadékcsapágyas, tehát halk és annyira talán nem melegszik. -
LukE
veterán
ha most még találnál, akkor R9500(->9700:D)-at mondanék, de karácsonykor??? az nagyon sokára lessz. Szerintem addigra azért eléggé megváltoznak az árak. Fél évvel ezelőtt a mai olcsó cumókat vagy nem lehetett kapni, vagy baromi drágák voltak.
Ja, és karácsony->áremelkedés, általában. Bár talán a forint visszamegy a helyére, és olcsóbb lessz, mint most. -
skristof
tag
re!
még annyit kérdezniék, h amit előbb írtam gép
(abit lap, cel. 766mhz,128mb sdram,7gigás winyó,fdd,gf2mx400,safeway hangkari,bill,ház,monitor (ez elég régi már...))
azt szerintetek kb mennyiért lehetne Lpaszolni?
thx kristof -
skristof
tag
Hellosztok!
Remélem nekem is tudtok ilyen (normális) válaszokat adni!
Szóval a helyzetem a következő: van a gépem, amit kimondottan játékra használok, de már nem a 'legjobb'... ezt szeretném valamikor felújítani egy 'kicsit'... talán helyesebb ha azt mondom, ujat venni :))), lehet, hogy előbb...
szóval a jelenlegi gépem nagyvonalakban:
abit lap, cel. 766mhz,128mb sdram,7gigás winyó,fdd,gf2mx400,safeway hangkari,bill,ház,monitor (ez elég régi már...)
és ami még benne van, de benne is maradna, az az lg dvd-rom, és az lg cd-rw, a többi minden uj lenne...
én vmi ilyesmire gondoltam:
Alaplap: ?
Proci: Intel Cel. 2200 vagy 2400
Hűtő: Spire WhisperRock III
Memória: 512/333 DDR
HDD: 80 GB Maxtor 7200rpm
FDD: 1,44 floppy drive :))
ami még fontos, hogy inkább celeron szeretnék, mint amd-t! (de ezen most lécci ne vitázzunk! köszi! :)))
nah, üdv.: Kristof
ui.: köszi előre is a válaszokat! -
wipes
senior tag
Ja igen, ha háznál félrenyomtam, ugyanarra a 1O+áfás miditoronyra gondoltam, mint a képen, csak mellément 1 sorral. :)
Ha nforce2, akkor esetleg abit nf7, kb 2Oe,
ram áránál mindegy, 1x512 vagy 2x 256,
ugyanannyiba kerül kb 17-18e,
17OO+ meg kb. 13e + hűtő 3e
Esetleg morex ház táp nélkül + 3OOW Dtk táp? Ez kb 15e.
Ez belefér 7Oe-be. -
LukE
veterán
2*256 ára ~ 1*512 árával, szóval mind1, ha van rá keret. nforce2 szebb, gyorsabb, jobb, okosabb, drágább, meg egyéb vidámságok:)
Házat szinte csak állót lehet kapni. Ha Ct drága, akkor pl DTK, vagy olcsó ház+Ct táp(300-as Ct elég ehez a géphez, gagyiból meg 500W is kevés:) ). -
rusika
csendes tag
Na most az jutott eszembe (már tuti kivagytok tőlem, de én ilyen vagyok:))), hogy az alaplap egy ASUS A7N8X lenne, ami ugye Nforce2-es, meg igen jól felszerelt, viszont ebbe ugye 2x256MB ram kell, mert a Dual Channel így kihasználható rajta!
A proci legyen 1700+, aztán hátha feljebb is lehet tolni:DD!
A ház SEMMIKÉPP ne legyen fekvő, csakis MIDI torony érdekel, és lehet táp nélküli is (ne Lian Li, meg hasonlók)!
Ja, és a keretösszeg legyen 70000 Ft, de ennél egyetlen Ft-al sem több!!! -
wipes
senior tag
AMD Thoroughbred 2200+ XP processzor 14020
GlacialTech 2450 Light hűtő AMD 2,8GHz 20dBA 2760
512MB 333MHz DDR RAM PC2700 14180
Ház: a dtk amit feljebb beraktam, kb. 10100
nettó 52420, bruttó 65525, ha jól számoltam.
Ha tuningolni is akarsz, akkor persze az ECS lap nem a legjobb választás,
ha nem, szerintem ez így jó kis gép lenne, és belefér a keretbe is.
MSI KT4 Ultra VIA KT-400, USB 2.0, 6ch sound 13 520 16 900
AMD Athlon XP 2200+ 14 160 17 700
512 MB DDR-RAM PC2700 333MHz Elixir 14 240 17 800
GlacialTech Igloo 2450 Light 2 720 3 400
DTK 300W CAS-PL01P300 DeskTop, 2 év garancia 10 320 12 900
Itt egy másik, ez bruttó 68700, jobb alaplappal, márkás rammal, egy picit több, mint 65e.
És ezt 1 helyen meg tudod venni. -
LukE
veterán
bocs, hogy így mondom, de ne beszélj hülyeségeket. Az összes (1700+ is, és azt is simán fel lehet húzni 2400+, 2600+, ...+ra) tbredB szorzózár mentes, és ha minden igez, akkor a Bartonok is. Nem nforce2 csoda találmánya, bármely (értelemszerűen kiválasztott) alaplap tudja ezeknek a szorzóját állítani.
És a tápon pedig tényleg ne spórolj. Ha más nem menne, akkor gyengébb ház táp nélkül, és egy jó táp külön. Gáz ha amiatt sül meg az egész, vagy jobb esetben ''csak'' instabil a géped. -
rusika
csendes tag
Köszönöm az újabb válaszokat!
Most már értem, hogy mire is gondoltatok, bár később nekem is beugrott: az egy dolog, hogy 300W-os egy táp, de ha hazavágja a vadiúj gépet, akkor én is hazavágom magam:))! -
szepi79
őstag
Itten szvsz nem arra akarnak rávilágitani, hogy házat ne vegyél, hanem amit írnak, HOGY NE A TÁPON SPÓROLJ. Mert ha sikerül kifogni egy Vargáné és Tsa. tápot, vagy hasonlóan márkás sz@rt, esetleg magával rántja konfigot, ha elfüstölni támad kedve. Ilyenkor meg külön mókás dolog 3 boltba járni és mindenhol érvényesíteni (próbálni) a garanciát.
(OFF: Nem is olyan rég volt itt egy csákó, aki emiatt szívta meg, mert mindent máshol vett, és minden cég b@szott a garanciájára) -
wipes
senior tag
Akkor se a tápon spórolj szerintem.
-
rusika
csendes tag
A procit még megnézem, hátha belefér, mert amúgy tetszene a dolog (márminthogy a szorzó lehet állítani:)))!
A ház egy Acorp miditorony (azt se tudom, hogy néz ki), ami 6600 Ft bruttó:DDD.
Tudom, hogy ez (negatívan) brutális, meg tudnék én jobb házat is választani, de sajnos nincs anyagi keret, meg ugye csak a táp nem elég, mert kicsi a mostani házam (az is midi, de csak 2 nagy, 2 kicsi hely van) az új alaplaphoz (megnéztem a mostani és az új méreteit, és az ASUS 4,5 centivel hosszabb)! -
Legolas
senior tag
Ha már nem nforce 2-es lapot veszel, akkor szándrá azt a 2-3 ezer plusszt a 2400+ ra mert az szorzózármentes!
-
rusika
csendes tag
Ismét jelentkezem!
A dolgok jelenlegi állása szerint összeállítottam A GÉPET, amire cserélek, kérlek szemlézzétek le, és ha valami rossz lenne, szóljatok:)):
ASUS A7V8X-X alaplap
AMD Athlon XP 2200+ proci
512MB/333Mhz DDR INFINEON RAM
Glacialtech Igloo 2420 hűtő
Acorp ATX midi ház 300W-os táppal
Ez így együtt 63000 Ft-ból kijön és csak 3 boltba kell mennem:DD!
Szerintem megfelelő és még a pénzügyi keretbe is befért! -
Maso
csendes tag
Én csak annyit fűznék hozzá, h a Codegen tápokat kerüld el, hűtésnek pedig pl egy Glacialtech Igloo 2410 Pro is jó, ez 2,5k körül van és nekem is ez hűt itthon egy 2400+-os Tbredet. Jah, és ha nem ragaszkodsz a KT400-as chipsethez és a raidhez, akkor egy epox 8rda is megéri az árát(nforce2-vel), szintén jó vétel...
-
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #14 üzenetére
Nem fér bele az árba :(
-
Alvin_ti4200
félisten
A következőket tudom javasolni:
Alaplap: Gigabyte GA-7VA(X) - X ha kell +LAN
CPU: 1700+ vagy 2400+ (szorzózármentes)
Hűtő: az előbb említetteken kívűl jó választás még a Coolink U2VS, de az 4 rugó fölött van picivel. Viszont passzol az AMD-hez, mert zöld:))
RAM: Csakis Infineon a Magicompnál 2 év garival
Ház+táp: bármi csak ne Codegen. Saját érdekedben:( -
rusika
csendes tag
Hát úgy néz ki, hogy lemondok a plusz IDE csatikról, szóval most már NEM KELL SE RAID, SE SATA!!!!
Viszont az 512MB/333 Ramhoz ragaszkodom:))!
Így már könnyebb az alaplap választás, a hűtő nem annyira problémás (persze ismerem az AMD forrófejűségét:DDD), a RAM adott (márkás legyen vagy sima??), a ház még nyitott dolog! -
DrSoul
őstag
Ventinek javaslom erősen a Galcialtech-et: az újak ugye a 2420 és a 2450-es. Az utobbi nagyobb, szerintem elég a 2420-s is (ilyen van nekem is), 3000+-ig jó, és kb bruttó 2500 Ft, 5 év garancia (legalábbis ''Víznél'' :-D).
Halk. Jó. -
Csete75
csendes tag
Azt irtad:
''Ja, és igazság szerint a RAID maga nem izgat, csupán a 2 IDE foglalat kevés kapacitása (max. 4 eszköz, és legalább 3 eszközzel lenne használva)''
2 db Idekábelra 4db ezközt tudsz tenni.
Nekem egy 80Gb+20Gb(mobilrackban)wincsi+egy cdíro+DVD rom van.
Amúgy az Asus Nforcos alaplapok a bartonnak oldja a szorzózárját. -
wipes
senior tag
DTK CAS-73 ATX 300W -
Keitaro
addikt
Szerintem ha ragaszkodsz a RAIDhez akkor egyelőre felejtsd el az 512MB ramot :(
256-al, még kijön a konfig, és akkor is csak az Abit alaplappal.
MSI, Asus : nincs KT400-as alaplapjuk RAIDel
Epox, Gigabyte : nem férnem bele az árba
Más nagyobb gyártót meg elég nehéz beszerezni errefelé...
Abital kijön a 256DDR+2200XP+Azona ház+hűtőventi -
Csete75
csendes tag
Találtam egy helyet ahol a
Abit KD7 RAID (AMD/SocketA-Via KT400-AGP 8X-DDR400+5.1 Audio+LAN)
Brutto: 21.200Ft
Mivel reklámozni nem illik csak annyit mondok:
ALIEN+googlekeresö -
Csete75
csendes tag
Hi!
szerintem Például:
Codegen ház max.10e
256/333 memoria 10e
cpuhűtö max. 3e
amd2000+xp 16e
de hogy a maradékból milyen Raid-es alaplapot kapsz, hát....
Ha nem lenne annyira fontos a raid, jobb lenne a helyzet. Talán egy nem raid-es alaplap+ Pci-os Raid vezérlő olcsóbban kijön.
Még lehet faragni le az árból ha pl. ház nem kell, egy 300w-os Codegen táp 5000ft
körül megy. -
rusika
csendes tag
Na szóval akkor vázolom a dolgot:
A mostani gépem:
Abit BE6II v1.1
Celeron2 566->850Mhz
384 MB PC133 RAM
Ati Radeon LE (Radeon DDR-é alakítva)
Quantum Fireball SE 2.1 GB
Sony CDU-611 24X CD-ROM
Namost ezt a gépet akarom Athlon XP-s géppé fejleszteni, mégpedig első lépésként kell ugye:
-alaplap
-proci
-hűtés
-memória
-ház (csak a táp nem elég, mert kicsi lenne az új alaplapnak)
A többi egyenlőre menne át az új gépbe, ugyanis a fenti 5 alkatrész megvételére lenne kb. 65000 Ft-om:))!
Sajnos előbb kell megvennem az új cuccokat és csak utána adhatom el a régieket, mert szükség van a gépre:(!
Nagyon köszönök minden értelmes és segítő hozzászólást!
Aktív témák
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest