- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
Z10N
veterán
Kinek milyen inno3d fx5900xt-je van:
-memóriák L alakban, régi nyák (5900)
-memóriák félkörben, új nyák (5900xt)
tapasztalatok ezekhez:
-''elfüstölős'' széria
-memóriák (hynix, samsung)
-mag (5900, 5900xt)
-mikori gyártású
-gyári és típus szám
-tuning
régi nyákos (5900), hynix ramos szériája ha van vkinek:
-ram típusa, száma
-mag típusa, száma
-mikori gyártású
-gyári és típus szám
-tuning
-ebből van ''elfüstölős'' széria v azok csak az új nyákosak?
Z10N :DD -
GF király
tag
HI.
A sín az én definícióm szerint ugy kell értelmezni PL.: (az ablak redőny is egy sín ben fút fel le ) kicsibe ugy kell elképzelni,hogy egy fémből készített sín van ráhúzva a kátya kűlső az AGP vel elentétes oldalára és a két szélén csavarral rögzítve van .Gondolom valami merevítésnek szánták hogy a kártya ne hajoljon meg ha nagyobb hűtést raknak rá. -
devast
addikt
Válaszok a kérdésekre: Mit fejtsek ki bővebben? Ad ki drivert az ATI csak sz*rik az egészbe 2 évvel le van maradva, röviden: bugos,lassú. És azis kamu hogy nincs játék... van elég :) bár nem annyi mint m$ alatt de én nem is hardcore gamer vagyok (már nem:)) ) , Akkor az nvidia forumokon nyujt supportot, driver frissitéseibe mindig vannak bugfix-ek meg uj feature-ök, mig atinál gyakorlatilag annyi történik amit kb egy ember részmunkaidőben tudna csinálni, ATI semmit nem kommunikál hogy most mivan vagy mi lesz, találsz bugot elküldöd nekik még az azutáni 3. driver release-ben is bennelesz, veszel egy kártyát és mire normális driver lesz addigra kidobhatod kb (már ha lesz valaha is) szóval nem jó befektetés :)
Ja azt elfelejtettem, hogy bár szükségem nincs rá, de nv-nek vannak x86_64 driverei is mig atinak csak x86 :)
[Szerkesztve] -
devast
addikt
Nem a fél világ szív vele csak az aki nem Windozt használ hanem pl Linuxot vagy FreeBSD-t... ugyanis jelen állapotba verem X800XT-t linux alatt 3D teljesítménybe... és azért én itt szoktam inkább játszani, ritkán bútolok windozt, nagyon ritkán... ATI csak windoz alatt rulzik, és ott is csak DirectX-be semmi más előnye nincs csak ez + a jó szűrések... Nekem directx-re nem igazán van szükségem, szűréseket sem várok el egy ilyen kategóriájú kártyától, szal ez így jó nekem :))
-
divot
veterán
Nekem nem Inno kártyám volt, hanem PixelView FX5900LE.
Gyári hűtővel sem volt gond a hőmérsékletével, de mint írtam, szerettem volna teljesen lecsöndesíteni a gépemet, ezért kellett rá a Zalman. Aztán mellékhatásként kiderült, hogy tuningban szinte semmit sem számított a jobb hűtés.
Azt pedig nem értem, hogy miért szívna a fél világ ATI kártyával :F
[Szerkesztve] -
devast
addikt
-
divot
veterán
Mivel leginkább Zalman hűtőt érdemes venni rá ventivel, ezt 7-10 ezer forintot (beszerzési helytől függően) el lehet költeni hatékonyabban is. Pld. úgy, hogy eladod a kártyádat, és veszel egy 9800pro-t, vagy, ha ragaszkodsz az FX-hez, akkor egy normál 5900-at. Annak idején én is vettem az 5900LE-re Zalmant, de tuningban szinte semmit sem jelentett a gyári hűtőhöz képest. Nekem ugyan megérte, mert szeretem a csöndet, de ha a tuning lett volna a cél, akkor szívás.
-
devast
addikt
Hmm nekem pontosan ez az eset áll fenn... auto-brake folyton beleszól, csak azt nem tudom miért, 2 lehetőség van valaki értelmesebb aki tudja pls segítsen már benne :) 1. Azért huzza mindig vissza mert tulmelegszik(gyári inno3d hütés lofax) 2. tényleg 420-425 körül van vége a mag-nak nálam. Ezt hogy mikor huzza vissza az orajelet 375-re az driverenkent valtozik pl: 61.77 420-on is lelotte mig 56.72 engedi hiba nelkul 425-on is... a nagy kérdés fennáll: ha ennyi van a magban akkor nem fogok rá komoly pénzekért hütést venni mert totál fölös... 3év gar elszáll adnak másikat nemnagyügy... ha viszont a hőmérsékletek miatt akad el 420-425 körül akkor megfontolandó a dolog... ps: én kártyámon tojást lehetne sütni mikor használom a 3D részleget...
Éééés még mindig keresek nem első szériás Inno3D FX5900XT BIOS-t :) Kb február,március utánit... lényeg hogy ne a (400/700) típusú legyen :))
Üdv -
pjtr
aktív tag
köszönöm a Helpet :)
ha jutok vmire, akkor remélem ugyanijen türelemmel lesztek irántam , mint most:)
most mennem kell sajnos sziasztok -
divot
veterán
Nem kell oda senzor, mert az úgy sem mutatja, hogy mit tud a kártya.
Kezd szolid tuninggal. Mondjuk 425/750. Aztán teszt, a 3dmark2003 jó lesz erre a célra. Figyeled végig, hogy látsz-e valamiféle hibát. Ha nem, akkor emeled 5MHz-enként az órajelet. Ha türelmes vagy, akkor kezd a gpu-val. És amint észleled az első vizuális deffektust a teszt során (a mother nature teszt epizódban nagyon hamar kiugrik a hiba), akkor visszaveszel belőle. És így tovább. -
pjtr
aktív tag
én még nem húztam meg :B de amint tudok rá időt szakitani, rögtön ''publikálom majd'', ez hétvégén mindenképpen összefog majd jönni, addig csak a levegőbe kérdezek :B ha lesznek komolyabb tapasztalatom remélem akkor is fogjátok majd olvasni ezt a topikot, és fogtok majd segiteni nekem és válaszolni :)
-
pjtr
aktív tag
és ezért köszönöm Nektek a válaszaitokat :)
-
pjtr
aktív tag
45e vettem 2 hónapja, de mivel télleg nincs semmi szabadidőm, nem is tudtam megrángatni a kártyát, gyári a driverem van még mindig, esténként, és néha ilyenkor tudok csak érdeklődni :B ezért kérek állandóan elnézést, a sok ostoba kérdés miatt, amivel Titeket szekállak 2 napja :B
-
pjtr
aktív tag
Divot szerint ennyi a pozitiv a kariban én meg a forúmot vadul olvasva választottam
[Szerkesztve] -
pjtr
aktív tag
ne szomoriccsatok el.... én kb 2 évre tervezten ezt a kártyát
másra meg nem volt pénzem sajnos
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
válasz
-=V3rthil=- #166 üzenetére
Szerintem nem olyan nagy tragédia, ha nincs hőm. szenzor.
-
pjtr
aktív tag
válasz
-=V3rthil=- #157 üzenetére
most itt van a kezemben a kártyám kézikönyve. ott látok hömérsékletfigyelő opciót, azért gondoltam, hogy ez vagy driver, vagy bios függő dolog lehet.
a dobozán csak egy sárga ovális matrica van hogy ez egy XT kártya.
és a kártyám inno3d.
[Szerkesztve] -
pjtr
aktív tag
válasz
-=V3rthil=- #154 üzenetére
én mindig úgy szedem le a dolgokat, ahogy Te is irtad, csak a regisztrációs adatbázisból nem biztos hogy mindent kiszed rendesen igy... csak gondoltam hátha van vkine vmijen negativ tapasztalata amit megtudna osztani, mert szívni meg nem szeretek :P
köszi a válaszokat :P
[Szerkesztve] -
pjtr
aktív tag
senki nem tud nekem segiteni :F
-
pjtr
aktív tag
nekem még mindig a gyári driver :B van fent, mert gyakorlatilag 0 a szabadidőm.
ha leszedem az általatok ajánlot drivert, akkor előtte kell vmijen ''drájverklinert'' használni a régi driver tökéletes eltávolitásához?
és még 1kérdésem lenne: eddig nem találtam meg a a hömérséklet mérőt az nvida panelen. az új driverrel ez lehet hogy ''előjön'' ? (vagy az én karimban lehet hogy nincs is ilyen??)
bocsi ha erről volt már szó, de nem tudtam végig olvasni a topikokat ez ügyben. -
inkab
aktív tag
-
Atlantis
veterán
válasz
blackfocus #147 üzenetére
Szerintem felesleges 6x.xx -es drivert használni, úgy vélem, hogy ezeket már inkább a 6800-as sorozat jobb támogatására írják. 56.72 WHQL talán a legjobb driver az 5900-esekhez.
Amúgy a gépem az adataimnál van leírva. -
pjtr
aktív tag
köszönöm divotnak a hozzászólását :)
a riva tunerben mire kell kattintani, hogy ezeket az adatokat én is lássam?
[Szerkesztve] -
inkab
aktív tag
Mégis lehet tudni! :) Lásd 137.hozzászólás és a 140.hozzászólás. :)
Rivatuner:
non-XT mag (enyém :)) ):
Display adapter information
Description : NVIDIA GeForce FX 5900
Vendor ID : 10de (NVIDIA)
Device ID : 0331
XT mag:
Description : NVIDIA GeForce FX 5900XT
Vendor ID : 10de (NVIDIA)
Device ID : 0332
És mindkettő Inno3D 5900XT! :))
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Nincs semmi képzavar.
Eleinte biosból visszafogott 5900-akat adtak ki XT-ként. Nekem is olyan kártyám volt, amin csak egy utólag a dobozra ragasztott matrica mutatta, hogy ez nem 5900. Aztán 455/935-ön is ment.
Később persze jöttek a valódi XT-k, amiket gyakran már az 5900-as órajelre sem lehetett fölhúzni.
Szerk: ráadásul az FX5900-as sorozat tagjai csak az órajelekben térnek el egymástól, tehát nem kell pip-okat ki/be kapcsolgatni, ha a nagyobb testvér teljesítményére vágysz.
[Szerkesztve] -
inkab
aktív tag
Ha ez igaz akkor nagyon jól jártam annó... 56eHUF-é vettem egy kártyát ami akkor 100eHUF-ba került... :))
-
inkab
aktív tag
válasz
burgatshow #135 üzenetére
Az aida/everest 5900-et ír, az tuti, nem XT-t.
A Rivatuner meg ezt:
$0000000000 Description : NVIDIA GeForce FX 5900
$0000000001 Vendor ID : 10de (NVIDIA)
$0000000002 Device ID : 0331
NVIDIA specific display adapter information
$0100000000 Graphics core : NV35 revision A1
$0100000001 Hardwired ID : 0331 -
pjtr
aktív tag
nekem az aida 5900xt ir ki, viszont a kártya dobozán XT feliratot csak egy sárga ovális matricán látok :F akkor most nálam beállt a képzavar...
-
inkab
aktív tag
Én tavaly ősszel vettem, még akkor amikor az nvidia be sem jelentette a 5900XT chipet!!!!!!! :F Ez eléggé első szériás nem? :C Inno3D, 450/800-on szoktam használni a gagyi gyári hűtőjével. Mivel lehetne szoftveresen megnézni hogy SE, vagy XT, vagy visszaórajelezett sima 5900-es-e a GPU rajta????? (Everest, stb. sima 5900-et ír mind...) Help!
[Szerkesztve] -
pjtr
aktív tag
válasz
Atlantis #128 üzenetére
és szeretnék még1 számotokra hihetetlen kérdést feltenni:
idézet Devast kollégától: ''Igen tudom énis azzal nézegettem... de aza bios amit küldtél biztos korai kiadás mert nem is 5900XT chipid van benne hanem sima 5900, bioseditorban meg lehet nézni... 5900SE chipid kéne bele...''
én eddig ugy tudtam, hogy XT jelőlés csak butitott biost takar, és nem egy másik chipet. Mert eddig én ugy tudtam hogy sima 5900-es a gpu ezeken a kártyákon
Vagy rosszul tudom? -
devast
addikt
Szériaszámot nem tudok, hynix ramos aminek a memje kb igy néz ki [L]http://meggyespite.czosoft.local.hu/~devast/FX5900/p1170030.jpg[/L]
AF-25 = minimum stabil 800Mhz , szokott lenni hynix-ból még AF-28 -as is és nagyon ritkán AF-22 is ilyen típusú kártyán(a legutolsó inno3d-n nem lehet) :) , enyém még nem füstölt el de valami hihetetlen milyen meleg alapórajelen is, már arra gyanakszom hogy azért lövi le folyton az auto-brake már 420-on is mert totál forró a kártya... tojást lehetne rajta sütni... Azt nem szabad megvenni amelyik nem működik :DDD Általában GPU húzásra jobban reagálnak ezek a kártyál mint mem húzásra azt jó ha tudod... szal egy jó mag + szar mem kombó sokkal jobb mint ahogy én érzem az enyémet(szar mag, jó mem), röviden ennyi.... nemtudom megéri-e befektetni valami normális hűtésbe... de kétlem hogy meg fogom lépni.... annyit nem ér meg :)) -
Atlantis
veterán
Szerencsétek van. Csak az erről szóló topic dátuma alapján írtam azt az időpontot. Az enyém első szériás, semmi baja nincs.
-
Frigo
őstag
Én áprilisban vettem és most is jól megy ,szerintem a mostaniakkal már nincs baj.
-
Atlantis
veterán
Ez nehéz kérdés, úgy tudom, hogy a február-március körül Magyarországra került darabok voltak elfüstölésre hajlamosak. Ha használtan tudsz venni elsőszériás darabotű(tavaly november-december), azzal szvsz nem jársz rosszul.
Kíváncsiság kedvéért most én is húzom, amíg bírja, majd írok eredményeket. -
Atlantis
veterán
válasz
blackfocus #113 üzenetére
Melyik driver-t használod? 53.03-at ajánlom, az enyém azzal stabilan megy, bár én nem húzom. Alapon 5273 a 3DMark03, bár ez engem nem sokat zavar.
-
Z10N
veterán
Hello!
Tudtok mondani Inno3D FX5900XT szériaszámokat (típusszám,mem), gondolok ezalatt ilyenekre: hynix mem-es(800+); ''elfüstölős'' széria; JÓL TUNINGolható széria; stb. (ezenkívül melyik szériásat nem szabad megvenni)
szerk.: Ja meg tuning eredményeket (mik eddig a maxok és milyen hűtéssel)
A válaszokat előre is köszi.
Z10N :DD
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
blackfocus #113 üzenetére
windoes :O
-
blackfocus
csendes tag
Na kiprobaltam a tuningot. Nem valami fenyes eredmennyel.
Eloszor is csaknem imadkozni kellett a windoesnak, hogy elinduljon az overclock, hiaba allitottam be. Utana pedig ki sem leheetett kapcsolni a tulhuzast, csak a driver ujra installalasaval.
Az alap orajel 400/700 volt, eloszor 444/790-nel probaltam. Erdekes, hogy a 3DMark 2001SE-ben elert 13.500-as pontszam csokkent, 3DMark03-ban pedig, ha kicsit is de nott. Itt 5047-rol indultam. A maximum amit a windows hajlando volt elfogadni, 444/812. Itt 2001SE-ben mar csak 11924 pont volt, 03-ban pedig 5238. 444/800-nal 03-ban is magasabb volt, 5332.
Lenyeges rendszerhomerseklet emelkedes nem volt.
Utana ujrainstallaltam a drivert, mert maskepp nem lehetett kikapcsolni a tulhuzast, 2001SE-ben 13601, 03-ban 5056 lett.
Azt hiszem meg leszek ezutan tulhuzas nelkul is.
Egy Barton 2500+ processzorom van, ami 2 GHz-en megy- -
devast
addikt
válasz
Atlantis #108 üzenetére
Enyém pár napos/hetes....
Inno3D FX5900-8X-XT W/128MB CRT DVI+TV
I-5900-F3G3S
Ja és 2004 18. hetében készült a doboz szerint :)
Az a bios Te küldtél nagyon korai lehet enyémben már újabb van(illetve volt) :)
VESA Produkt name <= ezt nem vágom hol nézzem meg, windozom nem nagyon van, dobozon meg a kártyán nem látom...
Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Microsoft Outlook topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest