- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Aktív témák
-
divot
veterán
Nekem nem Inno kártyám volt, hanem PixelView FX5900LE.
Gyári hűtővel sem volt gond a hőmérsékletével, de mint írtam, szerettem volna teljesen lecsöndesíteni a gépemet, ezért kellett rá a Zalman. Aztán mellékhatásként kiderült, hogy tuningban szinte semmit sem számított a jobb hűtés.
Azt pedig nem értem, hogy miért szívna a fél világ ATI kártyával :F
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Mivel leginkább Zalman hűtőt érdemes venni rá ventivel, ezt 7-10 ezer forintot (beszerzési helytől függően) el lehet költeni hatékonyabban is. Pld. úgy, hogy eladod a kártyádat, és veszel egy 9800pro-t, vagy, ha ragaszkodsz az FX-hez, akkor egy normál 5900-at. Annak idején én is vettem az 5900LE-re Zalmant, de tuningban szinte semmit sem jelentett a gyári hűtőhöz képest. Nekem ugyan megérte, mert szeretem a csöndet, de ha a tuning lett volna a cél, akkor szívás.
-
divot
veterán
Nem kell oda senzor, mert az úgy sem mutatja, hogy mit tud a kártya.
Kezd szolid tuninggal. Mondjuk 425/750. Aztán teszt, a 3dmark2003 jó lesz erre a célra. Figyeled végig, hogy látsz-e valamiféle hibát. Ha nem, akkor emeled 5MHz-enként az órajelet. Ha türelmes vagy, akkor kezd a gpu-val. És amint észleled az első vizuális deffektust a teszt során (a mother nature teszt epizódban nagyon hamar kiugrik a hiba), akkor visszaveszel belőle. És így tovább. -
divot
veterán
Nincs semmi képzavar.
Eleinte biosból visszafogott 5900-akat adtak ki XT-ként. Nekem is olyan kártyám volt, amin csak egy utólag a dobozra ragasztott matrica mutatta, hogy ez nem 5900. Aztán 455/935-ön is ment.
Később persze jöttek a valódi XT-k, amiket gyakran már az 5900-as órajelre sem lehetett fölhúzni.
Szerk: ráadásul az FX5900-as sorozat tagjai csak az órajelekben térnek el egymástól, tehát nem kell pip-okat ki/be kapcsolgatni, ha a nagyobb testvér teljesítményére vágysz.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest