- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sarakrael
csendes tag
válasz
Sarakrael #129 üzenetére
Ha esetleg valakinek a jövőben ilyen problémája lenne, nekem ez segített:
http://forum.mirillis.com/viewtopic.php?f=36&t=12625OFF: Nem találtam hol tudom szerkeszteni a saját kommentemet.
-
Sarakrael
csendes tag
Tiszteletem!
Na szóval van ez az Aciton nevű gameplay felvevő program, ami olyan formátumban menti el a videókat, hogy arról még senki nem hallott. Az a vicces, hogy a windows újra telepítésemig a Sony vegas valamiért gond nélkül tudta használni ezeket a fájlokat, most viszont valamiért arcon röhög, amikor megpróbálom azokat megnyitni.Sebaj, gondoltam, AVS video converterrel helyre rakom a videót, de most valamiért az sem hajlandó felismerni, de az legalább egy normális hibaüzenettel tiltakozott:
The Following errors occured while opening files:
Példa.avi - ACM is not installed.
Codec name: FICVAce3 és a K-lite codec pack nem segített rajtam, letöltöttem és előírások szerint telepítettem a LAME ACM Codec 3.99.5-et de ez se hatotta meg egyik programot sem. Rákerestem a FICV codecre, de a google nem volt a barátom, több ötletem nincs, ezért szeretném most a segítségeteket kérni
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
adott két régi (2004-es), WMV file, amit ha meg akarok nyitni a Media Playerrel, akkor Media Usage Rights-ot szeretne begyűjteni egy szerverről, ami valószínüleg már nem létezik, mert egy domain név-kereskedő oldalra irányít.
Valahogyan ki lehet nyerni belőle a videót, vagy kuka?
-
Devilhun_HUN
aktív tag
vlc 2.0.4 kell valami kodec plusban vagy az benne van?
Ha kell akkor melyiket érdemes használni a csomagok közül?K-Lite Mega Codec Pack 9.4.0?
Windows 7 Codec Pack 2.61? -
kiskornel
addikt
Hello! Van még 1/2 órám... mpg4c32.dll melyik MS codec packban van benne. Szívesen venném, ha letölthető linket mellékelne valaki (de csak az ms oldalról).
Előre is köszönömHáttér: VirtualDub... szeretnék mpg42 v2-vel tömöríteni, ami alapból nincs a Win7-ben. Nem tudom, mit kellene telepíteni, hogy benne legyen az Encoderek közt. Azt tudom, hogy ha a többivel tömörgélek, vagy nem bizti, hogy használható lesz sima aviként más gépeken, vagy pedig szétesik a kép, vagy, stb...
-
Easyl0ver
tag
Sziasztok, potplayer- t használom, mert ebben találtam meg eddig egyedül a " Motion Blur " lehetőséget ezzel a beállitással sokkal élethűbben mozog a kép film nézésnél. Csak az a problémám, hogy ha beállitom ezt a funkciót a kép alján zöld kockák ugrálnak, jelennek meg. Tud vki vmien megoldást, vagy más programot ajánlani ahol ez a funkció létezik?
-
Stanchore
senior tag
válasz
WonderCSabo #121 üzenetére
Tudna valaki ajánlani olyan codec pack-et ami tartalmaz m-jpeg codec-et? Egy videó vágó progi nem nyitja meg a képet, csak a hangot, amit mjpeg-be tömörítve vett fel afterburner. THX
-
Ł@ç!
csendes tag
válasz
WonderCSabo #119 üzenetére
Igen... egyetértek.
Csak nem nagyon tudom, hogy mi meg hova települhetett. A programok között csak a DivX Setup van, ami ilyennek tűnik...
Az ffdshow meg a többi hol gyakható ki? -
Ł@ç!
csendes tag
válasz
WonderCSabo #117 üzenetére
Windows Media Player
XVid AVI video, ha jol tudom
kodek? DivX codec pack van... és lejátszáskor ilyenek indulnak, hogy ffdshow (audio-video), AC3 filter, DirectVobSubBS.Playerben egyébként le lehet játszani gond nélkül, de jobb szeretném, ha WMPben is menne...
-
Ł@ç!
csendes tag
Sziasztok!
Röviddel ezelőtt egy meglehetősen idegesítő, és feltételezem, kodek-alapú hiba bukkant fel nálam.
Az eddig tökéletesen seekelhető feliratos videók egyik napról a másikra tekerés után aranyosan elölről kezdték el lejátszani a felirat .srt kiterjesztésű fájlját...
Nem igazán értek a témához, így nem tudom megmondani, hogy mit állíthattam el esetleg a kodekek között, de definitíve beállításpaneleken nem babráltam...Tudna valaki segíteni?
Köszönettel:
Ł@ç! -
Ayg0
senior tag
válasz
WonderCSabo #113 üzenetére
mondtam én, hogy lehet ott állítgatni... : ) de ha ez is volt amit anno mutattak, most nem jött be. változatlanul megy mindkét audio. 32 és 64 bites verzió között lehet valami difi? vagy más a gubanc?
-
WonderCSabo
félisten
ffdshow egy dekóder, nem tud választani a hangsávok között. Ő már csak a kiválasztott és demuxolt sávot tudja dekódolni, azt se tudja, hogy az milyen fájlból van.
Szerk.: Közben rájöttem, hogy az AVIt az ffdshow audio decoder mégis tudja kezelni - beállítások -> stream switcher ->pipa be. De mp4, mkv fájlokhoz már mindenképpen Haali kell.
-
Ayg0
senior tag
válasz
WonderCSabo #111 üzenetére
tuti, hogy lehet valamit babrálni az ffdshow audio dekóderének konfigos részében, mert valamelyik ph fórumon egyszer már feltettem egy hasonló kérdést és ott írta le valaki mit és merre. de nem mentettem le, mert nem hittem, hogy valaha mégegyszer szükség lesz rá. :s
ergo ha nem muszáj, nem raknék fel +motyót ezért. vagy az ffd tartalmazza azt a splittert amit írsz? -
WonderCSabo
félisten
A dekóderben sehogy, ezt a splitter végzi el. Pl. a Haali Media Splitter, telepítésnél az AVI támogatást klikkeld be.
-
Ayg0
senior tag
sziasztok!
adott egy wmp 12 + ffdshow + dual audios dvdrip. kérdés: a dekóderben hol lehet kikapcsolni a szinkront, mert alapból egyszerre megy a kettő és élvezhetetlen a film?
előre is köszönöm!
-
Flagbringer
csendes tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy leszedtem egy filmsorozatot és alapból benne van a francia felirat. Magyar felirathoz szeretném társítani, de egyszerre jelenik meg mindkettő felirat lejátszáskor. Sajnos nem tudom letiltani a francia feliratot.
Van valakinek valamilyen ötlete, hogyan lehetne megoldani, hogy csak a magyar felirat legyen rajta?
-
brick6
csendes tag
Hali!
Hogyan lehet beállítani, hogy egy médiafájl lejátszásakor megadott filtereket használjon a lejátszó?
Graphstudioban szépen össze tudom állítani, de amikor behúzom oda a médiafájlt, az automatikus összeállítás teljesen más, és számomra kedvezőtlenebb.
Egye videofájloknál szükségem lenne arra, hogy az ffdshow audio decodert használja és nem a microsoft beépített kodekjét.
Mit jelent pontosan a MERIT érték a kodeknél?Megj.: nem akarok VLC és más programokat használni. Tökéletesen meg vagyok elégedve a MPC-HC-val.
-
evilzombie
tag
Sziasztok!
K-lite codec packot hasznalok, egy rendszer visszaállítást kellet vegrehajtanom.
A visszaállítás utan a dvd, es blue ray filmeket ugy jatsza le hogy a kep csupa zold, hang ok.(minden mas formatum OK)
Uninstallaltam, reg-et takaritottam majd felraktam a legújabb klite packet, de sajna nem valtozott semmi!
Pedig a visszaallitasi pont csak egy hetes, a codec pack fenn van mar min egy eve!
Mit tegyek?
1000 kosz a segitsegert!
-
t1
veterán
Vki tudna segíteni? Van egy netbookom és egyszerűen bármilyen kodeket teszek fel a kép mindig nagyon világos, mintha a normális kép elött lenne egy fehér fólia vagy nem tom, hogy magyarázzam el. Mi lehet a megoldás?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Kodeket miket kell/érdemes telepíteni? Van egy oldal, ahol ezek össze vannak gyűjtve? A lejátszó (The KMPlayer) tud mindent magától, de most VirtualDub-bal akarok szerkeszteni, annak már kell a kodek.
-
soveny
csendes tag
Sziasztok!
Integrált SiS Mirage 3 (SiS 672) videokártyám van, filmnézéskor (úgy tűnik, DivX-szel nem csinálja, csak MPEG 2-vel) valamiért folyton magasra állítódik a fényerősség (brightness). Ekkor, ha a kártya gyári programjával (SiS Utility Tray) alapértelmezettre állítom az amúgy is alapértelmezett értéken álló fényerőbeállítást (külön lehet a videóablak fényerejét állítani), akkor helyreáll a rend, amíg újra meg nem nyitok egy videót. BSPlayerrel, WinDVD-vel csinálja, Winamppal nem.
Előfordulhat, hogy kodek-hiba? Hogy oldhatnám meg? A BSPlayer által felajánlott kodekeket telepítettem fel, illetve egy teszt erejéig a CCCP-codecs packot, hátha az megoldja. Nem oldotta.Kösz a segítséget!
-
scream
veterán
válasz
WonderCSabo #102 üzenetére
rendben, köszi
csak azért kell mert most ha megnyitom a 11-et vagy 12-t és egy videot szeretnék betölteni kifagy az egész gép és valszeg a kodekek akadtak össze, így leszedtem a gépről mind két progit (és remélem akodekeket is) és ujrarakom a 11-et. remélem menni fog rendesen ...
-
scream
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudnám letörlni egy program által felrakott (Pinnacle Studio 11 és 12) kodekeket manuálisan? vagy az uninstalljuk automatikusan leszedi őket ?
-
WonderCSabo
félisten
Hooper, Henker2, nézzétek meg ezt.
-
Henker2
addikt
Segitsetek! DivX 5.1-es filmjeim vannak. Milyen codec-et használjak, hogy a maximális hangzást kihozzam belőlük?
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Felraktam a sokak által dicsért VLC playert... semmien formátumot nemtudok vele lejátszani, hang van, a kép szürke.
FFDshow kodek van fent, mellette MPclassic, Crystalplayer (egybként érdekes, mert sorozatokat nem játszik le..aviban vannak - régen ment más kodekkel-, és más avikat lejátszik gond nélkül,de a sorozatokat vmiért nemszereti).. dvd-nek PowerDVD van fenn.
Köszi az ötleteket
-
Brancs
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok ugyanis nem vagyok benne biztos, hogy kodek problémám van.
A gondom a következő: újra kellett telepítenem a windowst és azóta nem működnek jól a dolgok.
Hát megpróbálom érthetően megfogalmazni a jelenséget: mikor görgetem az egeret a kép nem folyamatosan megy, hanem mindig ugrik egyet és úgy jeleníti meg a következő sort.
Ezt nem csak színes oldalak megjelenítésénél csinálja, hanem már egy szöveg olvasásánál is a word-ben.
A következő kodekek vannak a gépen: ffd show, gordian, xp codecpack 2
Ha valaki esetleg találkozott már hasonlóval kérlek segííííííííítsetek!!!
Köszi -
owen23
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne nekem Ati Radeon X1650pro videókártyám van és amikor feltelepitem a teljes drivert catalyst control centert is meg minden utánna amikor nézném a filmeket pl Km Playerrel vagy Bs Playerrel akkor sötét a képernyő beállitom a Catalyst Contor Centerbe hogy ne legyen sötét de amikor ujrainditom a filmet megint sötét és nem tudom miért nem állitja be ha elmentem a profilba is meg minden miért kell mindig beállitani?
Valaki valami ötlet?
Kérlek segitsetek!
Sziasztok! -
szimcsi
senior tag
Azt kérdezném, hogy az ac3 kodeket milyen esetben kell feltelepíteni. Én amúgy mindig felteszem, csak nem tudom, hogy kellene e vagy épp rosszat teszek vele. Audigy 2zs hangkártyám van, 7.1 creative hangfal szett. Végülis azért is kérdezem, mert avi-s filmek nézésekor a hátsó hangfalakból jövő hang kicsit torz. Csak az ffdshow-t és ac3-at szoktam használni...
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Ide is beírom, hátha valaki tud valami megoldást.
Lenne egy olyan gondom, hogy nem tok pl. innen egy videot se nézni, mert a képen hamisak a színek, ilyen zöldes-lilás az egész. SimSport TV -n a hang az átjön, de a kép sötét. Mi lehet a gond? K-Lite Codec Pack Full van fent. -
bozont
veterán
Erre van valakinek ötlete mitől lehet?
-
whiskeys
őstag
lenne egy kérdésem. ha egy filmet megnézek van kép és hang is. aztán kilépek a lejátszóból, s ha ujra belépek a filmnél csak képet ad le, hangot nem. ha ujrainditom a gépet ismét van hang, de ha kilépek s ujra be a lejátszóba, megint nincs hang, csak kép. mi lehet a gond?
de amugy akadozik is a hang. valami kodek gond lenne?
-
nova001
senior tag
miért van az vaalki nem tudja hogy ha 5.1 ac3 filmet nézek és az ac3 filter 5.1re van állitva akkor nincsen mély :S ?
stereon van :S
-
Sk8erPeter
nagyúr
Akkor gondolom ez az.
Nem tudok mást, minthogy próbálkozz másik driverrel (remélem a linkelt cucc jó hozzá)...
Ezek szerint XP-újratelepítés sem segített, tanácstalan vagyok.
Esetleg megpróbálhatnád (csak kísérletképpen), hogy erősítőre küldöd a hangot a kimenetből, hogy vajon úgy is kiadja-e ezt a recsegő hangot... -
tortibor
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #85 üzenetére
Uniwill L51 II
-
tortibor
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #83 üzenetére
na jó.
úgynézki sohatöbbé nemlehet avit nézni ezen a gépen. -
Sk8erPeter
nagyúr
Felmerült bennem az is, hogy meghibásodott a driver, de gondolom alaplapi CD-ről telepítetted... Ezért elvileg ez sem lehet, bár érdemes lenne talán a legfrissebb drivert feltelepíteni.
Ha más OS is volt fent, és ott is csak a filmek alatt csinálta, akkor végképp érthetetlen a dolog...
De az XP-újrahúzás próbája talán még mindig megérné... -
tortibor
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #80 üzenetére
"Telepítési gond se lehet szerintem mert kilett próbálva xp sp2-vel. sp3-al is és Vistával is.
Formázás után persze."
Ja a mostani új három. Formázás után........
A következőt fogom tenni.
Formázok telepítek xp sp2-t amit eddig is használtam.
Csak a hangkártyát fogom telepíteni a gyártótól. Semmi többet és Mplayert ami kodec nélkül játszik le mindent.
Ha jó akkor egyenként felrakom a többi drivert és szoftvert.De úgyérzem nem fog segíteni.
Olyan mintha maxon lenne hajtva a hangkártya. Előerősítés vagy mittudomén. De elvileg nincs, meg a realtek managerben nem találtam ilyesmit.
Na majd írok délután. -
Sk8erPeter
nagyúr
Érdekes hibajelenség, főleg, mivel azt állítod, hogy a többi hang tökéletesen múködik, és csak filmek alatt fordul elő a dolog... Ha ez tényleg így van, a hardveres (hangkártya- vagy kábelhproblémából eredő) hiba tényleg kizárható.
"Adott egy film amit ezen néztem. Még a régi vindózzal. Semmi gond tökéletes." - Akkor csak a mostani Windows okoz problémát??
Ebben az esetben csak szoftveres probléma lehet, és ha nem codec, nem hardver, akkor valami más szoftver zavarhat be...
Ebben az esetben nem tudok jobbat, mint hogy próbáld meg még egyszer az XP-újratelepítést (teljes formázás előzze meg), mert ez lehetne a legfontosabb próba a probléma elhárítási kísérleteiben, lehetne még órákat tökölődni azzal, hogy megpróbálunk fényt deríteni az okára, de elsőként mindenképpen ezzel lenne érdemes kezdeni, mert ha így se oldódik meg, akkor már máson kell törnünk az agyunkat. -
tortibor
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #78 üzenetére
Minden tökéletes. De ezt már leírtam.
Azt is, hogy a drivert is próbáltam cserélni
Kábel és csatlakozó nem lehet mert notebook és a saját hangszórója van használatban és persze a filmek kivételével minden tökéletes.
Úgygondolom a hardveres gondot éppen ezért kilehet zárni.
Ja és már többször lett újratelepítve.
A gyártó honlapjáról töltöttem drivereket aztán azzal se. Meg amit lehetett találni neten még két különbőző verziószámú drivert is próbáltam.
Telepítési gond se lehet szerintem mert kilett próbálva xp sp2-vel. sp3-al is és Vistával is.
Formázás után persze.
Azok az xvidek amik ffdshow-t használnak némileg jobbak mint amelyek AC-3 filtert.
Ha csak AC-3 filtert teszek fel és csak xvid codecet a többinek nincs hangja amelyik nem AC-3.
Kipróbáltam az Mplayert is kodek nélkül működik úgy mint a VLC de kodec nélkül is zajos.
Tehát kodek hiba sem valószinű.
Tehát. Ha kizárom a hardveres hibát a kodekhibát és, hogy minden egyéb tökéletesen szól a DVD filmek is akkor driver hiba sem lehet. Persze elvileg.
Akkor mi?
Adott egy film amit ezen néztem. Még a régi vindózzal. Semmi gond tökéletes. Yakumo divx asztali dvd-m van tökéletes. Másik gépen tökéletes.
Szétszedtem a notebookot CMOS clear megvolt. Felismert újra mindent.
Na de még mindig hányás. -
Sk8erPeter
nagyúr
Az mp3-ak (vagy más zenék) hangja is zúg? (Vagy akár a Windows alaphangjai??)
Próbáltad már leszedni a Realtek drivert, és újrarakni?
Biztos, hogy csak az újratelepítéssel van összefüggésben, kábellel vagy csatlakozóval nincs gond? (Próbáltad már másik kábellel?)
Integrált hangkártya vagy külső? -
tortibor
csendes tag
normális esetben
egy k-lite pack és egy bsplayer van és ammen.
ezzel soha nem volt gondom -
tortibor
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #75 üzenetére
most próbáltam meg
kodek nélkül
zúg még mindig -
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem pont az a baj, hogy a gépet teleszemeteled mindenféle kodekkel és lejátszóprogrammal, nem mindig szeretik egymást...
Szedj le minden codecpack-et, és csak simán tegyél fel VLC Playert, ez mindent lejátszik, amire csak szükséged lehet, és mindezt külön codec-csomag nélkül. (Ingyenes, kicsi, magyar!) -
tortibor
csendes tag
xvid hang
Lenne egy olyan problémám, hogy a gépemet újra telepítettem mert időszerű volt.
Viszont újratelepítés után az xvid filmek hangja zajos vagy sípol.Realtek HD Audio van a gépben. Eddig nem volt semmi gond vele.
Kipróbáltam 3 különböző driverrel.Kipróbáltam a KMPlayert, BSplayert, Zoom Playert, Gom Playert és a vindózét is.
Tettem fel K-lite codec pakkot, Matroskát és még több egyéb csomagot is.
Külön is próbáltam AC3 filtert xvid codecet, ffdshow codecet.
Egyébként minden más tökéletes wmv, flv, mpg, mpeg, dvd mindnek jó a hangja de az xvidnek nem.
Várom a hosszászólásokat
-
Peeros7
csendes tag
Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy mitől lehet az h több különféle codeccel is, először sötét, most pedig K-lite-tel pirosas a film lejátszás. De poén, mert ha feltelepítem vele ugye a classic playert az le is játsza szépen, de a media player 10 mondjuk már nem???
Azt ne hogy biztos codec beállítás hiba, annál konkértabbat, köcce -
Peeros7
csendes tag
Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy mitől lehet az h több különféle codeccel is, először sötét, most pedig K-lite-tel pirosas a film lejátszás. De poén, mert ha feltelepítem vele ugye a classic playert az le is játsza szépen, de a media player 10 mondjuk már nem???
Azt ne hogy biztos codec beállítás hiba, annál konkértabbat, köcce -
Sztojcsi
tag
A BsPlayer 2.1 ezt írja:
Unknown file format () or corrupted file.
A Media player 11 pedig ezt:
Windows Media Player cannot play DVD video. You might need to adjust your Windows display settings. Open display settings in Control Panel, and then try lowering your screen resolution and color quality settings.
Több dvd-t is kipróbáltam, és ugyanez. Azt is kipróbáltam hogy image fájlban volt a dvd, és bemountoltam. És az asztali lejátszó meg lazán viszi a filmeket. -
Sztojcsi
tag
Miért van az hogy egy szimpla dvd-t nem tud lejátszani se a bsplayer, se a media player? Pedig k-lite full codec pack is fent van a gépen, és más formátumok pl: avik is mennek.
Amúgy nem feltétlenül codec problémára gyanakszom, csak nem tudtam hol tegyem fel ezt a kérdést.
[Szerkesztve] -
Yooha
aktív tag
Van egy problémám:
A windows media player 10 mától kezdve nem nyit meg filmeket. gondoltam, ha frissítek 11-re talán jó lesz. A frissítés után nem teljes a frissítés, mivel egy hibaüzenet szerint nem rendszergazdaként léptem be. Másként nem is tudok.
Rendszervisszaállítás után - ezt a funkciót SOSE kapcsoljátok ki, életet menthet!!! - ismét media player 10 van, de filmeket továbbra sem játszik le. A VLC player játsza őket, de ahhoz nem működik a távirányító, szóval a WMP kellene...
Mivel a VLC player lejátszik, ezért gondolom, hogy valami kodek-gond lehet. Ha meg akarom nézni az AVIcodec nevű progival, hogy melyik filmhez milyen kodek kell, percekig tart, mire megnyitja. Szóval ez is kodek-gondra utal.
Ötletek?
[Szerkesztve] -
Sky85
tag
Mostmár ez is megoldodott a VLC playerel ott már hang is.
Mégegyszer kösz mindenkinek! -
Sky85
tag
Na mégis csak kodek hiba, az ACE-el sikerült elinditanom a videot csak most már hangja nincs!
-
Sky85
tag
Hát ez se jött be! Úgy látszik nem a kodekkel van a gond.
Feldobok egy új rendszert, úgyis ráfér.
Azért kösz srácok a segítséget. -
Sky85
tag
Még anno fél éve megtudtam nézni!
-
joysefke
veterán
Én minimalista vagyok:
lejátszó:
Media Player Classic (Nem Windows media player)
Mellette:
CoreAVC ez kizárólag a HD-s tartalmakhoz kell, de HD-hez a legjobb
Minden más:
ffdshow
Ez használható feliratozásra is.
be kell állítanod az ffdshow instalálásakor, hogy a HD tartamakat (h264) ne a saját vackával játsza le.
Tehát:
-A Media Player Classic-ot, továbbiakban MPC, csupán fel kell másolnod a gépedre.
-utánna telepited a CoreAVC-t, ez fogja a HD tartamakat dekodolni neked.
-Utánna telepited az ffdshow-t. telepitás közben vagy után beállítod, hogy a h264 az disabled legyen, vagyis ne a saját dekoderével próbálja lejátszani. (hiszen ott a coreavc)
az ffdshow fogja neked a feliratozást is végezni.
És Próbáld ki:
Lejátszás közben MPC-n jobb klikk,filters -> ffdshow
és itt tudsz minden hasznos dolgot, beleértve a feliratozást is beállítani.
Sok szerencsét!
J.
[Szerkesztve] -
Sky85
tag
Üdv!
Azthiszem Codec problémám van, bár nem vagyok benne biztos, talán ti tudnátok segiteni.
Minden videot lejátsz a gép, kivéve egy videot és ezt írja ki:
[link]
Probáltam szinte mindegyik lejátszóval.
XP van fent és K-Lite 2.74
A videóról ennyit tudok:
Általános információk:
Formátum : AVI
Fájlméret : 26.2 MiB
Játékidö : 13mn 5s 466ms
Video információk:
Kódek : tscc
Adatsebesség : 175 Kbps
Képsebesség : 15.000 fps
Méret : 800x600
Képarány : 4/3
Audio információk:
Kódek : ADPCM
Adatsebesség : 89 Kbps
Mintavételezés : 22 KHz
Csatornák száma : 1
Esetleg ha vki tuna vmilyen megoldást azt megköszönném.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Tosee
őstag
Hello!
XP reinstall után milyen kodekeket, vagy kodek pack-ot érdemes a gépre telepíteni? -
t1
veterán
Hali!
Kéne nekem vmi fasza codec's pack amivel nem akad össze a quicktime..ACE mega kilőve...vagy csak én nem tudom rendesen beállítani..ötletek? -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #49 üzenetére
Üzenet az agynak: megoldódott a gond, de nem tudom mitől. Megnyitottam a G-Spot-ot, azt mondta, minden kodek fent van a lejátszáshoz, ''lerendereltem'' vele a hangot, azóta működik mindenhol rendesen.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Újrahúztam a gépemet, és most a videóknak nincs hangja.
Amit felraktam, a szokásos (eddig is ezek voltak fent, minden filmet tudtam nézni):
- AC3filter
- FFDshow
- VobSub
- Xvid
- CoreAVC
JetAudio van még csak fent a gépemen meg a 9-es WMP ami települ együtt a Windows-zal, egyikkel sincs hang. WMP-vel el sem indul a lejátszás, JetAudio az alábbi hibát dobja ki:
File Info :
File Name : akármi
Duration : filehossz
File Type : filetípus (jelen esetben mpeg)
Video Info :
MPEG 1, 352 x 240, 29.97 fps, 1.1 Mbps
Audio Info (** ERROR **):
Audio [1] : MPEG1/2 L2, Stereo, 44.1KHz, 224 Kbps
Valami ötlet, esetleg valamiről elfeledkeztem? -
Yooha
aktív tag
Megpróbáltam a nero-val menüs DVD-t készíteni, de az avi vidót nem tudja megnyitni, mivel valmi mpeg-4 decoder kellene neki. Mi ez, és honnan szerezhető be?
Friss windows xp, codec pack-et nem rakok fel, mert az állítólag nem ildomos, most egyesével keresem a codeceket. -
Balinov
titán
üdv Gallac,
nemtom,aktuális-e a kérdés,ha igen,próbáld meg a VLC playert [link]
gép 99%-ban elég lesz, melóhelyi gépen xp sp2-n+VLC sw ill. Nw 2,4-es Cerka,256MB DDR266 és 32MB S3 Savage ProDDR hw környezetben a 720p-sek mennek 50-60%-os prociterheléssel VLC-vel,1080p-s hd wmv-t próbáltam,ott már teljes képernyőn lekönyököl a lejátszás. A barci azért jóval combosb,mint az én melóhelyi cerkám,tudom,volt olyanomMindkét esetben a microsoft oldaláról letölthető HD WMV-t próbáltam.Egészkonkrétan [link] az innét letölthető CoralReef Adventure két változatát.
Balinov -
Zaji
őstag
up!
-
Zaji
őstag
Sziasztok!
A gordianknot-tal akadtak gondjaim. Telepítésnél a Dvix kodek telepítésénél leállt a szokásos hibaüzenettel: A program hibát észlelt ezért leállt. A többi kodek feltelepült rendesen. Viszont azóta ha elindítok egy filmet belefagy a gép teljesen. Mi lehet a hiba? Más gépekre is telepítettem már a gordianknot codec pack-ot, de eddig ilyen gondom még nem volt.
A válaszokat előre is köszönöm! -
adatfalo
senior tag
hali van egy kis problémám, minden programom ami a mediaplayer lejátszóját használja(tvuplayer,firefox-on vagy ie-ben ha vidit akarnék nézni) és sajna valamiért szaru a kép pár színből áll, pedig fent volt a k-litle codec meg még más is, letöröltem az összeset, de ígyse jó, szal nincs valamiprogram amivel lelehet törölni egyszerre az összes codecet, mert nemmaradt fent semmi, még lejátszó program se, de összeakadhat valami más programmal, de hogy mivel fogalmam sincs.
Köszi előre is aa segítséget. -
Gallac
senior tag
3200+ra húzott Barton +Abit NF7-S2 +Ati Radeon 9100 elég a 1080p-s hdtv-s klippekhez? 512 Mega DDR 400-on ?? melyik lejátszó progi a legkevésbé erőforrásigényes? Xp alatt
thx a tippeket -
LivingColour
tag
Szevasztok!
Sürgős segítség kellene! A Media Player Classic-ba nem tudok feliratot betenni, ezt írja ki:
A codec: K-lite Codec Pack. A gépet most telepítettem újra, eddig nem volt ilyen problémám. Mi a teendő ilyenkor?
Előre is kösz! -
Grandi
aktív tag
válasz
concret_hp #38 üzenetére
Divx, Xvid, ffdshow, ac3filter más nem is kell a gépre. ezek mind megvannak ? Hypergiga codecpackek meg csak bekavarhatnak mégjobban.
-
Thrawn
félisten
válasz
concret_hp #38 üzenetére
-
concret_hp
addikt
mi a sovány malac kunkori farkáért van az hogy pár napja 1 csomó filmnékl szaggat a film, csúszik a kép a hanghoz képest v fordítva stb. ilyenkor a proci terheltség 80%felett van. régebben ugyanezeket simán lejáccotta a gép.
valaki mondjon vmi épkézláb kodekcsomagot ami mindent lejátszik plz. -
Gee-X
csendes tag
válasz
Winner_hun #33 üzenetére
de, fent van az is
-
Gee-X
csendes tag
felteszem itt is a kérdést hátha itt kapok rá választ
nincs hangja az AC3-as filmjeimnek (pontosabban: max hangerőn is nagyon halk és torz) próbáltam több lejátszóval is, de csak a VLC player viszi rendesen, pedig fent van az AC3 filter és elvileg a lejátszókban is be van állítva minden. mi lehet a baj? -
hektor24
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Na még1x!(-:
Hogy lehet a Media Player Classicban a QuickTime Alternative codec helyett csak a HD mov-okra a CoreAVC codec-et használni anélkül, hogy leszedném a QuickTime Alternative-ot? A QuickTime Alternative kell a nem HD mov-jaim lejátszásához, ezért nem akarom leszedni!
Eddig 1 megoldást találtam: ha átnevezem a HD mov-okat mp4-re akkor a CoreAVC codec-et használja a MPC, de kellene valami jobb megoldás, ha van.
Előre is köszi minden segítséget! -
hektor24
aktív tag
Help, help, help!(-:
-
hektor24
aktív tag
Valakinek valami ötlet?
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
Hogy lehet a Media Player Classicban a QuickTime Alternative codec helyett csak a HD mov-okra a CoreAVC codec-et használni anélkül, hogy leszedném a QuickTime Alternative-ot? A QuickTime Alternative kell a nem HD mov-jaim lejátszásához, ezért nem akarom leszedni! Előre is köszi minden segítséget! -
dami
tag
Hali
A gond a következő ajánlásra feltettem a K-Lite Codec pack 2.72full verziót mert az ''milyen jó'' lehet de sajnos nállam valamit elállított. A filmeket most már rendes hangal meg tudom nézni (5.1) viszont nincs a windowsnak hangja sőt az internetes oldalokon lévő videóknak sincs pl: metacafe.com. Azt vettem észre hogy a Vezérlőpult-Hangok és audióeszközöknél a hang fülnél a ''Hanglejátszásnál'' az alapértelmezett eszköz üres ?? ha legörditem a menüt akkor megjelenik a hangkarim SB X-Fi 8800 de hiába alkalmazom és leokézom ha bezárom az ablakot és ujra megnyitom akkor megint eltünik onnét a hangkari. A többi fülön ott van a hangkari és minden jól működik (ha játszok vagy DVD zek zenét halgatok stb). Próbáltam már azt hogy leszedtem a K-Litet és ujra raktam a hangkari driverét de nem javult meg. Ha tudtok segítsetek mi lehet a gond és hogy lehet kiküszöbölni. -
Chili7
őstag
válasz
kisgyerek85 #25 üzenetére
Lehet, hogy ez a kérdés már nem aktuális!
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Van egy avim, a wmp ezt mondja:''A Windows Media Player nem tudja lejátszani a fájlt. Lehet, hogy a lejátszó nem támogatja ezt a fájltípust, vagy azt a kodeket, amellyel a fájlt tömörítették.''
A videoinspector mg ezt: Xvid MPEG-4 codec telepítve!
Mégsem tudom lejátszani. Irfanwiev-vel sem!
Gondolom jó jel, hogy a virtualdub le tudja játszani.
Tehát, asztali játékos lejátsza-e ha kiírom, esetleg dvd-vé konvertálva?
Illetve a wmp mé' nem játsza le?
Köszi -
Pá
addikt
Eszközkezelőben találtam egy olyan részt hogy videocodecek.
Remélem nem csinálok nagy butaságot ha azt most szépen eltávolítom... -
The DJ
addikt
-
Pá
addikt
Le szeretném törölni az összes codecet a gépről, hogy lehet?
-
Bero
aktív tag
Hamár megláttam, megkérdezném.
Milyne kodok, vagy progi kell ahhoz, hogy VCD-t, vagy SVCD-t le tudjak játszani gépen, mezei cd-rw -vel?
Előre is kösz!
Üdv: Bero -
gortys
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, hogy bizonyos formátumu XVID -eket nem tudok lejátszani, a MediaPlayer ezt írja ki:
''Cannot allocate memory because no size has been set''
XVID 1.1-es kodek van fenn, és a filmek többségét le is játsza rendesen.
Az asztali lejátszó (Yamada 6700) simán lejátsza ezeket PC-n nem induló filmeket.
Mi lehet a gond? -
metaldog
senior tag
Hello van egy kis codec problémám mégozzá az hogy most nézek sorozatot ac3-as hangal és egy rész 750 mb és akad a film meg néha a hang is késik pegod ac3 filter ffdshow és divx6 van fent minden más film jól megy de ez ami alatt ac3-as hang van akad, akép héha meg is áll és a hang megy meg a hag is késni szokott a képhez. Mit tegyek?
-
-
GodHeart
senior tag
nah akkor egy kicsit más kérdés. a video minőségével a fent írt kodekkel elégedett vagyok, de van egy problémám. a hang, kb a 8. percben elkezd akadni, ettől akad a videó, majd a hang eltűnik a videó meg megy tovább. MPEG Layer-3 az audio kodek. Kipróbáltam a DivX wma audio kodeket, de attól még a lejátszó is kiakadt, az előző hiba, meg az mpeg 4-es és a divx 5.2.0-ás video kodekkel is ugyanott jelentkezik. És foggalmam sincs hogy akor melyik audió kodeket használjam. mp3 szóbajöhet?
-
gykarcsi
tag
Csá! A tv-ből felvett filmeket a Tsunami-ba szoktam tömöríteni, 4.12-es codec-cel (igy frankón megy az asztalin is, yamada 6700) 2500-as bitrátával, 640x480-ban. Így egy 50 perces film kb 6-700 mega lesz. 2.8-as ht-s procim kb. 1 óráig tömörít. Ha ráengedem szűrőket akkor 5 óra. A hang csúszik, de utána a nandub-bal meg lehet oldani.
-
GodHeart
senior tag
talán ide illik a kérdésem, van egy mpeg2-es 40perces TV-ből felvett film, amit beszeretnék tömöríteni avi-ba, úgy, hogy kb 400-500MB-ra összemenjen a 2.5GB. Milyen kodeket használjak rá? Már egy 3 perces viden kíséreletezek melyik milyen beállítással lenne a legjobb, és foggalmam sincs. Eddig a windows media video 9-es kodekje volt a legszimpibb, ott se a hang, se a video nem akadt, és a minőség is jó volt, csak egy 3 perces fájl 120MB lett. Most a bitratát lejjebb vettem, de így meg ótvar lessú, és kb 2 napig tartani a konvertálás, egy 2.2-es P4-en! help me pls
-
Notes
senior tag
PC W_R_D októberi számát hajtsd fel valahonnan. A CD mellékletben van ffdshow az tudja a legtöbb codecet (ezeket úgy is feltennéd kükön-külön), és alapból kezeli a feliratokat (nem kell külön Vobsub). Illetve van a CD-n Gspot, AC3 meg egy tucat videolejátszó progi.
-
e-biza
őstag
nagy az én bánatom, nem akarok acemegacodecspackot felrakni,mert tele van mindenféle szeméttel és a felét nem is használom. azt tudom,hogy divx-et a divx.com rol szedek, de merre találok olyan vobsub-ot (ha jol tudom ez felel a felirat betöltéséért) meg xvid codecet, esetleg ac3-as codecet? kell még valamio hogy élvezzem a filmezést?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest