- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirarcheer
senior tag
válasz
asuspc96 #20589 üzenetére
Esetleg még ez?:
Segway Ninebot F2
Idei roller, május-júniusban jönnek az első szállítmányok. -
BaLee
addikt
-
BaLee
addikt
válasz
asuspc96 #20545 üzenetére
Szia!
Egy jótanács egy 105kg-os embertől: a 300W max inkább 350W min legyen, mert a 105 kilós ember felvesz egy hátizsákot és már 110kg, aztán a 250-300W-os rollerek nem nagyon akarnak megindulni alatta, főleg ha még van egy kis emelkedő is. Ha pálcikarollerben gondolkodsz akkor F40E ill D38E legyen a minimum.Szabályzozás meg jó lenne ha megszületne mert én nem tartom ördögtől valónak a 400, 450W-os gépeket sem ha amúgy is gyárilag korlátozva lesz 25km/h-ra. Embert nem ölsz vele max tényleg hihető(bb) lesz a 20-25°-os emelkedő mászási képesség nem 70kg-os emberrel tesztelve...
-
válasz
asuspc96 #20563 üzenetére
Ez elektronos kerékpárokra vonatkozik, ott nem is kell nagyobb motor, a rásegitéshez az is elég.
Az ilyen cikkek többnyire az e-bikeok 300W-jából merítik ezt a számot, meg a megszólaltatott "szakértők" is. Ennyit a felkészültségükről, a témához való rálátásukról. :/
Más hasonló cikkekben meg 350W-ról írnak már.De németeknél, osztrákoknál se ezek lettek a teljesitménykorlátok (600Watt).
Meg értelme sincs sok a teljesítmény korlátnak. 48V-ra átépítve az eredeti 350W-os motorral 50-55km/h közé gyorsul a G30-am, (merülő akksival is 45 körül haladok), szóval ha a jogalkotónak egy kiskapu létrehozása a cél, akkor csak nyugodtan írjon bele ilyen értelmetlen korlátot.
-
válasz
Hol olvastál 300Wattot?
Elég régi hsz-ok lehettek.
Inkább 350 az a 300, de a legutóbbi kiszivárgott hírekben (mikor legutoljára arról cikkeztek, h már Látár János asztalán van a tervezet), szóval abban csak 25km/h sebességmegkötés volt, teljesitményről szó sem volt.
Amúgy is életszerűtlen, h ezt beleírják, mivel emelkedőkre nem mennek fel a túl kicsi teljesitményű rollerek; miközben 500W-os rollert simán ki lehet adni gyárilag 25km/h-ra lekorlátozva.Sztem ne ez alapján válassz rollert.
Amiket kinéztél, egyébként jó választás mind.
De ekkora súlyhoz nem hátrány az F40/D38 sem.
Egy hsz-al feljebb írtam használt árakat.Sokan hirdetnek Hardveraprón is rendszeresen alig használt rollereket kevés km-el, kevés töltési ciklussal, sokszor még évekig tartó garanciával, akár a dobozával együtt.
Ezeket 10-15ezer km-re tervezik, néhányszáz km az semmi, ugyanígy néhánytíz töltési ciklus az semmi.Ittasan sztem ne vezessünk rollert, maradjunk a biciklinél, bár én azt se engedném.
G30 DHGateről még kimaradt, ez a legnagyobb, és jelenleg a legjobb ár/érték arányú. Ilyen magas embernek jobb egy nagyobb roller magasabb kormánnyal, nagy trepnivel.
-
Somatom
veterán
válasz
Hazai döntés egy ittas villanyrollerezővel szemben. Én biztos vagyok abban, hogy ha lesz rá külön szabály, abban a zéró toleranciát fogják alkalmazni. Nem fogják meghagyni annak a lehetőségét, hogy a bulinegyedben ittasan rodeózzanak.
-
PociAti
őstag
válasz
asuspc96 #20547 üzenetére
2-3 sör sok embernél csak enyhe reflex romlást jelent, és nem vonzza magával egyből a totál felelőtlen gondolkodást. Bár a alkoholban pont az a veszélyes, ahogy nő a mennyiség, azzal arányosan születnek a rossz döntések.
Ha ennyire alkalomszerű lenne, akkor talán a használt rollerek között néznék szét. Aki napi szinten használja munkába járáshoz, és több ezer km-t szándékozik beletenni, annál fontos a jó márka, és abból is a jobb típus. Amennyiben májustól októberig heti 15 km-t teszel bele, az évi 300 km-t jelent. Az nem sok!
Korábbi hozzászólásomat annyiban módosítanám, hogy a kis táv miatt kevésbé kell szigorúnak lenni a típusokat illetően.Azért nézz körben a nagykerekű, lábbal hajtós rollerek között is.
-
PociAti
őstag
válasz
Ekkora tömeghez ne válassz olyan rollert, aminél 100 kg a max terhelhetőség (tehát a 4. generáció előtti Xiaomikat hanyagold). Van aki ennek ellenére használja, bár nem kéne.
Nem léptek még életbe jogszabályok. A 300 W a pedelecre vonatkozott, ahol rásegítéses hajtás van. Elektromos rollernél 5-10 km/h fölött nincs lábbal rásegítés ezért ennél a járműnél 350 W-os szabályt emlegetnek. (350 W még elfogadható, fölötte SMKP-ra jellemző szabályok vonatkoznak majd rá.)
Jelenleg csak azokról a közös pontokról tudunk beszélni, amit az eddig kiszivárogtatott tervezetek tartalmaztak. Lényege, hogy 350 W illetve alatta kisebb megszorításokkal a kerékpárokra jellemtő szabályok vonatkoznak majd rá.Ittas vezetés kerékpáron sem elfogadható. Megítélése szubjektív, nem konkrét véralkoholszinthez kötött érték. A #20406-es hozzászólásban már írtam róla. Ittasan az e-roller talán veszélyesebb is a kerékpárnál. Kátyúkra érzékenyebb, dinamikusabb, és koncentráció nélkül egyszerűbb nagyobb sebességet elérni.
A Segway Ninebot vonalat javasolnám. A konkrét típus az aktuális piaci lehetőségek és akciók erősen befolyásolják.
Hatótávként pedig az egy nap alatt megtenni szándékozott legnagyobb távolságban szokás megadni.
Meg azt, hogy szeretnéd-e cipelni? Tömegközlekedésre, 4. emeletre, stb. Autóval szállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- PlayStation 5
- Mozilla Firefox
- Formula-1
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest