Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lemmy71

őstag

válasz Impair1980 #31363 üzenetére

Xiaomi Electric Scooter 4 vagy egy kicsit erősebb Navee V50i Pro de vegyél neki sisakot is :K
    Én a 18 éves lányomnak, most veszek egy Navee V50i Pro -t, nyári munkába járásra. Szerintem neked a xiaomi elég lesz ;)

• Thunderzolee

veterán

Hümm... No igen.
    Én nem tudok (nem akarok) állást foglalni ebben a kérdésben. Mármint vezessen-e rollert egy 12 éves, aki mindössze 10 centivel alacsonyabb nálam.

Azt azért túlzásnak tartom, h az 1000Wattos roller már kapásból 40-el megy, nem tudom a kollégának ezt miért kellett ideírnia; a pálcikarollerek 25-el mennek, txk mindegy, h milyen erős a motorjuk. Persze, van rá mód, h nagyobb sebességgel is lehessen használni, de alapesetben nem kell attól tartanod, h a lányod majd "megpiszkálja", azért ennyire nem egyszerű ez.

A Segwaynek "Zing" néven futnak a gyerek rollerei.
    Rá tudsz keresni a Ninebot oldalán, ill. kigyűjtöttem korábban őket, csak már változott a termékpaletta.

Ha van pénz lóvéra, persze ilyet is lehet venni, aztán majd 1-2 év múlva meg eladjátok, és vesztek egy normális teljes értékű pálcikarollert.

Vagy például el is felejtettem a Xiaomi korábbi, kisebb rollereit ajánlani:
    Xiaomi Mi 3 (kb 20Km), és Pro 2 (kb 35km). A kettő szinte teljesen ugyanaz, csak az akksi mérete tér el.
    Ezeket viszont újonnan már szerintem nem éri meg megvenni, használtan viszont 100ezer körül/alatt vannak. Kisebb kerekük, kisebb méretük van.

Viszont én elsőkerék-meghajtású rollert már nem vennék, mivel kaphatók hátsókerekesek is (szerintem vizes/nedves úton bizonytalanul megy, gyorsul, kanyarodik - a hátsókerekeshez képest), bár lehet ez csak szubjektív, (mert túlságosan megszoktam a hátsókerekes rollereket).

Ami a többi ajánlott típust illeti:
    A Xiaomi Elite, meg a Segway E2 Pro a 150ezres keret tetején vannak.
    Az Okai Neon Lite olcsóbb, csak sok garanciális probléma kísérte az életútját, ha kifogsz egy hibátlant, akkor szerencsétek lesz, de rendszeresen megesett, h már a dobozból kibontva se működött. Pedig nem rossz márka, meg a roller is jó lenne (elvileg).

A többit csak azért említettem meg, mert azt vallom, h egy kérdezőnek adjunk inkább teljeskörű ajánlást, aztán majd a kérdező eldönti, h mit vesz, de legalább már ismeri a választékot.
    Ha nagyobb hatótávval kerestek rollert, vagy olyan kell, amin index is van, akkor még azok a használt modellek vannak ebben az ársávban.

Ami a G2-est illeti, lengéscsillapítós roller szinte csak ez van, és most, h megjelentek a 2025-ös modellek mind Xiaomi, mind Segway vonalon, a használt rollerek ára egy nagyságrenddel lejjebb fog esni, és be fog nézni 200ezer alá jócskán a használt G2-esek ára. Maga a G2 egyébként a pálcikarollerek mezőnyének tetején helyezkedik el, hatalmas akksija van, és ha olcsón kifogunk belőle egy jó állapotú, alighasznált modellt, sok évig nem kell új közlekedési eszközön törni a fejünket.

Még megemlítem zárójelben, h nekünk is ekkora lányaink (plusz/minusz pár év) vannak (4), és G2-es Segwayre cseréltük, vagy cseréljük (ha látok 150-170ezer irányáron a közelben) a rollereket.
    Az osztálytárs lányok, meg az utcabeli hasonló korú lányok, akikkel folyton bandáznak, is hasonló kaliberű rollerekkel járnak, vagyis inkább kb úgy mondanám, amelyiknek még nincs G2-ese, azok is G2-est akarnának, és mivel ismerjük többnyire a szüleiket is, párat már sikerült Marketplaceről összehozni nekik.
    Hozzánk is sokszor jönnek, ilyen ottalvós pizsi-bulikra, meg nyáron sokszor kb napközi van a kertben, mert nálunk van medence is, és ide járnak, ha épp nem a Duna partra mennek strandolni.
    Nem tartom magam sznobnak, de nyilván egymást viszik bele a rosszba, bár szerintem inkább rollerezzenek a Duna partra meg vissza, mint azon járjon az eszük, h honnét vegyenek ElfBart. :/
    Akiket ismerek szülőket is igy voltak a rollerekkel, ha ez kellett ahhoz, h az "elit klub" részesei lehessenek, ám legyen, de vannak szabályok, amiket be kell tartani, pl tudni kell a rollerrel bánni, nem száguldozásra való.
    Nálunk ez ilyen. Aki nem tud viselkedni, az a szobájában marad, max legózhat.

De PociAti amit említett, az is megfontolandó, neked kell tudnod, h mennyire "tökös" a lányod, mennyire tud majd vele bánni; vagy mennyire csendes, visszahúzódó.
    A kisebbek csak D módban használják, és 20-al mennek csak, de úgy vettem észre, a nagyobbak se állatkodnak, akkor se, ha nincs velük felnőtt.

• PociAti

őstag

Persze vehetsz neki 1.000 W teljesítményű rollert, mely korlátozások nélkül különösebb probléma nélkül menne 40 km/h sebességgel alatta, akkora az ereje, de korábban több cikk is foglalkozott a várható KRESZ módosításokkal, és konkrétan a 12-13 éves korosztály is érintett volt benne.
    A Világgazdaság márciusi cikkében így fogalmaztak:
    "A 12–13 évesek egy-két éven keresztül csak kerékpárossisakban használhatják. A járdán maximum 10, máshol 20 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek."

A rollerekben kétféle képen lehet lekorlátozni a sebességet:
    - olyan primitív módszerekkel, hogy a gyerek is simán fel tudná oldani,
    - vagy annyira bonyolultan, hogy emberek többsége inkább szervizesekre bízza.

Nálunk is kaphatók 20 km/h-ra lekorlátozott rollerek,
    - gyerek rollerek,
    - vagy olasz, német, lengyel, skandináv, stb. piacra szánt rollerek.

- - - -

Lenne még pár kérdés, hogy felelősségteljes választ lehessen adni.
    Szülővel, iskolatárssal menne, vagy önállóan? Jó az úthálózat? Közel van?
    A suli mit szólnának hozzá? Vannak ahol támogatóak, van ahol nem foglalkoznak vele, de hallottam már olyan esetről is, ahol kifejezetten ellenezték, és szülői értekezleten felelőtlennek tartották azokat a szülőket, akik ilyet vettek a hasonló korú gyerekeknek. (Igazsághoz hozzá tartozik, azok a srácok elég hülyén is viselkedtek a rolleren.)

• Thunderzolee

veterán

Mekkora hatótáv kellene?
    Emelkedőkön is fogja használni?

Segway E2 Pro (Kb 20km hatótáv)
    Xiaomi Elite (Kb 25Km hatótáv)

Használtak vannak még nagyobb hatótávokkal 150ezer alatt.
    Segway F2 (25Km), F2 Plus (30-35Km)
    Xiaomi 4 Pro (2nd gen) (50-60Km)
    Esetleg Segway G30 (50Km)
    Ha van pénz lóvéra, ne sajnáljátok, vegyetek egy használt G2-t. 150-200ezer között az a bestbuy. :)

Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.

Új hozzászólás Aktív témák