Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
Azért nagyon nem mindegy, milyen módszert űz a spori.
Szerintem a pergetés a legnagyobb orsógyilkos, a másik, ha valaki kezdő, és az orsóval akarja kicsörlőzni a halat. Esetleg a hatalmas végszerelékek kicsörlőzése. Én a folyóvízi végszerelékeket feederrel is pumpálva veszem ki, bottal meghúzom, aztán visszacsévélem a zsinórt, miközben visszaeresztem a botot.
Akik itt vagytok egy ideje, szerintem ismeritek a véleményemet. Én ezeket a 20 ezres orsókat használom, és pár szezon után szét is szedem.
Százezres, meg afölötti orsót nem szednék szét, de ilyenem nincs.
Egy szétszedéses videó megnézése után akinek van egy kis érzéke, szét tud szedni egy orsót, meg össze is rakja. Egy csillagcsavarhúzó, 10-es vagy 12-es kulcs, kevés zsír, pár csepp műszerolaj. Ennyi a szükséglet. Esetleg benzin, vagy wd40 a tisztításhoz.
Ha nem koszos az orsó belseje, elég levenni a fedelet, és zsírozható. Pár perces munka. A rotor levételénél a rögzítő anya fordítottan működik, (Rosseb tudja hivatalosan milyen menetes, ennyire hülye vagyok hozzá) szóval úgy kell leszedni, mintha átlag csavart rászorítanánk.
A rotor levételét követően levehető az orsóház oldala, esetleg a kis rugót kell levenni.
Eddig szerintem mindenki el tud jutni. Ami problémás lehet, amire oda kell figyelni: Kis rugó, a visszaforgásgátlónál. Jegyezzétek meg, fotózzátok le hol volt. Ha levettétek a rotort, ne piszkáljátok a visszaforgásgátló kapcsolót, mert elrepülhet ez a kis rugó. Aztán: Visszaforgásgátlót nem kell szétszedni, maradjon egyben. Zsírozni nem szabad. Nyeletőfékes orsónál a kapcsolót hagyjátok fent a jobb oldalon, a bal oldalt vegyétek le, a kapcsoló végénél lévő csavart szedjétek ki. Ha a kapcsoló jobb oldala fent marad, az a helyén tartja a nyelető rendszert, nem fog szétesni.
Csavarokat úgy tegyétek le, hogy tudjátok melyik hova megy vissza, nem mindig egyforma. Sok helyen van hézagoló, vagy vékony műanyag alátét, ezekre is figyelni.
Én arra biztatok mindenkit, ezeket a 20 ezres orsókat szedje szét, szerintem ha szakember átzsírozza, az egy tízes legalább, nem ér annyit.
Én nagyon fakezű vagyok amúgy, de azt mondom, nem bonyolult egy orsó szervizelése.
Én ilyenkor a műanyagperselyeket is ki szoktam cserélni csapágyra.
Hézagolni nem szoktam, de vannak videók, pl. milyen egyszerű megszüntetni a hajtókar kottyanását a csapágyfészekre kent kevés körömlakkal.
Aki otthon ki tud cserélni egy konnektort, ez sem sokkal nagyobb kihívás.
Amit még szoktam ajánlani, saját tapasztalat: Eurostar fehér orsózsírja. Filléres tétel, a legjobb a filc féklamellákra. Olyan fasza sima lesz tőle a fék.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Steady74