Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mattb
senior tag
Szasztok!
Hol lenne érdemes vasárnap próbálkozni egy kis sportolással? DonCarp merült fel, érdemes oda kimenni egy "rövid" pecára? -
csƵ
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Sokszor irigy vagyok ám a Duna-mentén élő pecásokra...
-
joe979
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Érik egy folyóvizes össznépi peca
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
joe979
senior tag
válasz
jansky1
üzenetére
WalterLand
Oldal (kedveled) · Június 8. ·💣 ÚJDONSÁG! 💣
Még nem tudod, hogy milyen csalit vigyél magaddal a hétvégi versenyre?
Gyere be hozzánk, mert csak nálunk kapható a Ringers legújabb csalija, amit a mi ötletünk alapján készítettek el!kb ennyire emlékeztem, de akkor lehet Sivák Matyi volt az ötletgazda .
-
galervin93
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Úúú!!! Ez közösség elleni izgatás.
Gratula!
Nagyon irigy vagyok. Ha nem titok, én is érdeklődnék szerelék és etető felől...?
szerk.: ja és még bot vásár előtt állok, mekkora súllyal, milyen bottal dobálsz? -
tepenzed
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
ez az esztergomi biciklisút mentén van?
Egyszer leírod légyszi, hogy ide milyen felszerelést használsz, kezdem unni a hétvégi tavi tömeget

-
FireFox1996
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
nagyon szép a hely, és a halak is

-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Szééép ,az ilyen fogással én már bőven elégedett voltam mindig ! A hely se kutya

-
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ezt mindenki megjátszotta, 2000 előtt a Trabucco nagykerben ment a matricázás ....
-
-
saen
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Orsókra gondoltam, csak nem írtam oda.
-
Ó, álljunk meg egy pillanatra. Ez már megdőlt, mégpedig egy botnál amiről korábban (1-2 éve) már írtam itt a fórumon. Konkrétan egy pergetőbotról van szó. Horgászboltos cimborámmal voltunk fenn árúért, és segítettem neki a boltban a kipakolásban is. Ott vettük észre, hogy az egyik olcsó Shimano pergetőbot a legutolsó részletekig teljesen megegyezett egy Nevis pálcával. Csak pislogtunk, próbáltunk valami eltérést találni a két bot között, de a feliratin kívül semmi sem volt. Csak egy hülyének nem volt egyértelmű, hogy egy helyen készült a két bot. Akkoriban szerintem le is írtam, hogy mi volt a Shimano illetve a Nevis pontos típusa, most már nem emlékszem rá. De ha nagyon kell ki tudom deríteni.

-
csƵ
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
Ha a Shimanót vesszük, ami ugye echte japán vállalat, akkor érhető. Ugyanis ott kb. minden halra, adott esetben csalira külön botot és orsót használnak. Így felesleges a külön dob, mert úgysincs használatban. Ráadásul a hülye európainak el lehet adni jó drágán. Épp a napokban akartam rendelni egy pótdobot, amit csak Japánban lehet kapni, 28 ezer lett volna, de szerencsére van átfedés az alkatrészek között és ki lehetett váltani egy EU-ban is kaphatóval, így 12 ezerből kijött. Bár ez sem olcsó, ha azt nézzük.
-
Kelvin
őstag
válasz
BogyóBP
üzenetére
A dobba épített nyelető nem jó megoldás, túl nagy lesz a súlya. Ez feleslegesen terheli a rotort, meg a szerkezetet. Ha Shimano-nál maradunk medium baitrunner > ultegra, tartósságot tekintve. Nem én találtam amúgy ki, hanem sokak által ismert shimano szervizes, akihez már én is ezer éve járok, bár lassan többet beszélgetni mint szervizelni

-
BogyóBP
addikt
válasz
Kelvin
üzenetére
Volt egy orso aminek elöl a fékcsillagon volt a nyeletőfék kapcsoloja de nem tudom már melyik volt. Vannak ugyan gyorsfékes megoldások is, de azt még nemtudom milyen lehet sose fogtam. Mondjuk nem értem hogy miért van az hogy még a drágább orsokhoz se adnak pluszba pót dobot...
-
Kelvin
őstag
Mondjuk egy picit bonyolultabb a szitu mert rendben, hogy Kínában, Malajziában gyártanak valamit, de nem mindegy miként. Van aki azért terveztet is valamit van egy koncepciója majd azt alakítja és gyártatja le valamilyen minőség-ellenőrzéssel. Nyilván ez nagyobb költséggel jár és jobb terméket is kapunk attól függetlenül, hogy mindezt pl. Kínában teszik.
Az alja pedig az amikor egy kínai gyár sz*rért-h*gyért lekoppint és legyárt orsókat,(szar anyagokból, kispórolva dolgokat) majd jön nevis, spro, döme, pezon michel és azt mondja ez kell neki csak más címeke vagy valami olcsó dizájnváltoztatás legyen már ha 10 ezer darabot rendelek belőle.Példának okáért vegyük alapul a Shimano-t, ők már a tervezésre 'mérnöki' munkára is adnak. Elkészülnek a tervezéssel majd legyártanak, legyártatnak egy prototípust. (nyilván többet, de nem ez a lényeg)
Lett egy szuper orsó csak éppen '500 euro' az előállítási költsége, itt kezdődik a farigcsálás. Vegyünk vissza a költségekből, nem kell olyan fogaskerék ami még 10 év múlva is minimálisat kopik, nem kell olyan ház ami még 10 év múlva sem színeződik el, reped meg, stb..
Így azért eljutnak egy olyan termékhez amit pár évig jóérzéssel tekersz, mert hangtalan, finom, élvezet vele minden fordulat.
És itt félreértés ne essék, egy shimano stella, vanquish is ugyanúgy cserélve lesz 3-4-5 év (pergetés) után de addig legalább egy cla-ban ülsz nem pedig egy ladában.( annak ellenére, hogy ugye a shimano twin power-től már Japánban is gyártja le az orsókat) -
-
joe979
senior tag
-
BogyóBP
addikt
válasz
stevewonder
üzenetére
Nem mert nekem a By Döme TEAM FEEDER Power Fighter 6000 van nem az LCS. A nevis orsoba nagyon tetszett a zsinoraláfutás gátló megoldás, illetve az extra nagy nyújtott dob mert marha szépen húzta fel a damilt és a dobás is marha szép parabolát írt le ahogy pörgött le a zsinor. A team feeder power fighterrel is nagyon jókat és pontosakat tudok dobni, illetve iszonyat jó a zsinorklipsze.
-
BogyóBP
addikt
válasz
stevewonder
üzenetére
Azt néztem én is de tök gagyinak tűnt.
-
BogyóBP
addikt
válasz
stevewonder
üzenetére
Én vettem spro távdobo orsót egy rakás sz. volt, majd cserébe egy nevis karma-t kaptam ami hozzá képest egy atomstabil brutál jó orsó, a feederemen mégis a 9000ft os 60 as by döme carp fighter van
Jó orsók a dömék. Már csak az a gondom hogy nem kapok hozzá pótdobot, mivel gyárilag se volt hozzá. Haldorádon meg csak a nyeletőfékeshez van 60 as méretben. -
BogyóBP
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nemtudom nekem is a tubertini gorilla volt eddig a legmegbizhatobb, de most ez a gamakatsu G-line nagyon ott van. 24 es méretben alig érezni vastagabbnak mint egy felületkezelt 22 est és még jó is mert kellően lágy és nagyon kicsit nyúlik. 2200 valahány métert vettem 3500ft körül szerintem nagyon megéri. Mondjuk egyedül annyi hogy sajnos csak 24 től indul. Van mondjuk 10 ezerért szintén nagy spulnis zsinor ez SHIMANO TECHNIUM de erről még nincs referenciám igaz 3km zsinor van feltekerve 18 asból de nagyon drága
Nekem a 22es körüli lenne jó. Mondjuk a szakitószilárdság nem rossz, lévén hogy a Gamakatsunak van 24 esként 4,2 utóbbi meg 22 esből 5kg. Kérdés hogy ezek az értékek már a csomozott állapotra értendőek vagy még nem, mert úgy tudom néhány cég áttért a csomozott állapotban lévő szakítószilárdság feltüntetésében. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Hát......Lehet ugyanaz, csak a név más..meg az ára.
Ahogy a botok is átcímkézett Nevis botok.
Nekem több botomon jelenleg is a Nevis Red Carp feeder van, nem mondom hogy csúcsminőség, de eléggé használható. Nekem 0,18-0,25-ös méret közt van, a vékonyak feederen, a 0,25-ös fenekező boton, dobóelőkével.
Múltkor feltekertem egy olyan zsinórt.....Ilyet nem láttam...Szóval fenekező botra tettem, ha jól emlékezem, 0,30-as méretben. Bedobtam, kapásjelző fel, zsinór feszít.... Pár perc múlva azt látom, hogy a zsinór feljött a víz tetejére, ahol feszítés után elérte a víztükröt, és a víz alatt ment, ott vagy 10-15m a felszínen úszott. Ilyet még nem láttam, ehhez képest a Red Carp feeder egy álom zsinór.
De mivel azért vagyunk itt, hogy segítsünk egymásnak, tapasztalatot cseréljünk, elárulom a sporttársaknak hogy a "lebegő zsinór" CXP UV Fluo, abból is a narancssárga.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Majd még kiprobálom döme gábor piros zsinorját, mert a nevis red carp feeder egy fing volt, nagyon szép de nagyon merev is.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Használok, és ezeket is amit leírtál. Én 0,30-as főzsinór alatt dobóelőkét kötök mindenhova, ahol 30gr-nál nagyobb kosarat használok. Egy fenekező-bojlis bottal 25-ös zsinórral megtömött kosarakat használva pár dobás után már ugrik össze, sérült a zsinór.
Szóval dobóelőkét kell kötni, monofilt, vagy fonottat. Én 0,30-as monofilt, és 0,14-0,18-as fonottat használok.
Amúgy nem vettem észre hogy a fluo sárga zsinór, vagy a rikítósárga tört gubancgátló cső annyira zavarná a halat. A piros zsinórokra meg azt írják, hogy a vízben láthatatlan. (Lehet benne valami, állíttólag a fejlámpa piros fényét sem látják)
Egyébként én is kissé merevellem ezeket a zsinórokat, de annyira nem rosszak.
Awa-shima márkában találtam olcsó, jó zsinört, de ritkán kapni felénk, a Gorilla feeder is bevált nekem. Nevisnek is vannak jó madzagjai, csak több zsetonért. Ha akarod tudni milyen a merev zsinór, vegyél CZ Bull Dog-ot, nekem leugrott a dobról...Másnak meg bevált..
-
BogyóBP
addikt
Ti használtok szinezett zsinort és ha igen milyent? Én attól tartok hogy látja a hal a festett zsinort de lehet nincs igazam. Amiket probáltam már és nem vált be: Haldorado record carp fluo, nevis red carp feeder, nevis sensor fluo. Mindegyike sprőd, "törés" után szép kis harmonika alakot vesz fel olyan lesz mint a p*naszőr.. Lágy zsinorba nem gyártanak ilyent? A Nevis zsinorjain olyan mintha lenne valami furcsa bevonat ami fog közé szoritva le is lehet róla "szedni" ez után a zsinor kinézete azon a helyen olyan lesz mintha űthúztam volna két összezárt kő között.

-
BogyóBP
addikt
Nemtudom végülis megvettem a KORUM FEEDER 2017 12' 90G os botot, nem akartam kisebb dobosúlyut venni mert ahol tolom ott van mikor meszebb is kell dobni. Sokáig tanakodtam hogy a seria walter 360 asát vegyem vagy a korum botot, de végül utobbinál döntöttem, karcsu elegáns bot szerintem B akciós lehet, kicsit kemény de nagyon tetszik egyenlőre, jól összerakott bot, a gyűrűje közül nagyon szépen fut ki a zsinor és a súlya is elenyészű ahhoz képes hogy majdnem egy Heavy feeder. Mondjuk a manta logic II.-m igy pihenni kényszerül nemtudom mit teszek majd vele. Mondjuk van egy maver abyss X botom is de az 2 részes, így nagyon hosszú a szállitásnál de azt imádtam azt a botot, szinte elkopásig használtam, már a rezgőspiccen alig látszik hogy piros, inkább már világos naracssárga, ez a bot ahhoz hasonlit, annyi különbséggel hogy szerintem nem parabola akciós mig a maver igen. Amit vettél ezt a monster feedert is láttam a walterlandba kiállitva 50 körül az is kurva jól nézett ki, fájt is kicsit a szivem.
-
Madn!ght
addikt
Múlt hétvégén mi is "áztattunk" a kollégámmal, mindketten feedereztünk. Az idő elég hűvös (10 C körüli), ráadásul viharos szél is fújt. Az etetőanyag 8mm-es pellet, csemegekukorica, valamint Bait-tech spec. G green volt, némi csontival. A methodkosárban 2mm-es aquagarant, a csali szilikonkukorica volt. Ahogy tapasztaltam az édesebb (epres, ananászos) több kapást eredményezett, mint a fokhagymás. Attraktor ananászos, illetve narancs-csoki volt.
Az etetést követően kb 1 óra múlva sorban jöttek a kapások. Felváltva bajszos, dévér, valamint kárász is.
Próbáltam váltogatni a csalit popupra, wafterra de azokra mozdítás se jött.Más: végre sikerült letesztelni a WCII botot. Nos egymáshoz viszonyítva tényleg másabb "élmény" a mantához képest. A hossza még egy kicsit szokatlan, illetve ahogy tapasztaltam a 3oz-s spiccnél nem szükséges keményebbet használnom. (szubjektív tapasztalat)
-
hunited88
tag
Járt valaki mostanában Balmazújvároson a Sziki-tavon?

-
Emu
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Nem gondoltam nagy alapozó etetésre, elsősorban method lenne a cél. Odarakom match botot is, de előrejelzésben szeles időt mond, így a feederekre kell hagyatkoznom szerintem. Élő csalit mindenképp viszek(arra ha más nem kis hal jön), nem szeretnék "buzi" maradni

-
galervin93
addikt
Haver nekem most van kint egy pontyos vízen, kukoricás (csemegés) etetés már nem igazán működik neki, szóval a kiadós "magos" etetés szerintem már felejtős. Az aqua "büdösnek" jó lehet, mellé érdemes egy édesebb, gyümölcsös vonallal is próbálkozni (gondolom method lesz). Plusz a pelletek mellett ne maradjon otthon a csonti, gili sem (ha nagyon finomkodni akarsz, akkor egy 14-16-os monofil előke, 10-12-es horog, csonti, pinki, ha csak kicsit is éhesek a bajszosok, ezt tán már csak nem hagyják ott
).
Csütörtökön megyek elvileg én is, beszámolok, mi a harci helyzet.
-
Emu
őstag
Hétvégén visznek haverok egy kisebb tóra Ács mellé, ahol a halállomány 75%-a ponty, 15% amur, a többi egyéb hal.
Aki esetleg hétvégén volt kint, tudna segíteni, hogy a lehűlő vízben milyen jellegű csalikkal sikerült pontyot szákba terelni? Aqua garant mellett milyen másik etetőben gondolkodjak? Szeretném felavatni az új botot
-
joe979
senior tag
Nem lehetnek rossz pálcák, csak sajnos Mo mindenki feederben gondolkozik ... Folyón meg pláne ...

-
Recon666
Közösségépítő
Tergnapi sebes körösi pergetés eredménye egyben az új Daiwa Ninja X 2,70m 15-50gr botom tesztje amit direkt csukázásra vettem a másik Laserfish Carbo Brown 2,40m 10-30gr túl rövidnek itéltem meg és egy kicsit gyengus ha sodrásba kerül a csali.
Sajnos megfelelő hal hiján nem tudtam tesztelni a botot kellően, de egy kicsit csalódás. Sajnos elég durung jelleg. A Laserfish Carbo Brown sokkal kifinomultabb pálca.
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Lehet, hogy egy skorpió kereső fejlámpája van.
A skorpiók is világítanak uv fényben. -
Zoli bácsi
őstag
UV? Azt még nem láttam......
Piros szokott lenni általában a fejlámpákon, állítólag nem zavarja (nem látják) a halakat, és a szúnyogokat sem vonzza...Ja és gilisztát is lehet vele szedni.
Zöldről hallottam még, a harcsahorgászoknak.
De UV? Az a pénzvizsgálóknak van, illetve őőőőő (ez komoly) a megszáradt sperma világít az UV lámpától a ruhán, lepedőn. Horgászati célra még nem láttam..... De lehet le vagyok maradva...
-
(jan)
őstag
Urak! Az UV feny mire jo egy horgaszfejlampaban?
-
miska17
tag
válasz
szetcsuszott
üzenetére
Köszi az infót ! - és valóban, mit mit is adhatnak el a bótosok...
-
gban
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
5000 Ft nevezési díj hogy dobjál egyet a mezőn

Megint egy lehúzás, igaz, önkéntes alapon.
Kicseszésből nyitni kellene a lehúzás ellen egy weboldalt, egy ezresért regisztrálhat bárki és beírhatja mennyit tud dobni.
Aki láthatóan nem eleget, az megspórolhat egy ötöst.
A nyereményekhez meg szerezzenek szponzort, van aki pont örül is ha ilyenhez adhatja a nevét. -
galervin93
addikt
Izzítsátok a longast cuccokat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
csƵ
addikt
Véletlen ráakadtam egy Walter bejelentkezésre. Elvileg idén/jövőre lesz 2 új botja, made in UK.
2020-ban pedig jönnek a megfizethető botok. -
joe979
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
és (#45406) A Zéé
Jó helyek , jó halak ....
Ja Tereske kapja be![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
joe979
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ráfoghatnám az idő miatt , sok a meló, ami igaz is.
De a mélyebb ok az a Crohn-betegség , és a vele járó kellemetlen dolgai .... -
Zoli bácsi
őstag
Tegnap délutánt a Rába parton töltöttem, a volt vasúti hídnál, Nick és Rábakecöl közt. Kanyar után a belső ívhez ültem, csendesebb víz is volt. Két tört gubancgátlós feeder szerelék lett bevetve. Illetve egyik picker volt, 20gr-os kosárral, előttem a szinte álló vízbe csontival csalizva. A River Feedert 80gr-os (+ megtöltött sajtos kajával) kosárral beküldtem a sodrásba. Pár méter után megállt. Csontira állandóan picsándli géb jött, a sodrásban botvivős kapások után mindig leakadás. Ja, ott sajtos dippelt pellettel csaliztam, szilikon hajszálelőkén. Sokadik kapás után rájöttem mi a gond a sodrásban, elment a horog hegye (Ennyit jelent basszus). Feltettem egy fonott hajszálelőkés horgot, és maradtam a bevált sajtos pelletnél, pickeren meg kukoricára váltottam. Innentől meglettek 80%-ban a kapások, azért volt néha leakadás. Csak márna jött inkább, illetve kukoricára két kisebb domolykó veszített rajt. Márnából a fotózott volt talán a legnagyobb, általában 30cm körüliek jöttek. Fűzött kukorica nem vált be a hajszálelőkén, ritkább kapást eredményezett. Ez a Mosella Magnetic Carp dippelt sajtos pellet jól bevált, mondjuk jó fél-3/4 óra után leázik, de addig vonzotta a márnát.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- Redmi Note 13 4G
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gratula!

Nekem a 22es körüli lenne jó. Mondjuk a szakitószilárdság nem rossz, lévén hogy a Gamakatsunak van 24 esként 4,2 utóbbi meg 22 esből 5kg. Kérdés hogy ezek az értékek már a csomozott állapotra értendőek vagy még nem, mert úgy tudom néhány cég áttért a csomozott állapotban lévő szakítószilárdság feltüntetésében.