Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grillo
őstag
Skacok, horgászjegy.hu-n vett jegy elég ha telefonon nálam van, vagy nyomtatni is kell?
-
jansky1
senior tag
Nekem sem az idő, sem a hely

-
mykos
aktív tag
válasz
Steady74
üzenetére
Én mindig 5/2 arányban keverem. Így 30 perc után már szépen szemekre esik. Néha utána kell nedvesíteni.
Elfelejtettem írni, hogy nekem is jó a szept. 22. Mindig szívesen dobálok a túlparti fűre. Tárnok környékéről vinni is tudok egy embert, kisebb nagyobb kitérő is belefér.
-
partxxx
tag
válasz
Steady74
üzenetére
van 5 bányató
ebből 1 napijegyes kis tó amit talán idén nyitottak meg
a többi egyesületi, de teljesen körbe van építve házakkal, állítólag van napijegyes hely isrégebben jártunk ki apával, de sose volt nagy szenzáció
Ceglédbercelen a Fritz tavakat is többre értékelem, hiába törpeharcsás
50km-es körzetben van több lehetőség is, valamiért kécskére járunk
-
Steady74
Topikgazda
válasz
vendingo
üzenetére
Egyelőre más opciót nem tudok. Elvileg Hermanyinak, FFoxnak, Szeszkazánnak, Grillonak, Gban-nak, nekem elérhető a távolság, elvileg pityunak is, és talán Zolynetnek is. Megjegyzem nekem nem gond az autózás, 1 főt tudok is pestről vinni ha kell, de döntsetek, szavazzunk, a közös peca jó lenne.
Partxxx: Cegléden vannak valami halas/horgásztavak nem?
-
partxxx
tag
válasz
Steady74
üzenetére
Köszönöm a meghívást, láttam már fórumon, hogy volt róla szó
az időpontot nem tudom, de az biztos hogy szeptemberben nem lesz szabad hétvégém (Tátra, 2 esküvő és céges csapatíéptő horgászat Tiszakécskén
)
ami még necces, hogy akkor tudnék csak csatlakozni, ha van aki fel tud venni Cegléden, mert nincs egyelőre jármű a háztartásban
lakásvásárlás és felújítás költséges
2016 ban kezdtük a közös életünket barátnőmmel, és eddig csak én kerestem
ő holnap kezd részmunkaidősként, még a szakdogát meg kell írnia és védenie -
hermanyi
addikt
Pellet áztatáshoz csak annyit szolnék hozzá ,hogy az uni 2mm es pont jó 2 perc áztatással de a clasic az szarrá ázik annyi idő alatt . A clasicnak még a 2/ 1 arány is sok szerintem .
-
Madn!ght
addikt
válasz
partxxx
üzenetére
Hasonlóan jártam én is az első alkalommal, mikor aquagarantot használtam. Túlvizezted

Következő alkalommal egy tapasztalt horgász kolléga kíséretében mentem, aztán felhomályosított, hogy az miért is nem jó. Volt nála átlátszó "ételes-szerű" doboz, és mutatta mi a különbség az általa bekevert pellet és az enyém között. Vizet töltött a dobozba, majd az ő általa kevert pellet gombócot és az enyémet egymás mellé helyezte a dobozban. Az ő kis gombóca kb egy perc után szépen elkezdett "atomjaira" bomlani, az enyém még mindig mint egy gyurma egyben volt és csak alig-alig esett le belőle egy kis morzsa.
Gyakorlatilag csak annyira kell vizesnek lennie, hogy egy kicsit megduzzadjon a pellet, lsd. Steady által készített fotón.
szerk: csípem ezt a katonás rendet.

-
partxxx
tag
válasz
Steady74
üzenetére
Köszönöm az ajánlást, a honlapon jól le is írják, hogy melyik etetőanyag milyen alapból készül és hogy mihhez ajánlják
extra: nem is drága

2mm-es pelletet áztattam 2 percig, leöntöttem majd hagytam kicsit állni
már akkor nagyon össze volt tapadva így tettem hozzá tímár mix piros ponty/kárász kaját
még mindig egybe volt állva, de ahogy kevergettem és törtem fel a pelletet és hozzátapad a száraz már legalább ott szétválltnem tudom már milyen márkát vettem, fekete, piros, sárga pelletek voltak benne, betaninos és valami "magic" volt az ízesítés

egyébként nagyon jó édes illata volt

-
-
Piftuka
veterán
válasz
joe979
üzenetére
"Csak egy szint fölött parafa a parafa, a 20 ropi alatti cuccoknál, de lehet 30 ig ragasztott szart kapsz "
Ez így ebben a formában nem feltétlenül igaz!
A Barbetta Sansone telematch botomon például kiváló minőségű a parafa, és az ~20.000 forintos árkategóriában versenyez.
De tulajdonképpen a régebben vásárolt matchbotjaimon és feeder botjaimon is jó minőségű a parafa nyél.
Az viszont tény, hogy számomra is érthetetlen a nylon borítást rajta hagyni. Az értelmét veszíti el ezzel. Én csak és kizárólag parafa nyeles botokkal horgászom, azok fogása, kényelme miatt. Szentségtörés volna rajtuk hagyni a gyári nylon borítást.
-
partxxx
tag
Sziasztok,
Kipróbáltam a múltkor kötött horogelőkéket, szépen akadt mindegyik és lufi kapásom sem volt max 2-3.
Még egyszer kösz a sablon ötletét a hosszúság beállításához
A stég színes ízes 8mm-es csalijai beváltak úgy érzem, az édes és a büdös is (méz, eper, fokhagyma, vajsav). Kapós volt a ringers csoki-narancs is meg az allsort 6mm-es kis csali is.
Ami viszont biztos nem volt jó az a halkaja, érzésem szerint csak azért volt néha kapásom/halam mert épp arra járt egy hal és épp felvette a csalit.
Eleinte method kosárba tömtem, de nagyon nehezen ázott ki, sőt volt hogy a csali fél óra után is még a kajába tapadt mikor kihúztam. A spiccen láttam hogy valami pöcörögteti de kapás nem volt belőle.
Utána váltottam sima bordás kosárra és nem nyomtam bele a minibojlit, akkor már lett kapás is.
Segítségeteket kérném, hogy ha császkáltok a horgászboltban és kezetekben van a halkaja, akkor hogy döntitek el, hogy jó lehet vagy sem.
Esetleg tudtok ajánlani 1 édes és 1 büdös etetőanyagot ami bevált? lehet több típus keveréke is
cé:l ponty / amúr / keszeg / kárászszerk: péntek este 6 tól vasárnap estig 2 pontyot és vagy 6 kárászt fogtam +1 kis amúrt
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Írom az első cikkemet, címe Utam a kékség felé

-
DIEGO15
őstag
Hogy egy kis on is legyen. Hétvégére megyünk a pilismaróti öbölbe horgászni. Az elsődleges kérdésem, hogy szerintetek mivel tudnék a legeredményesebben egy part közeli etetést csinálni? A fő cél a sneci, de az sem baj ha más kisebb méretű keszegfélék is arra tévednek

Ezen kívül, van bárkinek tapasztalata a maróti öböllel kapcsolatban?

-
Steady74
Topikgazda
válasz
FireFox1996
üzenetére
Már a 3. Galaxy S telefonomat (6/7/8) használom, korábban minden telefonomon volt mindenféle fólia meg hátlap meg tok. Az S8-as telómat tavaly leejtettem, a full body fólia sem védte meg, összetört a hátulja, eleje. Biztosítás volt rajta, cserélték. Azóta nincs rajta semmilyen fólia, nem karcolódik, sem az eleje sem a hátulja, jobb érzés hozzányúlni a telóhoz így, és könnyebben is zsebbe csúszik. Szóval ezen túl semmilyen fóliát nem fogok semmilyen telefonra rakni. Asszonynak 1 éve van S8, neki sincs fólia, 0 karc.
-
válasz
vendingo
üzenetére
Mi is sátraztunk. Kocsival is ott állhatsz a parton. Egy szépséghiba van a dologban. Szinte biztos hogy a stég valamely teg tulajdona. Ha kijön épp akkor, át kell adni a helyet. Az oldalukon van faházbérlés. Bár lehet az csak bojlisoknak van. Fel kell hívni őket. Nagyon rendesek a halőrök. És szigorúak, és sokszor jönnek.

-
gban
veterán
A plusz érzés megmarad, csak eltolva, konzerválva.
Amikor megveszed az új botot, nylonnal is vigyorogva használod jó esetben.
Aztán megszokod a botot, semmi extra, de amikor lekerül a nylon, akkor ismét frenetikus élmény a bot, mint újkorában.
Mert ahogy mondod, tényleg baromi jó a parafa fogása. -
csƵ
addikt
Nem értem... Biztos nagyon jó érzés lehet a parafa helyett a csúszós műanyag borítást fogni. A parafának van egy olyan tulajdonsága, hogy regenerálja magát. Nem fog tönkremenni. Saját magatoktól veszitek el azt a plusz érzést, amit a parafa tapintása ad.
Az új mobilt borító gyári fóliát se szeditek le ennyi erővel? -
gban
veterán
Nylon borítást én is évekig hagyom, ha bírja, parafának sose lett baja.
Kipróbáltam a 3-25g-os Quantum pergető botot, eléggé csalódás.
Kivitelre sok panasz nem lehet, de az 5k-s Nevis akkor is meggyőzőbb volt. De ez nem is a legfontosabb.
Mellé tettem a spiccet a 6k-s Silstar 5-25-ös spicce mellé, ami gyönyörűn dobta a kis Rapalákat, át vagy másfélszerese a Quantum vastagságra.
A próba ugyanezt igazolta, nagyjából ugyanazt tudta mint a néhai Nevis ami 10-30g-os volt.Erős felindulásomban rendeltem is egy Daiwát, ha már ilyen jó áron van.
-
Sziasztok! Figyelmetekbe szeretném ajánlani a Széki tavat. 2 nap alatt 60 db 2-3,5 Kg közötti potyka és 15 db méreten aluli (kb 35cm voltak) amur + rengeteg keszeg (20-30cm közöttiek) került a horog végére. Konzerv kukorica a menő nekik, de tetszett a keszegeknek a 6mm vajsavas vagy májas dumbells is. Ringers csoki narancs nem.

-
Piftuka
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
Igen, egy Series7 Avon/Quiver botról, és erről a parafa részről van szó:
A hirdetésben viszont ez és a nyél végén lévő ugyanilyen darab teljesen sötét barna, és nem matt, hanem fényes, "viaszos" felületű... mintha tényleg sokat fogdosták volna, nem feltétlenül tiszta kézzel.
Vagy csak a fénykép becsapós? (Akár mindkét esetben.)
Nektek van tapasztalatotok, hogyan néz ki élőben ez a nyéltípus?
-
Piftuka
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
Persze, a boton tényleg látszik, hogy milyen gazdája volt.
(Mindig magamból indulok ki persze... nekem a 20 éves horgászbotom és orsóm is úgy néz ki, mint ami most jött ki a gyárból. Szóval esetemben az "újszerű" tényleg azt jelenti, mintha új volna.)Egyedül a nylon miatt tartok... ezek szerint ha a parafa rohad, akkor alatta zöldnek kell lennie?
Mondjuk a fotók nem nagy felbontásúak, így nehéz kivenni pontosan... Mindenesetre a nyélen két féle parafa van. (Ez egy Drennan bot, talán láttatok már ilyet.)
A fóliával nem fedett sötét, "morzsalékos" mintás parafa a fotók alapján eléggé ki van fényesedve.Márpedig az nem arra utal, hogy "csak keveset volt használva".
No, mindenesetre megnézem személyesen, aztán eldöntöm. Kicsit az árát is sokallom még... 35.000-40.000 forint újonnan, Angliából, ezt a használt darabot pedig egyelőre 29.000 forintra tartja a jelenlegi gazdája.
Meglátom...
-
Piftuka
veterán
Srácok, segítsetek a véleményetekkel, legyetek szívesek!
Adott egy 3 éves, alig használtnak, "újszerűnek", hibátlannak mondott horgászbot. A fotók alapján úgy látom, hogy a parafa nyélről még mindig nem húzta le a gazdája a gyári nylon védőborítást.
Ha jól tudom, az nem tesz jót a parafának, mert berohadhat...
Meg merjem így vásárolni a botot?
-
hermanyi
addikt
válasz
Piftuka
üzenetére
Szerk :
Ma voltam a Pontyfészeknek csúfolt vízterületen (nem oda készültem de mivel reggeli elfoglaltságom elhúzódott így a Kisbleron már nem volt hely ) . Azt a tavat be kellene temetni nem reklámozni . Délelőtt 9 re értem le ,horgászmódszer Rakos (mi más) . Csináltam egy etetést 13m re és egyet ki part szélbe bokor alá . Etetés az Szemes magvak és 6mm es uni pellet . Horogra csemege ,különböző waftersek . Délután fél 3 ig sikerült fognom 8 db pontyot és valami irdatlan mennyiségű kárászt . Amiket azzal próbáltam kikerülni ,hogy amint megérkezett a raj váltottam a másik etetésemre . A pontyok 1-2 kg közöttiek energia ami bennük van konvergál a nullával . A kárászok 10-30 dkg és mindent felvettek .
Szóval csak az menjen aki kárászozni akar ,ha céltudatosan pontyra akar horgászni akkor keresse másik vizet . -
Piftuka
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
"3000 ft egy méhészkalap, felveszed, beöltözöl es max a kézfej/tenyér marad szabadon. Csónakos nádi pecánál nekem bejött"
Nekem sajnos nem vált be!

A háló rontja a látást, és különösen éjszaka (naná, hogy akkor van a legtöbb szúnyog) zavaró.
Így én - jobb híján - maradtam a szúnyogriasztó krémeknél. Persze az sem ideális, mert melegben meg izzad az ember, csípi az arcbőrét...
Valami olyan elektromos szúnyogriasztó megoldás volna jó, ami garantáltan távol tartja a szúnyogokat.
-
hermanyi
addikt
-
Ibituba
aktív tag
Tenkara zsinór nem porosodik valakinél? Megvenném.
-
egykettő
aktív tag
Marina part ma reggel egész jól adta, sok akció volt, de csak 4hal jött partra, de az mind más fajta
valami darabosabb megtépett hajnalban valamikor 4előtt, szal megéri korán kellni és cc50et rendelni kínából. -
-
-
joe979
senior tag
Révfülöpön láttam tegnap a tutit

-
B.i.L
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Tradícionális,családbarát megoldást látok benne...és te?

-
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Pityubá! Meglesnéd a privátot?

-
-
B.i.L
senior tag
Családi nap,akit érdekel,minden információ a linken
-
Steady74
Topikgazda
válasz
vendingo
üzenetére
El

Előtte nap elfogyott otthon nagy hirtelen 2 liter meggyes barnasör, 3kor keltem, levezettem KKhalasra, peca a qrva nagy melegben, majd haza is 3 óra vezetés, illetve a sok-sok hal, amit fogtunk (ketten szerintem 40 db körül fogtunk), szóval a kellemes elfáradás így értendő

-
FireFox1996
addikt
válasz
T. Almeida
üzenetére
Több mint 30 éve én is így kezdtem: bambusz bot, rá egy zsinórt, zsinór közepére egy liba tollat vagy foghagyma szálat az úszónak, és a zsinór egyik végére egy horog, rá meg egy gilisztát.
Ma is így horgászom, csak annyi a különbség, úszó helyett etetőkosár van, és nem 3-5m-re dobom, hanem 30-40m-re a parttól, és még mindig élvezem
-
T. Almeida
senior tag
Sziasztok,
Csak beköszönnék. 41 éves vagyok, sosem horgásztam.
Szülinapomra kaptam egy decathlonos pontyozó botot nyeletőfékes orsóval, most van a többi cucc beszerzése folyamatban, szakirodalmat olvasok, videókat nézegetek. Vagy 30 éve apuval elmentem néhányszor "A Tóhoz", de akkor nem kellett tudni többet, minthogy a zsinórra úszó, aztán alulra horog, rá egy giliszta és ennyi. Most ahhoz képest nagyon durvaán technikai sport lett, egy csomó minden még homály, de igyekszem
Szóval: rendeltem néhány dolgot, főzsinórt, horogelőkezsinórt, dobózsinórt, stb. ha már csinálom, akkor szakszerűen
Közepes testű pontyokra tervezek horgászni.
Szép napot mindenkinek! -
hermanyi
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Azt is írd meg, hogy téged meghívott a szeptemberi rakós versenyre is

Amúgy abban a tóban mindenhol van hal. Maga a tó kulturált középen végig bolyázott. Hogy ne zavar a szemben ülött. Kellemes csalódás mind a tó mind By Döme
Szerk mondjuk. Akkorát akasztott lukra, hogyha a bot alatt lét volna az úszó akasztás pillanatában az olmozás tuti likat üt a bot rá.

-
mykos
aktív tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Történelmi pillanat ez, hiszen épp most alakul meg a "Haldorádó Pole Fishing Team"

-
Steady74
Topikgazda
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Sokáig szöszmötölt az aláíratással, lehet volt ott valami más is

Kérdeztük a halőr gyereket Imrénk mikor volt utoljára, kb 3 hete, mondtuk de kár h nem jön szerettünk volna vele barátkozni

A mai pecáról: nagyom meleg volt nagy széllel. Rakóval pecáztunk először 13 aztán csak 11.5 hosszban a szél miatt. A víz nagyon jó arcát mutatta, Hermanyival 40 db pontyot/amurt fogtunk+1 kárász. Erősek a halak, egészségesek. Nekem 4 kg szemes ment el, minden hal után ment be kb 1 deci tejsavas kukorica. 7-17óra között nyomtuk, az átlagsúly 3-4 kg között volt. Nekem 2 amur (4/6kg.kb) egy 6 kiló forma meglépett, és pontyok jöttek. Elfáradtam, de kellemesen.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook / ZBook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Iqos cigaretta
- Mini-ITX
- Robotporszívók
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
lakásvásárlás és felújítás költséges
ő holnap kezd részmunkaidősként, még a szakdogát meg kell írnia és védenie