Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave #64 üzenetére
Ez volt az utolsó hsz-em ott. Itt álltam meg.
Mivel nem találtam nekem tetsző eladótól cuccot és nem is azt, amit akartam volna, így nem vettem semmit. Ráadásul pont annál az eladónál találtam nem pont azt a cuccot, amelyik most nem küldte a be quiet billentyűzetet.
Szóval elvileg meglenne, gyakorlatilag mégsem lett meg.
Azóta elolvastam a billes cikket, így kérdéses, hogy egyáltalán ilyen sima kell vagy inkább valami ergonómikusabb, ami még jó játékra is.
Sokat nyomom a w-t és a corsair-nál gyakran érinti az ujjam az s-t, ami kicsit zavar. Amúgy ugye a wasd van főleg használva, meg a rfvc, néha bmgl. Nem lövöldözök.
Ha azt mondod van értelme tovább kutakodni és nem a Q3 a megfelelő, akkor átmegyek.
Amúgy úgy gondoltam, hogy inkább megvárom a május végét, hátha kicsivel több tapasztalatom lesz a további kutakodást tekintve. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave #59 üzenetére
Persze akad olyan is azon a bakancslistán, amiből 25-30k a 70 db, és akkor hol van még a Zeal (ami a duplája), de nem ez a jellemző.
"A 3rd party rugókkal és postákkal együtt olyan ~16 pénz lehet a 70 db."
Eh, inkább egy 20-as, a Geon miatt. Mindenesetre szerintem éri a $$$-t. Nem is érzek késztetést mostanában variálni a lineáris vonalon."A Peach-et sem szereted,"
Ez úgy pontos, hogy igazából semmit sem, ami gumis csillapítást használ. Vagy en bloc silent, de egy-két "laprugós" halkítású cuccot (pl. Haimu Hearbeat, Wuque Studio WS Silent Tactile) azért szívesen kipróbálnék. Nyilván hangzásra ezek sem lennének a szubjektív ranglistán, legfeljebb annak az alján, de érzetre lehet, hogy bejönnének/tudnám értékelni őket.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave #49 üzenetére
"legfeljebb csak szobadísznek jók"
Én bízom abban, hogy legalább kiderül, hogy milyen fajta felé kell nézelődnöm."nem uniform profilok akár soronként is eltérhetnek"
Igen, ez gond. Ezt csak egy komplett billentyűzettel lehet tesztelni.
És akkor még ott vannak a különböző billentyűzet variációk ergonómia szempontjából. Gondolok itt a az osztottra, a döntöttre, vagy épp mind a kettő és mennyire döntött, stb.
Ezt az összes dolgot tesztelni elég sok pénz, macera lehet visszaküldés, eladás esetén.
De legalább egy anyagtesztet egyértelműsíthetne. Merthogy nekem ezekkel az átvilágítósokkal nincs gondom, de nem tudom, hogy bármikor is találkoztam volna PBT kupakkal.Ezért is hajlok még mindig jobban az ilyen csili-vili drága fajták felé, mint ez a Dark Mount is. Főleg, hogy a Logitech-kel nem voltak gondjaim amíg jók voltak. A Corsair-nál meg lehet, hogy nem az optosat kellett volna vennem.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave #47 üzenetére
Nem tudom, ezért kérdem.
Az ilyen "high quality" megjelöléseket általában figyelmen kívül hagyom. Pont azért, mert akármit is jelenthet. Meg mihez képest. Más termékkel úgysem hasonlítják össze, csak a sajátjukkal, már, ha van.
Azért elindultam végre valamerre. Bár taktilis verziót rendeltem, azért most rendeltem egy Keychron 100-as teszt készletet. Ezzel legalább végre belőhetem, hogy melyik kapcsoló is kell nekem. Így már kicsit egyszerűbb lesz billentyűzetet is választani a jövőben. Főleg, hogy szóba jöhet a barebone kialakítás.
Most már csak olyan szettet kellene találnom, ahol a különböző, általad is emlegetett ilyen-olyan kupakokat szedik össze, hogy az ember kipróbálhassa.
És akkor még van az a verzió, mint a cikkben is, hogy a kupak formájából is van millió+1 darab. Bár nekem alapvetően tetszen az Orion Spark formás kupaka, de sokaknak gondolom nem, hogy a bill-t leváltotta az Orion Spectrum kb. általános formájú kupakra. -
PTM
aktív tag
válasz
Synthwave #44 üzenetére
Működne egy másik kupakszett, csak itt már néznem kéne, hogy akkor milyet. ISO kiosztású érdekel, de a legjobb akkor a magyar feliratozású lenne (még ha drágább is). Azt sem tudom, hogy a gyári eladható-e. Úgy lenne a legjobb, mert megtartani nem akarnám.
Csak mindez már a lejtő kezdete, pedig hajlok rá, hogy egy Keychront egyszer hosszabb távra kipróbálok, bőven jó nekem ez a fajta mainstream is. Ha van esetleg olyan ami nagyon-nagyon megtetszik, akkor költenék rá akár jóval többet is, egyébként nem.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Synthwave #35 üzenetére
Ha jol latom a Gateron Red lenne a quiet, office/gamingre, de a hang teszten nekem ez tul kattogos es hangos. Persze sokkal jobb mint a Blue.
Persze itt a hotswap miatt adott a switch csere lehetosege, de akkor megint ott vagyunk, hogy kiprobalod ezt, kiprobalod azt, aztan csak megy a love.
Itt ugye a Dark Mount hotswapes csak, de meg switch teszt nincs rola.
-
PTM
aktív tag
válasz
Synthwave #35 üzenetére
De ezeknél a ház magassága sem egyezik az adatlapból (height without keycaps), meg van rajtuk négy különböző színű gomb, ha nem ötféle. Az előbbit már megnéztem, miután az utóbbi egy pillantásra feltűnt. Meg nekem ez a Q sorozat is olyan mint egy tank, de még talán elviselném, legalábbis egy próbát tennék vele, ha nem így nézne ki.
Nincs erre valami egységes alternatíva? Még az ára se lenne érdekes, azért legyen mondjuk 600 dollár alatt.
-
Egon
nagyúr
válasz
Synthwave #34 üzenetére
Értem én, hogy az egértopicból való örvendetes távozásod után más területen is erős késztetést érzel a fórumnáculásra, de talán külső segítséggel előbb-utóbb eljutsz majd odáig, hogy megértsd: mindenkinek mások a preferenciái (hajrá, én drukkolok...
).
Inkább cserélem pár évente a gagyibb minőségű kupakszettett, ha cserében nem kell minden egyes alkalommal sírva fakadnom, amikor sötétben ránézek a klaviatúrára... -
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave #23 üzenetére
Neked ez faék egyszerű, mert jártas vagy benne.
Nekem eléggé utánajárós, tapasztalós a dolog, amire még nem vagyok felkészülve.A cikket elolvastam, de így sem jutottam közelebb a megoldáshoz. Sőt, a megfelelő témát is felkerestem korábban, így sikerült kiválasztani egy Keychron-t, amit végül nem vettem meg. Valószínű megveszem, ha megfelelő kiszerelésben megtaláltam volna a numerikus részt. Egyelőre még ragaszkodom hozzá. Meg a makrókhoz. És lehet, hogy a 80%-os gombja sem az volt, mint aminek lennie kellett volna. Az a helyzet, hogy el is felejtettem, melyiket is választottam pontosan. Asszem, hogy K lehetett. Ha látnám biztos eszembe jutna. De a fórumon is visszakereshetném. Egyelőre mindegy.
Ha nem válik be ez a Dark Mount, akkor valószínű, hogy már nem fogok ilyenekkel játszani és kénytelen leszek mélyebben belemélyedni az általad felsoroltakba.
De próba nélkül elég nehéz. Postára járni meg annyira nem szeretek. Ráadásul vásárlásnál figyelnem is kell, melyikre mennyi a visszaküldési idő és mibe kerül a postaköltség mindkét irányban.
Az nem megy, hogy kipróbálom valahol, mert egyrészt fogalmam nincs, hol lenne rá lehetőség, másrészt ezt igazán csak a saját asztalomnál, a saját használati módommal tudom tesztelni és órákat/napokat/heteket/hónapokat igényel, hogy kiderüljön mi a helyzet.
Ez a K100 is tetszett először. A G910-el meg voltam elégedve míg tönkre nem ment. A G11-et és G15-öt is szerettem, de annál a gumis rész lett oda egy idő után. A G11-nek nem volt ideje rá, a G15-öt viszont addig használtam, míg muszáj volt cserélni, mert már nem volt kényelmes nyomogatni. Mondjuk elég kemény meg is kopott a műanyag.
A G11 előtt 1000Ft-os hamákat használtam, amiket évente lehetett cserélni. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Synthwave #16 üzenetére
Korábban körbejártam ezt a témát és majdnem vettem is Keychron-t. Egy 80%-os volt kinézve, mert úgy döntöttem, hogy nekem az kell, meg egy hozzá illő numpad rész. Én úgy emlékszem, hogy drágábbra jött volna ki, mint akármelyik billem. Ha jól emlékszem, akkor a numpad részből csak barebone volt kapcsolók és kupakok nélkül.
Emellett én teljesen megértem, hogy ez milyen tuti lehet, meg variálható, meg minőségi, csakhogy számomra a szoftveres oldala is nagyon fontos. Szerencsére erről is találni videót a neten. A Keychron-t bemakrózni azért nem olyan egyszerű, mint egy Logitech-et vagy Corsair-t. A világításról nem is beszélve, ami tök jó, hogy van és, hogy többszínű, meg tud effekteket, de nem tud billentyűnkénti színbeállítást.
Persze adott esetben az egyszínűvel is ellennék (az effekteket utálom, nem tudom mi a jó benne azon kívül, hogy lehet mutogatni), illetve lehet mondani, hogy minek a világítás a vakon gépeléshez, mert az is megy amúgy. De játékok esetén van olyan extra bennük, hogy beállítom a fontos gombokat, így több hét, hónap kihagyás után ránézve a billentyűzetre beugranak a dolgok. De gyakran szoktam váltogatni a játékok között is, így olyankor is hasznos számomra, ha látom, hogy mely gombok vannak használatban, melyek nincsenek. És számomra a makró gombok is fontosak, mert hiába az autohotkey, egy gomb akkor is csak 1 gomb. Mondjuk erre van egy 32 gombos elektronikám, amit eddig minden játék látott, amivel ránéztem, nem úgy azzal a variánssal, amin van analóg rész is. Viszont ehhez még építeni kell egy billentyűzetet is.Majd kiderül, hogy a be quiet! milyen szoftvert csinált. Ha nem tetszik, még mindig dönthetek úgy, hogy visszaküldöm és visszakapom a vételárat.
Az árakról:
Logitech G910 Orion Spark és később a Spectrum úgy 7-8 éve 140€ volt. Az első majd 2 évet bírt, egy LED elhalványult, gariban küldtek egy Spectrum-ot és a régit is megtarthattam. (Ezt a régit megkapta egy családtag, mert őt nem zavarta a LED, illetve más színt beállítva nem is volt érzékelhető, de 1-2 éve elkezdett vacakolni, nem érzékelt néhány billentyűt. Egy kis kontakt spray segített.) A Spectrum bírta úgy 5 évig, tavalyig, amikor is vettem egy Corsair K100-at 240€-ért, mert a G910 is már ennyibe került és kicsit sérelmeztem a +100€-t és a minőségi gondokat, amiket itt-ott hallani. A Corsair szoftverét nagyon nem szeretem, ráadásul ez az optós cucc sem nagyon jön be. Mármint simán van, hogy kicsit jobban ránehezedik az ujjam és máris érzékel. Már azon gondolkodtam, hogy veszek mégis egy másik G910-et. Vagy megpróbálok még valamit kezdeni a régivel. Az a baja, hogy duplán, triplán érzékeli a gomblenyomást. Nem mindig, de akármelyik billentyűnél előfordulhat.
Ehhez képest a 250€-t én sem tartom elrugaszkodottnak. Alapvetően viszont minden el van rugaszkodva, de nem lehet mit csinálni. Ha otthagyom a polcon, akkor sem lesz olcsóbb, ellenbe nekem nem biztos, hogy jobb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged