- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf #65 üzenetére
A Q3 már egy korrekt cucc, jól el lehet vele legózni, aztán ha feljebb lépnél, arra is van bőven opció. Bár ahogy nézem, te Q3 Maxet vettél célba, és annyiért vagy akár egy picit kevesebbért már van komolyabb is (elsősorban Qwertykeysre és TKD-re gondolok, kifejezetten játszani pedig a Meletrix analógjára).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf #63 üzenetére
Inkább gyere át a billencses topikba, és keresünk valami értelmeset!
-
Csandi
őstag
válasz
JulianSinulf #55 üzenetére
Egérben pont ezt csináltam, vettem-visszaküldtem, plusz az eleve meglévőmet is relatív gyakran cseréltem de így már pontosan tudom milyen egér/egerek a nekem valók.
-
ViZion
félisten
válasz
JulianSinulf #55 üzenetére
Még nem nézted ezen említett videósok műveit. Azért van, aki jól felszerelt és kb. azonos körülmények között vannak MÉRT eredmények, azonos billencsekbe építve. És igen, itthon egy közepes rendszeren is hallható eltérések vannak.
Igen, 10-20 kapcsolóról tapasztalatot szerezni nem különösebb kihívás, nézz be apróra...
A "force" adatot megadják a gyártók, aki már Black-red-egyéb vonalon csak ezt 3 félét próbálta, az már be tudja lőni, h kb. milyen kell.
Linear/tactile vs. clicky megint nem rakétatudomány dönteni.
Linear vs tactile már macerásabb... ezt próbálni kell.Utána a videók összegzésében keresem az ismert vagy kedvenc kapcsolóimat és hogy a bemutatott hova kerül azokhoz képest. KTT Kang white, az egyik kedvencem. A jelenlegi favorit nálam az Outemu Silent Cream Yellow. Ha ezeknél sem jön át valakinek, h mit kell meghallani, akkor az jó. Mert akkor a kapcsolók kb. 90%-a megfelel majd neki
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf #50 üzenetére
Ha dobsz egy privit és valamikor jársz errefelé, egy kávé mellett kipróbálhatsz pár fajta kupakszettet (Cherry, AFSA, DCX, mindkét féle OSA, OEM – dye-sub PBT/doubleshot ABS/lézerrel gravírozott, vékony ABS/doubleshot "PBT" vegyesen) és "egzotikusabb" lineáris/taktilis/clicky kapcsolót egy értelmes platformon, különböző anyagú plate-ekkel. Hogy végre nyugodt szívvel elfelejthesd ezeket a masszívan túlárazott gaymer csodákat.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf #48 üzenetére
"azért most rendeltem egy Keychron 100-as teszt készletet. Ezzel legalább végre belőhetem, hogy melyik kapcsoló is kell nekem."
Szerintem azok a készletek legfeljebb csak szobadísznek jók (de annak nem rosszak). Ennek oka, hogy egy kapcsoló mást produkál mondjuk a "C" alatt, mint pl. az "U", a bal shift vagy az enter alatt. Hangra mindenképp, de a stabilizátoros gombok helyén érzetre is. Plusz ha nem konzisztens a mount, akkor a különböző alfák alatt szintén.
Egy kapcsoló érdemi kipróbálásához minimum 10, de inkább 20-30 darab kell belőle, hogy jusson rendesen az alfákhoz és stabokhoz is. Aztán az is megeshet, hogy valaminél csak a harmadik vagy mittomén a tizenegyedik napon jössz rá, hogy valamiért nem az igazi, pedig az első benyomást kedvezőbbnek élted meg. Itt meg ez volt az eljárás.
"Most már csak olyan szettet kellene találnom, ahol a különböző, általad is emlegetett ilyen-olyan kupakokat szedik össze, hogy az ember kipróbálhassa."
Mármint milyen tesztet? Ha fizikailag érted, mint a kapcsolóknál, akkor olyat még soha nem láttam, meg nem is hallottam róla. Ettől persze még lehet, de nem hinném. A probléma ott kezdődik, hogy a nem uniform profilok akár soronként is eltérhetnek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf #46 üzenetére
A gyártó szerint a saját, aranyárban mért terméke tutkó?
Már alapból azt elhallgatja (mondjuk melyik vállalat nem), hogy az a doubleshot PBT valójában PBT/ABS (esetleg PBT/polikarbonát) keverék, mivel igazi, 100 százalékos kettős fröccsöntésű PBT-t kizárólag a Leopold egyes billentyűzetein találsz, vagy akkor, ha a piacon egyedüliként a GMK MTNU profilos kupakszettjeit nézed, amik alapkitben ~150 eurós áron (+VÁM, kezelési költség) mennek.
Meg aztán "high quality", de mihez képest? Az átvilágítás alapból hard capeli az elérhető minőség szintjét, amit egy 15-20 000 forintos, átvilágítatlan Shenpo/XMI dye-sub PBT szett simán leköröz.
-
Csandi
őstag
válasz
JulianSinulf #41 üzenetére
Uh na mondjuk olyat nem láttam sztem 20 éve
-
Mostly Harmless
tag
válasz
JulianSinulf #18 üzenetére
Ezt annyival egészíteném ki, hogy a Q6 Maxhoz most jött ki friss firmware, amivel már tud gombonkénti színbeállítást.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
JulianSinulf #24 üzenetére
"Nekem eléggé utánajárós, tapasztalós a dolog, amire még nem vagyok felkészülve."
Ahogy írtam, 1x1 bonyolultságú. Logikus és jól áttekinthető. Józan paraszti ész (aka unilluminált zsellérintellektus™) kell hozzá, és egy fél délután, hogy a nulláról indulva egész jól kiismerd, 85-ös intelligenciahányadostól felfelé bárkinek lazán megugorható, csak egy kis akarat kell hozzá. Ami hosszú távon (de még röviden is) bőséggel kifizetődik. De tényleg. A Keychron esetében az alternatívaként használható Launcher apphoz szájbarágós beépített help is van, de a neten amúgy dögivel van forrás + itt a billencses topik is. Tegyük hozzá, hogy az átlag usernek – főleg 65 százalékosnál nagyobb formátumú eszközzel – még ezek sem kellenek, annyira egyszerűen point 'n click.
És mivel a QMK open source, plusz az igényesebb szegmensben a QMK/VIA(/Vial/ZMK) mondhatni de facto sztenderd, a későbbi billencsvásárláskor sem lesz semmiféle nehézség vagy átszokás, csak egy már jól ismert felület fog szembejönni.
"a saját használati módommal tudom tesztelni és órákat/napokat/heteket/hónapokat igényel, hogy kiderüljön mi a helyzet."
Én már ránézésre megmondom neked, hogy alsó hangon kétszer annyit fogsz fizetni a Dark Mountért, mint amennyit a cucc valójában ér a konkurencia/tényleges piaci kínálat fényében (inkább még annál is többször, mert hát ezért 260 euró az masszívan lol kategória), de te tudod, csak jót akartam.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Hogy szemléltessem, mennyire egyszerű egy VIA; kis gyakorlattal ennek az alternatív kiosztásnak az öt rétegre kiterjedő, komplett felprogramozása nem volt több fél óránál (ebben benne van a tervezési fázis is, nem csak a kivitelezés):
A 0-s az alapértelmezett, az 1-es réteg a másodlagos, dedikált gaming layer. Már VIA-ban is van mod tap (MT; egyszeri lenyomásra x funkció, nyomva tartva y funkció) és layer tap (LT; egyszeri lenyomásra x funkció, nyomva tartva valamilyen rétegváltás (szimplán nyomvatartás igénylő, klasszikus rétegváltó/toggle/egy gombnyomás erejéig meghatározott rétegre váltás/lenyomásra meghatározott réteg aktiválása stb.))
Pl. a SpaceFn 3 (vagy másképpen LT(3,KC_SPC)) az egyszer lenyomva spacebar, nyomva tartva a hármas réteg elérése
Tényleg faék egyszerűségű, legfeljebb csak bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen valójában, a grafikus kezelőfelület logikus és jól rendszerezett.
A komplett QMK firmware saját fordítása már más tészta, de az csak a felhasználók töredékének létkérdés, és ők már alapból is jó eséllyel olyan egyének, akik különösebb nehézség nélkül megoldják.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
"A Keychron-t bemakrózni azért nem olyan egyszerű, mint egy Logitech-et vagy Corsair-t."
Írhatsz teljesen custom QMK firmware-t, használhatsz 1x1 bonyolultságú VIA GUI-t vagy az ezt – kicsit kibővített tudással – saját webes appba portáló Keychron Launchert (de egyes modellekre még Vial is hekkelhető), és nulla előképzettséggel + némi józan paraszti ésszel sokkal egyszerűbben, könnyebben és gördülékenyebben programozhatsz minden egyes gombot bárhogy, mint a Logival vagy Corsairrel. Illetve lesz még 16 komplex makróra is lehetőséged.
tl;dr: Ami QMK/VIA/Vial/ZMK, az funkcionalitásban és az esetek döntő többségében kezelhetőségben is messze a proprietary driverek felett van. A magam részéről már biztosan nem lesz soha olyan billencsem, ami nem támogat legalább egy VIA-t.
"Ehhez képest a 250€-t én sem tartom elrugaszkodottnak."
Persze, mert az általad felsoroltaknak is vicc az árképzése. Abba a mezőnybe tényleg illeszkedik a be quiet!.
A billencsek világában ezek a főbb márkák, amikre érdemes időt/pénzt szánni:
Top:
–Geonworks
–Qwertykeys
–TKD
–Meletrix
–Prime Keyboards
–TGR
–Keymacs
–Karolingian Kraft
–MONOKEI
–Geekhackes group buyok (rengeteg igazi finomság)
–esetleg még a Wuque Studio (belőlük vált ki a Meletrix)
-----------------------------
Korrekt mainstream:
–Keychron (elsősorban Q és Q Max termékcsaládok, illetve alacsony profilnál a K Maxek)/Lemokey (ez a Keychron gaming brandje)
–Varmilo
–Realforce
–Leopold
–Filco
–Unicomp (buckling springes cuccok, a régi IBM modellek modern változatai)
–HHKB
–talán a Monsgeek is befér ide, ami az Akko brandje
Belépő:
–Keychron V Max széria
–Akko (sokszor vagy nagyon komoly leakciózás, és úgy már 20k környékén is hozzá lehet jutni egy-egy normálisabb darabhoz)
–esetleg a NuPhy és az IQUNIX, ezek a low profile-t eléggé tolják, a belépőszint felett vannak
–nagyon nyomott áron Ducky apróról (az új árukat sehogy sem érik meg, és pl. egy Keychron V Max már sokkal komolyabb)
Ergo:
–Kinesis (Advantage termékcsalád)
–(PCD) Maltron
–Dactyl (Cyboard)
–MoErgo
–Bastard Keyboards
–SvalboardHirtelen ezek jutottak az eszembe.
Egy viszonylag alapos, de laikusok számára is emészthető cikk, ami jó kiindulási alap, ha érdekel a téma.
-
Mostly Harmless
tag
válasz
JulianSinulf #6 üzenetére
(a gyári honlapról)
-
Busterftw
nagyúr
válasz
JulianSinulf #6 üzenetére
Szerintem sem elrugaszkodott az ar, ha kulon venned valami csokott billhez a numpadot az is 50-100 euro lenne pluszban, foleg ami ilyen programozhato.
Nem beszelve a masik modulrol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest